thoralf

Alla inlägg under februari 2018

Av Thoralf Alfsson - 23 februari 2018 22:19

Idag blev vår kommunvalsedel i Kalmar offentlig. Jag tror att vi har kommit fram till en bra lista och en lagom mix av nya och gamla namn på listan. Tyvärr valde några personer att lämna listan helt och hållet då de ansåg att de inte hamnade så högt på listan som de själva önskade.


Den beslutade listan hade nästan en 100 procentigt stöd vid årsmötet.

http://www.barometern.se/kalmar/sds-valsedel-spikad/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/sd-stuvar-om-i-toppen/

http://24kalmar.se/2018/02/23/har-ar-sds-lista-infor-kommunvalet/


Men eftersom lokalmedia bara presenterat de 10 första namnen så presenterar jag hela listan med alla 32 namnen på vår kommunvalsedel på bloggen.

Här är den beslutade listan.


1       Thoralf Alfsson

2       Linda Emma Kotanen

3       Carina Falkestad

4       Mika Kotanen

5       Petra Gustavsson

6       Curt Gustavsson

7       Micael Foghagen

8       Krister Thornberg

9       Lillemor Marcus Jonsson

10    Leif Holmberg

11    Lilith Lindgren

12    Tomas Trossing

13    Kalle Lundström

14    Monika Fältsjö

15    Tomas Salonen

16    Tommy Askerberg

17    Kalle Winner

18    Erik Van Dijk

19    Kent Petersson

20    Ellen Andersson

21    Johan Ragnarsson

22    Christian Kemna

23    Jan Bäckström

24    Björn Lindell

25    Curt Ljungholm

26    Tom Andersson

27    Irene Wertwein

28    Micael Lindholm

29    Joakim Spjut

30    Inger Eriksson

31    Olof Johansson

32    Hans Eriksson    

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 23 februari 2018 13:45

 


Lokalmedia har varit väldigt aktiva med många tidningsartiklar när det gäller stadsarkitekt Björn Strimfors familjs, Bed & Breakfast verksamhet på Kvarnholmen och om det krävts bygglov för verksamheten eller inte. Frågan är uppenbarligen ännu inte färdigutredd men media tar upp det gång på gång.


Det finns ett liknande ärende i Kalmar där ett bageri i ett industriområde omvandlats till ett nöjespalats av en kulturförening med rötter i Libanon. I detta fall krävs det ett bygglov för den omvandling, ett bygglov som inte sökts och sannolikt inte kan beviljas då det strider mot gällande detaljplan. Att detaljplanen dessutom skulle ändras för att passa denna verksamhet är ytterst liten.


I detta fall har media inte visat något som helst intresse!

 

Myndigheterna har besiktigat nöjeslokalen och en utredning pågår. När jag frågade tjänstemän om det beror på okunskap om de svenska reglerverket som gjort att man inte sökt bygglov för verksamheten blev svaret kort och gott.


”De struntar i våra lagar och regler!”

 

Om nu lokalmedia inte varit medveten om detta pågående ärende, dels på Samhällsbyggnadsförvaltningen och Räddningstjänsten som har tillsynsansvar, så får lokalmedia nu ett tips om detta. Det skall bli intressant att se om det är lika viktigt att skriva om detta ärende som det är att skriva om stadsarkitektens Bed & Breakfast verksamhet.


Imorgon lördag den 24 februari har myndigheterna en bra möjlighet att göra en tillsyn i denna nöjeslokal. Det finns en hel del på föreningens facebooksida att titta på.


https://www.facebook.com/layalialamarkalmar/


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 23 februari 2018 00:36

Egentligen har jag en hel rad blogginlägg som jag skulle kunna skriva men jag tappade lusten ikväll. Jag kommer igen i morgon. 


Jag fick en skrattattack ner en kommunchef försökte skrämma mig med att mina mejl med frågor skulle diarieföras och därmed bli en offentlig handling. Han är inte den första som tror att han kan skrämma mig till tystnad. Jag reagerar precis tvärtom.  


 


Har för övrigt gjort flera upptäckter idag ;-)Av Thoralf Alfsson - 21 februari 2018 18:49

Det är minst sagt bedrövligt att en majoritet i Sveriges riksdag vill skriva in censur i Sveriges grundlagar som gör vanligt folk till andra klassens medborgare!


Läs gärna Ledarsidorna och Johan Westerholm som skriver om detta i ett inlägg. 

https://ledarsidorna.se/2018/02/censurlagstiftningen-kan-hejdas/


Min blogg kommer utan tvekan att drabbas om denna ändring av grundlagen genomförs. Jag kommer inte längre få tillgång till vissa handlingar som idag är offentliga men som "imorgon" kommer vara oåtkomliga för mig.


Offentlighetsprincipen kommer begränsas!


Här finns en stor anledning till att inte rösta på något av partierna i 7-klövern, det vill säga Socialdemokraterna, Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet som vill göra denna ändring av våra grundlagar.


Nu är det hög tid att ställa sig på barikaderna och slåss för våra rättigheter!


Här kan du höra några röster.
Av Thoralf Alfsson - 20 februari 2018 20:09

Jag har nu avslöjat omröstningen om Fake News Award och det blev faktiskt ganska jämnt men Stefan Löfven fick 22,0 procent av rösterna. Här kommer hela resultatlistan, inom parentes procentandel.


1  Stefan Löfven, med invandringen är lönsam lite längre fram (22,0)

2  Alexandra Pascalidou, med Trump sympatisörer delar ut sprit och droger (18,0

3  PK-media, med sin publicering om gruppvåldtäkten på färjan Amorella (16,4

4  DN-journalisten Ossi Carp som skrev om Sandvikenrapporten 500 miljoner i vinst (12,2)

5  Johan Rockström, klimatalarmisten som försöker skrämma alla med ”klimathotet” (7,4

6  Carian Bergfelt, SVT-journalist i USA som menade att kossor dödar fler än islamister (5,1)

7  Erik Ullenhag, fd integrationsminister med sina myter om invandringen (4,8)

8  Anders Ygeman, fd inrikesminister som skulle utvisa 80 000 asylsökande 4,0)

9  Morgan Johansson, justitieminister om demonstration i Polen en minnesdag (3,9)

10 Annika Larsson, forskare om vikingar och islam (2,6)

11 Stefan Carlsson, fd landshövding om att 50 procent av asylsökande högskoleutbildade (1,9)

12 Golnaz Hashemzadeh Bonde, DN-krönikör om brandmannen i Boden (1,6)


Att toppfyra blev dessa är inte minsta förvånande. Jag är dock lite förvånad av att så många ändå röstade på Johan Rockström. Men det gör mig glad att så många ändå har fått upp ögonen för hur klimatalarmisterna har tappat all sunt förnuft.


Här kommer vinnande klippen med Stefan Löfven och Alexandra Pascalidou.Av Thoralf Alfsson - 19 februari 2018 23:11

Under söndagen hade SD Calmar sitt årsmöte. Jag blev omvald till ordförande för vår kommunförening. Jag tackar för förtroende att få leda vår kommunförening ännu ett år. Vi valde en ny styrelse som nu utökas från 7 till 9 ledamöter och 4 suppleanter.


Vi har en mycket positiv utveckling när det gäller antalet medlemmar. Jag roade mig med att titta på antalet medlemmar i kommunföreningen i augusti 2014, innan valet. Sedan dess har medlemsantalet ökat med nästan 140 procent och jag gissar att fram till augusti kommer medlemsökningen sannolikt vara upp emot 200 procent om ökningen av medlemmar fortsätter dagens takt.


Tänk om antalet röster i valet ökar i samma proportion som medlemsökningen. Då blir det ett kanonval i september!

 

Det stora antalet medlemmar gör att det också blir en helt annan konkurrens om platserna på kommunvalsedeln. Något som är lite nytt för oss. Det innebär att visa personer kommer bli besvikna och andra glada. Men alla kan inte stå på valbar plats.


Att man har suttit i kommunfullmäktige innevarande period innebär inte att man automatiskt kommer på en valbar plats på kommunvalsedeln. Alla som sitter i kommunfullmäktige förväntas bidra på ett positivt och konstruktivt sätt i arbetet som ledamot i kommunfullmäktige och aktivt företräda SD från talarstolen. Ju fler kandidater, desto högre krav på de som kommer väljas och därmed också högre kvalitet på vår kommunfullmäktigegrupp.


På torsdag kväll kommer vår kommunvalsedel slutligen fastställas av styrelsen i kommunföreningen enligt årsmötets beslut om sent fastställande av kommunvalsedel.


 

 

Vill du vara med i ett vinnande lag så är det bara att gå med i Sverigedemokraterna. Som medlem i Sverigedemokraterna får du då också möjligheten att lyssna till Jimmie Åkesson i Kalmar den 19 mars.

 

Bli medlem på nedanstående länk. Bli en del av det vinnande laget!

https://formular.sd.se/sd/medlemsansokan/

Av Thoralf Alfsson - 18 februari 2018 20:52

Som säkert många räknat ut kommer klippet i förra blogginlägget från en lokal i Kalmar där shiamuslimer har en ”moske”. För mig känns det lite overkligt. Här kommer det igen.I veckan uttalade sig biskop Fredrik Modéus i Växjö stift om en ansökan om böneutrop vid en moske i Växjö. Det är alltså en ansökan som är ställd till polisen men som Växjö kommun också får lämna synpunkter på. Jag undrar därför varför Fredrik Medéus överhuvudtaget uttalar sig. Svenska Kyrkan är väl ingen remissinstans!

 

”Ismail Abu Helal är imam och tror att en moské i Växjö är positivt för integrationen.”

 

 Den som tittar på videoklippet i mitt förra blogginlägg delar nog inte imamens uppfattning om att det är positivt för integrationen. Enligt min uppfattning är det raka motsatsen.


 Jag tror att det är bra för integrationen. Det blir en bekräftelse av religionsfriheten. Muslimer är inte på besök här i Växjö, vi bor här, säger Ismail Abu Helal.

 

 Muslimer är inte på besök här i Växjö, vi bor här. Låter det som en vilja till integration i Sverige. Nej, absolut inte!


 Under lördagen höll biskop Fredrik Modéus utbildning för nya kyrkofullmäktigeledamöter. Några av våra ledamöter från Kalmar var med på utbildningen. En av våra ledamöter hade köpt ett exemplar av koranen i present till biskop Fredrik Modéus. Den var preparerad med några blad med kommentarer från Mona Walter som förklaring till vissa verser/avsnitt i koranen.


   

 

 


Av Thoralf Alfsson - 17 februari 2018 23:53

Teheran eller Kalmar?99,9 procent av det svenska folket förstår inte vad som pågår i landet Sverige! En majoritet tror att det handlar om ensamkommande barn från Afghanistan och åldersbestämmning. Som t.ex miljöpartisten Maria Ferm eller Max Troendlé i Kalmar.


Det sovande folket! Vem skall väcka dem?

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se