thoralf

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2018

BLOGG OCH PERSONVALSKAMPANJ

Av Thoralf Alfsson - Fredag 3 aug 20:47

   


Två av åtta sidor i min Kalmarfolder som kommer delas från mittan av augusti i Kalmar.


Jag har fortfarande inte fått någon förklaring på varför antalet unika besökare plötsligt ökade med ca 100 procent i onsdagskväll. Många har gissat på diverse saker men jag har några års erfarenhet av min bloggs besökstatistik och tror inte på några av dessa förklaringar. Det finns dock ett förslag som jag själv funderar över. En person gissade att kanske Google har ändrat någon algoritm som gör att min blogg kommer högre upp vid sökningar.


Om det handlar om en uthängning eller en enskild artikel brukar det toppa ganska kort för att sedan dala ganska kvickt men så är inte fallet nu. Jag får avvakta och se vad som händer men något har uppenbarligen förändrats. Jag har en egen teori men jag avvaktar med att lyfta fram den.Min personvalskampanj rullar på och jag vill passa på att tacka alla som gett ett stort eller ett mindre bidrag. Samtidigt känner jag ett ansvar att redovisa hur jag använt bidragen från mina bloggläsare. Fram till idag har det framförallt använts för att betala fakturor från det tryckeri jag använder i Tyskland (Print24).


Jag har under 2018 beställt 38 500 foldrar till min personvalskampanj till en kostnad av 25 905 kronor. Två pikétröjor med tryck 570 kronor. På Facebook har jag inte den exakta kostnaden då jag väntar på faktura för juli men det rör sig om ca 2 500 kronor totalt så här långt men det kommer jag öka under de kommande veckorna. Till detta kommer sedan bensinkostnad för min trehjuling som borde röra sig om ca 100 kronor/600 utdelade foldrar. Gissningsvis någonstans mellan 2500-4000 kronor i dagläget.


Totalt någonstans mellan 30 000 – 35 000 kronor. Nu hoppas jag att jag även skall kunna köpa en del annonser under de senaste veckorna i valrörelsen. Men det är ganska kostsamt att köpa annonser i media ca 3 000-4 000 kronor/st och då är det inte särskilt stora.


Jag vill rikta ett stort tack till alla som bidraget till min personvalskampanj. Vill någon bidra finns uppgifterna i högermarginalen på bloggen. Kontouppgifter finns under ”Visa presentation”.

Tänk på att jag inte kan/får ta emot anonyma bidrag större än 2 275 kronor!

 

Den som vill ge ett större bidrag kan skicka sitt namn på mejl enligt nedan till mig.

 

 


Som tack tänkte jag skicka pocketboken ”Det moderna folkhemmet” skriven av Jimmie Åkesson till alla som gett ett bidrag till min personvalskampanj. De som önskar pocketboken kan skicka sin adress till mig på min mejl thoralf.alfsson@telia.com så skickar jag boken så snart jag hinner.

 
 
Ingen bild

Ölandsbonde

Fredag 3 aug 21:14

"30 000 – 35 000 kronor"
Det är en halv månadslön om du kommer in x 96 månader. Rätt bra avkastning utan alltför hög risk.

Thoralf Alfsson

Fredag 3 aug 21:41

Vilken timersättning skall vi räkna på?

 
Ingen bild

Observer

Fredag 3 aug 21:21

DET MODERNA FOLKHEMMET

Thoralf! En sak skall du bära med dig in i riksdagen:
..framtiden. Människorna måste kunna få känna f r a m t i d.

Sätt upp trivsamma mål:

1. Vi skall ha lönenivåer i förhållande till landets teknologiska och vetenskapliga och produktiva nivå. Dvs i nivå med Schweiz och Norge.

2. En Svensk normalperson med ett normalt arbete skall kunna bygga ett hus på en lön i den centralort denne bor på.

3. Höjda pensioner.

4. O.s.v

 
Ingen bild

Lars

Fredag 3 aug 21:33

Hoppas denna folder når ut i varenda postlåda i Kalmar.

 
Ingen bild

Tobbe S

Fredag 3 aug 22:56

Noterat: Kriget i Syrien är slut. Syrien, Ryssland, Turkiet och Jordanien förhandlar för närvarande om hemflyttningen för ca fem miljoner flyktingar i Jordanien, Turkiet och Libanon. Rysslands utrikesinister har framfört till EU att kriget är slut och att de flyktingar som tagit sin tillflykt till EU, nu kan återvända hem tryggt.

 
Ingen bild

Observer

Lördag 4 aug 01:21

DET MODERNA FOLKHEMMET

5. Gör folk vuxna.
Den moderna upplysta människan idag -Behöver inte "Barnpassas" av ett politiskt parti som tar ifrån henne det mesta av vad hon tjänat, för att man inte litar på henne.
-Låt folk få behålla merparten av vad de tjänar! Låt folk få ta ansvar!

På så vis behöver folk inte längre Socialismen. De blir obsoleta helt enkelt. Vi slipper då för alltid dessa idioter som inbillar sig att det "skall tänka åt" andra!
DET ÄR SKATTERNA SOM GÖR ATT DESSA PARTIER ENS EXISTERAR. UTAN ANDRAS PENGAR FINNS DE INTE.

 
Ingen bild

Leon

Lördag 4 aug 09:39

@ Observer
Dina åsikter är högst tänkvärda då politiska partier generellt är beroende av ekonomiska resurser. Beskattning är dock, trots de ibland konfiskatoriska inslagen, en nödvändighet för många samhällsfunktioner (infrastruktur, rättsväsende, försvar, sjukvård o s v). Även ett samhälle styrt av SD (enda partiet ?) skulle vara beroende av medel (skatter) för att upprätthålla dessa. Eller förespråkar du en form av "anarkoliberal" diktatur med omfattande privatiseringar av de offentliga (ofantliga) sektorn ?

 
Ingen bild

Observer

Lördag 4 aug 12:49

@ Leon
Tackar! Dina med!
Skatten bör aldrig vara större än 10-20% totalt. Det räcker.
Före 1913 fanns i USA ingen skatt alls!
Ändå fanns Manhattan med alla sina skyskrapor, vägar. Skolor, post, bank mm fanns precis som nu. Det fungerade, människor där var tvungen att ta eget ansvar. Å får du ut 100% mer har du råd att köpa in dig på det du behöver.

Men det finns alltid ca 10% som inte platsar på jobb, är sjuka mm. Så är det. Dessutom är det bra med en viss basservice. 20% skulle täcka detta väl.

 
Ingen bild

Ingmar

Lördag 4 aug 12:50

Du får mitt kryss. Tack för allt arbete du lägger ned. Lycka till!

 
Ingen bild

Den lesbiska flatan

Lördag 4 aug 12:51

Som sagt…
Sodomisterna har bråda tider
Det är nämligen Bög-EM (Europride)
Bögflaggan vajar överallt
Och allt kläds numera i bögflaggans färger, vinflaskor, axelväskor, kaffemuggar, kalsonger och trosor och ”barnblöjor”
O bevare oss
Och idag ska de ockupera stadens gator och torg i timmar för att demonstrera sin ”sexuella läggning”
Det finns ingen måtta längre på sodomismen i det här landet

 
Ingen bild

Observer

Lördag 4 aug 13:23

I en välskött Svensk ekonomi skulle normallönen INTE ligga på 27.500:- per månad. Nej, Den skulle snarare ligga på 60.000:- per månad.

Hur gör vi det här då?
Jo, så här:

1.SD gör en deal med arbetsgivarföreningen att man plockar bort arbetsgivaravgifterna och de sociala avgifterna helt och att dessa skall tillfalla den anställde =100% mer lön!
2.SD rensar upp bland de kommunala okynnesavgifterna och skatterna.
3.SD Skapar ett gäng statliga AP-Fonder som pensionsfonder där pensionärerna är ägande delägare och kan förvara sina pensionspengar -Detta för att undvika alltför giriga försäkringsbolag så som i USA.
4.Dito för sjukvårdsförsäkring. På så vis kostar det ej mer än att försäkra bilen att ha sjukförsäkring.
5.SD ger barnfamiljer som är strävsamma lättnader och fördelar.
6.SD ger de som vill starta jordbruk el ett företag som är samhällsnyttigt 5-20 års skattefrihet.
7.SD lockar hit de bästa högteknologiska företagen med kompetens och ekonomiska fördelar mot att de betalar extra bra löner. Men det kan även vara att de bygger regionens nya svävarjärnväg el nya flygplats. De ekonomiska fördelarna skall fonderas åt företaget som får ut dessa -Efter man uppnått den förväntade prestationen!
8.SD verkar för att uppmuntra ett glatt och roligt och framåtblickande samhällsklimat som bör smitta av sig på alla plan, I radio och TV. I kulturvärlden.

Notera att vi ändå har 20% totalt skattetryck här, Det klarar bassjukvård, skola och de vanligtvis ca 10% som inte platsar på arbetsmarknaden.

DET FINNS INGENTING ATT VÄNTA PÅ!
LÅT FOLKET BLI VUXET!

 
Ingen bild

Friholt

Lördag 4 aug 13:31

@Observer och Leon. Bra diskussion.

 
Ingen bild

Lena1

Lördag 4 aug 14:45

Lycka till Thoralf, du är värd en riksdagsplats!

Angående pridecirkusen i Stockholm, en partiledardebatt i Kulturhuset där ALLA 7K stod och viftade med regnbågsflaggor och svarade på löjliga frågor. Har dessa politiker ingen ryggrad alls? Jag skäms å deras vägnar, för de verkar inte ha förstånd alls till detta.
Löfvén: "Vi är alla överens om att SD är ett homofobiskt parti." Och samtliga kommer vägra samarbeta med SD i höst.

Samtidigt tar de fram på scenen ett grå elefant som ska representera Jimmie Åkesson!!!! Är det värdigt en demokrati?

Men på sociala medier rasar man, läs vidare.

https://nyheteridag.se/sa-mobbas-sd-av-stockholm-pride-elefanten-i-rummet-ar-givetvis-jimmie-akesson/

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Lördag 4 aug 16:44

Leon

När jag började jobba var kommun och landstingsskatten 10 kr tillsammans. Moms (Oms) fanns ännu inte. Vi hade skolor, kindergarten, ålderdomshem för de gamla och blev man sjuk gjorde farbror doktorn hembesök.
Vägar hade vi fast de var inte asfalterade i samma utsträckning. Tåg hade vi och ett talesätt "Det går som tåget" för att illustrera att något gick som det skulle.
Postutdelning hade vi två gånger om dagen utom lördag då den bara delades ut en gång.
Ville vi understryka att något var säkert sa vi: "Som ett brev på posten.

Och stod det något i tidningen så var det sant och riktigt. "Det är sant, det har stått i tidningen" var ett dräpande slutargument.

Thoralf Alfsson

Lördag 4 aug 19:55

Dock med lite ironi ibland.

 
Ingen bild

Eric H

Lördag 4 aug 17:00

Har jag nu förstått rätt, det finns en rikslista från sd och där finns du, dvs jag som boende utanför Kalmar kan kryssa dig?

Thoralf Alfsson

Lördag 4 aug 19:54

Du kan kryssa på mig en riksdagsvalsedel om du är skriven i Kalmar län eller på Gotland.

 
Ingen bild

Ibbe

Lördag 4 aug 17:27

Så visar ett antal partiledare på en pridescen en omdömeslöshet som är total. Mer avklädda kan de inte bli. Håller gränslöshet på att bli en etablerad företeelse i svensk politik? Det går väl knappast att skylla på värmen.

 
Ingen bild

Ralf

Lördag 4 aug 18:10

Är det något som funkar i Kalmar? Cykel- och springlopp varenda helg i stan. Ikväll kunde man inte ens ta sig hem p.g.a avspärrningar - IGEN. Fy fan vilka idioter till styre!

Thoralf Alfsson

Lördag 4 aug 19:52

Och om två veckor blir det ännu värre med Ironman och ytterligare två veckor är det en ny Ironman för studenter.
Det blir många avspärrningar. Vi på Ängö drabbas hårt.

 
Ingen bild

calle

Lördag 4 aug 18:15

ta in bert som rådgivare till SD, han vill bygga superbilliga och bra bostäder, men bankerna sätter käppar i hjulet. man han ger sig inte. se i mitten.

https://www.youtube.com/watch?v=YC6u_UB5DD0

 
Ingen bild

Gustaf

Lördag 4 aug 18:30

Löfven i AF intervju i Pride. Stackars sate.
Han ville förvisso inte bli nominerad till statsministerposten.
Var han nykter, vad ville han ha sagt ?

 
Ingen bild

Pepparholm

Lördag 4 aug 18:32

Det är många som gjort bort sig utan återvändo på Pride i huvudstaden. De flesta var väntade. Men även Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor som borde begripa bättre.

Tyvärr även Överbefälhavaren som framträdde med sång på samma scen som Rebecca och Fiona med hammaren och stjärnan på tröjan och där man förlöjligade Jimmie med en elefant.

Alla tycks ha tappat allt omdöme. Vi har inte längre en överhet som vi törs lita på.

 
Ingen bild

Bajen666

Lördag 4 aug 20:05

Nästan så man är sugen att flytta till Kalmar bara för att kunna rösta in dig i Sveriges riksdag...kanske 2022..:-)

PS: Gratulera till ännu en seger mot IFK Göteborg, när det inte går bra för mitt Bajen så håller jag på Kalmar på grund utav dig.

Thoralf Alfsson

Lördag 4 aug 20:12

Ja, det var skönt med tre poäng idag.

 
Ingen bild

Leif W H

Lördag 4 aug 22:23

Du har mitt X

 
Ingen bild

Ralf

Söndag 5 aug 00:42

@Thoralf

Det borde vara förbjudet att spärra av trafik så folk inte kommer hem till sina bostäder, men det skiter Johan Persson i? Springlopp och cykeltävlingar är viktigare än dom egna invånarna? I Kalmar gör man som man vill med allt tydligen. PR för staden och turism är allt. Lägg därtill bryggor och bygghysteri. Gissar att pampen Persson med sambo bjuds på bankett dessa dagar med dryck och tilltugg.

Thoralf Alfsson

Söndag 5 aug 00:47

Det blev ju betydligt lättare att stänga av hela Kvarnholmen när brandkåren flyttade ut till E22:an ;-)

 
Ingen bild

Leon

Söndag 5 aug 10:20

@ Ölandsbonde
Även jag har minnen från en helt annan tid, uppvuxen som jag är under 50- och 60-talen. I ett mindre samhälle i nordvästra Jämtland. "Deporterades" 1965, som så många andra, under det som brukar kallas AMS-eran (där AMS står för Alla Måste Söderut).

Större delen av mitt yrkesverksamma liv (1984 - 2004) har jag dock befunnit mig utanför Sverige. Kan dock säga att återkomsten var något chockartad
då förändringarna på dessa 20 år var i högsta grad påtagliga. Både på gott och ont ska dock sägas, den allmänna levnadsstandarden var betydligt förbättrad dock till priset av närmast konfiskatoriska skatter. Många andra aspekter av samhället hade dock närmast imploderat. Bland annat genom att uppenbara problem förnekades eller "sopades under mattan" och den förda politiken ägnades åt att måla allt i "rosenrött". Detta oavsett vilken politisk konstellation som för tillfället innehade regeringsmakten. (Däremot är jag inte beredd att med ett "hittepåbegrepp" kalla de demokratiska partierna, förutom SD för "7-klövern").

Förändringarna har fortsatt under min tid här i Sverige under tiden efter min återkomst. Med en påtaglig nedmontering av sjukvård och omsorg, fragmentering av ansvar för infrastruktur o s v. Orsakerna till detta är många och skiftande och problemen kan enligt min uppfattning inte "lösas" med någon överförenklad "quick fix".

 
Ingen bild

Väljare

Söndag 5 aug 12:38

Bor ej i Kalmar. Skriver jag bara ditt namn+partinamn med stora bokstäver på en blank sedel?

Thoralf Alfsson

Söndag 5 aug 13:25

Du kan inte personrösta på mig om det inte är skriven (bor) i Kalmar län eller på Gotland.

Det går inte använda en blank valsedel för att personrösta!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 21:17

I eftermiddag tittade jag på statsminister Stefan Löfvens presskonferens. Statsministern verkade inte speciellt besviken på att förhandlingarna med Lööf och Björklund misslyckades. Men jag reagerade på en sak i statsministerns inledning av presskonfe...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 13:07

    Ledarsidorna skriver idag om Mehmet Kaplan. Man kan väl lugnt säga att Mehmet Kaplan hållit sig under radarn sedan han fick avgå som bostadsminister i Stefan Löfvens regering 2016, efter alla hans resor till Turkiet.   https://ledarsido...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 9 dec 10:39

Jag har alltid varit intresserad av statistik och alltid ansett att statistik är ett väldigt bra argument i debatter. Att kunna hänvisa till statistik från en statlig myndighet eller en offentlig verksamhet är mer eller mindre omöjlig att förneka, äv...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 dec 19:49

När jag läser domen mot 22-åringen som nu dömts för 21 olika brott blir jag väldigt fundersam. Personen finns sedan tidigare i 9 avsnitt i brottsregistret. Dessutom var han en av de åtalade vid rättegången efter den stora branden i Berga centrum 2011...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 7 dec 21:26

Fredagens upplaga av lokaltidningarna Barometern och Östra Småland avslöjar med all tydlighet hur olika tidningarna rapporterar om lokal brottslighet. Barometerns läsare förs bakom ljuset men Östra Smålands läsare ges små fingervisare om vilka brotts...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se