thoralf

Alla inlägg under juli 2018

Av Thoralf Alfsson - 7 juli 2018 23:42

Jimmie Åkessons tal i Almedalen var ganska annorlunda mot tidigare tal. Jag hade tagit fram papper och penna för att anteckna de viktigaste punkterna men talet utvecklade sig snarare till ett samtal med åhörarna i Almedalen. Så mitt papper var helt blankt efter talet. Jag tror att Jimmie Åkesson framstår som den ende vuxna av alla partiledare. Jag hade hoppats att politikerna inom 7-klövern skulle ha lämnat sandlådan men Almedalsveckan har visat att sandlådan med stor sannolikhet kommer fortsätta fram till minst den 9 september.


Jag tror faktiskt att väljarna kommer straffa 7-klövern väldigt hårt. Jimmie Åkesson och SD bygger sitt ”varumärke” starkare för varje dag som går. Medan de flesta partier inom 7-klövern sakta men säkert raserar sin trovärdighet.


Annelie Nordström framstod som både hysterisk och rabiat i kvällens Opinion live. Inte underligt att hon nu kandiderar till riksdagen för Feministiskt initiativ. Jag tror knappast att sympatisörerna för F! blev så särskilt många fler efter hennes framträdande. Däremot tror jag att Richard Jomshof tog hem många nya väljare till SD.


Sedan har vi Ardalan Shekarabi (S) och debatten angående vinster i välfärden. När han hade slut på argument och när han då kände att han höll på att förlora debatten så började han prata om judar och samer. Publiken skrattade! Det var nästan ett självmål i klass med Stefan Löfvens i partiledardebatten angående överfallsvåldtäkter och Löfven började prata om LAS och anställningsvillkor. Jisses vilken soppa!


I Kalmar drev Ardalan Shekarabi partikamrat och partistyrelseledamoten Johan Persson (S) igenom att 130 personliga assistenter skall privatiseras. Kalmar kommun skulle enligt förslaget spara 7 miljoner kronor/år. Det vill säga de anställda skulle få sämre anställningsvillkor och sämre ersättningar vid framförallt natt och helgarbete. Men när inga privata företag var intresserade av att ta över dessa 130 personliga assistenter så erbjöd Socialdemokraterna 4,5 miljoner kronor i ”gåva” till det företag som tog över de personliga assistenterna.


Kalmar kommun och Johan Persson betalade 4,5 miljoner kronor för att bli av med 130 kommunanställda!

 

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/11/11/11492751-det-socialdemokratiska-pampvaldet-kor-over-facket-igen/ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 7 juli 2018 09:35

   

Foto Thoralf Alfsson                                   Foto Mika Kotanen


Jag blev minst sagt förvånad när jag gick förbi Donnersplats strax efter klockan 11:00 i torsdags när Feministiskt Initiativ höll torgmöte med Gudrun Schyman och Rosanna Dinamarca i spetsen. På scenen stod en kvinna och sjöng och från högtalarna flödade texten ut.


””De jävlarna ska skjutas
De jävlarna ska skjutas
De jävlarna ska skjutas
De jävlarna ska skjutas”

 

Det kändes lite makabert med tanke på den debatt om hat och hot som varit mycket intensiv under Almedalsveckan. Eftersom det var väldigt mycket folk på Donnersplats hade jag förväntat mig att få läsa något om detta och det hat som uppenbarligen spreds från Feministiskt initiativs scen men jag har inte sett en stavelse om detta i media eller på sociala medier.


Är jag den enda som reagerade på detta? Eller har F! frisedel i media?


PS

Är det någon som vet vem kvinnan (sångerskan) är på den vänstra bilden så tar jag gärna emot information.


UPPDATERING


Kvinnan heter Anja Erika Svensson och sjunger om att våldtäktsmän skall skjutas. Undrar om det är F!:s kriminalpolitik? F! vill väl att de inte ens skall utvisas från Sverige om de är utländska medborgare.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 7 juli 2018 00:21

Har idag spelat SD-Golf och Almedalen Trophy på Gotska GK. Lyckades med bedriften att komma på delad andra plats med Christopher Larsson från Karlskrona på 36 poäng. Vann gjorde Göran Eklund på 38 poäng, även han från Karlskrona. En väldigt trevlig dag på en brunbränd och fullständigt upptorkad golfbana.


Har sedan lämnat Almedalen ikväll och kommer därmed för första gången följa Jimmie Åkessons tal imorgon på TV.  Jag har varit på plats alla tidigare tal i Almedalen sedan första året 2011. Men jag var även på plats och skrev blogginlägg 2008, 2009 och 2010 från partiledartalen i Almedalen.


Enligt rubriker från Nyheter idag skulle SD, M och KD få egen majoritet enligt den senaste mätningen från Sentio. Om det stämmer är det oerhört intressant!


Av Thoralf Alfsson - 5 juli 2018 23:15

Jag blir väldigt trött på allt hyckleri i Almedalen. Jag upplever det faktiskt som hyckleri i många olika avseenden. Jag blir ännu mer trött på journalisterna som inte uppmärksammar hyckleriet. Hyckleriet finns överallt. Hyckleriet står mig upp över öronen. Alla dessa människor som anammar det politiskt korrekta för att slippa ta debatten


Varför kan folk inte erkänna att de haft fel, tagit fel beslut, inte utvärderat de fakta som finns/fanns, anklagat människor helt felaktigt och så vidare. Nej, de står där med hackan i vädret och kommer med helt nya berättelser och påståenden. Jag undrar vilken moral de har? Hur är de funtade att under förra mandatperioden driva en politik och under nuvarande mandatperiod mer eller mindre driva den motsatta politiken. Vilka kappvändare och hycklare. Sedan vågar inte journalisterna ifrågasätta detta, utan de spelar med i det politiska spelet. Ett spel som bara har en motståndare, SD.


Det har varit mycket prat och uppmärksamhet över NMR:s närvaro i Visby. Många politiker från alla läger har uttalat sig väldigt kritiskt, även Mattias Karlsson från SD. Jag tror att nästan alla partiledare som talat i Almedalen har berört detta direkt eller indirekt i sina partiledartal.


Men när en gallerist från Kalmar sätter nazistsymboler på Sverigedemokraternas partimaterial och på en bild av Jimmie Åkesson och sedan publicerar det på sociala medier så är det uppenbart helt ok. Det fanns inget uppsåt enligt åklagaren   Mord, dråp eller vållande av annans död bestraffas alla på ett eller andra sättet av vårt rättsväsende, oavsett uppsåt.


Som avslutning några foto från dagen på en "fin" samling..


 

 

 

Av Thoralf Alfsson - 4 juli 2018 23:19

Fullmatade dagar i Almedalen. Dels så besöker jag en del seminarier, dels så försöker jag vara lite social och sedan är kameran med så att jag kan komplettera mitt bibliotek med bilder på politiker, journalister och företagsfolk. Jag har med andra ord fullt upp. Lyssnat på i varje fall ett beklämmande seminarium idag angående klimatångest hos SvD. De tre kvinnorna som utgjorde panelen var nog något av det mest naiva, inkompetenta och rent ut sagt dummast jag hört i Almedalen.


 

Emma Frans vetenskapsskribent, Katarina Luhr MP och Nathalie Mark redaktör Baam.


Jisses så mycket faktafel det var under ca 30 minuter! Vad sysslade moderatorn med? Han ställde inte en enda kritisk fråga! Han ifrågasatte inte ett enda felaktigt påstående. Vilket hyckleri!


Enligt en undersökning lider en tredjedel av Sveriges unga kvinnor av klimatångest. Jag säger att det är helt onödigt och att Miljöpartiet och Centerpartiet har ett stort ansvar att en så stor del av Sveriges unga kvinnor lider av ångest. Den bisarra sanningen är att dessa kvinnor mår dåligt för att dessa båda partier enbart vill ha fler röster i valet. Inte för att vi har något problem med klimatet i Sverige. Sedan har givetvis media ett stort ansvar.


Lyssnat på både Jan Björklunds och Annie Lööfs tal i Almedalen. De imponerar inte det minsta. De interna hejarklackarna finns på plats men det kommer inte hjälpa dem. Undrar om inte Jan Björklund kommer sänka Liberalerna under 4-procentspärren den 9 september.


När det gäller Annie Lööf och Centerpartiet så finns inte den möjligheten men det positiva med Centerpartiet är att de utmanar Miljöpartiet. Jag tror att det finns goda möjligheter att Centerpartiet plockar så många röster från Miljöpartiet att de ramlar ur riksdagen. Då har i varje fall Annie Lööf åstadkommit något bra, som även jag kan applådera.


Har även varit på ett seminarium hos SMHI om havsnivåer vid Sveriges kuster. Fick då även en pratstund med Signild Nerheim fil.dr oceanografi från SMHI och deras expert på havsnivåer. Jag har haft en del kontakt med henne på mejl tidigare. Det kommer jag utnyttja i den fortsatta debatten i Kalmar med socialdemokraten Mattias Adolfsson och vänsterpartisten Bertil Dahl. De vet uppenbarligen inte vad de skriver om.


 

Aftonbladets Anders Lindberg applåderar Annie Lööfs tal. 
Av Thoralf Alfsson - 3 juli 2018 11:49

Efter Almedalen förra året sa jag att jag inte skulle åka ut till Almedalen under 2018 men nu sitter jag här på färjan till Visby. Har studerat den officiella programtidningen som bara blir tjockare och tjockare för varje år. Frågan är om inte toppen för Almedalen blir 2018 och att det sedan kommer minska.

När man läser alla programpunkter så slås jag av den fullständiga likriktningen i programpunkter. Det är inte mycket nytt som får plats. Det mesta går igen från tidigare år. Indoktrinering fortsätter av de redan ”troende”. Partierna, företagen och lobbyorganisationerna vill inte ha någon debatt under dessa dagar de vill bara trumma in sitt budskap till besökarna, de redan troende.


Som exempel kan nämnas alla programpunkter angående klimatförändringar. Jag hittar bara ja-sägare som medverkande i dessa seminarier oavsett vem som är arrangör. Egentligen är det helt häpnadsväckande att inget parti, företag eller lobbyorganisation bjuder in någon som inte är klimatalarmist för att debattera med de troende som t.ex Anders Wijkman och Svante Axelsson eller ledande miljöpartister. Jag letar och letar efter intressanta debatter men de är väldigt svåra att hitta.


Man förstår vilka organisationer som sitter på pengarna för att kunna medverka under Almedalsveckan.


Ett annat exempel är alla seminarier och programpunkter om opinionsmätningar. Jag letar och letar efter att någon från Sentio eller Yougov skall finnas i programmet men har ännu inte hittat någon. När jag får en internetuppkoppling skall jag även söka efter detta. Men jag misstänker starkt att både Sentio och Yougov saknas i Visby. Det borde annars vara ett intressant seminarium med att Sifo, Ipsos, Demoskop skulle diskutera sina mätmetoder med Sentio och Yougov men det lär vi säkert aldrig få uppleva.


Precis som tidigare år får man lusläsa programtidningen för att hitta några Sverigedemokraterna i alla dessa tusentals programpunkter. Det har säkert varit enklare att utesluta SD från programpunkterna detta år i och med att SD inte har sin dag förrän på lördagen. Trots att det är ett valår. Det skulle vara intressant att se en sammanställning på hur många programpunkter respektive riksdagsparti är inbjudna till.


Allt är med andra ord som vanligt. Inte mycket har förändrats.

Av Thoralf Alfsson - 2 juli 2018 09:45

Socialdemokraterna i Kalmar med Johan Persson slår sig för bröstet och redovisar sjunkande kostnader för försörjningsstöd med flera miljoner kronor under 2018. Jag anser att det är en bluff med redovisningen och att man bara berättar halva sanningen. Sanningen är nog den motsatta. Men nu är det en annan ”plånbok” som står för kostnaden, nämligen statens plånbok och då är det gratis för Kalmar kommun enligt Johan Persson och Socialdemokraterna.


Svaret är Extra tjänster och Moderna beredskapsjobb. Kalmar kommun var sena på bollen men när man väl förstod fördelarna med att flytta kommunens kostnader från kommunen till staten var man inte sena att utnyttja möjligheten. Nedanstående graf visar utvecklingen i Kalmar. Jämför med grafen i föregående blogginlägg så förstår ni vad jag menar med att Kalmar kommun var sena på bollen.


 


På mindre än ett år eller på 10 månader har man gått ifrån ett par stycken till 81 extra tjänster inom kommunen. Med tanke på att varje person kostar ca 300 000 kronor/år och det i dagsläget är 81 personer så bör kostnaden för staten vara ca 24 miljoner kronor/år.


Det här innebär givetvis att många som haft försörjningsstöd nu istället bekostas av staten och därmed minskar kostnaderna för Socialförvaltningen i Kalmar kommun. Men det berättar givetvis inte Johan Persson eller någon annan socialdemokrat eller något annat kommunalråd när de säger att kostnaderna för försörjningsstöd minskat under 2018.

 

Jag uppmärksammade utvecklingen redan i vintras och började ställa frågor till ansvariga inom Kalmar kommun. Jag undrade över vilka jobb som dessa personer utförde och vem som var arbetsgivare. Jag ställde också frågor om hur många av dessa som kom från försörjningsstöd till en Extra tjänst eller Moderna beredskapsjobb. I februari var antalet extra tjänster 55st och då fördelades de enligt nedanstående mejl.


 


När det gäller föreningar så var det i februari följande föreningar som utnyttjade möjligheten med extra tjänster.

 

Smedby BOIK, Trekantens GOIF, Kalmar Tennisklubb, Möre BTK, Kalmar Motorklubb, Kalmar Handbollsklubb, Kalmar Fältrittklubb, BTK Enig, Hossmo BK, Segelsällskapet och Gymnasten.


 Jag misstänker starkt att de personer som har dessa extra tjänster i många fall inte har några riktiga arbetsuppgifter som täcker en heltidstjänst. Det rullas nog många tummar under varje ”arbetsdag”.


 Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson svarar väldigt märkligt på en skriftlig fråga i riksdagen. 


Vi följer insatsen noga i dialog med Arbetsförmedlingen och under flertal olika arbetsplatsbesök i landet har jag fått uppfattningen att extratjänsterna innebär ett verkligt tillskott till verksamheterna i äldreboenden, skolor och andra verksamheter som har extratjänster.

 

 Är detta socialdemokraternas nya låglönejobb som konkurrerar ut lågutbildade svenskar som önskar och hoppas på ett jobb? I synnerhet svenska ungdomar.


Hur många tror att lokalmedia, Barometern, Östra Småland eller Radio Kalmar kommer lyfta frågan och ställa frågor till ansvariga på Kalmar kommun?
 

 

Av Thoralf Alfsson - 1 juli 2018 23:19

Noterade att Moderaterna hade samlat ihop en lång rad av landssvikare på första parkett i Almedalen.   

Många hycklare även på raderna bakom partitopparna.Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se