thoralf

Alla inlägg under maj 2018

Av Thoralf Alfsson - 13 maj 2018 09:19

 


Det är bara för sorgligt att se Vänsterpartiet på marknadsdag i Sandvik på Öland. Detta bara dagar efter att Mahmoud Abbas antisemitiska uttalande om judar och förintelsen.


”Abbas sa att judar i Europa utsatts för massakrer som kulminerade i förintelsen, men varför skedde detta? Frågade Abbas. Det berodde inte på religion utan på judarnas sociala funktion, deras bankverksamhet och ocker.”

 

Läs artikel.


Palestinas flagga vajar hos Vänsterpartiet som ett stöd för Mahmoud Abbas. Men det är ju ingen hemlighet att lika barn leka bäst!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 12 maj 2018 09:51

Jag är inte det minsta förvånad över att Joakim ”inbitet sekulär socialistisk ateist” Carlsson, ledarskribent på Östra Småland försvarar böneutrop vid moskén i Växjö i lördagens ledarartikel.


Ateister brukar ju i normala fall vara kritiska mor religioner men det gäller uppenbarligen inte Joakim ”inbitet sekulär socialistisk ateist” Carlsson. I synnerhet om det gäller islam. När det gäller kristendom brukar det ofta vara ett annat ljud skällan.


Jag är helt emot böneutrop och skulle det bli aktuellt i Kalmar så kommer jag utan tvekan stå på barrikaderna för att stoppa både böneutrop och byggande av moskéer.


Frågan är betydligt djupare än så. Jag tror vi borde, inte bara borde, vi måste lyssna på de människor som flytt från muslimska länder på grund av att de har en annan religion. Islam accepterar ingen annan religion när islam har nått en viss nivå utövare, det vill säga när muslimer är större än andra grupper. Islam behöver inte vara i majoritet, det ordnar dess utövare själva genom att trakassera oliktänkande,


I Sverige har vi redan börjat se exempel på detta i invandrartäta områden. I veckan kunde vi läsa om barn vid skolor som mobbades för att de äter fläskkött och att de vuxna inte bär slöja. Vem tror ni lärt barnen detta och hur man mobbar. Läs artikel i Expressen.


I ett skrämmande reportage i P1 fick vi höra hur arabiskan tar över i förskolor i invandrartäta förskolor och svenskan trängs undan mer och mer. Vissa förskolor har inte ens en enda lärare med svenska som modersmål. Vad tror ni händer på dessa förskolor? Lyssna på inslaget!I veckan kunde vi också läsa om Hoda som vägrade ta av sig sin slöja på jobbet hos Securitas. Nu var hon förvisso inte tillsvidareanställd men hon beklagade sig stort över att inte kunna jobba lite extra och att hon nu skulle få det problematiskt ekonomiskt. Hon hade dock inte jobbat sedan jul hos Securitas så det var knappast så illa. Men ta av sig sin slöja ville hon absolut inte, den är viktigare än att tjäna lite pengar. Läs artikel i Aftonbladet.

I artikel citeras Hoda enligt nedan.


”Det är tragiskt att man väljer att se vad en individ har på huvudet och inte vad den har i huvudet, säger hon.”

 

Det är faktiskt ett väldigt talande citat. Islam förvrider huvudet på dess utövare. Muslimer som Hoda står i första ledet för att islamisera Sverige och utmana de normer som gäller i det svenska samhället. Nu är det enormt viktigt att vi som nation står upp för våra värderingar och inte lägger oss platt av ren bekvämlighet inför alla krav som muslimer i allt större utsträckning ställer i olika avseenden.


I många, kanske i flertalet av Sveriges moskéer jobbas det inte för integration, det jobbas för segregation. Det anordnas kurser i hur man behåller segregationen och inte integreras i det svenska samhället!


Den muslimska minoriteten jobbar hårt för att bygga upp parallella samhällen, parallella strukturer med andra normer och värderingar. Dessa grupper tvingar även ”sekulära” muslimer in i dessa parallella samhällen och strukturer.


Muslimerna i moskéerna jublar över okunniga och naiva ledarskribenter som Joakim ”inbitet sekulär socialistisk ateist” Carlsson.

 

I nästa vecka börjar ramadan, dags för en ny islamiseringsmånad i Sverige. Grattis alla naiva och okunniga svenskar!

 

PS

Stölderna av får har redan börjat. Jag råder alla som har får att helst ta in dem över natten och hålla ett vakande öga över sina får nattetid och kolla upp alla främmande bilar. På Öland brukar fårstölder vara vanliga under tiden "vissa tider" på året.


https://www.sydsvenskan.se/2018-05-11/stoppades-med-stulet-lamm-i-bakluckan


https://nyheteridag.se/fyra-personer-gripna-efter-spektakular-lammstold/

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 11 maj 2018 08:35

För en tid sedan började leta och eftersöka statistik angående koldioxidutsläpp för den svenska elproduktionen men till min förvåning kunde jag inte hitta någon statistik där enbart elproduktion ingick. Elproduktion är alltid hopslagen med fjärrvärmeproduktion i statistiken. Varför? Jag har min egen teori varför SCB och andra aktörer som Naturvårdsverket gör på det här sättet.


Med tanke på hur vi satsar enorma summor på att subventionera förnyelsebar energi borde det ju vara väldigt adekvat information att följa hur koldioxidutsläppen förändras över tid. Inte minst för aktörerna på elmarknaden och framförallt för regering och riksdag. För att se att satsningar som görs verkligen också får effekt i minskade koldioxidutsläpp. Men tyvärr så kan jag inte hitta någon sådan statistik.


Personligen tror jag att man inte vill visa denna statistik då effekten inte är den som svenska folket eller åtminstone den delen av befolkningen som litar på partierna inom 7-klövern förväntar sig.


Jag har därför gjort några egna beräkningar av koldioxidutsläppen per energislag som utgår från producerad elenergi under åren 1995-2016 (Källa SCB).


Under dessa år har den totala elproduktionen pendlat mellan ca 140-160 Twh och el producerat vid vindkraftverk ökat från ca 0,1 Twh under 1995 till att vara ca 15,5 Twh under 2016. Solenergi är bara ca 0,1 TWh under 2016. Statistiken för 2017 saknades fortfarande hos SCB.


Med tanke på den starka utvecklingen för vindkraften som helt grundar sig på subventioner som betalas av elkonsumenterna borde vi kunna förvänta oss en minskning av koldioxidutsläppen totalt sett enligt alla klimatalarmister.


I beräkningen har jag utgått från de livscykelanalyser som finns för respektive energislag. Där t.ex svenska Vattenfall uppger följande siffror för koldioxidutsläpp.


Vattenkraft,  ca 7gr/kWh

Kärnkraft, ca 4gr/kWh

Värmekraft,  ca 16gr/kWh

Vindkraft,   ca 12gr/kWh

Solkraft,  ca 28gr/kWh

Fossil,  ca 700gr/kWh


Jag har även utgått från organisationen SKGS siffror och de uppgifter som även Luleå Energi redovisar för koldioxidutsläpp för respektive energislag. Men effekten blir detsamma, vilket jag redovisar i diagrammet. Så här skriver SKGS på sin webbsida.


"En livscykelanalys tar hänsyn till hela kedjan från byggande till rivande av kraftverket, framtagande av bränsle samt själva driften. En sådan analys visar att kärnkraften släpper ut knappt 3 gram koldioxid per kWh, vattenkraften drygt 5 gram, vindkraften drygt 10 gram och ett biobränsleeldat kraftverk knappt 16 gram. I jämförelse släpper ett kolkraftverk över sin livscykel ut ungefär 700 gram koldioxid per kWh."


Först redovisar jag dock ett diagram över elproduktionen under dessa drygt 20 år. Som ni kan se pendlar elproduktionen mellan 140-160 TWh/år.

 


Men sedan blir det riktigt intressant att se ett diagram över det totala koldioxidutsläppet för Sveriges elproduktion.

 

 

 

Trenden är helt klar! Det totala koldioxidutsläppet har tvärtemot alla syften ökat! Trots investeringar och subventioner i förnyelsebar energi.

 

I diagrammet finns givetvis också svaret på varför inte denna statistik förs av SCB och Naturvårdsverket. Utan istället ”bakas” ihop med fjärrvärme.


När det gäller fjärrvärme så vet vi ju att man under de senaste decennierna övergått från fossila bränslen till biomassa/avfall i väldigt stor utsträckning vilket medfört minskade koldioxidutsläpp. En minskning som överstiger ökningen av koldioxidutsläpp för elproduktionen. Vilket då är praktiskt att slå samman dessa för att det skall se bra ut rent statistiskt.

 

Vilket lurendrejeri från SCB och Naturvårdsverket!


Men så här går det när man ersätter kärnkraft och vattenkraft som är de absolut effektivaste elproduktionsslagen med extremt låga koldioxidutsläpp och ersätter dem med vindkraft och solkraft som har högre koldioxidutsläpp i livstidcykelvärde.


Så går det när klimatalarmister tillåts styra regeringen! Den 9:e september kan du ändra på detta!


PS

Jag kommer ställa frågor till SCB och Naturvårdsverket angående detta.


UPPDATERING


Det har kommit en del synpunkter i kommentarerna gällande att elproduktionen ökar av olika anledningar över tiden. Så är faktiskt inte fallet riktigt men för att alla skall vara nöjda har jag även gjort en graf över CO2-utsläpp i ton/GWh. Även den för alla tre definitioner av CO2-utsläpp för de olika energislagen som jag hittat.


 

Det råder ingen tvekan om hur trenden ser ut trots att de investerats enorma summor i vindkraft de senaste tio åren.


Av Thoralf Alfsson - 10 maj 2018 07:25

Miljöpartiet har ännu inte lämnat in några namn till kommunvalet i flera kommuner i Kalmar län. Det gäller bland annat Borgholm Torsås och Högsby kommun. Efter mycket om och men har man fått ett par namn i Mörbylånga kommun. Det finns uppenbarligen inget större intresse för att ställa upp på deras lokala valsedlar. Nu kör MP med nedanstående annons för att locka till sig nya namn.


 


Jag frågar mig vem det är som man vänder sig till?

Av Thoralf Alfsson - 9 maj 2018 21:56

För några veckor sedan startade jag min personvalskampanj på Facebook. Där har det blivit många visningar och interaktioner redan. Ca 8 000 visningar på Facebook så här långt och då styr jag det bara till personer bosatta i Kalmar län. Många har också valt att klicka på länken för att besöka min blogg.


Igår och idag gick jag igång med en andra del av min personvalskampanj genom att börja dela ut infoblad i postlådor. Syftet med infobladet är att få mer läsare av min blogg. Jag tror att största chansen för mig att någon skall välja att kryssa mig på riksdagsvalsedeln är om de vet vad jag står för och vad jag vill lyfta för frågor i riksdagen. Genom att nya personer hittar min blogg så tror jag också att jag kan få underlag för kryss på riksdagsvalsedeln.


 

Min annons som just nu ligger ute på Facebook


Jag har en egen sida på Facebook för min personvalskampanj. Det är faktiskt en sida som startades redan 2014. Besök den! Och "gilla" den och dela ;-)

https://www.facebook.com/pg/thoralfiriksdagen/posts/Jag har inte tidigare riktat mig mot Torsås kommun så det var dags för detta under gårdagen och idag. Söderåkra, Bergkvara och Torsås med omkringliggande landsbygd har nu fått min infofolder. Jag gissar att ca 80 procent av hushållen fått infobladet. Det har krävts ca 380 km på trehjulingen för att kunna få ut ca 2500 infoblad under tisdagen och onsdagen.


Nu siktar jag på en liten större kommun i nästa steg. Mönsterås kommun!


Ett stort tack till alla som stödjer min personvalskampanj!

 

 

Piaggio MP3, 400 kubik, körs på B-kort

Av Thoralf Alfsson - 8 maj 2018 22:56

Media har sedan en tid tillbaka gått in i valmode. I varje fall är det så som jag upplever det men det finns givetvis vissa journalister som alltid befinner sig i ”valmode”. Det vill säga de mobbar SD på alla sätt och vis. Vissa journalister nämner inte ens SD i sina artiklar och det är ett medvetet val enligt min uppfattning.


På Barometerns politiska redaktion finns framförallt Martin Tunström och Daniel Braw. Jag har aldrig läst en enda ledarartikel i Barometern där dessa båda skribenter skrivit ett positivt omdöme om SD. För det mesta undviker de helt enkelt att ens nämna SD eller Jimmie Åkesson. Men det finns förstås en möjlighet att SD omnämns och det handlar givetvis om någon SD-politiker hamnat i klammeri med rättssystemet. Vilket tyvärr inträffat vid flera tillfällen.


Igår (måndag) skrev Daniel Braw en ledarartikel med fokus på söndagens partiledardebatten i Agenda. Daniel Braw lyckades med konststycket att vare sig omnämna SD eller Jimmie Åkesson i hela artikeln. Det var nog bara Daniel Braw som lyckades med detta i hela landet.


Det visar med all tydlighet att Barometerns politiska redaktion har en egen agenda som går ut på att SD skall mobbas, frysas ut och tystas ned till noll. Är det så konstigt att man tycker illa om dessa skribenter.

 

Nu är det ju inte bara Barometern som ägnar sig åt den här typen av journalistik. Det kommer hela tiden nya ”stjärnskott” i kvällspressen som skriver vad som helst bara för att göra karriär. Vi kan ta Expressen som ett exempel.


”Moderaterna har tidigare krävt en studie om sexbrottslingars ursprung. Nu kallar partiledaren Ulf Kristersson regeringen ”feg” i frågan.”

 

För det första är Ulf Kristersson en jäkla hycklare men journalisten Linette Israelsson som skrivit artikeln på Expressen är inte mycket bättre som har noll koll på ämnet och ingen större bakgrundskunskap.


Jag kan plocka fram mängder av voteringar i riksdagen sedan 2010 då SD kom in i riksdagen där Moderaterna och Alliansen med stöd av de rödgröna. Det vill säga hela 7-klövern i votering efter votering, år efter år röstat NEJ till en ny utredning av BRÅ där man granskar brottsligheten även när det gäller etnicitet.


Statsminister Stefan Löfven är en jäkla fjolla när han säger att det är BRÅ som bestämmer om de skall ta in etnicitet som en parameter i sin nya rapport. Statsministern och regeringen kan givetvis själv bestämma om etnicitet skall vara en parameter. Stefan Löfven är en jäkla feg ”kärring” som försöker smita undan sitt eget ansvar. Vilken ynklig figur till statsminister!


Linette Israelsson lyckas dock få med en mening om Sverigedemokraterna.


”Den senaste officiella rapporten – ”Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet” – som undersökte hur stor andel brottsmisstänkta som är utlandsfödda togs fram av Brå 2005.

 

Därefter har det inte funnits någon politisk majoritet för att ta fram nya siffror – trots att Sverigedemokraterna upprepade gånger har krävt ny statistik. Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson, S, har sagt blankt nej.”


Här är Sverigedemokraternas första motion om att vi ville ha en ny rapport om invandrares brottslighet. Det var jag och Kent Ekeroth som skrev denna motionen 2011.


https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/uppdrag-till-brottsforebyggande-radet_GZ02Ju385


Givetvis fick vi inget stöd för denna motion. Så här röstade partierna den 19 december 2011.


 

306 mot 19, med andra ord hela 7-klövern röstade nej till motionen.


Är det så konstigt att man tycker väldigt illa om hycklande politiker och hycklande journalister!

 

Av Thoralf Alfsson - 8 maj 2018 07:45

Då var det dags att köra ut lite personvalskampanjmateriel till Torsås kommuns invånare. Det blir åkturer i rena sommarvädret under tisdagen och onsdagen med trehjulingen hoppas jag. Som vanligt kommer mina 16 frågor om invandring och klimatförändringar ingå som en del av infobladet. 


Jag hoppas på nya läsare av min blogg från Torsås och att det skall leda till att jag kan få en del kryss på riksdagsvalsedeln den 9:e september. Varje kryss kommer vara väldigt viktigt!


Vill du stödja min kampanj ekonomiskt så finns uppgifterna vid min presentation i högermarginalen på bloggen.

 

Här kommer då frågorna i mitt infoblad och med utförliga svar med referenser och källor. Ett par frågor riktar sig direkt mot Torsås kommun.

 

 

1. Vilken av följande växthusgaser tror du har störst inverkan på jordens temperatur?

   1   Ozon O3       X  Koldioxid  CO2    Vattenånga H2O


Rätt svar är 2. Vattenånga.


När Demoskop ställde samma fråga för några år sedan till över tusen personer svarade endast 3 procent rätt. I gruppen akademiker svarade bara 4 procent rätt medan de med enbart Grundskola svarade hela 11 procent rätt ;-)


”Vattenångan står för grovt räknat hälften av den nutida växthuseffekten på jorden. Även molnen, det vill säga vatten i form av droppar eller iskristaller, har en påtaglig växthusverkan – de ger upphov till ungefär en fjärdedel av den totala växthuseffekten. Koldioxiden svarar för uppåt 20 % och övriga växthusgaser (främst ozonlustgas och metan) tillsammans för ca 7 % av den nutida växthuseffekten.”

Wikipedia, växthuseffekten


”Det finns flera växthusgaser. Den viktigaste är vattenångan och näst störst effekt har koldioxiden. Eftersom de olika växthusgaserna delvis påverkar samma våglängder av strålningen är det svårt att säga exakt hur mycket respektive gas bidrar med. Men vattenångan står för storleksordningen 40-70 %, medan koldioxiden står för 10-25 %. Av övriga växthusgaser bidrar metan (CH4) och dikväveoxid (N2O), dvs lustgas med cirka 5 procent var.” 

Pär Holmgrens klimatskola.


2. Hur tror du att utsläppen av koldioxid per person har förändrats i Sverige sedan 1980?

   1  Minskat          X  Oförändrad           2  Ökat


Rätt svar är 1. Minskat.


En stor orsak till att utsläppen av koldioxid minskat i Sverige är 70-80-talets utbyggnad av kärnkraften. Den som är lite äldre minns säkert oljekrisen på tidigt 70-tal vilket innebar att omställningen till kärnkraften startade. När sedan kärnkraftverken började komma igång skulle alla oljepannor i villorna kastas ut och ersättas med elpannor och i många nybyggda hus installerades även direktverkande elelement.


  


http://ekonomihandboken.se/klimatkrisen/vem-ar-klimatboven/3. Hur stor andel av Sveriges elproduktion är fri från koldioxidutsläpp?

   1  Mindre än 50 %   X  80 %     Mer än 95 %


Rätt svar är 2. Mer än 95 procent.


Vattenkraft och kärnkraft är de två stora energikällorna i Sverige. Vindkraften har även vuxit de senaste åren tack vare stora subventioner men står ändå enbart för ca 10 procent av elproduktionen. Enligt energiföretagen var 98 procent av elenergin under 2016 koldioxidfri. Att fortsätta bygga vindkraftverk och solparker har med andra ord mycket liten inverkan på koldioxidutsläppen, den kan i vissa fall till och med ha motsatt effekt.


https://www.energiforetagen.se/sa-fungerar-det/el/produktion/4. Tror du att antalet stormar i Sverige under de senaste hundra åren har?

   1  Minskat           Oförändrad            2  Ökat


Rätt svar är 1. Minskat


Enligt statistik från SMHI har antalet stormar minskat och medelvinden har visat på en sjunkande långsiktig trend.


”Medelvindhastigheten har minskat i åtta av nio trianglar under perioden 1951-2010. Det har alltså blivit mindre blåsigt i genomsnitt. Sammantaget för Sverige har även antalet stormar liksom vindenergipotentialen minskat.”


https://www.smhi.se/polopoly_fs/1.16896!/webbFaktablad_51.pdf5. Hur stor andel av Grönlands glaciärer tror du har försvunnit/smält bort under de senaste trettio åren?

   1  Mindre än 1 %   X  5-10 %     Mer än 10 %


Rätt svar 1. Mindre än 1 procent.


När Demoskop ställde den här frågan var det också bara 3 procent som svarade rätt, precis som i fråga nummer 1. Media har ett stort ansvar för att okunskapen är så stor hos den breda allmänheten.


Enligt uppgifter har inlandsisen på Grönland en volym på 2 800 000 km3. Om en procent skall smälta så måste alltså 28 000 km3 eller ca 1 000 km3 smält varje år under de senaste 30 åren. 

Men när klimatalarmisterna beräknar hur mycket inlandsis som försvunnit använder de inte enheten kubikkilometer! Nej, då pratar man istället antalet ton is som smält. Allt för att det skall bli mer obegripligt och låta betydligt värre och dramatiskt än vad de faktiskt är. En kubikkilometer inlandsis väger ca 900 000 000 ton eller nästan 1 miljard ton.


Det blir mer alarmistiskt och prata om att si och så många miljarder ton inlandsis smält bort än något hundratal kubikkilometer.


Under 2017 ser det faktiskt ut som att ingen avsmältning kommer ske överhuvudtaget! Utan att det blir en tillväxt av inlandsisen.


http://www.dmi.dk/groenland/maalinger/indlandsisens-massebalance/6. Hur tror du att Östersjöns vattenstånd har förändrats i Stockholm sedan mätningarna startade 1774?

   1  Sänkts ca 75cm  Oförändrad  Ökat ca 100cm


Rätt svar är 1. Sänkts ca 75 cm.


I själva verket har havsnivån sjunkit med närmare 1 meter sedan 1774. Förr i tiden kallade man detta för "vattuminskningen" innan man förstod att det hade med landhöjningen att göra.


  

https://www.smhi.se/kunskapsbanken/oceanografi/stockholms-havsvattenstandsserie-1.13499


Jag hoppas att alla förstår att klimatalarmisterna som pratar/skriker om höjda havsnivåer och översvämningar längs Sveriges kuster helt har "glömt" bort landhöjningen. Personligen tror jag att man medvetet nonchalerar landhöjning bara för att skrämma upp befolkningen! Ett i mina ögon högst bedrägligt beteende från klimatalarmisterna.

Dessutom blir det helt tokigt när Länsstyrelserna runt om i Sverige ställer helt nya krav på kustnära bostadsbyggande och på grund av riskerna för framtida havsnivåhöjningar. 


Den enda kustremsa i Sverige där det noterats en väldigt liten havsnivå höjning är Skånes sydkust där landhöjningen är som minst i hela vårt land.


Läs även min egen lilla upptäcktsfärd och letande efter ett så kallat ”vattumärke” i Kalmarsund.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/07/19/11462073-en-fantastisk-historia/
7. Tror du antalet isbjörnar under de senaste trettio åren har?

   1  Minskat           Oförändrat            2  Ökat


Rätt svar är X. Oförändrat.


”Världens isbjörnar tycks må bra. 1993 beräknades det finnas cirka 25.000 isbjörnar världen över. En beräkning gjord under 2013 landar på samma antal, cirka 25.000.”


http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/forskare-samma-antal-isbjornar-i-dag-som-1993/8. Öland och delar av fastlandet har problem med grundvattennivåerna. Hur tror du att årsnederbörden har förändrats sedan 1860-talet i Kalmar?

   1  Minskat 75 mm   X  Oförändrad    Ökat 75 mm


Rätt svar är 2. Ökat mer än 75 mm/år


Enligt statistik från SMHI så har årsnederbörden ökat kraftigt sedan man började göra mätningar i Kalmar. Jag har sammanställt statistiken i ett diagram. När mätningarna började var årsnederbörden betydligt mindre än 400mm/år men under det senaste decenniet har årsnederbörden varit över 500 mm/år, förutom under 2015.


Tänk om årsnederbörden under de kommande åren blir ”normal” med mellan 500-700 mm/år. Kommer då alla investeringar med avsaltningsverk och vattenledning från fastlandet till Öland varit onödiga investeringar på många hundra miljoner kronor?


     
9. Hur många miljarder kronor kostade Migrationsverkets verksamhet de svenska skattebetalare under 2016?

   1  Ca 25 mdr.kr    X  Ca 54 mdr.kr   Ca 78 mdr.kr


Rätt svar är X. Ca 54 miljarder kronor


Enligt Migrationsverkets årsredovisning för 2017 var utfallet ca 54 miljarder kronor. Den totala kostnaden för statens utgiftsområde 8 Migration och utgiftsområde 13 Integration uppgick under 2017 till drygt 60 miljarder kronor. Det finns dock siffror som gör gällande att den verkliga kostnaden är över 70 miljarder kronor, om allt räknas in men vi får hålla oss till Migrationsverkets årsredovisning.


Som jämförelse kan nämnas att Rättsväsendet kostade drygt 40 miljarder kronor under 2016 (Polismyndigheten, Säpo, Åklagarmyndigheten, Sveriges domstolar, Kriminalvården med fängelser mm.)10. Hur många miljarder kronor fick Sverige (Migrationsverket) i bidrag från EU för migration under 2017?

   1  Ca 0,5 mdr.kr    X  Ca 5 mdr.kr   Ca 10 mdr.kr


Rätt svar är 1. Mindre än 0,5 miljarder kronor.


Följande kan läsas i Migrationsverkets årsredovisning.


”Migrationsverkets anslag från EU-budgeten finansierade insatser för asylsökande och flyktingar uppgick till 186 miljoner kronor för år 2016 men endast 31 procent, 57 miljoner kronor, har nyttjats. Det låga utfallet beror på att den nya fonden Asyl-, migrations och integrationsfonden, som avser åren 2014–2020 försenades i starten.”  

 

Det innebär att ca en promille av Migrationsverkets kostnader täcktes av bidrag från EU. Det vill säga en tusendel! I princip noll och ingenting.

Tyvärr finns det människor inom vänsterrörelserna som sprider lögner om att EU betalar stora delar av Sveriges flyktingkostnader. Det är en myt på riktigt!
11. Hur många miljoner kronor fick Mönsterås kommun i bidrag/ersättning från Migrationsverket under 2017?

   1  35 milj.kr    X  70 milj.kr   95 milj.kr


Rätt svar är 2. Ca 95 miljoner kronor.


Enligt statistik från Migrationsverket betalades följande ersättningar ut till Mönsterås kommun under 2017.

 

        

12. Hur många miljoner kronor fick Kalmar läns landsting i bidrag/ersättning från Migrationsverket under 2017?

   1  50 milj.kr    X  110 milj.kr   280 milj.kr


Rätt svar är X. Ca 110 miljoner kronor


Kalmar län har en befolkning på drygt 240 000 människor. Om man betänker svaret i fråga 10 så täcker knappast bidraget från EU kostnaden för enbart det Kalmar läns landsting får i ersättning från Migrationsverket.

  

Källa Migrationsverket.13. Hur många miljoner kronor fick de 12 kommunerna i Kalmar län i bidrag/ersättning från Migrationsverket under 2017?

    450 milj.kr    X  940 milj.kr   1 450 milj.kr


Rätt svar är 2. Nästan 1 450 miljoner kronor eller 1,45 miljarder kronor enbart till Kalmar läns 12 kommuner. I Sverige finns det 290 kommuner.


Här nedan finner du en sammanställning över hur stora bidrag/ersättningar som Migrationsverket betalat ut under 2017 till Kalmar läns tolv kommuner. 

     


Källa Migrationsverket14. Alliansregeringen införde 2011 etableringsreformen. Enligt regeringens proposition beräknades kostnaden till 1,2 miljarder kronor per år vid full utbyggnad.  Hur stor var kostnaden under 2017?

   1  1,5 mdr.kr    X  Ca 3,5 mdr.kr   Ca 6,5 mdr.kr


Rätt svar är 2. Ca 6,5 miljarder kronor


Det vill säga att kostnaden som Alliansregeringen och integrationsminister Erik Ullenhag beräknade är idag närmare 500 procent högre. Dessa 6,5 miljarder kronor skall alltså läggas till Migrationsverkets dryga 52 miljarder kronor. Här kommer också ett diagram över kostnadsutvecklingen för Etableringsreformen. Tack Fredrik Reinfeldt och Erik Ullenhag!


  

Källa: Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.
15. Hur stor andel av de arbetssökande i Mönsterås kommun under augusti månad var födda i något annat land än Sverige?

   1  Ca 38 %       X  Ca 62 %           Ca 75 %


 Rätt svar är 2. Ca 62 procent.


I januari 342 personer av 553 födda i något annat land än Sverige. Det innebär att 62 procent av de arbetssökande var födda i något annat land.

Men med tanke på att av de 211 personer som var födda i Sverige har sannolikt ett antal av dessa föräldrar där båda är födda utomlands. Därmed gissar jag att kanske närmare 70 procent av de arbetssökande i Mönsterås kommun har utländsk bakgrund. En skrämmande siffra som politikerna borde vara mycket oroade över med tanke på att den stigit fort de senaste åren.


Det visar på en fullständigt misslyckad migration och integrationspolitik!

 

 

16. Hur många miljoner kronor omsätter den svarta handeln årligen i Malmö?

   1  1 250 milj.kr    X  3 600 milj.kr   5 500 milj.kr


Rätt svar är 2. Ca 5 500 miljoner kronor


Under min tid i Riksdagen och Skatteutskottet gjorde vi ett besök i Malmö och träffade kommunledningen. Ett av kommunalråden berättade då att man gjort en utredning om den svarta marknaden i Malmö och att den omsatte ca 5,7 miljarder kronor, vilket även medförde att Malmö stad förlorade skatteintäkter på ca 2,2 miljarder kronor. Hur många rätt hade du?


Läser du enbart pk-media så gissar jag att du inte hade mer än 2-5 rätt. Läser du även alternativ media kanske du hade mellan 5-10 rätt eller fler rätt.


Läser du min blogg regelbundet och har ett bra minne kan du kanske fått mellan 10-15 rätt ;-)


Om vi i Sverige hade en journalistkår som berättade sanningen/fakta och som granskade invandringspolitiken och dess konsekvenser men även alla klimatalarmister och Miljöpartister så hade du med stor säkerhet haft bättre kunskaper och fler rätt på frågorna bara genom att följa public service.


Tyvärr lever inte public service upp till sitt sändningstillstånd!.


Så vad skall du läsa i fortsättningen?

 

Av Thoralf Alfsson - 8 maj 2018 07:16

Den 25 april dömdes Mohammad Gul Nori till 14 månaders sluten ungdomsvård för en grov överfallsvåldtäkt i Kalmar.

Idag har jag fått uppgifter som säger att den dömda våldtäktsmannen igår sågs på stan i Kalmar. Det skulle dock inte förvåna mig om uppgifterna stämmer.


”Vän av ordning

Måndag 7 maj 22:41

 

Hur är det möjligt att han Mohammad som gruppvåldtog en kvinna i Berga, som blev dömd till fängelse och utvisning var på stan idag?
Han lär ju gömma sig innan nåt av straffen får verkställighet.
Vilket skämtland vi är!”

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se