thoralf

Alla inlägg under augusti 2018

Av Thoralf Alfsson - 26 augusti 2018 16:50

Idag på morgonen blev jag väldigt upprörd och arg när jag såg att centerpartisten och riksdagskandidaten Jaafar Al-Jabiri hade skrivit rena lögner i ett Facebookinlägg.

 

I tisdags kväll åkte jag ut till Smedby utanför Kalmar för att dela ut min personvalsfolder till ett antal hushåll. Jag delade snabba områden, där postlådorna står tillsammans, som t.ex Gudmunds väg, Cronstrans väg, Raabs väg, Krongärdesvägen, Wennerbergs väg, Måleksvägen och Kohagsvägen. Jag gissar att det rör sig om ca 400 bostäder. Jag delade inte i det invandrartäta området som i folkmun kallas Löten med Lötvägen, Fältvägen och Stenmursvägen.


Igår kväll skrev Jaafar Al-Jabiri nedanstående inlägg på Facebook. ”Idag fick jag reda på att Sverigedemokraternas fd. riksdagsman och nuvarande kommunalrådkandidat Thoralf Alfsson tog för någon dag sedan bilder på mina affischer och gick runt i området där jag bor och tog massor med bilder.”

 

Jag har inte gått omkring i det bostadsområde som Jaafar Al-Jabiri bor och tagit massor av bilder. Jag har inte ens delat ut mina personvalsfoldrar i detta område. Jag har inte ens befunnit mig där. Däremot tog jag ett foto på den valaffisch som stod uppställd utefter allmän väg vid kommunens serviceboende Smedhagen, efter att jag delat vid Måleksvägen och Kohagsvägen och körde förbi..


 


Jag tycker det är fullständigt bedrövligt att riksdagskandidaten Jaafar Al-Jabiri skriver sådana lögner på Facebook.


Än värre blir det när centerpartiets riksdagsledamot Anders Åkesson i en kommentar anklagar mig för stalking och att det är brottsligt!

 

 

 

Andra menar att jag skall anmälas och samma person skriver ”Glöm inte att Olof Palme mördades”.


Allt på grund av att Jaafar Al-Jabiri skriver ren och skär lögn på sin Facebooksida. Det är så fullständigt bedrövligt att jag inte tror att det är sant. Men uppenbarligen är det så.


Jag har tidigare ställt några frågor till Jaafar Al-Jabiri om hans värderingar, kvinnosyn, sharialagar och om hans semesterresa till Iran där han poserar på bild framför en känd shiamoské. Högst relevanta frågor med tanke på den information som jag fått tillgång till och att han kandiderar till riksdagen och kommunfullmäktige. Något som fått Centerpartiet att rasa och nu fått Jaafar Al-Jabiri att ljuga på Facebook och kalla mig för besatt av honom.


Varför är det så känsligt för Jaafar Al-Jabiri så att han ljuger på sin Facebook?


Bedrövligt är bara förnamnet på centerpartisternas agerande!

 

PS

Nu får jag god lust att även dela ut min personvalsfolder i Löten! Men skall jag gå i det området vill jag ha sällskap av någon. Det gör jag inte ensam, med tanke på att jag är så känd i Kalmar.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 25 augusti 2018 22:16

 

Från vänster vår regionrådskandidat Martin Kirchberg, riksdagsledamot Mattias Bäckström Johansson och så jag själv.


Idag körde vi ett panelsamtal på Larmtorgets scen med Mika Kotanen som moderator.


 


Kom nu ihåg att det bara är de som bor och är skrivna i Kalmar län och på Gotland som kan kryssa mig. Jag har fått många samtal, sms och mejl från personer som fått valsedlar men inte kan hitta mig på valsedeln.ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 24 augusti 2018 18:39

Imorgon blir jag och riksdagsledamot Mattias B Johansson och vår regionsrådskandidat Martin Kirchberg utfrågade på Larmtorgets scen av vår egen moderator Mika Kotanen.


Det börjar klockan 15:00


Av Thoralf Alfsson - 24 augusti 2018 07:27

Har ägnat en del av min tid denna vecka till min personvalskampanj i Kalmar. Har riktat in mig på att dela ut min folder i lägenhetsområden där det går ganska fort att dela ut. Det har blivit några tusen utdelade.


En sak har dock överraskat mig väldigt mycket. För det första så tycks alla känna igen mig, oavsett om det är pensionärer, brevbärare, taxichaufförer, byggjobbare, affärsidkare, kommunanställda, fastighetsskötare eller de boende i området och de vill prata om valet.


Det som överraskar mest är det enorma positiva bemötande jag får av alla. Det är tummen upp mest hela tiden. Det ropas lyckönskningar från balkonger och det görs tummen upp. För att inte tala om alla trevliga samtal jag haft under denna vecka. Det är nästen lite chockartat om man jämför med tidigare valrörelser men väldigt roligt.


Jag tror att valresultatet kan bli en stor överraskning för andra partier.

 

Av alla trevliga samtal jag haft så drar jag slutsatsen att väldigt många anser att samhället har passerat en punkt där man tagit emot för många människor från främmande kulturer och med en religion som man inte gillar.


De boende i dessa områden har under de senaste åren fått pröva på det mångkulturella samhället på sin egen bakgård och det har nog varit en annan erfarenhet än den som flera av 7-klöverns politiker haft visioner om. Ett betydligt otryggare samhälle. Områden med högre andel utrikes födda växer nu fram i en rask takt och svenskar som bott i dessa områden i decennier känner att trivseln sakta men säkert tas ifrån dem.


Skillnaden är också markant mellan områden med bostadsrätter och områden med uteslutande hyresrätter. Uppenbarligen lämnar många svenskar områden med hyresrätter för att istället köpa en bostadsrätt i ett tryggare område.


Ett nytt fenomen som jag sett är att människor slänger sin post på golvet vid postfacken i entrén till fastigheten. Det handlar enbart om fastigheter med hyresrätter. Det kan röra sig om reklam eller samhällsinformation eller tidningen Kalmarposten som bara slängs. Uppenbarligen anser dessa hyresgäster att fastighetsskötaren skall ta hand om deras post. Hur är man funtat om man gör så?


 


Kalmarhem Funkabo. 


Jag har lyssnat på många boenden som öppnat sina hjärtan under denna vecka och det kommer sannolikt bli fler under de kommande veckorna.


Det stående och genomgående budskapet från dem har varit det måste bli en förändring!

 

Efter denna vecka börjar jag faktiskt tro att socialdemokraten Johan Perssons starka ställning i kommunpolitiken börjar vika. Ett valresultat ännu en gång på runt 45 procent för socialdemokraterna i Kalmar känns ganska avlägset om jag bedömer det efter de samtal jag haft den senaste veckan.


Not in my backyard har kommit till Kalmar på allvar.


Känslan är att Socialdemokraterna kommer tappa flera mandat i Kalmar kommunfullmäktige!

 

Jag träffar också andra i dessa områden. De blickar jag fick från sunnimuslimer var allt annat än trevlig. Om blickar kunde döda.


PS

Efter ca 2 månaders väntan fick jag igår en pdf-file med en annons/affisch skapad av Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning för min personvalskampanj. Jag hade faktiskt gett upp hoppet att jag skulle få något som är godkänt av partiet. Tråkigt att jag inte fått den tidigare då kunde jag tryckt upp affischer. Nu får jag istället köpa annonsplats i media så långt de ekonomiska resurserna räcker. 


Ännu en gång ett stort tack till de som gett ett bidrag till min personvalskampanj. Om jag skall bedöma efter det bemötande jag fått när jag delat ut foldrar så kommer det gå bra.


 

Av Thoralf Alfsson - 22 augusti 2018 23:23

 

Det här skulle kunna vara utsikten från det vindkraftverk som placeras längst söder ut vid Värnanäs. Drönarfoto Thoralf Alfsson


Vid dagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden kom ett ärende upp om vindkraftverk vid Värnanäs, ca 30km söder om Kalmar. Ett tillstånd för att sätta upp 8 vindkraft med 150m höjd vann laga kraft för ca 5 år sedan efter flera överklaganden. Men den sökande har inte satt igång projektet, troligen på grund av de låga elpriserna. Under våren löpte tillståndet ut men innan dess sökte han en förlängning av tillståndet men samtidigt ville företaget ta bort två av vindkraftverken och istället uppföra 6 vindkraftverk med 200 m höjd istället.


Idag skulle samhällsbyggnadsnämnden yttra sig om förlängningen och ändringen.


Jag tog upp att det saknades uppgifter om hur skuggningarna skulle bli med 50 meter högre vindkraftverk i kommunens yttrande men framförallt om det inte krävdes ett nytt prövningstillstånd med tanke på den stora förändringen med sex vindkraftverk med 200 m höjd. Även att Kalmar kommun håller på att uppdatera sin vindkraftsplan med bland annat rekommenderade minsta avstånd till närmaste bebyggelse för buller och skuggningar. Det finns riktiga skräckexempel i kommunen, där människor tvingats flytta efter att vindkraftverk uppförts.


Dessutom är platsen mycket känslig då den ligger väldigt nära kusten med stora fågelskyddsområden med bland annat havsörn. Att det getts ett tillstånd tidigare för 8 vindkraftverk är helt obegripligt för mig.


 


Efter att majoriteten ajournerat mötet för överläggningar så instämde majoriteten i mina synpunkter och yttrandet ändrades med en ny skrivning om att Kalmar kommun anser att det krävs ett nytt prövningstillstånd. Även alliansens företrädare ställde sig bakom detta.


Det kan tyckas vara en liten seger men jag ser det som att SD påverkar.


SD är dessutom väldigt kritiska till att de uppförs vindkraftverk öster om väg E22 i hela kommunen. Dessa vindkraftverk skall uppföras öster om E22. Vi kommer säga nej vid en ny prövning och rösta för att Kalmar kommun lägger in sitt veto när ärendet kommer upp i kommunstyrelse och kommunfullmäktige.


Av Thoralf Alfsson - 22 augusti 2018 20:50

En del av en större intervju som gjordes för ca två veckor sedan.PS


Missa inte anmäla dig till vår valvaka i Kalmar. Den kan bli mycket minnesvärd. Kandiderar till något förtroendepost i någon kommun, landstinget och eller riksdagen så är det kostnadsfritt. Är du medlem men ej kandiderar så är det självkostnadspris för middaggen som gäller.


Alla medlemmar har fått ett medlemsbrev eller ett mejl om vad som gäller för valvakan. Skulle någon missat det så skicka mig ett mejl till


thoralf.alfsson@sd.seAv Thoralf Alfsson - 21 augusti 2018 06:23

De senaste veckorna har jag hört ”det finns bara ett parti att rösta på” väldigt ofta från väljare. Det sägs med sådan kraft och eftertryck att jag blir förvånad, det finns liksom inget alternativ. När jag jämför med tidigare val så kan jag inte påminna mig om att det funnits denna totala beslutsamhet.


Det bådar gott inför valet!


 


Jag blev i en kommentar på bloggen kraftigt påhoppad i flera avseenden. Bland annat kritiserade personen mina foldrar som delats ut på Öland men nu också i Kalmar med start igår. Personen skrev så här.

 

”Den kampanjbroshyr, för dig som #63, som du distribuerat runt i länet ger dig inga röster extra. Den grafiska utformningen är totalt undermålig. Det finns inga människor (män i skor som John Leyton formuleradet det) som utan förstoringsglas kan se dina grafer. Du ska inte tro att någon bryr sig om att hämta ett sådant. Totalt värdelöst och ger inte en enda röst.”

 

Huvudsyftet med foldrarna som jag delat ut på Öland har varit att locka in väljare att läsa min blogg. Min tro har varit att om väljare som är lite intresserade av SD får en liten knuff att läsa lite mer på t.ex min blogg, istället för att läsa pk-media kanske kan få dem att rösta på SD och kanske också kryssa mig på valsedeln.


Jag tror tvärt emot ovanstående person att jag lyckats väl. Under de senaste månaderna har antalet besökare på bloggen varit mellan 35 000 – 40 000 unika besökare. Idag kommer jag redan passera förra månadens totala antal unika besökare på bloggen. Det tyder på att jag sannolikt kommer nå över 50 000 unika besökare på min blogg under augusti. Jag kallar inte 10 000 extra unika besökare för ”totalt värdelöst”.


Min kampanj i Kalmar som jag startade igår kommer sannolikt ge en ytterligare effekt på antalet unika besökare på bloggen under augusti. Jag kanske kan nå ännu högre än 50 000 unika läsare.I Rockneby förstördes våra valplakat för någon natt sedan. En boende uppmärksammade det hela och tog några bilder från sitt fönster. Mannen och kvinnan som gjorde detta hade en svart hund med sig av lite större sort, eventuellt en labrador.


Har du några tips om vem det kan vara så tar jag väldigt gärna emot tips. Enligt den som fotograferade gick de efter sitt illdåd mot de lägenheter som finns mitt emot kyrkan i Rockneby.


På en av bilderna ser det ut som att kvinnan dokumenterar sitt illdåd med sin mobil. Det finns säkert på Facebook eller Instagram gissar jag.


Det skulle vara väldigt bra om vi kunde sätta dit någon för dessa vandaliseringar av valplakat!

 

     

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se