thoralf

Direktlänk till inlägg 24 mars 2018

BÖTFÄLL DIREKT

Av Thoralf Alfsson - 24 mars 2018 08:02

 


Jag hade hoppats att efter mina blogginlägg och kommunens uppsättning av staket för att hindra infart till Stortorget skulle ha gett en effekt men så har inte blivit fallet. Jag stannade igår till vid Stortorget en stund och pratade med parkeringsvakterna som hade fullt jobb med att stoppa och prata med personer, i huvudsak invandrare, som körde bil på Stortorget och parkerade där.


Efter att jag lyssnat på några av dessa diskussioner mellan parkeringsvakten och felparkerare, däribland en kvinna i hijab inser jag att dessa samtal inte leder någon vart. De har en helt annan kultur med sig där lag och ordning har en helt annan betydelse. För det kan väl inte vara så att de anser sig stå över våra regler och lagar? De har väl också fått ben och fötter att gå med och kan då också parkera på de större parkeringsplatserna, även om de tvingas gå 200-300 meter extra.


 


Jag anser inte att parkeringsvakterna skall ägna sig åt att prata dessa människor till rätta och få dem att flytta sina bilar från Stortorget och parkera på de anvisade platserna. Bötfäll direkt! Låt dem parkera och gå ifrån sina bilar. Bötfäll sedan direkt! Det skall också vara kraftiga böter inte 200 kronor utan snarare 1 000 kronor som skall gälla för felparkerare på Stortorget.


Enligt parkeringsvakterna kan de inte bötfälla personer som kör omkring på Stortorget i många fall på gångbanan. Det har bara polisen befogenhet att göra. Jag anser att Kalmar kommun borde be polisen om hjälp att bötfälla alla dessa bilister som kör omkring kors och tvärs på Stortorget under fredagarna i samband med fredagsbönen och torghandeln. Det skulle säkert sysselsätta 3-4 poliser under några timmar men jag är säker på att det skulle få avsedd effekt om böterna vore i storleksordningen 1500-2000 kronor.


Varför är det bara etniska svenskar som behöver respektera våra trafikregler och lagar?

 


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

SM811

24 mars 2018 08:30

Sju(k)klöverpolitikerna och polisen kommer inte ta tag i detta.
Det är ju valår och då vill de inte stöta sig med invandrarna.
Det svenska rättsväsendet är i fritt fall.
Sju(k)klöverpolitikerna och de PK är de skyldiga som inte tar tag i problemen endast för att det rör sig om invandrare. Tydligen hänger rasiststämplingen över dom ännu.
SD 2018 för lika lag för alla

 
Ingen bild

kalle

24 mars 2018 08:44

Enklast vore väl att tillåta parkering på torget så blir alla nöjda utom TA.

Thoralf Alfsson

24 mars 2018 09:08

Enklast vore väl att även tillåta sharialagar också!

 
Ingen bild

Eric H

24 mars 2018 09:02

Den fetade meningen som avslutar - är den inte ett av Sveriges störst problem just nu?
Vi har ju i realiteten två separata lagsystem och -tillämpningar?
Begå våldtäkt gav ju tidigare alltid fängelse, numera kan man komma undan med "samhällstjänst".
För mig är detta helt otroligt!
Har svenska kvinnor inget värde i lagen?

 
Ingen bild

Pepparholm

24 mars 2018 09:16

Tråkigt med ett fult staket på det anrika torget.

 
Ingen bild

Zi

24 mars 2018 09:37

@Eric H.
SD måste ta tag i problemet med dessa hetslagar. Det kan ju inte fortgå att polis och hela juristkåren håller på att jagar äldre på Facebook för att de berättar sanningen.

Jag förstår att polisen hellre jagar ofarliga äldre på Facebook än kriminella som skjuter, men polis och jurister ska prioritera rätt. Och kan de inte göra detta, då ska man, som i detta fall, ignorera bagateller som hets mot folkgrupp och koncentrera sig på riktiga problem.

 
Ingen bild

onkel sven

24 mars 2018 10:01

Parkeringsproblemet på Storgatan i Högsby törs man inte ta tag i av rädsla för rasiststämpeln ! Alla vet vilka som parkerar fel .jo de nya svenskarna som vi försörjer med moskeer och parkeringsplatser ,det får bara rulla på !

 
Ingen bild

Lotta_1

24 mars 2018 10:38

@Kalle Är du dum i huvudet? Det är ett torg och där skall det inte stå några bilar eller förekomma någon biltrafik alls. Vi svenskar accepterar det varför skall inte utlänningar göra det? Det går ju alldeles utmärkt att bötfälla bilar, som enligt trafikreglerna står fel trots att de inte står i vägen vid samma torg. Att de inte bötfäller dessa individer som högaktningsfullt struntar i våra lagar tror jag beror på ren feghet. De vågar helt enkelt inte stöta sig med muslimerna. Lika inför lagen är ett stort skämt.

 
Ingen bild

Christer

24 mars 2018 10:58

Så sorgligt med myndigheter som väljer att se genom fingrarna för att inte riskera att få rasiststämpeln på sig. Jag tänker ofta på de poliser som var på plats när tiggarlägret Salve utrymdes. Tror inte dom kände att det var en bra dag på jobbet när dom bara kunde titta på när karavanen av obesiktade, obeskattade och oförsäkrade husvagnar fritt kunde rulla ut från lägret. Ok, kan förstå att myndigheterna i det läget ville få lägret tömt på husvagnar, men det var ett lagbrott som aldrig en "svensk" hade kunnat gå i land med.
Men det är bra Thoralf att oförtröttligt lyfta fram det som är vårt lands sorgliga synsätt på det som benämns "allas lika värde".

 
Ingen bild

Sigge

24 mars 2018 11:17

I Ghana är det 75 % som vill lämna landet och komma till Europa eller USA. 74 % i Nigeria. De andra länderna i Afrika ligger inte långt efter. I Senegal har redan 44% packat sina väskor, i Ghana är det 42 %. Totalt är det över 350 miljoner i Afrika som har sina väskor packade och är klara för att komma. Eftersom både USA och nästan hela Europa har fått nog, är det bara Sverige kvar som måste ta sitt ansvar... vi måste helt enkelt öppna våra hjärta.

Sen får vi inte glömma hela Asien. Detta bli en riktig utmaning får våra goda politiker, men 80 % av svenska befolkningen vill hjälpa till, så detta kommer att bli fint.

Jag har försökt förstå hur våra politiker tänker och kommit fram till att man försöker begå självmord, i synnerhet Lööf är mycket ivrig, men man är helt enkelt för feg att göra det själv. Alltså begår man självmord tillsammans, enligt principen ”tillsammans är man mindre ensam”. Man gör faktiskt riktiga framsteg och är snart halvvägs. Jag ser ingen anledning till att vi ska misslyckas med våra företagande.

 
Ingen bild

Robban

24 mars 2018 11:40

Jag kan tyvärr besvara frågan!

"Varför är det bara etniska svenskar som behöver respektera våra trafikregler och lagar?"

Det beror på att du som svensk idag räknas som en andra klassens medborgare, du är helt enkelt inte lika mycket värd!
Alla är vi lika mycket värda, utom etniska svenskar, som inget är värda!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

24 mars 2018 11:48

Börjar det inte att bli lite tjatigt nu om torget i Kalmar. Torghandel med tillstånd och bilar som kör fram till stånden trots förbjuden biltrafik.
Än sedan då? Det är väl inte många som vill gå på det torgets kullerstensbeläggning, så några som hindras p g a biltrafiken lär det inte finnas.

Jag är i princip för "Likhet inför lagen", men såvitt jag vet jobbar inget riksparti för det. Och då blir dina skriverier om torget i Kalmar bara patetiska parenteser.

Thoralf Alfsson

24 mars 2018 11:55

Du behöver inte läsa om det inte passar. Det är helt frivilligt.

Det skillnad om någon vill ha en ställplats för några husbilar på Öland.

 
Ingen bild

Anneli jakobsson

24 mars 2018 12:25

Håller helt med dig Thoralf. Varför ska inte lagen vara lika för alla. Såg nu ett program om Stockholmspolisen där de stoppade en personbil som betedde sig märkligt och vingligt. Föraren och de andra var av utländsk härkomst och föraren blev arg och skrek åt polisen. De tog inte utandningsprov eller någonting för de ville inte riskera ännu mer bråk utan föraren fick lugnt åka vidare medan polisen skulle skriva en händelserapport om detta. Vart är vi på väg när polisen inte vågar ingripa. Den här föraren kunde ju varit både narkotika och alkoholpåverkad

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 mars 2018 12:31

Den nya öfverklassen har blivit hjärntvättade med att allt de vill göra är tillåtet. Blir de kritiserade är det bara att skrika RASISM...

 
Ingen bild

SM811

24 mars 2018 12:32

@Ölandsbonde
Tydligen är det något som fattas hos dig som inte begriper.

 
Ingen bild

calle

24 mars 2018 12:40

troligen betalar saudi eller andra kapitalstarka ut partistöd till 7 klövern. motkravet är väl att skapa ett kalifat i Sverige.

eller så är 7 klöverns kreatur så korkade, så dom vill ha det så här.

som exempel: det man vet är att kriminella ligor styr assistansektorn, och åsa regner hoppade av när hon fattade vem bestämmer.

 
Ingen bild

Niklas R

24 mars 2018 12:47

"Varför är det bara etniska svenskar som behöver respektera våra trafikregler och lagar?"

Vi är alla lika inför lagen. Men vissa är mer lika än andra.

 
Ingen bild

Rosenfinken

24 mars 2018 12:48

Bra att du dokumenterar!Vi ska vara rädda om vår fina stad. Självklart ska trafikregler följas!

 
Ingen bild

Pepparholm

24 mars 2018 13:00

Javisst Anneli! Polisen åkte till stationen och skriver händelserapport. Så slutar de flesta reportage om vad jag som allmänhet tycker verkade som en otäck incident. På att skriva händelserapporter är man nog välutbildade. Jämför med polisserier live från USA och UK.

 
Ingen bild

Rocky

24 mars 2018 13:03

Varför ger inte pampen Persson tydliga direktiv till p-vakterna?
Det är där problematiken ligger.

Thoralf Alfsson

24 mars 2018 13:30

Alldeles riktigt!

 
Ingen bild

Gus

24 mars 2018 13:11

Sätt hjulklamp på alla bilar på torget som kostar tex 5000 kr att ta bort. Vips är problemet löst.

 
Ingen bild

K

24 mars 2018 13:29

Bra jobbat Thoralf! Så trött på att gästerna i landet ständigt flyttar fram sina positioner. Den som inte är rädd om sitt goda lördagshumör rekommenderas att gå med i Faceboogruppen Verkliga händelser i Nacka. Där finns en nytagen liten film där demonstranternas krav hörs. De demonstranter som redan bott sina två år i Nacka och inte längre får bo kvar.

 
Ingen bild

Ludvig

24 mars 2018 15:13

Skamligt är vad det är.

 
Ingen bild

Lotta_1

24 mars 2018 16:13

@Ölandsbonde du är en skam för ditt folk. Vore jag Thoralf åkte du från bloggen omedelbart så kan du sitta med din bitterhet och tjata med dig själv. Rätt trött på din attityd och dina inlägg. Hur tror du sedan det skulle se utom om alla började köra kors och tvärs över torget? Får man böter för man står fel på gatan vid torget så skall man ta mig fan ha ännu högre böter om man ställer sig på torget eller använder det som någon muslimsk gräddfil.

 
Ingen bild

Lasse

24 mars 2018 17:44

För Ali Baba-folket gäller inga lagar och regler i Kalmar, de glider på en räkmacka i sjukvård, tandvård hos socialtjänst och nu är de undantagna från lagar och förordningar också. livligt påhejad av Barometerns journalister.Skamligt

 
Ingen bild

Observer

24 mars 2018 17:55

......Och viktigaste av allt Thoralf:
BÖTFÄLL DE ANSVATIGA TJÄNSTEMÄNNEN FÖR GROVT TJÄNSTEFEL OCH DE SOM TAGIT HIT FOLK SOM INTE HAR ÄKTA FLYKTINGSTATUS ATT DEVA FRÅN PENGAR UR VÅRA PLÅNBÖCKER! -Så fort du kommer i maktställning i framtiden. SÅ ATT VI SLIPPER SE OCH BETALA FÖR SÅDANT HÄR.

 
Ingen bild

Björn

24 mars 2018 18:03


Appropå polisen och deras arbetssätt.
Läste nyligen senaste numret av Svensk jakt och Bernts betraktelser. Han börjar med att där han bor, får man intrycket av att jakten på den grova kriminaliteten inleds den första måndagen i september. Då börjar nämligen älgjakten. Polisen mobiliserar. Trafikkontroller upprättas på småvägar, där man inte under någon annan tid brukar kunna iaktta någon polisiär närvaro.
Redan vid 04-tiden på morgonen är de i farten. Bilar stoppas och undersöks. Licenserna efterfrågas. När jägarna sedan kommer ut till sina samlingsplatser kontrollerar alltid jaktledaren att licenserna är med, det är hans skyldighet. Och han kontrollerar alla och utan någon kostnad för samhället.
Man kan ju undra om det över huvud taget förekommer någon olovlig jakt den första älgjaktsdagen. En dag då skogarna är fulla av olika jaktlag som har full koll på vilka som får jaga där.
Polisen behöver strama upp sig. Och politikerna måste också ge poliserna de rätta verktygen så de kan göra sina jobb.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

24 mars 2018 18:40

Gus har lösningen !
Bilarna ska "klampas" och problemet övergår till en problemutmaning,därefter till en utmaning och ickeutmaning sedan ett ickeproblem.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

24 mars 2018 20:17

Det är bara det att jag tycker det är tjatigt med detta torg. Har någon av er som kritiserar mig gått på torgets kullerstenar. Det går knappt att göra.

Andra frågor tycker jag är större och viktigare än det som sker på torget i Kalmar.
MSM trycker på att nätet ska stoppa inlägg som inte faller Bonnierpressen i smaken. Regeringen ställer upp på detta och ber om samtal med de sociala nätverkarna.
Hur är det med grundlagens yttrandefrihet?

70-åring skrev att gruppvåldtäkter kan bero på låg IQ – åtalas för hets mot folkgrupp
75-årig kvinna åtalas: Skrev att det förekommer kusingifte bland muslimer
65-årig kvinna kritiserade islam – utsattes för sex förhör, husrannsakan och riskerar nu fängelse
65-årig dam skrev att IQ-nivån kommer sjunka – åtalas för hets mot folkgrupp
80-åring som rånats av araber skrev "fuck Allah" – nu döms han för hets mot folkgrupp
Skrev att afghaner har homosex – åtalas
Mannen kommenterade på Facebook skriverierna om afghanska så kallade flyktingbarn som gruppvåldtar varandra. Nu åtalas han för hets mot folkgrupp – både mot afghaner och homosexuella.
Thoralf Alfsson

24 mars 2018 20:21

Det är bara att starta en blogg och börja skriva. Då får du det precis som du vill.

 
Ingen bild

Bill

24 mars 2018 20:22

@ Ölandsbonde,bliv vid din läst( eller ja i detta, fall ko )

 
Ingen bild

Bill

24 mars 2018 20:30

Stortorget.
Den som vill ha blåljus, ta dit en enda A-traktor, o du får se fler poliser än du kan drömma om.

 
Ingen bild

Lotta_1

24 mars 2018 20:48

@Ölandsbonde eftersom jag är född och uppvuxen i Kalmar har jag självklart gått över torget otaliga gånger. Men du missar helt poängen. Oavsett om det är så att man får krypa över torget ger det inte muslimerna rätt att köra över det som de vill eller använda det som parkeringsplats. Det får ingen av oss andra göra och borde självklart gälla ALLA.

 
Ingen bild

Molle

24 mars 2018 21:19

Kör dit ett 30-tal bilar till torget tidigt på lördagsmorgonen och ställ upp där herrefolket brukar stå.

Hänvisa till ALLAS LIKA VÄRDE...................

 
Ingen bild

BJ

25 mars 2018 12:00

I Nybro står parkeringsvakterna gömda och väntar på bilister som inte har parkeringsskiva. När föraren låst och gått därifrån så går dom fram och bötfäller. Det har jag sett ett flertal gånger. Har även pratat med en parkeringsvakt om det och han bekräftade med ett hånflin. Kanske ska dom införa en sån stråtrövarvaktstyrka i Kalmar också.

 
Ingen bild

Lasse

25 mars 2018 12:32

Ali-Baba folket tar sej fri-och rättigheter överallt. I Stockholms tunnelbana hoppar de bara över staket och spärrar utan att betala, spärrvakten har inte en chans att hinna ur sin "kiosk" för att stoppa dem. Detta pågår dag efter dag utan att något radikalt görs, människor som skriker åt dem att betala och gå genom spärrarna får "fingret".

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 mars 2018 15:26

Bra Thor-alf, bara jaga Babbe och Babbelitos på torget framför den kristna kyrkan, en straffspark i hur man gör i Sverige

Polisen lyser med sin politiskt korrekta styrning a la 291
Ni borde skämmas

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se