thoralf

Alla inlägg under april 2018

Av Thoralf Alfsson - 3 april 2018 12:35

Vid dagens möte i kommunstyrelsen var årsredovisningen för 2017 upp för behandling. Jag noterade att det tas upp att kommunen har varit tvungen att göra en nedskrivning med 8,6 miljoner kronor för sitt vindkraftverk. Dessutom gick driften med ett minus på ca 1,0 miljon kronor.


Det vill säga kommunens vindkraftverk gav ett underskott på närmare 10 miljoner kronor under 2017.


Det som är mycket märkligt att vare sig Barometern eller Östra Småland har skrivit en enda rad om detta. Jag har ju lyft upp det vid flera tillfällen. Däremot har dessa tidningar vid flera tillfällen skrivit om de misslyckade vindkraftsatsningarna i grannkommunerna Torsås, Mörbylånga, Mönsterås, Högsby och Hultsfred.


Varför inte när det gäller Kalmar kommun? Håller lokalmedia den rödgröna majoriteten om ryggen?

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 2 april 2018 00:31

Sveriges Radio rapporterar i många inslag om Ungern som går till val i kommande vecka.

 


I Ungern är det ett stort problem att människor måste söka sig till alternativa medier får att få reda på verkligheten enligt Sveriges Radio.


I Sverige är det ett stort problem att människor söker sig till alternativa medier för att få reda på verkligheten enligt Sveriges Radio.


Undrar om anställda på SR inte har någon som helst självinsikt? Inser de inte att det finns exakt samma problematik i Sverige?

 Jag är oerhört orolig över hur public service kommer utnyttja det projekt man fått pengar till för att granska ”fakta”.

 

Vilka uppgifter kommer granskas? Vems uppgifter kommer granskas? Kommer Miljöpartiets ”fakta” granskas? Kommer alla behandlas lika? Hur kommer dessa granskningar utnyttjas? Hur kommer dessa granskningar publiceras? Vilka granskningar kommer publiceras?


Jag blir inte mindre orolig när jag lyssnade på detta idag. 

Ikväll synade jag en politikers Facebooksida. Politikern håller på att göra karriär i sitt parti. Jag har haft väldigt svårt att få ett grepp om politikern. Nu förstår jag varför. Det finns tusentals inlägg på Facebooksidan. Men politikern har aldrig skrivit ett enda eget inlägg. Alla inlägg är delningar av andras inlägg eller delning av artiklar från media. Det blir bara mer och mer uppseendeväckande ju längre tillbaka jag kommer i tiden.


Men det märkligaste är dock att politikern inte delar något på Facebook från sitt eget parti. Hur lyckas politikern göra karriär utan att lyfta fram sitt eget partis politik. Vad tycker politikern egentligen?


Inte en enda egen åsikt finns på Facebooksidan trots att politikern gör karriär i sitt parti. Undrar om jag skall spara detta ”avslöjande” till valrörelsen.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 1 april 2018 09:47

 


Han älskar att kommunicera så mycket så att skattebetalarna fick betala 20 000 kronor för hans telefonsexsamtal!


Före detta landshövdingen Stefan Carlsson utsågs för en tid sedan av ölandskommunerna att leda en utredning/projekt om en kommunsammanslagning av Mörbylånga och Borgholms kommun. Ölandsbladet hade igår en stor intervju med Stefan Carlsson, ett helt uppslag i tidningen och som vanligt ställdes det inte en enda kritisk fråga till Stefan Carlsson. Vare sig om hans telefonsexsamtal, hans alkoholproblem eller hans maktfullkomlighet som landshövding, där kvinnorna slutade på löpande band. Stefan Carlsson personifierar väl begreppet mansgris på ett minst sagt slående sätt, om man betraktar skandalerna som kantat hans karriär.


Stefan Carlsson kan ju knappast heller betraktas som en neutral projektledare för en kommunsammanslagning. Något som faktiskt Ölandsbladet också påpekar.


Det är heller ingen hemlighet att Stefan Carlsson själv förordar en kommun. Samt att han är socialdemokrat.

Båda faktorerna är enligt vissa tillräckliga för att diskvalificera honom från uppdraget.

– Där måste jag vara professionell och hantera de tre alternativen på ett schysst sätt, att vara proffsig och vara trogen de direktiv som gäller.”

 

Frågan som alla borde ställa sig är hur professionell som Stefan Carlsson varit tidigare som chef på Apoteksbolaget och som landshövding för Kalmar län. Enligt min uppfattning har han varit minst sagt oprofessionell!


 

 

 


Om bara hälften är sant av alla de historier jag fått berättat för mig under hans tid som landshövding vore det tillräckligt för Uppdrag granskning. Jag har inte vågat skriva om alla dessa historier på bloggen även om de kommit från ”säkra källor” då jag sannolikt hade blivit anmäld för förtal. Men idag avfärdas det allt som oftast med att Stefan Carlsson var sjuk. Precis så gör Ölandsbladets ledarskribent Peter Boström i en ledarartikel för några månader sedan.


”Första gruppen är de som tycker att Carlsson aldrig mer borde ha ett jobb, efter att ha ringt till en sexlinje och druckit representationssprit. Både spriten och sexsamtalen var kopplad till sjukdomen alkoholism och spritpengarna har Carlsson betalt tillbaka. När det gäller snuskbiten så är det främst kvinnor som kritiserar honom. Möjligtvis för att det är få män som kan kasta första stenen när det gäller att konsumera kvinnor som objekt i någon form. Har det med ett utredningsarbete kring en eventuell kommunsammanslagning? Nej, inte ett smack, förstås.”

 

Metoo-rörelsen nåde antagligen aldrig ledarredaktionen på Ölandsbladet.


Hur många tror att ränderna går ur en mansgris?

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se