thoralf

Direktlänk till inlägg 6 april 2018

VILKEN LÖGN!

Av Thoralf Alfsson - 6 april 2018 00:34

 

Barometern och Anders Blank gör det igen! Skyndar till majoritetens försvar, det vill säga de rödgröna i Kalmar. Dessutom gör Anders Blank en egen uträkning av kostnaderna för invandringen till 50 miljoner kronor men hur han får ihop denna siffra framgår inte av artikeln och sedan har han mage att påstå att det är min uträkning. Vilken förbannad lögn!

 

Jag anger inte den siffran någonstans i det dokument över statistiken som jag skickat till Kalmars kommunalråd och oppositionsråd för kommentarer och gärna ett svar på mina tre frågor.


Under onsdagsförmiddagen färdigställde jag mitt statistikdokument för Kalmar kommun och mejlade det till kommunalråden och oppositionsråden. Alla kommunalråden har redan svarat på mejl medan oppositionsråden ännu inte svarat men det får fredagen på sig också. Sedan kommer jag publicera statistiken på bloggen under fredagskväll, med mina kommentarer. Det kommer bli läsvärt kan jag lova. Det är säkert också anledningen till att Barometern skyndat på med sin artikel men det kommer sannolikt bara leda till fler läsare av mitt blogginlägg.


Idag blev jag dock uppringd av journalisten Anders Blank som uppenbarligen fått en kopia på dokumentet från vänsterpartiets kommunalråd Bertil Dahl. Anders Blank har till och med kontaktat migrationsforskaren Joakim Ruist, fast Anders Blank kallar honom helt felaktigt Johan Ruist i sin artikel. Pinsamt för Anders Blank.


Syftet med att kontakta Joakim Ruist är givetvis att få någon att säga att mina siffror är felaktiga. Joakim Ruist ställer uppenbarligen villigt upp som detta alibi. Pinsamt för Joakim Ruist.


Problemet för Barometern och Anders Blank är bara att siffrorna inte är mina siffror. De kommer från olika svenska myndigheter som Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, Socialstyrelsen och den rödgröna regeringen och borde därmed vara godkända även av Anders Blank och Barometern.


Det enda jag gjort är att summera kostnaderna från respektive myndighet och då blir de helt plötsligt felaktiga. Jag noterar att Anders Blank bara nämner en enda kostnad i artikeln från en myndighet, nämligen 19 miljoner kronor för etableringsreformen. Inte ens där skriver Anders Blank rätt kostnad. I mitt dokument som gått ut till kommunalråden och oppositionsråden anger jag den kostnaden till 32,7 miljoner kronor. Anders Blank klarar uppenbarligen inte ens av att läsa innantill.


Det är ju också spännande att migrationsforskaren Joakim Ruist dömer ut myndigheternas siffror. Han kallar dessutom min summering för en ”hobbyuträkning”! Minst sagt häpnadsväckande enligt min mening. Joakim Ruist kommer att få förklara sig. Om han nu vågar!


Men det finns fler skrämmande påståenden i artikeln. Anders Blank skriver ”ta exempelvis försörjningsstödet där staten ersätter krona för krona”. Jag tror många som jobbar på socialförvaltningar kommer skaka på huvudet. Dessutom verkar det vara ett citat från Joakim Ruist. Pinsamt om Anders Blank även citerar felaktigt i artikeln.


Men jag tror de flesta av mina läsare förstår syftet med Barometerns artikel!

 


http://www.barometern.se/kalmar/alfssons-sd-utrakning-doms-ut-invandring-kostnadsneutral-for-kommuner-enligt-forskare/


PS

Vid klockan 07:56 idag så justerade Barometern namnet på migrationsforskaren från Johan till Joakim Ruist på webben men i den tryckta upplagan är det förstås fortfarande fel.


Nu inväntar jag bara att "Inte rasist men" och andra vänstersympatisörer hänger på sitt propagandaorgan Barometern. Varför inte även riksmedia. Det vore kul med lite mer uppmärksamhet.

 

Fantastiskt bra insats av Kent Ekeroth i Aktuellt. Kent körde över miljöpartiets Maria Ferm så det sjöng om det. Jag hoppas att många lyssnade på Kent.

 

Tråkigt att Kent Ekeroth inte får möjligheten att fortsätta i Sveriges riksdag! Inslaget om Ungern börjar efter drygt 20 minuter. Klicka på bilden för att se Aktuellt.


 

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

6 april 2018 01:11

Positivt att Kent fick sista ordet. Detta hade inte varit möjligt eller accepterats för några/något år sedan.

 
Ingen bild

Björn

6 april 2018 01:23

Det är bara att hoppas att mp åker ur riksdagen i höst. De framstår mer och mer som ett gäng mytomaner. Den skada som de , sossarna och 4 klövern har åsamkat Sverige blir nog svår att reparera.
Kent Ekeroth är en bra debattör, synd att han nu inte får fortsatt förtroende.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

6 april 2018 01:30

Johan Ruist: "Min forskning visar att invandringen inte kostar kommunerna någonting"

Hur kan han påstå något så in i helvete idiotiskt? Det är skamligt lögnaktigt. på gränsen till brottsligt. Hobbyakademikern borde fanimej ställa sig i skamvrån och skämmas.

 
Ingen bild

onkel sven

6 april 2018 03:02

Ny sand i sandlådan ?

 
Ingen bild

Laglydig

6 april 2018 03:32

Jag lämnar hycklarna Anders Blank och Joakim Ruist därhän, de lever uppenbarligen i en vänsterliberal fantasivärld.

Kalmar kommun ligger långt under riksgenomsnittet när det gäller muslimska invånare och man på goda grunder då man studerar SCB:s befolkningsstatistik anta att enbart drygt 10 % av de 67 451 folkbokförda invånarna är muslimer, alltså ca 7 000 personer.
Om jag inte är felunderrättad så betalar även invånarna i Kalmar förutom kommunal skatt även landstingsskatt och statsskatt. Det är därför inte relevant att endast räkna Kalmar kommuns kostnader för massinvationen eftersom Kalmar kommuns invånare betalar skatt till alla instanser och sen förmår transfereringssystemen det att se ut som om kostnaderna för Kalmar inte är så stora.

Siffran som nämns, 50 miljoner kronor per år för muslimer i Kalmar skulle innebära en kostnad på drygt 7 000 kronor per muslim och år. Finns det någon människa som kan tro på den siffran?
Kostnaden fördelas inte enbart på försörjningsstöd m m (kommunens budget) och skolor utan även sjukvård, polis- och rättegångsväsende, s k arbetspolitiska åtgärder m m.

Det finns INTE en chans att den verkliga kostnaden för massinvationen av muslimer i Kalmar kommun kostar mindre en 1 miljard kronor per år, utan snarare ligger kostnaden mellan 1,5 och 2,0 miljarder kronor per år och den kommer att öka!
Men som sagt var Kalmar kommuns invånare är lyckligt lottade med så låga kostnader jämfört med många andra kommuner av både mindre och större storlek.

Till sist så var Kent Ekeroth alldeles lysande ikväll i Aktuellt. Hoppas att många lyssnade på honom!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

6 april 2018 03:58

För något år sedan var jämförelsen med Lesotho en ondsint högerextrem myt. Myten var att endast Lesotho hade fler våldtäkter per år än Sverige.

Idag skriver Aftonbladet:
"Sverige ligger i den absoluta botten av FN:s statistik över antalet våldtäkter. Bara i det lilla afrikanska landet Lesotho anmäls fler våldtäkter än här."
https://www.aftonbladet.se/nyheter/article12417039.ab"


Jag är fullständigt övertygad om att jag lever i en mardröm. Hoppas någon väcker mig snart.

 
Stefan K S

Stefan K S

6 april 2018 06:04

Hoppas det är okej att fler alternativa medier tillåts sprida denna och kvällens inlägg?

Är nog intressant för många att känna till medias sätt att arbeta när valrörelsen drar igång.

http://petterssonsblogg.se pe

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

6 april 2018 06:14

Ekeroth kan få rötäggen i riksdagen att skämmas,fast ingen av dom erkänner det.
Jag undrar vem SD skickar fram istället som har samma förmåga att klä av alla falska idioter.
Han blev ju frikänd !!
Synd ! Särskilt nu,när SD visar sig något tandlöst.
Jag menar,dom som verkligen vill se förändring gällande invandring,tiggeri och alla orimliga förmåner till parasiterna stiger åt sidan.
AFS kanske lockar till sig Kent.

 
Ingen bild

Nisse

6 april 2018 06:36

Bra Thoralf.
Det är kanon att du visar upp hur dessa personer drar på sanningen.
Vore intressant om de kan besvara dig på de olika punkterna.
Men det kommer nog inte att ske.
Sen kan man ju undra vad dessa personer på Barometern håller på med.
Är de så förblindade att de måste göra allt för att hålla uppe sin egen ideologi, inte sanningen.

 
Ingen bild

Ulrika

6 april 2018 07:12

Det som slår mig men ingen tycks tänka på att precis det Maria Ferm anklagar Ungern för som negativt är vad Sveriges regering vill införa genom begränsningsförslagen i grundlagen om yttrandefrihet och tryckfrihet om jag fattat det rätt. Märkligt!

 
Ingen bild

Bo

6 april 2018 07:46

Rubriken i Barometern är: ”Forskare dömer ut Alfssons (SD) uträkning om in vandringen”. När den lättlurade svensken läser ordet ”forskare” är saken klar: Thoralf Alfsson kan inte räkna. Migrationsforskaren Joakim Ruist, forskar han? När jag googlar på hittar jag bara ensidiga artiklar av en person som bäst kan beskrivas som extrem vänsterpopulist. Vad Joakim Ruist bäst skulle behöva är en kulram så att han kunde addera siffrorna från de svenska myndigheterna.

 
Ingen bild

Fredde

6 april 2018 07:50

Pinsamt dåligt av en som kallar sig journalist. Hur är det med källgranskningen? Hur är det med matematiken? Hur är det med namnen i artikeln?
Här har Thoralf goda möjligheter att plocka poäng!

När det gäller Kent Ekeroth så gnuggar sjuklövern händerna av förtjusning. Äntligen slipper de tampas med en skärpt politiker.
Jag är fortfarande övertygad om att "krogslagsmålet" var arrangerat för att få något på Ekeroth.
Den som provocerade tillhör ultravänstern, vittnet tillhör samma - vilken tillfällighet...

 
Ingen bild

Mässkalle

6 april 2018 08:28

Bättre reklam kan Thoralf inte få. Längtar till dagens inlägg.

 
Ingen bild

dick

6 april 2018 08:28

Man kan undra varför de som var på valkonferensen inte kämpade för Kent och körde över partiledningen. Vad gjorde du TA för Kent? Finns det någon redovisning hur var och en röstade på de olika listorna?

Thoralf Alfsson

6 april 2018 08:33

När det gäller personval är det alltid sluten omröstning som gäller. Ingen skall veta hur någon röstat.

Om jag kommer ihåg rätt var röstsiffrorna ungefär 119 röster för valberedningens förslag och 53 röster för det alternativa förslaget med Kent Ekeroth på valkonferensen.

 
Ingen bild

Pepparholm

6 april 2018 08:34

Det är ett nöje att läsa Thoralfs recension av Barometern med Anders Blank och Joakim Ruist som pajaser.

 
Ingen bild

Mässkalle

6 april 2018 08:44

@Björn 01:23, Jag vill komplettera med Katerinas blogg. Inte för att du (jag) ska rösta på Afs utan för vad hon skriver om hemorojderna i Riksdagen och deras påverkan på den svenska samhällskroppen.

http://katerinamagasin.se/darfor-ar-det-bra-att-rosta-pa-ett-nytt-hungrigt-parti-host/

 
Ingen bild

Lotta_1

6 april 2018 09:13

Kan inte läsa artikeln eftersom jag inte prenumererar på skitblaskan.

Thoralf Alfsson

6 april 2018 09:42

Var glad för det ;-)

Jag är ju tvungen att prenumerera på tidningen så att jag kan ifrågasätta alla lustigheter som lokalmedia skriver.

 
Ingen bild

Stridhsson

6 april 2018 09:48

Tack Thoralf för att du tog fram klippet från aktuellt, hoppas bara att många såg detta, själv så ser jag aldrig tv-nyheterna sedan några år tillbaka. Jag klarar inte det!

 
Ingen bild

Niklas R

6 april 2018 10:11

"Om jag kommer ihåg rätt var röstsiffrorna ungefär 119 röster för valberedningens förslag och 53 röster för det alternativa förslaget med Kent Ekeroth på valkonferensen."

Vad jag förstod på dig så var många som står med på valberedningens lista även med och röstade på konferensen.

Thoralf Alfsson

6 april 2018 11:17

Ja, så var det. Ca 55 personer fanns ju med på båda listorna och väldigt många av dessa var också röstberättigade.

 
Ingen bild

Tony

6 april 2018 10:15

jag har en dröm,att den samlade Svenska median inom en icke för avlägsen framtid gemensamt ska erkänna att dom varit inne på fel spår i många år, att man stött partier som haft lika fel, att bara ett parti sagt sanningen hela tiden? Men som sagt det är en dröm , och dom brukar sällan uppfyllas?

 
Ingen bild

Thor

6 april 2018 10:16

Ekeroth var mycket bra, starkt att kunna behärska sig när idioten från Aktuellt avbröt honom gång på gång. Maria Ferm var skrämmande att se och höra. En apatisk sinnesslö robot som monotont upprepade sitt ljugande. "Människor på flykt....bla bla"
Vad har hotat i Turkiet som påkallat "flykten"? Faran i att behöva försörja sig själv? Dessa migranter ska kallas för vad de är: ekonomiska migranter. En annan adekvat benämning är lycksökare.

 
Ingen bild

Tobbe S

6 april 2018 10:25

Tino Sanandaji introducerade benämningen "Kalkonrapport" om den berömda "Sandvikenrapporten". Han fick rätt, för idag närmar sig Sandviken konkursen. Jag skulle tro att "Kalkonrapport" även passar in på Joakim Ruist's s k rapport.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

6 april 2018 10:34

Det skattefria äldreförsörjningsstödet betalas väl av staten?

Konstigt: Klickar ja på länken till Barran så ligger artikeln som mest lästa men man får beskedet att den inte finns.

 
Ingen bild

Läsare

6 april 2018 10:41

Det är rent av skrämmande! Anders Blank saknar som vanligt ryggrad och i sin ständiga iver att gå majoriteten och Johan Perssons ärenden blir det ofta källkritik och fakta som kommer i andra (sista?) hand.

Anders Blanks drev och agenda mot åsiktsmotståndare är banne mig inte snyggt. Han jagar vissa människor så till den milda grad att han nästan slår knut på sig själv.

Intressant att se att ditt mail till Bertil Dahl så snabbt hamnade hos Anders Blank. Mycket otäck, inavlad och korrupt kommun och styre! Beundrar dig att du orkar kämpa mot denna vidriga dumhet och idioti!

 
Ingen bild

Trix

6 april 2018 10:52

http://www.barometern.se/kalmar/alfssons-sd-utrakning-doms-ut-invandring-kostnadsneutral-for-kommuner-enligt-forskare

Sidan kan inte hittas? Vad trixar de med nu på lögnspridartidningen?

 
Ingen bild

tony

6 april 2018 11:49

stå ut o stå på er sverigevänner, bara 5 mån. kvar, heja thoralf.

 
Ingen bild

Ander

6 april 2018 11:56

Såg Kent igår och han var lysande,Ferm hade inget att sätta emot,däremot tycker jag Kent skulle tryckt lite mer på vad som håller på att hända i Sverige angående grundlagsändringen.

 
Ingen bild

Adidas

6 april 2018 11:59

Hur kan Anders Blank få hållas med dessa metoder mot alla som inte tycker som han och Johan Persson?

Detta är helt galet. Är Barometern en seriös tidning? Anders Blank verkar helt ärligt inte helt 100.

 
Ingen bild

pierre

6 april 2018 12:25

Märkligt som fanken att man fick en barometern att tända i brasan med samma dag som vänsterjournalisterna på barometern förvanskat Toralfs fakta ,detta kan inte vara någon slump. Tidningen åker i återvinningen där de alla borde vara oöppnad och slängd med handskar indränkta med handsprit.

 
Ingen bild

Sovjet

6 april 2018 12:43

Anders Blank verkar må som bäst och ha som drivkraft att hänga ut andra med så mycket lögner och kränkande epitet det bara går, i linje med Johan Perssons värderingar och åsikter. Jämför t.ex med Östran.

Hur kan invandringen inte kosta något? Försörjningsstöd, HVB-hem, extra insatser i skolan, tolkar, bostäder etc.

Vilken fantasivärld lever Anders Blank och Joakim Ruist i? Helt felaktiga uppgifter dessutom (som alltid) om vem som pyntar försörjningsstödet.

Hur funkar källkritiken på "Sladdermetern"? Märks att Kalmar är en liten kommun också. Maken till sandlåda och sladder har sällan skådats, där media och politiker ringer och mailar runt om meningsmotståndare. Vidrigt!

Dom ser uppenbarligen Thoralf som ett stort "hot".

 
Ingen bild

Fake news

6 april 2018 13:15

Det har varit så i alla tider! De som säger sanningen eller sätter sig emot etablissemanget blir på olika sätt bestraffade. Ungefär som på gamla DDR-tiden, men då var det straffarbete som gällde. Märks tydligt hur Barometern jobbar. Gratisblaska i brevlådan idag också. Say no more!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

6 april 2018 14:10

40 miljöpartister i Umeå skrivit en debattartikel i AB. Minst 32 av dessa är muslimer eller araber.

Det är bråttom nu.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/P3qPyb/miljopartiets-ledning-agnar-sig-at-valfusk

Thoralf Alfsson

6 april 2018 15:23

Det var sannerligen en märklig samling av Miljöpartister.

 
Ingen bild

Johan

6 april 2018 14:39

Undrar om Joakim Ruist har uttryckt sig så.Han har stött Tino S. förut.Reporten kanske inte talar om hela sanningen.

 
Ingen bild

Ulf

6 april 2018 15:22

Barometern måste allt som oftast rätta sin skit i efterhand. Vad tyder det på?

 
Ingen bild

Lena1

6 april 2018 17:51

Så Maria Ferm bekymrar sig över "Sverigebilden" och att ex Ungern tar upp Sveriges massinvandring som ett mardrömsscenario, DET kan hon inte fördra. Men om svensk MSM DAGLIGEN svärtar ner och dessutom ljugen om Putin och Ryssland, det behöver ingen bry sig om (för det är ju vi, dvs Sverige och inte kan väl vi ) Ja denna människa är så urbota korkad att man förundras att hon släpps fram i rutan. Men DET är säkert också uttänkt...

Kent Ekeroth är guldgossen som SD tyvärr gjorde sig av med, trots att han blev friad från det "ringa misshandelsåtalet". De kommer aldrig få igen en sådan kunnig i sitt gebit och dessutom en talare av guds nåde. Man häpnar som sagt.

 
Ingen bild

Lena1

6 april 2018 17:54

Thoralf, du gör ett hästjobb, det är otroligt all info du tar fram och även redovisar var den kommer från. Att en lokal tidning ger sig på dig är ju endast god reklam, kanske en o annan tänker till när de läser att "invandringen inte kostar en krona" ha ha, det är ju inte ens första april!

 
Ingen bild

Ludvig

6 april 2018 17:56

Kan inte förstå att SD har råd att vara utan Kent Ekeroth.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards