thoralf

Direktlänk till inlägg 24 mars 2018

VILKET SJÄLVMÅL AV S-MINISTERN SHEKARABI

Av Thoralf Alfsson - 24 mars 2018 13:57

Lyssnade på lördagsintervjun alldeles nyss av Ardalan Shekarabi. Jag fick mig ett gott skratt i slutet av intervjun då han ställdes mot väggen varför socialdemokraterna inte kritiserar Sverigedemokraterna för migrationspolitiken längre. Jag citerar från intervjun,


”Backar man bandet några år så handlade kritiken från er nästan uteslutande om migrationspolitiken. ”SD är ett nyfascistiskt enfrågeparti” sa statsminister Stefan Löfven för fyra år sedan. Handlar det här om att ni närmat er SD så mycket inom frågor som rör migration och hur många asylsökande Sverige klarar etc. Att skillnaden mellan er på det här området blivit ganska liten?

 

-        Vi har inte haft en process under de här åren som handlat om att vi närmat oss SD i de här frågorna. Vi har anpassat oss till verkligheten!”

 

 

Jag och många med mig vet att Socialdemokraterna befunnit sig långt ifrån verkligheten under flera decennier. Det är ju skönt att en minister i den socialdemokratiska regeringen erkänner detta i Sverige Radio.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 mars 2018 14:18

Angående gårdagens muslimska terrordåd i Frankrike.

Svegot: "Vid detta tillfälle avrättar terroristen en i personalen och en kund medan han ropar ”Allahu Akbar”, det berättar vittnen som lyckades fly från platsen."

Expressen: "Redouane Ladkim var, enligt La Depeche, beväpnad med vapen och granater, hade tagit flera som gisslan på stormarknaden. Han ska även ha skrikit "Allah Akbar (Gud är stor). Jag ska döda alla," när han stormade in.”

"Allah Akbar (Gud är stor). Jag ska döda alla,"

Vad är det första man hör under ett muslimskt böneutrop? Jo, det är "Allahu akbar"

Varför i helvete ska vi tillåta en sådan medeltida och primitiv galenskap i vårt land? Allahu akbar är ju ett stridsrop och en direkt uppmaning till full konfrontation och våld mot icke-muslimer. Jag kommer ALDRIG att acceptera böneutrop i min närhet.

Aldrig.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Adhan

Thoralf Alfsson

24 mars 2018 14:48

Aldrig Allah akbar!

 
Ingen bild

Hacke

24 mars 2018 14:37

Samma tanke Thoralf. Skulle just gå in och posta denna kommentar OT i tidigare tråd då jag sedan upptäckte när jag skulle klistra in den att du startat denna.

Det kvittar om det är centerns valupptakt eller Ardalan Shekarabi i Lördagsintervjun. Det mesta handlar ändå alltid om sd, eller rättare sagt smutskastning av sd, och det med ”journalisternas” benägna bistånd. Men de får allt svårare att sy ihop detta deras gemensamma intresse i takt med att man motvilligt tvingats att närma sig sd:s politik, inte minst på det känsligaste området av dem alla.
Shekarabi slet så flugan sloknade och det bästa han lyckades klämma fram i famlandet efter det halmstrå som inte existerar:
- Vi har inte närmat oss sd, vi har närmat oss verkligheten.
Vilket erkännande! Först Löfvens bekännelse om den egna naivismen kring Sveriges största ödesfråga. Och nu detta: ”Vi har närmat oss verkligheten”, från ett parti som ser sig som det självklara statsbärande partiet.
Behöver jag tillägga att den givna följdfrågan på detta självmål uteblev.
Att det dessutom var dubbla självmål då sd och verkligheten för allt fler är synonymt är väl för mycket begärt att sossar och politruker på statsradion ska begripa.

Thoralf Alfsson

24 mars 2018 14:51

För att inte tala om snacket om svenska värderingar. För några är sedan kallades samma sak för svenskhet. Och varenda sverigedemokrat som var med då har fått frågor om vad svenskhet är för något.

Nu pratar alla hur naturligt som helst om svenska värderingar. Vilket förbannade hyckleri från framförallt journalister.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 mars 2018 15:01

@Thoralf Alfsson Lördag 24 mars 14:4

Håller du med mig eller menar du att man inte gallskriker Allahu akbar?


"Iskalla vindar piskar och snöflingor dinglar ned då vintern vägrar att släppa sitt grepp. Allahu akbar", låter det plötsligt, då böneutropet drar igång i Fittja moské precis bakom där jag står."

http://www.dagen.se/nyheter/sa-later-ett-boneutrop-i-sverige-1.1117229

Thoralf Alfsson

24 mars 2018 15:03

Jag vill aldrig höra det i Kalmar! Det är direkt kopplat till terrorattentat!

 
Ingen bild

Christer

24 mars 2018 15:34

Jag är inte särskilt religiös, och kan inte på rak arm räkna upp alla dödssynderna. Vet inte om hyckleri finns med bland dem (kanske det kan räknas in som falskt vittnesbörd?). Hur som helst är hyckleri och falskhet något av det sämsta som finns hos en mänskligheten. De som nu talar om svenska värderingar och som skrek i högan sky när det kom från SD, hur känns det nu? Innerst inne? Och de ynkliga journalister som inte törs koppla ihop politiker med sina tidigare uttalanden. Vems ärenden går ni egentligen. Och hur känns det inombords?
Alla människor har väl sagt och gjort något dumt någon gång, det är inte det, utan hur man står för något tokigt eller felaktigt man sagt. Själv har jag utan att nu försöka spela amatörjesus lärt mig att det enklaste är att erkänna ett fel eller ett misstag. "Jag hade fel!" Det har varit det enklaste och ärligaste sättet att gå vidare när man haft dåligt på fötterna. Detta tycks de flesta politiker vara vaccinerade mot. Tänker ibland på "stridshingsten" Reinfeldt som i Ronna sa: "endast barbariet är ursvenskt, allt annat har kommit utifrån". Undrar ibland hur han själv skulle kommentera sitt uttalande? Men nej förresten jag skulle inte vilja höra det heller.

 
Ingen bild

Pepparholm

24 mars 2018 16:34

Ett självmål från SVT. Det blir ingen studentsång i SVT från Lund i år. Eva Beckman på SVT säger att man ska vårda olika traditioner. Uppenbarligen inte om de är svenska.

 
Ingen bild

Nisse

24 mars 2018 16:43

Roligt att höra en sosse säga att dom närmat sig verkligheten.
Innebär det då att dom tidigare varit verklighetsfrånvarande.......

 
Ingen bild

Robban

24 mars 2018 17:51

I ett normalt land så skulle Shekarabi ens befunnit sig på den här kontinenten, än mindre varit minister!
Han är, om inte jag minns fel, en illegal invandrare som obstruerade och vägrade lämna landet efter avslag!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

24 mars 2018 18:11

Man brukar ironiskt säga att man lärde sig vid rekryten att om inte kartan och naturen stämmer överens ska man gå efter kartan.
Det är efter den devisen Löfven med lakejer har levt.
Och att uttrycket "Sverige,dårarnas paradis" är en verklighet har Löfven presenterat många gånger.
"Kvinnor ska dela sin sperma för att befrukta män"

 
Ingen bild

E

24 mars 2018 18:55

För övrigt har en rad debattörer nu den pedagogiska utmaningen att övertyga halva befolkningen att påståenden om signalspaning mot Sverige inte alls är ett politiskt spinn, utan ett reellt hot. Ni har precis lyckats övertyga miljontals människor om motsatsen.
Det kanske var värt att offra det förtroendet för att klämma åt Bali?

 
Ingen bild

Pepparholm

24 mars 2018 18:56

Ytterligare självmål när man tänker efter: Miljöpartiet med offensiv marknadsföring av E85 och dieselbilar.

 
Ingen bild

Calle

24 mars 2018 20:09

Betr. Allahu Akbar
Kolla vilka direktiv polischefen i Venedig har gett sina medarbetare om ngn skriker detta på allmän plats. Ord och inga visor!!

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 mars 2018 20:17

Han och Moderaternas Hanif Bali har fått lite "fria tyglar" i debatten. Bali gick tydligen lite över gränsen, men är nog snart i gång igen. SD,s stora motståndare S och M, har båda var sin invandrare som jobbar lite på samma sätt. Ren händelse eller taktik..?? Säkert taktik..

 
Ingen bild

Sigge

24 mars 2018 20:20

Här är den tyska rapporten som visar att 350 miljoner i Afrika har redan packat sina väskor och är beredda att komma till Europa -
http://www.freiewelt.net/nachricht/die-naechste-migrationswelle-ist-schon-im-anrollen-10073928/

I artikeln står att skulle bara 10 % av dessa ge sig iväg kommer det 100 miljoner till oss.

I vanliga tidningar hålls dessa uppgifter hemliga. Vore det inte bättre att tala öppet om det som håller på att hända? Är det verkligen det bästa att stoppa huvudet i sanden? Thoralf, om några år är ditt minsta problem parkerade bilar på torget i Kalmar.

Thoralf Alfsson

24 mars 2018 20:24

Jag tror att jag har svårt att påverka människor i Afrika. Men i Kalmar är det en annan sak. Sedan handlar det inte i första hand om Stortorget utan att alla skall vara lika inför Sveriges rikes lag.

 
Ingen bild

S

24 mars 2018 21:20

Vem eller vilka är det som regerar i detta land. Märkligt att Johansson och Mattsson är så eniga och överens. Sitter regeringen i knät på media.

Hur många la märke till här Morgan Johansson:s kommentar
" I ett första skede vill jag se en dialog och en självsanering. Det är ju
så vi har löst det för de traditionella medierna "
Vilket självmål när han tillkännager vilka det är som styr medierna inkl . SVT och SR !
Med andra ord öppen d i k t a t u r !!


 
Ingen bild

Fredrik

24 mars 2018 22:50

Kan du livesända Lunds stundentsånger från lund den 30 april? Vi är många som vill se den, speciellt äldre svenskar.
svt(kommunist) har ju beslutat att sluta sända den med hänvisning till att det är för lite mångkultur...

Thoralf Alfsson

25 mars 2018 00:13

Det kommer säkert finnas flera som kommer göra det!

 
Ingen bild

OT

24 mars 2018 23:59

Vissa ting tål att upprepas om och om igen således här är några utdrag ur boken: "Modern Democracies" från år 1921 av James Bryce (Brittisk jurist, historiker och politiker). Se http://oll.libertyfund.org/index.php?option=com_staticxt&staticfile=show.php%3Ftitle=2084&Itemid=27

sidan 20: "THE word Democracy has been used ever since the time of Herodotus to denote that form of government in which the ruling power of a State is legally vested, not in any particular class or classes, but in the members of the community as a whole. This means, in communities which act by voting, that rule belongs to the majority, as no other method has been found for determining peaceably and legally what is to be deemed the will of a community which is not unanimous. Usage has made this the accepted sense of the term, and usage is the safest guide in the employment of words."

sidan 92: "IT is the newspaper press that has made democracy possible in large countries. The political thinkers of antiquity assumed that a community of self-governing citizens could not be larger than one voice could reach, because only by the voice could discussion be carried on: and they might have added that only where the bulk of the citizens dwell near one another can they obtain by word of mouth the knowledge of political events that is needed to make discussion intelligent and profitable."

sidan 109: "Democratic government rests upon and requires the exercise of a well-informed and sensible opinion by the great bulk of the citizens. Where the materials for the formation of such an opinion are so artfully supplied as to prevent the citizens from judging fairly the merits of a question, opinion is artificially made instead of being let grow in a natural way, and a wrong is done to democracy."

sidan 150: "Abraham Lincoln, whom no one ever surpassed in knowing how to deal with men, summarized the results of his observation in the famous sentence":

"You can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you can't fool all the people all the time."

 
Ingen bild

weasel

25 mars 2018 23:07

Eller, för att då i klartext sammanfatta innebörden i vad Shekbari säger ;
SD har haft verklighetskontakt, men det har inte socialdemokraterna.

 
Ingen bild

Skämt åsido!

26 mars 2018 12:32

SchejkArabi!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se