thoralf

Direktlänk till inlägg 27 mars 2018

ALICE BAH KUHNKE SÄNKER MILJÖPARTIET

Av Thoralf Alfsson - 27 mars 2018 07:55

ABK eller Alice Bah Kuhnke visade igår prov på hur man inte svarar på en interpellation i riksdagen. Är det någon som vill se ett prov på varför det finns ett politikerförakt bland många svenskar så skall ni titta på denna interpellationsdebatt. Den finns i efterföljande blogginlägg.


Mattias Karlsson har kommenterat Alice Bah Kuhnkes svar i debatten på Facebook och jag tar mig friheten att citera Mattias Karlssons reflektioner.


"Jag betvivlar inte att kulturministern Alice Bah-Kunke är en sympatisk person, som bara valt/blivit utsedd till fel jobb. Jag måste dock säga att det är lite magstarkt av henne att med tårdrypande stämma uttrycka sin kärlek till yttrandefriheten och grundlagarna och att anklaga SD för bristande respekt för dessa samtidigt som den regering hon ingår i precis lagt fram en proposition om att ändra grundlagarna i syfte att minska yttrandefriheten.

 

Jag måste säga att det är ganska magstarkt av henne att tala sig varm för det kommunala självstyret samtidigt som den regering hon är en del av har gjort mycket allvarliga inskränkningar i det kommunala självstyret, bl.a genom att frånta kommunerna rätten och möjligheterna att säga nej till asylsökande, hur ansträngd kommunernas ekonomi, välfärd och boendesituation än är.

 

Jag måste säga att det är lite magstarkt av henne att säga sig kämpa för att bevara det som hennes småländska morföräldrar byggt upp, samtidigt som hon tillhör ett parti som gjort allt för att riva ned arvet från tidigare svenska generationer och förvandla Småland och Sverige till oigenkännlighet. Ett parti vars politik har resulterat i att när jag numera hör någon nämna den lilla småländska orten Mariannelund, så tänker jag inte längre på Emil och Ida, utan på den kanske mest brutala gruppvåldtäkten i Sveriges historia och på hedersmord...

 

Hit, men inte längre! Nej till böneutrop! Låt oss på riktigt skydda och bevara den kultur och identitet som kulturministerns såväl som mina egna småländska morföräldrar byggde upp och var bärare av.

 

Avslutningsvis kan jag konstatera att kulturministern överhuvudtaget inte berörde Jomshof högst centrala fråga kring huruvida religionsfrihet inte också rimligen borde innebära friheten att kunna välja bort religiösa budskap, påbud och predikningar?"

 
 
Ingen bild

per

27 mars 2018 08:10

Jag vill också slippa höra de störande kyrkklockorna som för oljud titt som tätt.

Thoralf Alfsson

27 mars 2018 08:25

Du menar de klockor som ljuder vid olika klockslag och som egentligen talar om hur mycket klockan är.

 
Ingen bild

Christer

27 mars 2018 09:09

Det var ett vackert citat av Mattias Karlsson. Jag blev riktigt rörd, sitter med tårar i ögonen. Tack för orden Mattias!

 
Ingen bild

Observer

27 mars 2018 09:20

-Vad kan man förvänta sig när mar rekryterar från Disneyklubben ?!!

 
Ingen bild

tony

27 mars 2018 10:01

samma sak vid ku-utfrågningen, massa svammel inga svar

 
Ingen bild

weasel

27 mars 2018 10:29

Det skulle vara både bra och roligt om minister ABK åtminstone kunde begripa skillnaden mellan klockringning och böneutrop.
Ett "böneutrop" är just ett böneutrop.
Även om sådana som exempelvis "Per" i det här kommentarsfältet stör sig på klockringningen så är det en klockringning och inte ett böneutrop där en präst beordrar Per att tro på Jesus.
De som likt ABK argumenterar med att likställa klockringningar med böneutrop kan ju säga åt moskéerna att använda sig av klockringningar istället för böneutrop, eftersom detta ju tydligen är ungefär samma sak.
Moskéerna kommer inte att hålla med om det - eftersom det är just själva trosbekännelsen som är det viktiga och inte att kalla folk till moskéen .

Och Nej, det hela har ingenting med "religionsfrihet" att göra.
Religionsfrihet innebär att folk har rätt att tro på vilken gud dom vill. Religionsfrihet innebär INTE att jag har rätt att ställa mig och skrika "Lucifer är den enda sanna guden" klockan 05.30 varje Måndag.

 
Ingen bild

Lena1

27 mars 2018 10:33

Visst sänker hon MP, hon står i kammaren och klipper med de förlängda ögonfransarna och talar som en liten flicka för att få sympatier. Det är för att hon inte har något riktigt att komma med, hon är en flöjel som säger det någon annan viskat. Så hon fick jobbet som minister för sitt utseendes skull, MP ville ha ett dragplåster, något som uppmärksammar, men det blev tvärtom. Hon är värre än en mupp. Dessutom oförskämd när hon säger att hon äääälskar Sveriges fri- yttrandefriheter, men kan inte tänka längre än hur lång tid vi ska få behålla den.

Nej sådan som hon är en modedocka som endast flyter ovanpå andra, vad har hon i Riksdagen att göra?

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 mars 2018 10:34

Böneutropen kan liknas vid ormar som sakta, sakta kramar ihjäl sitt byte... Först en gång i veckan, sedan en gång per dag, sedan två gånger per dag... osv..
Miljöpartiet måste förhindras från allt inflytande efter höstens val. Deras politik, främst migrationspolitiken har helt spårat ur.
Hade partiet varit en människa, då hade nog resultatet blivit tvångsvård..

 
Ingen bild

Lena1

27 mars 2018 10:35

Skriver ner länken:

https://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/interpellationsdebatt/boneutrop_H510434

P.s Jomshof var lysande!!!!

 
Ingen bild

Trötter

27 mars 2018 11:13

Bra där !
Precis vad jag ville att SD skulle påpeka.

 
Ingen bild

Stridhsson

27 mars 2018 11:26

Finns bara en sak.... man tar sig för pannan och ramlar av stolen.
Vilken lekstuga detta ynkliga parti får bedriva...

 
Ingen bild

Hacke

27 mars 2018 12:07

Om svenskarna bara kunde få fick lite större intresse för politik och bemödade sig med att titta på exempelvis de ofiltrerade direktsändningarna från riksdagen, KU och annat som faktiskt fortfarande finns i regimmedias utbud istället för att bara gapa och svälja det tillrättalagda urvalet, klipp-och-klistrainslagen och uteblivna följdfrågorna från politrukerna i Rapport och Aktuellt hade vi haft ett annat politiskt landskap.
Skulle man dessutom drista sig till att ta steget ut i det fria och jämföra informationsutbudet i msm med den rika mångfald på riktigt som idag finns lättillgängligt bara något knapptryck bort så skulle saken vara klar – enda oppositionen sd hade haft egen majoritet.
Då kunde dagens katastrofministär förpassas till det som passar dem betydligt bättre. I Kuhnkes fall förslagsvis som att gå all in och axla f d premiärlejonet Alice Timanders roll och kreationer varvat med programledarskap i den multikulturella häxkitteln Barnkanalen. Endast för pk-eliten av genuscertifierade föräldrar och deras stackars hjärntvättade avkommor.
Men så var det det det där med den eviga förbannelsen ”det sovande folket”.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

27 mars 2018 12:40

Det heliga kommunala självstyret räcker inte heller till för att förbjuda tiggeriet.

Utanför ämnet:
Partiernas medlemsantal vid årsskiftet har nu redovisats.
Om man spånar lite kring dessa och kopplar ihop dem med avgivna röster i riksvalet så kan man göra en del gissningar.
SD fick 2006 ca 80 röster per medlem.
2010 83 röster per medlem.
2014 67 röster per medlem.
2018 min gissning är 55 röster per medlem, vilket ger 27% i riksvalet.

För övriga rikspartier ligger antalet röster per medlem markant lägre är för SD. De varierar mellan 20-30 röster per medlem.


 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

27 mars 2018 13:10

Alice Bah Kunhke säger:

"– Det är självklart för mig att extremister och åsikter och inriktningar som den här personen på middagen står för inte har någon plats i vårt demokratiska samhälle, inte någon plats alls."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/article22632841.ab

Man tar sig för pannan.

 
Ingen bild

Stefan A

27 mars 2018 14:28

Journalisten Bah Kuhnke vill som alla journalister att
yttrandefriheten enbart skall gälla journalister, därav
denna ilska mot nätet. Hennes kollega förra stupröret
Peter Eriksson vill nu i sammarbete med expressen
censurera sökmotorer och fb mm. man låter precis
som vilket förbuds och betongparti som helst, är det
makten som berusar i så hög grad att det man en gång
stod för inte är vatten värd, grundarna lär plågas på
sina äldreboenden där grönavågarna nu framlever sina liv.
Ju fortare MP försvinner ur riksdagen ju bättre är det
för alla parter, det är plågsamt att se ett parti sakta
strypa sig själv....

 
Ingen bild

Rune

27 mars 2018 14:37

Böneutrop kan man ju med dagens teknik ordna med SMS. Då når man ju de troende och behöver inte besvära allmänheten.

 
Ingen bild

Björn

27 mars 2018 16:57

Man kan ju undra om kvinnan menar vad hon säger, eller säger vad hon tror förväntas av henne.
Hon verkar ju inte hata kristendomen, vilket annars skulle kunna vara en orsak till flörten med islamisterna. Så vad anser hon egentligen. För inte kan väl en kvinna med hennes bakgrund vilja ha ett islamistiskt Sverige.
För övrigt tycker jag att det är lågt av en minister att stå i kammaren och ljuga samt förvränga sanningar.

 
Ingen bild

Nisse

27 mars 2018 17:13

Det var bra skrivet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards