thoralf

Alla inlägg under februari 2018

Av Thoralf Alfsson - 5 februari 2018 23:37

Jag eftersökte för en tid sedan förslag på vilken den värsta fake news från det svenska politiskt korrekta etablissemanget. Jag har fått in hel del förslag. Vissa anser jag inte är så bra men jag har fått ihop en lista enligt nedan. 


 • Sandvikenrapporten
 • Brandmannen i Boden
 • Al Gore, klimatalarmister
 • Ullenhags myter
 • Ygeman lovade utvisa 80 000
 • Vikingar och islam
 • Finlandsfärjan Amorella, gruppvåldtäkt av svenskar/somalier
 • Alexandra Pascalido i TV4 om att Trump delade ut knark till väljare.
 • Polacker firar sin nationaldag
 • Rysshotet
 • Stefan Löfven, invandringen blir lönsam på lång sikt
 • Carina Bergfeldt  fler människor dödas av kor än av islamister
 • Svensk medias undanhållande av fakta gällande migration och kriminalitet.

Har ni några mer förslag innan jag gör en liten beskrivning av varje exempel och startar en omröstning. 


Idag figurerade en klimatalarmistisk artikel från 2006 på sociala medier, där förre meterologen och numera klimatalrmisten Pär Holmberg uttalade sig om vintrarna om 20 år. Alltså 2026 som skulle vara mer eller mindre snöfria. Kom ihåg att det redan gått 12 år sedan 2006. 


Idag har vi ett snötäcke på ca 170 cm i Hälsingland på någon ort. Mer eller mindre hela Sverige har ett snötäcke och många minusgrader ikväll. Det kallar jag inte för snöfritt. 


”Om tjugo år har stora delar av Sverige glömt hur man åker skidor och Vasaloppet är ett minne blott. Det tror tv-meteorologen Pär Holmgren. 


- Snögränsen är ett av tydligaste exemplen på att vi får ett varmare klimat.”


”Pär Holmgren befarar att Vasaloppet inte överlever sitt 100-årsjubileum 2022. - Det blir besvärligare att arrangera och färre och färre kommer att vara intresserade av att åka skidor när vintrarna blir sämre.”

https://www.expressen.se/nyheter/snon-pa-vag-att-forsvinna-for-alltid/

 

 

Vissa nyheter tar det många år innan man kan bevisa att det var rena fake news!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 4 februari 2018 23:30

Idag har jag varit mötessekreterare vid SD Nybros årsmöte, vilket gick väldigt smidigt på ca 40 minuter. Barometern publicerade idag en artikel om befolkningsutvecklingen i just Nybro där kommunchefen Jan Darrell uttalar sig i väldigt positiva ordalag.


”Vi kan inte säkert säga varför fler väljer Nybro utan det finns flera förklaringar. En kan vara att vi är i en högkonjunktur och det går bra för flera företag i kommunen som har nyanställt och folk stannar här eller flyttar hit, säger Jan Darrell.”

 

När jag pratade med våra medlemmar så visade det sig att det är enorma problem i vissa skolar i Nybro med avhoppade lärare och att föräldrar till svenska barn flyttar sina barn till andra skolor när antalet barn med invandrarbakgrund blir för stor. Jag förstår dessa föräldrar som gör det med stor omtanke till sina egna barn och deras framtid.


Med anledning av Barometerns artikel som även finns i Östran kände jag att nästa kommun att presentera statistiken för måste bli Nybro kommun. Det är helt förbluffande att kommunchef Jan Darrell inte är väldigt bekymrad och oroad över framtiden och befolkningsutvecklingeni den kommun som han ansvarar för.


Det har varit en ganska dramatisk förändring i befolkningsstrukturen och då har ännu inte siffrorna från 2017 blivit officiella.


 


Nybro har ju en del industrier som t.ex golvtillverkaren Khärs men kommunen har också förlorat flera industrier som Smurfit Kappa där jag varit och jobbat som konsult många gånger. Ändå är arbetslösheten stor bland utrikes födda och då befinner sig ändå många fortfarande i etableringsreformen.


 


När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof väntar om hörnet för alla kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Nybro kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 36 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”

  

Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


Kostnaden för Etableringsreformen fortsätter dock att öka och öka kostar närmare 3 miljoner kronor varje månad. Eller närmare 33 miljoner kronor under 2017. Det innebär ett stort antal bidragstagare. Gissningsvis någonstans mellan 300-400 personer som inom något år kommer bli Nybro kommuns ansvar och kostnad för kommunens skattebetalare när det lämnar etableringsreformen.


 


Dessutom har Nybro kommun kostnader för försörjningsstöd på ca 8 miljoner kronor för personer med utländsk bakgrund men siffran är från 2016 så den kan vara ännu högre för 2017.


Sedan kommer vi ju till ersättningarna från Migrationsverket under 2017. Även dessa kostnader fortsätter att stiga och har nu passerat 100 miljoner kronor. Eller för att vara mer exakt drygt 124 miljoner kronor för 2017. Det motsvara en höjning av kommunalskatten med 3,50 kronor.


 


Ökning sedan 2012 är ca 1600 procent. Från 7 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 124 miljoner kronor under 2017. 


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan ca 200 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under ett enda år i Nybro kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Om jag jämför det med de beräknade skatteintäkterna på ca 830 miljoner kronor så utgör det ca 25  procent.


Om Nybro kommun skulle finansiera hela invandringen själva skulle kommunen vara tvungen att höja kommunalskatten med ca 25 procent. Det vill säga från dagens 22,33 kronor till ca 28 kronor. En höjning med nästan 6 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt ca 40 kronor per hundralapp!


De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att uppehålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiv och okunnig eller helt enkelt helt ointresserad. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga mer eller mindre alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunnig och litar på de hycklande politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Nybro kommun så borde var och en förstå att det kommer gå åt pipan när Nybro kommun måste ta hela ansvaret själva om något år.


Katastrofen väntar om hörnet. Det är bara staten som kan rädda Nybro kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd.


Här finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna från Migrationsverket.


 


Källa: Nybro kommuns budget och verksamhetsplan för 2018, Försäkringskassan, Socialstyrelsen, Arbetsförmedlingen och Migrationsverket
ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 3 februari 2018 17:11

En del har undrat om jag inte skulle rapportera något från hur det såg ut denna fredag på Stortorget under torghandeln och fredagsbönen. Jag kan informera om att tidvis fanns det en eller två parkeringsvakter från Securitas på plats. I stort sett alla bilar som var parkerade på Stortorget hade alla utom en bil handikapptillstånd. Det vill säga det får parkera på Stortorget under 3 timmar.


Antalet besökare var dock betydligt mindre under fredagen då det både regnade och kom snöblandat regn. Parkeringsvakterna verkade också ha bra koll på situationen. Men det är ju tråkigt att det skall behövas parkeringsvakter på plats för att det inte skall utbryta parkeringsanarki. Bilkörning på torget var också mindre. Parkeringsvakterna filmade några av de bilar som körde kors och tvärs bland folk på torget. Jag hoppas att de bötfälls i efterhand.


Under eftermiddagen fick jag dock en länk till ett Youtube-klipp från Stortorget i Kalmar. Det visar att den socialdemokratiske politikern Nasim Malik var en av de som trotsade parkeringsförbudet för att handla på Kvarnholmen. Nasim Malik sitter bland annat i kommunfullmäktige och är mycket väl medveten om vad som gäller och inte minst den debatt som pågår. Han är även ledamot av socialnämnden och har stått på 7:e plats på Socialdemokraternas riksdagslista 2006, 2010 och 2014 om jag minns rätt.


Den som upptäckte Nasim Malik ställde också frågor till Nasim Malik som då flyr in i bilen utan att svara och lämnar Stortorget i sin bil.UPPDATERING


För er som inte känner till Nasim Malik så vill jag gärna att ni läser detta blogginlägg skrivit av framlidne journalisten och författaren Kurt Lundgren som också hade en blogg med titeln "Östra Ölands Fria Horisont" En blogg som var ett sant nöje att läsa och som gav mig mycket inspiration. 


Kurt Lundgren skrev också om Nasim Malik och den skinkmacka han fick på SAS-flyget till Stockholm.


http://kurtlundgren.webblogg.se/2006/december/sanningen-om-en-muslimsk-skinkmacka.html


Vi är nog många som fortfarande saknar Kurt Lundgren och hans kunskaper och inte minst hans fyndiga och ironiska texter.


Av Thoralf Alfsson - 3 februari 2018 08:14

Östran verkar vara den tidning som bäst redovisar vad som händer i kommunpolitiken i Kalmar. Jag har lämnat in flera motioner under årets första veckor men det verkar bara vara Östran som har något intresse att redovisa det för sina läsare. Barometern verkar ha lagt ner denna delen i sin verksamhet. Idag fanns denna artikel i Östran.


 


Vill du läsa motionen i sin helhet kan du göra det på följande länk.

Av Thoralf Alfsson - 1 februari 2018 22:43

Hultsfreds kommun är en av de kommuner som har haft stor utflyttningen av befolkningen under de senaste decennierna. Kommunen hade för några decennier flera stora industrier som Noack/Vartas batterifabrik, Hultsfredshus, Silverdalens pappersbruk och Spånskivefabriken Swedspan. Idag finns bara Spånskivefabriken kvar som tagits över av IKEA som också byggt ut fabriken som nu även tillverkar garderober.


 


Jag jobbade själv på Silverdalens pappersbruk under 80 och 90-talet. 1987 tror jag det fanns mellan 600-700 anställda vid bruket. Det var en trevlig tid som jag kan se tillbaka på med många fina minnen och arbetskamrater. Men som med flera andra företag flyttades tillverkning till större enheter och i detta fall till Husum och andra fabriker inom koncernen.


Hultsfred kommun har idag drygt 14 000 invånare. Andelen personer med utländsk bakgrund har ökat kraftigt de senaste åren. Antalet som flyttade till kommunen var så stor för drygt ett år sedan att kommunen stängde sitt socialkontor och inga nya bidragstagare togs emot.


Hultsfred kommuns budget omfattade under 2017 totalt ca 830 miljoner kronor i nettokostnader. Skatteintäkterna från kommunens alla invånare beräknades till ca 570 miljoner kronor under 2017.


Migrationsverket hade under 80 och 90-talet lokaler i Hultsfred och det har gett negativa effekter på kommunen även om Migrationsverket flyttade till Högsby för ca 10 år sedan.


   

 Siffrorna för 2017 finns inte tillgängliga ännu men utveckling har med stor sannolikhet fortsatt på samma sätt.


Eftersom det finns väldigt få enkla jobb i en kommun utan några större industrier och att utveckling även är den att det krävs utbildning för de flesta arbeten idag så stiger arbetslösheten våldsamt fort i Hultsfred kommun och då enbart bland utrikes födda.


 


När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof väntar om hörnet för alla kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Hultsfred kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 44 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”

 

Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


På grund av det stora antalet asylsökande som bosatt sig i Hultsfred kommun har utvecklingen i den så kallade Etableringsreformen även den varit dramatisk sedan den infördes av Alliansregeringen 2011. Etableringsreformen ger kommunerna ett andrum under två år innan det ekonomiska ansvaret för dessa personer helt går över på kommunen.


   


Till Etableringskostnaderna skall också läggas försörjningsstöd på minst 9 miljoner kronor (2016).


Sedan skall vi inte tala om utvecklingen av ersättningen till Hultsfred kommun från Migrationsverket under de senaste åren. Nedanstående grafiska bild över utvecklingen talar väl sitt eget språk och behöver egentligen inte kommenteras mer. Den skall ställas i relation till Hultsfreds kommuns samlade skatteintäkter som är ca 570 miljoner kronor enligt budget för 2017.

  

Ökning sedan 2012 är ca 900 procent. Från 16 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 145 miljoner kronor under 2017. 


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan ca 230 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under de första tre åren i Hultsfred kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Om jag jämför det med de beräknade skatteintäkterna på ca 570 miljoner kronor så utgör det ca 40  procent.


Om Hultsfred kommun skulle finansiera hela invandringen själva skulle kommunen vara tvungen att höja kommunalskatten med 40 procent. Det vill säga från dagens 21,91 kronor till 30,70 kronor. En höjning med nästan 9 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt ca 42 kronor per hundralapp!


De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att uppehålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiv och okunnig eller helt enkelt helt ointresserad. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunnig och litar på de hycklande politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Hultsfred kommun så borde var och en förstå att det kommer gå åt pipan när Hultsfred kommun måste ta hela ansvaret själva om något år.


Katastrofen väntar om hörnet. Det är bara staten som kan rädda Hultsfreds kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd.

 

Här finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna från Migrationsverket.


 Av Thoralf Alfsson - 1 februari 2018 18:11

 


Kalmar kommuns vindkraftverk i Rockneby  Foto Thoralf Alfsson


Kalmar kommuns vindkraftverk kommer sannolikt ge en förlust på närmare 10 miljoner kronor för 2017. Dels handlar det om ett minusresultat på ca 1 miljon kronor för driften under 2017. Men den stora förlusten beror på att Kalmar kommun kommer tvingas skriva ner värdet på vindkraftverket från ca 23 miljoner kronor till 14,4 miljoner kronor. En nedskrivning på 8,6 miljoner kronor som kommunen vill lägga på resultatet för Serviceförvaltningen under 2017.


Anledningen till nedskrivningen är att Kalmarhem vill köpa 4/32 delar av ett vindkraftverk i samma vindkraftspark till ett pris av 1,8 miljoner kronor. Det innebär att det aktuella värdet på ett helt vindkraftverk är 14,4 miljoner kronor. Det är alltså det marknadsvärde som gäller för dessa vindkraftverk som för bara 5 år sedan kostade ca 30 miljoner kronor.


Därmed blir förlusten ca 9,6 miljoner kronor för Kalmar kommuns vindkraftverk under 2017.


En minst sagt usel affär för Kalmar kommuns skattebetalare. En kommun skall enligt min uppfattning inte ägna sig åt att vara elproducent och därmed riskera att förlora av skattebetalarnas pengar. Pengar som skall vara till för skola, vård och omsorg som är kommunernas kärnverksamhet!


Tänk om 7-klöverns politiker lyssnat på Sverigedemokraterna i Kalmar kommunfullmäktige!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se