thoralf

Alla inlägg under augusti 2018

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 7 augusti 2018 00:21

  ,


Jag är övertygad om att alla ser klimatförändringarna klart och tydligt.


Lite perspektiv på detta kan aldrig vara fel. En viss tillnyktring är faktiskt befogad.


Att känna till skillnaden på väder och klimat är heller inte fel i dessa dagar.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 5 augusti 2018 20:53

Expressen avslöjar Socialdemokraternas hyckleri. Vem kunde tro det? Utropar jag.

En tid efter att Stefan Löfven tillträtt som partiledare för Socialdemokraterna deklarerade han stort att Sverige skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet 2019, efter en mandatperiod med S vid makten. Stor i orden liten på jorden.


Idag skriver vi den 5 augusti 2018 och Sverige ligger enligt Expressen på 17:e plats inom EU. Med länder som Bulgarien och Rumänien med lägre arbetslöshet.

 

Sverige låg på 10:e plats 2014, nu ligger vi på 17:e plats.


Skicka tillbaka tiggarna från dessa länder. Vad gör de här när de kan få arbete i hemländerna!

 

"Bara under de senaste fyra kvartalen är det 89 000 fler människor som har ett jobb att gå till. Det är en ökning som motsvarar ett helt Växjö eller Karlstad. Det visar att regeringens insatser ger resultat", sa Ylva Johansson på fredagen. 

https://www.expressen.se/ledare/det-gar-samre-for-stefan-lofvens-sverige/

 

Expressens ledarredaktion missar dock att berätta om alla extra tjänster och moderna beredskapsjobb.

 

Under samma tidsperiod har Ylva Johansson och regeringen skapat nästan 20 000 extra tjänster och moderna beredskapsjobb. Subventionerade låtsasjobb där staten betalar 100 procent av lönekostnaden om lönen inte överstiger 20 000 kronor/månad.


 

Läs mitt blogginlägg från den 1 juli.


Moderna beredskapsjobb i en högkonjunktur! Sug på den. Beredskapsjobb hade vi under finanskrisen och depressionen under 1930-talet. Något som även var en del i nazitysklands framväxt. Men idag befinner vi oss i en extrem högkonjunktur som aldrig tycks ta slut. Då skapar den Socialdemokratiska regeringen ”moderna beredskapsjobb”.


Det är ett exempel på en fullständigt misslyckad och katastrofal politik från regeringen. När en lågkonjunktur kommer, alltså inte om, utan när en lågkonjunktur kommer och det kan gå fort. Då ligger sannolikt Sverige väldigt illa till just nu.


Den som får överta regeringsmakten den 9:e september har inget guldläge att utgå ifrån. Det kommer bli tufft. Jag tror att det bara finns ett parti som kan klara den uppgiften, SD!

Av Thoralf Alfsson - 4 augusti 2018 21:14

Jag tänkte i detta blogginlägg fortsätta där jag slutade i det förra blogginlägget med centerpartisten Jaafar Al-Jabiri från Kalmar. Jag har fått frågan från centerpartister vad jag menar med kameleontpartiet. Det finns många svar på den frågan. Jag har sett förändringen av Centerpartiet sedan Torbjörn Fälldin var partiledare. Jag tror till och med att jag röstade på partiet i något val på 70-talet men det är något som är fullständigt uteslutet idag. Jag har sett hur Centerpartiet lämnade Alliansen i Kalmar kommun för att istället samarbeta med Vänsterpartiet och Socialdemokraterna som de uppenbarligen ansåg sig ha mer gemensamt med än Allianskollegorna Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna. Jag har sett enskilda ledamöters hyckleri.


När jag ser flera av ledande centerpartister på en shiamuslimsk fest blir jag också förundrad. Det handlade om riksdagsledamoten Anders Åkesson, kommunalrådet Ingemar Einarsson, ersättaren i kommunstyrelsen Eric Ciardi och Filip Qvarnström enligt ett Facebook inlägg. En intressant video som jag såg från festen har dock tagits bort från Facebook. Jaafar Al-Jabiris eget Facebookinlägg från festen togs bort för länge sedan men riksdagsledamoten Anders Åkessons inlägg fortfarande finns kvar. Festen var givetvis bara för män. Vi får se om det försvinner nu.Det jag tycker är så märkligt och anmärkningsvärt är att Jaafar Al-Jabiri ordnade denna fest eftersom han tydligen skulle gifta sig eller kanske redan har gift sig men inte på någon plats finns någon bild på en kvinna eller vem det är. Jaafar Al-Jabiri har två Facebooksidor men det finns inte en stavelse om någon kvinna eller någon bild på sin tilltänkta fru eller nyblivna fru någonstans. Inte en bild när de gör något tillsammans. Har det att göra med hur shiamuslimska män behandlar sina kvinnor?


Men det kanske tillhör det shiamuslimska religiösa reglerna. Att kvinnor inte får förekomma på bild, i synnerhet inte på sociala medier. De skall använda slöja/hijab eller heltäckande klädsel vilket inte gör sig så bra på foto. Är förtrycket av kvinnan lika starkt hos shiamuslimer som hos sunnimuslimer och salafister?


Kolla gärna muslimska mäns Facebooksidor så ser man snart vilka som styrs av religiösa regler och vilka som är mer västerländska. Vanligt förekommande är selfies i ny frisyr/kläder eller på gymet eller med den svarta bilen, ofta en BMW. Mycket sällan bilder på partner eller familjen. Men jag gissar att det har med machobilden och kvinnosynen att göra.


Jaafar Al-Jabiri har också en Facbooksida för hans politiska personvalskampanj ”Jaafar till riksdagen 2018”. Men det är inte mycket av egna tankar och politiska förslag eller kritik mot politiska motståndare man kan läsa där. Han hyllas dock internt av andra centerpartister så fort han gör något.


Vilken värdegrund och kvinnosyn har egentligen centerpartisten Jaafar Al-Jabiri? Är det svensk värdegrund eller är det shiamuslimsk värdegrund enligt Iran? Jag undrar. Byter han färg som en kameleont beroende på i vilken miljö han befinner sig?

 

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/08/02/11553232-centerpartiet-kameleontpartiet-del-1/


UPPDATERING!

 


Mycket passande så tar idag en Arg Blatte även upp Centerpartiet i en video som har flera kopplingar till det jag tar upp i mitt blogginlägg. Här är det raka puckar!https://youtu.be/MN1RKsW6bhE


PS

 

SD-experten som sitter på raden bakom mig på Guldfågeln arena var helt tyst om SD idag. Har han sett filmen Socialdemokraternas historia och befinner sig i chock?


Kalmar FF - IFK Göteborg 2-1

Av Thoralf Alfsson - 3 augusti 2018 20:47

   


Två av åtta sidor i min Kalmarfolder som kommer delas från mittan av augusti i Kalmar.


Jag har fortfarande inte fått någon förklaring på varför antalet unika besökare plötsligt ökade med ca 100 procent i onsdagskväll. Många har gissat på diverse saker men jag har några års erfarenhet av min bloggs besökstatistik och tror inte på några av dessa förklaringar. Det finns dock ett förslag som jag själv funderar över. En person gissade att kanske Google har ändrat någon algoritm som gör att min blogg kommer högre upp vid sökningar.


Om det handlar om en uthängning eller en enskild artikel brukar det toppa ganska kort för att sedan dala ganska kvickt men så är inte fallet nu. Jag får avvakta och se vad som händer men något har uppenbarligen förändrats. Jag har en egen teori men jag avvaktar med att lyfta fram den.Min personvalskampanj rullar på och jag vill passa på att tacka alla som gett ett stort eller ett mindre bidrag. Samtidigt känner jag ett ansvar att redovisa hur jag använt bidragen från mina bloggläsare. Fram till idag har det framförallt använts för att betala fakturor från det tryckeri jag använder i Tyskland (Print24).


Jag har under 2018 beställt 38 500 foldrar till min personvalskampanj till en kostnad av 25 905 kronor. Två pikétröjor med tryck 570 kronor. På Facebook har jag inte den exakta kostnaden då jag väntar på faktura för juli men det rör sig om ca 2 500 kronor totalt så här långt men det kommer jag öka under de kommande veckorna. Till detta kommer sedan bensinkostnad för min trehjuling som borde röra sig om ca 100 kronor/600 utdelade foldrar. Gissningsvis någonstans mellan 2500-4000 kronor i dagläget.


Totalt någonstans mellan 30 000 – 35 000 kronor. Nu hoppas jag att jag även skall kunna köpa en del annonser under de senaste veckorna i valrörelsen. Men det är ganska kostsamt att köpa annonser i media ca 3 000-4 000 kronor/st och då är det inte särskilt stora.


Jag vill rikta ett stort tack till alla som bidraget till min personvalskampanj. Vill någon bidra finns uppgifterna i högermarginalen på bloggen. Kontouppgifter finns under ”Visa presentation”.

Tänk på att jag inte kan/får ta emot anonyma bidrag större än 2 275 kronor!

 

Den som vill ge ett större bidrag kan skicka sitt namn på mejl enligt nedan till mig.

 

 


Som tack tänkte jag skicka pocketboken ”Det moderna folkhemmet” skriven av Jimmie Åkesson till alla som gett ett bidrag till min personvalskampanj. De som önskar pocketboken kan skicka sin adress till mig på min mejl thoralf.alfsson@telia.com så skickar jag boken så snart jag hinner.

Av Thoralf Alfsson - 2 augusti 2018 22:55

Youtube har tagit bort filmen om Socialdemokraternas i historia. Jag gissar att socialdemokraterna har använt all sin makt för att stoppa filmen. Till och med "patroitrobotar".


Jag säger bara fyfan vilken skendemokrati vi lever i!

 

Nu kommer filmen få ännu mer uppmärksamhet och den kommer säkert också uppmärksammas internationellt.

 

UPPDATERING

 

Se filmen här nedan!

 

Ett Folk, Ett Parti - Socialdemokraternas Historia (Dokumentär - Del 1) from Hög Energi on Vimeo.

 

Av Thoralf Alfsson - 2 augusti 2018 22:21

Sedan igår kväll har antalet besökare på bloggen ökat ganska dramatiskt. Jag brukar kunna googla fram orsaken till detta men idag lyckas jag inte hitta källan. Det brukar ofta handla om att jag hängs ut i media eller på någon sajt. Det handlar om tusentals unika besökare. Jag är nyfiken på vad det handlar om då jag kanske borde/måste bemöta något.


Är det någon som vet om jag och bloggen är omskriven någonstans?

Av Thoralf Alfsson - 2 augusti 2018 08:23

I Migrationsverkets senaste prognos, som enligt uppgift offentliggjordes under en söndag kommer 300 000 asylsökande och anhöriga söka uppehållstillstånd i Sverige fram till 2021. Migrationsverkets prognos pekar på ett ökat antal asylsökande de kommande åren fram till 2021.


Som om inte detta vore nog så vill Centerpartiet nu också utöka vilka som kan söka uppehållstillstånd som anhöriga. Nu skall inte bara de närmaste i familjen omfattas. Jag tar mig för pannan.

https://nyheteridag.se/centerpartiet-vill-utoka-anhoriginvandringen-fler-an-den-narmaste-familjen/


Centerpartiet är ett synnerligen obehagligt parti enligt min mening. De vänder kappan efter vinden och har knappast kvar någon ideologisk kompass. I Kalmar kommun ingår de i majoriteten tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. I landstinget ingår de i Alliansen med Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna. Var Centerpartiet befinner sig i riksdagen är det nog ingen som vet idag och definitivt inte efter den 9 september.


Jag föredrar att kalla Centerpartiet för kameleontpartiet. De byter färg precis som det passar dem. Man kan inte lita på dem.

 

Jag kom osökt att tänka på Electric Banana Band och deras låt Kameleont.


Jag är en sorts kameleont

jag vet ej vad jag vill

Först blir jag röd sen blir jag blå

jag kan ej sitta still


Jag tycker si jag tycker så

om konst och politik

Och är du blå så blir jag blå

för jag vill vara lik


refräng…


Jag velar hit jag velar dit

jag tycker fram är bak

Kan inte bestämma mig

för någon enda sak


Så är det att va en slags dront

jag byter varje dag

Så du ska vara väldigt glad

att inte du är jag


refräng…


 

I Kalmar län ”fiskar” Centerpartiet röster i grumliga vatten. Centerpartiet har under det senaste året bjudit in nyanlända till kurser och information på arabiska.

Det har också kallats för politikerskola för nyanlända av centerpartistiska politiker. Man har troligen gjort det i samtliga kommuner i Kalmar län. Jag har i varje fall hittat dokumentation från dessa kurser på sociala medier från Nybro, Borgholm och Högsby. Den som hållit i dessa kurser är väldigt ofta Jaafar Al-Jabiri från Kalmar.


Här kommer några exempel på vad jag hittat på sociala medier.


   

   


Det råder ingen som helst tvekan om att Centerpartiet söker efter nya röster inom dessa grupper med invandrare från MENA-länder. Den politik som Annie Lööf profilerar sig med på nationell nivå visar med all tydlighet att Centerpartiet försöker ta över rollen som det parti som vill ha den största invandringen till Sverige från Miljöpartiet och Vänsterpartiet. När man sedan lyssnar på Centerpartiets talesperson i migrationsfrågor Johanna Jönsson så förstår man i vilken riktning Centerpartiet är på väg.


 

Centerpartiet och Annie Lööf har förlorat kompassen!


När jag i ett blogginlägg tidigare i år tog upp centerpartiets nämndemän i Solna tingsrätt som försökte döma efter sharialagar och undrade om Jaafar Al-Jabiri från Kalmar hade samma böjelser för sharialagar blev centerpartiets kommunalråd Ingemar Einarsson sur på mig. I samband med ett möte i kommunstyrelsen och i vid kaffemaskinen berättade han att det var ordning och reda med Jaafar Al-Jabiri då han var en rättrogen/bokstavstroende muslim. Jag vet inte om Ingemar Einarsson är så okunnig men hos mej ringde varningsklockorna direkt.


Jaafar Al-Jabiri har blivit rikligt belönad för sina insatser genom att få höga placeringar på Centerpartiets valsedlar. En 4:e plats på riksdagslistan och en 6:e plats på kommunvalsedeln.


   


Centerpartiet har idag 5 ledamöter i kommunfullmäktige och en riksdagsledamot från Kalmar län. Nu kanske många tror att Jaafar Al-Jabiri, som muslim, har stora möjligheter att kryssa sig in i kommunfullmäktige eller riksdagen då antalet muslimer som får rösta ständigt ökar i vårt samhälle. Men då glömmer man en viktig detalj!


Jaafar Al-Jabiri är shiamuslim! Att sunnimuslimer skulle kryssa honom är minst sagt väldigt osannolikt.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se