thoralf

Direktlänk till inlägg 20 mars 2018

ERIKA BJERSTRÖMS FAKE NEWS I SVT

Av Thoralf Alfsson - 20 mars 2018 23:58

Ikväll var SVT:s ”klimatexpert” Erika Bjerström i Aktuellt och berättade nya sagor eller som det idag brukar kallas fake news. För bara några månader sedan var istället Erika Bjerström korrespondent i USA och expert på Trump och USA-politik. Det går snabbt att byta expertområde om man är anställd av public service.


För mig framstår Erika Bjerström mest som en ”politisk knäppskalle”, det vill säga pk. I kvällens Aktuellt agerade hon än en gång klimatalarmist. Hon påstod ikväll att öar i Stockholms skärgård kommer att försvinna på grund av stigande havsnivåer. Erika Bjerström är en okunnig knäppskalle. Inte ens klimatalarmisterna på SMHI påstår detta.


Här kommer en tabell som visar att medelvattenståndet i Stockholm under perioden 1986-2005 var 19cm. Enligt IPCC:s värsta scenario RCP8.5 kommer medelvattenståndet 2050 vara 15cm. Det vill säga 4cm lägre än idag (15-19=-4). Landhöjningen är alltså större än höjningen av havsnivån. Om vi istället tar prognosen för år 2100 på 37cm så innebär det en höjning av medelvattenståndet med 18cm fram till år 2100 (37-19=18).


 


Hur många öar i Stockholms skärgård försvinner om medelvattenståndet stiger med 18 cm fram till 2100. Det får ni fråga SVT:s politiska knäppskalle Erika Bjerström!

 

Undrar hur många öar som tillkommit de senaste 250 åren med tanke på havsnivåutvecklingen i Stockholm. Det vet säkert Erika Bjerström!

 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Observer

21 mars 2018 02:18

Nuförtiden väljs alltid den lättaste vägen.
-Man väljer att spela poker istället för att jobba.
-Man väljer kryptovalutor framför riktiga pengar.
-Staten väljer att låta sedelpressarna rulla istället för att öppna nya guldgruvor.
-Man väljer att jobba med bilden istället för verkligheten.
-Och man väljer antaganden snarare än att mäta eftersom det ju är jobbigare att utföra mätningar O.s.v

Ansvar är jobbigt -Det stryker vi! (Borttagandet av tjänstemannaansvaret)

 
Ingen bild

Observer

21 mars 2018 02:21

Följande paradoxer har uppstått:

* Vi har feminister som drar på sig burka.

* Vi har fått journalister som inte vill ha yttrandefrihet.

* Vi har fått en kyrka som förespråkar islamism.

O.s.v

Vi måste tillbaks till upplysning via VETENSKAP. Snarast.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 mars 2018 02:42

Varför bry sig oss om vad en bindgalen knäppskalle på SVT säger? SVT-huset är ett gigantiskt mentalsjukhus, där alla intagna lider av psykopati, megalomani och mytomani. Vi har ett verkligt akut problem att ta itu med. Om inte islam stoppas, behöver vi knappast bry oss om att några öar i Stockholms skärgård i framtiden kommer att försvinna på grund av ”stigande havsnivåer” Då ligger landet troligtvis redan i ruiner. Om inget görs!

Karl-Olov Arnstberg skriver mycket bra om islam och muslimer.

Om muslimer/islam i Sverige och Europa:

”De som enbart följer Main Stream Media får inte veta hur väl organiserade muslimerna är. Vi tenderar att se dem som ett kollektiv av familjer och individer, varav en överväldigande majoritet är fromma människor som inget annat vill än att integreras i sitt nya västerländska och svenska liv. Det är helt fel! Ingenstans i världen integreras muslimer. De gör inte bara motstånd utan deras organisationer är inriktade på att återigen erövra Europa.”

”Sverige och runt om i Europa har ett växande antal muslimska enklaver, lokala samhällen som i praktiken är ockuperade av muslimer. Vill vi att den processen ska fortsätta, att som en cancer att äta sig djupare in i samhällskroppen? Ska det landa i ett inbördeskrig?”

Karl-Olov Arnstberg har givetvis rätt i sin jämförelse med cancer. Islam är modersvulsten och moskéer är metastaser. Prognosen för en frisk samhällskropp som drabbats av invasiv islam är lika dålig som cancer i pankreas. Patienten kommer sannolikt inte att överleva. I bästa fall slutar det i inbördeskrig och kaos. Hursomhelst blir det dödlig och våldsamt. Inget vi svenskar har förtjänat.

Frågan om böneutrop kommer att fungera som ett vävnadsprov. Patienten Sverige kommer att meddelas den dödsbringande diagnosen i kommun efter kommun.

Glöm nu inte vilka det är som välkomnat islam och muslimer. Glöm aldrig det!

Självmordspolitik
https://tinyurl.com/y8zj5wkh
https://morklaggning.wordpress.com/2018/03/20/sjalvmordspolitik/#more-17477

Stefan Molyneux och Tommy Robinson om islamiseringen av England och de muslimska våldtäktsnätverken
https://tinyurl.com/yazz5ugm
https://www.youtube.com/watch?v=C_tAQcxVKgM

 
Ingen bild

World Traveller

21 mars 2018 02:56

O.T En god vaen till mig har startat ett nytt politiskt parti i Storbritannien. Ga garna in och laes deras hemsida: https://www.onenationgb.uk/

 
Ingen bild

Janne B

21 mars 2018 04:29

Jag minns, för flera år sedan då hon yrade om lastbilar som dricker för mycket bensin.Då var hon förmodligen "expert" på lastbilar.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

21 mars 2018 05:44

Mediamaffian vill av någon anledning missleda vår uppfattning om klimatet.
Väldigt många kändisar används för att dupera allmänheten.
Det är fövånande att dom kan skrämmas med vilka överdrifter som helst men blir inte ifrågasatta.

På samma sätt duperas skolbarnen av lärarna med "allas lika värde".
Det tar upp till 25 år innan dom inser att dom blivit duperade.

 
Ingen bild

Leif

21 mars 2018 08:06

Klimatpropagandan visade också upp skyddsvallar i Kristianstad, inte ett ord om att stora delar av staden ligger på gammal sjöbotten och här finns även Sveriges lägsta punkt. Översvämmningar är inget nytt eller onormalt.

Saxat från Kristianstads hemsida:

''Uppmätta höga flöden
Sen 1905 mäts vattennivåerna i Helgeå. De tre högsta vattennivåerna:

2002: + 2,15 RH 70 = + 2,24 RH 2000
1928: + 2,23 RH 70 = + 2,32 RH 2000
1917; + 2,18 RH 70 = + 2,27 RH 2000''

''Söder om staden ligger Hammarsjön, en grund sjö som även den kan stiga ett par meter. Översvämningarna är naturliga och viktiga för Kristianstads natur som vattenrike.''

 
Ingen bild

Riffi

21 mars 2018 08:17

Igår på TV1, jag vet inte om det var 18 eller 1930 hörde jag en "klimat"professor som sade att temperaturen ökar med en grad per decennium. En tiopotens fel. Möjligen har temperaturen ökat en grad under det sista seklet.

 
Ingen bild

Fredde

21 mars 2018 08:24

Det är vår skyldighet att berätta sanningen för dem som tror på dyngan som sprids via SVT/SR och annan gammelmedia.
Folk känner inte heller till vem som äger TT, som folk tror är pålitliga, det är ju Aftonbladet som är största ägare, och det säger mycket om trovärdigheten...

Folk blir lika förvånade varje gång jag berättar att det faktiskt inte alls är en självklarhet att det som sprids är riktigt.
Det här med "Fake news" är inget som är typiskt för alterntaiv media, det gäller i allra högsta grad även för gammelmedia.

Bjerströms "expertuttalande" är ett lysande exempel på Fake news från Statliga Vänster Televisionen!

Tack, Thoralf för att du lyfter fram detta! :-)

 
Ingen bild

Pepparholm

21 mars 2018 08:29

När "experterna" Erika Bjerström och Carina Bergfeldt syns i rutan så är det nog fler än jag som byter kanal. De har en bakgrund enligt Google som väl passar in i SVT värdegrund.

 
Ingen bild

Christer

21 mars 2018 09:24

Ett annat klimatfaktum som slogs fast igår var att medeltemperaturen i Sverige stigit med drygt en grad det senaste hundra åren. Ok, men man nämnde inte hur mycket temperaturen skiftat de senaste 500 eller tusen åren. Därför att ingen statistik finns tillgänglig kan man tänka. Sanningen är nog att medeltemperaturen alltid skiftat över tiden.
Det som styr klimatet är solen, dock är det inget fel att försöka minska koldioxidutsläppen. Felet är att försöka slå fast de exakta konsekvenserna av just koldioxiden. Människan är dock upphov till flera skadliga utsläpp genom åren som t.ex freon, kvicksilver, koleldning som skapade sura regn (acid rain) och vi har världshaven som översvämmas av plast i alla former. det tror jag är en större fara för mänskligheten än koldioxiden som faktiskt även har positiva effekter.

 
Ingen bild

SM811

21 mars 2018 09:36

Kontrollera diagrammet i sändningen.
Otroligt varm på 1930-talet, nästan lika varmt som idag.
Sedan sjunker temperaturen för att åter stiga.
I slutet pekar kurvan nedåt.
https://www.svtplay.se/video/17391222/sverige-idag/sverige-idag-20-mar-17-30-1?start=auto&tab=2018
Räcker med ett rejält vulkanutbrott på jorden så kullkastar det hela deras teori.

 
Ingen bild

SM811

21 mars 2018 09:52

En skam för svensk rätsväsende.
"Brottsoffer hotas av fängelse för hets mot folkgrupp – Nya Tider på plats i rätten"
https://www.nyatider.nu/brottsoffer-hotas-av-fangelse-for-hets-mot-folkgrupp-nya-tider-pa-plats-i-ratten/
När en våldtäkt kan ge dagböter och nu detta stora pådrad undrar man hur det står till med de styrande.

 
Ingen bild

Hacke

21 mars 2018 10:11

Och så här såg det ut hos (parti)kollegorna på gårdagens Rapport.
Där ägnade man också merparten av sändningstiden åt det man kallar klimathotet under vinjetten ”Val 2018”. Tidigare har man specialbevakat området Sjukvården som till skillnad från Miljö- och klimat toppar listan (Novus) om vilka frågor svenskarna tycker är viktigast inför valet. På andra plats, och upp från tredje sedan förra mätningen, ligger Invandring och integration.
Först på nionde plats, med ett tapp från placering sju från förra mätningen, kommer Miljö- och klimat. Denna närmast ickefråga hos folket väljer nu mp-lobbyisterna på statstelevisonen att lyfta upp i sin ”valsatsning”.
Och som dom gör det. Med två långa inslag i gårdagens Rapport med handplockad ”expertis” och innehåll på skämskuddenivå gör man allt för att piska liv i liket. Bara Jämställdheten hamnade f ö lägre på topp-tiolistan så det lär väl bli nästa område för ”specialgranskning” hos vänsterpolitrukerna på statsteven.

 
Ingen bild

SM811

21 mars 2018 10:26

Börjar det vända?
Tysklands inrikesminister: "Islam hör inte hemma i Tyskland"
https://sv.gatestoneinstitute.org/12072/tyskland-inrikesminister-islam

 
Ingen bild

Pepparholm

21 mars 2018 10:43

Hacke - hos mig så övergick den "viktiga" nyheten i Rapport till samma nyhet i regional-TV. Jag förmodar samma över hela landet. MPs innästlade nätverk är stort hos alla "oberoende journalister". Gör som i Danmark; minska bidraget till SVT/SR.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

21 mars 2018 10:54

"sura regn"
Där var alla experter helt eniga. Utom en skogsmästare som fick omplaceras. Och det var han som hade rätt.

 
Ingen bild

Christer

21 mars 2018 11:58

I ett inslag i rapport i går, samt i programmet korrespondenterna berättades det om att svarta amerikaner börjat flytta tillbaka till Afrika. En välutbildad svart kvinna hade t.ex öppnat ett gym i Kigali, Rwanda. Hon tyckte det var skönt att befinna sig i ett land där alla såg ut som hon, dvs svart. Indirekt och utan att vara särskilt medveten om vad hon sa, så gav hon den renaste formen av rasism ett ansikte.
Mångfald är svårt, och det finns många exempel på hur ett misslyckande ser ut. Det finns några exempel på där rasblandning gått bra, men desto fler där det inte fungerat. Personligen tror jag inte att det är den yttre olikheten som är den svåraste stötestenen när folk gifter sig över sin etniska bakgrund, det är nog skillnaderna i kultur, religion, traditioner samt synen på skillnaden mellan könen, barnens uppfostran etc.
Religionen spelar nog den viktigaste rollen för om folk skall integreras i ett samhälle. Läste en gång ett uttalande från Borgmästaren i Singapoor (glömt hans namn) som sade "vi kan integrera folk från alla religioner - utom islam!

 
Ingen bild

Svante1

21 mars 2018 12:00

Erica Bjerström, Carina Bergfeldt, Johan Rockström,Per Holmgren m fl..= vänsterkommunister+miljöpartister+sossar har tagit över SvT sen 20-30 år tillbaka

 
Ingen bild

Roger

21 mars 2018 14:01

Johan Persson och Barometern är fler som kör mycket med fake news.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

21 mars 2018 16:27

På ett sätt är klimatalarmisterna smarta.
Det är att dom garderar sig genom att deras påstådda ödeläggande förändringar ligger mellan 50 till 100 år i framtiden,vilket innebär att dom kan dö i lugn och ro innan lögnen avslöjas.

 
Ingen bild

Von Kätting

21 mars 2018 17:06

Det finns ingen gräns av hur snåla och omänskliga
regeringen kan vara mot vissa grupper av svenskar.

Döva och blinda får i dag ett schablonbidrag för de extra utgifter som deras handikapp medför. Men i ett nytt lagförslag vill regeringen slopa bidraget och i stället göra ersättningen behovsanpassad.

Skäggbarnens behov av smartphones och behov av moderiktiga kläder,
där behövs ingen behovsanpassning. All politik handlar om att
prioritera och vi ser varje dag vilka som prioriteras.

Sverige är ett sjukt land.

 
Ingen bild

Tony

21 mars 2018 17:30

ja hon är väl ungefär som Carina Bergfeldt expert på allt,
C. B vet ju bättre än Donald Trump hur USA bäst ska skötas
vilket hon inte undviker att demonstrera med minspel och
hånfullt leende, hon är ju uppfostrad på Aftonlögnen, och
där tycks det vara en fördel att va en knäppskalle, jag vet
inte om Erica Bjerström också kommer därifrån, i så fall
är det helt i sin ordning!

 
Ingen bild

Tony

21 mars 2018 17:34

Om öarna försvinner i Stockholms skärgård då drunknar ju
en del av PK folket ,dom brukar ha sina sommarställen där
som dom kommit över på ibland inte helt ärligt vis?
Tänker på till exempel Wnja Lundby Welin?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

21 mars 2018 18:37

Ökat tryck på häkten.
Överfullt på fängelser.
Fullt på förvaring för utvisning.

Sverige hittar lösningar på allt.

Dömda släpps istället fria.

Att Sverige är så fiffiga jämfört med andra.

 
Ingen bild

Tony

21 mars 2018 18:49

Wanja Lundby Wedin skulle det vara. i mitt förra inlägg.

 
Ingen bild

Laglydig

21 mars 2018 19:26

@Cosmik Debris Onsdag 21 mars 02:42
Mycket bra kommentar!

@Pretty Boy Floyd Onsdag 21 mars 16:27
Du har onekligen en poäng där.
Dom appelerar till känslorna om ofödda barnbarn, barnbarns barn osv.
Problemet är bara att massinvationen drabbar oss och våra barn!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

21 mars 2018 22:55

När man klickar på länken Erika Bjerström och läser om vad hon sysslat med i sitt yrkesliv blir man både beklämd och förbannad.

Hur kan SVT med sina högtravande principer släppa igenom ett sådant reportage?
Jo, det gör de gärna för de vet att enda chansen för mupparna att få vara kvar i riksdagen är att köra med klimathotet. Det gäller att skrämma upp folk av bara fan. Jag är så besviken på att deras skrämseltaktik går hem bland så väldigt många. Massor av människor som borde veta bättre köper smörjan. Indoktrinering av massorna förstod sig redan Goebbels på och tyvärr fungerar det lika bra idag. Ja, kanske ännu bättre med SVT´s stora inflytande på så många tittarskaror. Allt från de små barnen till folk inlemmade i äldreboenden.

Det hela är en mycket stor skam för Sverige som en nation vars framgångar i mycket byggs på naturvetenskaplig grund.

Att SD nu ändrat sig angående SVT-SR betyder inget. Kräv avveckling av hela verksamheten och stöd det genom att visa hur de vilseleder och ljuger för tittare och lyssnare. Deras förtroende från staten är förbrukat.

 
Ingen bild

Tony

22 mars 2018 15:24

Glöm aldrig vem det var som välkomnade Muslimer skriver
någon här i kommentarsfältet, nej just det, och kom ihåg
det inför det stundade valet i September så att ni inte
ger dom som är skyldiga era röster!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se