thoralf

Direktlänk till inlägg 5 augusti 2018

STOR I ORDEN LITEN PÅ JORDEN.

Av Thoralf Alfsson - 5 augusti 2018 20:53

Expressen avslöjar Socialdemokraternas hyckleri. Vem kunde tro det? Utropar jag.

En tid efter att Stefan Löfven tillträtt som partiledare för Socialdemokraterna deklarerade han stort att Sverige skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet 2019, efter en mandatperiod med S vid makten. Stor i orden liten på jorden.


Idag skriver vi den 5 augusti 2018 och Sverige ligger enligt Expressen på 17:e plats inom EU. Med länder som Bulgarien och Rumänien med lägre arbetslöshet.

 

Sverige låg på 10:e plats 2014, nu ligger vi på 17:e plats.


Skicka tillbaka tiggarna från dessa länder. Vad gör de här när de kan få arbete i hemländerna!

 

"Bara under de senaste fyra kvartalen är det 89 000 fler människor som har ett jobb att gå till. Det är en ökning som motsvarar ett helt Växjö eller Karlstad. Det visar att regeringens insatser ger resultat", sa Ylva Johansson på fredagen. 

https://www.expressen.se/ledare/det-gar-samre-for-stefan-lofvens-sverige/

 

Expressens ledarredaktion missar dock att berätta om alla extra tjänster och moderna beredskapsjobb.

 

Under samma tidsperiod har Ylva Johansson och regeringen skapat nästan 20 000 extra tjänster och moderna beredskapsjobb. Subventionerade låtsasjobb där staten betalar 100 procent av lönekostnaden om lönen inte överstiger 20 000 kronor/månad.


 

Läs mitt blogginlägg från den 1 juli.


Moderna beredskapsjobb i en högkonjunktur! Sug på den. Beredskapsjobb hade vi under finanskrisen och depressionen under 1930-talet. Något som även var en del i nazitysklands framväxt. Men idag befinner vi oss i en extrem högkonjunktur som aldrig tycks ta slut. Då skapar den Socialdemokratiska regeringen ”moderna beredskapsjobb”.


Det är ett exempel på en fullständigt misslyckad och katastrofal politik från regeringen. När en lågkonjunktur kommer, alltså inte om, utan när en lågkonjunktur kommer och det kan gå fort. Då ligger sannolikt Sverige väldigt illa till just nu.


Den som får överta regeringsmakten den 9:e september har inget guldläge att utgå ifrån. Det kommer bli tufft. Jag tror att det bara finns ett parti som kan klara den uppgiften, SD!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Medborgaren

5 augusti 2018 21:30

Thoralf, det är precis detta som även måste spridas stort FÖRE valet! Det är fortfarande väldigt tyst från SD trots att valet bara är en månad bort................
Dessutom måste framhållas att vi fortfarande har lägsta krisräntan någonsin, MINUS 0,5% trots högkonjunktur..................
Jag befarar det värsta när nu ekonomin snart vänder nedåt!

 
Ingen bild

tompas11

5 augusti 2018 21:48

Icke säsongsrensat var antalet sysselsatta i åldern 15-74 år 5 101 000 i maj 2018, enligt SCB.
I maj 2018 uppgick antalet anställda till 4 613 000, enligt SCB.

Skillnaden mellan antalet anställda och de som bara var sysselsatta uppgår således till 488 000 personer. Här har vi alltså en grupp på närmare en halv miljon personer som inte räknas som arbetslösa eftersom de har sysselsättning via diverse olika skattefinansierade bidrag eller studier.

Att vara sysselsatt kan innebära att en person utför någonting (studerar, plockar skräp t.ex.) under så lite som en timme per vecka. Detta kan knappast räknas som att personen i fråga har ett arbete utan personen bör självfallet betraktas som arbetslös.

Arbetslöshetsstatistiken, som den redovisas, är egentligen gravt missvisande eftersom de bidragssysselsatta inte betraktas som arbetslösa. Den verkliga arbetslöshetsstatistiken bör därför räknas upp med den närmare halva miljonen personer som inte har fast anställning utan uppbär diverse olika skattefinansierade bidrag såsom extratjänster, introduktionsjobb, lönebidrag, etableringsbidrag etc.

 
Ingen bild

Björnen

5 augusti 2018 22:41

Det finns inga enkla lågkvalificerade jobb att söka officiellt längre. Dessa går direkt via AF till slöjbeklädda kvinnor och muslimska män som inte behöver kunna språket, t.ex lokalvård. Vem vill anställa en svennebanan när arbetsgivare får nyanlända nästintill gratis? På skolor, dagis och i hemtjänst är det 90% anställda i hucklen. I kommunens hemtjänstbilar är det bara svarta huvuden numera.

Vi har gett bort vårt eget land till muslimerna och sett till att dessa konkurrerar ut våra egna medborgare.

Söker man jobb idag så frågar arbetsgivaren "kan du få någon form av bidrag?"

Detta kan vi tacka Reinfeldt för, vars syfte just var att dumpa lönerna.

 
Ingen bild

calle

5 augusti 2018 23:02

negativ ränta-banker får betalt för att låna av riksbanken. företag får betalt av staten för att anställa folk. lånar staten pengar av globala banker, för inte kan väl de få Svenskar som finns kvar ca 6 miljoner finansera hela galenskapen med extrema skatter och myndighetsavgifter ?
kanske Saudi placerar kapital i Sverige i utbyte mot att Sverige blir ett kalifat. 7 klövern jobbar inte för Svenska folket, det är solklart

 
Ingen bild

Cosmik Debris

6 augusti 2018 00:30

TITTA PÅ BILDEN!

https://tinyurl.com/ybg5xgha
https://juliacaesardotblog.files.wordpress.com/2018/08/perverst-i-prideparaden-2018.jpg

”Betrakta bilden nedanför och reflektera över vad det innebär för små barn att se sadomasochistiskt våld utövas framför ögonen! Hur kommer det att påverka barnets uppfattning om sexualitet?

Den lilla flickan som står längst fram, hur ska hon kunna förstå det hon ser?
Är det här vad svenska folket vill ha? Självklart vill inte folkmajoriteten det. Men vi lever i identitetspolitikens minoritetsdiktatur, och många låter sig lockas utan att begripa vad de sanktionerar.”

Julia Caesar : Det största hotet mot sexuella minoriteter är islam
https://tinyurl.com/y8mxj5lw
https://juliacaesar.blog/2018/08/05/det-storsta-hotet-mot-sexuella-minoriteter-ar-islam/

Instämmer i allt.

 
Ingen bild

Björn Larsson

6 augusti 2018 07:36

Vi kan inte ha en planekonomisk byråkrat på presskonferenser slumpmässigt säga att än är räntan negativ, än är den 500%. Låg ränta orsakar överskuldsättning och bubblor i tillgångspriser som bostäder och den stora ryckighet som kallas för "konjunkturcykler".

Vi måste tillåta också en stärkt valutakurs. Det har nackdelar för exportindustrin och omställningar kostar, men det är en gradvis kostnad och det finns också fördelar. Bara det att penningmängden på tusentals miljarder blir mer värd är som stigande oljepris för ett oljeexporterande land. Och det är en ökad köpkraft som direkt kommer alla till del som har inkomst eller besparingar i valutan.

Att sätta räntan negativ för att konsumentpriser ska stiga med 2% om året är inget mindre än idiotiskt. KPI faller ju naturligt tack vare ny teknologi och tilltagande stordriftsfördelar och specialisering. Hur skulle de kunna stiga när vi blir stadigt bättre på att tillverka allt? Och hur jämför man förresten priset på en iPhone idag med priset på en iPhone innan iPhone uppfanns? Begreppet KPI är inte väl definierat, för det är inte ett verkligt fenomen.

Sänkt ränta bara skjuter upp problemen, de förändrade förutsättningarna, utan att anpassa ekonomin. Anpassningen kommer istället i form av en okontrollerad krasch där alla banker går i konkurs samtidigt. Jag efterlyser ett parti med en penningpolitik. Idag har vi inget.

 
Ingen bild

SM811

6 augusti 2018 08:30

Regeringen har åter misslyckats.
Statsminister Stefan Löfven lovade Europas lägsta arbetslöshet när han tillträdde. Men istället går allt fler länder om Sverige genom att ha lägre arbetslöshet än vårt land. Det visar Eurostat för juni.
https://samtiden.nu/2018/08/allt-fler-lander-har-lagre-arbetsloshet-an-sverige/
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Unemployment_statistics#Longer-term_unemployment_trends

 
Ingen bild

Ölandsbonde

6 augusti 2018 09:25

Statistik över arbetslöshet försvann från att vara riktig redan på 60-talet.
Då fanns AMU (ArbetsMarknadsUtbildning). Sköttes av LAN och Af. De som fick utbildning där, och det var väldigt många, räknades som arbetslösa. Det var t o m ett villkor för att man skulle få utbildning!
Men när det drog ihop sig till val ändrade sossarna statistiken så att de som var i AMU räknades som studerande och inte som arbetssökande.
Vips! Med den lilla trollstavsvinken minskade siffrorna rejält.
Sedan dess har jag aldrig tillmätt uppgifter om "arbetslöshet" någon seom helst trovärdighet och gör så klart inte det idag heller.

 
Ingen bild

Tony

6 augusti 2018 09:38

Men när den högkonjunkturen är till ända, så kommer nog
Sveriges befolkning bli varse om vad Sosse styre inneburit,
Sossarna har under hela mandatperioden lånat upp ofantliga
summor för att hålla flyktingindustrin igång, detta under
en kraftig högkonjunktur?? När säger långivarna nej?

 
Ingen bild

Gustaf

6 augusti 2018 09:56

Reinfeldt skördar frukten efter sina år som statsminister för vårt land =
Miljoninkomster ger resultatet.
Statsminister Löfven ska bli nazijägare.

 
Ingen bild

Medborgaren

6 augusti 2018 11:57

Re; Tony 09:38
Mkt bra det du skriver!

Stollen Lövfen misslyckades även, dessbättre; med att försnilla 250 Miljarder av vår valutareserv! Man ser vad såssarna är kapabla till för att finansiera invandringsindustrin.............................

 
Ingen bild

dick

6 augusti 2018 12:50

@Tony
Du har fel, statsskulden har minskar de sista åren.

 
Ingen bild

Laglydig

6 augusti 2018 13:22

@Tony, dick

Det hela är lite mer komplicerat. Sjävla statsskulden har minskat de senaste två åren om än marginellt.
Detta beror på att staten har skjutit över stora delar av invandringens kostnader på kommunerna (t ex via anvisningslagen) vilket gjort att kommunernas skulder skenar okontrollerat.
Kommunerna kan i sin tur göra väldigt lite för att öka sina egna intäkter (p g a skatteutjämningen där man förlorat kontrollen över de egna intäkterna) och tvingas därför spara för att ha råd med statens påtvingade kostnader för massinvandring. Det första kommunerna sparar in på är den s k välfärden och då i första hand äldreomsorg.

I en socialdemokratisk ordbok så betyder "satsningar på välfärden" mer ekonomiskt stöd för massinvandringen, medan den ursprungliga befolkningen får det sämre.

 
Ingen bild

Gustaf

6 augusti 2018 14:10

Partiledardebatten från kulturhuset i Pride veckan finns nu på Samhällsnytt .

Se den inte !

Man skäms ögonen ur sig över dessa fåntrattar som lånar ut sig till detta spektakel. Uttrycker mig milt.

Detta är Sveriges Politiker som vi valt .
Ingen vann. Tack Gode Gud att Jimmie Åkesson inte var inbjuden.

 
Ingen bild

Gustaf

6 augusti 2018 15:10

Rättelse; Partiledardebatten Pride kulturhuset. YOU Tube.

 
Ingen bild

Robban

6 augusti 2018 15:13

@Laglydig du har helt rätt, tyvärr!
Det här kommer att bli smärtsamt påtagligt de kommande åren!
Sossar mm arbetar iaf inte för svenska väljare!

 
Ingen bild

Leon

6 augusti 2018 17:01

Jag kan finna resonemanget beträffande "enkla jobb" som utförs av invandrare på bekostnad av "svenskar" som bristande i logiken. Vilket också med ironi påpekats av div. "SD-kritiska" siter. En syn som av dessa betecknats som "SCHRÖDINGERS INVANDRARE",alltså att "invandrare" är "lata" och lever på bidrag....samtidigt som de "tar" jobben från svenskarna.

I sig kan jag delvis hålla med om detta då resonemangen som förts ovan i några fall gått ut på att "enkla" arbeten "reserverats" för invandrare. Min mening är att en integrering i samhället, då förutom språklig och kulturell, till stora delar utgörs av en ekonomisk integrering (läs arbete) och att detta ska ses som delvis positivt. Även utifrån den aspekten att det kan innebära en frigörelse för invandrarkvinnor från den isolering de vanligtvis lever i.

 
Ingen bild

Weasel

6 augusti 2018 17:08

Om befolkningen ökar med 150.000 är det inte direkt fantastisk att 80.000 fler människor är "sysselsatta".
Men det förstår naturligtvis inte ylva johansson...

 
Ingen bild

Pepparholm

6 augusti 2018 18:33

När Ericsson, Telia m fl stod i topp så skröt man med att Sverige var världsbäst på IT. I dag klarar inte ens staten att betala ut tre år gamla bidrag 500 Mkr till bönderna på grund av IT-problem enligt Nyheter iDag. Med en travestering på Leif Östling – vad tusan fungerar i dag?

Varför? Ministrar, generaldirektörer och deras handplockade kompisar som saknar kunskap och omdöme för sitt värv?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

6 augusti 2018 19:29

Idag har P1 pratat om BDSM och lesbisk historia. Orkar inte mer!

Snart åker även radion ut genom fönstret.

 
Ingen bild

Stefan A

6 augusti 2018 19:41

Ska bli intressant och se hur länge efter valet det dröjer innan riksbanken höjer räntan.
Liberalledaren majoren tror att jordbrukarna far och nöjesåker med traktorer mm. bara för att dieseln blir lite billigare...stadsbor...

 
Ingen bild

Hetta

6 augusti 2018 21:08

@Cosmik Debris:

Sveriges radio P4 Efter 1 pratade igår om kåthet i hettan. Nej, man orkar ej mer.

 
Ingen bild

World Traveller

6 augusti 2018 21:59

Löfven går till val på att bekämpa nazismen. Vilken jävla nazism? Menar han de där 14 NMR-medlemmarna som delar ut flygblad då och då? Eller menar han de 25-40% av svenskarna som röstar på SD?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se