thoralf

Direktlänk till inlägg 1 juli 2018

MODERNA BEREDSKAPSJOBB OCH EXTRA TJÄNSTER

Av Thoralf Alfsson - Söndag 1 juli 08:30

Jag måste säga att jag är väldigt förvånad över att inte de så kallade extra tjänster och moderna beredskapsjobb debatteras mer av politiker och i synnerhet av de politiker som är kritiska till invandringen. Ett nytt lurendrejeri som offentlig verksamhet kan utnyttja.

På Arbetsförmedlingens webbsida finns följande att läsa.


”Jobbar du inom offentlig verksamhet eller en ideell förening? Har du utrymme för att anställa en person som är ny i Sverige eller som har varit arbetslös en längre tid? Vi kan erbjuda dig ekonomiskt stöd för anställning av nyanlända eller personer som sedan länge har deltagit i jobb- och utvecklingsgarantin.”

 

Stödet lämnas med 100 procent av lönekostnaden, det vill säga bruttolön, sjuklön, semesterlön och arbetsgivaravgifter. Endast den del av bruttolönen som vid heltidsarbete uppgår till 20 000 kronor per månad och de avgifter som ska betalas på denna del, ligger till grund för det ekonomiska stödet.”

 

https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetsgivare/Anstall-med-stod/Vara-anstallningsstod/Extratjanst.html


Staten betalar med andra ord 100 procent av lönekostnaden om bruttolönen är max 20 000 kronor/månad!

 

Extra tjänster kallas de jobb som hittas på inom den kommunala verksamheten och inom vissa ideella föreningar. Staten skapar också dessa tjänster i sin verksamhet på myndigheter men då kallas de istället för moderna beredskapsjobb. Vilket hyckleri.


Utvecklingen har varit dramatisk för dessa subventionerade anställningar och nu finns det närmare 20 000 personer som har dessa anställningar.


 

 

Dagens Industri har dock uppmärksammat det och genomfört en granskning som visar att det i likhet med många andra subventionerade anställningar i väldigt få fall leder till riktiga jobb. Utan det handlar mest om att regeringen vill få lite snyggare siffror i arbetsmarknadsstatistiken inför valet.

 

”Dagens industri skriver om utfallet av extratjänster, vilket är regeringens paradnummer inom arbetsmarknadspolitiken. Det kostar ca 28 miljarder under fyra år. Extratjänsterna kostar miljarder och är dyrare än andra åtgärder och ger färre riktiga jobb visar den utvärdering som är gjord av tidningen.”

 

Kostnaden för varje heltidstjänst borde ligga på runt 300 000 kronor/år för skattebetalarna. Det innebär i dagsläget en kostnad på närmare 6 miljarder kronor/år för att minska arbetslöshetsstatistiken med ca 20 000 personer.


Följden har blivit att kommuner och ideella föreningar nu avslutar andra subventionerade anställningar där staten inte täcker hela lönekostnaden som t.ex instegsjobb och särskilt anställningsstöd. Istället vill alla ha extra tjänster där staten står för hela kostnaden.


Grattis alla svenska skattebetalare! Än en gång blir ni grundlurade av 7-klöverns partier!

 
 
Ingen bild

World Traveller

Söndag 1 juli 09:16

Det är väl EN av anledningarna till att Löfven tagit landets halva valutareserv. Om 4-5 år torde väl pengarna vara slut, och om SD då har makten så kan 7-klövern skylla Sveriges dåliga ekonomi på dem, och 7-klöverröstarna går på lögnerna i vanlig ordning.

 
Ingen bild

S

Söndag 1 juli 10:00

Som skattebetalare kokar jag över av att läsa sådant här! Enda trösten är att fler börjar fatta! SD2018. Och ni kommer ingen vart med er löjliga kupp heller Rebecka & Fiona...den nyheten på nätet idag smälldes bort lika oviktigt som en fluga av flugsmällaren.

 
Ingen bild

Lotta_1

Söndag 1 juli 10:34

Läste att Annika Strandhäll (S) ansåg att ”anständighetens gräns var nådd” när moderaterna och övriga i alliansen, innan de ändrade sig sa att man tyckte att även SD efter sin storlek skulle få ordförandeposter i de olika utskotten. Det borde vara en självklarhet i ett land som skryter om att man är en demokrati? Det är tvärt om så att Annika Strandhäll och hennes gelikar i 7-klövern passerade anständighetens gröns redan 2010 när de gemensamt tog beslutet att göra allt i sin makt för att utestänga SD från all makt i riksdagen. Hur det ens kan vara lagligt övergår mitt förstånd. Dessa odemokratiska politiker spottar på demokratin och på alla väljare som lagt sin röst på ett parti vars politik vi tror på. Det innebär att politikerna anser att det lilla extremistiska partiet Miljöpartiets väljares röster och åsikter är mer värda än mina och andra SD-väljares röster och åsikter. Hur var det nu med det uttjatade uttrycket om allas lika värde? Är det något 7-klöverns politiker använder lite selektivt när det passar dem och deras agenda? Antingen borde det gälla alla eller ingen. Att det borde gälla alla hörs rätt tydligt i uttryckets första ord.

 
Ingen bild

Hacke

Söndag 1 juli 10:50

Den i särklass största enskilda skattebesparande åtgärden detta land kan göra är att rösta bort det världsomspännande bidragspartiet s och deras stödtrupper kommunisterna och miljöislamisterna.
Men för att också allt annat ska bli bättre krävs att folket röstar bort också övriga gammelpartier. Vad Sverige är i skriande behov av är en total makeover och det kan bara nya friska krafter åstadkomma, fria från gamla sjukliga och destruktiva 7-partibindningar och dess förlängda tentakler i förvaltningar och organisationer och inte minst den största katastrofen av dem alla – traditionell media med propagandakolossen public service i spetsen.
Denna pågående och stadigt växande fredliga revolution brådskar. Helst bör den vara ett faktum redan i valet i september och med definitiv deadline 2022. Om inte befarar jag att landet vi kände är bortom all räddning.

 
Ingen bild

Iceman

Söndag 1 juli 11:06

Det är rent folkmord genom undanträngning av svenska folket. Staten betalar lönen för ”nya svenskar”. Det blir billigare för företagen att ta in en nysvensk än en genuin svensk. Detta försvårar för svenskar att försörja sig. Vakna svenska folket innan vi har förlorat både land och folk!

 
Ingen bild

Tony

Söndag 1 juli 12:09

Annan form av bidrags parasiterande, med andra ord Lotsas jobb,
men varför inte radera ut all arbetslöshet genom att ge alla 100 %
betalt, man kan ju räkna byråkrater i alla förvaltningar ty dom äro många?

 
Ingen bild

Friholt

Söndag 1 juli 12:52

Var är LO? Förmodligen en organisation som är överspelad av tiden i sig och av vår tids myglare och hycklare.
Varför inte göra upp med räkningen med LO. Det borde inte vara svårt att avslöja falsarierna och marknadsföra resultaten. Det finns många duktiga grävare på Nätet, men hittills är det väl bara ett rent allmänt missnöje som kommit fram och utan egentlig tyngd kan jag tycka.

 
Ingen bild

Stefan A

Söndag 1 juli 13:29

LO,s politiska gren SAP har infört minimilöner bakvägen, samma sak som de säger sig bekämpa...

 
Ingen bild

Pepparholm

Söndag 1 juli 13:31

Statsministern varnar för innästling och falska nyheter genom Internet inför valet. Samtidigt betalar vi med skattade pengar för trojaner på arbetsmarknaden som tränger ut svenskar från att få jobb.

LO sponsrar sossarna i valet. Löfven har varit fackbas. Liksom Annika Strandhäll som ordförande för Vision vars medlemmar torde drabbas. Fråga vid alla tillfällen. Börja i Almedalen.

 
Ingen bild

Egon

Söndag 1 juli 13:59

Serviceförvaltningen i Kalmar har över 50% av arbetstagarna på beredskapsjobb och arbetsmarknadsåtgärder (svenskar) som tömmer hundlatrinbehållare, klipper gräs m.m

Fint utnyttjande va?

 
Ingen bild

Ludvig

Söndag 1 juli 15:29

Det är ingen arbetsgivare som vill anställa svenskar idag när dom kan anställa invandrare billigare. Finns knappt inga enkla jobb till svenskar längre...

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

Söndag 1 juli 15:57

Lotta 1 : Strandhäll bör inte använda sådana ord hon inte förstår innebörden, bättre att hon går på "Lotta på Liseberg" och försöker förstå varför det är så vitt där såsom på Skansen.....

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

Söndag 1 juli 17:41

Jag jämför våra styrande politiker med hyenor.
Dom svindlar hela svenska folket med att stjäla våra pengaroch därefter slå sig för bröstet och hävda att arbetslösheten för invandrare har minskat och allt beror på bedrägligt beteende.
Ekonomin i Sverige anses av medier gå bra medans befolkningen skinnas.
Vi luras å det grövsta.
Äntligen verkar många har förstått vilka skurkar som leder vårt land.
Ungern har en ledare som sätter sin egen befolkning först,hoppas vi får det i Sverige också efter valet.
Lägg din röst på SD !

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

Söndag 1 juli 18:03

Behovet av denna typ av anställningar måste väl vara 500000-700000 personer, vad dyrt det blev helt plötsligt , Stina Britta Pia Lena mfl
Nåja Mee-Too , Bingolotto och vinster i migrationsinduistrin, oh förlåt i välfärden , skall det vara , är iallfall det viktiga ,så står det i tidning och SVT berättar.

Skulle vi ha fel så går vi och kissar bara så är allt ok igen
Puss o Kram från trögfattades förening

P.s Lycka till med Lördagsmyset "Fridolf"

 
Ingen bild

Observer

Söndag 1 juli 18:26

@Thoralf! Wold Traveller har rätt. -Det är något du bör kolla upp!
Det ligger en hel del i det han säger!
-Århundradets skandal.
Tur man är beväpnad.

 
Ingen bild

Putin

Söndag 1 juli 19:34

Ulven Ulf kritiserar SD hårt i sitt tal i Almedalen!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

Söndag 1 juli 22:01

Tittar ni på fotbolls-vm ?
Har ni tänkt på mysteriet med att vissa spelare kan göra dubbelt så långa inkast som andra ?
Hur kan det gå till tror ni ?
Styrka ?
Teknik ?
Fusk ?
Styrkan är inte så viktig,men det måste finnas normalstyrka.
Tekniken är viktig.Dom kastar i stort sett med en arm som i handboll och låter "fel arm" bara hänga med i rörelsen.
Är det fusk tro ?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Söndag 1 juli 23:31

Pretty Boy Floyd
Nej det är inte fusk. En del kan kasta längre än andra. T ex Rasmus Elm i Kalmar FF.

 
Ingen bild

Observer

Måndag 2 juli 02:58

Givetvis skämtar jag en aning, Vi kan ju inte veta varifrån man får fram alla pengar till migrationen men mar får nog ta i från tårna för att få fram alla pengar den kostar. Vi betalar dock världens högsta skatter.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 13 nov 21:55

Imorgon faller den regeringskonstellation som jag hoppats skulle bli en verklighet. Det konservativa blocket i svensk politik bestående av Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. En regering som sannolikt gjort ett bra jobb för vårt l...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 13 nov 09:15


    Hur ser det ut i din kommun?   Jag har tagit fram statistiken från en hel rad myndigheter som avslöjar verkligheten i Kalmar kommun, som jag har presenterat i flera blogginlägg de senaste veckorna. Jag har även gjort min egen analys om ...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 12 nov 16:51


Det är sällan att jag skriver ett blogginlägg om enbart fotboll men ibland händer det. Det kanske kommer hända oftare i framtiden.   Allsvenskan har precis avslutats och Kalmar FF klarade även detta år av att behålla sin plats i allsvenskan. Trot...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 12 nov 10:37

Jag gissar att AIK kommer få ganska dryga böter efter matchen på Guldfågeln arena. Men de bryr sig säkert inte så mycket då de tog det Allsvenska guldet 2018.   Här kommer några av mina bilder.     Kalmarklacken kom ihåg Kalmarunionen.  ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 139 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se