thoralf

Alla inlägg under juli 2018

Av Thoralf Alfsson - 20 juli 2018 23:21

”Förra året vräkte (efter midsommar) regnet ner på många platser i sydöstra Sverige. Vi fick betydligt mer än normal årsnederbörd från och med augusti. Då sa många experter att allt detta regnande beror på klimatförändringarna. I år när det är ett extremt torrår, beror det fortfarande på klimatförändringarna.”

 

Så skrev en person i en kommentar idag och jag kan bara instämma men också tillägga en hel del. När vi i januari 2017 drabbades av höga vattennivåer och samtidigt lite blåst från öster så ökade vattenståndet över det normala under ett antal timmar. Det berodde också på klimatförändringar enligt klimatalarmister.


När vi för några år sedan drabbades av väldigt låga grundvattennivåer så menade samma klimatalarmister att det berodde på klimatförändringar. Och att det skulle bli värre när den globala temperaturen skulle öka ännu mer. När jag då påpekade att enligt IPCC och SMHI så kommer nederbörden öka med ca 10-20 procent i vår region och då borde risken för torka och låga grundvattennivåer minska i framtiden. Då läxades jag upp som klimatförnekare och de menade att den ökande nederbördande framförallt skulle komma under sommarmånaderna och då skulle växterna ta upp allt regn, vilket skulle innebära att grundvattennivåerna inte skulle bli bättre.Uppenbarligen har alla dessa klimatalarmister helt fel. Nu har vi torka och knappt en droppe regn på Öland sedan början av maj. De månader det skulle regna som allra mest enligt klimatalarmisterna som nu påstår att torkan beror på klimatförändringarna. Är det någon mer än jag som inte blir klok på hur dessa personer tänker. Har de inte dåligt samvete varje kväll de går och lägger sig kan de knappast vara helt friska.


 Att det skall vara så svårt att skilja på väder och klimat.

 

 När man sedan hör Stefan Löfven, Morgan Johansson, Dan Eliasson och Isabella Lövin uttala sig i media blir jag så förbaskat upprörd. Inser de inte att det är de som har ansvaret för att bränderna utvecklats som de gjort. De kan inte skylla på klimatförändringar! De kan inte heller skylla på den förra regeringen då de haft fyra år på sig att ändra saker och ting.


Det värsta är dock att jag tror att 80-90 procent av Sveriges befolkning lyssnar på Stefan Löfven, Morgan Johansson, Dan Eliasson och Isabella Lövin utan att ifrågasätta ett enda ord av det som sägs av dessa.


"Med klimat menas de genomsnittliga fysiska förhållandena i atmosfären, temperaturluftfuktighetlufttryckvindnederbörd, atmosfäriska partiklar och flera olika meteorologiska element på en given ort eller region över längre tidsperioder. Det är dock inte enbart glidande medelvärden som studeras, utan även variansen av dessa samt omfattningen och frekvens av extremvärden som analyseras. Medan meteorologer som arbetar med att göra väderprognoser studerar tidsspann på timmar, dagar och veckor, arbetar en klimatolog med mätserier under flera årtionden. Internationellt används ofta perioder på 30 år, under den tiden har cykliska variationer i årstider och tillfälliga variationer mellan åren jämnats ut."

 

Från Wikipedia

 

 

Miljöpartiet och Isabella Lövin och hennes kamrater i riksdagen och klimatalarmister tycks anse att klimatet kan mätas i perioder om en vecka eller kanske två veckor.

 

Visst är det bra med en syndabock! Klimatet och klimatförändringar!

 

Om Kalmar FF inte vinner mot Sundsvall på lördag så beror det på klimatet och klimatförändringarna. Bara så ni vet det.

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 20 juli 2018 11:13

 


Nu håller jag på att dela ut 8 000 foldrar inom Borgholms kommun, ca 5 000 är utdelade. En sak som överraskat mig är att så många känner igen mig på trehjulingen och vinkar och hejar. Även en politisk motståndare som gjorde obscena gester men det kan jag bara skratta åt då han tydligen ändå kollar min blogg 😊


Det har också blivit flera väldigt trevliga samtal vid brevlådorna. Många som önskar mig lycka till i valet.


Igår kom också den 4-sidiga foldern för Mörbylånga kommun hem. Nu väntar jag bara också på den 8-sidiga foldern för Mörbylånga kommun som skall komma i mitten av nästa vecka, totalt 8 000 foldrar. Sedan blir det åkturer med trehjulingen även dit.


Den 4-sidiga folder delar jag i första hand i fritidshusområden och delar av landsbygden på Öland. Många av dessa är bosatta/folkbokförda på andra platser än Kalmar län och kan därmed inte kryssa mig på riksdagsvalsedeln men jag hoppas givetvis att de besöker min blogg under semestern.


Den 8-sidiga kör jag till de större orterna där det bor flest fastboende och därmed också de som får rösta på riksdagsvalsedeln för Kalmar län och kan kryssa mig. Jag väntar medvetet lite med att dela ut i de större orterna som Borgholm, Färjestaden, Mörbylånga, Löttorp och flera orter tills vi kommer närmare valdagen. Då kanske foldern även innehåller valsedlar om jag hinner stoppa dem i foldrarna.


Den 8-sidiga har samma innehåll som den 4-sidiga men med ytterligare information om min blogg och t.ex om det tokiga riksdagsbeslutet om att ge ”papperslösa” sjukvård och tandvård för 50 kronor.


   


Framsida för folder Mörbylånga kommun med mitt nattfoto från Kyrkhamn. Till denna bild passar raderna från Verner von Heidenstams dikt Medborgarsång väldigt bra.Att jag kör två olika foldrar beror helt och hållet på kostnadsskäl. Den 4-sidiga kostar ca 32 öre/st, medan den 8-sidiga kostar ca 95 öre/st.


Bidragen till min personvalskampanj duggar tätt just nu och därför vill jag påminna de som vill ge ett bidrag att om man vill vara anonym så kan jag inte ta emot mer än 2 275 kronor enligt en ny lag som trädde i kraft den 1 april.

 

Den som ger bidrag på större belopp än 2 275 måste meddela sitt namn till mig på t.ex mejl eller sms om det inte framgår av betalningen. Mina kontaktuppgifter finns i högermarginalen.

 

Alternativet kan också vara att dela upp bidraget till flera olika tillfällen där beloppet vid varje tillfälle understiger 2 275 kronor om man vill vara anonym.


Som jag skrivit tidigare så är budgeten för foldrar (ca 30 000 – 35 000st) redan i hamn. Nu riktar jag in mig på att även kunna finansiera även Facebookannonser, annonser i gratistidningar som t.ex Kalmarposten med en upplaga på ca 70 000 exemplar och kanske även en egen valaffisch för min personvalskampanj.


Ett stort tack till alla generösa sympatisörer som stödjer min personvalskampanj!


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 18 juli 2018 22:54

Jag är förundrad över att en så stor andel av Sveriges befolkning fortfarande tänker rösta på något av partierna inom 7-klövern. Jag tror att detta till stor del grundar sig i att många svenskar hellre blundar och håller för öronen än tar reda på vad som pågår och händer i vårt land.


Många tänker säkert om allt dödande vid skjutningar att det händer i Stockholm, Göteborg och Malmö och inte där jag bor. Det är invandrare i utanförskapsområden som ”krigar” men det berör inte mig och därför blundar man och håller för öronen. Inget kan var mer fel att göra!


Jag kommer ta upp detta i ett antal exempel i en serie av blogginlägg som kommer beröra politiken, flera partier men i synnerhet ett parti och lokala företeelser som visar att det som händer i storstäderna även har kopplingar långt ut i landet.


Personligen tror jag att en majoritet av dessa är väldigt okunniga om dagens situation i samhället. De är heller inte det minsta intresserade av att ta reda på vad som händer då det skulle rubba deras egen verklighetsuppfattning om samhällssituationen. Jag har under det senaste året träffat så många människor som är fullständigt okunniga om vad som händer och pågår i vårt samhälle. De lever i sin egen lilla bubbla och vill att det så förblir. Det gör man bäst genom att blunda och hålla för öronen.


 


Den som tror att inte Kalmar även omfattas av den grova kriminaliteten är verkligen naiv. I dagens Barometern finns en artikel om en person som man kallar för Farez. Enligt åtalet och artikeln i Barometern utpekas han som indrivaren som kör bilar i mångmiljonklassen, trots att han är sjukpensionär vid 47 års ålder. Undrar vad det är för fel på honom?


Varför väljer Barometern att kalla honom för Farez och inte hans riktiga namn? Är journalisten rädd för att det kommer någon med ett basebollträ och hälsar på i bostaden? Jag tror faktiskt att det mycket väl kan vara anledningen till att tidningen mörkar hans rätta namn. Det borde vara dags för samhället att sluta skydda personers identitet.


Här kommer några intressanta citat från artikeln.


”Enligt Skatteverket har han deklarerat en inkomst de fem senaste åren på runt 170 000 kronor om året.”

 

”Åklagaren konstaterade att Farez är sjukpensionär och undrade hur han kunde finansiera sitt liv.

– Jag är mångmiljonär. Behöver jag pengar ringer jag bara min familj i Libanon. Min far är arkitekt och äger halva Beirut, förklarar Farez.”

”Barometern har varit i kontakt med flera källor som beskriver Farez som den man lånar pengar av när banken säger nej. Dock till skyhög ränta.

I februari för två år sedan figurerade han i utredning som handlade om utpressning och narkotikabrott. Då ska polisen, enligt en källa, ha beslagtagit en av hans lyxbilar, en Ferrari värd miljontals kronor. Åklagaren lyckades dock inte styrka brott och Farez fick tillbaka sin bil och utredningen är numera nedlagd.”

 

”Men nu är det alltså dags igen. Under tisdagen inleddes rättegången mot Farez som åtalats för försök till utpressning, olaga hot och misshandel. Även denna gång blir det svårt för åklagaren att leda det i bevis.” 

 

Tyvärr så har jag inga högre tankar om åklagaren Johan Henningsson men han kanske överraskar.


Det går att spekulera en hel del om hur den här personen försörjer sig och kan köpa Ferraribilar för flera miljoner kronor med en inkomst på ca 15 000 kronor/månad innan skatten är dragen.


 


Han borde vara ett utmärkt objekt för Skatteverket att granska men jag gissar att de hellre granskar svenskar på riktigt. Det kan vara jobbigt och innebära visa risker att granska indrivare med bakgrunden i ett MENA-land.

Av Thoralf Alfsson - 18 juli 2018 09:24

 

Brandflyg på Mallorca                                                                Foto Thoralf Alfsson


När man läser hur regeringen, ministrar och myndigheter hanterat frågan om helikoptrar och flyg för brandbekämpning blir man minst sagt beklämd.


”I mitten av 1990-talet lyckades dåvarande Räddningsverket och Kustbevakningen enas om ett försöksprojekt med ett flygplan som enkelt kunde tanka vatten på sjöar och vattenbomba skogsbränder. Det kunde också användas av Kustbevakningen för att exempelvis rädda nödställda till sjöss.

Flygplanet döptes till ”Skopan” och sattes in vid elva skogsbränder under några veckor sommaren 1995. Det var mycket effektivt tack vare att det lastade drygt fem kubikmeter vatten på fem-tio sekunder i en sjö. En vanlig helikopter som vattenbombar kan bara ta med sig en dryg kubikmeter vatten och försvarets senaste helikoptrar kan komma upp i två kubik vatten.”

 

”Förutom all räddad skog sparades tusentals arbetstimmar för räddningstjänstens personal under de elva bränderna. Försöket pekade på att besparingen skulle bli 16 till 27 miljoner kronor under ett år med vattenbombare i full drift som kunde användas vid omkring 300 bränder, enligt Räddningsverkets rapport om ”Skopan”. 

Men flygplanet skickades hem till Kanada.”

 

 Jag har sett vad jag tror är samma flygplan träna på Mallorca vid Alcudia. Det är säkert många som varit i Alcudia sett hur man tränar piloter i att fylla upp med vatten genom att bara stryka vattenytan för att sedan lyfta för att släppa vattnet en stund senare och sedan göra om proceduren flera gånger.


 Ställ kostnaden för dessa flygplan mot bara kostnaden för invandringen i vilken liten kommun som helst så förstår man att något är sjukt i Sverige. Eller rättare sagt de regeringar som styrt under de senaste 30-40 åren varit odugliga.


SD-NYTT


Den klarade sig inte i 24 timmar innan den revs ned av vandaler på Nässjö tågstation. Det borde finnas kameraövervakning annars kommer det säkerligen hända många gånger innan den 9 september.

 

 

Av Thoralf Alfsson - 16 juli 2018 22:57

I förra veckan briserade en mycket obehaglig historia i media. En lantbrukare hade gravt vanvårdat sina djur. Bilderna som publicerades var bedrövliga och de berörda och chockade många människor väldigt starkt. Men vem lantbrukaren var nämndes aldrig i media och det har jag stor förståelse för. I varje fall just då.


Men på lördagen exploderade nyheten att lantbrukaren även var en toppolitiker i Borgholms kommun med topplats på kommunvalsedeln i valet den 9 september. Men fortfarande så mörkades hans namn av media. Personligen så anser jag dock att då kom saken i ett helt annat ljus. En toppolitiker som så gravt missköter en så stor mängd djur är av så stort allmänintresse att det bör bli offentligt vem politikern är och vilket parti han företräder. Även om det är en personlig tragedi.


Men efter att jag läst hans Facebook sida och hur han fullt medvetet har fortsatt som vanligt med allting efter Länsstyrelsens besök för ca två veckor sedan har jag inga som helst problem med att skriva om fallet.


Här kommer en rad länkar till de artiklar som publicerats. Den från 24Öland skall alla kunna läsa, de andra kan vara artiklar som kräver en prenumeration.


https://24oland.se/extra-total-misar-och-grovt-djurplageri-avslojat-pa-bondgard_5f47e3f5


http://www.olandsbladet.se/oland/lantbrukaren-ar-toppnamn-pa-valsedeln-drar-tillbaka-sin-kandidatur/


http://www.olandsbladet.se/oland/lansstyrelsen-omhandertar-lantbrukares-djur-efter-grov-vanvard-vadade-i-godselvatten/


http://www.ostrasmaland.se/oland/stod-i-sitt-eget-kiss-och-bajs/


Barometern skrev en artikel innan det blev känt att det var en toppolitiker. Sedan har inget skrivits. Kan det bero på att politikern står högt på moderaternas lista i Borgholms kommun. I så fall är det bedrövligt av Barometern.

http://www.barometern.se/oland/stod-i-sitt-eget-kiss-och-bajs/


Det handlar alltså om en moderatpolitiker som titulerar sig för lantmästare och som jobbar för Ölands bank. Precis som Lublin skriver i sin blogg tillhör han toppgubbtrion för moderaterna i Borgholm och finns med i toppen av moderaternas valsedel.

 

Jag begärde ut handlingarna från Länsstyrelsen för att kunna läsa rapporten men länsstyrelsen sekretessbelade alla personuppgifter men det framgår att det inte var första gången som länsstyrelsen besökte politikerns gård. Det fanns uppgifter om besök under april månad och att missförhållanden då uppmärksammats. I rapporten finns uppgifter om att verksamheten skulle avvecklas till midsommar men det är uppenbarligen något som politikern fullständigt struntat i. 


Politikern hade till och med lovat att åtgärda det horn på en tjur som växte in i skallen. Men det hade han fullständigt struntat i.


 


Med andra ord misskötseln och vanvården har med andra ord pågått under en längre tid.


Med anledning av hans agerande finns det inga ursäkter från lantbrukarens sida.

 

Per Lublin skriver också om detta på sin blogg.

http://per-lublin.blogspot.com/2018/07/lantbrukaren-ar-lantmastare-och-moderat.html


FYI

Av Thoralf Alfsson - 16 juli 2018 11:25

Det skrivs en del dumheter just nu på sociala medier.


Från SD:s folder Migration.


 

Av Thoralf Alfsson - 16 juli 2018 00:05

Idag var jag på Guldfågeln arena och såg matchen mellan Kalmar FF och Djurgården. KFF förlorade med 0-1 men det var rättvist. KFF gjorde ingen bra match.


Det som störde mig allra mest var en person som satt bakom mig. Personen sitter alltid där eftersom vi har säsongsbiljetter men tidigare har han hållit sina åsikter mest till fotboll, även om han ibland är ganska högljudd.


Idag gav han sig dock in på att referera Sverigedemokraterna under första halvlek. Hans uppfattningar om SD var dock inte positiva utan kan nog snarare betecknas som hatisk. Hans kommentarer var minst sagt korkade och de påståenden han hävde ur sig högt och brett var inte så intellektuella skulle jag vilja påstå och grundade sig mest på fakta från Aftonbladets Anders Lindberg och möjligen Henrik Arnstad men även hans egna korkade analyser.


Jag gissar att han aldrig har träffat och pratat med en Sverigedemokrat. Det fanns ingen anledning att ta en diskussion på läktaren under pågående match men jag lovar att han kommer få äta upp sina uttalanden om att det inte finns så många dumma och korkade svenskar att SD skulle kunna få 20 procent i riksdagsvalet.


Möjligen var han fullt medveten om vem som sitter framför honom och att det var en ren provokation från hans sida. I så fall lyckades han inte. Om han inte var medveten om detta så skall han bli medveten om detta vid nästa hemmamatch.


Men framförallt så skall jag berätta för honom efter den 9 september hur fel han hade och hur lite han begriper.   

Av Thoralf Alfsson - 14 juli 2018 22:33

Det är ren avkoppling att åka runt på alla småvägar med min trehjuling på Öland, njuta av landskapet, den varma luften och de värmande solstrålarna. Känna skillnader i luft och värme mellan skogspartier, åkerlandskap och alvarsmark. Att bara köra omkring i shorts och pikétröja är bara så jädra skönt. Att jag samtidigt kan dela ut mina foldrar som ingår i min personvalskampanj är bara en bonus. Det går lätt att dela ut dessa foldrar i sommarvärmen. Skönare att susa fram på trehjulingen än att ligga på stranden 😉


Har 8 000 foldrar som jag kommer dela ut i Borgholms kommun. Det kommer bli minst lika många till Mörbylånga kommun om någon vecka. I första hand vill jag locka nya läsare till min blogg. Sedan är förhoppningen att de läser min blogg och sedan vill kryssa mig på riksdagslistan för Kalmar län. 


   

Mitt nattfoto från fyren Långe Erik pryder framsidan. Det finns givetvis en sida med fakta om invandringen till Borgholms kommun. För den som är intresserad finns givetvis länkar och information hur man hittar mer fakta på min blogg.Vill du stödja min personvalskampanj så finns uppgifterna i högermarginalen på bloggen. Kontouppgifter finns om du klickar på ”Visa presentation”.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se