thoralf

Alla inlägg under februari 2018

Av Thoralf Alfsson - Lördag 17 feb 16:10

Min replik på klimatalarmisterna i Miljöpartiet publicerades idag i Barometern. Tänk om man även kunde få lite grafik publicerat tillsammans med min text.


http://www.barometern.se/debatt/klimathotet-ar-kraftigt-overdrivet/

Av Thoralf Alfsson - Fredag 16 feb 23:15

De som såg torsdagens Aktuellt hoppas jag fick en riktig "väckarklocka" rakt i ansiktet. Att höra Mads Fuglede från Venstre i Danmark, var riktigt skönt men säkert väldigt obekvämt för alla politiker och sympatisörer för 7-klöverns partier.


Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg kallade det väldigt nedvärderande för ”drängstugenivå”. Han har ju all rätt att tycka som han och Aftonbladet vill men personligen anser jag att det är Anders Lindberg som befinner sig på drängstugenivå och där har han befunnit sig åtskilliga år.


Jag tyckte det var befriande att höra Mads Fuglede i Aktuellt. Har du missat det så får du chansen igen.När man hör Maria Ferm kommentera ovanstående inslag blir jag bara trött! Jag tycker dessutom att Paula Bieler borde varit tuffare i sin retorik i Studio Ett. Hon borde kört över flummiljöpartisten Maria Ferm ordentligt. Jag vill ha bort MP från riksdagspolitiken. Ett drömscenario vore detta den 9 september


MP 3,9 procent

L 3,9 procentIdag fick jag ett tips som kanske kan bli ett riktigt scoop. Om uppgifterna stämmer så kommer det visa på hur fruktansvärt naiva Miljöpartiet och den rödgröna regeringen är, eller hela 7-klövern. Den som lämnade tipset idag får gärna informera mig om tidpunkten för denna händelse om han läser detta blogginlägg. Jag skulle vilja vara på "plats" med min kamera.

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 feb 21:51

Då var det dags för nästa kommun att granska när det gäller invandringens kostnader under 2017. Denna gång granskar jag Vimmerby kommun.

 

Jag skickade nedanstående sammanställning över statistik för Vimmerby kommun till kommunchefen Carolina Leijonram, kommunstyrelsens ordförande Tomas Petersson (M) och vice ordförande för kommunstyrelsen Helen Nilsson (S) och ställde nedanstående frågor.

 

Var du medveten om dessa siffror tidigare?

Hur ser du på den utveckling som framgår av statistiken?

Är du oroad inför framtiden?


Jag är dock inte imponerad över de svar jag fått. Socialdemokraten Helen Nilsson har dock inte ens svarat men det var heller inte något jag förväntade mig.

 

Här är Carolina Leijonrams och Tomas Peterssons svar.


 

 

 

Jag är född och uppvuxen i Vimmerby kommun, närmare bestämt i samhället, Södra Vi. Jag flyttade dock från kommunen när jag var 23 år och flyttade till grannkommunen Hultsfred då jag började jobba på Silverdalens pappersbruk. Mina föräldrar bodde däremot kvar i Södra Vi i hela deras liv. Därför har jag faktiskt lite koll på vad som händer i kommunen. För snart 15 år sedan beslutade Arla att bygga en mjölkpulverfabrik i Vimmerby. Jag blev en del av projektet via konsultföretaget Benima, senare ÅF och jobbade mer eller mindre heltid med projektet från 2004 fram till 2009.


Alliansen har styrt i Vimmerby under många år. Centerpartiet och Moderaterna har varit de ledande partierna. De har fått gott stöd av den centerpartistiska lokaltidningen Vimmerby Tidning. För de flesta är väl Vimmerby kanske mest känt för Astrid Lindgren och Astrid Lindgrens Värld. Någon riktigt stark politisk profil har dock aldrig funnits i Vimmerby.

Som så många andra kommuner har även Vimmerby drabbats av en stor invandring som nu påverkar kommunens ekonomi negativt och risken är stor att det förvärras under de närmaste åren.


Hur ser befolkningsutvecklingen ut i Vimmerby? I stort sett har befolkningsmängden varierat runt 15 500 invånare under senaste 15 åren. Men sammansättningen av befolkningen har förändrats över tid.


 

Källa SCB

Antalet invånare med svensk bakgrund har minskat med ca 1 000 personer sedan 2002 men antalet invånare med utländsk bakgrund har under samma tid ökad med ca 1 200 personer. Siffrorna för 2017 har ännu inte kommit från SCB.


Eftersom Vimmerby har goda arbetsmöjligheter och relativt många företag som t.ex Åbro och Ljunghälls i Södra Vi, med många anställda har arbetslösheten varit ganska låg under många år i kommunen men under de senaste åren har de hänt något.


Källa Arbetsförmedlingen  


Idag ligger arbetslösheten bland inrikes födda på mycket låga ca 3,8 procent. När det gäller utrikes födda är dock utvecklingen helt annorlunda och har under de senaste månaderna ökat till över 40 procent. En mycket besvärlig och alarmerande utveckling för Vimmerby kommun.


När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof kan vänta om hörnet för kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Vimmerby kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 18 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”

  

Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


Men situationen blir inte bättre när man även tittar på hur det ser ut i den åtgärd som kallas för etableringsreformen.


 

Källa Försäkringskassan


Etableringsreformen fungerar som en stötfångare för kommunerna som avlastas från dessa kostnader för nyanlända som blir skrivna i kommunen under de första 24 månaderna. Efter dessa månader går det fulla ekonomiska ansvaret över helt och hållet på kommunen.


Dessutom så har förstås Vimmerby kommun redan kostnader för försörjningsstöd till personer med utländsk bakgrund på ca 6 miljoner kronor.


Vimmerby kommun har också fått enormt mycket pengar från Migrationsverket i ersättningar för asylsökande och de kostnader som uppstått i kommunen framförallt för ensamkommande unga män. Kostnadsutvecklingen har varit dramatisk de senaste 5 åren.


Under 2017 uppgick ersättningarna till hela 110 miljoner kronor.

 

 


Källa Migrationsverket


Ökning sedan 2012 är ca 500 procent. Från 18 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 110 miljoner kronor under 2017. Kom ihåg att det handlar om våra gemensamma skattemedel.


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan närmare 155 miljoner kronor under 2017 för att hålla igång invandringen under ett enda år i Vimmerby kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Om jag jämför det med de beräknade skatteintäkterna på ca 670 miljoner kronor så utgör det nästan 25 procent.


Om Vimmerby kommun skulle finansiera hela invandringskostnaden under 2017 självt skulle kommunen vara tvungen att höja kommunalskatten med nästan 25 procent. Det vill säga från dagens 22,36 kronor till drygt 27 kronor. En höjning med ca 5 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på med 11,37 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt ca 39 kronor per hundralapp!

 

De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att uppehålla och förbättra välfärden måste vara väldigt naiva och okunnig eller helt enkelt helt ointresserade. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga mer eller mindre alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunniga och litar på de hycklande politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Vimmerby kommun så borde var och en förstå att det kommer att bli kärvt när Vimmerby kommun måste ta hela det ekonomiska ansvaret själva om något år.


Väntar katastrofen om hörnet? Det är bara staten som kan rädda Vimmerby kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd.Här nedan finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna från Migrationsverket.

 


Källa Migrationsverket


Tidigare granskade kommuner med länkar till blogginlägget


Högsby kommun

Hultsfred kommun

Nybro kommun

Mönsterås kommun


 

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 14 feb 20:31

Sverigedemokraterna har ända sedan riksdagsinträdet 2010 lagt motioner och budgetar där vi lagt mer pengar på polismyndigheten med anledning av att vi vill ha fler poliser. Dessa förslag har röstats ner år efter år av partierna inom 7-klövern fram till för något år sedan då fler partier började förespråka samma sak. Under det sista året har flera partier tävlat om vem som vill ha flest poliser och vilka som vill öka polismyndighetens budget med störst antal miljoner kronor.


Buden har varit många, 2 000 fler poliser, 5 000, 6 000, 7 000 och nu 10 000 fler poliser!

 

Vi vet att brandkår och ambulans inte åker till vissa områden utan att få sällskap av polis. Ofta flera polispatruller. Vi vet att Radiotjänst inte skickar sin personal för att kolla TV-licenser i utanförskapsområden. Vi hörde en chef för ett säkerhetsföretag säga att de vågar inte ha sina vakter längre i vissa områden. Säkerheten är för dålig! Men i dessa områden tvingas många människor att bo.


Jag tror att de som tävlar om mest poliser missar något viktigt! Jag tror det behövs kraftigt ökade resurser till Tullverket, Skatteverket och Kronofogden. På dessa myndigheter behövs de massor av människor. Det är dessa myndigheter som kan sänka de kriminellas ekonomiska möjligheter och svarta affärer. Det gäller att täppa till alla möjligheter för att tjäna pengar svart. Det kan inte polisen göra utan det kan Skatteverket, Tullverket och Kronofogden göra.


Lyssna gärna på mitt anförande i riksdagen den 4 december 2013 innan jag ger ett litet exempel på vad jag menar. Om inte klippet funkar testa med denna länk.
Istället för 10 000 poliser så räcker det med 8 000 poliser och anställ istället 2 000 personer på Skatteverket, Tullverket och Kronofogdemyndigheten för att enbart jaga de som ägnar sig åt brottslighet. En samlad attack från samhället av dessa myndigheter tillsammans med polisen för att knäcka de kriminellas affärsverksamheter.


Ett litet men mycket enkelt exempel är fusket med kassaregister. Idag är det krav på att kassaregister skall användas vid torghandel. Efter att jag betraktat detta på Stortorget under en lång rad fredagar så förstår jag att det sällan ges några kvitton. Försäljarna blir på dåligt humör om någon kund vill ha kvitto.


Det kanske förklarar hur de kan sälja sina grönsaker och frukt så billigt.


 


Ca 40 kr/kg hos ICA.


Istället för att använda kassaregistret så använder den här försäljaren en miniräknare att slå in de olika varorna. Sedan används kassaregistret bara som en kassalåda. Notera hur kassalådan öppnas i detta klipp.Detta upprepades varje gång en kund betalade med kontanter. Förklaringen till sättet att öppna finns i denna bruksanvisning för ett kassaregister.


 


Tyvärr är det väl så att skatteverkets personal inte vågar sig ut och granska den här typen av fusk av rädsla för sin egen säkerhet. Jag gissar att skatteverkets personal kräver handräckning av polis inför vissa kontroller idag men att polisens resurser inte heller räcker till. Vilket samhälle vi skapat.


Vågar man inte ta tag i dessa ”enkla” problem hur kan någon tro att samhället skall lösa de större problemen och den grövre brottsligheten? Satsa mer resurser på Skatteverket, Tullverket och Kronofogdemyndigheten!

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 13 feb 08:26

Här kommer då ytterligare 6 nominerade till Fake News Award. Nu finns det alltså 12 nominerade som du kan rösta på i högermarginalen på bloggen.


7. Golnaz Hashemzadeh Bonde, författare och krönikör


Hon skrev artikeln på ledarsidan i DN om mannen på flyget som pekade ut brandmännen i Boden som rasister. Uppgifterna i krönikan var helt oriktiga.


https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/brandman-i-boden-utpekas-som-rasister


Notera att denna artikel i DN publicerades 3 juni 2014, endast tre dagar efter den så kallade Sandvikenrapporten. Hade man hjärnsläpp den veckan på DN eller var det bara otur 😉8. Stefan Löfven (S), statsminister


Stefan Löfven påstår att invandringen blir lönsam på långsikt. Tino Sanandaji bevisar att så inte är fallet i Sverige.
9. PK-media, Aftonbladet, Expressen, DN och SvD

 

Gruppvåldtäkten på finlandsfärjan Amorella, där pk-media pekar ut svenska män när det själva verket handlade om somaliska män.


Artikel Expressen.

 


Artikel Nya Tider

 


10. Morgan Johansson (S), justitieminister.

 

"Stor högerextrem demonstration i Polen, med starka nazistiska och antijudiska inslag. Detta måste slås tillbaka!"


Den 11 november firade Polen sin självständighetsdag.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Polens_nationella_sj%C3%A4lvst%C3%A4ndighetsdag


Undrar hur Morgan Johansson skall slå tillbaka att Polen firar en självständighetsdag?


 11. Erik Ullenhag (L), integrationsminister.


Alliansregeringen och Erik Ullenhags myter om invandringen som presenterades på regeringens webbsida. Sidan finns inte längre att hitta på regeringens webbsida.


Listan bestod först av 13 punkter men utökades senare till 20 punkter.


Läs mina blogginlägg.

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/december/tack-erik-ullenhag.html


http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/december/myt-nr-8.html


 
12. Johan Rockström, agronom och klimatalarmist.


”Förra fredagen gav klimatexperten Johan Rockström skräckbeskedet att vår planet kan ha nått en ”point of no return”, det finns ingen återvändo. Intervjun i ”TV4 Nyhetsmorgon” har varit ett av veckans mest delade videoklipp i sociala medier.”

November 2016


Att Johan Rockström inte kan skilja på väder och klimat är minst sagt anmärkningsvärt!


https://anthropocene.live/2016/12/03/klimatpropagandan-handlar-om-att-underminera-tron-pa-demokratin/


Av Thoralf Alfsson - Måndag 12 feb 13:11

Idag och imorgon presenterar jag de som blivit nominerade till Fake News Award. Jag presenterar 6 idag och sedan 6 nominerade imorgon. Omröstning börjar imorgon när jag publicerat övriga nominerade.


1. Alexandra Pascalidou

 

Trump sympatisörer öser ut knark och sprit.


 

2. Carina Bergfelt, utrikeskorrespondent SVT


”Det är tre gånger högre sannolikhet att du dödas av en ko än att du dödas av en islamistisk terrorist.”

Carina Bergfelt, SVT


Ovanstående citat kommer ifrån Rapport den 5 februari 2017 klockan 19:30. Programledaren i Rapport svarade då följande.


”Tack Carina för att de ger oss dem perspektiven.”

 

Jag hade ingen aning om att kor dödar så många människor. Tänk att man aldrig hört talas om detta tidigare.


 

3. Ossi Carp DN, journalisten som skrev om Sandvikenrapporten

 

Artikeln hävdade att Sandviken tjänade 500 miljoner kronor per år på invandringen. Enligt artikeln skulle revisionsföretaget PWC räknat ut denna siffra. Artikeln publicerades 31 maj 2014 och var säkert tänkt till något för 7-klövern i valrörelsen. Flera ministrar gillade och länkade till artikeln. Bland annat Erik Ullenhag.


    


 

4. Anders Ygeman (S), då inrikesminster, idag gruppledare riksdagen för socialdemokraterna.

 

I januari 2016 gick Anders Ygeman ut och sa att upp emot 80 000 asylsökande skulle utvisas och han utlovade också en rad åtgärder för att få asylsökande att återvända frivilligt. Hur har det blivit? 

5. Annika Larsson, forskare i textilarkeologi vid institutionen för arkeologi och antik historia vid Uppsala universitet.

 

Vikingar åkallade Allah!


Forskare menar att Annika Larsson måste ha fantiserat ihop det.


https://samnytt.se/forskare-om-vikingatidens-allah-band-hon-maste-ha-fantiserat-ihop-saker/

 

 

 

 

6. Fd landshövding Stefan Carlsson, håller tal på nationaldagen.

 

I sitt tal påstår landshövdingen att 50 procent av de asylsökande från Syrien är högutbildade. De är läkare, tandläkare och ingenjörer.


 

 

 


Av Thoralf Alfsson - Lördag 10 feb 21:33

Idag har Miljöpartiets stjärnskott i Kalmar län, Max Troendlé en debattartikel publicerad i Barometern. Han inleder väldigt hårt och falskt eller för att säga det i sann klimatalarmistisk anda utan det minsta fakta som belägger hans skrämselpropaganda. Han inleder bland annat så här.


”Klimatkrisen går inte att skjuta fram, den är redan här. Det vet de 20 miljoner människor som idag är på flykt från torka och naturkatastrofer. Och gör vi inget nu kommer Kalmar län drabbas hårt. Torka som slår mot lantbruket, en stigande havsnivå som sätter stora delar av våra städer under vatten och extremväder som blir ett vanligt inslag i vardagen.”

 

Det skriver idag Max Troendlée (MP) i dagens Barometern. Suck…..


Barometern illustrerar dessutom artikeln med en bild från torkan i Östafrika (Foto Marcus Holmgren/läkarmissionen). Gick väl inte att hitta en bild närmare Kalmar län med torka. Suck…...


En stigande havsnivå som sätter stora delar av våra städer (läs Kalmar, Oskarshamn och Västervik) under vatten. Suck…..


I vilken ända skall vi börja. Torka? Torka beror på utebliven eller väldigt lite nederbörd i kombination med värme. Hur ser det då ut i Kalmar län? Nederbörden har de senaste 150 åren ökat med i genomsnitt ca 100mm som årsmedelvärde. Och det är ingen skillnad på vinter eller sommarhalvåret enligt statistik från SMHI. Temperaturen har också ökat under denna period.

 


  

 


När det sedan gäller havsnivån så måste vi givetvis även ta hänsyn till landhöjningen. För den är ju verklig! Men det tycks miljöpartister inte förstå. I Kalmar län har vi en mätstation i Oskarshamn som har varit i drift i snart 70 år. Så här ser grafiken ut för denna mätstation.


 


Det vill säga trenden de senaste närmare 70 åren är att havsnivån har sjunkit med ca 30mm. Det är fakta och inget annat, oavsett var Max Troendlé skriver. Risken för att våra städer skall hamna under vatten minskar med andra ord om man håller sig till verkligheten.


Det är bedrövligt att inga andra politiker vågar bemöta klimatalarmisten och miljöpartisten Max Troendlé. De är uppenbarligen livrädda för att komma i konflikt angående klimatförändringar. Skulle övriga partier ta debatten med Miljöpartiet angående klimatet och effekterna av klimatförändringarna skulle Miljöpartiet åka ur Sveriges riksdag.


PS

Enligt Max Troendlé själv så äger han denna ”husbil” men enligt transportstyrelsen så gör han inte det men det kanske bara är ett trix för att ingen skall kunna kritisera honom för att han inte lever som han lär. I så fall ett riktigt hyckleri. "Husbilen" fanns i varje fall i Visby under Almedalsveckan 

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 139 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se