thoralf

Alla inlägg under juni 2018

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 7 juni 23:31

Här är de fyra riksdagsledamöter från Kalmar län som röstade för att 9 000 afghanska asylfuskare och som ljugit om sin ålder, skall få stanna i Sverige trots beslut om utvisning.


Karl Längberg (S)

Laila Naraghi (S)

Krister Örnfjäder (S)

Anders Åkesson (C)


Landssvikarna är tre socialdemokrater och en Centerpartist! Jag hoppas att väljarna kommer ihåg detta när det är dags att välja parti och eventuellt kryssa någon riksdagskandidat.


Så här röstade partierna.


 

De tre liberalerna som avvek från partilinjen var alla kvinnor. Av de tre kristdemokraterna var två kvinnor, mannen var den sjungande Roland Utbult.


På nedanstående länk kan du se hur alla ledamöter röstade.

http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/extra-andringsbudget-for-2018--ny-mojlighet-till_H501FiU49


Min dom över dessa partier och de ledamöter från andra partier som röstade JA i riksdagen kommer vara hård och oresonlig! 


De skall få leva med detta fram till valdagen den 9:e september!

 

Barometern hade preparerat sig med nya snyftartiklar.

 

Bara minuter efter att omröstningen var klar i riksdagen publicerade Barometern en artikel om Mustafa (som egentligen heter något annat). Mustafa blev i och med omröstningen ett offer enligt Anders Blank eftersom han inte omfattas av den nya lagen. 


Barometern har uppenbarligen en agenda!


http://www.barometern.se/kalmar/nagra-dagar-avgor-allt-for-mustafa/


Omröstningen om beslut började 16:00 i riksdagen och Barometern publicerade sin förberedda artikel 16:28. 


PS

Idag lyckades Daniel Braw ännu en dag med att inte nämna Sverigedemokraterna i sin artikel på ledarsidan i Barometern. Nu har det hänt så många gånger att det är ett mönster!


Östra Småland klarade det!


Barometer - Östra Småland 0-1

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 7 juni 07:42


För vissa partier i Sveriges riksdag tycks helt andra intressen än det svenska folkets styra besluten. Dagens omröstning i riksdagen är ett bevis på detta. Jag frågar mig hur mycket Bilderberggruppen med George Soros i spetsen påverkat detta beslut. Eller är det bara det "svenska tillståndet" och den masspsykos som råder och som styr flera partier bortom allt sunt förnuft.


Ja, det är enligt min mening en masspsykos som styr stora delar av Sveriges riksdag.Globalisten George Soros tänker försöka sänka aktievärdet på det svenska företaget Boliden. George Soros företag har blankat aktier till ett värde av närmare 500 miljoner kronor enligt amerikanska Blomberg skriver veckans affärer.


Han kommer säkert lyckas också för jag gissar att många andra aktörer kommer följa efter George Soros och blanka ännu fler aktier.


Hur mycket kommer svensk media skriva om George Soros agerande. Viktor Orban i Ungern använde Soros som ett slagträ i den ungerska valrörelsen. Det är nog fullt möjligt att använda Soros även i den svenska valrörelsen.


https://www.va.se/nyheter/2018/06/04/george-soros-satsar-halv-miljard-pa-att-svenska-bolaget-ska-kollapsa/Av Thoralf Alfsson - Onsdag 6 juni 19:54

Har haft en väldigt bra och skön nationaldag. Började dagen med en stund framför datorn och skrev ett kort blogginlägg. Sedan joggade jag en runda och avslutade med ett dopp i Östersjön. Det var riktigt kallt i vattnet.


Jobbade sedan en stund med att ordna min så kallade ”medelhavsträdgård”. Växterna har fått vara ute under några veckor i skyddat läge men nu var det dags att flytta fram i fullt solljus. Olivträd, agave och en dal andra växter.


 


Sedan körde jag till Skäftekärr och nationaldagsfirandet. Det känns som det blir mer och mer folk för varje år. Träffade Ulf Wickbom och växlade några ord. Han sa en del intressanta saker 😉


     


Väl hemma igen fixade jag med en liten nationaldagsmiddag.


 


Upptäckte också att min klängros Flammentanz redan är på väg att blomma. Skulle säga att det är ca två veckor före den mormala blommningstiden.


 


Avslutar dagen med en promenad ner till havet i kvällssolen och solnedgången.


Som avslutning en glädjande opinionsundersökning från Sentio!

 

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 6 juni 09:19

Den nya flaggan är hissad och den nya fasadflaggan är uppsatt. Jag firar nationaldagen med ett besök vid Skäftekärr och det traditionella nationaldagsfirandet, sedan blir det färskpotatis med sedvanliga tillbehör och avkoppling.


Firar landssvikarna överhuvudtaget nationaldagen? Jag tänker i första hand på de riksdagsledamöter som imorgon i Sverige riksdag kommer rösta för att ge 9 000 asylfuskare och lögnare en möjlighet att stanna i Sverige.


De borde skämmas på Sveriges nationaldag!


Landssvek, enligt 22:2 av den svenska brottsbalken ett lindrigare brott än landsförräderi. Landssvek skiljer sig från landsförräderi på så sätt att det endast i mindre mån ägnad att medföra men för totalförsvaret eller innefattar den ringare bistånd åt fienden.


https://sv.wikipedia.org/wiki/Landssvek

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 5 juni 22:53

Jag funderade ikväll på om jag skall skriva om SCB-mätningen eller om dagens möte i kommunstyrelsen och min motion. Jag börjar med min motion som behandlades i kommunstyrelsen idag.


Hur min motion besvarades är ett skolexempel på en ologisk och en sjuk politisk majoritet som aldrig kan erkänna att någon annan gjort något rätt. I synnerhet när det gäller ett politiskt förslag från en Sverigedemokrat.


Redan i vår budgetreservation i november 2017 föreslog SD att Attefallshusen som kommunen köpt in till en tänkt flyktingby i Påryd skulle bjudas ut till försäljning. Givetvis fick vi inget stöd i budgetdebatten för detta förslag. Den 24 januari 2018 lämnade jag in en motion om att Kalmar kommun skulle sälja de Attefallshus som kommunen köpt in till en tänkt flyktingby i Påryd.


Den 24 april skrev Östra Småland om att kommunen ger upp planerna på en flyktingby i Påryd och att Attefallshusen istället skulle försäljas. Helt enligt min motion.

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/ger-upp-planer-pa-flyktingby-attefallshusen-saljs/


Idag kom min motion upp i kommunstyrelsen. Hur många tror att min motion bifölls av majoriteten? Nej, givetvis inte! Förslaget till beslutet var att den var besvarad.


Här kan du läsa förslaget till beslut.


 


Vill du läsa även min motion så finns allt på denna länk.

https://www.kalmar.se/download/18.53e93055163aab984a62fd/1527768204762/17-motion-sd-forsaljning-attefallshus.pdf


För att testa om oppositionen, det vill säga Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet var beredda att stödja min motion så yrkade jag på bifall för min motion och dessutom begärde jag votering. Det var tyvärr bara kristdemokraten Christopher Dywik som röstade för bifall.


Moderaterna, Liberalerna och Miljöpartiet röstade med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Jag känner ingen som helst respekt för Moderaterna i Kalmar eller det som kallas för restalliansen (M+L+KD).


I synnerhet inte efter att moderaternas Per Dahl vid senaste kommunfullmäktige efter att även då en motion från mig röstats ner sa till mig mellan fyra ögon ”att hade jag inte pratat så mycket migration skulle den moderata gruppen röstat för mina förslag. Vilka hycklare!

 

Moderaterna i Kalmar gillar med andra ord inte att prata migration. Trots att moderaterna i riksdagen gjort en helomvändning i migrationspolitiken och nu kopierar det ena förslaget efter det andra som SD redan drivit i riksdagen under två mandatperioder. I Kalmar står Moderaterna fortfarande och stampar på stället marsch. Men det beror nog mest på att Reinfeldtmoderaterna vann den interna striden inför kommunvalet 2014.

 

Reinfeldtmoderaterna vann även striden om platserna på kommunvalsedeln 2018. Alla ”gamla moderater” är bortstädade. Så den som förväntar sig en förändring i migrationspolitiken på kommunnivå inom Moderaterna får fortsätta att titta mot stjärnorna fram till minst 2022.

 

Dagens moderater i Kalmar pratar inte migrationspolitik!

 

SCB-MÄTNINGEN

 

Angående SCB-mätningen idag så anser jag inte att det så mycket att prata om. Det mest intressanta är att Småland uppenbarligen är det starkaste området för SD med 22,7 procent. Mycket glädjande för oss som är väldigt aktiva.

 

Min personliga uppfattning är dock att vårt verkliga resultat kommer bli betydligt högre än de 18,5 procent som SCB redovisade. Min egen bedömning eller gissning är att SD får mellan 24-28 procent och sannolikt blir största parti i Sverige riksdag. Det finns mycket som talar för det!


PS

I min egen personvalskampanj har jag nu tagit fram en 8-sidig folder som jag tänkt använda mig av i min personvalskampanj. Den kostar ca 80 öre/st att trycka. Den första upplagan på 5000st riktar sig mot Mönsterås kommun och är redan beställd hos tryckeriet. Jag kommer börja med utdelning under nästa vecka om bara tryckeriet levererar enligt plan. Under juli månad förändrar jag den så att den passar för utdelning i Borgholm och Mörbylånga kommun. Det blir sannolikt 5 000 st i varje kommun.


I augusti kommer jag anpassa den 8-sidiga foldern för Kalmar kommun och då hoppas jag kunna dela ut minst 15 000st.


Så totalt handlar det om ca 30 000st om allt funkar till en kostnad av ca 24 000 kronor.


Den som vill stödja min personvalskampanj till riksdagen hittar information om detta i högermarginalens Presentation och mer under ”visa presentation”.


Men kom ihåg jag kan inte/får inte ta emot anonyma bidrag som är större än 2 200 kronor enligt den nya lagstiftningen.


Av Thoralf Alfsson - Tisdag 5 juni 11:30

 

Nästan var fjärde smålänning tänker rösta på SD. Från 7,5 procent i SCB:s maj mätning till 22,7 procent i dagens mätning. 


Det är värt något extra gott till maten ikväll. 


Det blir trevligt att fira nationaldagen imorgon! Jag gör det som vanligt på norra Öland.

 

Våra politiska budskap går hem i Småland!


 

Av Thoralf Alfsson - Måndag 4 juni 21:35

Mina motioner som behandlas av Servicenämnden bifalls aldrig, utan undantag. Jag har haft flera motioner som berör vindkraft under de senaste åren med anledning av att Kalmar kommun upphandlade ett eget vindkraftverk för ca 30 miljoner kronor. Kalmar kommun har ägnat sig åt kreativ bokföring för att dölja förlusterna under flera år för vindkraftverket.


Centerpartiet har under flera mandatperioder haft ordförandeposten i Servicenämnden. Först innehade Ingemar Einarsson ordförandeposten, sedan lämnade han över till Johanna Petersson, även hon Centerpartist.


Något stöd har jag heller inte fått från förvaltningschefen Benny Wennberg på Serviceförvaltningen. Det har varit lite si och så med viljan att besvara mina frågor. Men som mina läsare säkert förstår så brukar jag inte ge mig innan jag fått det som jag önskar.


För några veckor fick jag dock mig en rejäl överraskning när jag synade de kommunala valsedlarna. Jag upptäckte nämligen att Benny Wennberg kandiderar för Centerpartiet i kommunvalet i Borgholm. Nu förstår jag ännu klarare varför mina motioner alltid avslås. Det är ju ett gäng Centerpartister som styr Serviceförvaltningen.


En förvaltningschef skall vara objektiv för att inge förtroende hos alla partier i kommunpolitiken. Benny Wennberg är inte längre objektiv enligt min uppfattning.


Att en förvaltningschef också är aktiv politiker anser jag vara helt olämpligt, även om det inte bryter mot några regler.

 

     

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 066 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se