thoralf

Direktlänk till inlägg 7 augusti 2018

SLUTREPLIK ÖLANDSBLADET

Av Thoralf Alfsson - 7 augusti 2018 19:41


Som så många andra har Kim Teleman inte brytt sig om att ta reda på hur Sverigedemokraternas valsedlar är uppbyggd. De första 60 namnen på valsedeln är gemensamma för hela landet.

Det innebär med stor sannolikt att minst 58 personer av dessa kommer väljas in i andra valkretsar än Kalmar län. Det innebär i sin tur att t.ex plats 61 på valsedeln i praktiken kan vara plats nummer 3 i Kalmar län. Med dagens opinionsläge kan SD fördubbla sina mandat i riksdagen och då blir plats 61 och nedåt i allra högsta grad valbara platser.


Kim Teleman påstår sedan att Sverigedemokraterna inte har någon klimatpolitik. Något som är helt felaktigt men det beror sannolikt på att Kim Teleman inte tagit reda på det heller eller att hon inte delar de förslag som SD har. SD vill satsa på energieffektiviseringar och energiforskning och flytta de klimatpolitiska resurserna dit de gör mest nytta, exempelvis inom internationella insatser och forskning. Att lägga 1 000 miljoner kronor på att subventionera försäljningen av elcyklar är inte ett särskilt effektivt sätt, utan handlar mest om symbolpolitik under ett valår. Vi anser att statusen på Östersjön är ett mer akut problem, som bör få större uppmärksamhet.


Det är dock glädjande att Kim Teleman har en del insikter om hur dåligt integrationen fungerar i vårt samhälle men frågan är om hon förstår hur stora kostnaderna är. Att den skulle fungera så mycket bättre på Öland är jag dock tveksam till, det handlar sannolikt om hur många som väljer att stanna kvar på Öland. Jag tror att många lämnar Öland och flyttar till de ”egna enklaverna” som växer upp runt om i Sverige, med ökad segregation och splittring som följd.


Kim Teleman skriver att alla som kommit till oss kommer från länder i krig. Det är en förfalskning av verkligheten. EU-kommissionens vice ordförande Frans Timmermans uttryckte sig 2016 om att 60 procent av det som söker sig till Europa är ekonomiska flyktingar. ”Det handlar om 60 procent av alla flyktingar. Det är människor som man kan anta inte har en enda anledning att ansöka om flyktingstatus”. Jag tror att Frans Timmermans har bättre koll på detta än vad Kim Teleman har.


Avslutningsvis skriver Kim Teleman att man inte skall döma människor efter vilka de är, utan efter vad de gör. Jag håller delvis med! Varför slänger/gömmer så många sina id-handlingar när de söker uppehållstillstånd i Sverige. Inom flera grupper kan eller vill inte så många som 95 procent av de asylsökande göra sin identitet säkerställd. Redan då visar många vem de i själva verket är eller rättare sagt inte är!


Thoralf Alfsson (SD)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Pepparholm

7 augusti 2018 20:20

Den som inte har en ID-handling ska givetvis avvisas vid gränsen. Det gör man i andra länder.

 
Ingen bild

calle

7 augusti 2018 22:12

nästan alla man talar om samhällsets-aveckling med, säger dom vill rösta på sd. så enda sättet för 7 klövern är väl ha valfusk.

kanske 7 klövern innerst inne önskar att sd tar över, nu när Sverige är körd i botten, och det finns mycket kvar att roffa ät sig av

 
Ingen bild

Driman

7 augusti 2018 22:19

Den tredje maj höll Dominic Driman ett föredrag hos Klippans unga muslimer. Hans budskap var klart och tydligt. Uppdraget är att göra Sverige muslimskt.

ISLAMISERING. De unga muslimerna som lyssnade på Dominic Driman blev skolade i den grundläggande idén inom islam: att sprida religionen överallt. Det är, enligt Driman själv, den enda orsaken till att människor finns. Och till ungdomarna i Klippan var uppmaningen tydlig. De måste organisera sig för att göra först Klippan, sedan Sverige, muslimskt.

 
Ingen bild

Berts Värld

7 augusti 2018 22:31

Nytt avsnitt ute. Lyssna och NJUT Thoralf

https://www.youtube.com/watch?v=L7xqf5n4Z5A

 
Ingen bild

SM811

8 augusti 2018 08:06

Helt klart skall Kim Teleman stänga igen gluggen.

 
Ingen bild

Medborgaren

8 augusti 2018 08:53

Rekommenderar en bra krönika i dagens Expressen skriven av Lotta Gröning, jag lyckas inte klistra in en länk av någon anledning.

Hade ju varit klädsamt att läsa detta från SD om man nu utger sig för att värna om gles/landsbygden..........................

 
Ingen bild

steve

8 augusti 2018 08:56

Många s.k flyktingar reser hem på semester och för att hälsa på. De tar ofta genvägen via Turkiet och andra länder och sedan till hemlandet.

Thoralf Alfsson

8 augusti 2018 09:18

Många av dessa "flyktingar" har sommarhus i det riktiga hemlandet.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

8 augusti 2018 09:14

SM811
Väldigt ohövlig kommentar till en privatperson som du inte känner.

 
Ingen bild

SM811

8 augusti 2018 09:38

Hoppas att detta sänker Liberalerna under 4%.
Jan Björklund: Hellre samarbete med S och MP än SD
https://samnytt.se/jan-bjorklund-hellre-samarbete-med-s-och-mp-an-sd/

 
Ingen bild

SM811

8 augusti 2018 09:44

Ett folk, Ett parti – Socialdemokraternas historia
Passerar snart 450000 visningar.
https://www.youtube.com/watch?v=W56ZKUVECWs

 
Ingen bild

calle

8 augusti 2018 10:24

nytt sätt till valfusk. regimen använder abf ambassadörer som skall tala om för personer med invandrarbakgrund hur de skall rösta.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/offensiv-for-okat-valdeltagande-i-orebros-ytteromraden

mona salin och afrosvensk politiker delade ut färdiga kuvert med valsedlar , igenklistade och klart för att lägga i urnan! i Örebro blev omval och då folk fick välja själva vad de skulle rösta på fick sd 8 procent

 
Ingen bild

Lotta_1

8 augusti 2018 10:29

Klimatalarmisten Lars-Erik Andervad tar idag på sig rollen som expert på SD och Socialdemokraternas historia. Han påstår att det i den uppenbart inte mentalt stabile Joakim Carlssons lika usla ledare skall finnas en lång rad osanningar i SD:s film om Socialdemokraternas mörka nazistiska historia utan att nämna en enda sk osanning. Andervad skriver vidare att ”SD försöker nu genom lögner och historieförfalskning misskreditera Socialdemokraterna” utan att med ett enda exempel visa vad det skulle vara för lögner eller historieförfalskningar. Sedan svamlar Andervad in på Trump som ju tillsammans med SD uppenbarligen är Joakim Carlssons största hatobjekt som ju så klart finns nämnd i ovan nämnda ledare. När det gäller den ”långa rad av osanningar” tar Carlsson upp två (2) saker som han anser är fel, dels om Hinke Berggren: ”Berggren kom att göra nytta inom sexualupplysningens område, men ur Socialdemokraterna blev han utsparkad.” Och? SD har också sparkat ut en del personer som inte hade i partiet att göra men har trots det fått bära ansvaret för de/deras åsikter så varför skulle Socialdemokraterna behandlas annorlunda? Den andra sk felaktigheten som Carlsson tar upp är att Aftonbladet inte var en Socialdemokratisk tidning vid denna tid. I övrigt får man förmoda att Joakim Carlsson anser att historiebeskrivningen är korrekt när det gäller transporten av tyska soldater och krigsmateriel genom Sverige, de vidriga Vipeholmsexperimenten, utvisningen av judar, tvångssteriliseringarna, rasbiologiska institutet osv, osv. Carlsson skriver också triumferande: ”Rent farsartat blir det när man anlägger ett större perspektiv på det politiska lägget. Jimmie Åkesson och SD har använt mycket tid och energi på att göra anspråk på att vara ”de sanna arvtagarna” till folkhemspolitiken. Åkesson gav till och med nyligen ut en bok som heter ”Det moderna folkhemmet”.
Samtidigt släpper alltså SD-anknytna Samtiden ut en film som målar de folkhemsbyggande socialdemokraterna i de mörkaste färger, som nazistmedlöpare och moraliskt fördärvliga människor överhuvudtaget. Det är de människor till vilka Sverigedemokraterna vill vara arvtagare. Eller hur var det?” Socialdemokraterna har ju varit väldigt duktiga på att dölja sin smutsiga historia så det är ju inte konstigt att SD och Jimmie Åkesson trodde på bilden av det svenska folkhemmet men nu när dess historia avslöjats i all sin vidrighet tror jag inte att SD kommer höja det Socialdemokratiska folkhemmet till skyarna längre utan hellre bygger ett riktigt folkhem.

http://www.ostrasmaland.se/ledare/struntpratets-teknik-askadliggjort/


http://www.ostrasmaland.se/insandare/sanningen-om-sd/

 
Ingen bild

Ölandsbonde

8 augusti 2018 11:57

Ett folk, ett parti

Den främsta kritiken tycks vara att Aftonbladet vid den tiden inte var sossepress utan inhandlades först 1956.

OK. Om man köper att blaskan inte var på sossarnas sida före 1956 hur förklarar man då att man överhuvudtaget köper tidningen? Och om behovet av en kvällsavisa är så stort att man bara anser sig måste ha en och endast Aftonbladet kommer ifråga. Varför byter man åtminstone inte namn på tidningen efter köpet?

Svaret är väl att sossarna var nöjda med tidningen och det som stått att läsa i den under många år.

 
Ingen bild

SM811

8 augusti 2018 12:02

Mätning: Sverige på väg åt fel håll
http://www.friatider.se/m-tning-sverige-p-v-g-t-fel-h-ll
Men ändock röster de på dessa som har sett till att det blivit så här.

 
Ingen bild

Lena1

8 augusti 2018 12:09

@Göta den 7/8 15.04 om rådet att Jimmie inte bör åka på torgmöte i Gbg (där det bor många idioter och polisen är lite intresserad av att stoppa vänstern när de vill stoppa andras åsikter att framföras).
Det är svårt val att göra när några hotar så, kanske bättre att inte genomföra, men det är en förlust också. Hoppas att västern stoppas från att få demonstrera samma dag!

 

Thoralf Alfsson

8 augusti 2018 18:16

SD har stenkoll på elmarknaden elproducenterna. Det är därför vi vill utveckla kärnkraften för att rädda miljön.

 
Ingen bild

Viveka

8 augusti 2018 17:19

Lena1
Ang Göteborg. Fram med vattenslangen!

 
Ingen bild

Lotta_1

8 augusti 2018 20:09

@Thoralf
Mycket bra. Utan kärnkraft kommer vi aldrig ha tillräckligt med el oavsett hur många vindkraftverk som sätts upp. Hade inte SD förslag om att bygga en forskningsreaktor i Oskarshamn?

 
Ingen bild

S

8 augusti 2018 20:16

Vem är de skyldiga förresten? Politikerna säger du kanske. Jag håller med men är också benägen att lägga skulden hos oss medelklassare själva. Sverige är en demokrati”.

– För att kunna betraktas som skyldig till något så måste man ju ha haft en möjlighet att påverka det skeende som föregår detta. Ett skräckexempel är ju den grundlagsändring som beslutades i smyg år 2010 och började gälla året därpå. Till detta kan inte ”vi medelklassare” anse oss skyldiga.

Utdrag ur ”Världen idag” den 3 dec 2010:
”I stort sett hela svenska folket var ovetande om grundlagsändringen när de gick till val i september. Vem eller vilka har utfärdat ordern om ”största möjliga tystnad i massmedia”?

– Ett annat exempel är ju Agenda 2030 som redan nu är ett riktmärke för politiska insatser och som inte har fått uppmärksamhet – eller debatterats – överhuvudtaget:

Utdrag ur ”Handlingsplan Agenda 2030”:
”Agenda 2030 är en agenda för förändring mot ett hållbart samhälle. Sverige ska vara ledande i genomförandet av agendan”.

– Till begreppet ”humanitär stormakt” kan vi nu även lägga ”världens ledande hållbarhetsstormakt”. Inte heller denna satsning har medborgarna kunnat påverka eftersom det är en aktivitet som sker mer eller mindre ”under radarn”. Vi kan inte heller påverka Ceciliornas destruktiva agerande borta i Bryssel. Det vapen som ”vi medelklassare” har är ju rösträtten, men frågan är om detta hjälper med tanke på att politikerna med stor energi tar bort fokus från de ödesfrågor som nu är aktuella.

 
Ingen bild

calle

8 augusti 2018 20:27

denna föreläsning om polisens nedmontering är sevärd.
https://www.youtube.com/watch?v=5mjApj7MXBs&feature=youtu.be

det är ingen konspirationsteori, det finns en agenda varför dan eliasson får krossa varje myndighet.

 
Ingen bild

SM811

9 augusti 2018 08:02

@ Ölandsbonde Onsdag 8 aug 09:14
Måste man känna en person för att kommentera?
Du får kalla det vad du vill men när en person kommer med felaktigheter skall de hålla tyst.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se