thoralf

Alla inlägg under april 2018

Av Thoralf Alfsson - 9 april 2018 21:57

Mitt blogginlägg om Miljöpartiets problem i Västerbotten och att Miljöpartiet skickade den 22 årige Max Troendlé från Kalmar för att lösa konflikten har uppmärksammats av lokalmedia.


Både de stora lokaltidningarna Barometern och Östra Småland har nappat på uppgifterna i mitt blogginlägg från i söndags. Men som vanligt skiljer sig tidningarnas artikel markant åt. Jag måste säga att det är minst sagt pinsamt att läsa Barometerns artikel och sedan jämföra den med den artikel som Ulf Carlsson skrivit i Östra Småland. Råder det någon typ av förbud för journalister på Barometern att ställa en viss typ ar känsliga frågor eller är det bara så att journalisterna aldrig kommer på den typen av frågor eller är det bara otur i jobbet.


Ulf Carlsson på Östra Småland ställer frågor om de medlemmar i Miljöpartiet som skrivit debattartikeln och deras bakgrund. Max Troendlé svarar undvikande.


”Av de 40 undertecknarna av debattartikeln har 32 namn som tyder på utländskt och i första hand muslimskt ursprung. Det har talats om rasism som en orsak till bråken.

– Det finns en del som upplever det så, men det är inget som vi sett. I grunden finns det helt andra orsaker till konflikterna.”

 

Barometerns artikel innehåller inget om vem och vilka som skrivit debattartikeln i Aftonbladet. Det innebär att Barometern på sätt och viss mörkar konflikten inom Miljöpartiet i Umeå och Västerbotten för sina läsare. Men det ärju snarare regel än undantag.


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/storbrak-nar-troendle-mp-ska-leda-umea/

http://www.barometern.se/kalmar/mp-politiker-fran-kalmar-anklagas-for-valfusk-i-umea/Medlemmar i Miljöpartiet i Umeå
Mia Winroth 
Emma Frennesson
Felicia Landgren Westerlund
Madeleine Hijazi
Pär Bylund 
Mohamad Karim 
Faisal Mosleh 
Amed Mostafa 
Tasneem Naqvi 
Narmin Mostafa 
Feridon Mohebali 
Dan Grönlund 
Fadi Ardity 
Mona Mujahidi 
Omar Salih
Diaa Asshalaby 
Hassan Mohamadamin -
Shareef Sawas 
Hemn Abdulla
Handrerin Mujahidi 
Assad Haidray 
Basim Abositta 
Hassan Manosur 
Ahmed Ajjan 
Mardin Maroof 
Michael Teklemariam 
Safin Mohamadamin 
Iran Asgarian 
Abeer Elwakil 
Omar Mahggoub 
Gabriel Farrysson
Hussein Shenino 
Randa Salman 
Arvin Mohamadamin 
Niven Mosleh 
Fahimeh Soltanipanah 
Havres Mohamadamin 
Fifi Fadel 
Basem Ibrahim 
Atef Hijazi


Hade inte medlemmarna i Västerbotten skrivit denna debattartikel hade vi alla varit helt omedvetna om medlemsstrukturen inom Miljöpartiet!

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 9 april 2018 08:33

”Viktor Orbán är bara 54 år gammal. Så han kan komma att styra Ungern i många år framöver och frågan är vad som då kommer att återstå av demokratin där. Orbán och högern har Ungern i ett järngrepp.”

 

Mats Larsson, Expressen


Förstår inte Mats Larsson att det är det ungerska folket som röstat på Orbán. Att det är folkets vilja tycks vara svårt att erkänna!


Den segern gav Viktor Orbán möjligheten att ändra på hur Ungern är uppbyggt. Institutioner som formellt ska vara politiska har under de senaste åtta åren besatts av Fidesz-trogna.


Mats Larsson, Expressen


Men snälla Mats Larsson är det inte precis det som svenska regeringar också gör? Oavsett om det varit Alliansen vid makten eller de rödgröna. Det är ju faktiskt lite av den möjlighet som makten ger, även i Sverige. De bästa exemplet är i Sverige är väl Dan Eliasson eller snarare det värsta skräckexemplet att vara just regeringstrogen, oavsett regering.


”Den ungerska statliga televisionen är trogen Fidesz och pumpar dagligen ut positiva nyheter om Viktor Orbán men negativa nyheter om migrantproblem i övriga Europa.”

Mats Larsson, Expressen


Självinsikt är något som Mats Larsson uppenbarligen saknar. SVT och SR pumpar väl dagligen ut propaganda för 7-klövern och försöker väl dagligen misskreditera Sverigedemokraterna. Negativa nyheter om migrantsituationen är sällsynta men däremot snyftreportage angående asylsökande. Inte ens när dessa begår grova brott så skriver SVT och SR om deras bakgrund. Självinsikt Mats Larsson.


”En fungerande demokrati visar inte sin livskraft när det vinnande partiet får makten i landet. Den visar sin styrka vid nästa val, när partiet som styrt förlorat valet och lämnar ifrån sig den.”

Mats Larsson, Expressen


Jag säger bara DÖ-överenskommelsen! Har du glömt den Mats Larsson?Det är minst sagt märkligt att läsa artiklarna efter gårdagens val i Ungern. Det tycks som alla har väldigt svårt att acceptera ett demokratiskt val. Jag har inte läst en enda rad om något valfusk. Ändå kan inte de svenska demokratiförespråkarna i media acceptera valresultatet, trots högt valdeltagande som igår enligt dessa demokratiförespråkare skulle gynna vänsteroppositionen.


Jag gläds med Viktor Orbán. Det behövs en invandringskritisk kraft i Europa!

 

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 8 april 2018 09:49

 

Jabar Amin (MP) från Umeå i riksdagens talarstol.

 

Islamister i nästan alla partier, skrev Rebecca Weidmo Uvell, för några veckor sedan i ett bra blogginlägg där hon summerade alla tvivelaktiga personer som varit invalda på flera förtroendeuppdrag. Men det är ju några partier som verkligen utmärker sig och det är Miljöpartiet och Centerpartiet. Varför?

Är de ansvariga i dessa partier mer godtrogna, naiva och lättpåverkade än i andra partier? Eller räcker det med att vara klimatalarmistisk och ha utländsk bakgrund för att få förtroendeuppdrag i dessa partier och sedan göra karriär. Det verkar definitivt så!


Max Trondlé (22 år) i Kalmar har gjort en snabb karriär inom Miljöpartiet. Från ingenstans till att idag vara ordförande för distriktet Kalmar län och sitta i partistyrelsen. I november blev han även utsedd att vara ordförande för interimsstyrelsen i Västerbotten. Vilket Östra Småland gjorde en stor sak av i en artikel.n


 

Max Troendlé i pridetåget.     Foto Thoralf Alfsson


I fredags publicerades en debattartikel i Aftonbladet angående interimsstyrelsens och Max Troendlés insats i Västerbotten. Kritiken är minst sagt svidande.


”Under två veckor i mars anordnade Miljöpartiets riksorganisation en beslutande medlemsomröstning bland partimedlemmarna i Umeå för att fastställa valsedeln till kommunfullmäktige. I stället för att följa våra stadgar och vårt partiprogram och, inte minst, respektera medlemsomröstningens resultat tog partistyrelsen förra veckan till det sensationella tilltaget att byta ut medlemsvalda kandidater mot ledningslojala personer och försöka rättfärdiga tilltaget med att det är valberedningens förslag; en valberedning som för övrigt är helt i händerna på partistyrelsen.

 

Vi menar att partistyrelsens agerande rimmar illa med vårt partiprogram som anger att Miljöpartiet är ett ”decentralistiskt parti” som verkar för att ”beslut ska fattas så nära de människor” som berörs som möjligt och att vi är övertygade om att ”deltagande demokrati gör samhället bättre”.

 

Agerandet är dessutom att betrakta som valfusk och står i strid inte enbart med Miljöpartiets program och stadgar utan även med hur den svenska demokratin är tänkt att fungera.”

 

Marionetten Max Trondlé tycks ha haft det väldigt jobbigt i Västerbotten och kört över medlemmarna fullständigt om man skall tro debattartikeln. Frågan är nu om Östra Småland kommer följa upp sin artikel.


https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/mp-s-partistyrelse-avbrot-medlemsomrostning


Men det som förvånar mig allra mest är ju de 40 namnen på de som skrivit under debattartikeln. Vad jag kan se har bara 6 personer som har något så när svenskklingande namn. Övriga namn verkar mer arabiska än svenska.


Är miljöpartiet i Västerbotten kidnappat av muslimer och islam?

 

Är det verkliga skälet till att partistyrelsen kör över medlemmarna i Västerbotten att man vill stoppa en islamisering av partiet?

 

Kommer vi få se en liknande utveckling i andrapartier? Centerpartiet?


Medlemmar i Miljöpartiet i Umeå
Mia Winroth 
Emma Frennesson
Felicia Landgren Westerlund
Madeleine Hijazi
Pär Bylund 
Mohamad Karim 
Faisal Mosleh 
Amed Mostafa 
Tasneem Naqvi 
Narmin Mostafa 
Feridon Mohebali 
Dan Grönlund 
Fadi Ardity 
Mona Mujahidi 
Omar Salih
Diaa Asshalaby 
Hassan Mohamadamin -
Shareef Sawas 
Hemn Abdulla
Handrerin Mujahidi 
Assad Haidray 
Basim Abositta 
Hassan Manosur 
Ahmed Ajjan 
Mardin Maroof 
Michael Teklemariam 
Safin Mohamadamin 
Iran Asgarian 
Abeer Elwakil 
Omar Mahggoub 
Gabriel Farrysson
Hussein Shenino 
Randa Salman 
Arvin Mohamadamin 
Niven Mosleh 
Fahimeh Soltanipanah 
Havres Mohamadamin 
Fifi Fadel 
Basem Ibrahim 
Atef Hijazi


Hade inte medlemmarna i Västerbotten skrivit denna debattartikel hade vi alla varit helt omedvetna om medlemsstrukturen inom Miljöpartiet!

Av Thoralf Alfsson - 6 april 2018 19:45

Jag vet att många väntar på statistiken för Kalmar kommun efter att Barometern tagit upp detta i ett försök av ”damage control” genom att försöka döma ut statistiken och siffrorna i förväg, innan jag publicerat dessa på min blogg. Min uppfattning är att Anders Blank misslyckades med detta då han fick dra tillbaka den första artikeln och skriva om artikeln och införa en rättelse samtidigt som den nya artikeln publicerades. Enligt uppgift skall det även komma en rättelse i den tryckta upplagan.


Det som ändå är lite komiskt men samtidigt illavarslande för Barometern är att Anders Blank sa att han fått uppgifterna från vänsterpartiets kommunalråd Bertil Dahl. Han kände inte till att övriga kommunalråd och oppositionsråd fått min statistik.


Visst är det märkligt att vänsterpartisten Bertil Dahl vänder sig till den borgerliga tidningen Barometern och inte till den socialdemokratiska Östra Småland!

 

När ni läser hur mycket som Kalmar kommun fått i ersättning från Migrationsverket under enbart 2017, så motsvarar det nästan samma summa som vad Kalmar kommun betalar för Guldfågeln arena, drygt 240 miljoner kronor. Något att fundera och reflektera över!


Jag har skickat mina frågor till följande personer.

Johan Persson (S), kommunalråd, kommunstyrelsens ordförande och ledamot av socialdemokraternas partistyrelse.

Dzenita Abaza (S), kommunalråd

Bertil Dahl (V), kommunalråd

Ingemar Einarsson (C), kommunalråd

Christina Fosnes (M), oppositionsråd

Carl-Henrik Sölvinger (L), oppositionsråd


Samtliga kommunalråd har svarat medan moderaternas Christina Fosnes och liberalernas Carl-Henrik Sölvinger inte svarat.


Så här svarade kommunalråden på mina tre frågor.


Var du medveten om dessa siffror tidigare?

Hur ser du på utvecklingen som framgår av statistiken?

Är du oroad inför framtiden?


 

 

 

 


Av svaren kan man dra slutsatsen att de inte kände till statistiken eftersom flera ifrågasätter om den är riktig. De har tydligen även haft samråd om hur de skall svara då tre av svaren kom nästan samtidigt under torsdagen. Johan Persson svarade mer eller mindre direkt.


När jag ställer den här typen av frågor i kommunfullmäktige brukar jag bli anklagad för rasism. Det hände så sent som för bara två veckor sedan. Är ganska trött på att bli kallad rasist bara för att jag vill lyfta de enorma kostnaderna för invandringen.


Här kommer nu dokumentet som jag skickade till politikerna och som fick Barometern att skriva en artikel.


Hur ser befolkningsutvecklingen ut i Kalmar kommun? Kommunen har haft en relativt stabil befolkningsutveckling från ca 61 000 invånare 2002 till dagens drygt 67 000 invånare men sammansättningen har över tiden förändrats ganska dramatiskt. I Kalmar län är det bara två utav tolv kommuner som haft en befolkningsökning av personer med svensk bakgrund, nämligen Kalmar och grannkommunen Mörbylånga. Som kommunalrådet Johan Persson (S) brukar säga på öländska ”När det regnar i Kalmar så dugger det på Öland”.


Det är ju bara sex kilometer Ölandsbron som skiljer kommunerna åt och det har givetvis haft en positiv inverkan på utvecklingen även i Mörbylånga kommun att Kalmar kommun växer ordentligt.


 

Antalet personer med svensk bakgrund har ökat sedan 2002 med ca 1 500 personer, vilket innebär en ökning med 2,7 procent. Samtidigt har antalet personer med utländsk bakgrund ökat med nästan 6 000 personer vilket motsvara en ökning med drygt 100 procent sedan 2002. Eller det har tillkommit invånare med utländsk bakgrund motsvarande en hel Torsås kommun eller Högsby kommun till Kalmar kommun sedan 2002. Detta har givetvis fått stora konsekvenser.


Förändringen i befolkningen har även fått konsekvenser när det gäller arbetslösheten. Antalet invånare med utländsk bakgrund uppgår till ca 11 000 personer. Vilka konsekvenser har det fått? Ja, det är bara att titta på siffrorna över arbetslösheten i Kalmar kommun.

 

Idag ligger arbetslösheten bland inrikes födda på mycket låga ca 4,5 procent. När det gäller utrikes födda är dock utvecklingen helt annorlunda och har under de senaste månaderna varit ca 25 procent.


Nu är dock detta inte hela sanningen. Kalmar kommun satsar tillsammans med Arbetsförmedlingen stora ekonomiska resurser för att hålla nere arbetslösheten. Under 2017 kostade dessa åtgärder minst 52 miljoner kronor, varav ca 33 miljoner kronor kom från Arbetsförmedlingen. Pengarna används till att skapa subventionerade anställningar eller som vissa föredrar att kalla det för ”låtsas jobb”. Under 2017 har 511 personer varit föremål för dessa subventionerade anställningar. Utan dessa subventionerade anställningar där närmare 50 procent gått till personer med utländsk bakgrund skulle sannolikt antalet arbetslösa i denna grupp istället uppgått till ca 30 procent.


Här kommer en sammanställning över de subventionerade anställningarna som jag fick i smband med en interpellation i Kalmar kommunfullmäktige den 26 mars 2018.


 

Ett syfte med dessa subventionerade anställningar är också att flera av dessa åtgärder är A-kassegrundande. Vilket ger personer rätt att så småningom gå på A-kassa istället för på försörjningsstöd då dessa subventionerade anställningar upphör.


Vid en information till kommunfullmäktige den 26 mars framkom också att Kalmar kommun har ca 60 personer anställda som enbart jobbar med integration. I diverse projekt där flera av ovanstående subventionerade anställningar säkerligen ingår.


Att utvecklingen i Kalmar kommun är alarmerande när det gäller arbetslösheten för personer med utländsk bakgrund är ett faktum som ofta förnekas av politiska företrädare inom framförallt majoriteten som består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet. Oppositionspartierna inom Alliansen och Miljöpartiet lyfter aldrig dessa frågeställningar. Det är endast Sverigedemokraterna som lyfter detta politiskt av oppositionspartierna.


När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof kan vänta om hörnet för kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Kalmar kommun fick genom detta statsbidrag ta del av drygt 40 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”


Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt, utan skall utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


Men situationen blir inte bättre när man även tittar på hur det ser ut i den åtgärd som kallas för etableringsreformen.

 

Etableringsreformen fungerar som en stötfångare för kommunerna som avlastas från dessa kostnader för nyanlända som blir skrivna i kommunen under de första 24 månaderna. Efter dessa månader går det fulla ekonomiska ansvaret över helt och hållet på kommunen. Utbetalningen av etableringsersättning har ökat dramatiskt det senaste året.


Kostnaderna uppgår nu till drygt 3 miljoner kronor per månad och det finns än så länge ingen tendens till att kostnaderna ens skulle börja plana ut.

 

Om de personer som ingår i etableringsreformen inte har en egen försörjning när de lämnar reformen efter 24 månader så blir det med stor sannolikhet kommunen som genom försörjningsstödet får ta det ekonomiska ansvaret för dessa personer.


Dessutom så har förstås Kalmar kommun redan kostnader för försörjningsstöd till personer med utländsk bakgrund på ca 20 miljoner kronor.


Kalmar kommun har också fått enormt mycket pengar från Migrationsverket i ersättningar för asylsökande och de kostnader som uppstått i kommunen, framförallt för ensamkommande unga män. Kostnadsutvecklingen har varit dramatisk de senaste två åren. Under 2017 uppgick ersättningarna till hissnande 230 miljoner kronor.

 

En Guldfågeln arena per år!


Ökning sedan 2012 är nästan 400 procent. Från 47 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 230 miljoner kronor under 2017. Kom ihåg att det handlar om våra gemensamma skattemedel. Inga pengar som ramlar ner från himlen eller från EU som en del tycks tro. Utan det handlar om skattemedel som istället kunde används för att upprätthålla välfärden inom skola, sjukvård och äldreomsorg i kommunen.


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan ca 320 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under ett enda år enbart i Kalmar kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Kalmar kommuns skatteintäkter var under 2017 ca 3 000 miljoner kronor, det innebär att kostnaderna för invandringen under 2017 motsvarar ca 11 procent av skatteintäkterna.


Om Kalmar kommun skulle finansiera hela invandringskostnaden under 2017 självt, skulle kommunen varit tvungna att höja kommunalskatten med ca 11 procent. Det vill säga från dagens 21,81 kronor till ca 24,20 kronor. En höjning med nästan 2,50 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt närmare 36 kronor per hundralapp! Och då är kyrkoskatten inte inräknad.


De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att upprätthålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiva och okunnig eller helt enkelt väldigt ointresserade. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga mer eller mindre alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunniga och litar på politikerna inom partierna i 7-klöverns propaganda om att invandringen till Sverige är lönsam.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Kalmar kommun så borde var och en förstå att det kommer att bli kärvt när kommunen måste ta hela det ekonomiska ansvaret själva om något eller några år. Om dessutom konjunkturen viker i världsekonomin så blir det mer än kärvt för samtliga kommuner i vårt land.


Väntar katastrofen om hörnet? Då är det bara staten som kan rädda Kalmar kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd.

Här nedan finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna till Kalmar kommun från Migrationsverket.

 


Tidigare granskade kommuner med länkar till dessa blogginlägg.


Oskarshmns kommun

Västerviks kommun

Emmaboda kommun 

Mörbylånga kommun

Borgholms kommun

Torsås kommun

Vimmerby kommun

Högsby kommun

Hultsfred kommun

Nybro kommun

Mönsterås kommunAv Thoralf Alfsson - 6 april 2018 14:03

 


Under förmiddagen tog Barometern ned sin artikel som innehöll flera fel. Nu har man efter en dialog med mig ändrat sin artikel. Det är ju positivt. Men i fortsättning får nog kommunikationen med vissa journalister ske via mejl/messenger eller liknande. Jag vill inte bli felciterad utan ha absolut kontroll på vad jag sagt till media.


Nu får vi se om artikeln åter igen går upp som mest läst på Barometern.


http://www.barometern.se/kalmar/alfssons-sd-utrakning-doms-ut-en-hobbyutrakning/


Att Barometern dessutom länkar till mitt dokument är en ren bonus som jag givetvis tackar för. Det innebär givetvis en stor spridning av dessa faktauppgifter och utveckling som vi sett i Kalmar. Ett stort tack till ansvariga på Barometern. En skön present på fredagseftermiddagen.


Jag räknade för övrigt upp ytterligare exempel på kostnader för kommunen som inte kom med i texten som det stora antalet integrationsprojekt som bedriva av kommunen. För att inte tala om alla HVB-placeringar som görs på grund av hedersrelaterade problem  i invandrarfamiljer eller att flickor riskerar att bli bortgifta mot sin egen vilja.

Till detta kan också kostnader för t.ex tolkar. 


 


Sedan har vi brottsligheten som enligt Östra Småland ökar dramatiskt i Kalmar och Kalmar län. Vad tror till exempel mina läsare vad överfallsgruppvåldtäkten i Norrliden kommer kosta skattebetalarna? Hur många miljoner kronor. Kommer 10 miljoner kronor räcka för enbart detta brott?


Det finns hur mycket som helst att summera om man bara vill. Men ett mångkulturellt bokslut vägrar alla kommuner att sammanställa över kostnaderna. 


Här är listan på ett antal integrationsprojekt som Kalmar kommun driver.


 


Dessa projekt kostar givetvis också miljonbelopp under ett år.Av Thoralf Alfsson - 6 april 2018 00:34

 

Barometern och Anders Blank gör det igen! Skyndar till majoritetens försvar, det vill säga de rödgröna i Kalmar. Dessutom gör Anders Blank en egen uträkning av kostnaderna för invandringen till 50 miljoner kronor men hur han får ihop denna siffra framgår inte av artikeln och sedan har han mage att påstå att det är min uträkning. Vilken förbannad lögn!

 

Jag anger inte den siffran någonstans i det dokument över statistiken som jag skickat till Kalmars kommunalråd och oppositionsråd för kommentarer och gärna ett svar på mina tre frågor.


Under onsdagsförmiddagen färdigställde jag mitt statistikdokument för Kalmar kommun och mejlade det till kommunalråden och oppositionsråden. Alla kommunalråden har redan svarat på mejl medan oppositionsråden ännu inte svarat men det får fredagen på sig också. Sedan kommer jag publicera statistiken på bloggen under fredagskväll, med mina kommentarer. Det kommer bli läsvärt kan jag lova. Det är säkert också anledningen till att Barometern skyndat på med sin artikel men det kommer sannolikt bara leda till fler läsare av mitt blogginlägg.


Idag blev jag dock uppringd av journalisten Anders Blank som uppenbarligen fått en kopia på dokumentet från vänsterpartiets kommunalråd Bertil Dahl. Anders Blank har till och med kontaktat migrationsforskaren Joakim Ruist, fast Anders Blank kallar honom helt felaktigt Johan Ruist i sin artikel. Pinsamt för Anders Blank.


Syftet med att kontakta Joakim Ruist är givetvis att få någon att säga att mina siffror är felaktiga. Joakim Ruist ställer uppenbarligen villigt upp som detta alibi. Pinsamt för Joakim Ruist.


Problemet för Barometern och Anders Blank är bara att siffrorna inte är mina siffror. De kommer från olika svenska myndigheter som Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, Socialstyrelsen och den rödgröna regeringen och borde därmed vara godkända även av Anders Blank och Barometern.


Det enda jag gjort är att summera kostnaderna från respektive myndighet och då blir de helt plötsligt felaktiga. Jag noterar att Anders Blank bara nämner en enda kostnad i artikeln från en myndighet, nämligen 19 miljoner kronor för etableringsreformen. Inte ens där skriver Anders Blank rätt kostnad. I mitt dokument som gått ut till kommunalråden och oppositionsråden anger jag den kostnaden till 32,7 miljoner kronor. Anders Blank klarar uppenbarligen inte ens av att läsa innantill.


Det är ju också spännande att migrationsforskaren Joakim Ruist dömer ut myndigheternas siffror. Han kallar dessutom min summering för en ”hobbyuträkning”! Minst sagt häpnadsväckande enligt min mening. Joakim Ruist kommer att få förklara sig. Om han nu vågar!


Men det finns fler skrämmande påståenden i artikeln. Anders Blank skriver ”ta exempelvis försörjningsstödet där staten ersätter krona för krona”. Jag tror många som jobbar på socialförvaltningar kommer skaka på huvudet. Dessutom verkar det vara ett citat från Joakim Ruist. Pinsamt om Anders Blank även citerar felaktigt i artikeln.


Men jag tror de flesta av mina läsare förstår syftet med Barometerns artikel!

 


http://www.barometern.se/kalmar/alfssons-sd-utrakning-doms-ut-invandring-kostnadsneutral-for-kommuner-enligt-forskare/


PS

Vid klockan 07:56 idag så justerade Barometern namnet på migrationsforskaren från Johan till Joakim Ruist på webben men i den tryckta upplagan är det förstås fortfarande fel.


Nu inväntar jag bara att "Inte rasist men" och andra vänstersympatisörer hänger på sitt propagandaorgan Barometern. Varför inte även riksmedia. Det vore kul med lite mer uppmärksamhet.

 

Fantastiskt bra insats av Kent Ekeroth i Aktuellt. Kent körde över miljöpartiets Maria Ferm så det sjöng om det. Jag hoppas att många lyssnade på Kent.

 

Tråkigt att Kent Ekeroth inte får möjligheten att fortsätta i Sveriges riksdag! Inslaget om Ungern börjar efter drygt 20 minuter. Klicka på bilden för att se Aktuellt.


 

Av Thoralf Alfsson - 4 april 2018 23:15

Klimatalarmisten Lars-Erik Andervad är uppenbarligen fullständigt förblindad när han i ännu en insändare återigen skriver helt felaktiga uppgifter trots att jag påpekad detta i två repliker i Östra Småland. Lars-Erik Andervad måste ha svårt att fatta.


I min förra replik försökte jag på ett pedagogiskt sätt att förklara hur Lars-Erik Andervad skulle tolka tabell nummer 5 i rapporten när jag skrev följande.


”I tabellen framgår det att medelvattenståndet enligt RCP8.5 beräknas till 24 cm år 2050 och 59 cm år 2100. Det Lars-Erik Andervad fullständigt missat är att medelvattenståndet under 1986-2006 varit 14 cm. Det innebär att ökningen i medelvattenstånd 2050 beräknas genom 24-14= 10 cm och för 2100 blir det 59–14=45 cm. Det innebär att enligt IPCC värsta/sämsta scenario kommer medelvattenståndet öka med 10 cm fram till 2050. Det vore klädsamt om Andervad nu bekräftar att han läst tabellen felaktigt.”


Uppenbarligen begriper Lars-Erik Andervad inte vad jag skriver eller är han så förblindad av sin egen agenda att han inte kan ta till sig min tolkning. Det kan också vara så att Lars-Erik Andervad inte kan erkänna att han har fel och istället fortsätter hävda att han har rätt.


Den här gången skriver Lars-Erik Andervad bland annat så här.


”Jag har hela tiden utgått från SMHI:s beräkningar i deras rapport Klimatologi nr 48 2017 – Framtida havsnivåer i Sverige. Där framgår att nivån beräknas stiga med 24 cm till 2050 och med 59 cm till 2100 i Oskarshamn jämfört med situationen 1995.”

 

Jag tar mig för pannan och undrar om Andervad är riktigt frisk eller om han bara är dum!


Jag kontaktade därför en av författarna till rapporten på SMHI för att få en bekräftelse över hur tabellen skulle tolkas. Jag fick följande svar från Signild Nerheim.


 


Nu tror jag dock inte att Lars-Erik Andervad överhuvudtaget bryr sig om det svar jag fått från Signild Nerheim. Om alla klimatalarmister agerar på samma sätt som Lars-Erik Andervad blir jag väldigt bekymrad. Det går över huvudtaget inte bedriva en diskussion eller debatt med en person som inte accepterar fakta. Lars-Erik Andervad framstår mest som en tokig klimatalarmist och sannolikt också en miljöpartist. En riktigt dålig kombination.


Här kommer alla debattinlägg som publicerats i Östra Småland.Mitt första debattinlägg på Miljöpartiets debattartikel, vilket fick Andervad att ge sig in i debatten.

http://www.ostrasmaland.se/debatt/snoiga-vintern-inget-onskevader-for-mp/


 Andervads första insändare

 http://www.ostrasmaland.se/debatt/snavt-perspektiv-pa-klimatforandringarna/


Min replik nr 1

http://www.ostrasmaland.se/debatt/aven-positiva-effekter-av-ett-varmare-klimat/


Andervads 2 insändare

http://www.ostrasmaland.se/debatt/mildare-svensk-vinter-ringa-trost-for-varlden/


Min replik nr 2

http://www.ostrasmaland.se/debatt/om-nagot-verkar-vara-for-bra-for-att-vara-sant/


Andervads sista insändare

http://www.ostrasmaland.se/debatt/klimatrapporterna-blir-allt-mer-oroande/


Nu blir jag tvungen att skriva ännu en kort replik.


PS


Som avslutning dagens Sverigebild. Hur många tror att detta är Sverige idag? Hur många tror att det är Småland idag? 

Av Thoralf Alfsson - 3 april 2018 22:52

Det finns envisa människor, sedan finns det enfaldiga människor och sen finns det Miljöpartister. När det sedan handlar om en envis, enfaldig miljöpartist blir det bara för mycket. När man inte kan erkänna att man har fel är det bara alldeles för bedrövligt. Men jag får ta det en gång till i Östra Småland.


När jag får tid över håller jag på att gräver efter uppgifter rörande flera olika uppslag jag fått och då brukar man även stöta på en del annat. För en tid sedan blev jag uppringd av en man som sa sig besöka källarmoskén på Storgatan i Kalmar. Mannen berättade att man i moskén skulle ha en föreläsare som skulle prata om hur man inte integrerar sig i det svenska samhället, utan hur man uppehåller och bevarar segregationen. För mig var dock dessa uppgifter ingen nyhet, utan bara en bekräftelse av mina egna uppfattningar. Efter de samtal jag haft med företrädare för källarmoskén så förstår jag att de inte uppskattar vårt svenska samhälle och våra grundläggande värderingar men inte heller vårt rättssystem. Förutom när det passar deras egen agenda.


Hur många tror att dessa nya svenskar har något intresse av att integrera sig i vårt samhälle?

 

Sverige idag!

 

 


Alla sovande och naiva svenskar tror fortfaranda att dessa män kommer integrera sig i det svenska samhället. 

 

UPPDATERING!


Notera gärna hur Järfälla Tidning valt sina bilder i artikeln från detta möte. Särskilt bilden över män i salen. Männen på första raden fick inte vara med. Dessutom visar de inte upp att kvinnor/barn inte får sitta tillsammans med männen. Varför döljer Järfälla Tidning detta för sina läsare?


Kom ihåg att Alice Bah Khunke som kultur och demokratiminster talade på detta möte! Hon accepterade uppenbarligen könsuppdelningen!

 

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se