thoralf

Alla inlägg under juli 2018

Av Thoralf Alfsson - 27 juli 2018 00:16

Fick i dag två repliker publicerade i dels Barometern och sedan även i Ölandsbladet.


Min replik i Barometern handlar om havsnivåer i Kalmarsund och att Bertil Dahl (V) och Mattias Adolfson (S) borde läsa ett antal rapporter från SMHI innan de ger sig in och börjar diskutera framtida havsnivåer.

http://www.barometern.se/insandare/lita-mer-pa-experter-an-pa-lokala-politiker/


 


I Ölandsbladet handlar det om en replik på en politiskt korrekt kvinna med vänstersympatier vid namn Kim Teleman. Hon har fått min folder i brevlådan som jag delar ut med anledning av min personvalskampanj för att kryssa mig in i riksdagen. Min bedömning är att hon tillhör gruppen naiva godhetskvinnor som anser att Sverige kan ta emot hur stor invandring som helst, utan att det kostar något.


Hon skrev en insändare i Ölandsbladet utan att namnge mig men jag tror att de flesta läsare förstod vem hon försökte kritisera. Jag skrev därför ett genmäle där jag tar upp bland annat invandringens konsekvenser och kostnader för Bprgholms kommun något som framgår av min folder men som Kim Teleman inte berör överhuvudtaget i sin insändare. Det enda som redaktionen på Ölandsbladet tog bort från mitt genmäle var min bloggadress men det var faktiskt förväntat 😉


Här kommer en länk för den som vill läsa min replik. Där finns också en länk till Kim Telemans insändare. 

http://www.olandsbladet.se/insandare/genmale-till-kim-telemans-insandare/


 


All publicitet är bra publicitet!


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 26 juli 2018 07:50

Imorgon fredag och på lördag är det Kalmar marknad. Vi kommer givetvis vara på plats från SD med vårt tält och allt nytt informationsmaterial. Det skall bli väldigt intressant att se hur stort intresset är hos väljarna för vårt parti och hur många som kommer till oss för att prata. Jag kommer givetvis också finnas på plats under större delen av dessa dagar och jag hoppas att många tar chansen att prata med mig och med mina partikamrater i vårt tält.


Igår mötte jag ett svart "spöke" på Esplanaden i Kalmar. Min egen uppfattning är att den typen av klädsel borde vara förbjuden i offentlig miljö. Samtidigt väcker kvinnan i sin svarta nikab stor uppmärksamhet. Genom att betrakta andra människor som såg och mötte kvinnan så ser man att många ogillar det väldigt starkt. Samtidigt så blir kvinnan en vandrande ”reklampelare” för Sverigedemokraterna, då SD är det enda parti som är kritiska till islam och den förändring som islamiseringen av vårt samhälle innebär.


Så jag hoppas att kvinnan tar flera promenader varje dag i centrala Kalmar! Det gynnar med all säkerhet SD.


Igår kväll körde jag även en tur på Öland för att dela lite foldrar. Faktiskt riktigt skönt att susa fram på trehjulingen och upptäcka alla småvägar. När man sedan kommer till ställen där postlådorna är placerade tillsammans blir man riktigt nöjd.


     

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 25 juli 2018 00:58

Idag har namnvalsedlarna kommit till Kalmar för samtliga tre valen. Alltid roligt att se de nya valsedlarna för första gången. Skönt att valsedlarna kom så att vi har dem till Kalmar marknad på fredag och lördag. De kommer säkert bli efterfrågade under dessa dagar.


Ibland blir man dock väldigt fundersam över hur saker och ting fungerar inom det egna partiet. I de allmänna valen och i EU-valet är det möjligt att personrösta på en kandidat som du gillar på valsedeln.


Riksdagen beslutade 2011 om vissa ändringar i vallagen. En viktig sak var att man sänkte gränsen för att bli personvald till Sveriges riksdag från 8 procent till 5 procent av rösterna i valkretsen. Vad jag förstår och kommer ihåg så stod samtliga partier bakom detta beslut i riksdagen, även Sverigedemokraterna. Anledningen till denna sänkning var att riksdagen ville höja statusen på personvalen men också få samma procentgräns i samtliga val. Frågan är om partierna höjt statusen på personvalen till riksdagen? Finns det en potential i personvalen som inte utnyttjas av partierna?


Idag har samtliga partier namnvalsedlar med möjlighet för väljarna att kryssa en kandidat som de anser skall få en plats i det aktuella valet. Men vilka partier vill att sina kandidater driver en personvalskampanj?


Jag vet att det är ganska vanligt inom 7-klöverns partier att kandidaterna driver en personvalskampanj med det egna partiets goda minne och att man använder partiets logga och material för sin personvalskampanj. Partierna anser säkert att det bara kan gagna det egna partiet. Jag har sett ett flertal exempel på personvalskampanjer inom 7-klövern de senaste veckorna och det lär komma fler exempel de närmaste veckorna.


Men vad gäller inom mitt eget parti? Ser partiet positivt på personvalskampanjer?

 

I kommunikationsplanen nämns inget om personvalskampanjer och hur dessa lämpligast bedrivs.


Så här kommer min riksdagsvalsedel se ut som jag lägger kuvertet.


 

Av Thoralf Alfsson - 24 juli 2018 12:27

”När Kalmars politiker åker till Hansedagarna får deras respektive följa med – för skattebetalarnas pengar.

Mattias Adolfson (S) och Per-Olof Jonsson (M) är två av de som tagit med sina partners.

– Så har det varit genom åren, kanske 20–30 år tillbaka i tiden, säger Mattias Adolfsson.”

http://www.barometern.se/kalmar/politikers-sambor-bjuds-pa-resor/


 Barometern avslöjade att Kalmars toppolitiker tar med sina fruar på skattebetalarnas bekostnad på Hansedagarna i Tyskland. Så har man gjort under kanske 20-30 år enligt socialdemokraten Mattias Adolfson. Som om det skulle vara en ursäkt för att man inte följer de skatteregler som gäller idag.


De skyldiga hävdar att deras fruar var behjälpliga med diverse sysslor när det inte satt på krogen och drack cava.


”Barometern skrev i lördags om Mattias Adolfson (S) och Per-Olof Jonsson (M) som har tagit med sig sina sambos på tjänsteresor till Hansedagarna på skattebetalarnas bekostnad. Kommunchef Annette Andersson säger nu att de letar efter beslutet som bekräftar undantaget för medföljande under just Hansedagarna.

– Vi har inte hittat något ännu. Det kanske inte ens finns något, men vi måste leta vidare. Det kan vara något beslut som tagits mellan kommunalråden för längesen, säger Annette Andersson.”

http://www.barometern.se/kalmar/det-ar-lojligt-att-saga-att-det-alltid-har-varit-sa/


Jag gissar att det inte finns något skriftligt beslut om att respektive skall få följa med på skattebetalarnas bekostnad. Det är sannolikt en muntlig överenskommelse mellan framförallt de socialdemokratiska och moderata kommunalråden.


Det handlar helt enkelt om en extra bonus till toppolitikerna inom kommunen. En överenskommelse som Johan Persson hållit vid liv trots att skattereglerna säger något helt annat. Det är säkert också varit en bonus som de berörda uppskattat. Men det är rent trams att deras respektive skulle utföra något som helst jobb för kommunen. Det är snarar en betald utlandssemester.


Jag tror dock att vid Hansedagarna 2012 så hade vare sig Johan Persson (S) och moderaten Malin Almqvist med sin fru eller man. Då avslöjades nämligen deras förhållande i media.


”Barometern har fått ett öppet brev av kommunalrådet i Kalmar Johan Persson (S) och oppositionsrådet Malin Petersson (M).

 

De är upprörda över att Barometern har skickat reporter och fotograf till Hansedagarna i tyska Lüneburg, där Johan Persson och Malin Petersson är på offentligt uppdrag. De menar att tidningen inte respekterar deras vädjan om lugn och hänsyn.

 

Barometern har förståelse för att de vill ha sitt privatliv i fred, men deras kärleksförhållande över blockgränsen har en tung politisk dimension. Vårt uppdrag är att undersöka och beskriva de demokratiska konsekvenserna av detta.”

http://www.barometern.se/redaktionsbloggen/svar-pa-oppet-brev-fran-johan-persson-och-malin-petersson/

Av Thoralf Alfsson - 23 juli 2018 23:26

Iran har ca 70-75 miljoner shiamuslimer, de utgör ca 90-95 procent av befolkning enligt Wikipedia. I ett tidigare blogginlägg visade jag ett videoklipp från en shiamoské i Småland där man utövar sin religion.


Hur många tror att dessa individer sätter Sverige före Iran eller om man nu skulle ha något annat hemland? Jag tror inte det.


Av Thoralf Alfsson - 23 juli 2018 22:03

I lördags kväll skrev jag en kommentar om att EU inte betalar för den internationella insatsen mot bränderna i Sverige. Utan den får vi svenska skattebetalare betala över skattsedeln så småningom.


Jag skrev kommentaren på grund av vissa personer tror att EU är någon välgörenhetsorganisation. 


 

 


Alf Löf är en konstig person. Trots att jag nu lagt upp en rad länkar angående kostnaderna så står han fast vid sin åsikt.


Så här säger Britta Ramberg, operativa chefen för brandinsatsen på myndigheten MSB i söndagens lunchsändning från SR Ekot.

”Överenskommelsen i stort inom ramen för EU:s skyddssamarbete det är att det land som efterfrågar resursen också betalar. Sedan finns det, EU kan tillhandahålla ett visst transportstöd. På det stora hela är det mottagande landet som också betalar för resursen.”

”Men som det ser ut nu om bränderna skulle ta slut nu vilket inget tyder på är ungefär 100 miljoner kronor sedan tillkommer kostnaderna för dom internationella resurserna och där har vi inte en fullständig kostnad, vad det kommer att landa på just nu.”

 

Inte ens en artikel i Expressen biter på Alf Löf.


https://www.expressen.se/nyheter/sverige-far-jattenota-for-internationella-hjalpen/


Det kanske bara är Aftonbladet som Alf Löf tror på. Och då blir det inte lätt om han lyssnar på Anders Lindberg och hans ljugande arbetskamrater.


https://samtiden.nu/2018/07/eu-har-varken-flygplan-eller-pengar-for-brandbekamning/


Vilken sorgliga figurer Alf Löf och Gunnel Mo är. Typisk betongsossar och fullständigt faktaresistent!


Här är Alf Löfs Facebooksida.


https://www.facebook.com/Alf.Lof?fref=ufi

Av Thoralf Alfsson - 22 juli 2018 23:24

När jag läser på sociala medier förstår jag att väldigt många tror att EU betalar för de italienska och franska brandsläckningsflygplanen. Likaså att EU betalar för de 139 polska brandmännen och deras brandsläckningsfordon. Flera skriver också att det är en av alla fördelar med EU-medlemskap.


De har helt fel. Jag är övertygad om att Italien, Frankrike, Polen och andra länder kommer fakturera deras kostnader till den svenska staten och då till MSB.


EU fungerar snarare som en bromskloss då Sverige måste gå omvägen via EU och för att kunna begära hjälp från andra nationer inom EU. EU måste dessutom godkänna begäran om hjälp.


Inte ens på detta område har Sverige några fördelar som stor nettobetalare till EU!


Frågan är bara hur många miljoner kronor fakturorna kommer stanna på?

 

UPPDATERING

 

Idag vaknade också Expressen.


https://www.expressen.se/nyheter/sverige-far-jattenota-for-internationella-hjalpen/Det är fler som upptäckt att det inte är EU som hjälper Sverige.


https://samtiden.nu/2018/07/eu-har-varken-flygplan-eller-pengar-for-brandbekamning/Av Thoralf Alfsson - 22 juli 2018 11:51

Islam och islamisering av det svenska samhället. Det är ett ämne som i flera avseenden varit tabubelagt i Sverige på grund av den stora invandringen från MENA-länder. Islams baksidor med fanatism, extremism och kvinnoförtryck har sopats under mattan och inte ens den feministiska rörelsen har vågat röra i frågan och lyfta ämnet, istället har de angripit mannen som den onde. Det vill säga alla män! Vilket hyckleri.


Jag känner inte det minsta respekt för den feministiska rörelsen när jag vet hur de hanterat Islam och den totala avsaknaden av jämställdhet som råder inom islam. Den feministiska rörelsen är ett typexempel på hur man silar mygg och sväljer elefanter och på en enorm konflikträdsla när det gäller invandraregrupper.


För några veckor sedan kom en ny rapport från Försvarshögskolan om salafism och salafistisk jihadism.


Magnus Ranstorp som är terrorismforskare och en av rapportförfattarna, menar att politikerna och samhället måste börja erkänna att de radikala muslimerna påverkar hela den svenska samhällsutvecklingen.

   - Det är dags att inse hoten och sluta prata om islamofobi, när det gäller kritik av radikal islam, säger han i en intervju med SVT den 28 juni.

 

Enligt rapporten finansierar Saudiarabien var fjärde svensk moské. I Malmö byggs en jättemoské, finansierad av Qatar. Samtidigt bedömer Säpo att antalet islamistiska extremister i Sverige gått från ca 200 under 2010, till tusentals idag enligt Säpo-chefen Anders Thornberg.


Hela rapporten är egentligen en sammanfattning av svensk naivitet för/mot islam. Tyvärr gäller detta i synnerhet politiker och tjänstemän inom offentliga myndigheter i väldigt stor utsträckning. Dessa personer är livrädda för att bli kallade islamofober då det kan påverka deras yrkesställning och karriär.

Men jag tror okunskapen och naiviteten är ännu större hos privatpersoner då de är än mer konflikträdda och naiva.


Jag tror att väldigt många svenskar lever i någon villfarelse att allting är som vanligt i vårt land, i varje fall vill många gärna tro det. Det lugnast att blunda och inte låtsas om den förändring av verkligheten som pågår runt omkring oss, inte bara i storstäderna utan även i t.ex Kalmar och Växjö.


Jag har många gånger kallats för islamofob då jag lyft detta ämne på min blogg och andra forum. Det har varit ett sätt för etablissemanget att blunda för verkligheten genom att istället anklaga de som lyft det tabubelagda ämnet för islamofobi.


Men för den som vill finns det väldigt mycket på sociala medier att läsa och titta på om man bara söker med hjälp av google.


Det är dock synd att inte fler svenskar kollar upp vad som finns på sociala medier och vad som pågår i vår egen stad eller i vår egen region. I rapporten handlar det om salafism, men vad gäller för de som ”bara” är bokstavstroende och lever ut sin religion i ritter.


Jag har sammanställt några korta klipp från shiamoskéer i vår egen region, i min egen närhet.Kan dessa personer kallas för salafister eller är det bara normalt troende shiamuslimer?Hur många har läst eller sett något videoklipp som dessa i svensk media? Trots att det finns i stor mängd om man vet hur man skall söka. Jag tror media inte vågar peta i detta. Det finns inga journalister som vågar utsätta sig för riskerna.


Notera att det inte finns några kvinnor! Jag har tittat på otaliga videofilmer och livesändningar men några kvinnor förekommer aldrig. Kvinnorna är helt utestängda från dessa sammanhang.


Är det den ordningen som skall upprättas av alla dessa så kallade nya svenskar. Sedan får vi heller inte glömma att väldigt många av dessa ”flyktingar” nu åker på semester till Syrien, Irak, Iran och Afghanistan. Vad de ägnar sig åt där vet vi inte mycket om.


PS


Häromdagen skrev jag om en invandrare som var åtalad vid Kalmar tingsrätt, Zaid Abadan. Det dröjde inte länge innan hans familj började kommentera på min blogg. Även om hoten inte är uttalade så är tanken att jag skall tolka det som hot.


 

Men jag kan hälsa dem att jag begärt ut alla domar där familjen är inblandad, även deras gode vän Muhamed Zaki, som också var åtalad. Dom kommer på fredag vid Kalmar tingsrätt.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/07/18/11550374-den-konfliktradde-och-naiva-svensken-blundar-del-1/


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se