thoralf

Alla inlägg under juli 2018

Av Thoralf Alfsson - 14 juli 2018 09:33

Jag har under en längre tid reagerat på att man på landsbygden får betala ett betydligt högre elpris än vad den som bor i staden gör. Jag är också väldigt förvånad över att inte detta lyfts fram i debatten men framförallt av journalister i media. I vissa facktidningar görs det men inte i de stora medierna.


Jag har fått två färska fakturor i handen och gjorde därför en liten sammanställning över hur det ser ut i skrivande stund när det gäller det rörliga elpriset.


 


För den som har Kalmar Energi och därmed bor i centrala Kalmar så betalar man enligt den senaste fakturan 1,31 kr/kWh. Om man däremot bor på landsbygden och har EON som leverantör så får man istället betala 1,74 kr/kWh. En skillnad på ca 43 öre/kWh.


För ett hushåll med ca 8 000 kWh innebär det att skillnaden i kostnad blir ca 3 415 kronor/år eller 285 kronor dyrare per månad.

 

Anledningen till den stora skillnaden är kostnaden för elöverföring. De flesta elbolag har höjt priset för elöverföring i rasande takt de senaste åren för den som bor på landsbygden. Därmed består skillnaden oavsett om själva elpriset går upp eller ned.


Jag är förvånad över att det är så tyst i media angående detta men ännu mer förvånad är jag över att de organisationer som säger sig värna landsbygden inte lyfter denna fråga. Det finns ju även ett parti som säger sig stå framförallt på landsbygdens sida, Centerpartiet. Men som alla säkert konstaterat är det idag helt andra värderingar som styr hur Centerpartiet bedriver sin politik.


Skall det vara så här?

 

Den som väljer att bo på landsbygden straffas dessutom på många andra sätt av framförallt de partier som säger sig värna miljön.

Av Thoralf Alfsson - 13 juli 2018 23:35

Idag vaknade svensk media och tog Juncker i försvar. Juncker lider av ischiassmärtor och kramper enligt en talesperson. Medicinerna skall göra honom svajig. Han klarade knappast av att ”stå lull” under NATO-mötet.


Det är minst sagt pinsamt när public service försöker hålla uppe skenet av att det inte handlar om Juncker återigen var onykter.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/jean-claude-juncker-i-bryssel


Nu tror jag inte ett dugg på dessa förklaringar. Det finns lite för många vittnesmål om alkoholkonsumtion och ett otal videoklipp. Eller har han så ”roliga” mediciner?


Stefan Löfven kan väl berätta om Juncker var onykter eller inte efter detta möte med Juncker.



Enligt en artikel i den kristna tidningen Dagen var uppenbarligen Juncker onykter vid ett besök hos Påven.


http://www.dagen.se/eu-ledare-full-under-besok-hos-paven-1.947106


Jag tror faktiskt att Youtube dessutom plockat bort några klipp när Juncker är onykter.



Av Thoralf Alfsson - 13 juli 2018 08:32


Tänk om det vore Trump eller Putin som uppträdde så uppenbart onykter vid en officiell tillställning. Hur tror ni rubrikerna skulle se ut i svensk media.


Nu är det framförallt engelsk media som skriver och visar klipp på detta. Hur många tror att det har att göra med Brexit?

Av Thoralf Alfsson - 13 juli 2018 00:32

Läste idag en krönika i Barometern skriven av författaren och kalmarbon Tomas Arvidsson. Om jag tolkar det han skriver så är han idag inne på samma linje som Sverigedemokraterna. Om så skulle vara fallet är det väldigt roligt. Utan tvekan stämmer väldigt mycket överens med den lokalpolitik som Sverigedemokraterna drivit i Kalmar.


Tänk om någon person från samhällstoppen skulle våga träda fram som Sverigedemokrat! Jag vet att de finns där. Men vågar de?

                          

http://www.barometern.se/kalmar/vilken-stad-att-stilla-alska/


Igår lyssnade jag på ett avsnitt av Kvartal som spelades in under Almedalsveckan. Ett intressant samtal där det sägs en och annan sanning och det som inte är politiskt korrekt. Även om flera av de personer som deltar håller tillbaka sina uppfattningar. Det känns som att både Markus Uvell och Vidar Andersson skulle vilja säga mer och vara tydligare när det gäller SD men att deras roller i samhället inte tillåter det. Lyssna på Kvartal.


https://kvartal.se/veckopanelen/veckopanelen-special-sd-hotet-mot-s




Av Thoralf Alfsson - 11 juli 2018 23:27

I en intervju den 1 april 2014 lovade Stefan Löfven om han skulle bli statsminister att han skulle arbeta för att erkänna folkmordet i Turkiet 1915.


 

http://www.assyriatv.org/2014/04/intervju-med-stefan-lofven-s-2/


 Vid ett besök i Södertälje nyligen lämnade Stefan Löfven beskedet att något sådant erkännande inte skulle komma av den socialdemokratiska regeringen. Jag kan inte tolka det på annat sätt än att den rödgröna regeringen står på samma sida som den islamistiska diktatorn Erdogan. Det är bara för ynkligt av Stefan Löfven och hans stödpartier.


Redan den 11 mars 2010, alltså innan SD kom in i riksdagen, beslutade riksdagen efter en motion att erkänna folkmorden i Turkiet 1915. Men inget har hänt efter det trots att vi haft både en alliansregering och en rödgrön regering.


”När riksdagen erkände folkmordet i mars 2010 reagerade den dåvarande regeringen minst sagt negativt. Statsminister Fredrik Reinfeldt och utrikesminister Carl Bildt ringde till de turkiska ledarna och bad i princip om ursäkt”, skrev Yakoub i den debattartikeln.

 

Det skulle inte förvåna mig det minsta om Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt agerade på det sättet. Det kallar inte jag för att respektera ett demokratiskt beslut fattat av Sveriges riksdag.


Miljöpartisten Mehmet Kaplans kontakter med islamister i Turkiet var ingen tillfällighet. I synnerhet inte som minister i den rödgröna regeringen. De flesta kommer säkert också ihåg att något av de första som den rödgröna regeringen gjorde efter att de tillträtt i september 2014. Det var att erkänna Palestina som en stat.


Det är absolut ingen merit att få stöd från Turkiet och Erdogan. Men det tycks vara viktigt för den rödgröna regeringen med Stefan Löfven i spetsen att hålla sig väl med Turkiets diktator Erdogan. Man låter sig till och med hotas av den turkiska ambassadören i Sverige.

 

 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/efter-lofvens-folkmordsbesked-nu-stottas-han-av-turkiet


 

Av Thoralf Alfsson - 10 juli 2018 23:00

Göta hovrätt skärper straffen för överfallsgruppvåldtäkten i Norrliden som begicks av två ensamkommande från Afghanistan. Kalmar tingsrätt valde att bedöma åldern på de båda gärningsmännen till under 18 år trots att flera omständigheter tydde på en betydligt högre ålder. Därmed dömde Kalmar tingsrätt de båda till sluten ungdomsvård i 11 respektive 14 månader och utvisning med förbud att återvända till Sverige fram till 2028..


Göta hovrätt gör delvis en annan bedömning enligt Östra Småland. En av männen bedöms vara äldre än 18 år när brottet begicks. Han döms nu till 2,5 års fängelse istället för 14 månaders sluten ungdomsvård och utvisning med förbud att återvända till 2033. Den andra ensamkommande bedöms vara under 18 år när brottet begicks men Göta hovrätt höjer ändå straffet till 14 månader istället för 11 månader och utvisning till 2033


Med tanke på det brott dessa personer begått och hur de förnedrade brottsoffret hade jag gärna sett betydligt hårdare straff och utvisning på livstid. Men det är ju i vilket fall som helst positivt att hovrätten skärper straffen. Jag tror det är en allmän trend som håller på att slå igenom i rättsväsendet om att straffen kommer skärpas.


Jag har skrivit om detta brott vid flera tillfällen tidigare.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/03/16/11521878-kalmar-kommun-skyddar-grova-brottslingar/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/04/2511530435-vilka-javla-vidriga-svin/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/05/30/11537763-overklagandet-skall-motas-med-langfingret/


Av Thoralf Alfsson - 9 juli 2018 23:59

Det är fullständigt märkligt när inte vare sig fakta eller prognoser från svenska myndigheten SMHI och SGI biter på de rödgröna politikerna i Kalmar. Det är sorgligt att det inte går att hålla ett faktabaserat samtal med dessa personer.


Men jag tror att de flesta förstår att som rödgrön politiker måste du ifrågasätta allt från en Sverigedemokrat, oavsett om det är rätt eller fel. Sanningen är ointressant.

 

Jag blir dock bekymrad när Kalmars kommunalråd Bertil Dahl (V) och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson (S) använder ”hitte på” argument i sitt genmäle på min debattartikel om havsnivåförändringar. Jag anser att kommunala toppolitiker borde läsa på innan de skriver ett genmäle i ämnet. I synnerhet läsa rapporterna från SMHI. Jag tänker på rapport nr 41, Framtida medelvattenstånd längs Sveriges kuster och rapport nr 48, Framtida havsnivåer i Sverige.

 


Under Almedalsveckan träffade jag sakkunniga från SMHI och jag har dessutom fått mer underlag/rapporter att läsa när det gäller havsnivåer vid våra kuster. I rapport 41 Framtida medelhavsnivåer längs Sveriges kuster finns underlag och tabeller över hur prognosen ser ut för många platser.


Jag har roat mig med att skapa ett excel-dokument för att kunna räkna ut framtida havsnivåer i Oskarshamn enligt 3 olika scenario. RCP2.5, RCP4.5 och RCP8.5 Sedan har jag presenterat detta grafiskt i ett diagram.


    


Enligt RCP2.5 blir medelhavsnivån 8 cm högre 2050 och 16 cm högre 2100.


Enligt RCP4.5 blir medelhavsnivån 9 cm högre 2050 och 25 cm högre 2100.


Enligt RCP8.5 blir medelhavsnivån 11 cm högre 2050 och 46 cm högre 2100.


Jag är övertygad om att samhället de kommande 10-15 åren kommer lösa många av de problem som är en del av lösningen.

 

Historiskt medelvattenstånd i Oskarshamn.

 

 

 


PS

Jag har idag skickat en replik på Bertil Dahl och Mattias Adolfsons hitte på artikel till Barometerns debattsida.

Av Thoralf Alfsson - 8 juli 2018 23:38

Lyssnade på en paneldebatt från Almedalen där IRM:s Henrik Johansson var en av deltagarna. Han berättade stolt att en statssekreterare från den socialdemokratiska regeringen ringer direkt till honom och vill att IRM skall hänga ut personer som uttalat sig i politiska frågor som inte gillas av en socialdemokratisk minister, det gällde ministerstyre. Vilken minister som det gällde framgick inte men det går säkert att lista ut med anledningen av vad det gällde.


https://youtu.be/lAO8PhfmBY8

Lyssna efter ca 30 minuter.


Personligen tycker jag att det är anmärkningsvärt att en statssekreterare på ett departement ringer till IRM och vill att IRM skall hänga ut politiska motståndare. Jag förstår hur nära koppling är mellan de goda hatarna på IRM och den rödgröna regeringen.



Isabella Lövins Almedalstal handlade i stort sett bara om klimatet. Hon började med att prata om torkan och alla värmerekord som slagits under den senaste månaden. Hon nämnde dock inget om det köldrekord som slagits. De flesta uppgifter var hämtade från SMHI:s väderrapport för juni. Se nedan


https://www.smhi.se/klimat/klimatet-da-och-nu/manadens-vader-i-varlden/juni-2018-varldsvadret-1.136001


I samma rapport kan även följande läsas. Då förstår ni förhoppningsvis hyckleriet.


”Områden med temperaturunderskott på 0-2 grader fanns i delar av Ryssland och Grekland, södra Portugal och Spanien samt norra Norge, Sverige och Finland. Enligt Géoclimat slog några stationer i västra Ryssland med långa mätserier sina köldrekord för juni i början av månaden.”

 

”Kallare var det i ostligaste Kanada som hade ett temperaturunderskott på 0-4 grader för juni. Wabush (mätstart 1960) i Labrador uppmätte sin kallaste junimånad.

Den 24-26 rörde sig ett lågtryckssystem utanför Newfoundland och gav sent snöfall på delar av ön. Flygplatsen i Gander fick 3,2 cm nysnö, den största mängden som någonsin noterats av stationen sista veckan i juni.”

 

”I Kazakstan och Uzbekistan uppmätte några stationer med långa mätserier rekordlåg temperatur för juni. Den 1 sjönk temperaturen till -10,5° i Bayanbulak, Kina”

 

Men dessa rekordsiffror för juni nämnde givetvis inte Isabella Lövin. Det hade ju förstört hela hennes upplägg och retorik.


Miljöpartiet har en enda möjlighet att få nytt förtroende i Sveriges riksdag och det handlar om att skrämma tillräckligt många väljare för att jordens undergång är nära och att det bara är Miljöpartiet som kan rädda jordklotet. Det är sorgligt att en minister inte kan skilja på klimat och väder.


Det är Isabella Lövin och hennes partikamrater som ligger bakom att en tredjedel av alla unga svenska kvinnor lider av klimatångest, helt i onödan. Det värsta är att miljöpartisterna vill att ännu fler skall drabbas av klimatångest helt i onödan. MP jobbar för det varje minut, varje timma, varje dag och månad fram till den 9 september. Jag önskar att jag kunde stoppa dem innan den 9 september. Väljarna har dock den möjligheten den 9 september.


Invandring, kriminalitet, utanförskapsområden, våldtäkter, asylfusk och bidragsfusk nämndes inte med ett enda ord under talet i Almedalen. Inte heller de 9 000 afghanska unga fuskande männen som skall få stanna i Sverige. Inte ett ord om domen i Migrationsdomstolen.


Isabella Lövin fick dock problem i Opinion live när hon inte kände igen sin egen familjs bil. Vilket självmål för Isabella Lövin som skyllde på sin man. Se klippet.



PS

Jag har idag dragit igång min personvalskampanj i Borgholms kommun med utdelning av mina foldrar.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards