thoralf

Alla inlägg under maj 2018

Av Thoralf Alfsson - 24 maj 2018 22:45

Det kanske är dags att omvärdera satsningen på att faktagranska "fake news". Projektet som Vinnova med partner fick ett antal miljoner kronor för att sjösätta inför valet. 


Det verkar vara mest det politiska etablissemanget som trampar i klaveret gång efter gång. Inte utan än att jag börjar tänka på det gamla ordspråket. 


Den som gräver en grop åt andra, faller ofta själv där i.


Nu tvingas DN såga den socialdemokratiska ministern Annika Strandhäll vid fotknölarna. 


Gå gärna in på artikeln och se videoklippet.


https://www.dn.se/nyheter/politik/faktiskt-helt-fel-att-pasta-att-sd-rostade-nej-till-samtyckeslagen/


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 24 maj 2018 08:50

Det är många som tar upp att Annika Strandhäll sprider fake news i sitt oförstånd och sin okunskap. Det är faktiskt rent bedrövligt av en minister i regeringen. Men Annika Strandhäll har aldrig suttit i riksdagen och aldrig deltagit i en omröstning i riksdagen. Kent Ekeroth skriver och förklarar detta pedagogiskt för Strandhäll.


”En minister i en svensk regering förstår inte hur omröstningar i riksdagen går till. Herre Jösses.

 

I ett betänkande, som alltså behandlar propositioner som med andra ord är lagförslag från regeringen, finns det ofta flera olika punkter som riksdagen tar ställning till. Sådana punkter kan uppkomma helt enkelt beroende på hur många ändringsförslag som partierna för fram i den motionsperiod som föreligger alla lagförslag.

 

Ett sådan ändringsförslag var att skärpa straffen och kom från SD.

 

Det var reservation nummer 2 i punkt 5.

 

I den omröstningen röstade SD "nej" vilket i riksdagen i detta fallet betyder "ja" till skärpta straff. De andra sju partierna röstade alltså "ja" vilket i det här fallet betyder "nej" till skärpta straff.

 

I korthet:

Alla partier var för lagförslaget.

Ett parti var för att straffen skulle skärpas.

 

Detta mycket enkla och mest grundläggande förhållande förstår inte den obegåvade ministern Strandhäll i S-MP-regeringen.

 

Sverige är verkligen illa ute.”

 

 Jenny Bengtssons kommentar talar sitt eget språk. Den människan kan inte ha mycket innanför pannbenet. För att inte tala om SD-hatet då förstås!


 

Jenny Bengtssons hjärna hann inte riktigt med där eller rättare sagt det var nog "reptilhjärnan" som styr Jenny Bengtsson.Men även Kalmars kommunalråd Johan Persson delar omröstningen på sin Facebook. Med ett citat som överhuvudtaget inte finns i den reservation som SD röstade för. Men uppenbarligen anser Johan Persson och Socialdemokraterna att icke svenska medborgare som begår våldtäkter skall få stanna i vårt land. De skall med andra ord inte kunna utvisas!


Jag och SD anser att utländska våldtäktsmän alltid skall utvisas då det handlar om kvinnors trygghet!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 23 maj 2018 12:04

Vid dagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden beslutades det om bygglov för Kalmarhem att bygga över 200 lägenheter i ett grönområde. Ett grönområde som i kommunens egen Grönstrukturplan från 2010 utpekas som värdefullt i sen helhet och värt att bevara.


Ett bedrövligt beslut som jag givetvis yrkade avslag på men jag fick inget stöd från något annat parti i Samhällsbyggnadsnämnden. Bygglovet kan förstås överklagas av de boende i området.


Jag har skrivit om denna detaljplan under hela processen vid ett flertal gånger på bloggen.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/12/06/11393924-information-till-berorda/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/03/07/11424039-forsokte-stoppa-detaljplan-idag/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/03/28/11430375-grotesk-detaljplan/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/03/31/11431339-tva-debattartiklar-publicerade/


I måndagskväll besökte jag grönområdet och gjorde ett litet videoklipp.Videoklippet finns även på min Facebook. 

Av Thoralf Alfsson - 22 maj 2018 15:55

Valg i Sverige. Vågner de op?


"Sverige er et skræmmebillede på, hvor galt det kan gå, når man lader stå til i forhold til indvandringspolitikken.


Og Sverige er et eksempel på, hvordan det kunne være gået endnu værre for os her i Danmark, hvis vi var fortsat parløbet med svenskerne efter 2001. Det år, hvor DF fik indflydelse, og vi begyndte at stramme efter de ulykker, som den skæbnesvangre udlændingelov i 1983 ellers havde medført.


I 2001 - med “systemskiftet” - begyndte vi i Danmark at stramme indvandringspolitikken, mens Sverige fortsatte med en helt ukontrolleret indvandring. Det betyder, at det ikke er usandsynligt, at næsten hver 3. bosiddende i Sverige om 30 år har afsæt i et muslimsk land i Mellemøsten eller Nordafrika. Hvor det i Danmark med samme fremskrivning, men på grund af stramningerne siden 2001, er godt det halve. Stadig alt for mange, men alligevel markant bedre end i Sverige.


Med uvant manglende beskedenhed vil jeg sige, at forskellen på Sverige og Danmark har været Dansk Folkeparti. Hvis der ikke i Danmark havde været et parti, der uanset elite og meningsdannere havde taget kampen op imod konsekvenserne af de åbne grænser - som turde gå imod strømmen og kæmpe for en kursændring - var det ikke sket.


Og at der hele tiden skal holdes fast, viser perioden 2011 - 2015 desværre tydeligt. Det er kun 3 år siden, vi i Danmark havde en regering, der øgede migrationen til Danmark fra Mellemøsten og Nordafrika markant. 4 år hvor DF var sat uden for indflydelse. Efter 2015 er det heldigvis anderledes igen, og nu har vi det laveste antal asylsøgere i over 9 år. Det er godt - og vi skal videre.


Men i Sverige er det stadig markant anderledes. Deres afgørende problem har været, at der ikke har været et parti, der som vi har kunnet presse positive forandringer igennem. Spørgsmålet er, om det kommer nu?


Et stigende antal svenskere nægter at tie stille. Selv de ellers så politisk korrekte svenske medier kan ikke længere skjule sandheden: Den svenske indvandringspolitik har været en katastrofe for Sverige og det svenske folk.


Og derfor er spørgsmålet, om det er ved valget den 9. september, at der kommer et gennembrud. Det vil i givet fald være partiet Sverigedemokraterne, som skal sikre et svensk “systemskifte”. I meningsmålinger står partiet godt - til at blive et af Sveriges største partier. Og hvis de andre partier tør slippe berøringsangsten, kan det blive et svensk vendepunkt.


Partiet har den dygtige og sympatiske partiformand Jimmie Åkesson i spidsen. Selvom valget først er den 9. september, er det allerede lykkedes ham og partiet at gøre indvandring og fejlslagen integration til centrale emner i den svenske valgdebat.


Jeg har flere gange gennem årene haft fornøjelsen at mødes med Jimmie Åkesson. For ca. et år siden i Stockholm og senest i sidste uge, hvor jeg sammen med ham var på besøg i den berygtede Rosengård-ghetto i Malmø. Det var som altid hyggeligt og interessant at mødes med Jimmie. Men derudover var det en trist oplevelse. Helt ærligt: Det føltes mere som at være i Mellemøsten end at være i en svensk storby få kilometer fra Danmark. Skræmmende. Besøget bekræftede mig i, at det er ved at være sidste udkald for vort naboland.


Jeg har stor respekt for den indsats, som ledelsen i Sverigesdemokraterne yder. Og der er for mig ingen tvivl om, at Sverigedemokraterna er nøglen til at få Sverige på ret kurs igen. Jeg håber, at de får et forrygende valg den 9. september! For Sveriges skyld - og vores her i Danmark. For selvfølgelig påvirkes vi af, hvad der sker i vores nabolande her i Skandinavien."


Vi har i øvrigt lavet en lille video om Jimmie Åkesson og mit besøg i Rosengård. Se med her:


https://www.facebook.com/danskfolkeparti/videos/2154780611216951/

Følg Kristian Thulesen Dahl på de sociale medier

Av Thoralf Alfsson - 21 maj 2018 22:57

Kalmar kommun har inlett en treårig satsning på modersmålsstöd i förskolan med start 2017 och framåt.

 

Det beskedet fick jag idag från förvaltningschefen Mats Linde när jag fick svar på de frågor jag ställt om modersmålsundervisning och kostnader för detta. Kostnaderna ökar för varje år och uppgår nu till närmare 10 miljoner kronor per år.


Antalet elever som får modersmålsundervisning har nu ökat till lite drygt 1 200 elever under 2018. Utvecklingen visar inte på något trendbrott utan det bara fortsätter med fler och fler elever.


 


Den grupp som har den mest dramatiska utvecklingen är modersmålsundervisning på arabiska. Ökning sedan 2006 är hela 600 procent. Sedan finns det de som påstår att det inte pågår en islamisering i vårt land. De som påstår detta är inte bara naiva och okunniga. Det är även helt korkade!


 


Det dags att stoppa och lägga ner modersmålsundervisningen och istället bara undervisa i svenska!

Av Thoralf Alfsson - 20 maj 2018 23:17

I helgen har jag lyssnat på intervjun av Anders Borg som gjorts av Jörgen Huitfelt på Kvartal. Det är ofta intressant att lyssna på före detta politiker som när de lämnat politiken kan bli lite mer frispråkiga. Det gällde även Anders Borg som sa flera intressanta saker om t.ex Sverigedemokraterna.


Det var dock en helt annan sak som Anders Borg sa som jag tyckte var extra intressant, ett erkännande av kostnaderna för migration och integration. Här kommer först Jörgen Huitfelts fråga och sedan Anders Borgs svar.


Om man tittar på de här utgiftsposterna 8 och 13 i statsbudgeten, det är Migration respektive Integration som utvecklades från 2007 till 2014 från 10 miljarder till 25 miljarder kronor. Det är nära en tredubbling på åtta år. Du måste haft ögonen på den kostnadsutvecklingen och påpekat den, gissar jag?

 

 - Vi gjorde näst intill varje år nån typ av fördjupningsarbete för att förbättra integrationen. Ähh, det var väldigt många saker som gjordes, ökad svenskundervisning i skolorna och förändrade bidragssystem och allt men det är klart att då skall man också komma ihåg att dom poster som du nu nämner det är ju en mindre del av den totala kostnaden eftersom det där bara är dom direkta kostnaderna. Sedan tillkommer alla utgifterna ute i kommunerna och i arbetsmarknadspolitiken.

 

Många av dom här människorna tar väldigt lång tid på sig att komma in på arbetsmarknaden och i vissa grupper som kvinnor från Mellanöstern och Afrika där är arbetskraftsdeltagandet, jag tror sysselsättningsgraden ligger väl under 20 procent. Det är väldigt besvärligt och det är långa perioder där människor går mellan föräldraförsäkring, SFI, Komvux och andra system som gör att det inte riktigt har fungerat.


Anders Borg var finansminister under 8 år i Alliansens regering. Här säger Anders Borg att kostnaderna för utgiftsområdena 8 och 13 i statsbudgeten är en mindre del av den totala kostnaden.


Vilket erkännande. En mindre del. Jag tolkar det som att det utgör mindre än hälften eller betydligt mindre än hälften utav den totala kostnaden för samhället.

 

Jag har passat på att göra en sammanställning av kostnaderna för utgiftsområde 8 och 13 så kan in fundera över de verkliga kostnaderna. Källa Ekonomistyrningsverket.

 

 

Av Thoralf Alfsson - 20 maj 2018 12:36

 


I torsdags kväll så tog jag mig till bygdegården i Löttorp, trots att jag inte var särskilt pigg men det var ett möte/information om ”Öland en kommun?” Projektledaren Stefan Carlsson informerade om arbetet med om Öland skall bli en kommun eller även i fortsättningen vara två kommuner. Det var med andra ord före detta landshövding Stefan Carlsson. Jag måste säga att han har ett mästerligt självförtroende och ett yttre skal som är värre än en gås. Han är en riktig ”Teflon Carlsson”


När han fick se mig bland åhörarna kom han ned och hälsade och pratade i några minuter och var väldigt trevlig, inte det minsta antydan om hans telefonsexskandal som jag avslöjade. Vi diskuterade för och nackdelar med en kommunsammanslagning. När han sedan drog igång sin information och powerpoint presentation så fanns det lite förvånande även punkter som handlade om invandring och integration. Det var lite märkligt att höra Stefan Carlsson beskriva hur man tidigare hade sett invandringen som något enbart positivt till att nu se det även som ett problem i flera avseenden och inte minst som en kostnad. Jag kan ju inte annat än tänka på hans nationaldagstal Skäftekärr för några år sedan då det var ett helt annat budskap. Fick faktiskt känslan att han tryckte lite extra på just denna punkt men det kanske berodde på att jag fanns på plats.


Men det är ju ändå positivt att även Stefan Carlsson insett att det finns många problem med invandringen och att den är enormt kostnadskrävande.


 

Bland åhörarna fanns även Per Lublin. På Öland vet alla vem Per Lublin är men många av mina bloggläsare vet säkert inget om honom. Per Lublin är politiker i Borgholms kommun som har gjort sig känd på många olika sätt genom att överklaga en otrolig mängd av beslut och i många fall får han dessutom också rätt. Jag tror till och med att han slog budgetluntan i huvudet på någon annan politiker vid något tillfälle.


”Protokollet från det famösa budgetsammanträdet i kommunstyrelsen berättar om dramatik på hög nivå: 
Ordföranden tilldelar Per Lublin en skarp varning för olämpligt uppförande. Per Lublin går då till handgripligheter mot ordföranden, slänger sammanträdesprotokoll mot honom, slår därefter budgeten i i huvudet på honom med mera och kallar honom därefter bland annat för gubbjävel. Han blir utvisad och sammanträdet ajourneras för tillkallande av polis.”


Per Lublin gillade inte att före detta landshövdingen Stefan Carlsson utsågs till projektledare för ”Öland en kommun?”. Hans blogginlägg från i februari är minst sagt talande men som han skriver i en kommentar han gillar att vara rakt på och inte hymla. Läs blogginlägget.


Det skall bli intressant att se hur Stefan Carlsson klarar detta uppdrag och vad han levererar för förslag/rekommendation till de båda kommunerna under hösten. Det troliga är att det blir en folkomröstning om en kommunsammanslagning i juni 2019, i samband med EU-valet.


Noterar också att Stefan Carlssons sommarhus vid Djupvik på Öland är ute till försäljning.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se