thoralf

Alla inlägg under juni 2018

Av Thoralf Alfsson - 17 juni 2018 08:53

Jag undrar om Centerpartister är fullständigt blinda. I synnerhet de Centerpartister som använder sig av sociala medier. De har det mitt framför ögonen men ändå verkar de inte reagera!


Är de så fullständigt naiva eller är det tabu inom Centerpartiet att ha lite koll på sin omgivning och de ”mörka krafterna” som tar allt mer plats.


Deras naivitet eller godhet har uppenbarligen inga gränser!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 16 juni 2018 17:58

Jag blir något förvånad när en moderat politiker går in och stödjer en vänsterextrem person som Pelle Frylestam som hyllar socialismen och använder gamla socialistiska monument som sin profilbild på Facebook. Pelle Frylestam som kallar alla som är kritiska till massinvandringen för nazistier och dessutom ägnar sig åt att smeta ner politiker med nazistsymboler och förtala Jimmie Åkesson genom att sätta dit hitlerlugg, hitlermustach och sätta ett hakkors på bröstet och sedan publicera sitt ”verk” på socialmedier.


 


Att moderaten Markus Lewintus stödjer Pelle Frylestam är mycket förvånande i mina ögon.


Markus Lewintus egen Facebooksida kanske kan ge en förklaring till vem han egentligen är. I mitt stilla sinne undrar jag vad Markus Lewintus tycker om moderaternas 180 graders sväng i migrationspolitiken. Det måste vara besvärligt för Lewintus.
Notera texten i hans "röda" hjärta!

 

 


Är det moderaternas migrationspolitik i Gislaved. Men det kanske är arvodena som lockar? Markus Lewintus har en topplats i valet till kommunfullmäktige i Gislaved. Han återfinns även på listorna till landstingsfullmäktige i Jönköping men längst ned på listan. Men hans namn finns där!


 


Att moderaten Markus Lewintus stödjer en person som jag betraktar som en kommunist/socialist är märkligt.

 

Det är bara att gratulera moderaterna och väljarna i Gislaved!

 

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 15 juni 2018 15:57

 

På bilden finns bara männen med. Kvinnorna fick stå ca 50 meter ifrån männen och imamen som talade och gapade i högtalarna. Foto Privat.


Jag har idag kontaktats av flera boende i Norrliden som varit upprörda över att det idag på morgonen körts ut böneutrop i högtalare med upprepande av ”Allahu akbar” och andra fraser. Det har också gjorts i väldigt hög ljudvolym.


Vid en koll med polisen så fanns ett tillstånd för att använda en offentlig plats. Däremot var det tveksamt om det innefattade även böneutrop med den ljudvolymen.


Synd att jag inte hade vetskap om detta bönemöte och kunnat dokumentera det. Östra Småland hade dock en kvinnlig journalist på plats.


Hassan al Assads svar på journalisten frågor om inte böneutropen kunde störa de boende i Norrliden är väldigt talande för hur muslimer ser på sig själva och islam.


”– Vi har ingen aning om hur folk kommer att reagera utan det lär vi få reda på i efterhand. Det är säkert många äldre som stör sig, säger Hassan Al Assad."

 

Det är säkert många äldre som stör sig säger Hassan Al Assad men det bryr de sig givetvis inte om.

 

"Ramadan är slut. Nu firar vi att det är Eid al Fitr. Då ska man ropa Guds namn. Det här är speciellt och det är inget böneutrop. Vid kvart över nio ska en imam prata med folk och efter det ska vi be, säger Hassan Al Assad, som varit med och anordnat firandet.

 

Vid en gräsplätt i Norrliden centrum står två stora högtalare uppställda. Ur dem hördes bland annat mening Allahu Akbar, som betyder Gud är större, ropas ut.”

 

På en av bilderna i artikeln ser man klart och tydligt hur man har separerat män och kvinnor enligt samma princip som i moskéer. Män står på en plats i gräset med sina bönemattor och kvinnorna på betryggande avstånd om 30-40 meter i bakgrunden.


Vad säger alla svenska feminister om den kvinnosynen? Absolut ingenting!

 

Av de röstar jag hört idag så förstår jag att SD fick många nya väljare i Norrliden idag.

 

PS

 

När jag fick första samtalet idag tog jag bilen och körde upp till Norrliden men tyvärr så var alla på väg hem eller till sina bilar då. Men finns det någon som har bilder eller videoklipp som jag kan lägga upp på bloggen så tar jag tacksamt emot.


thoralf.alfsson@sd.seSocialdemokraterna fiskar givetvis röster i grumligt vatten bland kvinnoförtryckande män och personer med en helt annan värdegrund än den socialdemokratiska som är så viktig i alla politiska församlingar. Såväl i riksdagen som i Kalmar kommunfullmäktige.Av Thoralf Alfsson - 15 juni 2018 07:50

 


Det finns mycket konstigt folk. Igår kväll stannade jag till vid Kalmar tingsrätt för att ta några bilder av byggnaden som jag skulle ha till en grej som vi skall ha i valrörelsen. Då stannar en bil och en man med ett aggressivt sätt hoppar ut och frågar varför jag fotograferar tingsrätten. Jag förklarade för honom att jag inte var skyldig att redovisa för honom varför jag fotograferar på allmän plats.


Han insinuerade då att jag kanske förberedde eller planerade någon form att attentat mot Kalmar tingsrätt. Vilken tokstolle! Han sa sig ha polisiära rättigheter och ha uppdrag inom försvarsmakten. Det har nog varit lite för mycket av konspirationsteorier i hans huvud.


Jag undrar faktiskt om personen är lämplig att ha polisiära rättigheter. Om han nu verkligen hade det. Eller om det bara var i hans huvud?


Har noterat att de stora butikskedjorna i Kalmar verkar hålla en relativt låg nivå och marknadsföring i samband med att Ramadan nu är slut och muslimerna skall fira Eid fitr.   Kom på att jag inte såg ett enda tecken på detta när jag var och handlade på ICA Maxi. Eller är det så att min hjärna slutat registrera den marknadsföringen.


Samtidigt har det ju under det senaste året skett en förskjutning i värderingar och åsikter som mycket väl också kan ha påverkat de stora butikskedjorna till att vara mer återhållsamma i sin marknadsföring i samband med Ramadan. Sedan är det ju valår och valrörelse också. Det kanske också påverkar.


Men verkligheten försvinner ändå inte. Jag tror att fler människor än jag upplever den stora förändringen av Kalmars stadsbild, som inträffat under de senaste åren. Frågan är hur stor påverkan den gör på vilken valsedel som medborgarna väljer den 9 september.

Av Thoralf Alfsson - 13 juni 2018 20:32

Barometern har nu skrivit två artiklar angående att åklagaren Johan Henningsson lagt ner förundersökningen mot Pelle Frylestam för hets mot folkgrupp. Artiklarna innehåller flera häpnadsväckande svar från Pelle Frylestam och Johan Henningsson. Jag tar mig bara för pannan när jag läser artiklarna.


http://www.barometern.se/oland/hakkors-pa-sd-broschyr-utreds-inte-vidare/

http://www.barometern.se/kalmar/aklagare-om-att-kalla-sd-nazister-far-avgoras-fran-fall-till-fall/


Pelle Frylestam har ett galleri Svalan på Ängö. Politiskt tycks han stå långt till vänster och jag betecknar honom som en kommunist då han använt byggnadsmonument från socialismen Östeuropa som omslagsbilder på sin Facebooksida.


 


Jag ställer ju mig frågan om det svenska rättsväsendet skyddar en vänsterradikal kulturperson med mängder av vänner inom vänstermedia och kulturvärlden?

(sist i blogginlägget kan du se en lista på en del av Pelle Frylestams vänner på Facebook)


Nu ligger artiklarna bakom en betalvägg men jag skall citera delar av artiklarna så att alla förstår hur ”sjukt” vårt rättsväsende blivit.


Pelle Frylestam kallades till polisförhör, något han tycker var komiskt enligt Barometern.


”Polismannen undrade om jag verkligen var gallerist för han tyckte att det var ett slarvigt hakkors. Och Hitlermustaschen upptäckte han inte förrän jag uppmärksammade honom på den. Men jag förklarade att jag bara säljer tavlor, jag målar dem inte.

Men du erkände?

– Absolut. Jag hade gjort det igen om jag fått chansen, säger Pelle Frylestam.”

 

Uppenbarligen har den polis som genomfört förhöret inte tagit sin uppgift på allvar om man skall tro vad Pelle Frylestam sagt till Barometerns journalist. Var det verkligen ett förhör eller var det kompissamtal? Sedan fortsätter Frylestam.


”Åklagaren hade inget val. Alla som känner mig vet att jag är övertygad antirasist. Hakkorset och Hitlermustaschen var snarare ett sätt att förtydliga vad Sverigedemokraterna står för. Jag var inte orolig ett dugg.”

 

Eftersom Pelle Frylestam anser sig vara antirasist så kan han tydligen använda nazistiska symboler hur som helst. Han kan till och med använda dem för att smutskasta ett riksdagsparti. Förvanska partiets informationsmaterial med nazistsymboler och sedan publicera det på sociala medier med endast ett enda syfte. Att klistra naziståsikter på ett riksdagsparti och partiledaren.


Jag tror inte Pelle Frylestam hittat på svaren själv utan det kommer säkert från de personer han pratat med inom det svenska rättsväsendet. I andra artikeln har åklagaren Johan Henningsson svarat på Barometerns frågor och svaren är hårresande. Här är några citat.

Men först ett förtydligande. Han hade inte bara ritat Hitlermustasch utan även en Hitlerlugg. Men även också en photoshopad bild där halva ansiktet tillhör Hitler och andra halvan Jimmie Åkesson.


”Åklagaren Johan Henningsson la ner utredningen om hets mot folkgrupp efter att galleristen Pelle Frylestam ritat Hitlermustasch på Jimmie Åkesson (SD) och tecknat ett hakkors på en SD-broschyr. Varför?

Det handlar om vad den misstänkte uppgav i förhör. Varför han gjort detta och vilket uppsåt han har haft, det var därför jag la ner förundersökningen, säger åklagare Johan Henningsson.”


Det går bara dra en slutsats av Johan Henningsson svar. Om uppsåtet är att förtala, kränka Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna så är det med andra ord helt ok att använda sig av nazistsymboler på detta sätt. För min del anser jag att det är helt ointressant rent juridiskt vilket uppsåt Pelle Frylestam haft. Det är handligen och dess konsekvenser som skall bedömas av rättsväsendet.


Pelle Frylestam själv menar i ett Facebookinlägg att beslutet att lägga ner förundersökningen innebär att det är fritt fram att kalla SD för nazister.

Stämmer det?

– Den tolkningen får stå för honom. Det här är något som man måste avgöra från fall till fall. Man måste se i vilken kontext det används, säger han.”

 

Begriper inte Johan Henningsson konsekvenserna över sitt beslut att lägga ner förundersökningen. Han har ju bara på frågan tidigare sagt att det beror på vilket uppsåt Pelle Frylestam hade, vilket gjorde att han la ner förundersökningen.


Johan Henningsson har precis gjort det fullt legalt att kalla SD, Jimmie Åkesson och partiets företrädare för nazister. Det går inte tolka på något annat sätt.

 

Slutklämmen på artikeln gör det inte mindre pinsamt för Johan Henningsson.


”Jag såg häromdagen ett studentflak som hade texten ”Stöd Scan skjut en vegan”, det är knappast lämpligt men man kan nog inte rubricera det som hets mot folkgrupp.”

 

Jag kommer givetvis begära en överprövning av beslutet att lägga ner förundersökningen.


PS

Jag har fått en del feedback från personer som undrar över var rättsväsendet sysslar med. Även en del omdömen om Johan Henningsson som inte är så smickrande. Men de behåller jag för mig själv, i varje fall än så länge.


Pelle Frylestams FB-vänner (lista från 2016) i samband med anmälan.

Sören Björklund, styrelseledamot Gota Media AB, Lotta Zaar, journalist Barometern, Jesper Ericsson, Chef på Sveriges Radio Kalmar, Rasmus Jeppsson, journalist Barometern, Ulf Wickbom, fd politisk chefredaktör Barometern, Karin Asmundsson, journalist Östra Småland, Alexander Jensen, journalist Ölandsbladet, Peter Boström, journalist Ölandsbladet, Kenth Jönsson, journalist Ölandsbladet, Michael Ståhl, journalist Ölandsbladet, Annie Björck, journalist, Lennart Palm, reporter SR Kalmar, Erika Norberg, SR Kalmar, Bosse Nilsson, SR Kalmar, Bengt Grafström, SR Kalmar, Sven Ekberg, reporter SR/SVT, Kaisa Andersson, journalist SVT Nyheter Småland, Therese Hahne, SVT Nyheter, Johanna Hinteregger, SVT Nyheter, Malin Wollin, krönikör kvällspressen, Lena Hallengren (S), riksdagsledamot och ordförande utbildningsutskottet i riksdagen, Jonas Hellberg (S) politisk sekreterare, gift med Lena Hallengren, Ilko Corkovic (S), kommunalråd Borgholm, Marcel van Luijn (M), oppositionsråd Borgholm, Eddie Forsman, moderat Borgholm, Nisse Nilsson, kommunikationschef Länsstyrelsen Kalmar, Jörg Carlsson, överläkare Kalmar läns landsting, Karin Fransson, ägare Hotell Borgholm och matexpert i Sveriges Radio, Bertil Vallien, konstnär, Allan Willny, präst, Reine Medelius, präst, Dag Sandahl, präst.

Av Thoralf Alfsson - 13 juni 2018 17:13


Ännu en gång har Kalmar kommun satt igång avverkning/röjning av ett tätbevuxet område med lövträd och buskar mitt under fåglarnas häckningsperiod.


Jag ställde frågan till kommunen om man inte hade några regler och fick följande svar.


”Kommunens skogsbruk är certifierat enligt FSC och PEFC och i certifieringsreglerna står att "i skiktade, lövdominerade skogar undviks avverkning under fåglarnas häckningsperiod" och "med hänsyn till fåglarnas häckningsperiod sker inga naturvårdshuggningar i områden avsatta för naturvårdsändamål från april till och med juli". Enligt reglerna är det alltså OK att t.ex avverka barrskog och röja sly, utom i områden avsatta för naturvård, men vi försöker ändå undvika det så gott det går.”

 

Serviceförvaltningen och förvaltningschefen Benny Wennberg tycks strunta i certifieringsreglerna när han beordrar att detta jobb skall utföras under den absolut sämsta tiden på året. När man synar avverkningen så ser man att stora delar av det avverkade har fullt utvecklade blad och det har därmed gjorts i närtid i två områden. Jag bedömer ytan till någonstans mellan 30 000 – 40 000 m2 totalt i de både områdena.


Det är inte första gången som kommunen gör detta ”misstag”.


I en artikel i Östra Småland påstår Benny Wennberg att man var tvungen att röja på grund av flygsäkerheten och att man från Flygplatsen beställt röjning i vintras. Jag är övertygad om att flygsäkerheten inte hade påverkats det minsta om man väntat en månad med röjning. Att skylla på flygsäkerheten är bara ett nödtorftigt argument för att ursäkta sina egna misstag.


Som naturvän på riktigt, tycker jag att det är bedrövligt!

 

 

Det var Anders Brorsson som larmade om röjning på sociala medier och som fick kommunen att omedelbart stoppa röjning.


”Bra jobbat Kalmar kommun. Fäller en massa hassel-snår mitt under fåglarnas häckningstid. I detta snår finns bland annat häckande näktergal, gärdsmyg, härmsångare, lövsångare, törnskata med mera”

Av Thoralf Alfsson - 12 juni 2018 13:29

Kan Sverige ha en justitieminister som ljuger? En minister som har ansvar för landets rättsväsende. Som helt ogenerat sitter och ljuger gång på gång i en direktsänd intervju i Aktuellt. Sveriges public serviceföretag SVT medverkar dessutom till att lögnerna får stå helt utan ifrågasättande från intervjuaren Nike Nylander.


Nej, detta är helt oacceptabelt! Jag blir väldigt upprörd!


Justitieminister Morgan Johansson skall beordras läsa dom från Växjö tingsrätt den 8 juni 2018 med målnummer B 771-18.


 

 


Mahmoud Labad döms alltså för mordbrand, för att han anlagt en brand vid en moské i Strömsnäsbruk den 15 februari 2018.


 

 

Mahmoud Labad döms också för skadegörelse. Undrar om polisbilen var en av de skadade bilarna?


När sedan tidningen Smålänningen, SVT Småland och TT skriver artiklar om domen vid Växjö tingsrätt så framgår det inte med en enda stavelse att det är en medborgare från Syrien som döms för mordbrand mot en moské i Strömsnäsbruk. Det nämns inte ens att åklagaren yrkat på utvisning.

 

Han kallas bara för 20-åringen, trots att han bara är 19 år.


https://www.smalanningen.se/article/man-doms-till-fangelse-for-mordbrand/


https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/20-aring-doms-for-mordbrand-i-stromsnasbruk


https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/l10djA/20-aring-doms-for-attentat-mot-bonelokalDenna mordbrand eller attack mot en moské mörkar SVT. Islamforskaren Mattias Gardell skulle heller aldrig nämna det i sin rapport.


Ännu värre är det att justitieminister Morgan Johansson försöker lägga skulden på sina politiska motståndare istället för att berätta fakta om gärningsmännen.


Morgan Johansson borde anmälas till konstitutionsutskottet av någon Sverigedemokratisk riksdagsledamot.

 

Men det är faktiskt också bedrövligt att läsa hur Växjö tingsrätt och beräknar straffvärdet och avslår yrkandet om utvisning!


 

 


följande länk kan du läsa hela den skrämmande domen som hela PK-etablissemanget gör allt för att mörka.Är det någon som är förvånad över att Sverigedemokraterna idag är största parti!

 

Ut med hycklarna från politiken och inom media!

 

Läs gärna dessa blogginlägg också.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/05/31/11538063-moskbrander/

 

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/06/01/11538189-kalmarpolisen-morkade-mordbrand/Av Thoralf Alfsson - 11 juni 2018 23:18

 

Morgan Johansson (S)


Fick ett samtal från en allianspolitiker att jag borde titta på kvällens Aktuellt och i synnerhet inslaget om attacker mot moskéer. Jag kan väl säga att jag inte är det minsta förvånad över hur SVT och redaktionen för Aktuellt hanterar inslaget.


Egentligen är det helt häpnadsväckande hur journalisten Nike Nylander undviker att ställa kritiska frågor till justitieminister Morgan Johansson som gång på gång lägger skulden på SD i förtäckta ordalag utan att Nike Nylander reagerar på detta. Hela intervjun blir mer eller mindre en fars där Nike Nylander tillåter Morgan Johansson att gång på gång beskylla vissa högergrupper för attackerna mot moskéerna.


Detta enda Nike Nylander orkar kläcka ur sig under intervjun är att undersökning som gjorts av Mattias Gardell inte pekar ut vem som ligger bakom attackerna.

 

Min tolkning av detta är att det är medvetet gjort av Mattias Gardell. Om Gardell skulle pekat ut förövare i sin undersökning hade han inte kunnat undvika att även peka ut andra muslimer som förövare. Han kunde då heller inte undvika att ta upp splittringen mellan muslimska olika trosinriktningar som sunni och shia. Flera av de brandattentat som inträffat de senaste åren har haft andra muslimer som gärningsmän.


Nike Nylander är säkerligen medveten om detta och undviker det helt och hållet. Det kallar jag för hyckleri när hon tillåter att Morgan Johansson att beskylla ett riksdagsparti som är kritiska mot islam som orsak för attacker mot moskéer. 


Det är lågt på riktigt!


Den dagen Morgan Johansson förpassas bort som minister kommer jag applådera. Den dagen han skickas tillbaka till Malmö jublar jag! Den dagen blir dock lite tråkig för SD:s Malmöpolitiker som tvingas debattera med denna socialdemokratiska skitstövel!


Rösta bort Morgan Johansson den 9 september!


I inslaget förfasade man sig över att någon ritad hakkors på entredörrarna till moskéen i Flen. En ansvarig grät över detta i inslaget.


I Kalmar ritar man hakkors på Sverigedemokraternas foldrar och lägger upp det på FAcebook   för att tusentals personer skall se det. Åklagaren lägger ned förundersökningen trots att gärningsmannen erkänt gärningen. Brist på bevis säger åklagare Johan Henningsson!


Vilket märkligt land Sverige blivit. Beror det på islam?

 

PS 

 

Av en slump så lyssnade jag på kulturnyheterna idag. Där tyckte man att det var roligt att någon sagt "Fuck Trump". Nyligen var det visst någon som sa "Fuck islam" i Sverige och blev anmäld för hets mot folkgrupp.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se