thoralf

Direktlänk till inlägg 4 mars 2018

UPPVÄRMNINGEN HAR POSITIVA EFFEKTER

Av Thoralf Alfsson - Söndag 4 mars 08:58

När jag i en insändare skrev att klimatförändringarna och den uppvärmning som skett hade positiva effekter så blev det ett ramaskri från klimatalarmisterna. Att jag dessutom skrev att de överdriver och försöker skrämma människor med sina domedagsprofetior blev de inte mindre irriterade.


Nu har Östra Småland publicerat 3 svar i tidningen under fredag och lördag. Skall bli roligt att få bemöta deras försök att göra IPCC:s och scenarier, prognoser och gissningar till fakta och sanningar.


http://www.ostrasmaland.se/insandare/uppvarmningen-har-positiva-effekter/


Jag hoppas bara att jag får samma utrymme som dessa skribenter. Allt finns att läsa på Östra Småland


 

  
 
Ingen bild

SM811

Söndag 4 mars 09:54

Blir mycket intressant. Vad är det för sida som poppar upp hos dig idag. sweeptail.com

Thoralf Alfsson

Söndag 4 mars 11:29

Jag vet inte var det handlar om men det verkar bara handla om bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lena1

Söndag 4 mars 10:57

Lycka till Thoralf - du ger lögnarna en tuff match! Du behövs verkligen som en frisk fläkt i den grå massa av journalister som alla har mer eller mindre samma åsikt!

Läs Lars Berns krönika om "Ensamrätten till lögnen" som beskriver hur de etablerade håller på att bli vansinniga över att folket har egna åsikter och dessutom framför dem på alternativ media. Det har ännu inte fattat att politiker är inte mer än försäljare av politiska åsikter och program hur man kan hitta lösningar i samhällsproblemen. Men se att andra skulle tycka något annat -det kan de inte fördra. Då kallar de helt fräckt för FAKE NEWS.

https://anthropocene.live/2018/02/18/ensamratten-till-lognen/

 
Ingen bild

Waterbug

Söndag 4 mars 11:14

Jag förundras verkligen över din idoga iver att ge dig in i de här debatterna med endast ett slags sunt förnuft i kunskapsryggsäcken, även om du i din debattartikel faktiskt kan ha rätt i sak är det inget inlägg angående global uppvärmning utan snarare väderskillnader på lokal nivå.
Motdebattörerna är som tur är lika förvirrade och tar i från tårna när de radar upp halmgubbar och angriper saker som ursprungsartikeln inte ens innehåller osv osv.

Tycker det är 4 rätt svaga, politiska, dåligt vetenskapligt underbyggda artiklar. Astrid har en del poänger men går vilse i sin jakt på kapitalismen och bortser från hur mycket fattighet (och därmed konflikter) den utplånat. Att vifta med det kalla 16-talet som negativt argument o ena sidan samtidigt som man vevar med att uppvärmning är bra för jordbruket lokalt o andra sidan blir märkligt ur globalt perspektiv. (Ett blomstrande Sahara skulle ge betydligt större odlingsarealer än ett djupfryst skandinavien som en extrem liknelse). Samtidigt bör man ställa sig frågan hur i hela världen folk ens överlevde med dåtidens jordbruk på 1600-talet om man tror att det var så vansinnigt kallt, och om vi med dagens teknik inte är bättre rustade för ett liknande scenario.

Klart är att uppvärmning HAR positiva lokala effekter, nerkylning likaså, det är summan av dessa på global nivå som är det enda intressanta.

Det är uppfriskande att du torgför dina ståndpunkter i ämnet numera, efter ett par år av något slags sund neutral skepticism verkar det som att du numera lutar mer åt ena sidan, tyvärr så tror jag det ligger dig i fatet när det kommer till riksdagsplatsnomineringar men det är inte desto mindre respektabelt med politiker som fullt ut står för sina åsikter istället för de ständigt maktsökande kappvändarna vi ser från så många andra håll.

 
Ingen bild

Friholt

Söndag 4 mars 11:52

I år är det vintrigt på vintern och den kommer från det aggressiva Ryssland. Och orsaken till allt ont är ju numera dessutom den sluge Putin. Han har riktat in snökanonen på oss och särskilt mot Kalmar och Öland.
Men om kommande sommar blir varm så finns lösningen på närmre håll. Då är det nämligen uppenbart att man kör alldeles för mycket bil på Hornsgatan i Stockholm.

 
Ingen bild

Fredde

Söndag 4 mars 12:17

De refererar till Per Holmgren som redan för 10-11 år sen konstaterade att det är snart slut på vita vintrar och att Vasaloppet kommer inte att köras i framtiden.

Ja, vi har sett hur rätt denna skojare har. Vasaloppet har problem med för mycket snö- inte för lite.
Men, det är förståeligt att han sprider såna här floskler. han driver ju eget företag, som syftar till att ge honom inkomst. Och alla vet ju att skräck säljer bäst...

Jag ser också att MP i sitt svar fortsätter på samma väg, och babblar om havsnivåhöjning trots orimligheten och brist på bevis.
De spånar också om att utsatta som barn, sjuka och personer funktionsnedsättning ska drabbas av varmare klimat.

Men, de drabbas ju hårt redan idag!
Inte av klimatet, men av invandringen som stjäl resurserna!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

Söndag 4 mars 13:49

Skrämmande läsning i Samhällsnytt.
Felaktiga bifall av asylansökningar.

Sjuka Sverige !!

Dom tar våra skolplatser,sjukvårdsplatser,fängelseresurser,polisresurser,bostäder och våra pengar.

 
Ingen bild

Observer

Söndag 4 mars 14:09

Bild nr-1. = Beckomberga Spekulerar! Ha Ha

Inte precis snillen spekulerar.


..Det finns helt enkelt för mycket idioter.

 
Ingen bild

Observer

Söndag 4 mars 14:12

De verkliga mätningar som gjorts är mycket lägre än datormoduleringskurvorna -Detta är fakta.
Man tar ej heller med solaktivitet ..Helt hjärndött.

 
Ingen bild

Niklas R

Söndag 4 mars 15:42

Klimatalarmister är som de människor som sa att Titanic var osänkbar. De har en otrolig övertro på människans förmåga att betvinga naturen när vi egentligen är småskitar i jämförelse med naturens krafter. Visst vi kan bygga bomber som utplånar en stad i en smäll. Naturen kan utplåna en kontinent i en smäll.

Människan kan bara påverka sitt absoluta närområde, vilket är varför vi måste ha hårda lagar för rening av avgaser, utsläpp med mera. Men vårt klimat? Dröm vidare. Vi kan inte göra något för att påverkar klimatet mer än lokalt på sin höjd. 98% av vårt klimat styrs av solen. Får solen för sig att vila så fryser vi, får den för sig att har stora utbrott så svettas vi.

 
Ingen bild

Didrik

Söndag 4 mars 15:46

I natt drömde jag om en fruktansvärt stor,
gul guldfisk. Den liknade Löfven...
Får inte gömma medicinen i kväll.

 
Ingen bild

Björn

Söndag 4 mars 17:15

Miljönissarna borde ju vara ganska glada om vi nu går mot varmare tider. Tänk så mycket fossila bränslen som vi kan spara på pga minskade behov för uppvärmning mm.

 
Ingen bild

vmm

Söndag 4 mars 17:42

Att Thoralf skriver att klimatförändringarna kan vara positiva för Kalmar verkar många hänga upp sig på för att det skulle vara småsint eftersom det är eller kan vara negativt på en global nivå. Men... hans inlägg är ju en replik på ett inlägg av Tronedlé (MP) som ju skrev att effekterna skulle bli negativa för Kalmar. Så där tycker jag dom kritiska svaren är lite oschyssta mot Thoralf för det var ju inte han som började prata det lokala perspektivet.

Thoralf Alfsson

Söndag 4 mars 18:13

Tack vmm

Precis så var det. Jag reagerar på att man försöker skrämma människor i vårt län så till den milda grad att vissa ungdomar idag lider av "klimatångest" helt i onödan.

Jag har tagit upp det tidigare på bloggen.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/05/25/10717926-tiggare-och-klimatangest/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/01/11/11405603-sd-till-attack/

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

Söndag 4 mars 19:53

När det gäller klimatet är jag övertygad om att Universum styr.
Solens aktivitet betyder mycket.

En annan fundering ang. Universum !
Årliga Mr. Universumtävlingen.
Hur kommer det sig att det varje år är en från Jorden som vinner ?

En annan fundering.
Vem skjuter först,gängen eller polisen och när börjas det ?
Det börjar bli brottom att beväpna militären.

 
Ingen bild

Tony

Måndag 5 mars 14:51

Synd bara att SD inte kan se Thoralfs potential, och uppskatta
den bättre?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 21:17

I eftermiddag tittade jag på statsminister Stefan Löfvens presskonferens. Statsministern verkade inte speciellt besviken på att förhandlingarna med Lööf och Björklund misslyckades. Men jag reagerade på en sak i statsministerns inledning av presskonfe...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 13:07

    Ledarsidorna skriver idag om Mehmet Kaplan. Man kan väl lugnt säga att Mehmet Kaplan hållit sig under radarn sedan han fick avgå som bostadsminister i Stefan Löfvens regering 2016, efter alla hans resor till Turkiet.   https://ledarsido...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 9 dec 10:39

Jag har alltid varit intresserad av statistik och alltid ansett att statistik är ett väldigt bra argument i debatter. Att kunna hänvisa till statistik från en statlig myndighet eller en offentlig verksamhet är mer eller mindre omöjlig att förneka, äv...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 dec 19:49

När jag läser domen mot 22-åringen som nu dömts för 21 olika brott blir jag väldigt fundersam. Personen finns sedan tidigare i 9 avsnitt i brottsregistret. Dessutom var han en av de åtalade vid rättegången efter den stora branden i Berga centrum 2011...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 7 dec 21:26

Fredagens upplaga av lokaltidningarna Barometern och Östra Småland avslöjar med all tydlighet hur olika tidningarna rapporterar om lokal brottslighet. Barometerns läsare förs bakom ljuset men Östra Smålands läsare ges små fingervisare om vilka brotts...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se