thoralf

Alla inlägg under juni 2018

Av Thoralf Alfsson - 6 juni 2018 19:54

Har haft en väldigt bra och skön nationaldag. Började dagen med en stund framför datorn och skrev ett kort blogginlägg. Sedan joggade jag en runda och avslutade med ett dopp i Östersjön. Det var riktigt kallt i vattnet.


Jobbade sedan en stund med att ordna min så kallade ”medelhavsträdgård”. Växterna har fått vara ute under några veckor i skyddat läge men nu var det dags att flytta fram i fullt solljus. Olivträd, agave och en dal andra växter.


 


Sedan körde jag till Skäftekärr och nationaldagsfirandet. Det känns som det blir mer och mer folk för varje år. Träffade Ulf Wickbom och växlade några ord. Han sa en del intressanta saker 😉


     


Väl hemma igen fixade jag med en liten nationaldagsmiddag.


 


Upptäckte också att min klängros Flammentanz redan är på väg att blomma. Skulle säga att det är ca två veckor före den mormala blommningstiden.


 


Avslutar dagen med en promenad ner till havet i kvällssolen och solnedgången.


Som avslutning en glädjande opinionsundersökning från Sentio!

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 6 juni 2018 09:19

Den nya flaggan är hissad och den nya fasadflaggan är uppsatt. Jag firar nationaldagen med ett besök vid Skäftekärr och det traditionella nationaldagsfirandet, sedan blir det färskpotatis med sedvanliga tillbehör och avkoppling.


Firar landssvikarna överhuvudtaget nationaldagen? Jag tänker i första hand på de riksdagsledamöter som imorgon i Sverige riksdag kommer rösta för att ge 9 000 asylfuskare och lögnare en möjlighet att stanna i Sverige.


De borde skämmas på Sveriges nationaldag!


Landssvek, enligt 22:2 av den svenska brottsbalken ett lindrigare brott än landsförräderi. Landssvek skiljer sig från landsförräderi på så sätt att det endast i mindre mån ägnad att medföra men för totalförsvaret eller innefattar den ringare bistånd åt fienden.


https://sv.wikipedia.org/wiki/Landssvek

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 5 juni 2018 22:53

Jag funderade ikväll på om jag skall skriva om SCB-mätningen eller om dagens möte i kommunstyrelsen och min motion. Jag börjar med min motion som behandlades i kommunstyrelsen idag.


Hur min motion besvarades är ett skolexempel på en ologisk och en sjuk politisk majoritet som aldrig kan erkänna att någon annan gjort något rätt. I synnerhet när det gäller ett politiskt förslag från en Sverigedemokrat.


Redan i vår budgetreservation i november 2017 föreslog SD att Attefallshusen som kommunen köpt in till en tänkt flyktingby i Påryd skulle bjudas ut till försäljning. Givetvis fick vi inget stöd i budgetdebatten för detta förslag. Den 24 januari 2018 lämnade jag in en motion om att Kalmar kommun skulle sälja de Attefallshus som kommunen köpt in till en tänkt flyktingby i Påryd.


Den 24 april skrev Östra Småland om att kommunen ger upp planerna på en flyktingby i Påryd och att Attefallshusen istället skulle försäljas. Helt enligt min motion.

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/ger-upp-planer-pa-flyktingby-attefallshusen-saljs/


Idag kom min motion upp i kommunstyrelsen. Hur många tror att min motion bifölls av majoriteten? Nej, givetvis inte! Förslaget till beslutet var att den var besvarad.


Här kan du läsa förslaget till beslut.


 


Vill du läsa även min motion så finns allt på denna länk.

https://www.kalmar.se/download/18.53e93055163aab984a62fd/1527768204762/17-motion-sd-forsaljning-attefallshus.pdf


För att testa om oppositionen, det vill säga Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet var beredda att stödja min motion så yrkade jag på bifall för min motion och dessutom begärde jag votering. Det var tyvärr bara kristdemokraten Christopher Dywik som röstade för bifall.


Moderaterna, Liberalerna och Miljöpartiet röstade med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Jag känner ingen som helst respekt för Moderaterna i Kalmar eller det som kallas för restalliansen (M+L+KD).


I synnerhet inte efter att moderaternas Per Dahl vid senaste kommunfullmäktige efter att även då en motion från mig röstats ner sa till mig mellan fyra ögon ”att hade jag inte pratat så mycket migration skulle den moderata gruppen röstat för mina förslag. Vilka hycklare!

 

Moderaterna i Kalmar gillar med andra ord inte att prata migration. Trots att moderaterna i riksdagen gjort en helomvändning i migrationspolitiken och nu kopierar det ena förslaget efter det andra som SD redan drivit i riksdagen under två mandatperioder. I Kalmar står Moderaterna fortfarande och stampar på stället marsch. Men det beror nog mest på att Reinfeldtmoderaterna vann den interna striden inför kommunvalet 2014.

 

Reinfeldtmoderaterna vann även striden om platserna på kommunvalsedeln 2018. Alla ”gamla moderater” är bortstädade. Så den som förväntar sig en förändring i migrationspolitiken på kommunnivå inom Moderaterna får fortsätta att titta mot stjärnorna fram till minst 2022.

 

Dagens moderater i Kalmar pratar inte migrationspolitik!

 

SCB-MÄTNINGEN

 

Angående SCB-mätningen idag så anser jag inte att det så mycket att prata om. Det mest intressanta är att Småland uppenbarligen är det starkaste området för SD med 22,7 procent. Mycket glädjande för oss som är väldigt aktiva.

 

Min personliga uppfattning är dock att vårt verkliga resultat kommer bli betydligt högre än de 18,5 procent som SCB redovisade. Min egen bedömning eller gissning är att SD får mellan 24-28 procent och sannolikt blir största parti i Sverige riksdag. Det finns mycket som talar för det!


PS

I min egen personvalskampanj har jag nu tagit fram en 8-sidig folder som jag tänkt använda mig av i min personvalskampanj. Den kostar ca 80 öre/st att trycka. Den första upplagan på 5000st riktar sig mot Mönsterås kommun och är redan beställd hos tryckeriet. Jag kommer börja med utdelning under nästa vecka om bara tryckeriet levererar enligt plan. Under juli månad förändrar jag den så att den passar för utdelning i Borgholm och Mörbylånga kommun. Det blir sannolikt 5 000 st i varje kommun.


I augusti kommer jag anpassa den 8-sidiga foldern för Kalmar kommun och då hoppas jag kunna dela ut minst 15 000st.


Så totalt handlar det om ca 30 000st om allt funkar till en kostnad av ca 24 000 kronor.


Den som vill stödja min personvalskampanj till riksdagen hittar information om detta i högermarginalens Presentation och mer under ”visa presentation”.


Men kom ihåg jag kan inte/får inte ta emot anonyma bidrag som är större än 2 200 kronor enligt den nya lagstiftningen.


Av Thoralf Alfsson - 5 juni 2018 11:30

 

Nästan var fjärde smålänning tänker rösta på SD. Från 7,5 procent i SCB:s maj mätning till 22,7 procent i dagens mätning. 


Det är värt något extra gott till maten ikväll. 


Det blir trevligt att fira nationaldagen imorgon! Jag gör det som vanligt på norra Öland.

 

Våra politiska budskap går hem i Småland!


 

Av Thoralf Alfsson - 4 juni 2018 21:35

Mina motioner som behandlas av Servicenämnden bifalls aldrig, utan undantag. Jag har haft flera motioner som berör vindkraft under de senaste åren med anledning av att Kalmar kommun upphandlade ett eget vindkraftverk för ca 30 miljoner kronor. Kalmar kommun har ägnat sig åt kreativ bokföring för att dölja förlusterna under flera år för vindkraftverket.


Centerpartiet har under flera mandatperioder haft ordförandeposten i Servicenämnden. Först innehade Ingemar Einarsson ordförandeposten, sedan lämnade han över till Johanna Petersson, även hon Centerpartist.


Något stöd har jag heller inte fått från förvaltningschefen Benny Wennberg på Serviceförvaltningen. Det har varit lite si och så med viljan att besvara mina frågor. Men som mina läsare säkert förstår så brukar jag inte ge mig innan jag fått det som jag önskar.


För några veckor fick jag dock mig en rejäl överraskning när jag synade de kommunala valsedlarna. Jag upptäckte nämligen att Benny Wennberg kandiderar för Centerpartiet i kommunvalet i Borgholm. Nu förstår jag ännu klarare varför mina motioner alltid avslås. Det är ju ett gäng Centerpartister som styr Serviceförvaltningen.


En förvaltningschef skall vara objektiv för att inge förtroende hos alla partier i kommunpolitiken. Benny Wennberg är inte längre objektiv enligt min uppfattning.


Att en förvaltningschef också är aktiv politiker anser jag vara helt olämpligt, även om det inte bryter mot några regler.

 

     

Av Thoralf Alfsson - 4 juni 2018 21:02

Ibland överträffar verkligheten fantasin brukar man säga ibland. I detta fall så trodde jag faktiskt att detta var Fake news och därför delade jag inte inlägget på Facebook. Idag bekräftar SVT Halland att uppgiften var riktig i en artikel.


Det är stora förändringar på gång i kungariket Sverige!


Av Thoralf Alfsson - 3 juni 2018 23:11

Peter Kadhammars artikel är ett skolexempel på ”guilt by association”. Detta skriver han utan att ha några som helst fakta.


På Facebook skrev ordföranden för den branddrabbade moskén så här dagarna efter branden.


”Ismail Darragi tror inte att branden har anlagts av högerextremister, utan tror snarare att den är en hämnd för att föreningen polisanmält två utomstående personer som stulit en insamlingsbössa från moskén”

 

Men vad Ismail Darragi tror bryr sig inte Aftonbladets Peter Kadhammar om. Han har uppenbarligen redan bestämt vilka som ligger bakom den anlagda branden, utan några som helst fakta från polisen.


Ismail Darragi talar inte svenska trots 12 år i Sverige, så hans 11-årige son får tolka åt Peter Kadhammar. Det borde istället Peter Kadhammar ägna en hel artikel åt. Varför har Ismail Darragi inte lärt sig svenska under 12 år i Sverige. Dags att dra in bidragen!


Jag har i några blogginlägg den senaste veckan tagit upp moskébränder och hur media gärna vinklar sina artiklar utan att de har några som helst bevis eller kunskaper om detta.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/05/31/11538063-moskbrander/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/06/01/11538189-kalmarpolisen-morkade-mordbrand/


När det sedan visar sig att en moskébrand varit anlagd av en tidigare muslimsk moskébesökare tystnar media mer eller mindre fullständigt. Det blir dödstyst! Det vill säga tills nästa moskébrand inträffar.


Jag tror att Peter Kadhamar hade behövt göra lite mer research om hur det sett ut i Hässleholm de senaste åren innan han skrev sin artikel. Läs nedanstående artiklar så förstår ni hur shia och sunnimuslimer bråkar med varandra. Att de till och med hatar varandra så mycket att de har försökt döda varandra.


http://www.nsk.se/2017/06/08/extrema-budskap-oroar-i-hassleholm/

https://www.dn.se/nyheter/sverige/hade-vi-varit-i-daraa-hade-jag-skurit-halsen-av-dig/Barometern hade i helgen ett helt uppslag där två förstagångsväljare fick vara med på det senaste mötet med landstingsfullmäktiga och sätta betyg på de debatterande ledamöterna. Barometern glömde dock bort att berätta för alla läsare att den ena förstagångsväljaren var ordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund i Kalmar län. En ytterst viktig detalj i min värld.


Var det ett misstag eller helt medvetet gjort av Barometerns journalist?


PS

Har haft en långhelg tillsammans med mina barn och barnbarn i Sälen med lite aktiviteter. Därför har aktiviteten på bloggen var låg.Av Thoralf Alfsson - 1 juni 2018 18:00

Tidigt på morgonen den 23 september 2016 utbröt en brand i en samlingslokal i Smedby utanför Kalmar. Källarlokalen användes av shiamuslimer som bönelokal eller moské. Branden inträffade bara veckan innan shiamuslimerna skulle börja fira sin stora högtid Aashura som firas under 10 dagar till minne av Husayns död i Karbala. Frågan man måste ställa sig är om det finns något samband mellan branden och den kommande högtiden för shiamuslimer.


Polisen och media var dock snabba med att bedöma brandorsaken. Branden inträffade vid ca 05 på morgonen men redan vid 09 hade polisens tekniker fastställt brandorsaken till ett elelement innanför dörren.


Östra Småland uppdaterade sin artikel väldigt snabbt på morgonen.


”Polisen misstänkte inledningsvis att branden kunde vara anlagd och rubricerade därför händelsen som mordbrand, men efter att tekniker gjort en brottsplatsundersökning kunde man konstatera att det med högsta sannolikhet inte ligger något brott bakom.

– Branden tros ha startat av ett tekniskt fel i ett av elementen i lokalen, säger Catarina Bandt, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Kalmar.”

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/brand-i-kallarmoske/


Jag tyckte det var väldigt märkligt att polisen så snabbt gick ut med brandorsaken. Polisen brukar vara väldigt försiktiga med att uttala sig om brandorsaken och vänta till alla undersökningar är klara innan man uttalar sig om brandorsaken, vilket kan ta flera veckor.


I artikeln i Östra Småland fanns även ett foto som gjorde det ännu märkligare då man kunde se att dörren hade brunnit men även ett skärmtak och ett staket utanför lokalen. Medan skadorna inne i lokalen inskränkte sig till strax innanför entredörren.


Eftersom det varit ett antal moskébränder under de senaste åren, där andra muslimer misstänks för att ha anlagt branden så började jag för några månader sedan fundera över branden i Smedby.


Jag började med att begära ut förundersökningen från polisen och fick då ett mycket märkligt svar.


 


Polisen ansåg att förundersökning var sekretessbelagd. Nu blev jag än mer nyfiken eftersom man gått ut till media med att det var ett element som var brandorsaken och då kan väl knappast finnas något behov av sekretess.


Därför begärde jag få ett beslut från polismyndigheten om sekretess som jag kunde överklaga.


Efter några veckor kom i stort sett hela förundersökningen istället i ett brev. Det var bara namnen på ansvariga för källarmoskén som var överstrukna och därmed sekretessbelagda. Men jag var/är totalt ointresserade av namnen.


När jag läste förundersökningen så blev jag inte så mycket klokare på brandorsaken. Men så uppmärksammade jag att polisen hade skickat elmaterial tillhörande elementet till NFC (Nationellt Forensiskt Centrum) för undersökning. Men polisen hade valt att inte skicka med svaret på undersökningen. Det måste utan tvivel ha funnits och ingått i förundersökningen.


Jag begärde då att få kopia på svaret från NFC. Det dröjde ytterligare någon vecka så kom svaret. Här nedan kan du läsa svaret.


 ”Resultatet talar starkt för att något elektriskt fel på det insända materialet inte har orsakat brand.”

 

Med andra ord så talar allt för att det var en anlagd mordbrand som polisen i Kalmar av någon underlig anledning ville dölja!

 

Eftersom branden inträffade bara en vecka innan shiamuslimer skulle börja fira Aashura så är min gissning att det var sunnimuslimer som låg bakom brandattentatet!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se