thoralf

Direktlänk till inlägg 8 juni 2018

KENT EKEROTH

Av Thoralf Alfsson - 8 juni 2018 23:07

Kent Ekeroth hade idag sin sista debatt i riksdagen för den här gången. Vi är säkert väldigt många som kommer sakna Kent under nästa mandatperiod. Jag gillar Kent och hans burdusa sätt att debattera. Att säga sanningen på ett rakt och ärligt sätt. Det borde fler politiker ta efter.


Jag tycker att alla mina läsare borde lyssna på Kent i denna debatt med en sosseminister som ännu inte öppnat ögonen, som så många andra. I sitt sista inlägg i debatten passar Kent på att tacka alla för sina 8 år i riksdagen på ett väldigt fint sätt och att han kommer fortsätta arbeta för att förändra Sverige.


Kent och jag skrev många motioner tillsammans under förra mandatperioden. Motioner som sannolikt kommer leva vidare under den kommande mandatperioden. Om SD-väljarna i Kalmar län vill och personkryssar mig kommer jag se till att dessa motioner lever vidare med mig som undertecknad. Jag har även samlat på mig nya tankar och idéer som jag kommer motionera om.


Jag vill rikta ett stort tack till Kent Ekeroth för hans enorma arbete i riksdagen för Sverige. Jag hoppas att Kent Ekeroth kommer tillbaka 2022.


Tack Kent Ekeroth!


En sak kommer jag dock aldrig glömma. När Sverigedemokraternas valberedning presenterade riksdagsvalsedeln inför valet 2014 och jag var den enda riksdagsledamoten som inte fick förnyat förtroende var Kent Ekeroths spontana kommentar.


”Har dom hål i huvudet!”

 

Tack Kent ännu en gång. 

 

Sverige först!

 

https://youtu.be/yCenYIIX7tM

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Laglydig

9 juni 2018 00:27

Tack Thoralf för ett underbart hyllningstal till Kent Ekeroth!

Jag rannsakade mig själv idag och ställde mig själv frågan: Varför är jag Sverigedemokrat?

Är det för att jag tycker illa om:
Islam och allt vad denna idelogi står för, böneutrop, den ökande brottsligheten, pedofili, könsstympning, hedersmord, våldtäkter mot oskyldiga svenska kvinnor, knark, hänsynslöst utnyttjande av bidragssystemet av muslimer, hat mot sossarna med mera?

Jodå, men varför är jag i grunden Sverigedemokrat?
Mitt svar till mig själv är:
Därför att jag att jag vill få fram FAKTA! Utifrån fakta om problemen (inte utmaningar!) är det möjligt att formulera frågeställningar, problembeskrivningar och lösningar!
Sverigedemokraterna är det enda partiet som gör detta, mot lögnerna och sätter svenskar först!

Jag hoppas verkligen Thoralf att du kryssas in i riksdagen och att Kent Ekeroth kommer tillbaka 2022!

Sverige först!

 
Ingen bild

tompas11

9 juni 2018 00:36

Ja det är fan i mig både synd och skam att Kenth uteslöts ut SD. Hur fan tänkte man i partiet? Här har vi alltså en person som har talets förmåga att uttrycka sig i klartext och gå rakt på pudelns kärna och denna person utesluts. Hur tänkte SD:s ledning? Blev det total kortslutning i hjärnbarken eller..? Gör om och gör rätt!

Thoralf Alfsson

9 juni 2018 00:40

Kent Ekeroth är inte utesluten. Han fick inte någon plats på riksdagslistan.

 
Ingen bild

tompas11

9 juni 2018 00:56

Jamen Thoralf det är ju nästintill lika illa. Det är ju i riksdagen som Kenth gör skillnad. Tycker du inte det? Kenth är ju ett föredöme som fler borde ta efter.

 
Ingen bild

Egon

9 juni 2018 01:16

Kent Ekeroth.
Klubbhoppande festprisse.
Kom hem och jobba för Sveriges framtid.
Du behövs!
SD behöver dig!
Kavla upp ärmarna och gör ett bra jobb i valrörelsen!
Thoralf och Kent i riksdagen!
Ett bra val.

 
Ingen bild

hebbe

9 juni 2018 01:46

Måste köra en OT:
Moderaterna har en inofficiell motor när det gäller invandring och integration. De utesluter inte honom från partistyrelsen, han avgår. Han är kvar. Han är viktig. Han är speciellt viktig då fler och fler åhörsammar SD's immigrations-, asyl samt flyktingpolitik.
När man studerar denne mans kläd- och skäggvård genom åren så ser man ett tydligt mönster; I riskdagsdebatter står personen med schal, inte en reglerätt Palestinschal för det är enligt uppgift en ko-fläckig sak, men ack en schal. Tills karln har mod nog att skaffa ett talibanskägg.
De SD-väljare som vill gå tillbaka till M så är det ett uppvaknande, trots alla sanningar han säger/twittrar, schalen finns kvar.

 
Ingen bild

Molle

9 juni 2018 02:46

Ja Kent Ekeroth är bland det bästa jag sett och hört i Riksdagen.
Men du Thoralf är lika högt klassad. Vi håller på dig.
Kunde jag klona mig skulle jag rösta på dig två gånger. -:)

 
Ingen bild

Lena1

9 juni 2018 02:59

Synd o skam att han inte kan sitta kvar, gillar han raka sätt att debattera och inte minst hans kunskap inom brott i Sverige, ett mycket viktigt område. Som sagt hoppas han kommer tillbaka.

Annat ämne; spekulationer från ledarsidorna?

https://ledarsidorna.se/2018/06/socialdeokraterna-forbereder-en-langre-tid-i-exil/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 juni 2018 03:53

Åkesson var inte med på fredagens dop av prinsessan Adrienne.

Undrar varför?

Thoralf Alfsson

9 juni 2018 08:22

Sweden Rock?

 
Ingen bild

World Traveller

9 juni 2018 05:36

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5822785/Moped-muggers-new-tactic-Gangs-target-parents-school-run.html

Nasta nya fluga bland ockupanterna?

 
Ingen bild

Pepparholm

9 juni 2018 08:25

Lika väl som jag börjar dagen med att läsa Thoralf i stället för papperstidningar så läser jag Pettersson, Ledarsidorna och Julia Caesar m fl.

Jag instämmer i Thoralfs hyllning av Kent Ekeroth. Thoralf visar att en stämma kan höras även utanför riksdagen. Jag hoppas att också Kent finner ett forum så att vi kan fortsätta att njuta av hans vältalighet och politik.

I dag blev jag klarvaken när jag läste Julia Caesar ”Dagen då politikerna valde sig ett nytt folk”.

”Ni har gjort det absolut oförlåtliga. Det mest orättfärdiga. Ni har trampat på och uttryckligen visat ert förakt för ert eget folk. Det är svek och bedrägeri. Folkets vrede är er belöning.

En alldeles särskild plats i helvetet förtjänar åsiktsmannekängen Annie Lööf (c) som av påstådd ’medmänsklighet’ valde att driva sitt parti att släppa igenom lagförslaget i riksdagen.”

Så ska man behandla skammens dag vilket media som kostar pengar med stöddiga redaktioner inte begriper.

 
Ingen bild

World Traveller

9 juni 2018 08:26

https://samnytt.se/kraftig-okning-av-migranters-brott-mot-tyskar-det-senaste-aret/

Kolla de tyska politikerna i videon. Skrammande!

 
Ingen bild

Calle

9 juni 2018 08:48

@ Thoralf
Kan bara instämma i Kents spontana kommentar 2014

 
Ingen bild

Tony

9 juni 2018 08:55

Ja det är otroligt att man gör sig av med en sådan resurs,
man såg skräcken i motståndarnas ögon när dom skulle
debatera mot kenth, hoppas att han kommer tillbaks, det
är sådana som behövs, som pekar på problemen utan en massa
skitsnack!

 
Ingen bild

Tony

9 juni 2018 09:28

Helen Fritzons omtanke om att brottslingen inte ska råka
illa ut när han sänds tillbaks är rörande, men den risken
är väl inte stor i ett Muslimland där koranen säger att
mannen har rätt att våldta, alltså typiskt skitsnack av
ministern, jag noterade också att hon inte med ett enda
ord nämnde brottsoffren för dessa marodörer!

 
Ingen bild

Björn Larsson

9 juni 2018 09:30

Tingsrättens nämndemän utses av kommunfullmäktige och fördelas partierna emellan enligt valresultatet, eller hur? Jag hoppas på en tydlig förbättring när 30% av dem är sverigedemokrater i höst. SD borde redovisa hur deras egna nämndemän har dömt i tingsrätterna och starkt betona nämndemannauppdragen i tingsrätterna i valkampanjen. Att folk röstar på domare som alltid dömer till utvisning när lagen så tillåter. Det är mycket viktigare än att partier får några utfrysta stjärtvärmare till i fullmäktige. Nämndemännen fattar ju till vardags verkliga konkreta beslut om Sveriges rättssäkerhet.

Thoralf Alfsson

9 juni 2018 09:58

För att utvisning skall bli verklig måste åklagaren yrka på det. Idag är det ett stort problem att vissa åklagare inte gör det.

 
Ingen bild

Christer

9 juni 2018 09:45

@Laglydig 00.27
Du skriver så jävla på pricken så som det är! Håller med om både din analys, och dina förhoppningar inför detta val och nästa.
Vad det gäller Kent Ekerot så har han bjudit på många höjdpunkter från Riksdagens talarstol. han har verkligen förmågan att säga "DET". Det är så vackert att man både ryser och får tårar i ögonen. Kent : Välkommen tillbaka 2022!
Jag gillar det svenska språket med vackra formuleringar och häftiga metaforer som kan ge en ökad bild av objektet. När @ Pepparholm 08:25 kallar Annie Lööv för "åsiktsmannekäng" så är det också så jävla på pricken"
Sverige först! Men vi börjar med valet 9 september!

Thoralf Alfsson

9 juni 2018 10:01

"Åsiktsmannekäng" är otroligt träffande! Kommer det inte från Julia Caesars senaste krönika?

 
Ingen bild

Pepparholm

9 juni 2018 10:30

Christer - Det är Julia Caesar som ska ha credit för "åsiktsmannekäng". Jag skriver med citationstecken utdrag ur hennes krönika. Läs hela och hennes övriga.

 
Ingen bild

ugglan

9 juni 2018 10:32

Petningen av Kent Ekeroth på riksdagslistan har fått mig att överväga att lägga min röst på AfS i riksdagsvalet. I kommun/landsting blir det SD.

 
Ingen bild

Hacke

9 juni 2018 10:40

Tack Thoralf för detta inlägg och klippet med vår egen superba variant av Nigel Farage. Det är stor sorg jag känner över att inte längre få ta del av Kent Ekeroth när han med sina djupa kunskaper, rättframhet och blixtrande skärpa får sina politiska motståndare att framstå som de nollor de är. Heléne ”Filippa Bark” Fritzon naturligtvis inget undantag.
Som jag har väntat på att någon med all rätt ska anklaga regeringen för ”blod på sina händer” och lyfta fram Akilov och Ikeamördaren och tala klartext i ansvarsfrågan kring detta vansinne från talarstolen. Vem om inte allas vår Kent Ekeroth ser till att leverera i sin bländande avslutning. För denna gång vill säga.
För om sd-ledningen inte tar hand om och använder Kent Ekeroth på bästa sätt under denna tid och tillsammans med honom förbereder en snar comeback begår man ett gruvligt misstag. Partiledningen måste inse vad denna storhet (trots olyckliga händelser när han provocerats som värst) betytt och fortsatt betyder för partiet och den växande svenska folkrörelsen.
Kent och Thoralf – ett folkets drömlika radarpar i riksdagen!

 
Ingen bild

Stridhsson

9 juni 2018 10:40

Kan inte göra annat än hålla med samtliga kommentarer, angående Kent.
Finns inga som är så nervösa och osäkra när de ska debattera, som sjuklövern, vet att de har inte en chans mot Kent!

Hoppas han dyker upp igen!

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 juni 2018 10:43

Kent Ekeroth är en lysande och skarp debattör. MEN, hans nattliga aktiviteter har inte varit bra för SD. Även om han blir angripen och får rätt, faller skuggan tungt över SD ändå. Varför ska en riksdagsledamot vara ute i "svängen" en väldigt sen kväll, mitt i veckan...

 
Ingen bild

SM811

9 juni 2018 11:03

Tack Kent Ekeroth för dina anförande i Riksdagen.
Här är ett som jag aldrig kommer att glömma.
https://www.youtube.com/watch?v=yXW-69-RhUU

Thoralf Alfsson

9 juni 2018 11:15

Jag håller med dig. Ett förbannat bra anförande från riksdagens talarstol.

 
Ingen bild

World Traveller

9 juni 2018 11:57

Fy fan vilket bra tal av Kenth Ekeroth! Och dar star en 7-kloverrepresentant och tycker att utlandska valdtaktsmaen och mordare ska fa ga losa i vaart samhalle istallet for att bli utvisade! Helt sjukt. Och till raga pa allt jagar och fangslar 7-klovern svenska pensionarer som skriver nagot elakt om valdtaektsmaennen pa internet. Vad ar det som driver dem egentligen?

 
Ingen bild

Björn Larsson

9 juni 2018 12:36

Om åklagaren inte yrkat på utvisning, så borde SD-nämndemän alltid kräva maxstraff som kompensation. SD:s nämndemän är en enormt viktig resurs i valkampanjen. De kan inte isoleras, de är SD:s enda konkreta inflytande. Ni behöver lyfta det här stort och dra fördel av att svenska domstolar är bemannade av obildade partipolitiker istället för av riktiga domare.

Folk som inte bryr sig ett dugg om kommunal politik, är beredda att rösta för nämndemän som alltid utvisar på livstid eller annars alltid dömer till högsta möjliga straff.

 
Ingen bild

Lena1

9 juni 2018 13:05

"Varför drivs massinvandringen på?" Tal av Lars Bern på Swebbtvs konferens.

https://www.youtube.com/watch?v=R1W9Ylf2Pl

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 juni 2018 13:37

@Thoralf Alfsson Lördag 9 juni 08:22

....eller?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 juni 2018 14:13

"Halva Årsta partihallar har blivit ett ghetto. I Sverige får man inte säga ghetto utan man säger ”ett utsatt industriområde[...]Jag får väl skit för detta uttalande men bilderna talar för sig själv.”


https://tinyurl.com/y9al68ys
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10216315984442237

 
Ingen bild

Stefan A

9 juni 2018 14:22

En rättsstat sätter alltid brottsoffren i första rummet och inte brottslingen som sjuklövern gör, så statsrådet står visst och babblar...

 
Ingen bild

Pepparholm

9 juni 2018 15:04

Den här dagen stämmer till eftertanke. Vad var egentligen sakskälet till att utesluta Kent Ekeroth från nästa riksdagslista?

För en betraktare på avstånd och från utsidan så var det hans fritidsverksamhet vid två eller möjligen ytterligare något tillfälle. Vad som hände vid dessa tillfällen vet vi endast från hans motståndare, genom ett frikännande i domstol och från media som tacksamt startade drev och som sedan aldrig glömmer.

Vi kan jämföra med hur en fraktion inom socialdemokraterna enligt Johan Westerholm manövrerat ut Urban Ahlin först som presumtiv utrikesminister och sedan från kommande riksdagslista. Det var de islamvänliga som vann.

Nu tror jag inte att det var någon inre fraktion som drev en hemlig linje mot Kent. Men även yttre motståndare som är rädda för hans debattförmåga är starka och kan påverka genom många kanaler. Det vore skönt att bli av med honom.

Men låt oss inte deppa. Vi kan t ex jämföra med Churchills politikerbana. Han fick gå som marinminister efter Gallipoli. Kom igen efter drygt 20 år och vann VK2. Han vann genom att inte kompromissa med sin övertygelse. Sedan tog syltryggarna över med vissa avbrott för bl a Thatcher och på den vägen är nu UK.


 
Ingen bild

Ludvig

9 juni 2018 15:21

Kent Ekeroth, en briljant politiker som kommer att saknas. Hoppas han kommer tillbaka.

 
Ingen bild

Lotta_1

9 juni 2018 16:40

Ett svar som jag länge velat ha är: Vad var det som gjorde att dåtidens politiker från samtliga partier röstade igenom och bestämde att Sverige skulle bli ett mångkulturellt land som de gjorde 1975? Det är detta fatala misstag som ligger till grund för det mångkulturella helvete vi ser idag med importerad grov brottslighet, bostadsbrist, stora hål i vår välfärd, fattigpensionärer osv, osv. Hur kunde svenska politiker så fullkomligt strunta i följderna som skulle drabba svenska folket? Hur kan det komma sig att man "glömde" dvs struntade i att fråga svenska folket om vi ville vara med i deras vårdslösa experiment? Med tanke på ovan sagda borde samtliga som var med och röstade igenom förslaget ställas inför rätta och dömas till lagens strängaste straff för landsförräderi. Har tittat på Kent Ekeroth mot den giftiga Helene Fritzon och slås också av att ministern inte med ett (1) ord nämner alla de offer som hon och hennes politikerkollegor offrat på de mångkulturella altaret utan att blinka. När det kommer till utländska brottslingar skulle de med en passkontroll värd namnet självklart inte ens släppts in i landet, vilket också det är slapp 7-klövernpolitik som är orsaken till detta. Håller sedan fullständigt med Kent när han säger att vi inte kan ta hänsyn till vad som eventuellt kan drabba exempelvis en mördare eller våldtäktsman i hemlandet efter utvisning. Det måste väl i alla fall vara den enskildes ansvar att följa det lands lagar som man flyttat till. Struntar man i det får man faktiskt ta konsekvenserna av sitt eget handlande är min fulla övertygelse och åsikt. Tar inte hemlandet emot sina egna medborgare borde svenska staten omedelbart dra in allt bistånd till sagda land. Självklart borde även fängelsestraffen avtjänas i brottslingens hemland. Är det inte dags att sätta offer och deras anhöriga i fokus?

 
Ingen bild

Bo

9 juni 2018 17:10

Jag föreslår att när LO har kongress, att denna video visas för medlemmarna.

 
Ingen bild

Salve

9 juni 2018 18:01

Nu är det huggsexa om pensionärernas röster i kommande val. Ulven K går ut med nytt valfläsk idag.

 
Ingen bild

?

9 juni 2018 18:04

Varför får afghanska män amnesti men inte mongoliska kvinnor?

Har inte alla människor lika värde?

 
Ingen bild

Molle

9 juni 2018 18:59

?

Lördag 9 juni 18:04

Varför får afghanska män amnesti men inte mongoliska kvinnor?
-------------------------------------------
Därför att svenska medelålders kvinnor har blivit besatta av att ligga runt med dessa "män". De skiter till o med i att deras egna döttrar blir våldtagna av dessa monster.

Något har slagit slint hos dem tyvärr.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

9 juni 2018 19:28

M811
Tack för det klippet, stort tack. Det hade jag missat.
https://www.youtube.com/watch?v=yXW-69-RhUU

Jag har väldigt svårt att lägga min rikdagsröst på ett parti som spolar sin allra bästa retoriker.

Tydligen väljer SD att bara ligga lågt och surfa på andra partiers tillkommakortanden.
Det är vara feg att inte ta initiativet när andra fallerar. Värva egna röster! Glid inte på andras

Sätt igång och lova:
-fri tandvård åt alla över 75 år, betalt av inga pengar till illegala invandrare.

-sänkt bensinskatt med 1:50 kr litern. Lika mycket som vänstermaffian höjt det med.

-varje energislag ska bära sina kostnader. Slopa tvångsuttagen av skatt till t ex den förlustbringande vindkraften, som dessutom producerar 7 grr så mycket koldioxid som kärnkraft.

-varje kommun ska ha skyldighet att ordna äldreboende åt alla som vill ha det. (Kan man tvinga kommuner till att säkra boende åt, ja ni vet vilka, så kan man för fan också tvinga till skapandet av äldreboenden.)

Tag initiativet för att nå 33%!

 
Ingen bild

jaså

9 juni 2018 20:47

Hurra !
Vi som känner till K Ekeroth och sett honom agera i Stockholm känner stor glädje över att detta äckel försvinner ut ur riksdagen, precis som vi hoppas att du misslyckas med din "krysskampanj".
Gör dig inte nu till en martyr,vilket du oftast gör, genom att skriva "Ja ditt hat och alla andra vänstermänniskor är likadana".
Problemet är att du är så beklämmande blind över vad du själv använder din blogg till,hat och ännu mera hat. Sedan tål du inte,förstår inte varför andra kanske kan känna samma sak för dig och dina lärjungar!

Thoralf Alfsson

9 juni 2018 21:34

"Vi som känner till K Ekeroth"

Vilket skämt! Du har aldrig träffat eller pratat med Kent Ekeroth. Du vet inte något annat än vad kvällspressen skrivit.

Hur man kan bli martyr för att man skriver att vänstermänniskor hatar vet jag inte riktigt. Men det får vi bevis för allt oftare. Ju högre Sverigedemokraternas opinionssiffror pekar desto mer hat.

Undrar hur det blir på valvakans kvällen när sanningen står skrivet i svart på vitt för hela svenska folket. Hur mycket hat kommer du då spy ur dig?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

9 juni 2018 21:06

Fattar inte pissmyrorna i 7-klövern att SD vill rädda Sverige från det inferno som vi har hamnat i.
Nej,för dom hänvisar till att Jimmy har fel värdegrund.
Det har dom lärt sig att säga av retoriker.
Vilka stolpskott !
"Skogsbranden" måste bekämpas med alla medel.

 
Ingen bild

Lotta_1

9 juni 2018 22:17

@jaså
Börjar bli desperat över SD:s framgångar i opinionsmötning efter opinionsmätning. Det glädjer mig något oerhört. Det fula trollet sprack till sist i solljuset.

 
Ingen bild

Mia K

9 juni 2018 22:21

Hej Thoralf! Både du och Kent är ovärderligt i riksdagen! Lycka till!

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 juni 2018 22:47

@Jaså. Kritik mot vänsteranhängare, den klassar de alltid som HAT. Djupt beklagligt, men man får acceptera andras brister...

 
Ingen bild

Pim

9 juni 2018 23:06

Jimmie Åkesson skulle antagligen aldrig skrivit sin islamkritiska debattartikel i Aftonbladet 2009 - om Ekeroth inte först krattat i manegen genom att tidigare samma år göra anti-islamism till SD:s profilfråga i EU-valet.

Tack vare kritiken mot islam sköt ju SD i höjden i flera opinionsmätningar inför riksdagsvalåret 2010. Så att allt fler väljare förstod att det inte handlar om huruvida SD når riksdagsspärren utan med hur stor marginal de skulle komma in.

 
Ingen bild

Laglydig

9 juni 2018 23:56

@jaså Lördag 9 juni 20:47

"När argumenten tar slut tar hatet vid" är du ett levande exempel på.

Jag skulle uppskatta om du kommer med sakliga argument för att Kent Ekeroth och Thoralf Alfsson har fel, och du rätt, istället för att sprida DITT HAT mot oss som försöker rädda Sverige från undergång!

 
Ingen bild

Thor

10 juni 2018 00:10

Vill gärna höra Kenth Ekeroth men kommer då svårligen inte undan Helen Fritzon. Herregud vilken praktnolla! En person som uppenbarligen saknar både integritet och förmåga till självständigt tänkande. Många (s)-sopor har passerat revy genom åren nen denna tar priset! Herregud, bland etniska svenskar är det snart bara de egna politrukerna som röstar oå partiet.

 
Ingen bild

Björn

10 juni 2018 01:09

Kan bara ansluta mig till den stora skaran som tycker att det är synd att kent nu inte får fortsätta, åtminstone nästa mandatperiod. Men det kanske finns någon rimlig anledning som vi inte känner till.

Sen ministern Heléne Fritzon!!! Är hon psykiskt sjuk eller bara så otroligt politiskt indoktrinerad att hon inte kan tänka själv. Och hon ska vara minister. Tacka fan f-n för att det ser ut som det gör i Sverige idag. Tror att en överväldigad majoritet av svenskarna anser att en vuxen människa måste få ta konsekvenserna av sina egna handlingar.

Sammy Davis sjöng i "keep your eye on the sparrow" att "don´t do the crime if you can´t do the time". Och så är det. Väljer man att komma hit och begå grova brott ska man bort från våra gator och torg oavsett vad som väntar i deras hemländer. Det är inte vårt ansvar. Sveriges ansvar är att skydda svenskar från brott.

 
Ingen bild

Exilenskalman

11 juni 2018 10:24

Kent är duktig. MEN. Hans festande och förmåga att hamna i blåsväder på krogen gör att det var rätt beslut att peta honom. Hade han skött sig på det området skulle han definitivt varit kvar men som det har sett ut är han inte lämplig som riksdagsman. På en sådan position måste man visa mer omdöme än att hamna i krogslagsmål på fyllan.

Thoralf Alfsson

11 juni 2018 12:09

Såsom riksdagsledamot skall man tillbringa all fritid i hemmet och definitivt inte gå ut på stan.

 
Ingen bild

Exilenskalman

11 juni 2018 13:13

Ah. Att man går ut på stan är en sak. Att hamna i fylleslagsmål något helt annat. Att det händer en gång, möjligen. Men Kent har gjort det flera gånger och det är högst olämpligt anser jag om man ska vara riksdagsledamot.
Det äter helt enkelt upp förtroendekapitalet om man gång på gång visar upp dåligt omdöme och tvivelaktigt beteende. Då spelar det ingen roll hur duktig man är i övrigt.

Thoralf Alfsson

11 juni 2018 13:44

Kan du berätta vilka fler gånger det handlar förutom den gången som gick till hovrätten?

 
Ingen bild

Exilenskalman

11 juni 2018 14:17

Lugn och fin Thoralf. Jag är, egentligen, på din och Kent's sida. Han är en lysande politiker men har varit lite för mycket i blåsväder efter krogbesök för att det ska vara bra för partiet. "Järnrörsskandalen", som inte i sig var något olagligt men olämpligt. Krogbråk i Halmstad, inte heller olagligt, men onödigt och uppseendeväckande. Och så Stureplan. Även om det blev frikännannde till sist så är det sånt som kletar fast.
Det är helt enkelt för mycket även för en briljant politiker i mina ögon och jag är ändå inte gnällig så jag kan förstå att han har upplevts som olämplig av valberedningen.
Men som sagt. Jag gillar egentligen Kent och hans stil och tycker att det är tragiskt.

Thoralf Alfsson

11 juni 2018 15:34

Jag vill bara ha sagt att det är andra personer som uppträtt väldigt illa mot Kent. T.ex att personer tömmer en öl eller ett glas vatten över Kent. Skall Kent då beskyllas för att ha bråkat?

 
Ingen bild

Exilenskalman

11 juni 2018 16:05

Jag håller med dig om att det är fel. Det ska inte behöva vara så. Men nu är det så det är och man kanske ska välja andra fritidsaktiviteter än att gå på lokal bland fulla människor. Det blir lite till att inbjuda till stök och sånt smittar av sig vare sig man vill eller ej och vare sig det är rätt eller ej. Det blir alltid diskussioner om vem som började, vad som hände och vems fel det är men faktum kvarstår att det är namnet, partiet och oredan som finns kvar. Inte vem som började eller vems felet är. Då måste man ha det goda omdömet att undvika den typen av situationer. Oavsett om det är rätt eller fel. Det är priset man får betala för att vara känd, duktig och provokativ som ju Kent är.

Thoralf Alfsson

11 juni 2018 16:41

Jag har också varit i bråk för att jag är sverigedemokrat

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se