thoralf

Alla inlägg under mars 2018

Av Thoralf Alfsson - 6 mars 2018 23:54

Centerpartiets kommunalråd i Kalmar Ingemar Einarsson var idag sur på mig för att jag i mitt blogginlägg angående centerpartiets nämndemän i Solna tog upp att Centerpartiet i Kalmar har en Jaafar Al-Jabiri högt upp på sin kommunvalsedel.  Ingemar Einarsson hade känt Jaafar länge och sa att han var en bra och rättrogen muslim.

Undrar om han själv förstod vad han sa till mig? Men nu vet alla väljare att Centerpartiet har en rättrogen muslim på sin kommunvalsedel i Kalmar.


Vid dagens möte i kommunstyrelsen var det en stor punkt och det var den nya politiska organisationen som skall gälla under nästa mandatperiod. En stor förändring är att en helt ny nämnd kommer inrättas med ansvar för kust, vatten och klimatförändringar. Väldigt bra att man nu kommer veta vem som har det politiska ansvaret när det gäller klimatfrågor.


Partistödet kommer ökas en hel del. Lyckas vi med att ta ytterligare några mandat till i kommunvalet så kan vi nästan dubblera partistödet till kommunföreningen. Det kommer i så fall betyda att vi verkligen också kommer kunna marknadsföra vår politik under den kommande mandatperioden.


Kommunalrådet Johan Persson blev ock sur på mig när jag tog upp att styrelsen för stiftelsen Krusenstiernska gården inte skött sitt uppdrag på ett bra sätt eftersom man nu måste in med kraftigt höjda anslag till driften och för att kunna följa den förvaltningsplan som Länsstyrelsen tagit fram. För bara några månader sedan var Kulturnämnden tvungna att bevilja 300 000 kronor i extra anslag för att man skulle kunna betala ut löner. Nu kommer det att behövas 1,8 miljoner extra för att genomföra förvaltningsplanen och sedan 300-500 tkr årligen för att upprätthålla förvaltningsplanen.


Jag menade att styrelsen borde ha signalerat detta behov långt tidigare och därmed ifrågasatte jag de representanter som majoriteten tillsatt i stiftelsens styrelse. Det gjorde uppenbarligen Johan Persson upprörd men jag anser att det var en fullt rimlig reflektion 😉


PS

Har idag skickat in en insändare till Ölandsbladet angående Framtid Öland och en replik till Östra Småland på miljöpartisternas insändare i lördags. Tycker att jag har fått till bra svar.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 6 mars 2018 18:43

Idag tycker jag vi alla skall komma ihåg alla attacker från svenska politiker inom 7-klövern emot Donald Trump och den smutskastningskampanj som föregick presidentvalet i USA i november 2016. Inte minst från svensk media. Det är faktiskt inte så länge sedan.

https://www.expressen.se/nyheter/partiledarnas-attacker-mot-donald-trump/
Men jag kan även påminna om att det fanns de politiker som hade andra uppfattningar än det svenska pk-etablissemanget!


 


https://www.expressen.se/nyheter/sd-ledamoter-haller-pa-trump-i-usa-valet/


Jag misstänker att hyckleriet når nya höjder ikväll i Aktuellt!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 5 mars 2018 23:57

SvD:s ledarsida tar nu upp Kalmar kommuns och Kalmarhems skatteplanering för att undvika moms. Tyvärr så nämner inte Tove Lifvendahl att Sverigedemokraterna var det enda parti som sa nej till denna skatteplanering.


"Att Socialdemokraterna i Kalmar därmed sätter orten på kartan för potentiell medaljplats i svenska nationalsporten att undvika skatt, se det är en helt annan sak."

 

Tove Lifvendahl glömmer dock att nämna att även Vänsterpartiet står bakom detta beslut tillsammans med hela 7-klövern.


Hela artikeln finns på nedanstående länk och det är ingen plusartikel.

https://www.svd.se/kalmar-finansministern-och-nationalsporten


Så här skrev jag bland annat i vår reservation mot beslutet att godkänna Kalmarhems köp av 4/32 delar av ett vindkraftverk.


"Sverigedemokraterna anser att Kalmarhem skall fokusera på sin kärnverksamhet och inte ”leka” elproducent genom att köpa andelar i ett vindkraftverk. Vi anser dessutom att det är en högst tvivelaktig affär då det uppenbarligen handlar just om att kunna definieras som elproducent för att därmed kunna åtnjuta fördelar med momsinbetalningar till staten. Det handlar med andra ord om ren skatteplanering från Kalmarhems styrelse. Inte att investera i förnyelsebar energi."Av Thoralf Alfsson - 5 mars 2018 08:44

Återigen är centerpartisten Ebtisam Aldebe i rampljuset.


”Mannen friades från misstankarna om att ha misshandlat sin fru. Enligt Solna tingsrätt kom mannen från en ”bra familj” och kvinnan gick inte att lita på. Nu uppmanar Centerpartiet nämndemannen Ebtisam Aldebe – som öppet förespråkat sharialagar – att lämna sitt uppdrag.”

 

”En av de som ville fria – centerpartisten Ebtisam Aldebe – har kandiderat till riksdagen och sagt att hon tycker att svenska lagar borde anpassas till muslimer som bor i Sverige. Hon har också förespråkat sharialagar i Sverige.”

Expressen

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/tingsratten-misshandlad-kvinna-borde-inte-ha-vant-sig-till-polisen/


"Den typ av sexistiska resonemang som förekommer i domskälen är helt oacceptabla. Sådana svepande och fördomsfulla anklagelser mot kvinnor, i vilket sammanhang de än förekommer, går helt på tvärs mot Centerpartiets värderingar. Om man står bakom det domskäl som givits i domen, kan man inte vara nämndeman utsedd av Centerpartiet".

 

Aftonbladet skriver också om domen och enligt Aftonbladet var det två Centerpartister som ville fria mannen från anklagelserna om misshandel.

 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/VRoXjJ/solna-tingsratt-inleder-arende-efter-skandaldomen


Ebtisam Aldebe är gift med den mer kände centerpartisten Mahmoud Aldebe, som i ett brev 2006, till riksdagsledamöterna ställde krav på särlagstiftning för muslimer i Sverige.


Detta föranledde Jimmie Åkesson att ställa frågor till dåvarande partiledaren Maud Olofsson.Centerpartiet i Kalmar presenterade för någon månad sedan sin lista till valet i kommunfullmäktige. På plats nummer 6 finns en Jaafar Al Jabiri.


Vad anser Jaafar Al Jabiri om sharialagar? Har han samma uppfattningar som Ebtisam Aldebe? Är Jaafar Al Jabiri aktuell som nämndeman vid Kalmar tingsrätt efter valet i september? Vill Jaafar Al Jabiri också ha särlagstiftning för muslimer i Sverige?


Har Centerpartiet ställt några av dessa frågor till Jaafar Al Jabiri?


Har media ställt några av dessa frågor till Jaafar Al Jabiri?


UPPDATERING

 

Nu visar det sig att även den andra centerpartistiska nämndemannen har samma bakgrund som Ebtisam Aldebe. Han heter Hasan Fransson och gift med en Sofie Fransson, därav det svenska efternamnet.

Av Thoralf Alfsson - 4 mars 2018 23:15

Att diskutera klimatförändringar och energipolitik (vindkraft) med klimatalarmister och miljöpartister på nätet är intressant. Man kommer alltid till en punkt där de slutar att svara. När det har fått framföra sina argument baserade på IPCC:s rapporter och jag vill börja diskutera konsekvenser för oss som bor i Sverige och i synnerhet de som bor längs kusten i Kalmar län så tycker de inte att det är roligt längre. De förlorar alla sina argument när vi skall börja diskutera verkligheten och när jag plockar fram fakta från SMHI:s mätstationer, oavsett om det gäller havsnivån i Kalmarsund, nederbörden i Kalmar eller temperaturutvecklingen lokalt.


De har ingen som helst egen uppfattning om dessa fakta och blir fullständigt ställda när jag lyfter fram dem. De stämmer inte med deras egna uppfattning och då blir det kortslutning och så småningom ”WO” i debatten.


Dessutom utgår de alltid från ”worst case scenario”, vilket är vad IPCC kallar RCP8.5 Att det finns även RCP2.6, RCP4.5 och RCP6 struntar de fullständigt men så är de också klimatalarmister. Då är inte de betydligt mindre effekterna på havsnivåer och nederbörd intressant. De ger inga rubriker.


Jag har försökt att köra en konstruktiv debatt i några trådar i sociala medier men de trillar bort den ena efter den andra. De är så indoktrinerade av klimatalarmismen så jag undrar hur de kommer må den dag de upptäcker att det som de trott på var fel och att någon annan faktiskt hade rätt.


Tänk om man fick leva så länge! Jag blir 100 år 2057 men det är nog inget att hoppas på. Men vem vet.

 

Att SVT skulle upplysa och vara mer realistiska i sina reportage är nog inget vi kan räkna med då det är valår. Jag gissar att SVT:s och Sveriges Radios medarbetare nu kommer att göra allt för att stödja Miljöpartiet så partiet inte ramlar ur riksdagen. Miljöpartiet har ju ingen organisation som LO som kan stödja de.

 

”Varje dag kan vi få höra på TV nyheterna att Ryssland har påverkat det amerikanska presidentvalet. Men vad jag förstår så menas att det är det amerikanska folket som påverkats att rösta på Trump. Inte att valproceduren skulle ha påverkats?


I Sverige har LO satsat 30 miljoner kronor för att deras medlemmar inte ska rösta på Sverigedemokraterna. Varför hörs inget om denna valpåverkan i SVT nyheterna?”

Av Thoralf Alfsson - 4 mars 2018 08:58

När jag i en insändare skrev att klimatförändringarna och den uppvärmning som skett hade positiva effekter så blev det ett ramaskri från klimatalarmisterna. Att jag dessutom skrev att de överdriver och försöker skrämma människor med sina domedagsprofetior blev de inte mindre irriterade.


Nu har Östra Småland publicerat 3 svar i tidningen under fredag och lördag. Skall bli roligt att få bemöta deras försök att göra IPCC:s och scenarier, prognoser och gissningar till fakta och sanningar.


http://www.ostrasmaland.se/insandare/uppvarmningen-har-positiva-effekter/


Jag hoppas bara att jag får samma utrymme som dessa skribenter. Allt finns att läsa på Östra Småland


 

 Av Thoralf Alfsson - 3 mars 2018 08:19

Vilka fega och ynkliga företrädare partiet Framtid Öland har. När jag ställde några frågor om utvecklingen på Öland så svarande partiets företrädare inte mig personligen, utan man skrev ett floskelsvar på Facebook. Där mina frågeställningarna inte redovisas. Alla försök att dels länka till frågeställningarna och statistiken, konsekvent raderas av administratörerna av Facebooksidan. Dessutom raderar partiet alla andra kommentarer, jag menar verkligen alla kommentarer och blockerar från att kommentera. Det är fegt och ynkligt.


Klarar man inte av att ta debatten skall man inte ägna sig åt politik!

 

UPPDATERING!


Eftersom Framtid Öland konsekvent blockerar alla som försökt kommentera deras texter kommer jag istället skriva en insändare till Ölandsbladet och informera om Framtid Ölands agerande och deras sätt att undvika debatten!

Av Thoralf Alfsson - 2 mars 2018 22:05

Då var det dags att granska en av Ölandskommunerna. Borgholm drabbades väldigt hårt i samband med det stora antalet asylsökande under 2015 på grund av att det fanns många sommaranläggningar som stod tomma efter sommaren. Där ägarna passade på att tjäna många miljoner kronor på att öppna för Migrationsverkets asylanläggningar. Något som drabbade framförallt Borgholms kommun hårt, speciellt grundskolan som fick ta emot hundratals elever.

 

Som vanligt har jag skickat mina frågor till kommunchefen Jens Odevall, kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S) och vice ordförande Sofie Loirendal från partiet Framtid Öland.

 

Var du medveten om dessa siffror tidigare?

Hur ser du på utvecklingen som framgår av statistiken?

Är du oroad inför framtiden?


Ingen har svarat på mitt mejl! Uppenbarligen anser det att frågorna inte är relevanta!

 

Ikväll blev jag dock uppmärksammad på att Sofie Loirendal, från Framtid Öland har svarat på partiets Facebooksida. Jag hoppas att väljarna verkligen läser svaret. Jag lägger upp det i slutet av detta blogginlägg med en länk om någon vill kommentera det på deras Facebooksida.

 

Som så många andra kommuner har även Borgholm drabbats av en stor invandring som nu påverkar kommunens ekonomi negativt och risken är stor att det förvärras kraftigt under de närmaste åren.

Hur ser befolkningsutvecklingen ut i Borgholm? I stort sett har befolkningsmängden varierat runt 11000 invånare under senaste 15 åren. Men sammansättningen av befolkningen har förändrats över tid.


 

Källa SCB.

Antalet invånare med svensk bakgrund har minskat med ca  1 000 personer sedan 2002 men antalet invånare med utländsk bakgrund har under samma tid ökad med ca 700 personer. Vilka konsekvenser har det fått? Ja, det är bara att titta på siffrorna för arbetslöshet.


Arbetsmarknaden är inte den allra bästa i Borgholm. Många pendlar förstås till Kalmar för att arbeta. Det innebär att arbetslösheten är ganska ok bland inrikes födda men däremot har utvecklingen bland utrikes födda varit en mindre katastrof under de senaste tio åren.


 

Källa Arbetsförmedlingen.


Idag ligger arbetslösheten bland inrikes födda ca 5 procent. När det gäller utrikes födda är dock utvecklingen helt annorlunda och har under de senaste månaderna pendlat runt 40 procent. Att Borgholms kommun är en sommarkommun syns tydligt i den årsvariation som finns i statistiken men den långsiktiga trenden bland utrikes födda har en alarmerande utveckling för Borgholms kommun.

  

När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof kan vänta om hörnet för kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Borgholms kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 17 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


 ”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”


 Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


Men situationen blir inte bättre när man även tittar på hur det ser ut i den åtgärd som kallas för etableringsreformen.


 

Källa Försäkringskassan


Etableringsreformen fungerar som en stötfångare för kommunerna som avlastas från dessa kostnader för nyanlända som blir skrivna i kommunen under de första 24 månaderna. Efter dessa månader går det fulla ekonomiska ansvaret över helt och hållet på kommunen.


Dessutom så har förstås Borgholms kommun redan kostnader för försörjningsstöd till personer med utländsk bakgrund på ca 1,0 miljoner kronor.


Borgholms kommun har också fått enormt mycket pengar från Migrationsverket i ersättningar för asylsökande och de kostnader som uppstått i kommunen framförallt för ensamkommande unga män. Kostnadsutvecklingen har varit dramatisk de senaste 5 åren. Under 2017 uppgick ersättningarna till hela 106 miljoner kronor. Eller närmare 250 miljoner kronor sedan 2012.


 

Källa Migrationsverket


Ökning sedan 2012 är ca 1000 procent. Från 10 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 106 miljoner kronor under 2017. Kom ihåg att det handlar om våra gemensamma skattemedel.


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan drygt 130 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under ett enda år i Borgholms kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Om jag jämför det med de beräknade skatteintäkterna på ca 430 miljoner kronor så utgör det ca 30 procent.


Om Borgholms kommun skulle finansiera hela invandringskostnaden under 2017 självt skulle kommunen vara tvungen att höja kommunalskatten med nästan 30 procent. Det vill säga från dagens 21,58 kronor till nästan 28 kronor. En höjning med drygt 6 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt ca 39 kronor per hundralapp!

 

De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att uppehålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiva och okunnig eller helt enkelt helt ointresserade. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga mer eller mindre alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunniga och litar på de hycklande politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Borgholms kommun så borde var och en förstå att det kommer att bli kärvt när Borgholms kommun måste ta hela det ekonomiska ansvaret själva om något år.


Väntar katastrofen om hörnet? Det är bara staten som kan rädda Borgholms kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd.


Här nedan finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna till Borgholms kommun från Migrationsverket.


 

Källa Migrationsverket


Givetvis gillar inte de styrande i Borgholms kommun att dessa siffror kommer till allmänhetens kännedom. I synnerhet inte om sitter vid makten och har ansvaret.


Sofie Loirendal från Framtid Öland har dock skrivit ett svar på partiets Facebooksida men något svar på mina frågor får jag dock inte. Jag tolkar dock deras svar som att de inte är det minsta oroliga och att det gärna ser att ön befolkas av fler asylsökande för medborgare är medborgare, oavsett etnisk eller religiös bakgrund. Något att komma ihåg.https://www.facebook.com/FramtidOland/


När jag försöker lägga in en länk till mitt blogginlägg på Framtid Öland så sitter någon och plockar bort länken direkt. Vilket fegt och ynkligt beteende! Vad är de rädda för?


Någon annan kanske kan lägga in länken och lyckas bättre


http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/03/02/11518765-borgholms-kommun-har-inte-forstatt-problemen-annu/Tidigare granskade kommuner.


Torsås kommun

Vimmerby kommun

Högsby kommun

Hultsfred kommun

Nybro kommun

Mönsterås kommun

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se