thoralf

Direktlänk till inlägg 7 augusti 2018

KLIMATFÖRÄNDRINGARNA

Av Thoralf Alfsson - 7 augusti 2018 00:21

  ,


Jag är övertygad om att alla ser klimatförändringarna klart och tydligt.


Lite perspektiv på detta kan aldrig vara fel. En viss tillnyktring är faktiskt befogad.


Att känna till skillnaden på väder och klimat är heller inte fel i dessa dagar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 augusti 2018 00:29

De politiska klimatförändringarna är jag däremot övertygad om kommer att påverka höstens val.

Aggressiva, hotfulla, lågintelligenta och otacksamma muslimska män trakasserar svenskar på badstrand och hotar kvinnan med våldtäkt. Den våldsamma muslimska mångkulturen har tydligen nått Falsterbo. Vad ska fåntrattarna Löfven och Kristersson göra åt det?

Jaga nazister i Ludvika eller?

Pågår ett lågintensivt krig i Sverige?” Reportage från Falsterbo med kommentar av Katerina Janouch
https://tinyurl.com/y8gcgh5y
https://www.youtube.com/watch?v=a9cLWI6nZsc

Ps.
Katerina Janouch: "kvinnor kan inte länge leva fritt på det sätt som de har gjort förut"

Det skulle kvinnorna ha tänkt på för länge sedan. Nu är det för sent. Ta vara på den frihet som ni trots allt har kvar. Det kommer att bli värre. Lita på det! Ska ni låsa in er då eller? När höjs förresten röster för att kravallutrustad polis ska patrullera på våra badstränder?

Vad ska vi ha; kravallutrustad polis på badstränder eller repatriering av muslimer?

Vad ska vi ha; fler moskéer eller inga moskéer ?

 
Ingen bild

tompas11

7 augusti 2018 00:57

Ja detta är ju helt förskräckligt hur medeltemperaturen under juli månad 2018 pekar spikrakt uppåt. Självklart så blundar vi för medeltemperaturen föregående år. Är inte detta ett tecken på att klimatet löper amok på grund av ökande utsläpp av koldioxid genom de omfattande skogsbränderna så säg? Och föregående år så var medeltemperaturen så hög som 16 grader! Hujeda mig så varmt och nu är det etter värre!

De flesta människor som inte är insatta blandar med lätthet ihop klimat med väder. Klimat är långsiktigt och långsiktigt är minst en period om 30 år. Väder är det som vi har precis nu.

Nå klimatet har det då inte varit stabilt tidigare? Nej och åter nej. Klimatet har ständigt förändrats genom årtusendena och denna förändring har skett helt utan mänsklig styrning eller påverkan.

Hand upp den som tror att vi kan påverka vädret. Självklart så kan inte den lilla människan påverka vädret vilket vi ser i år genom att de flesta vill ha regn men inget regn faller och sedan spelar det ingen roll hur många regndanser vi utövar.

Nå men klimatet som är så mycket trögare och svårpåverkat det tror många att vi kan påverka. Tyvärr är förhållandena sådana att den lilla människan inget kan göra eller påverka naturens krafter, vi har bara att förhålla oss och anpassa oss till den rådande situationen vilket människan gjort genom årtusendena eljest vore vi utdöda.

 
Ingen bild

Gamblaren

7 augusti 2018 01:33

Flest röster? Odds från Unibet.
Sverigedemokraterna 1.67
Socialdemokraterna 1.95
Moderaterna 12.00

Vad tror du Thoralf? Ser ut som det är jämnt skägg men nå väl ska väl Socialdemokraterna knipa fler röster än Sverigedemokraterna?
Moderaterna verkar helt tappat stinget.

 
Ingen bild

Laglydig

7 augusti 2018 01:38

Jag förstår inte varför varför du väljer så många år. Det räcker med åren 1996 och 2018 och dra en rak linje så ser man "klimatförändringarna" tydligt! ;-)

 
Ingen bild

Viveka

7 augusti 2018 02:42

Måste bara kommentera Pride-paraden med partiledarna. Vilken mobbning, av SD, det är otäckt. Tänk att det inte finns ett uns civilkurage hos någon av partiledarna som visade upp sig där? Den partiledare som gått därifrån när det visade sig hur det hela utvecklade sig hade fått fler röster till sitt parti. Skamligt! Uselt!

 
Ingen bild

Lotta

7 augusti 2018 07:18

Klimatförändringarna beror ju på hela jordens medeltemperatur inte Kalmars.

 
Ingen bild

SM811

7 augusti 2018 07:36

Det diagrammet skulle aldrig svt visa. Hur skall de kunna motivera att medeltemperaturen ökat?

 
Ingen bild

SM811

7 augusti 2018 07:48

Lögnen från Sossarna. Säger en sak före valet 2014 och gör tvärt om. Tänk på det ni som vill rösta på lögnpartiet i höstens val.

Drivmedelspriset på nya nivåer – media skyller på dollarkurs och efterfrågan
https://petterssonsblogg.se/2018/08/07/drivmedelspriset-pa-nya-nivaer-media-skyller-pa-dollarkurs-och-efterfragan/#more-261308

 
Ingen bild

Ivar Andersson

7 augusti 2018 08:27

2017 var koldioxidhalten obetydligt lägre än i år men temperaturen i Sverige mycket lägre. Hur förklaras detta med IPCCs modeller som SMHI använder för att spå framtida klimat?

 
Ingen bild

Lena1

7 augusti 2018 08:31

Såg Johan Rockström på Aktuellt igår, den mannen är verkligen alarmistisk. Sedan framförde han argumentet att vi (Sverige?) ska bli först och bäst i detta med att jaga koldioxid och klimatförändringar... Men än har de inte nämnt hur mycket som spyddes ut när bränderna var som värst och detta för att de inte var beredda i början av brändernas framfart. DE hade inge förberedelse! De tror de kan lura oss hela tiden.

 
Ingen bild

Lena1

7 augusti 2018 08:36

Måste bara kommentera kvinnors inskränkta rättigheter, se swebbtv (länk hos Cosmic Debris). Det är sant varje ord, dessa män i klunga HOTAR oss, och de är så pass sjuka i huvet att det är bäst att hålla sig undan. Om en kvinna inte är snäll och följsam mot dem (och kanske ställa upp på sex?) kan de i grupp begå dessa fruktansvärda krigsbrott!
Du Stefan Löfvén du känner inte ditt folk alls , ta för fan och uppdatera dig och sluta jaga ett hundratal nazister. Sluta framför allt att anklaga oss vanliga svenskar att vi är nazister, du är inte värd att representera oss!

 
Ingen bild

Bo

7 augusti 2018 09:47

Redan i januari 2018 låg medeltemperaturen på Kanarieöarna -0,5 grader lägre än normalt. 1969 var det senaste köldrekordet. Det kalla vädret har fortsatt i flera månader. Om temperaturen nu äntligen stiger nu beror det på caliman, heta vindar från Sahara.

 
Ingen bild

Leon

7 augusti 2018 10:37

Gör en lite sur reflektion med anledning av vad några här skrivit. Mest med anledning av det igår "hyllade" inlägget från "En arg blatte". Vissa här ovan är nästan på gränsen till att avhumanisera invandrare och beteckna dem som "djur". Ska man undvika att betecknas som "rasist" bör man avhålla sig från sådana generaliserande kategoriseringar. Det är INDIVIDER som beter sig "illa" och dessa kan inte ses som representanter för en hel grupp.

 
Ingen bild

Hacke

7 augusti 2018 10:43

@Lena1 (8:36)
Tycker du fångar din beskrivning och uppmaning till Löfven på pricken.
Den mannen är inte bara dum i huvudet, han är fullständigt dysfunktionell när det gäller att känna av samhällsströmningarna och det folk han ska företräda.

 
Ingen bild

Stefan

7 augusti 2018 11:47

Visst går klimatförändringarna snabbt nu. Medeltemperaturen har ju stigit markant på bara ett halvår! Fortsätter det i den takten är vi snart kokta...

Jag hoppas ironin framgår men det är ju nästan på denna nivån diskussionen förs bland alarmisterna.

 
Ingen bild

Leif

7 augusti 2018 12:51

Jag märker tydligt på klimatförändringarna. Bara för sex månader sedan var det betydligt kallare. Fortsätter det på det här sättet blir vi nog formligen kokta framåt december ;)

 
Ingen bild

Ölandsbonde

7 augusti 2018 13:47

Leon
Håller med dig. Alldeles för många kan inte skilja på ett hat mot en skrämmande invandringspolik och mot kritik mot invandrare som bara gör det de tycker är bäst för sig själva. Precis som vi.

Hade jag fått tandvård för 50 kr sunventionerat av t ex Polen så hade jag tagit det.

 
Ingen bild

Björn Larsson

7 augusti 2018 14:15

Innan något (sen)snabbtåg står färdigt om minst 15 år lär elbilar ha tagit över en stor andel av fordonsflottan, så CO2-effekten blir mycket liten. Däremot är det ett stort miljöingrepp att bygga nya spår rakt genom naturen. Klimatpanikerna har inte ens rätt på sina egna villkor. Är man rädd för klimatdomedagen så kan man bara konstatera att MP inte erbjuder någon verkningsfull åtgärd. Fail!

@Lena1 Jag såg en uppskattning, med stor osäkerhet, att lika mycket CO2 släpptes ut under skogsbränderna som av samma månads oljeimport.

 
Ingen bild

Vimmerby

7 augusti 2018 22:37

Fast.. Årsmedeltemperaturen har sedan år 1860 stigit med 2 grader.

https://www.smhi.se/klimat/klimatet-da-och-nu/klimatindikatorer/klimatindikator-temperatur-1.2430

Vad har du för källa till ditt diagram

Thoralf Alfsson

7 augusti 2018 22:47

MIn källa är SMHI.

Om du utgår från diagrammet på den länken så är det sammansatta och korrigerade data. Jag litar inte på sammansatta och data som korrigerats.

Sedan är jag dessutom tveksam över om vi 1860 hade 35 mätstationer i Sverige. Det framgår inte vilka stationer det rör sig om.

 
Ingen bild

tompas11

8 augusti 2018 00:53

Fel @ Vimmerby. Den globala medeltemperaturen har sedan 1850 stigit med 1 grad Celsius, verken mer eller mindre. Och om vi inte visste om detta skulle ingen människa ha märkt det heller.

 
Ingen bild

Vimmerby

8 augusti 2018 07:24

För att kunna få ett diagram måste man sammansätta data.Varför skulle datan vara korrigerad? Har du en länk till ditt diagram,
Eller har du själv sammanställt det?

Här ser du förteckningar om mätstationer

https://www.smhi.se/polopoly_fs/1.32916!/DOC260913-26092013064500.pdf

Här kan du läsa om historiskt väder

https://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/historiskt-vader-1.7110Thoralf Alfsson

8 augusti 2018 08:30

Jag använder mig av SMHI:s open data för väderstation i Kalmar som källa.

Din länk visar inte på några mätstationer utan endast en lista på olika källor till observationer av väder som temperatur, nederbörd och havsnivåer.

I och för sig intressant men inget nytt och dessutom inget som har att göra med mitt diagram.

Jag är övertygad om att det finns frågeställningar angående hur SMHI tagit fram denna temperaturserie för 35 mätstationer om man synade "rådata".


SMHI har korrigerat äldre data med följande motivering för t.ex Stockholm.

”Stockholms temperaturserie har här omräknats med hänsyn tagen till att staden har växt, och därigenom blivit varmare.”

Det finns även följande kommentar angående äldre mätserier.

This gives an average adjustment by -0.3 C both May and August and -0.7 C for
June and July. This adjustment is in agreement with conclusions drawn by Moberg
et al. (2003), but have been determined on an ad hoc basis rather than from a
strict statistical analysis.

Det här innebär givetvis att temperaturförändringen blir större än det verkliga uppmätta.

Jag har studerat data för temperatur, nederbörd och havsnivåer för de mätstationer i Kalmars närhet under många år och vet hur verkligheten varit.

Den överensstämmer inte med den bild som diverse klimatalarmister försöker framställa.


 
Ingen bild

Vimmerby

8 augusti 2018 09:31

För att öka din din trovärdighet bör du skriva att du gjort diagrammet själv, samt att du använt mätdata ifrån (endast) 1 mätstation. Vidare kan ju jag tycka att man ska lyfta blicken lite högre Sverige-världen för att kunna se helheten.


"Dagliga väderuppgifter från och med 1858/1859 finns dessutom i tryck. Vid 1859 års utgång fanns rapporterande stationer vid följande orter: Kalmar, Halmstad, Göteborg, Västervik, Visby, Karlstad, Härnösand, Haparanda, Karlshamn, Växjö, Jönköping, Vänersborg, Skara, Linköping, Askersund, Nyköping, Örebro, Västerås, Gävle, Umeå och Piteå"
Källa =Se tidigare inlägg

Det är 21 st mätstationer resten kommer som du säger ifrån observationsplatser. Så jag litar mera på uppgifter fastställda under 150 år ifrån 21 platser i hela Sverige-kontra 30 år i Kalmar län.


Thoralf Alfsson

8 augusti 2018 11:25

Jag hoppas att du förstår att skriver jag att det är medeltemperaturen under juli månad i Kalmar åren 1988-2018 som visas i diagrammet och att det då endast är en mätstation.

Ja, du är fri att lyfta vilka data som helst och det är jag också.

Men som du skriver så redovisar SMHI 21 mätstationer 1859, ändå skriver de att det handlar om 35 mätstationer från 1860.

Då får givetvis tro och tycka precis vad du vill angående data från SMHI och tro på precis vad di vill.

Mitt syfte var att sätta lite perspektiv på årets medeltemperatur i förhållande till alla andra julimånader de senaste 30 åren. Något som du uppenbarligen inte gillade. Men att du tycker något annat förändrar inte något.

Temperaturen i juli är inte extrem, utan 1994 och 2006 var nästan lika varma eller extrema.

 
Ingen bild

Vimmerby

8 augusti 2018 12:55

Jaa var och en blir salig av sin tro..Tack för vår trevliga dialog,jag ska kliva av din ömma tå med en kort fråga. Är du en klimatförnekare även globalt sett, eller enbart för Kalmar län.


Mvh Kurt J

Thoralf Alfsson

8 augusti 2018 13:07

Varför skulle jag vara en klimatförnekare?

 
Ingen bild

olof palme

8 augusti 2018 19:24

din jävla sida uppdatera så när man skrivit ett tag försvinner det, för börja om, skit. Men svergies elproduktion består i huvudsak av kärnkraft och vattenkraft (98%) d v s mycket låg co2!!. Idioterna som inte förstår då att man skall fokusera på att reducera i andra länder har inget förstått!! bäst att skicka kommentar annars försvinner väl det trots mer info

 
Ingen bild

Tony

8 augusti 2018 20:19

Ja det skylls friskt på klimatförändringar vad som än händer
på väderfronten, undrar vad dom självutnämnda experterna har
för förklaringar till att vi har betydligt minde med Åska idag.
Som uppväxt på 50 talet var det nästan legio att efter en varm
dag blev det åska på kvällen natten? mJo vi hade varma somrar då med?

 
Ingen bild

Leon

8 augusti 2018 21:43

@ olof palme
Din uppgift om energiproduktionen i Sverige är felaktig. Kärnkraft och vattenkraft står för omkring 82 % av energiproduktionen. Övriga 18 % står vindkraft,ca 10 %) och kraftvärmeverk (inkl industriell mottryckskraft) ca 8 % för. Den "koldioxidfria" elproduktionen (Kärnkraft, vattenkraft och vindkraft) står alltså för ca 92 % av landets elproduktion. Förbränning av sopor (vanligt bränsle idag), biobränsle, torv och den högst marginella användningen av fossila bränslen (< 1 %) producerar koldioxid.
(källa Energiföretagen 2017)

Dessutom när reaktorerna O1 och O2 (Oskarshamn) och R2 och R3 (Ringhals) tagits ur drift eller kommer att tas ur drift senast 2020 kommer kärnkraftens andel att minska påtagligt.

 
Ingen bild

Nisse

12 augusti 2018 10:05

Thoralf. Du som är mer insatt i klamatfrågor än många av oss läsare.
Vad tycker du om denna intervju från Swebbtv med Lars Bern.
Är MP m.fl verkligen mer insatta ön honom ?
https://youtu.be/HmTGjIBrWqc

Thoralf Alfsson

12 augusti 2018 10:08

Jag har debatterat med lokala MP-politiker och de är väldigt okunniga om verkligheten.

Jag anser att Lars Bern är betydligt mer insatt i klimatfrågorna än t.ex Isabella Lövin.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se