thoralf

Direktlänk till inlägg 20 juli 2018

BRA MED EN SYNDABOCK

Av Thoralf Alfsson - 20 juli 2018 23:21

”Förra året vräkte (efter midsommar) regnet ner på många platser i sydöstra Sverige. Vi fick betydligt mer än normal årsnederbörd från och med augusti. Då sa många experter att allt detta regnande beror på klimatförändringarna. I år när det är ett extremt torrår, beror det fortfarande på klimatförändringarna.”

 

Så skrev en person i en kommentar idag och jag kan bara instämma men också tillägga en hel del. När vi i januari 2017 drabbades av höga vattennivåer och samtidigt lite blåst från öster så ökade vattenståndet över det normala under ett antal timmar. Det berodde också på klimatförändringar enligt klimatalarmister.


När vi för några år sedan drabbades av väldigt låga grundvattennivåer så menade samma klimatalarmister att det berodde på klimatförändringar. Och att det skulle bli värre när den globala temperaturen skulle öka ännu mer. När jag då påpekade att enligt IPCC och SMHI så kommer nederbörden öka med ca 10-20 procent i vår region och då borde risken för torka och låga grundvattennivåer minska i framtiden. Då läxades jag upp som klimatförnekare och de menade att den ökande nederbördande framförallt skulle komma under sommarmånaderna och då skulle växterna ta upp allt regn, vilket skulle innebära att grundvattennivåerna inte skulle bli bättre.Uppenbarligen har alla dessa klimatalarmister helt fel. Nu har vi torka och knappt en droppe regn på Öland sedan början av maj. De månader det skulle regna som allra mest enligt klimatalarmisterna som nu påstår att torkan beror på klimatförändringarna. Är det någon mer än jag som inte blir klok på hur dessa personer tänker. Har de inte dåligt samvete varje kväll de går och lägger sig kan de knappast vara helt friska.


 Att det skall vara så svårt att skilja på väder och klimat.

 

 När man sedan hör Stefan Löfven, Morgan Johansson, Dan Eliasson och Isabella Lövin uttala sig i media blir jag så förbaskat upprörd. Inser de inte att det är de som har ansvaret för att bränderna utvecklats som de gjort. De kan inte skylla på klimatförändringar! De kan inte heller skylla på den förra regeringen då de haft fyra år på sig att ändra saker och ting.


Det värsta är dock att jag tror att 80-90 procent av Sveriges befolkning lyssnar på Stefan Löfven, Morgan Johansson, Dan Eliasson och Isabella Lövin utan att ifrågasätta ett enda ord av det som sägs av dessa.


"Med klimat menas de genomsnittliga fysiska förhållandena i atmosfären, temperaturluftfuktighetlufttryckvindnederbörd, atmosfäriska partiklar och flera olika meteorologiska element på en given ort eller region över längre tidsperioder. Det är dock inte enbart glidande medelvärden som studeras, utan även variansen av dessa samt omfattningen och frekvens av extremvärden som analyseras. Medan meteorologer som arbetar med att göra väderprognoser studerar tidsspann på timmar, dagar och veckor, arbetar en klimatolog med mätserier under flera årtionden. Internationellt används ofta perioder på 30 år, under den tiden har cykliska variationer i årstider och tillfälliga variationer mellan åren jämnats ut."

 

Från Wikipedia

 

 

Miljöpartiet och Isabella Lövin och hennes kamrater i riksdagen och klimatalarmister tycks anse att klimatet kan mätas i perioder om en vecka eller kanske två veckor.

 

Visst är det bra med en syndabock! Klimatet och klimatförändringar!

 

Om Kalmar FF inte vinner mot Sundsvall på lördag så beror det på klimatet och klimatförändringarna. Bara så ni vet det.

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Laglydig

21 juli 2018 00:02

Jag lutar åt att klimatet håller på att förändras. Nä, jag är ganska säker på det faktiskt!

Jag är dock inte säker på om det håller på att bli varmare eller kallare (det var extrem kyla i vintras d v s april och snön smälte först den 18 april på Höglandet). Men låt oss säga att det blir varmare.
Är människan orsaken???

För ca 100 000 år sen bredde inlandsisen ut sig över hela norra Europa, norra Amerika, norra Asien. Mycket vatten var uppbundit i kilometertjocka islager i norr. Detta gjorde det möjligt för VÅRA förfäder att lämna Afrika och bebandla sig med andra människoarter som t ex den s k Neaderthalmänniskan som vi härstammar ifrån (2-4 %) dock väldigt olika individer.

Klimatet blev varmare och s k "hybrider" mellan Neaderthalmänniskor och den moderna människan existerade i Europa. Ett enormt vulkanutbrott inträffade för drygt 39 000 år sen https://en.wikipedia.org/wiki/Phlegraean_Fields i nuvarande Italien som de kommande åren med sitt askmoln tog livet av i stort sett alla människor (neaderthalare, hybrider och s k moderna människor) i norra Europa och central Asien (de delar som inte var täckta av den kilometer tjocka inlandsisen), möjligen klarade sig några människor i nuvarande Frankrike och Spanien.

Efter några hundra eller tusen år kunde människor ånyo bosätta sig i Europa. Dessa klimatförändringar, vulkanutbrott etc har studerats åtskilliga gånger utifrån de "årsringar" som finns i isen på Grönland. Det är alltså inte frågan om att under det är århundratet så bla bla utan man kan datera klimatet EXAKT år från år!

Om vi förflyttar oss fram till 1200-talet, som är betydligt närmare vår tid än 39 000 år sen, så var klimatet varmare (Källa: Grönlandsisen igen). Man har funnit en massa bosättningar på Grönland (bondgårdar i sten) som nu smällt fram, som bevisar att klimatet var betydligt varmare på 1200-talet än nu!

I början på 1300-talet (ca 1310) försämrades klimatet igen (alltså flera årtionden innan digerdöden) p g a ett STORT vulkanutbrott på Island som försämrade klimatet i hela norra Europa (Skandinavien). Källa: Isprover på Grönland. Vi gick in i den s k "lilla Istiden". Följden blev missväxt, kallt klimat, hungersnöd, sjukdomar spreds. Kanske är det så att vi håller på att lämna detta elände nu, med ett varmare klimat.

Men klimat är väldigt komplext. Det styrs av solen, förändringar av globala vattenflöden, och inte minst "helt plötsligt" uppkommna globala naturkatastrofer.

Människans påverkan på detta är i stort sett obefintlig!

Läs gärna Lars Berns krönika om det största hotet mot vår planet: https://anthropocene.live/2018/02/12/sveriges-obefintliga-beredskap/

 
Ingen bild

OT

21 juli 2018 00:08

Apropå - ”BRA MED EN SYNDABOCK”, eller flera.

Nu är det äntligen klar lagt av Expressen!

’Expressen-chefen skyller skogsbränderna på "äldre vita män”’: http://www.friatider.se/expressens-vice-kulturchef-skyller-skogsbr-nderna-p-ldre-vita-m-n

P.S: ”Eddie Meduza - Jag ger fan i allt”: https://www.youtube.com/watch?v=CQU1QTDxmug

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 juli 2018 00:11

Om man kunde ta vara på all svett som Peter Hultqvist producerar, skulle bränderna ha varit släckta vid det här laget. Och vad gör Eliasson och Lööf vid brandplatserna förutom att springa i vägen?

 
Ingen bild

OT

21 juli 2018 00:42

Tomhylsan har mött sin överman!

"Sverige brinner – försvarsministern prioriterade blixtutryckning mot utdelning av flygblad": https://samnytt.se/sverige-brinner-forsvarsministern-prioriterade-blixtutryckning-mot-utdelning-av-flygblad/

P.S Med sådana ledare, behöver ej den lede Fi! Bara vänta ut undergången.

 
Ingen bild

Lena1

21 juli 2018 00:56

"Varför struntar svenska politiker i krisberedskap?". Läs Dick Erixons krönika hur svenska politiker genom åren behandlat svenska folket när det varit kris i landet. Måste läsas.

https://samtiden.nu/2018/07/varfor-struntar-svenska-politiker-i-krisberedskap/

 
Ingen bild

Ölandsbonde

21 juli 2018 01:19

Tyvärr tror jag nu att MP kommer att klara sig kvar i riksdagen. De, och hela MSM, kör hårt med klimathotet. (Vad som nu menas med det)

Var det den globala uppvärmningen som låg bakom att det var så djävla kallt i januari, februari och mars?

Jag vill allt mindre bo i ett land där de svagsinta regerar.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 juli 2018 02:45

När kommer den högst nödvändiga diskussionen om feministisk brandbekämpning?
När kommer den högst nödvändiga debatten om könsobalansen inom brandförsvaret?

Ovanstående frågeställningar är i Sverige enormt viktiga.

Varför kan inte bilbrännarna, i bland annat i Husby, Biskopsgården och Rosengård för omväxlings skull hjälpa till och släcka bränder, istället för att anlägga bränder?

Myndigheter uppskattar att värden för 600 miljoner hittills (19 juli) har brunnit upp. 600 miljoner är kaffepengar i sammanhanget. Pengar finns för att ersätta markägarna fullt ut om den frågan skulle komma upp. Det är inte ens en fråga att diskutera överhuvudtaget. Pengar finns. 20 000 miljoner finns uppenbarligen att skyffla in i helt meningslösa integrationsprojekt, men inte några pengar till ett fungerande brandförsvar?

”Under hösten 2017 kom regeringen överens med Vänsterpartiet om en långsiktig satsning på närmare 20 miljarder kronor under tio år för att motverka segregationen i utsatta kommuner.”

http://www.unt.se/nyheter/uppsala/satsar-miljarder-pa-integration-4929667.aspx

Ps. När kommer det första ”hjältereportaget” om ”Muhammed” som bakar pizzor åt brandmännen? Hela jävla landet är som ett påtvingat, evighetslångt och plågsamt LSD-rus!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 juli 2018 03:41

Nu börjar det. Nu gäller det för skäggbarnen att skära pipor i vassen.

Ensamkommande frivilliga för brandsläckning
"Ett 50-tal s k ensamkommande har anmält sitt intresse för att frivilligt hjälpa till att bekämpa skogsbränderna i Norrbotten."

SVT, SR och TV4 är nog redan på plats och kommer att filma spektaklet. Sedan är det bara att pumpa ut propagandan till det sovande folket.
https://nyhetsbyran.org/2018/07/20/ensamkommande-frivilliga-for-brandslackning/

 
Ingen bild

Observer

21 juli 2018 03:50

"Att det skall vara så svårt att skilja på väder och klimat."

...DET är det inte!

..Men det är svårt för många att låta bli att lura till sig en slant. Ett anslag. En politisk poäng.
Lurendrejeri är tattarfasoner som fått gå för långt helt enkelt.

 
Ingen bild

SM811

21 juli 2018 08:01

När nu valet kommer att gå åt pipan för sju(k)klöverpartierna så kommer detta säker också bero på vädret/klimatet?

 
Ingen bild

SDare

21 juli 2018 08:06

Härligt med sol & värme!
Att klimatet, Sveriges utveckling och nu då att fotbollen kanske går åt pipsvängen så säger ju media och sjuklövern att det beror på Sverigedemokraterna
Dom e för roliga

 
Ingen bild

SM811

21 juli 2018 08:07

A Swedish Elephant, årets viktigaste dokumentärfilm
https://www.nyatider.nu/a-swedish-elephant-arets-viktigaste-dokumentarfilm/

 
Ingen bild

Bo

21 juli 2018 08:10

Vi på Kanarieöarna har ett bättre klimat än det i Sverige. Om vi talar om väder har vi haft sex kalla månader, det handlar om rekord i kyla. Undrar om svensken inser att det finns någonting utanför Sveriges gränser?

 
Ingen bild

Ivar Andersson

21 juli 2018 09:03

Stefan Löfven, Morgan Johansson och Isabella Lövin trodde säkert SMHI att somrarna skulle bli regnigare och därför var det bortkastade pengar att satsa på brandbekämpning i Sverige. Nu står de skamsna med mössan i hand och ber på sina bara knän att andra länder ska hjälpa oss. Så går det när man inte agerar utan bara reagerar.

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 juli 2018 09:05

Ett helt annat ämne. Ögnade igenom en av Aftonbladets ledare. Det handlade om kvinnliga sexrobotar och dockor i naturlig storlek. Tanken slog mig, varför inte ge de ensamkommande och liknande män en docka. Då kan de kanske stilla sina drifter på dem, istället för att attackera svenska flickor och kvinnor...

 
Ingen bild

Christian

21 juli 2018 09:39

Det är höjden av ironi att du tar upp hur politiker använder sig sv syndabockar i olika frågor! Jag vet inte om du är medveten om det själv, med du har just tagit ironin till en nivå som jag inte trodde var möjlig! Trevlig helg!

Thoralf Alfsson

21 juli 2018 10:25

Det är inte ironi att lyfta fram statistik och ekonomiska siffror över invandringens kostnader.

Det är fakta och inte syndabockar. Det handlar om en misslyckad politik som fler och fler nu har insett men uppenbarligen inte du. Du kanske har svårt att ta till dig fakta men lyssnar på klimatalarmisterna och deras scenarior över framtiden som är allt annat än fakta, utan bara gissningar för att nå sina egna politiska mål.

 
Ingen bild

Lucifer

21 juli 2018 10:02

http://www.barometern.se/kalmar/politikers-sambor-bjuds-pa-resor/

Det är ju bra att skattebetalarna betalar pamparnas fruars resor.

 
Ingen bild

Bert

21 juli 2018 10:07

För miljöpartister är det viktigare att "TRO" än att veta!

 
Ingen bild

Tore Svensson

21 juli 2018 10:09

Tror inte det är till gagn att upprepa "klimatalarmister" ideligen. Kritisera i sak, det räcker.

 
Ingen bild

Petter

21 juli 2018 10:18

Tycker inte man man säga att detta är Löfvens och regeringens fel. Det är ganska naivt. Dom gör vad dom kan i ett hopplöst läge. Tror knappast Alliansen gjort det bättre. Att idioter eldar och tänder på och att torkan är enorm, är ingen regerings fel. Det enda som kan rädda skogarna är regn, mycket regn. Hjälper inte ens med vattenbombning (om vi rätt så haft egna plan).

Thoralf Alfsson

21 juli 2018 10:21

Du har helt fel. Om vi haft rätt utrustning i beredskap hade släckning kunnat inledas väldigt snabbt innan branden fått för stor spridning. Det är regeringens ansvar och därmed också statsministerns ansvar att detta inte finns i beredskap.

Skall någon hållas ansvariga är det naturligtvis regeringen men även föregående Reinfeldtregering.

 
Ingen bild

Petter

21 juli 2018 11:14

Har SD lagt något förslag om att införskaffa vattenbombare, eller tagit upp frågan under dessa 8 år?

Thoralf Alfsson

21 juli 2018 11:58

Ja, SD föreslog och budgeterade redan 2015 för anpassning av Herculesplanen så att de kunde vattenbomba.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

21 juli 2018 11:21

Aah. Härligt klimat idag igen. Tar mig en promenad med medhavd pilsner.

 
Ingen bild

Pippi på foto

21 juli 2018 12:00

Bjuda med fruarna på skattepengar eller betalas det privat?

 
Ingen bild

Lars

21 juli 2018 12:03

Snart mindre än 2 månader till val, hinner du få ut alla foldrarna innan valblanketterna börjar dimpa ner i brevlådorna?

Thoralf Alfsson

21 juli 2018 12:37

9 september är det som gäller

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 juli 2018 12:14

Cosmic Debris : Inslaget kommer att köras minst 67 gånger i SVT/TV4

DANMARK skickade 22 man med slangar....2015 släppte Danmark igenom 155000 social turister till Sverige , Europas soptipp, pratade med en sådan turist igår 30000 Dollar för ankarpappa, sedan 6 personer att försörja för svenska skattebetalare......

Kommentar på det 38% Preben olydig??????

P.s Danskarna kan åka hem med sina gubbar. tack för kaffet broderfolk.....

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 juli 2018 12:19

Petter : Nu sköt du dej i lilla sossefoten,rösta på sossarna så blir allt bra Mr Boomer

 
Ingen bild

Niklas R

21 juli 2018 12:49

@Petter
Du är medveten om att om vi haft två eller tre brandbekämpningsflygplan i Sverige så hade bränderna inte varit så stora.
En brand är enkel att bekämpa i början innan den fått för starkt fäste. Det är som att ha en brandsläckare hemma. Har du inte det utan förlitar dig på att bara ringa brandkåren kommer ditt hem vara utbrunnet när de väl är klara.

 
Ingen bild

Valthorn

21 juli 2018 13:19

Jag tycker inte man ska göra brandkatastrofen till en politisk fråga. Hur anpassar man Herculesplan till vattenbombplan? Vad kostar det och är det ens möjligt?

Förresten, hur mycket "jobbar" Johan Perssons sambo på Hanseresorna???

Johan Persson hänvisade till semester nu och kunde inte återge "regelverket". Annette Andersson verkar vara en lika stor sopa. Enligt henne finns inga regler!!!

 
Ingen bild

Lena1

21 juli 2018 13:31

@Laglydig 00.02 Tack för den föreläsningen och perspektivet! Vi behöver ibland bli påminda om saker som fallit ur minnet:)

 
Ingen bild

Edwin

21 juli 2018 13:51

Hade knappast gjort från eller till med egna plan. Det är för kruttorrt och vindarna sprider elden med rekordfart. Att anklaga varandra och försöka vinna politiska poäng leder ingen vart.

Det viktiga nu är att göra något åt klimathotet och klimatförändringarna.

Thoralf Alfsson

21 juli 2018 14:24

Jaså, inte öka Sveriges beredskap mot skogsbränder? Det tycker jag är väldigt viktigt. Det var inte klimatet som startade bränderna utan sannolikt åskväder. Tycker du det skall byggas fler vindkraftverk eller solcellsparker?

 
Ingen bild

Lena1

21 juli 2018 14:11

Jag blir förvånad av att en del, som ex @Petter och @Christian inte förstår hur eld kan fördubbla arealen som brinner på mindre än ett dygn, trots att många är med och försöker släcka. De förstår helt enkelt inte förloppet. De måste vara mycket unga människor som inte tänkt igenom ännu eller också enormt hjärntvättade av msm. En del människor törs inte gå utanför boxen och hämta information "utifrån" sitt eget "troende". Bra dock att de läser denna blogg o kanske andra också. En dag mognar det fram vad som händer.

 
Ingen bild

pg

21 juli 2018 14:23

Vad som levererar efter behov!
Vind, sol,gör det inte!

http://www.statnett.no/Kraftsystemet/Data-fra-kraftsystemet/Nordisk-produksjon-og-forbruk/

 
Ingen bild

Gustaf

21 juli 2018 14:28

Råkade lyssna på ehh.. Annie Lööf i ehh... Expresen om..ehh bränderna
Svensk.. ehh politiker.. ehh.
Hakelius och Lotta Gröning också Expressen.
Inte lätt vara svensk alla dagar.

 
Ingen bild

Petter

21 juli 2018 14:58

@Gubben o Gumman

Har aldrig röstat på sossarna. Sist röstade jag på SD, men tjatet om "klimatalarmister" tycker jag börjar gå för långt, som om att människor inte alls skulle påverka växthusgaserna. Vi borde även satsa mer på vindkraft i Sverige.

Thoralf Alfsson

21 juli 2018 15:01

Varför skall vi ha mer vindkraft?

 
Ingen bild

Lena1

21 juli 2018 15:01

Det är det här det egentligen också handlar om;

"De hjälper hela världen", "-men när jag behöver hjälp finns-ingen hjälp att få". "Varför kommer alltid vi sist?

https://ledarsidorna.se/2018/07/sverige-forst-eller-att-se-om-sitt-hus/

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 juli 2018 15:20

Petter : Och i Kina,USA ,Indien, kanske kan en flygskatt i dessa länder hjälpa till ???

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 juli 2018 15:27

Valthorn : Allvarligt talat man förbjuder bara skogsbränder, hur svårt kan det vara för en sosse egentligen ??

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 juli 2018 15:42

På 60-talet fanns det inga moskéer
På 70-talet fanns det inga säkerhetsvakter i matvarubutiker
På 80-talet var det inga problem att lämna sina tillhörigheter oövervakade när man badade.
På 90-talet var personal på bilbesiktningen inte tvungen att bära säkerhetsutrustning.

Sen kom muslimerna. Då ändrades allt detta

Belgisk toppolitiker varnar – inbördeskrig i Europa kan vara nära förestående
https://samnytt.se/belgisk-toppolitiker-varnar-inbordeskrig-i-europa-kan-vara-nara-forestaende/

 
Ingen bild

Laglydig

21 juli 2018 15:43

@Edwin
Lördag 21 juli 13:51

Och hur menar du att man skall göra för att "göra något åt klimathotet och klimatförändringarna", när man INTE ens vet om det håller på att bli varmare eller kallare? Och hur gör man för att stoppa de enorma vulkaner som inte har haft utbrott på tusentalsår för att få ett nytt superutbrott som definitivt förändrar människosläktets öden?
Läs gärna mitt inlägg 00:02!

 
Ingen bild

Laglydig

21 juli 2018 15:43

@Petter
Lördag 21 juli 14:58

Den i särklass största växthusgasen är vattenånga! Hur menar du att mänskligheten påverkar den?
Vindkraft är för dyrt och helt beroende om det blåser eller inte. Solpaneler kan då vara ett alternativ där man vet att det åtminstone finns förutsättningar för elutvinning i genomsnitt 12 timmar/dygn i genomsnitt under ett år. Allt beror på i vilken vinkel som solpanelerna har och att det finns möjlighet att sätta upp dem i sydläge. Det är åtminstone en försvarbar investering rent ekonomiskt även utan bidrag sett över en 25 års cykel (som i många fall sannolikt kan bli längre även om det krävs lite underhåll där också).
Tillsvidare är nog dock kärnkraften det säkraste och miljövänligaste alternativet.

 
Ingen bild

Lars

21 juli 2018 15:46

Yougov: Chocken för Moderaterna – siffror på Batra-nivå.
Är du förvånad Thoralf?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

21 juli 2018 15:49

Vid den förra stora skogsbranden erbjöd sig Ryssland att hjälpa till med vatenbombare. Nej tack sa regeringen. I år vet jag inte om de fått något erbjudande. Men det borde inte vara omöjligt, om viljan finns, att skriva ett avtal om assistans med Ryssland. De har ca 200 plan av typen Beriev BE-200 vattenbombare. Vatten hämtas från sjöar genom touch-and-fill. 14 sek för 12.000 liter.

https://www.youtube.com/watch?v=YJ-Iw_6tW40

Jag tycker det ser larvigt ut med helikoptrar som flyger med en liten påse på någon kubik när bättre doningar finns till hands.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 juli 2018 16:01

Titta på videon. Snart på en gata nära oss.

https://tinyurl.com/yadr7mv5
https://twitter.com/FDW_VB/status/1019112878132137985

Twitter: 08:53 - 17 Jul 2018

 
Ingen bild

Lotta_1

21 juli 2018 18:12

”Sverige har erbjudits hjälp från andra delar av Europa - däribland Polen, Österrike, Portugal, Italien, Danmark, Litauen, Tyskland, Frankrike och Norge. Brandbekämpningsflyg, personal och helikoptrar har skickats hit eller är på väg.”

”MSB har tackat ja till Frankrikes erbjudande om en modul innehållande 60 brandmän särskilt utbildade och övade i svår och oländig terräng. Myndigheten har också tackat ja till Tysklands erbjudande om en modul med 46 brandmän med tillhörande utrustning.”

”139 polska brandmän och 44 bilar ska hjälpa till med brandbekämpning i de svenska skogarna.Tidigare har hjälp kommit från Danmark, Tyskland, Frankrike, Italien, Litauen och Norge. I dag tackade MSB ja till ett erbjudande om 46 brandmän med tillhörande utrustning från Tyskland.”

Vad kommer detta kosta? Blir det billigare än att vi har egna brandbekämpningsplan? Varför inte fråga italienarna hur de ekonomiskt klarar av att ha 19 brandbekämpningsplan?

 
Ingen bild

Janne B

21 juli 2018 18:36

Vill härmed meddela att din blogg läses med välbehag varje dag!Mvh från Öland.

 
Ingen bild

Tony

21 juli 2018 20:21

Som omväxling till allt gnällande på Ryssland kunde Sverige be dem om hjälp med att vattenbomba,dom har ju stora rejäla plan som rymmer betydligt mer än dom småskvättar som helikoptrarna tar.

 
Ingen bild

Laglydig

21 juli 2018 20:25

@Thoralf

Beklagar verkligen Kalmar FF:s förlust! Mycket trist, men vi måste acceptera att det är fullständigt klimatet (upps... höll på att säga vädret,,,) och de gigantiska klimatförändringarna de senaste dagarnas fel! ;-)

Thoralf Alfsson

21 juli 2018 20:27

Man måste vilja vinna och ge 100 procent

 
Ingen bild

Tobbe S

21 juli 2018 21:24

Öppen uppmaning till Aftonbladet, Expressen och minister Morgan Johansson: Stoppa de Polska nazistbrandmännen!

 
Ingen bild

Laglydig

21 juli 2018 21:32

@Thoralf Alfsson
Lördag 21 juli 20:27

Det är säkert så! Jag lider med dig! Fotbollen förenar! Ibland vinner man ibland förlorar man. Men jag förstår att det måste extra hårt att förlora en s k "sexpoängs match" på hemmaplan. Jag har följt fotboll i medgång och motgång sen 70-talet. Mitt huvudlag är DIF (sorry för att vi vann häromsistens) men i de "lägre" divisionerna har jag alltid hållit på Falkenberg (divsion IV Halland när jag började hålla på dom). Gissa om det blev lojalitetskonflikter under tre år... Och förhoppningsvis även nästa år!

Låt oss hoppas att det blir lite varmare vintrar, men jag är tveksam... Det var för djävla kallt i vintras!

Hur gick det förresten med såssegubben på läktaren? Fokuserade han på fotbollen idag eller var det fortsatt hatet mot SD som var i fokus?

Thoralf Alfsson

21 juli 2018 22:36

Han började yra om SD när han kom men han tystnade nästan omgående. Till nästa hemmamatch den 4 augusti är min nya tröja hemma med ryggtext. Han sitter på raden bakom.

 
Ingen bild

Johan h

21 juli 2018 21:45

Som Åkesson sa till Isabella svenska folket betalar bara onödig skatt för symbolik! Vädret kommer inte på nåt sätt ändras i Sverige för att Miljöpartiet suger ut bilister företagare med skatt och lägger deras pengar på helt ovidkommande projekt som inte påverkar miljön ett dyft.

 
Ingen bild

Laglydig

21 juli 2018 23:42

@Thoralf Alfsson
Lördag 21 juli 22:36

Hahaha! Kan bara gissa vad det står på den tröjan ;-)
Keep up the good work!
Och hoppas Kalmar vinner några matcher nu, speciellt nästa match!

 
Ingen bild

Björn

22 juli 2018 01:32

Börjar nu skämmas för att kalla mig svensk. Känns som att Sverige har blivit ett u-land. Vi klarar inte längre av att bekämpa bränder, utan måste få hjälp av andra länder. Fattas bara att FN börjar skicka matransoner också nu när böndernas åkrar torkar igen.

Jag gjorde min värnplikt i en tid innan socialdemokraterna halverade försvaret, varefter alliansen sen fortsatte och i sin tur halverade. På den tiden fanns det gott om regementen runt om i landet och värnpliktiga samt även militär materiel att ta till vid större skogsbränder. Och hur många av oss fick inte vara med och bekämpa skogsbränder på övningsfälten.

De flesta vet att tiden är avgörande när det börjar brinna. Det gäller att få ut så många gubbar (och gummor) så fort det bara går. Då gick det att skicka ut ett par kompanier. Idag är det inte en fråga för försvaret längre. Nu har man arbetstidsregler, semestrar mm att ta hänsyn till. Och de värnpliktiga, hemvärnet, borgarbrandkårerna (som fanns förr) är ju bara en spillra mot var det har varit.

Börjar önska att man kunde backa klockan.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

22 juli 2018 02:08

Laglydig : En fråga du var 38% Dansk , finns det några etnisk Danskar, för etniska Svenskar finns ju inte enligt dej, tacksam för svar

 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 juli 2018 02:27

Dominik Tarczyński: ”Våra hjärtan är med det svenska folket, inte med den svenska eliten”

Där fick polackerna in en riktigt fet käftsmäll på Morgan "Dvärgen" Johansson, Stefan Löfven och Margot Wallström. Förhoppningsvis klarar inte sosseriet fyraprocentspärren.


Morgan Johansson på Twitter: "Stor högerextrem demonstration i Polen, med starka nazistiska och antijudiska inslag. Detta måste slås tillbaka"

Högmod går före fall - din lille löjlige pajas.

 
Ingen bild

SM811

22 juli 2018 08:36

Ännu ett skäl att gå ur EU.
EU förbjuder svenskt djurskydd: fler djur väntas bli sjuka
https://samtiden.nu/2018/07/eu-forbjuder-svenskt-djurskydd-fler-djur-vantas-bli-sjuka/

 
Ingen bild

SM811

22 juli 2018 08:41

Nader El Ashkar är missnöjd med Sverige rättssystem, vi borde gå på Jimmie Åkessons linje, obligatorisk utvisning
https://petterssonsblogg.se/2018/07/21/nader-el-ashkar-ar-missnojd-med-sverige-rattssystem-vi-borde-ga-pa-jimmie-akesson-linje-obligatorisk-utvisning/

 
Ingen bild

Lejeune

22 juli 2018 09:49

Enkelt:
Kallare= väder
Varmare= klimatförändringar

Thoralf Alfsson

22 juli 2018 10:04

Nej, inte så enkelt.

Mycket regn = Klimatförändringar

Torka = Klimatförändringar

 
Ingen bild

Lasse P

22 juli 2018 12:08

Nu är vi uppe i 200 miljoner i kostnader för bränderna men vi betalar när 60 miljarder till EU den ekvationen den klara jag inte av. Rösta på SVERIGEDEMOKRATERNA i
valet så ska vi ut ur sliten och behålla våra pengar.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

22 juli 2018 12:48

Skönt att slippa tjatet om att vi måste ta emot invandrare : Förut var det hela tiden vårt ansvar och vi måste hjälpa ! De flesta partier har slutat använda dessa ord !

 
Ingen bild

Rolf

22 juli 2018 13:36

Kalmar är nu torrare än Ljusdal enligt Aftonhoran och MSB. Enligt meterologer har medeltemperaturen i genomsnitt höjts. Vad det beror på kan man diskutera, men normalt är det inte.

 
Ingen bild

Skorpan

22 juli 2018 13:55

Att förneka mänsklig inblandning av klimatförändringar blir bara patetiskt. Hur mycket växthusgaser släpper t.ex flyg ut? Vilka flyger?

Thoralf Alfsson

22 juli 2018 14:27

Vem har förnekat mänsklig påverkan? Har det någon betydelse vem som flyger?

 
Ingen bild

ÖB

22 juli 2018 14:10

Extrem brandrisk i Kalmar! Vad säger Johan Persson som ligger o solstolen?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se