thoralf

Direktlänk till inlägg 9 februari 2018

HAR JOHAN PERSSON GJORT BORT SIG?

Av Thoralf Alfsson - 9 februari 2018 22:31

Den 23 januari tog kommunstyrelsens arbetsutskott beslutet att låta företaget Humana ta över Kalmar kommuns verksamhet med personliga assistenter. Det vill säga den rödgröna majoriteten bestående av S, V och C privatiserar över 100 tjänster som personliga assistenter. Det borde få vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt att bli fullständigt galen 😉


Nu har det dock inkommit ett överklagande från en anhörig till en av brukarna. Men i Barometern uttalar sig Johan Persson enligt följande.


”Enligt kommunalrådet Johan Persson har det nu överklagade tilldelningsbeslut till Humana, som togs den 23 januari, redan vunnit laga kraft.”

 

Jag har mejlat kommunens jurist och frågat om detta stämmer och fått följande svar.


”Det är 10 dagar enligt LOU, beslutet togs den23 januari så överklagandetiden har gått ut. Dessa beslut prövas enligt LOU och ska inte vara överklagningsbara enligt kommunallagen.”

 

Problemet är bara att Kalmar kommun skriver på sin kommunala digitala anslagstavla, där alla beslut skall anslås att beslutet kan överklagas fram till den 14 februari. Det rör §1 från den 23 januari.


 Skall bli intressant att följa denna överklagan och vad som gäller. Det borde faktiskt vara det som anges på kommunens digitala anslagstavla som är övergripande!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 februari 2018 22:40

Bara att fortsätta äta baner i djungeln

 
Ingen bild

Bör läsas

9 februari 2018 22:49

Lita inte på vad svensk media rapporterar om Donald Trump

Både innan och efter det amerikanska presidentvalet 2016 pumpade svensk media ut anklagelser om hur eländigt allt skulle bli med Donald Trump som president i USA. Låt oss återbesöka några påståenden ett år efter Trumps tillsättning och se hur sant/falskt svensk propagandamedia rapporterat om Donald Trump.

I min senaste krönika gav jag ett färskt exempel på hur svensk media som DN sprider fake news. Nedan är ett axplock av falska skrämselpropagandarubriker tagna från de största svenska medieaktörerna kopplade till rapportering om Donald Trump – de medieaktörer som på pappret borde ha störst kompetens, neutralitet och hederlighet men som i själva verket ofta uppvisar det rakt motsatta.
Under varje rubrik berättar jag även vad sanningen är med länkar till trovärdiga källor för att visa att svensk media pumpade ut fake news och skrämselpropaganda om Donald Trump utan förankring i verkligheten. Kort och gott, nedanstående är en faktakoll och källkritik kring ett antal Donald Trump-rubriker hos de stora svenska medieaktörerna.
https://samnytt.se/lita-inte-pa-nagot-som-svensk-media-rapporterar-om-donald-trump/

 
Ingen bild

Wilmer

9 februari 2018 23:11

Är du förvånad egentigen? En kommundirektör som heter Annette Andersson som inte ens är utbildad jurist och inte vet vad en kammarrätt är för något, en kommunjurist som inte vet vad offentlighetsprincipen är och ett kommunalråd som är en pamp och som tror han vet allt. Det är så jävla bedrövligt så man kan bara lägga sig ner och gråta.

Kalmar kommun borde bli satta under kommungranskarnas granskning på Uppdrag Granskning. Det finns mycket som bör komma upp till ytan.

 
Ingen bild

Lena1

9 februari 2018 23:12

Sveriges nya kultursarvarvschef Qaisar Mahmood, en pakistanier: "Jag har inte läst om något om kulturarv". Detta är hårresande, vem har utnämnt denne man?

https://samnytt.se/sveriges-kulturarvschef-qaisar-mahmood-jag-har-inte-ens-last.nagot-om-kulturav/

https://www.youtube-com/watch?v=ygBVTQTTt48

 
Ingen bild

Lena1

9 februari 2018 23:41

Svensk Webbtelevision i intervju med Lennart Matikainen om kvinnor i HBT hem som har sex med ensamkommande.

https://www.youtube.com/watch?v=U51sGmbXM

 
Ingen bild

Cosmik Debris

10 februari 2018 00:23

@Lena1Fredag 9 feb 23:41


Länken fungerade inte.

Lördagsintervju 18 - Lennart Matikainen om sex i vård av ensamkommande.
https://tinyurl.com/y7q28rwh
https://www.youtube.com/watch?v=r-U51sGmbXM

 
Ingen bild

pmurT

10 februari 2018 00:41

R*nkhövdingen utsedd till att leda utredning om Öland ska bli en kommun. Halvtidstjänst á 30 000:- i månaden. Grattis Öland!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

10 februari 2018 01:10


Leif Gripestam (Moderaterna i Täby)
”Nyanlända som genom anvisningslagen placerats i Täby demonstrerar på Täby torg med banderollen: ”Vi vill ha våra rättigheter och Täby kommun är rasist”.[…] Det som är huvudproblemet för dessa individer att vi inte har ordnat vanliga hyresrätter.”

Min systerson är 25 år och ska flytta hemifrån. Det är utsiktslöst för honom att hitta en hyresrätt inom rimlig/överskådlig tid i sin hemstad Stockholm. Han tvingas nu köpa en bostadsrätt för minst 2MSEK. Det är tyvärr inte möjligt för alla ungdomar. Han hade tur i ”föräldrarlotteriet” som fåntratten Ullenhag skulle ha sagt.

Det är åt helvete.

Unga människor ska inte behöva sätta sig i skuld för att kunna flytta hemifrån.Och definitivt inte för att politiker med svårartad egoistisk megalomani ska leka humanitär stormakt. Att dessutom behöva läsa om otacksamma, krävande och respektlösa muslimer och araber som demonstrerar och kräver hyresrätter. I Täby?! Det är oerhört provocerande. Dessa ”människors” skonummer är sannolikt högre än deras IQ.

Åk hem och kräv. Vi vill inte ha er här!

https://tinyurl.com/y7lqbjy2
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155089931835825&set=a.387849715824.161402.714830824&type=3&theater


 
Ingen bild

World Traveller

10 februari 2018 06:34

Har ni sett Myndigheten for Samhallsskydd och Beredskaps (MSB) film infor en ovning de ska halla nu i vaar? SD och Akesson utmalas som ett hot mot Sverige! Kommer SD att anmala detta sjuka tilltag? Detta faar de bara inte slaeppa.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

10 februari 2018 06:36

Dom som kommer hit är låtsasflyktingar som kommer från låtsasländer och har låtsasålder.
Då är det väl lämpligt att ge dom låtsasjobb.
Att fortsätta att importera valboskap är mycket svekfullt.
Den som inte röstar på SD i höst är en låtsassvensk.

 
Ingen bild

V

10 februari 2018 09:10

Nu har den lille fete pösmunken Jan Guillou varit ute i skitmedia-expressen och kallat Anders Thornberg för ”förste muslimjägare” ( vilket ju är en merit) och dessutom kallat honom ”bakom flötet”.
Guillou, du är en otäck fan och är det någon som är bakom flötet så det du. Glöm inte att kriget kommer, gör aldrig det och när det är över skall sådana som du ställas inför en sanningskommission för att förklara dig
https://detgodasamhallet.com/2018/02/06/gastskribent-svante-brandange-koranen-sporrar-sina-krigare/#more-11280

 
Ingen bild

calle

10 februari 2018 10:02

om man läser sanningen och läser kommentarer från folk som ser sanningen, så inser man att 7 klövern har skapat en egen diktatur i Sverige.

alla som läser här borde göra som Thoralf, gräv och gör egna bloggar.

7 klöverns kreatur blir Svenskarnas undergång

 
Ingen bild

Mello

10 februari 2018 11:03

Johan Persson kommer snart hänga ut dig i sin blogg o kalla dig pinsam och rasist.

 
Ingen bild

AS

10 februari 2018 13:18

Sverigedemokraternas ledamot i Försvarsutskottet Roger Richtoff, pekar på att MSB:s roll är att ”samordna” kommuners och olika myndigheters insatser vid kris. ”Vem har ansvaret då?” frågade Richtoff retoriskt. Svaret är ”ingen”.

Som gammal militär förstår Richtoff att det inte räcker att ”samordna” en insats vid kris, det måste finnas en tydlig beslutskedja.

Eliasson har dock knappast kompetens eller svenska folkets och de anställdas förtroende att ta sig an ännu en myndighet.

Vad sänder det för signaler om vilket Sverige man vill ha, när fullständig nonchalans mot lagar och regler, och uppenbart fiffel så öppet premieras.

https://www.nyatider.nu/dan-eliasson-nar-inkompetens-och-fiffel-belonas/
Fifflare, lögnhalsar och islamkramare belönas i dagens myndighetssverige. Förakt

 
Ingen bild

Thord

10 februari 2018 13:49

Varför röstar Kalmarborna på Johan Persson?

 
Ingen bild

Friholt

10 februari 2018 14:56

En annan framstående smålänning, Alf Henrikson, skrev med största sannolikhet redan före 1995 följande:

"Socialismen är ett system varmed svenskarna löser all världens problem.
Endast det som hemmavid kniper, ska lösas efter andra principer."

 
Ingen bild

Thor

10 februari 2018 15:41

@V

Guillou har ett patologiskt Säpo-hat eftersom Säpo fixade så att han fick skaka galler efter IB-affären

 
Ingen bild

Cosmik Debris

10 februari 2018 16:58

Valet 2018 kommer att handla om information och desinformation.

Är det någon som är förvånad över att Dan Eliasson utsetts till Generaldirektör för MSB? Allt, precis allt som kommer från MSB ska i fortsättningen betraktas som socialdemokratisk propaganda, lögn eller desinformation.

Räkna aldrig ut en psykopat.

 
Ingen bild

Observer

10 februari 2018 17:44

@World traveller
-En inte alltför kvalificerad gissning är väl att MSB-filmfadäsen är en sk "Testballong" (För att se vilka reaktioner det blir) där kommunistinfiltratörerna undersöker möjligheten att genom en fet falseflagoperation diskvalificera SD just innan valet.
Den stora problematiken är att dessa idag är för få och kommer få problem när allt vänder till SD´s fördel. Men den lilla klicken håller på!

 
Ingen bild

Observer

10 februari 2018 17:46

PK-Kommunistprolitariatet VET att loppet är kört, Nu återstår bara rent desperata reaktioner i fullt dagsljus!

 
Ingen bild

Pepparholm

10 februari 2018 19:36

Centerpartiet säger enligt Fria Tider att det är olyckligt med Moderaternas utspel om invandringens kostnader.

Mycket bra. Under förutsättning att Ulf Kristersson har modet att stå fast vid sitt utspel. Men han kommer nog att fega ur. I varje fall efter valdagen. Då blir det Annie Lööf som bestämmer agendan.

 
Ingen bild

Robert

10 februari 2018 20:52

Går det att få fram skatteintäkter från olika stadsdelar/områden?
Få kvitto på hur lönsam massinvandringen igentligen är.
Då detta vore sådan politisk dynamit ett valår tror jag varken stat eller kommun kommer vara behjälplig. Kanske du har kvar kontakter som kan använda sig av rut?

 
Ingen bild

Gränsjägare-87

10 februari 2018 21:14

Hej "Bör läsas"- Björn!

Kul att finna dig här på Thoralfs forum. Och bra att du framför allt detta om Trump, dvs. sanningen om hans eminenta ledarskap så här långt.

Det gammelfulmedia förvrider, vinklar och ljuger om behöver styras upp och avslöjas som den propaganda den är med hjälp av en klarsynt person som dig, och med hjälp av ett ärligt forum som detta kommer det många till dels.

Har ej ännu hunnit läsa krönikan du hänvisar till men jag antar att bl.a den rekordlåga arbetslösheten (lägsta på många år) som just nu är i USA tack vare D.J.T nämns i din krönika.
Och att trots veckans börsras så har under Trump-styret börsvärdet ökat med 36% vill jag minnas.

Får jag ställa en fråga om den nyligen aktuella nedstängningen av hela "statsapparaten" i USA?
Är det inte så att republikanerna har majoritet både i representanthus och i senaten? Isåfall bör väl inte demokraterna kunna sätta stopp för en framlagd budget med nedstängning som följd? Eller är det inom republikanerna de inte kommer överens?

Om inte Björn läser detta kanske någon annan insatt kan svara. 
Ingen bild

onkel sven

10 februari 2018 21:31

Mello bara skrik och skrål !

 
Ingen bild

@Gränsjägare-87

10 februari 2018 22:08

Testa kontakt här: tipsa@samnytt.se

Björn Norström är sedan 1993 bosatt i USA. Han är utbildad och licenserad lärare i engelska, SO, och IT och arbetar som IT-lärare. Björn har tidigare undervisat i engelsk lingvistik och retorik på universitet i både USA och Sverige samt IT för utsatta ungdomar och minoriteter från amerikanska utanförskapsområden. Björn skriver vid sidan av sina krönikor också en del nyheter, främst med anknytning till USA och Kanada.
https://samnytt.se/om-oss/

 
Ingen bild

Niklas R

11 februari 2018 13:33

Bara en fundering här.
Vad är det som överklagats? Kommunstyrelsens beslut, upphandlingen som sådan eller tilldelningsbeslutet?

Är det tilldelningsbeslutet så är det poänglöst för en utomstående att överklaga det eftersom man måste ha anledning till att överklaga beslutet genom att vara delaktig i upphandlingsförfarandet.

Är det upphandlingen som sådan så skulle det ha gjorts när den annonserats eller var pågående med hänvisning till att den bryter mot lagen.

Är det kommunstyrelsens beslut så vet jag inte hur det fungerar.

Thoralf Alfsson

11 februari 2018 17:54

Kommunstyrelsens arbetsutskott har tagit ett tilldelningsbeslut. Det har överklagats!

 
Ingen bild

Bosse

11 februari 2018 14:05

Agenda ikväll om Moderaternas tvärvändning i migrationen. Hur trovärdiga är dom?
Med nytt blodbad i Syrien ser framtiden mörk ut.

 
Ingen bild

Joho

11 februari 2018 21:32

Råkade titta på oberoende Rapport 😆🖕🏿i Umeå får dom inte tag i poliser till utbildningen men dom kunde ju börja med att lära eleverna lite hyfs där sitter man med stora stickade mössor inomhus i skolbänken det ger ju inget förtroende direkt liknar ju flumskolan dålig attityd.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se