thoralf

Alla inlägg under maj 2018

Av Thoralf Alfsson - 19 maj 2018 22:52

Funktionärerna förbjuds äta kött vid Göteborgsvarvet.


”Om du väljer att äta kött, ta av dig din funktionärströja”

 

Så här skriver arrangörerna av Göteborgsvarvet i ett informationsblad.


 


Man tror ju knappast att det är sant. Har veganer tagit över makten av Göteborgsvarvet.


Sedan 2016 har arrangörerna valt att hållbarhetscertifiera arrangemanget enligt konceptet ISO20121. En effekt är att löparna uppmanas äta vegetariskt och funktionärerna förbjuds att äta kött.

http://www.ja.se/artikel/57157/funktionrer-frbjuds-ta-ktt.html


 

ARLA är en av sponsorerna av Göteborgsvarvet. Jag känner det som att det borde skava lite hos Arla-bönderna. Är det verkligen ett köttförbud som ligger i deras intresse?

 

 


”Göteborgsvarvet missar att ett av de största hoten mot hållbarheten är igenväxta beteshagar och förlorad biologisk mångfald. Svenska nötkreatur är en förutsättning för hållbarhet.

 

Alla borde ha rätt att välja vad de vill äta. Att utesluta de som väljer hållbart producerat svenskt kött är inget annat än populistisk mobbing.

 

LRF ger gärna input på hur man väljer bra och hållbara svenska råvaror. Både animalier och vegetabilier producerade på hållbart sätt.”

 

Undrar hur veganer skulle reagera om de tvingades äta kött?

Av Thoralf Alfsson - 18 maj 2018 22:26

Moderaterna i Kalmar fortsätter att bråka när det bara är mindre än fyra månader till valet i september. Den politiska sekreteraren och valledaren Maria Stensby har sagt upp sig med omedelbar verkan. Personkonflikterna fortsätter med andra ord.


http://www.barometern.se/kalmar/maria-stensby-det-var-mitt-beslut/


Frågan är om en majoritet inom moderaterna ville sparka Maria Stensby? Varför är hon annars så noga med att säga att "det var mitt beslut".


När kommunvalsedeln sattes för några månader sedan så mobbade valberedningen bort Per Dahl genom att sätta honom på plats 22 på kommunvalsedeln. Per Dahl sitter idag på flera ledande positioner i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, omsorgsnämnden och i Kalmarhems styrelse.


Vilken trovärdighet inger Moderaterna för väljarna i Kalmar? Det svaret får vi den 9:e september.


 

Dagens opinionsundersökning från SIFO var säkert en riktig kalldusch för Socialdemokraterna men kanske inte helt överraskande efter partiledardebatten och att man vill driva igenom att 9 000 afghanska ungdomar där hela 78 procent blivit åldersuppskrivna. 78 procent innebär att ca 7 000 av dessa ljugit om sin ålder. Min uppfattning är att lögnare inte skall få en andra chans.


Socialdemokraterna backade med 3,2 procentenheter och Centerpartiet backade med 1,6 procentenheter medan Miljöpartiet ligger kvar på låga 4 procent i stöd.


Är det väljarna som straffar de partier som vill lägga minst 3 miljarder kronor på 7 000 afghanska unga män eller män som ljugit om sin ålder. Jag hoppas i varje fall det.


Sverigedemokraterna ökar istället med 3,9 procentenheter. Är det för att SD säger nej till dessa ljugande män.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/gPGpMB/s-backar-stort--sd-okar-i-matning


UPPDATERING


Jag var visst inte så fel ute när jag ställde mig frågan om det inte var så att flera moderater ville sparka Marie Stensby. Undrar om dessa uppgifter även kommer nå media? 

Av Thoralf Alfsson - 17 maj 2018 20:59

För snart två veckor sedan fick vi klartecken från Paula Beiler om att hon kunde föreläsa om Sverigedemokraternas migrationspolitik den 27 maj. Vi beslutade att hålla föreläsningen i Oskarshamn och sökte en bra och billig lokal som kunde ta mycket folk då vi tänkte hålla föreläsningen öppen även för icke medlemmar.

 

Vi avtalade med Folkets Park i Oskarshamn om att hyra deras lokaler. I början av denna vecka gick vi ut med inbjudan till våra medlemmar men även på Facebook med en annons.


 


Natten mellan tisdag och onsdag, framåt midnatt får vår riksdagsman och distriktsordförande Mattias Bäckström Johansson ett mejl där ansvariga från Folkets park avbokar lokalen. Med en krystad formulering om deras policy för uthyrning och att Sverigedemokraterna då inte skulle falla under den. 


Eftersom annonsen publicerades först på tisdag förmiddag, så måste Folets park föreningen blixtinkallat sin styrelse för att besluta avboka vår sedan en vecka bekräftade bokning.


En stor del av styrelsen för Folkets Park består av socialdemokratiska politiker eller före detta s-politiker. SD var då inte heller välkomna att hyra Folkets hus i Oskarshamn. I den föreningen sitter mer eller mindre exakt samma socialdemokrater. Dessa föreningar erhåller kommunala bidrag men lever således inte upp till en demokratisk grundnivå.


Jag har känt till detta sedan i tisdagsnatt men har inte skrivit om det på grund av att media skulle få vara först med detta odemokratiska handlande från socialdemokraterna i Oskarshamn. Barometern skriver nu om detta ikväll i en bra artikel, som säkert kommer följas av flera. Då detta kommer att tas upp på kommunalnivå med tanke på de stora bidragen.


http://www.barometern.se/oskarshamn/sd-fick-inte-hyra-folkets-park/


”Inte heller i Sagabiografen, som ingår i Föreningen Folkets hus i Oskarshamn, är Sverigedemokraterna välkomna. Efter ombyggnaden av biografen bidrar kommunen med 700 000 kronor till hyran varje år.

 

Folkets park får också ett bidrag från kommunen för allmän samlingslokal.

 

Folkets park ägs till största delen av fackförbunden Kommunal, IF Metall och Byggnads, alla med koppling till Socialdemokraterna.

– Det är högst odemokratiskt att inte alla får tillgång till lokalen, säger Mattias Bäckström Johansson.

 

Han är också kritisk till hur beskedet lämnades.”

 

Socialdemokraterna som ingår i majoriteten sitter med andra ord och ger sig själva bidrag som närmar sig en miljon kronor/år för att hålla allmänna lokaler och en biografsalong men vägrar sedan hyra ut till det tredje största demokratiskt valda partiet i Oskarshamn med sex mandat i kommunfullmäktige.


Vilka socialdemokratiska hycklare! De borde tvingas gå en kurs i demokrati.


Deras avbokning har nu tvingat oss till hyra en ny lokal till en betydligt högre kostnad och ny annonsering om en ny lokal vilket naturligtvis gett oss extra kostnader.


Frågan är om vi skall skicka fakturan till Folkets Park föreningen eller om vi skall skicka den direkt till Socialdemokraterna i Oskarshamn. Det är ju samma sak!

 

Nu är det Forum som gäller som lokal för föreläsningen i Oskarshamn.


 


Av Thoralf Alfsson - 17 maj 2018 13:41

Enligt Yougovs senaste opinionsmätning är det dött lopp mellan SD och S. Båda partierna landar på 23,0 procent, närmare 5 procentenheter före Moderaterna. Personligen tror jag dock att SD ändå är underskattade och att vi idag är Sveriges största parti.


De senaste två kvällarnas Aktuellt-sändningar har sannolikt inte minskat stödet för SD. I tisdagskväll handlade ett långt reportage om hur framförallt S och M svängt i politiken. Jag kallar det för hyckleri eller populism från S och M.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-har-den-politiska-retoriken-svangt


Igår kväll handlade det om brottslighet i utanförskapsområden med bland annat debatt mellan Jimmie Åkesson och socialdemokraternas Anders Ygeman. Ingen kan nog påstå att Anders Ygeman stärkte sina och socialdemokraternas opinionssiffror under den debatten.

https://www.svtplay.se/video/17823507/aktuellt/aktuellt-16-maj-21-00-1?info=visa


Idag fick jag se ett klipp från ”Tina politik” där moderaternas partiledare Ulf Kristersson tackade nej till en ”vuxenfika” med Jimmie Åkesson med följande argument.


”Här tackar Ulf Kristersson (M) nej till en fika med Jimmie Åkesson (SD), och inte heller vill han ta makten tillsammans med honom.

 

- För mig, är inte makten så viktig att jag skulle begå våld på mina egna värderingar, säger Ulf Kristersson.

 

Ulf Kristerssons svar är intressant. Han hävdar att hans värderingar är väsensskilda från Jimmie Åkessons, så stora att han inte ens kan tänka sig att ta makten från Socialdemokraterna. För det är ju det det handlar om - i slutändan. Att ta makten från Socialdemokraterna. Eller?”

 

”Begå våld på mina egna värderingar” Men Moderaterna och Ulf Kristersson har inga problem med att kopiera förslag efter förslag från Sverigedemokraternas motioner i riksdagen eller våra politiska förslag. Oavsett om det gäller migrationspolitik eller kriminalpolitik. Då begår man inte våld på sina egna värderingar.


Det här är höjden av hyckleri av Ulf Kristersson. Det är sandlådenivå av Ulf Kristersson. Det är inte vuxet och värdigt en partiledare för Moderaterna.


Jag har lagt mitt öra mot marken den senaste tiden och jag har hört saker som är helt nya. Jag har hört betongsossar som vänder sig mot Stefan Löfven och till och med mot Johan Persson i Kalmar. För att inte tala om alla dessa före detta moderater som hör av sig och berättar att nu har de röstat M för sista gången.


De svenska väljarna är inte dumma i huvudet. Men det tycks både Ulf Kristersson och Stefan Löfven tro. Jag tror att det svenska folket nu kommit till den gräns att om inte ledarna för Socialdemokraterna och Moderaterna börjar agera som de vuxna de faktiskt är så kommer deras partier raderas ut till småpartier i kommande val.

 


Av Thoralf Alfsson - 16 maj 2018 22:27

Det har varit låg aktivitet från min sida på bloggen. Jag har haft influensa och varit mer eller mindre däckad i ett antal dagar. Länge sedan jag var så dålig av influensa. Idag börjar jag återvända till livet, förutom att jag hostar upp blod och slem från mina luftrör. Men det känns i varje fall som jag kan bli frisk och pigg igen.


Tittade på Aktuellt ikväll och kan bara konstatera att hela reportaget om brott med den efterföljande debatten mellan Jimmie Åkesson och Anders Ygeman var en bekräftelse på att SD under alla år haft den rätta problembilden. Men under alla dessa år har vi anklagats för främlingsfientlighet och till och med rasism av företrädare från partierna i 7-klövern.


Har någon av dessa bett om ursäkt?

 

Jag tycker så illa om vissa av 7-klöverns företrädare att jag har svårt att ens se dem på TV, ännu mindre lyssna på dem. Anders Ygeman är en av dem. Jag kom på mig själv med att istället för att sitta och lyssna var det ”något” som styrde ut min kropp i köket, för att fixa något att äta.


Jag har ju även vissa egna erfarenheter av Anders Ygeman från min tid i riksdagen. Jag tycker helt enkelt väldigt illa om honom och hur han var som ordförande i Trafikutskottet. Usch!!!  Sitter man i samma utskott så hälsar man på varandra. Det klarade inte Anders Ygeman!


Imorgon hoppas jag att jag är tillbaka med full energi och ett riktigt blogginlägg. Det har hänt en del saker som jag gärna vill skriva om. En sak i Oskarshamn som jag hoppas att lokalmedia tar upp redan imorgon. Så skall jag fylla på med lite mer uppgifter som säkert media kommer utelämna. Men man vet ju aldrig ett valår.

Av Thoralf Alfsson - 14 maj 2018 22:35

Funderar på om jag skall åka till Almedalen i år. Har varit på plats de senaste 10 åren. Det var först 2011 som SD fick en egen dag. 2008 var jag på plats och lyssnade på nästan alla tal i Almedalen och kommenterade dem på min gamla blogg. Jag minns speciellt Göran Hägglunds tal där han ägnade nästan 10 minuter av sitt tal åt Sverigedemokraterna som då inte ens var representerade i Sveriges riksdag, något av ett rekord.

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2008/july/goran-hagglund-desperat.html


Det är ju lite tråkigt med att SD har lördagen i år. På något sätt håller Almedalen lite att ta död på sig själv när nästan alla aktiviteter är koncentrerade till måndag-torsdag, redan på fredagen är det avslaget. På fredagen talar Ebba Busch Thor, på lördagen Jimmie Åkesson och på söndagen Isabella Lövin. Jag tror knappast lobbyister och msm kommer satsa så mycket på lördagen och söndagen. Jag gissar att de kommer ge SD och Jimmie Åkesson så lite uppmärksamhet som möjligt denna gång.


Jag tror också att antalet seminarier kommer vara minimalt under fredagen och lördagen, precis som vanligt. Det brukar vara väldigt få men i år kommer säkert vara ännu mindre. Jag kanske är väldigt negativ men jag har mina farhågor om årets Almedalsvecka.


Dessutom tillhör jag inte den gruppen som blir inbjudna på mingel och rosévin på kvällarna. Jag tror faktiskt att jag aldrig under 10 år druckit ett enda glas rosévin eller varit på ett enda mingel arrangerat av ”etablissemanget”.


Jag passade på att googla årets program lite för att se hur många träffar jag fick på olika sökord. Media har ju redan utnämnt migration och brottslighet/kriminalitet som de viktigaste frågorna i valrörelsen. Det överensstämmer knappast med hur många träffar jag fick på respektive sökord.


 



Det visar med all tydlighet hur politiskt korrekt det mesta är i Almedalen!

 

Vi får se om jag är på plats när det är dags.

Av Thoralf Alfsson - 13 maj 2018 22:31

Jag har ett troll som ställer en hel mängd frågor under olika namn och delvis olika IP-nummer. I början försökte jag svara men sedan insåg jag att ”trollet” troligen är ute efter att jag skall slinta vid tangenterna för att ”trollet” ska kunna anklaga mig för någon åsikt eller något felaktigt påstående. Jag har slutat svara!


Här kommer några exempel. Någon kan kanske komma från någom är seriös, T.ex Anders.

+


       

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards