thoralf

Alla inlägg under mars 2018

Av Thoralf Alfsson - 27 mars 2018 07:55

ABK eller Alice Bah Kuhnke visade igår prov på hur man inte svarar på en interpellation i riksdagen. Är det någon som vill se ett prov på varför det finns ett politikerförakt bland många svenskar så skall ni titta på denna interpellationsdebatt. Den finns i efterföljande blogginlägg.


Mattias Karlsson har kommenterat Alice Bah Kuhnkes svar i debatten på Facebook och jag tar mig friheten att citera Mattias Karlssons reflektioner.


"Jag betvivlar inte att kulturministern Alice Bah-Kunke är en sympatisk person, som bara valt/blivit utsedd till fel jobb. Jag måste dock säga att det är lite magstarkt av henne att med tårdrypande stämma uttrycka sin kärlek till yttrandefriheten och grundlagarna och att anklaga SD för bristande respekt för dessa samtidigt som den regering hon ingår i precis lagt fram en proposition om att ändra grundlagarna i syfte att minska yttrandefriheten.

 

Jag måste säga att det är ganska magstarkt av henne att tala sig varm för det kommunala självstyret samtidigt som den regering hon är en del av har gjort mycket allvarliga inskränkningar i det kommunala självstyret, bl.a genom att frånta kommunerna rätten och möjligheterna att säga nej till asylsökande, hur ansträngd kommunernas ekonomi, välfärd och boendesituation än är.

 

Jag måste säga att det är lite magstarkt av henne att säga sig kämpa för att bevara det som hennes småländska morföräldrar byggt upp, samtidigt som hon tillhör ett parti som gjort allt för att riva ned arvet från tidigare svenska generationer och förvandla Småland och Sverige till oigenkännlighet. Ett parti vars politik har resulterat i att när jag numera hör någon nämna den lilla småländska orten Mariannelund, så tänker jag inte längre på Emil och Ida, utan på den kanske mest brutala gruppvåldtäkten i Sveriges historia och på hedersmord...

 

Hit, men inte längre! Nej till böneutrop! Låt oss på riktigt skydda och bevara den kultur och identitet som kulturministerns såväl som mina egna småländska morföräldrar byggde upp och var bärare av.

 

Avslutningsvis kan jag konstatera att kulturministern överhuvudtaget inte berörde Jomshof högst centrala fråga kring huruvida religionsfrihet inte också rimligen borde innebära friheten att kunna välja bort religiösa budskap, påbud och predikningar?"

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 26 mars 2018 21:08

En väldigt bra interpellationsdebatt av Richard Jomshof. Jag blir dock väldigt förvånad och besviken på hur Alice Bah Kuhnke svarar på Richard Jomshofs frågor. Men hon företräder ju Miljöpartiet. Jag undrar dock vad hon tänker innerst inne.


Tyvärr är en majoritet av svenskarna så ointresserade, okunniga och naiva angående det som just nu pågår i Sverige. Islamiseringen! Den pågår i det dolda i moskéer som ofta är dolda och inte syns i det svenska samhället. Precis som den källarmoské som finns på Storgatan i Kalmar. Det finns inte det minsta tecken på att den existerar vid entrén till källarmoskén.


Det finns antagligen flera moskéer i Kalmar med de bedrivs i det fördolda och utan myndigheternas insyn! Utan bygglov och att någon brandsyn utförts. 

 

Jag tror många svenskar skulle bli fullständigt förskräckta om de visste vad som pågår i dessa moskéer.

Om de visste hur nära detta pågår deras egna hem.

Om de visste vad deras muslimska grannar ägnar sig åt.

Om de visste hur många av dessa personer ser ned på vår svenska kultur och våra värderingar.Marcus Birro skriver i GP om fegheten.


"Nej, Hermansson och älskade Göteborg. Ni har inte varit naiva. Men ni har varit förbannat fega. Ni har sett vad som hänt med dem som för flera år sedan försökte varna för detta, ni har själva varit med om att spela ut rasistkortet och islamofob-kortet. Ni har hållit i den yxan. Ni har jagat sanningssägare med yxa och förtal. Så kom inte och säg att ni varit naiva. Ni har varit fega. Det är den raka och enkla sanningen."


http://www.gp.se/nyheter/debatt/kom-inte-och-s%C3%A4g-att-ni-varit-naiva-1.5457129


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 25 mars 2018 23:28

Efter många års kämpande så börjar våra valsedlar att se väldigt bra ut med mängder av kompetenta personer. Utvecklingen går rasande fort nu. Medlemsantalet stiger i rask takt. Sedan början av februari har vi ökat med mer än 30 medlemmar i vår kommunförening, SD Calmar. Fantastiskt roligt!


Idag har vi haft distriktsårsmöte i Västervik för SD Kalmar län. Jag blev återvald som 2:e vice ordförande och som kassör för distriktet. Vi har under varje år sedan valet 2014 avsatt en rejäl påse med pengar tillsammans med alla kommunföreningar i vårt distrikt till en valfond inför årets val. Nu skall det bli väldigt roligt att få satsa dessa pengar i valrörelsen. Vi har redan eller tidigare bokat upp annonsplats i de stora lokaltidningarna på strategiska dagar under valrörelsen. 


Jag ser verkligen fram emot de kommande månaderna. Det kommer bli mycket att göra men samtidigt tror jag att det kommer bli fantastiskt roligt! Jag lovar att vi kommer synas lokalt.

 

Idag beslutade vi också om landstingsvalsedeln. Sedan tidigare var kommunvalsedeln klar. Nu är det bara att invänta att första utkastet på riksdagsvalsedeln också skall komma.


Det är fantastiskt roligt att se det första utkastet på våra valsedlar. Här nedan kommer utkastet på vår kommunvalsedel och den landstingsvalsedel som kommer gälla för Kalmar o Öland.


 

 Av Thoralf Alfsson - 25 mars 2018 00:28

”Barnäktenskap och tvångsäktenskap ska aldrig accepteras.” Det skriver idag EU-parlamentarikern Anna Hedh (S), landstingsrådet Jessica Rydell (MP) och Leila Ben Larbi (V) på Barometerns debattsida och meddelar samtidigt att Metoo-kampen skall leva vidare i Kalmar län.


I torsdags röstade Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet i riksdagen NEJ till att förbjuda barnäktenskap och tvångsäktenskap.


Hyckleri! En sosse stod emot partipiskan eller röstade han/hon fel

 

Socialdemokraterna skickar fram finansministern Magdalena Andersson för att försvara sin reservation i riksdagen och att man röstade emot utskottets förslag.

 

https://www.expressen.se/nyheter/finansministern-sd-sprider-desinformation-/

 

 

Av Thoralf Alfsson - 24 mars 2018 13:57

Lyssnade på lördagsintervjun alldeles nyss av Ardalan Shekarabi. Jag fick mig ett gott skratt i slutet av intervjun då han ställdes mot väggen varför socialdemokraterna inte kritiserar Sverigedemokraterna för migrationspolitiken längre. Jag citerar från intervjun,


”Backar man bandet några år så handlade kritiken från er nästan uteslutande om migrationspolitiken. ”SD är ett nyfascistiskt enfrågeparti” sa statsminister Stefan Löfven för fyra år sedan. Handlar det här om att ni närmat er SD så mycket inom frågor som rör migration och hur många asylsökande Sverige klarar etc. Att skillnaden mellan er på det här området blivit ganska liten?

 

-        Vi har inte haft en process under de här åren som handlat om att vi närmat oss SD i de här frågorna. Vi har anpassat oss till verkligheten!”

 

 

Jag och många med mig vet att Socialdemokraterna befunnit sig långt ifrån verkligheten under flera decennier. Det är ju skönt att en minister i den socialdemokratiska regeringen erkänner detta i Sverige Radio.

Av Thoralf Alfsson - 24 mars 2018 08:02

 


Jag hade hoppats att efter mina blogginlägg och kommunens uppsättning av staket för att hindra infart till Stortorget skulle ha gett en effekt men så har inte blivit fallet. Jag stannade igår till vid Stortorget en stund och pratade med parkeringsvakterna som hade fullt jobb med att stoppa och prata med personer, i huvudsak invandrare, som körde bil på Stortorget och parkerade där.


Efter att jag lyssnat på några av dessa diskussioner mellan parkeringsvakten och felparkerare, däribland en kvinna i hijab inser jag att dessa samtal inte leder någon vart. De har en helt annan kultur med sig där lag och ordning har en helt annan betydelse. För det kan väl inte vara så att de anser sig stå över våra regler och lagar? De har väl också fått ben och fötter att gå med och kan då också parkera på de större parkeringsplatserna, även om de tvingas gå 200-300 meter extra.


 


Jag anser inte att parkeringsvakterna skall ägna sig åt att prata dessa människor till rätta och få dem att flytta sina bilar från Stortorget och parkera på de anvisade platserna. Bötfäll direkt! Låt dem parkera och gå ifrån sina bilar. Bötfäll sedan direkt! Det skall också vara kraftiga böter inte 200 kronor utan snarare 1 000 kronor som skall gälla för felparkerare på Stortorget.


Enligt parkeringsvakterna kan de inte bötfälla personer som kör omkring på Stortorget i många fall på gångbanan. Det har bara polisen befogenhet att göra. Jag anser att Kalmar kommun borde be polisen om hjälp att bötfälla alla dessa bilister som kör omkring kors och tvärs på Stortorget under fredagarna i samband med fredagsbönen och torghandeln. Det skulle säkert sysselsätta 3-4 poliser under några timmar men jag är säker på att det skulle få avsedd effekt om böterna vore i storleksordningen 1500-2000 kronor.


Varför är det bara etniska svenskar som behöver respektera våra trafikregler och lagar?

 


 

Av Thoralf Alfsson - 23 mars 2018 07:55

Jag har faktiskt väntat på att någon av lokaltidningarna Barometern eller Östra Småland som båda har sina redaktioner strax intill Stortorget i Kalmar skulle skriva om torghandeln. Jag har ju lyft detta i ett antal blogginlägg under det senaste året. Inte minst det parkeringskaos som varit just på fredagar i samband med muslimernas fredagsbön och torghandel.


Idag har Barometern en naiv artikel.

http://www.barometern.se/kalmar/torghandeln-blomstrar-trots-isvindarna/


”Rawan Alush är stressad. Han trycker ner pengarna han får från Clara Bäckström i en stor plastburk. Just nu hinner han inte skriva kvitton, förklarar han för Barometern.

En torghandlare kan slippa lämna kvitton om man säljer för mindre än 182 000 kronor per år inklusive moms, enligt Skatteverkets regler.

– Jag skriver upp alla pengar jag har tjänat när jag kommer tillbaka till butiken. Och redovisar till Skatteverket, säger Rawan Alush.”

 

I mitt lilla videoklipp kan man se hur det går till på Stortorget i Kalmar varje fredag.”Varje vecka kör han till Malmö eller Helsingborg för att hämta varor. Där finns arabiska grossister som har billig frukt och billiga grönsaker.”

 

När jag som ledamot i riksdagens Skatteutskott besökt Malmö 2012 berättade ett socialdemokratiskt kommunalråd att den svarta handeln bara i Malmö kommun omsatte mer än 5 miljarder kronor. Vilket innebar att samhället gick miste om mer än 2 miljarder kronor i skatteintäkter.


Vågar Skatteverket kontrollera dessa arabiska grossister och handlare?

Av Thoralf Alfsson - 21 mars 2018 21:35

Västerviks kommun har granskats av Uppdrag granskning den senaste veckan angående en byggnation på Slottsholmen och en förlängning landningsbanan vid flygplatsen. Moderaternas före detta kommunalråd Harald Hjalmarsson har utan tvekan varit ute i gränslandet och kommer nu granskas av åklagare.

 

Det är en ren tillfällighet att min egen granskning av kommunerna just denna vecka kommit till just Västerviks kommun. I förra veckan skickade jag ut min statistik till flera av de personer som förekommit i Uppdrag granskning. Jag har skickat till nedanstående personer för frågor eller kommentar av statistiken.


Thomas Kronståhl (S), ordförande kommunstyrelsen

Conny Tyrberg (C), vice ordförande kommunstyrelsen

Harald Hjalmarsson (M), 2:e vice ordförande kommunstyrelsen

Anders Björlin, kommundirektör


Var du medveten om dessa siffror tidigare?

Hur ser du på utvecklingen som framgår av statistiken?

Är du oroad inför framtiden?


Ingen av ovanstående personer har svarat på frågorna.


Hur ser befolkningsutvecklingen ut i Västerviks kommun? Kommunen har haft en relativt stabil befolkning men sammansättningen har över tiden förändrats ganska dramatiskt. Befolkning har hållit sig runt 36 000-37 000 invånare under 2000-talet. Invandringen är den stora orsaken till att kommunen inte har avfolkats.


 

Antalet personer med svensk bakgrund har minskat dramatiskt sedan 2002 med ca 2 500 personer vilket motsvarar en minskning med ca 15 procent. Samtidigt har antalet personer med utländsk bakgrund ökat med drygt 2 000 personer vilket motsvara en ökning med nästan 100 procent sedan 2002.


Förändringen i befolkningen har även fått konsekvenser när det gäller arbetslösheten. Antalet invånare med utländsk bakgrund uppgår till närmare 5 000 personer. Vilka konsekvenser har det fått? Ja, det är bara att titta på siffrorna över arbetslösheten i kommunen.


 

Idag ligger arbetslösheten bland inrikes födda på ca 5 procent. När det gäller utrikes födda är dock utvecklingen helt annorlunda och har under de senaste månaderna varit över 35 procent. Att Västerviks kommun har en alarmerande utveckling när det gäller arbetslösheten för personer med utländsk bakgrund är ett faktum som ofta förnekas av politiska företrädare inom 7-klövern.


När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof kan vänta om hörnet för kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Västerviks kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 38 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”


Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


Men situationen blir inte bättre när man även tittar på hur det ser ut i den åtgärd som kallas för etableringsreformen.


 


Etableringsreformen fungerar som en stötfångare för kommunerna som avlastas från dessa kostnader för nyanlända som blir skrivna i kommunen under de första 24 månaderna. Efter dessa månader går det fulla ekonomiska ansvaret över helt och hållet på kommunen. Utbetalningen av etableringsersättning har ökat dramatiskt det senaste året.


Dessutom så har förstås Västerviks kommun redan kostnader för försörjningsstöd till personer med utländsk bakgrund på ca 10,0 miljoner kronor.


Västerviks kommun har också fått enormt mycket pengar från Migrationsverket i ersättningar för asylsökande och de kostnader som uppstått i kommunen framförallt för ensamkommande unga män. Kostnadsutvecklingen har varit dramatisk de senaste två åren. Under 2017 uppgick ersättningarna till hissnande 169 miljoner kronor.


 

Ökning sedan 2012 är ca 900 procent. Från 19 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 169 miljoner kronor under 2017. Kom ihåg att det handlar om våra gemensamma skattemedel.


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan drygt 250 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under ett enda år enbart i Västerviks kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Västervik kommuns skatteintäkter var under 2017 ca 1 540 miljoner kronor, det innebär att kostnaderna för invandringen under 2017 motsvarar ca 16 procent av skatteintäkterna.


Om Västerviks kommun skulle finansiera hela invandringskostnaden under 2017 självt skulle kommunen varit tvungna att höja kommunalskatten med ca 16 procent. Det vill säga från dagens 21,16 kronor till ca 24,50 kronor. En höjning med nästan 3,50 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt närmare 36 kronor per hundralapp! Och då är kyrkoskatten inte inräknad.


De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att upprätthålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiva och okunnig eller helt enkelt helt ointresserade. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga mer eller mindre alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunniga och litar på politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Västerviks kommun så borde var och en förstå att det kommer att bli kärvt när kommunen måste ta hela det ekonomiska ansvaret själva om något år.


Väntar katastrofen om hörnet? Det är bara staten som kan rädda Västerviks kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd. Eller att många utrikes födda väljer att flytta ut från kommunen.Här nedan finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna till Västerviks kommun från Migrationsverket.


 


Tidigare granskade kommuner med länkar till dessa blogginlägg.


Emmaboda kommun 

Mörbylånga kommun

Borgholms kommun

Torsås kommun

Vimmerby kommun

Högsby kommun

Hultsfred kommun

Nybro kommun

Mönsterås kommun


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se