thoralf

Alla inlägg under juni 2018

Av Thoralf Alfsson - 24 juni 2018 22:32

Idag på morgonen var jag nere vid havet med min kajak och paddlade ca 11km. Nästan det första jag såg när jag började paddla var en gravandsfamilj med 8 ungar. Undrar om det var ”mina” gravändar? I så fall har de redan förlorat två av sina ungar.


Besvikelsen efter matchen mot Tyskland har lagt sig även om det var upprivna känslor igår kväll. Det är dock bara fotboll, även om vissa ser det som liv och död. Nu gäller det att vinna mot Mexiko på onsdag! Då kan vi glömma matchen mot Tyskland.


Sedan finns det även en annan besvikelse som är betydligt svårare att hantera. Besvikelse som lätt kan gå över i något allvarligare tillstånd om man inte visar lite flexibilitet inom organisationen.


Våra budskap rullar i stadsbussarna i Kalmar. Feedback från en nöjd bussresenär.


 

Jag ser att min debattartikel angående det senaste kommunfullmäktigemötet och min interpellation om havsnivåer publiceras i måndagens Barometern. Läste den på nätet och tycker att jag formulerat det rätt bra ;-)


Donald Trump får idag historiskt höga förtroendesiffror i USA. Till och med högre än vad Barack Obama hade. 90 procent av republikanerna har förtroende för Donald Trump idag. Undrar vad oddsen är för att Donald Trump blir omvald som president i USA. Är nog inte så höga odds. Skulle man lyssna på enbart svensk "trumphatmedia" borde oddsen vara skyhöga. Som vanligt rapporterar aldrig svensk media objektivt.


Lyssnade lite på Sommar och Bianca Ingrosso idag men jag stängde av efter 10-15 minuter. Det var rent ut sagt bedrövligt att lyssna till. Vem vill lyssna till sånt och hennes sprit och drogfester?


Mycket snack om hat på nätet idag. Jag har svårt att ta det på allvar. Det handlar oftast om vem som hatar. Är det vänstern som ger uttryck för sitt hat på sociala medier är det ingen som bryr sig. Det är uppenbarligen skillnad på hat och hat. I förra veckan hängde Interasistmen ut mig ännu en gång. Anledningen var att jag anmält ”fritidsgalleristen” Pelle Frylestam för hets mot folkgrupp eftersom han ritat hakkors och förändrat ett foto på Jimmie Åkesson så det skulle likna Adolf Hitler. Pelle Frylestam har förtalat mig flera gånger på sin Facebook men det är ingen som bryr sig om detta då det utförs av en vänstersympatisör inom kulturvänstern. Kolla gärna hatet på Interasistmens Facebooksida och de kommentarer som finns där.


När Ingvar Kamprad gick bort fanns följande att läsa på Pelle Frylestams Facebook. Inte var det någon inom kulturvänstern som hade synpunkter på detta hat.


  


Frågan är vem som är värst Pelle Frylestam eller bibliotekarie Carina Tabbert Frylestam. Fin medarbetare som stadsbiblioteket i Kalmar anställt. Frågan är om hennes Facebook kollades innan hon anställdes av Kalmar kommun.

 

Jag förutsätter att paret Frylestam aldrig besöker IKEA!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 23 juni 2018 19:00

Den stora dagen blev midsommardagen.


Har haft gravänder som häckat under min gäststuga de senaste veckorna. Hoppas att alla klarar sig ner till havet. Det är en lång vandring.


Har alla kommit ut tycks mamman undra eller är det pappan? Nej, det fattas visst 3 st.


 

Då var visst alla ute. 10st.


 Hoppas att det går bra för dem ner till havet. Det är bra många hundra meter.


 


Undrar om jag klarar av att se matchen mot Tyskland? Det blir tufft!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 22 juni 2018 21:24

De finns de som påstår att SD bara har invandringspolitik och saknar politik på andra områden. De är välkomna att besöka SD Calmar på Kalmar marknad, Rockneby marknad och Kalmar stadsfest eller i vår valstuga från den 13 augusti och fram till valdagen för att fördjupa sig i det ämne man önskar mer information om.


Vi är rustade med valmaterial för alla områden.

 

 

Av Thoralf Alfsson - 21 juni 2018 16:59

SD får 28,5 procent i Yougovs junimätning. Resultatet i mätningen publicerades på onsdagskvällen av Metro. När jag idag googlade för att hitta vilka som skrivit om mätningen hittade jag bara det som kallas alternativ media. Jag saknade alla stora medier!


Tror de att de kan stoppa huvudet i sanden och låtsas att opinonsmätningen inte finns?

 

 

Tänk om tre partier ramlar ut från riksdagen den 9 september?

 

Vi vet att de alla har läst resultatet från mätningen men det är tabu att skriva om den. Sedan undrar samma journalister varför antalet läsare ökar hos alternativa medier. Är de dumma i huvudet?


Att förneka något som hänt har aldrig varit en bra taktik. Fråga Bagdad-Bob.


Jag vill önska alla mina bloggläsare en glad och trevlig midsommar! Det är lätt att fira midsommar med den opinionsmätningen i ryggen.


Nedanstående bild arrangerade jag på nationaldagen med ett viktigt budskap.


 

Av Thoralf Alfsson - 20 juni 2018 22:42

”Thoralf Alfsson slåss mot vindkraft och islamister och vill ta bort modersmålsundervisningen.”

 

”Han satt en period i riksdagen. I höstens riksdagslista står han på plats 63. Thoralf Alfsson, 60, tänker jobba stenhårt för att ta revansch. För att göra det behövs ungefär tvåtusen personröster.”


Så inleder Östra Småland sin artikel efter att jag blivit intervjuad. Den som läser artikeln kanske undrar varför jag inte pratar om invandring, migration och integration i större utsträckning men i första hand är det den nationella politiken som numera måste ta det största ansvaret efter att lagstiftningen ändrats av den rödgröna regeringen genom anvisningslagen/bosättningslagen.


Men givetvis gör vi i SD Calmar allt för att påverka så att det folkutbyte som pågår skall begränsas så mycket som möjligt. Jag är övertygad om att många medborgare i Kalmar är mer eller mindre chockade över utvecklingen sedan 2015. Stadsbilden har förändrats radikalt på bara några år och i synnerhet det sista året. Det kommer utan tvekan få konsekvenser i framtiden.


Socialdemokraternas starke man Johan Persson säger inte en stavelse angående invandringen till Kalmar. Han tiger fullständigt! Jag tolkar det som han inte gillar utvecklingen men inte vågar säga sanningen utan han måste följa partilinjen. Johan Persson låter istället hans kommunalrådskamrater sköta det istället. Något som vänsterpartisten Bertil Dahl och centerpartisten Ingemar Einarsson väldigt gärna gör i kommunfullmäktiges debatter och i andra kommunala sammanhang. Johan Persson smyger under radarn i dessa frågor. Han är inte dum eller får han goda råd från nya hustrun Malin Almqvist/Pettersson som är moderat och satt i moderaternas partistyrelse för bara 4-5 år sedan. Undra om hon också gjort en 180 graders sväng.


Precis som Östran skriver satsar jag på en revansch till riksdagen efter att jag ställdes utanför riksdagslistan 2014. Med hjälp av stöd från mina läsare på bloggen så satsar jag på en personvalskampanj i Kalmar län. Det krävs säkert omkring 2 000 riksdagsvalsedlar med ett kryss framför mitt namn.


Jag har tidigare drivit kampanj för att få nya läsare till min blogg i flera kommuner i Kalmar. Senast var det Torsås kommun i början av maj. Nu är det dags för Mönsterås kommun och i början av veckan kom mina infoblad som förhoppningsvis skall locka nya läsare till min blogg. Om allt går bra kommer 5 000 hushåll inom Mönsterås få mitt infoblad innan Almedalsveckan börjar.


 


42 buntar med 120st infoblad i varje bunt. Med andra ord 5 040 infoblad för utdelning. Drygt 2 000 har redan delats ut i Pataholm, Ålem, Blomstermåla, Timmernabben och i några villaområden i Mönsterås. Utdelningen fortsätter i nästa vecka.


Planen är sedan att gå vidare med Borgholm och Mörbylånga kommun under juli och sedan koncentrera mig på Kalmar kommun under augusti och fram till valdagen den 9 september. Finansieringen är nästan klar för hela denna kampanj med utdelning av infoblad tack vare stöd från mina läsare men jag tänker även köpa sponsrade annonser på facebook och eventuellt även annonser i gratistidningar. Så alla bidrag tas tacksamt emot! Men inga anonyma bidrag över 2 000 kronor tas emot kronor på grund av ny lagstiftning från den 1 april. Du hittar information hur du stödjer min personvalskampanj i högermarginalen på bloggen vid min presentation.


Du kan använda swish eller mitt bankkonto.


Eftersom artikeln i Östra Småland sannolikt är en plus-artikel så kan min läsare även hitta artikeln på denna länk.


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/nej-till-vindkraft-och-boneutrop/


 


Av Thoralf Alfsson - 19 juni 2018 19:30

Att försöka föra en sansad debatt om havsnivåhöjningar i Kalmar kommunfullmäktige är inte möjligt. Jag blev omgående beskylld för att vara klimatförnekare. ”Det är du och Donald Trump” hävde samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfsson (S) ur sig när argumenten tryter.


Sedan följde en rad märkliga påståenden från flera ledamöter, mest häpnadsväckande var uttalanden från Miljöpartiet och Vänsterpartiet under måndagens kommunfullmäktigemöte när min interpellation om havsnivåer vid Kalmars kust debatterades.


Tyvärr så återger inte vare sig Barometern eller Östra Småland på riktigt sätt vad som kom fram under debatten. Jag blir så besviken på de journalister som bevakade kommunfullmäktige. I Östra Smålands artikel citeras vänsterpartisten Bertil Dahl när han ljuger i debatten men det bekommer inte journalisten det minsta och vips så framstår lögnen som en sanning för läsarna.


"– Valet vi har att göra är att basera oss på Thoralf Alfssons mätningar eller FN. Du påstår saker, du skapar fake news, det är vad det handlar om, sa Bertil Dahl (V)."

 


Jag skulle aldrig använda mig av mina egna mätningar i en klimatdebatt i kommunfullmäktige. Dessutom är lögnen så uppenbar då jag knappast är 150 år gammal. De faktauppgifter och grafer som jag redovisade grundar sig på mätningar som startade redan 1887 i Karlskrona. Alla data till graferna är hämtade från SMHI:s Open data. Det är bissart att Bertil Dahls lögn kan stå utan att jag kan bemöta den.


Men jag kan inte undgå känslan av att artikeln går ut på att misskreditera mig som en oseriös politiker! 


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/anklagelser-om-fake-news/


I min interpellation hade jag ställt två frågor till samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfsson (S)


Hur mycket har havsnivån stigit vid Kalmar kommuns kust de senaste 50-100 åren?

Hur mycket förväntas havsnivåerna stiga vid Kalmar kommuns kuster i framtiden?


På första frågan blev svaret ingen höjning alls. Det finns ingen höjning av havsnivåerna i Kalmar, snarare en sänkning. Miljöpartiets tjat om havsnivåer och översvämningar är enbart klimatalarmism. Jag tror det sved att skriva det svaret!


På andra frågan svarade Mattias Adolfsson som så många andra 1 meters höjning av havsnivåerna fram till år 2100. Vilket är helt felaktigt när man läser rapporten från SMHI med rubriken ”Framtida havsnivåer i Sverige”.


I den framgår det klart och tydligt att havsnivåerna i Kalmarsund förväntas stiga med ca 10cm fram till 2050 och 45cm fram till år 2100 enligt IPCC och SMHI värsta scenario (RCP8.5). Värsta Scenario, ett scenario som är ytterst osannolikt att det kommer inträffa. Det troligaste scenario är att vi får en havsnivåhöjning på 10-20 cm fram till 2100 om vi får ett varmare klimat på jorden. Men det är inte lika alarmerande för Miljöpartiet och därför undviker de detta i alla debatter.


Istället kom flera häpnadsväckande uttalanden under debatten. Lyssna själv. Min interpellation börjar vid 56:20 in i klippet.Jag citerar några av de uttalanden som sas och kommenterar det också.


”Det är ju allmänt känt att du är klimatförnekare, det är du och Donald Trump.”

Mattias Adolfsson (S)


När jag presenterar fakta och statistik från SMHI och deras prognos för havsnivåhöjningar för Kalmarsund tar Mattias Adolfssons argument slut och då kommer den här typen av påhopp. Det är så ynkligt av samhällsbyggnadsnämndens ordförande. Skall jag sjunka till samma låga nivå och börja med epitet på Mattias Adolfsson?


”Ett hundraårsperspektiv är lite väl kortsiktigt”

Per Dahl (M)


Frågan är om Per Dahl menade att vi skulle ha den planeringshorisonten i allt kommunalt arbete med detaljplaner?


”Det är underligt att man försöker bygga ett resonemang på grafer bakåt i tiden och försöker dra slutsatser framåt vad som kommer att hända.”

 

”Det är fullständigt orimligt att försöka dra en slutsats om hur framtiden ska se ut baserat på hur det har varit historiskt.”

Max Troendlé (MP)


Hårresande uttalanden från Max Troendlé som borde fundera på varför vi för statistik över nästan allting i samhället. En av de viktigaste anledningarna är ju att det visar verkligheten. Det är därmed ett av de viktigaste verktygen för att blicka in i framtiden men det passar inte Miljöpartiet.


”Man ska inte bara snöa in sig på SMHI:s rapporter.”

Max Troendlé (MP)


Max Trondlé misstror SMHI då deras fakta och prognoser för havsnivåhöjningar inte stämmer överens med vad Miljöpartiet predikar i Kalmar och i Sverige. Istället ansåg Max Troendlé att rapporter från Donald Trumps USA var bättre. Kom ihåg att SMHI.s rapporter är anpassade till våra svenska förhållande med landhöjningar. Landhöjningarna vill Miljöpartiet inte låtsas om.


”Isarna smälter när det blir varmare.”

Jonas Lövgren (M)


Jonas Lövgren har mycket att lära. Han borde lyssnat lite på Björn Brändewall när han pratade iskuber. Om det är -30 grader och sedan blir -20 grader, då har det blivit 10 grader varmare men det smälter ingen is trots att det blivit varmare ;-)


Jag tror vi får vänja oss vid den här typen av påståenden. Då man påstår saker, skapar så att säga fake news på sitt eget sätt i debatten för att gynna sina egna intressen.”

Bertil Dahl (V)


Ett häpnadsväckande påstående från vänsterpartisten Bertil Dahl. Jag visar historiska data uppmätta av SMHI och en tabell från en rapport skriven av SMHI och vänsterpartisten Bertil Dahl har mage att påstå att jag skapar fake news. Då har man någon form av blockering i skallen. Eller så är det hatet mot SD som förblindar förståndet.


Jag hoppas i varje fall att alla ledamöterna i kommunfullmäktige förstod att vi inte har haft några förändringar av havsnivåerna i Kalmar fram till idag. Jag kan dock bara konstatera att flera av debattörerna i Kalmar kommunfullmäktige vägrade att ta till sig de fakta som jag presenterade.

 

Det brukar kallas att vara faktaresistent! Vilket är ett synnerlige farligt tillstånd för en politiker. Vi har sett konsekvenserna inom Migrationspolitiken.


PS

I tysthet och mellan fyra ögon så håller ett antal politiker med om min beskrivning men de vågar inte stå för det öppet. Vad är det för samhällsklimat vi fått?

Av Thoralf Alfsson - 18 juni 2018 13:01

 


När en verksamhet bygger om/ut eller förändrar sin verksamhet utan att ha ett godkänt bygglov för förändringen brukar det ofta bli rubriker i lokalmedia, Barometern och Östra Småland. I synnerhet när det gäller en restaurangverksamhet. Många kommer säkert ihåg hur stadsarkitekten Björn Strimfors jagades av media på grund av att hans fru bedrev Bed & Breakfast i familjens hus.


Men när den libanesiska restaurangen startar en verksamhet i en industrilokal, utan bygglov. Då är det fullständigt tyst i media. Jag skrev om detta redan den 23 februari men lokalmedia skrev inte en rad om detta. Varför?

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/02/23/11517143-svartkrog-i-industriomrade/


Verksamheten har varit stor om man skall tolka den Facebooksida som man haft för att marknadsföra sin verksamhet. Det senaste arrangemanget var tydligen den 14 april.


 

https://www.facebook.com/layalialamarkalmar/


Nu har Kalmar kommuns myndighetsutövande dömt ut ett vite till ägarna om inte lokalerna återställs till det bageri som tidigare fanns i lokalerna. Uppenbarligen har ägarna följt kommunens beslut eftersom lokalerna tycks vara tömda och nu bjuds ut till uthyrning.


 Det är märkligt att vare sig Barometern eller Östra Småland skrivit en enda rad om detta. Kan det bero på att det är en libanesisk nöjeslokal?

Av Thoralf Alfsson - 17 juni 2018 10:03

 


DN har bestämt att ge bort prenumerationer gratis till förstagångsväljare. Eller snarare till personer mellan 18 och 25, vilket innebär även personer som fick rösta i valet 2014.


https://www.dn.se/ekonomi/fri-dn-prenumeration-for-alla-forstagangsvaljare/


Man behöver inte vara någon Einstein för att begripa vilket syfte Peter Wolodarski har med det generösa erbjudande till alla ungdomar mellan 18-25. Att DN bedriver en agendajournalistik har ju till och med Peter Wolodarski bekräftat. Nu är man uppenbarligen så uppskrämda av opinionsundersökningar och att alternativa medier går så starkt framåt att man nu i ett desperat försök ger bort prenumerationer.


Men vilken kvalitetsjournalistik kommer DN bjuda på i den kommande valrörelsen? Blir det fler Sandviken reportage?


 


Sandviken artikeln är väl ett av Sveriges bästa exempel på Fake news. När jag utlyste en omröstning angående värsta Fake news så kom DN med sin Sandvikenartikel på fjärdeplats.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/02/20/11516586-fake-news-award-till-stefan-lofven/


Artikeln i DN publicerades sommaren 2014 och var säkert en del av DN agenda inför valrörelsen 2014. Idag tar alla avstånd från artikeln.


Det var definitivt inte kvalitetsjournalistik!


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se