thoralf

Alla inlägg under juli 2018

Av Thoralf Alfsson - Fredag 13 juli 00:32

Läste idag en krönika i Barometern skriven av författaren och kalmarbon Tomas Arvidsson. Om jag tolkar det han skriver så är han idag inne på samma linje som Sverigedemokraterna. Om så skulle vara fallet är det väldigt roligt. Utan tvekan stämmer väldigt mycket överens med den lokalpolitik som Sverigedemokraterna drivit i Kalmar.


Tänk om någon person från samhällstoppen skulle våga träda fram som Sverigedemokrat! Jag vet att de finns där. Men vågar de?

                          

http://www.barometern.se/kalmar/vilken-stad-att-stilla-alska/


Igår lyssnade jag på ett avsnitt av Kvartal som spelades in under Almedalsveckan. Ett intressant samtal där det sägs en och annan sanning och det som inte är politiskt korrekt. Även om flera av de personer som deltar håller tillbaka sina uppfattningar. Det känns som att både Markus Uvell och Vidar Andersson skulle vilja säga mer och vara tydligare när det gäller SD men att deras roller i samhället inte tillåter det. Lyssna på Kvartal.


https://kvartal.se/veckopanelen/veckopanelen-special-sd-hotet-mot-s
Av Thoralf Alfsson - Onsdag 11 juli 23:27

I en intervju den 1 april 2014 lovade Stefan Löfven om han skulle bli statsminister att han skulle arbeta för att erkänna folkmordet i Turkiet 1915.


 

http://www.assyriatv.org/2014/04/intervju-med-stefan-lofven-s-2/


 Vid ett besök i Södertälje nyligen lämnade Stefan Löfven beskedet att något sådant erkännande inte skulle komma av den socialdemokratiska regeringen. Jag kan inte tolka det på annat sätt än att den rödgröna regeringen står på samma sida som den islamistiska diktatorn Erdogan. Det är bara för ynkligt av Stefan Löfven och hans stödpartier.


Redan den 11 mars 2010, alltså innan SD kom in i riksdagen, beslutade riksdagen efter en motion att erkänna folkmorden i Turkiet 1915. Men inget har hänt efter det trots att vi haft både en alliansregering och en rödgrön regering.


”När riksdagen erkände folkmordet i mars 2010 reagerade den dåvarande regeringen minst sagt negativt. Statsminister Fredrik Reinfeldt och utrikesminister Carl Bildt ringde till de turkiska ledarna och bad i princip om ursäkt”, skrev Yakoub i den debattartikeln.

 

Det skulle inte förvåna mig det minsta om Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt agerade på det sättet. Det kallar inte jag för att respektera ett demokratiskt beslut fattat av Sveriges riksdag.


Miljöpartisten Mehmet Kaplans kontakter med islamister i Turkiet var ingen tillfällighet. I synnerhet inte som minister i den rödgröna regeringen. De flesta kommer säkert också ihåg att något av de första som den rödgröna regeringen gjorde efter att de tillträtt i september 2014. Det var att erkänna Palestina som en stat.


Det är absolut ingen merit att få stöd från Turkiet och Erdogan. Men det tycks vara viktigt för den rödgröna regeringen med Stefan Löfven i spetsen att hålla sig väl med Turkiets diktator Erdogan. Man låter sig till och med hotas av den turkiska ambassadören i Sverige.

 

 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/efter-lofvens-folkmordsbesked-nu-stottas-han-av-turkiet


 

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 10 juli 23:00

Göta hovrätt skärper straffen för överfallsgruppvåldtäkten i Norrliden som begicks av två ensamkommande från Afghanistan. Kalmar tingsrätt valde att bedöma åldern på de båda gärningsmännen till under 18 år trots att flera omständigheter tydde på en betydligt högre ålder. Därmed dömde Kalmar tingsrätt de båda till sluten ungdomsvård i 11 respektive 14 månader och utvisning med förbud att återvända till Sverige fram till 2028..


Göta hovrätt gör delvis en annan bedömning enligt Östra Småland. En av männen bedöms vara äldre än 18 år när brottet begicks. Han döms nu till 2,5 års fängelse istället för 14 månaders sluten ungdomsvård och utvisning med förbud att återvända till 2033. Den andra ensamkommande bedöms vara under 18 år när brottet begicks men Göta hovrätt höjer ändå straffet till 14 månader istället för 11 månader och utvisning till 2033


Med tanke på det brott dessa personer begått och hur de förnedrade brottsoffret hade jag gärna sett betydligt hårdare straff och utvisning på livstid. Men det är ju i vilket fall som helst positivt att hovrätten skärper straffen. Jag tror det är en allmän trend som håller på att slå igenom i rättsväsendet om att straffen kommer skärpas.


Jag har skrivit om detta brott vid flera tillfällen tidigare.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/03/16/11521878-kalmar-kommun-skyddar-grova-brottslingar/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/04/2511530435-vilka-javla-vidriga-svin/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/05/30/11537763-overklagandet-skall-motas-med-langfingret/


Av Thoralf Alfsson - Måndag 9 juli 23:59

Det är fullständigt märkligt när inte vare sig fakta eller prognoser från svenska myndigheten SMHI och SGI biter på de rödgröna politikerna i Kalmar. Det är sorgligt att det inte går att hålla ett faktabaserat samtal med dessa personer.


Men jag tror att de flesta förstår att som rödgrön politiker måste du ifrågasätta allt från en Sverigedemokrat, oavsett om det är rätt eller fel. Sanningen är ointressant.

 

Jag blir dock bekymrad när Kalmars kommunalråd Bertil Dahl (V) och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson (S) använder ”hitte på” argument i sitt genmäle på min debattartikel om havsnivåförändringar. Jag anser att kommunala toppolitiker borde läsa på innan de skriver ett genmäle i ämnet. I synnerhet läsa rapporterna från SMHI. Jag tänker på rapport nr 41, Framtida medelvattenstånd längs Sveriges kuster och rapport nr 48, Framtida havsnivåer i Sverige.

 


Under Almedalsveckan träffade jag sakkunniga från SMHI och jag har dessutom fått mer underlag/rapporter att läsa när det gäller havsnivåer vid våra kuster. I rapport 41 Framtida medelhavsnivåer längs Sveriges kuster finns underlag och tabeller över hur prognosen ser ut för många platser.


Jag har roat mig med att skapa ett excel-dokument för att kunna räkna ut framtida havsnivåer i Oskarshamn enligt 3 olika scenario. RCP2.5, RCP4.5 och RCP8.5 Sedan har jag presenterat detta grafiskt i ett diagram.


    


Enligt RCP2.5 blir medelhavsnivån 8 cm högre 2050 och 16 cm högre 2100.


Enligt RCP4.5 blir medelhavsnivån 9 cm högre 2050 och 25 cm högre 2100.


Enligt RCP8.5 blir medelhavsnivån 11 cm högre 2050 och 46 cm högre 2100.


Jag är övertygad om att samhället de kommande 10-15 åren kommer lösa många av de problem som är en del av lösningen.

 

Historiskt medelvattenstånd i Oskarshamn.

 

 

 


PS

Jag har idag skickat en replik på Bertil Dahl och Mattias Adolfsons hitte på artikel till Barometerns debattsida.

Av Thoralf Alfsson - Söndag 8 juli 23:38

Lyssnade på en paneldebatt från Almedalen där IRM:s Henrik Johansson var en av deltagarna. Han berättade stolt att en statssekreterare från den socialdemokratiska regeringen ringer direkt till honom och vill att IRM skall hänga ut personer som uttalat sig i politiska frågor som inte gillas av en socialdemokratisk minister, det gällde ministerstyre. Vilken minister som det gällde framgick inte men det går säkert att lista ut med anledningen av vad det gällde.


https://youtu.be/lAO8PhfmBY8

Lyssna efter ca 30 minuter.


Personligen tycker jag att det är anmärkningsvärt att en statssekreterare på ett departement ringer till IRM och vill att IRM skall hänga ut politiska motståndare. Jag förstår hur nära koppling är mellan de goda hatarna på IRM och den rödgröna regeringen.Isabella Lövins Almedalstal handlade i stort sett bara om klimatet. Hon började med att prata om torkan och alla värmerekord som slagits under den senaste månaden. Hon nämnde dock inget om det köldrekord som slagits. De flesta uppgifter var hämtade från SMHI:s väderrapport för juni. Se nedan


https://www.smhi.se/klimat/klimatet-da-och-nu/manadens-vader-i-varlden/juni-2018-varldsvadret-1.136001


I samma rapport kan även följande läsas. Då förstår ni förhoppningsvis hyckleriet.


”Områden med temperaturunderskott på 0-2 grader fanns i delar av Ryssland och Grekland, södra Portugal och Spanien samt norra Norge, Sverige och Finland. Enligt Géoclimat slog några stationer i västra Ryssland med långa mätserier sina köldrekord för juni i början av månaden.”

 

”Kallare var det i ostligaste Kanada som hade ett temperaturunderskott på 0-4 grader för juni. Wabush (mätstart 1960) i Labrador uppmätte sin kallaste junimånad.

Den 24-26 rörde sig ett lågtryckssystem utanför Newfoundland och gav sent snöfall på delar av ön. Flygplatsen i Gander fick 3,2 cm nysnö, den största mängden som någonsin noterats av stationen sista veckan i juni.”

 

”I Kazakstan och Uzbekistan uppmätte några stationer med långa mätserier rekordlåg temperatur för juni. Den 1 sjönk temperaturen till -10,5° i Bayanbulak, Kina”

 

Men dessa rekordsiffror för juni nämnde givetvis inte Isabella Lövin. Det hade ju förstört hela hennes upplägg och retorik.


Miljöpartiet har en enda möjlighet att få nytt förtroende i Sveriges riksdag och det handlar om att skrämma tillräckligt många väljare för att jordens undergång är nära och att det bara är Miljöpartiet som kan rädda jordklotet. Det är sorgligt att en minister inte kan skilja på klimat och väder.


Det är Isabella Lövin och hennes partikamrater som ligger bakom att en tredjedel av alla unga svenska kvinnor lider av klimatångest, helt i onödan. Det värsta är att miljöpartisterna vill att ännu fler skall drabbas av klimatångest helt i onödan. MP jobbar för det varje minut, varje timma, varje dag och månad fram till den 9 september. Jag önskar att jag kunde stoppa dem innan den 9 september. Väljarna har dock den möjligheten den 9 september.


Invandring, kriminalitet, utanförskapsområden, våldtäkter, asylfusk och bidragsfusk nämndes inte med ett enda ord under talet i Almedalen. Inte heller de 9 000 afghanska unga fuskande männen som skall få stanna i Sverige. Inte ett ord om domen i Migrationsdomstolen.


Isabella Lövin fick dock problem i Opinion live när hon inte kände igen sin egen familjs bil. Vilket självmål för Isabella Lövin som skyllde på sin man. Se klippet.PS

Jag har idag dragit igång min personvalskampanj i Borgholms kommun med utdelning av mina foldrar.


Av Thoralf Alfsson - Lördag 7 juli 23:42

Jimmie Åkessons tal i Almedalen var ganska annorlunda mot tidigare tal. Jag hade tagit fram papper och penna för att anteckna de viktigaste punkterna men talet utvecklade sig snarare till ett samtal med åhörarna i Almedalen. Så mitt papper var helt blankt efter talet. Jag tror att Jimmie Åkesson framstår som den ende vuxna av alla partiledare. Jag hade hoppats att politikerna inom 7-klövern skulle ha lämnat sandlådan men Almedalsveckan har visat att sandlådan med stor sannolikhet kommer fortsätta fram till minst den 9 september.


Jag tror faktiskt att väljarna kommer straffa 7-klövern väldigt hårt. Jimmie Åkesson och SD bygger sitt ”varumärke” starkare för varje dag som går. Medan de flesta partier inom 7-klövern sakta men säkert raserar sin trovärdighet.


Annelie Nordström framstod som både hysterisk och rabiat i kvällens Opinion live. Inte underligt att hon nu kandiderar till riksdagen för Feministiskt initiativ. Jag tror knappast att sympatisörerna för F! blev så särskilt många fler efter hennes framträdande. Däremot tror jag att Richard Jomshof tog hem många nya väljare till SD.


Sedan har vi Ardalan Shekarabi (S) och debatten angående vinster i välfärden. När han hade slut på argument och när han då kände att han höll på att förlora debatten så började han prata om judar och samer. Publiken skrattade! Det var nästan ett självmål i klass med Stefan Löfvens i partiledardebatten angående överfallsvåldtäkter och Löfven började prata om LAS och anställningsvillkor. Jisses vilken soppa!


I Kalmar drev Ardalan Shekarabi partikamrat och partistyrelseledamoten Johan Persson (S) igenom att 130 personliga assistenter skall privatiseras. Kalmar kommun skulle enligt förslaget spara 7 miljoner kronor/år. Det vill säga de anställda skulle få sämre anställningsvillkor och sämre ersättningar vid framförallt natt och helgarbete. Men när inga privata företag var intresserade av att ta över dessa 130 personliga assistenter så erbjöd Socialdemokraterna 4,5 miljoner kronor i ”gåva” till det företag som tog över de personliga assistenterna.


Kalmar kommun och Johan Persson betalade 4,5 miljoner kronor för att bli av med 130 kommunanställda!

 

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/11/11/11492751-det-socialdemokratiska-pampvaldet-kor-over-facket-igen/Av Thoralf Alfsson - Lördag 7 juli 09:35

   

Foto Thoralf Alfsson                                   Foto Mika Kotanen


Jag blev minst sagt förvånad när jag gick förbi Donnersplats strax efter klockan 11:00 i torsdags när Feministiskt Initiativ höll torgmöte med Gudrun Schyman och Rosanna Dinamarca i spetsen. På scenen stod en kvinna och sjöng och från högtalarna flödade texten ut.


””De jävlarna ska skjutas
De jävlarna ska skjutas
De jävlarna ska skjutas
De jävlarna ska skjutas”

 

Det kändes lite makabert med tanke på den debatt om hat och hot som varit mycket intensiv under Almedalsveckan. Eftersom det var väldigt mycket folk på Donnersplats hade jag förväntat mig att få läsa något om detta och det hat som uppenbarligen spreds från Feministiskt initiativs scen men jag har inte sett en stavelse om detta i media eller på sociala medier.


Är jag den enda som reagerade på detta? Eller har F! frisedel i media?


PS

Är det någon som vet vem kvinnan (sångerskan) är på den vänstra bilden så tar jag gärna emot information.


UPPDATERING


Kvinnan heter Anja Erika Svensson och sjunger om att våldtäktsmän skall skjutas. Undrar om det är F!:s kriminalpolitik? F! vill väl att de inte ens skall utvisas från Sverige om de är utländska medborgare.


Av Thoralf Alfsson - Lördag 7 juli 00:21

Har idag spelat SD-Golf och Almedalen Trophy på Gotska GK. Lyckades med bedriften att komma på delad andra plats med Christopher Larsson från Karlskrona på 36 poäng. Vann gjorde Göran Eklund på 38 poäng, även han från Karlskrona. En väldigt trevlig dag på en brunbränd och fullständigt upptorkad golfbana.


Har sedan lämnat Almedalen ikväll och kommer därmed för första gången följa Jimmie Åkessons tal imorgon på TV.  Jag har varit på plats alla tidigare tal i Almedalen sedan första året 2011. Men jag var även på plats och skrev blogginlägg 2008, 2009 och 2010 från partiledartalen i Almedalen.


Enligt rubriker från Nyheter idag skulle SD, M och KD få egen majoritet enligt den senaste mätningen från Sentio. Om det stämmer är det oerhört intressant!


Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 077 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se