thoralf

Alla inlägg under mars 2018

Av Thoralf Alfsson - 20 mars 2018 23:58

Ikväll var SVT:s ”klimatexpert” Erika Bjerström i Aktuellt och berättade nya sagor eller som det idag brukar kallas fake news. För bara några månader sedan var istället Erika Bjerström korrespondent i USA och expert på Trump och USA-politik. Det går snabbt att byta expertområde om man är anställd av public service.


För mig framstår Erika Bjerström mest som en ”politisk knäppskalle”, det vill säga pk. I kvällens Aktuellt agerade hon än en gång klimatalarmist. Hon påstod ikväll att öar i Stockholms skärgård kommer att försvinna på grund av stigande havsnivåer. Erika Bjerström är en okunnig knäppskalle. Inte ens klimatalarmisterna på SMHI påstår detta.


Här kommer en tabell som visar att medelvattenståndet i Stockholm under perioden 1986-2005 var 19cm. Enligt IPCC:s värsta scenario RCP8.5 kommer medelvattenståndet 2050 vara 15cm. Det vill säga 4cm lägre än idag (15-19=-4). Landhöjningen är alltså större än höjningen av havsnivån. Om vi istället tar prognosen för år 2100 på 37cm så innebär det en höjning av medelvattenståndet med 18cm fram till år 2100 (37-19=18).


 


Hur många öar i Stockholms skärgård försvinner om medelvattenståndet stiger med 18 cm fram till 2100. Det får ni fråga SVT:s politiska knäppskalle Erika Bjerström!

 

Undrar hur många öar som tillkommit de senaste 250 åren med tanke på havsnivåutvecklingen i Stockholm. Det vet säkert Erika Bjerström!

 

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 20 mars 2018 09:40

De journalister som fortfarande befann sig i villfarelsen att Sverigedemokraterna består av unga outbildade män från landsbygden fick sig säkert en tankeställare i Kalmarsalen. De kanske inte blev chockade av att det var så många som kommit till Kalmarsalen men jag är övertygad om att de kom till insikt om något de tidigare inte förstått. Hur stora SD är idag!


Barometerns journalist Birgitta Hultman avslutade sin artikel lite märkligt.


”Hur gärna han än vill framstå som "vanlig" hamnar han i samma enögda förklaringar som så många gånger tidigare. Det fick visserligen åhörarna i Kalmarsalen att ställa sig upp och jubla, men i det kommande valet krävs en mer heltäckande politik, som fortfarande lyser med sin frånvaro. Åkesson har lång väg kvar till att leda ett vanligt parti.”

http://www.barometern.se/kalmar/birgitta-hultman-akesson-har-lang-vag-kvar-till-att-leda-ett-vanligt-parti/

 

Det tyder antingen på att Birgitta Hultman var lite chockad efter vårt event i Kalmarsalen eller att hon borde läsa på lite mer om vår politik. För det kan väl inte bero på ren politisk korrekthet?


Det som förvånat mig allra mest de senaste dagarna och då tänker jag även på artiklarna från vår valkonferens i helgen är att jag och min blogg varit i ett så stort fokus. Jag tänkte citera några stycken från artiklarna.


”I Kalmar är Sverigedemokraterna närmast synonymt med Thoralf Alfsson som sitter i kommunstyrelsen. Vad är din bild av honom?

– Jag har ingen bild av honom annat än att han har varit med länge. Jag är inte insatt i detaljer kring hans arbete i kommunen. Men han är en av de goda som utgör partiet och han gör säkert ett bra arbete.”

 

Östra Småland, intervju med Jimmie Åkesson

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/jimmie-akesson-alla-lander-forsoker-paverka-valen-i-alla-andra-lander/”Barometern-OT vill också veta mer om hur Jimmie Åkesson ser på Thoralf Alfssons roll i partiet numera.

Läser du Thoralf Alfssons blogg?

– Det har hänt men det är ingen blogg jag läser dagligen.

 

Vad tycker du om bloggen?

– Jag har ingen uppfattning om vare sig hans blogg eller någon annans blogg, jag välkomnar möjligheten för politiker och opinionsbildare att ha möjlighet att bilda opinion.

 

Vad betyder han för Sverigedemokraterna?

– Det är svårt för mig att svara på, han är ju lokalpolitiker för Kalmar och betyder säkert en hel del för Kalmar.

 

Varför får han inte var med i högsta toppen av partiet?

– Vad jag vet har han inte blivit föreslagen av valberedningen, sedan vet jag att han kandiderar på den lokala delen av listan.”

 

Artikel i Barometern.

http://www.barometern.se/kalmar/jimmie-akesson-har-anlant-till-kalmar/


I artiklarna från valkonferensen var det också stort fokus på min blogg och utformningen av riksdagslistan.

http://www.barometern.se/kalmar/thoralf-alfsson-kampar-vidare/


Radio Kalmar var också på plats i Kalmarsalen men de kör en helt annan vinkel där de ifrågasätter varför distrikten inte får sätta de lokala riksdagslistorna själva.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6910233


Idag kan vi summera vårt stora event i Kalmarsalen igår kväll med ett enda ord, succé!

 

PS

Se mina bilder från eventet i föregående blogginlägg.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 20 mars 2018 00:29

 

Vi började med ett möte i gamla rådhuset vid Stortorget. Där vår distriktsstyrelse fick ett samtal med Jimmie Åkesson och vår ordförande Mattias Bäckström Johansson drog lite information om utvecklingen för SD i Kalmar län. 

 

Sedan förflyttade vi oss till Kalmarsalen för kvällens stors medlemsmöte som lockade ca 300 medlemmar. Där fick också alla medlemmar information av Mattias B Johansson.

 

Innan Mattias lämnade över till sin namne Mattias Karlsson, gruppledare i riksdagen som värmde upp publiken.

 

 

 

Innan det var dags för Jimmie Åkesson att äntra scenen till stort jubel.


 

 

 

Som tack för besöket fick Jimmie Åkesson en tavla målad av vår egen konstnär Ellen Andersson.


 

Som avslutning blev det även en möjlighet för medlemmar att köpa någon av Jimmie Åkessons böcker och att få den signerad. Kön blev omgående väldigt lång.

 

 


Av Thoralf Alfsson - 18 mars 2018 14:31

Jag vet inte om Barometern har någon annan information än den som jag har. Men det är högst osannolikt. Barometern skriver i en artikel att jag är petad från riksdagslistan.


 

http://www.barometern.se/kalmar/thoralf-alfsson-kampar-vidare/


Helt felaktigt!


Egentligen blir jag ganska bekymrad över hur Barometern skriver sin artikel och hur de påstår att jag skulle stå utanför riksdagslistan, vara petad. Det valkonferensen beslutar om är de 60 första platserna på riksdagslistan eller det var tänkt så. Nu fick detta revideras till 59 första platserna då en av kandidaterna drog tillbaka sin kandidering på grund av att hon nyligen blivit mamma.


Nu kommer partistyrelsen tillsammans med valberedningen sätta de sista namnen på listorna. Med andra ord plats 60 till 72 med lokala namn från respektive riksdagsvalkrets, det vill säga Kalmar län i vårt fall. Jag förutsätter att partistyrelsen då följer den rangordning som distriktets valberedning och styrelse beslutat. Här kommer de beslutade namnen för Kalmar län.


1. Mattias Bäckström Johansson, Oskarshamn

2. Anne Oskarsson, Mörbylånga

3. Bo Karlsson, Västervik

4. Martin Kirchberg, Torsås

5. Thoralf Alfsson, Kalmar

6. Britt-Marie Sundqvist Oskarshamn

7. Claus Zaar, Mörbylånga

8. Petra Gustafsson, Kalmar

9. John Hoffbrink, Hultsfred

10. Janita Kirchberg, Torsås

11. Roger Sunesson, Mönsterås

12. Leif Gustavsson, Högsby

13. Michael Erlandsson, Oskarshamn

14. Carina Falkestad, Kalmar

15. Jan Johansson, Oskarshamn


Eftersom Mattias Bäckström Johansson och Anne Oskarsson nu återfinns bland de 59 beslutade namnen så kommer plats nummer 60 på Kalmar läns riksdagslista gå till Bo Karlsson. Plats 61 till Martin Kirchberg och plats 62 till Thoralf Alfsson och så vidare ner till plats 72.


Jag kan i varje fall inte kalla det för en petning från riksdagslistan som Barometern gör!

 

Men det kan ju bero på ren okunskap.

  

UPPDATERING

 

Noterar nu när jag kommit hem från huvudstaden att Barometern redigerat både rubriken och texten i artikeln.

Av Thoralf Alfsson - 17 mars 2018 01:02

Jag tycker att det är väldigt tråkigt att läsa all skit, påhopp, kritik, gnäll och rena bäbisfasoner på sociala medier. Det har pågått under någon vecka och det eskalerade i samband med att valberedningen tillkännagav listan med de 60 namnen som de föreslår skall toppa alla riksdagsvalsedlar. Några dagar senare höll Gustav Kasselstrand presskonferens angående AfS och då eskalerade det ytterligare. Det som nu pågår på sociala medier är till stor del väldigt destruktivt för den som är Sverigevän! Jag mår direkt dåligt av att läsa alla dessa negativa kommentarer.


Jag är Sverigevän och blir bara trött av allt negativt som florerar på sociala medier. När jag ställdes utanför riksdagslistan 2014 så blev jag besviken men inte bitter och hatisk. Jag fortsatte att jobba hårt på lokalnivå istället.


Jag vågar påstå att Kalmar län är det mest framgångsrika distriktet inom Sverigedemokraterna sedan 2014. Inga konflikter, ett väldigt fint politiskt arbete, väldigt få avhoppare, väldigt få uteslutningar, många nya kandidater och en väldigt bra medlemsutveckling eller kanske den bästa medlemsutvecklingen i Sverige per capita. Dessutom över 300 anmälda till medlemsmötet i Kalmar med Jimmie Åkesson på måndag.


Men på sociala medier är det många bittra och kränkta individer som vräker ur sig en mängd rena dumheter. För att inte tala om alla som inte begriper hur vårt valsystem fungerar för ett nytt parti. Vi som varit med i Sverigedemokraterna under mer än ett decennium vet det.


Jag tror att dessa individer tror att AfS valsedlar kommer finnas i Sveriges alla 6 000 vallokaler av sig självt den 9 september 2018 men så är inte fallet. För att inte tala om alla förtidsröstningsställen. Där får vi väl lägga till ytterligare ca 1 000 lokaler i landet. Om AfS når 1 procent i valet kommer de få sina valsedlar betalda av samhället. I annat fall får det bekosta tryckkostnaden själva. Dessutom sköta distributionen av valsedlarna till alla vallokaler i kommunerna, inte bara bekosta utan även ombesörja utläggning av valsedlar i 6 000 vallokaler. Många vallokaler kommer sakna AfS valsedlar. Detta har inte de förstått som tror att AfS redan i sitt första försök skall komma in i riksdagen. Kalmar kommun har drygt 40 vallokaler, det tar sin tid att besöka dessa och lägga ut valsedlar på valdagen. Jag vet av egen erfarenhet!


För mig är det Sverige först som gäller! Jag hoppas att alla Sverigevänner inser att valet 2018 i allra högsta grad är ett ödesval. Nu måste SD få mer makt. Det får vi inte genom att splittra oss i flera olika konstellationer. Där många röster i så fall kommer vara bortkastade på partier som inte kommer nå 4-procentspärren eller ens 1 procent.

 

Imorgon hoppas jag att alla ombud på Sverigedemokraternas valkonferens väljer den riksdagslista som är bäst för Sverige! Riksdagskandidater som står upp för Sverige först!

Av Thoralf Alfsson - 16 mars 2018 12:42

 

 

Polisen misstänkte att unga män på ett HVB-hem i Kalmar var inblandade i en brutal gruppvåldtäkt. Men kommunen vägrade lämna ut namnen på de boende.

 

Jag skrev tidigare om denna gruppvåldtäkt i ett blogginlägg.


 Nu framkommer det att polisen tidigt misstänkte ensamkommande ungdomar boende på ett HVB-hem. När polisen ville få ut identiteten på de boende vägrade Kalmar kommun. Kom ihåg att det handlar om ett mycket allvarligt brott. En brutal överfallsgruppvåldtäkt.


Kommunen är dessutom ganska dumma i huvudet då de flesta av dessa uppgifter om vilka som bor på ett HVB-hem ofta finns på t.ex Hitta.se eller Ratsit.se

 

På följande länk fick t.ex de som bor på Björkenäsvägen 18 A i Kalmar.

https://www.hitta.se/s%C3%B6k?vad=bJ%C3%96RKEN%C3%84SV%C3%84GEN+18A&typ=prv&sida=1 ”Nu har två personer häktats som endast är 18 år. Det vill säga om nu åldern stämmer. De kan ju ha uppgett en felaktig ålder när de kom till Sverige från Afghanistan/Iran. Den ena bor på ett hvb-hem i Norrliden och den andre bor på ett boende för ensamkommande vid Getingen enligt häktningsframställan vid Kalmar tingsrätt.”


 Något är allvarligt fel i vårt rättssystem när kommunen kan hänvisa till sekretess i ett så allvarligt brott och fått rätt i högre instans och därmed skydda grova brottslingar. Här har ansvariga inom politiker i justitieutskottet verkligen något att ta tag i. Här har lagstiftningen släpat efter. Jag hoppas att det är Sverigedemokraternas ledamöter som tar det första initiativet om man inte redan gjort det.


Skyddande av brottsling är ett brott enligt brottsbalken.

 

"Skyddande av brottsling är ett brott enligt 17 kap 11 § brottsbalken. Brottet kan bestå i att man hjälper den som begått ett brott undkomma eller genom att undanröja bevis. Straffet är böter eller fängelse i högst ett år. Är brottet grovt är påföljden lägst fängelse i sex månader och högst fyra år."

 

Funderar allvarligt på om jag inte skall anmäla Kalmar kommun för skyddande av brottsling!


 Det märks också att Ulf Carlsson är tillbaka efter några månaders semester söderöver. Nu kommer det ena avslöjandet efter det andra i Östra Småland.


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/kommun-vagrade-hjalpa-aklagaren/Av Thoralf Alfsson - 15 mars 2018 14:36

Det är inte utan att jag tänker på uttrycket hela havet stormar när man läser i nyhetsflödet. Socialdemokraterna vill ställa krav på språket för att ”nysvenskar” inte skall mista sitt försörjningsstöd. Dessutom vill S nu ”förbjuda” religiösa friskolor, Kristdemokraterna och Ebba Busch Thor är nu emot böneutrop. Stefan Löfven vill ha en ny skattereform men inte för att minska skattetrycket. Stefan Löfven anser att SD inte skall bjudas in till dessa skattesamtal. Enligt Nyheter idag rasar Centerpartiet i den senaste opinionsundersökningen Sentio, stödet skall nästan ha halverats efter skandalen med nämndemännen vid Solna tingsrätt. Nog stormar det alltid och det blir sannolikt inte lätt för 7-klöverns lokalpolitiker att följa med i svängarna.


Det här innebär många ”straffsparkar” för SD. Frågan är vem som kommer slå dem.


Miljöpartiet på Öland har stora problem med att hitta personer till sina kommunfullmäktigevalsedlar. Tydligen har man ingen i vare sig Borgholm eller Mörbylånga kommun som vill ställa upp enligt artiklar i lokalmedia. Det problemet har inte SD.


Vårt Event i Kalmar på måndag när Jimmie Åkesson kommer för att tala kommer också bli vårt största event någonsin i Kalmar. Vi har till och med tvingats byta lokal inom Kalmarsalen, då den bokade lokalen med drygt 250 platser inte längre räcker till. Fantastiskt roligt!


Bra intervju med Jimmie Åkesson!

 

Av Thoralf Alfsson - 14 mars 2018 18:15

Emmaboda kommun är en inlandskommun med stagnerande befolkning. Men tack vare en stor invandring har befolkningsmängden varit relativt stabil under 2000-talet Emmaboda har en stor arbetsgivare i pumptillverkaren Xylem som tidigare hade företagsnamnet Flygt.

 

Som jag gjort med tidigare kommuner har jag skickat mina frågor till flera politiska företrädare inom kommunen men ingen av dessa har behagat att svara. Jag hade dock inga större förväntningar på de socialdemokratiska politikerna, Ann-Marie Fagerström och Marie Ixcot Nilsson men inte ens moderaternas vice ordförande Sten-Olof Johansson ville uppenbarligen inte svara.


Förtjänar de din röst i valet den 9 september?


Däremot har kommunchefen Anette Strömblad svarat och det är positivt. Men svaren har mycket att önska enligt min uppfattning. Det här är dock kommunchefen i Emmabodas uppfattning.


Var du medveten om dessa siffror tidigare?

Svar: Jag har tagit del av ditt material. Jag är medveten om att vi haft en befolkningsökning de senaste åren.  Vi följer naturligtvis statistiken angående bland annat befolkningsförändringar och arbetsmarknadsstatistik löpande i kommunen.

Hur ser du på utvecklingen som framgår av statistiken?

Svar: Det är positivt att Emmaboda kommuns befolkning ökar till exempel att vi ökade med 20 personer 2017.

Är du oroad inför framtiden?

Svar: Nej, jag ser positivt på Emmaboda kommuns möjligheter inför framtiden. Vi arbetar med att ta tillvara på möjligheterna och vi har möjligheter i Emmaboda även om ekonomin framöver skulle komma in i en lågkonjunktur.


Som ni säkert upptäcker berör dock Anette Strömblad inte invandringen till kommunen och dessa kostnader med ett enda ord. Däremot uppehåller hon sig vid befolkningsökningen på 20 personer under 2017, vilket motsvarar en ökning med ca 2 promille. Om dessa 20 personer dessutom är bidragstagare så är det inte särskilt positivt enligt min uppfattning.


Jag tycker befolkningsutvecklingen talar sitt eget språk!


Hur ser befolkningsutvecklingen ut i Emmaboda kommun? Kommunen har haft en relativt stabil befolkning men sammansättningen har över tiden förändrats ganska dramatiskt. Befolkning har hållit sig runt 9 000-9 500 invånare under 2000-talet. Invandringen är den stora orsaken till att kommunen inte har avfolkats.


 

Antalet personer med svensk bakgrund har minskat dramatiskt sedan 2002 med ca 1 300 personer vilket motsvarar en minskning med ca 15 procent. Samtidigt har antalet personer med utländsk bakgrund ökat med nästan 1 000 personer vilket motsvara en ökning med ca 100 procent sedan 2002.


Förändringen i befolkningen har även fått konsekvenser när det gäller arbetslösheten. Antalet invånare med utländsk bakgrund har ökat med ca 1 000 personer. Vilka konsekvenser har det fått? Ja, det är bara att titta på siffrorna över arbetslösheten i kommunen.


 

Idag ligger arbetslösheten bland inrikes födda på ca 4 procent. När det gäller utrikes födda är dock utvecklingen helt annorlunda och har under de senaste månaderna varit över 35 procent. Att Emmaboda kommun har en alarmerande utveckling när det gäller arbetslösheten för personer med utländsk bakgrund är ett faktum som ofta förnekas av politiska företrädare inom 7-klövern.


När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof kan vänta om hörnet för kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Emmaboda kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 14 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”


Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


Men situationen blir inte bättre när man även tittar på hur det ser ut i den åtgärd som kallas för etableringsreformen.


 

Etableringsreformen fungerar som en stötfångare för kommunerna som avlastas från dessa kostnader för nyanlända som blir skrivna i kommunen under de första 24 månaderna. Efter dessa månader går det fulla ekonomiska ansvaret över helt och hållet på kommunen. Utbetalningen av etableringsersättning har ökat dramatiskt det senaste året.


Dessutom så har förstås Emmaboda kommun redan kostnader för försörjningsstöd till personer med utländsk bakgrund på ca 3,0 miljoner kronor.


Emmaboda kommun har också fått enormt mycket pengar från Migrationsverket i ersättningar för asylsökande och de kostnader som uppstått i kommunen framförallt för ensamkommande unga män. Kostnadsutvecklingen har varit dramatisk de senaste två åren. Under 2017 uppgick ersättningarna till hissnande 92 miljoner kronor.


 

Ökning sedan 2012 är mer än 1 000 procent. Från 8 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 92 miljoner kronor under 2017. Kom ihåg att det handlar om våra gemensamma skattemedel.


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan drygt 120 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under ett enda år enbart i Emmaboda kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Emmaboda kommuns skatteintäkter var under 2017 ca 390 miljoner kronor, det innebär att kostnaderna för invandringen under 2017 motsvarar ca 30 procent av skatteintäkterna.


Om Emmaboda kommun skulle finansiera hela invandringskostnaden under 2017 självt skulle kommunen varit tvungna att höja kommunalskatten med ca 30 procent. Det vill säga från dagens 21,71 kronor till ca 28,20 kronor. En höjning med ca 6,50 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt närmare 40 kronor per hundralapp! Och då är kyrkoskatten inte inräknad.


De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att upprätthålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiva och okunnig eller helt enkelt helt ointresserade. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga mer eller mindre alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunniga och litar på de hycklande politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Emmaboda kommun så borde var och en förstå att det kommer att bli kärvt när kommunen måste ta hela det ekonomiska ansvaret själva om något år.


Väntar katastrofen om hörnet? Det är bara staten som kan rädda Emmaboda kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd. Eller att många utrikes födda väljer att flytta ut från kommunen.


Här nedan finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna till Emmaboda kommun från Migrationsverket.


 


Tidigare granskade kommuner med länkar till dessa blogginlägg.


Mörbylånga kommun

Borgholms kommun

Torsås kommun

Vimmerby kommun

Högsby kommun

Hultsfred kommun

Nybro kommun

Mönsterås kommun


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se