thoralf

Direktlänk till inlägg 28 maj 2018

ETT MÄRKLIGT MODERATERKÄNNANDE

Av Thoralf Alfsson - 28 maj 2018 21:02

Vid dagens kommunfullmäktige i Kalmar kom en ledande moderat fram och så något mycket märkligt.


”Om jag inte pratade så mycket migration kunde de stödja mer eller mindre alla förslag från SD”

 

Detta skall ses med bakgrund av att bara någon minut innan hade inget annat parti i kommunfullmäktige röstat för att stödja min motion om att avskaffa det "sjuka" systemet med ”internpris” för den vindkraftsel som kommunens vindkraftverk producerar.


Med andra ord ansåg Moderaterna att jag hade rätt i min motion och i mina yrkanden men de kunde inte stödja den för att jag/SD pratar för mycket migration.


Det var ett märkligt erkännande från Moderaterna. Men det förklarar samtidigt varför de aldrig gett sitt stöd till våra motioner, budgetyrkanden eller andra förslag i Kalmar kommunfullmäktige.


Moderaterna i Kalmar är en minst sagt märklig samling politiker som inte tar varje chans att driva igenom politik som ligger i deras linje. Har de ingått en egen DÖ-överenskommelse om att aldrig stödja ett förslag från SD.


Dagens kommunfullmäktige började med en allmänpolitisk debatt under två timmar. Socialdemokraten Johan Persson pressade moderaterna i flera debattinlägg att ta avstånd från SD. Moderaternas gruppledare Christina Fosnes klarade inte av pressen utan bekräftade till slut att Moderaterna inte kommer ta stöd av SD eller samarbeta med SD i Kalmar kommunfullmäktige. Christina Fosnes visade därmed sin egen svaghet!


Inte undra på att moderaterna har stora problem inom sin egen grupp i Kalmar!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ölandsbonde

28 maj 2018 21:51

Veckan tips.
Varför inte köra ett böneutrop på Stortorget en fredag kl 11:30 i 110 dB?
Två flugor i en smäll:
1. Gemene man får en sakligt uppfattning om hur böneutrop låter. Nog inte så många som hört det förut.
2. Alla glada torghandlare får känna sig lite som hemma.

 
Ingen bild

Robban

29 maj 2018 01:24

@Thoralf!
Gå inte på det! Är samma typ av kommentar som Björklunds återkommande "språktest"!
I ditt fall vill de antagligen slippa migrationsrelaterade frågor, då de vet att de alltid kommer att hamna i underläge!
Vill de, så kan de naturligtvis stödja ex dina förslag, oavsett vilka ämnen du väljer att ta upp!

 
Ingen bild

Jag

29 maj 2018 06:01

Därför att sjuklöverns s k "politiker" är ett gäng ynkryggar som INTE arbetar för det Svenska Folket utan MOT! Därför menar jag att en röst på något av sjuklöverns partier är en förlorad röst!
Tack Thoralf för ditt kämpande för oss Svenskar

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

29 maj 2018 06:36

Polisen har för lite att göra i Sverige.
Så dom har börjat att jobba extra med att lösa mord i Iran.

 
Ingen bild

OH

29 maj 2018 07:14

Lita aldrig på en Moderat.

 
Ingen bild

Gustaf

29 maj 2018 08:24

OH.
Jag lovar.
Lyssna på Kristersson som nu plötsligt har kommit underfund med att hans parti har varit delaktiga i samhällskollapsen.

 
Ingen bild

brandmannen

29 maj 2018 08:28

Kristersson medger att hans parti är delaktiga i Sveriges förfall. Borde inte ge några nya röster men man vet inte hur folk tänker. Enligt min mening visar det bara hur verklighetsfrånvarande dessa politiker är.

 
Ingen bild

Christer

29 maj 2018 09:35

Bland yrkespolitiker finns det två kategorier. Den ädlare varianten är de som brinner för något som de finner djupt felaktigt eller orättvist, och försöker göra något åt det. Till denna kategori räknar jag t.ex Thoralf och de flesta Sverigedemokrater. Men det finns även eldsjälar i andra partier som är ärliga i sin politiska gärning, och som inte är ute efter egen vinning. Detta måste även sägas.
Men en stor del av våra yrkespolitiker är där bara för att det är bekvämt och framför allt ett lönsamt sätt att leva. - "This pay my bills in a very good way". Denna kategori politiker, och som om den dessutom är förenad med en aningslös oförmåga den mest föraktfulla av mänskliga gärningar. De som låtit vårt land förfalla till den grad som uppenbaras varje dag numera. Dagens exempel på förfall berättar rektorn på Angeredsgymnasiet om. Småkillar som går på skolan, som har äldre kriminella släktingar, och som av någon anledning blir ansatta av en annan elev ringer på sina "brushur". Vips kan 30 - 40 personer, varav många är vuxna män stå och uppträda hotfullt i skolkorridoren. Ett beteende som skrämmer alla på skolan.
Mitt förakt för de politiker som sett detta komma, men som genom åren struntat i att på något sätt bemöta, förhindra dessa klaner av kriminella grupperingar att breda ut sig har mitt djupa förakt. Detta är något för den regering som tillträder i september att bita i.

 
Ingen bild

Hacke

29 maj 2018 10:00

Vilken sanslös fräckhet och vilken skamlös inställning till politik och den vuxenhet man säger sig efterlysa. Ställa som ultimatum att man inte ska prata så mycket om landets största ödesfråga i modern tid, till vilken moderaterna dessutom bär den största skulden.
Aldrig har väl uttrycket; "Lita aldrig på en moderat" varit mer aktuellt. Speciellt inte efter katastrofen Reinfeldt. Spåren efter och medlöparna till denne landsförrädare modell XL kommer att ta mycket långt tid att tvätta ur den moderata byken.
Kristersson försök på området är enbart pinsam. Vad hjälper ett muntligt erkännande när man i sak inte förflyttar sig en millimeter.
Skam över nya moderaterna.

Till något betydligt trevligare och hoppfullare. Har precis varit inne och lyssnat på Åkessons "Tal ltill nationen" (SVT).
Där understryks bara känslan av att det skall till något alldeles extraordinärt om inte sd är landets största parti efter valet.

 
Ingen bild

Niklas R

29 maj 2018 10:07

Hade jag varit Fosnes hade jag sagt till Persson att han ska nog koncentrera sig mer på sin egna politik än oroa sig över vad Moderaterna ska göra eller inte göra.

 
Ingen bild

Lena1

29 maj 2018 10:24

Sannerligen ett egendomligt uttalande. Kan man tolka det som att han egentligen beundrar dig Thoralf (för att du törs sticka ut hakan) och tycker mycket som du, MEN han törs inte öppet erkänna det för vad skulle det betyda i kärriärmöjligheter? Tror det är en hel del av egenintresse i sådana uttalanden och många politiker lever i den bubblan att de rättar in sig i det som är mainstream nu.

 
Ingen bild

Viveka

29 maj 2018 10:50

Ändå bra av Kristersson att han vågar vissa att M haft fel. Sen när det gäller Kalmar så kan du hälsa moderaten som du pratade med att du pratar om migrationen tills att Sverige får rätsida på den. Inte sedan.
Det är ju inget självändamål.

 
Ingen bild

Hacke

29 maj 2018 10:56

Nyttig påminnelse om vad landsförrädarna inom m och s basunerade ut innan omvändelsen under galgen.
https://samtiden.nu/2018/05/glom-inte-vad-partierna-gjort-fore-omsvangningen/

 
Ingen bild

Pepparholm

29 maj 2018 11:04

Jag hoppas att Jimmie i sitt tal till nationen i dag säger: Jag vill se en riksdag där alla törs tala med varandra oavsett parti.

 
Ingen bild

Lena1

29 maj 2018 11:28

Annat ämne; Det som händer i England nu är extraordinärt. Hur kan en aktivist, Tommy Robinson, bli fängslad i 13 mån, och det för en FB-sändning av en rättegång som involvera muslimer i England som tagit vit småflickor och gjort dem till trafficingoffer?
Aldrig har väl rättsväsendet VISAT ett sådant förakt för folket som i denna handling. De har helt enkelt gått rejält över en gräns och det visar med all tydlighet att de nu GÖR ALLT för sina gunstlingar , muslimerna.

 
Ingen bild

Gustaf

29 maj 2018 12:30

Hacke.
Hade kanske hoppats på att Jimmie Åkesson hade sagt; att det är vi/ni det svenska folket som avgör vårt öde eller eventuella framtid.
Naturligtvis en eloge till Jimmie Åkesson för ett elegant och tydligt framförande.

 
Ingen bild

Martin

29 maj 2018 17:06

Tror våra poltiker deras väljare är imbecilla vi inte förstår man bygger parallella samhällen för 100 miljarder kr av våra skattepengar?

Nu har man upprepat tjatet beklagandet hur dåligt allt är men ändå ska det fortsätta?

 
Ingen bild

Trojan

29 maj 2018 20:10

Vilken jävla sandlåda för vuxna bäbisar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se