thoralf

Direktlänk till inlägg 7 februari 2018

HUR SMARTA ÄR MODERATA SYMPATISÖRER?

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 7 feb 23:25

När Anna Kinberg Batra tillkännagav att hon kunde tänka sig att prata med Sverigedemokraterna blev många av Moderaternas sympatisörer kritiska och gick till Centerpartiet som en protest. Uppenbarligen för att de var nya moderater och ville ha en generös invandringspolitik.


När Anna Kinberg Batra sedan avgick och ersattes av Ulf Kristersson kom många av dessa väljare tillbaka. Nu kopierar Ulf Kristersson istället Sverigedemokraternas politik på punkt efter punkt med nya utspel varje vecka men då stannar uppenbarligen sympatisörerna kvar hos Moderaterna.


Vad är skillnaden på att prata med Sverigedemokraterna, mot att istället kopiera Sverigedemokraternas politik?


Kan någon moderatsympatisör förklara detta för mig? Eller är det bara ”avsändaren” som betyder något, inte innehållet?


Hur smarta är moderaternas sympatisörer?

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

Onsdag 7 feb 23:55

Frågan jag ställer mig är; varför tillåter SD att Moderaterna kopierar hela deras partiprogram?


 
Ingen bild

Bayern

Torsdag 8 feb 00:54

Detta är sjukt! Förstår inte det sovande folket att Uffe bara vill vinna väljare och röster från SD? Någon verklighet blir det ju, som vi alla vet, inte av dessa förslag. Annie och Björklund har sagt bestämt nej, även EBT. Vad vill Uffe med detta och hur kan folk vara så ofantligt dumma?

Enligt Mats Knutson kommer detta bli spiken i kistan för Alliansen, som nu lägger fram egna valmanifest. I praktiken är Alliansen redan död.

 
Ingen bild

Gunnark

Torsdag 8 feb 02:46

det kommer bli otroligt kul valrörelse nu när Vänsterpartiet kräver poster i en s-styrd regering,och alliansen med M,som tagit i princip alla förslag ifrån SD,dom skall få igenom dom tillsammans med dom andra!

S som gått till höger skall ha med sig vänstern och MP i det,och M skall få ihop sina förslag med L och C

Får SD ut detta under valrörelsen så kommer folket att förstå vilken Gegga det är som 7 klövern måste hamna i efter dom har komprimissat färdigt med varandra!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

Torsdag 8 feb 06:05

Nu när Moderaterna har kopierat SD på flera områden. I varjefall vill tydligen Kristersson åt samma håll som SD hela tiden har pekat åt. Borde han, om han menar allvar, samarbeta med Jimmy.
Att säga att vi pratar inte med dom som vi samtycker med visar hur vuxen han är.
Lågt IQ skulle jag säga.

 
Ingen bild

Jag

Torsdag 8 feb 06:11

En röst på sjuklövern, är en röst på fortsatt illdåd av vår s k "regering". Fortsättning av att demontera Sverige. Efter många år av vanstyre så är ingen av dessa att lita på!! Vi behöver få kontroll av landets gränser, vård skola omsorg. De 100-tals miljarder kronor som läggs på massimport av kriminella MENA-individer kan lätt bekosta dessa viktiga områden. Det finns tydligen resurser dock är de väldigt felplacerade!

 
Ingen bild

Fredde

Torsdag 8 feb 07:16

Jag frågar mig samma som cosmic: varför tiger SD stilla när sjuklövern nyttjar SD-politik? (som tidigare kallades rasistisk)
Dessutom lär ändå inga vallöften hållas efter valet...

 
Ingen bild

Me

Torsdag 8 feb 07:30

I Sverige finns en mentalitet som säger att man inte går emot den etablerade makteliten. Man får inte ens gå emot en efterbliven person om han är en del av maktsfären - jag tänker här på kungen.

När hela makteliten i landet får hjärnsläpp och hämtar hit bottenskrapet, förstår de flesta normalbegåvade, att det har blivit fel och politiken måste ändras. Men att det ska komma någon vanlig dödlig som tar makten som under franska revolutionen, finns inte på världskartan. Nu är nöden så stor, att en hel del av befolkningen har, under stor otrygghet, gått emot makteliten och röstat för SD. Det blev ju inte bättre av att makteliten kallade dessa delar av befolkningen för ”nazister”.

Nu när makteliten börjar nyktra till och inser vad man ställt till med, har de tagit efter SDs politik. Nu kan dessa otrygga personer ut befolkningen vandra tillbaka till tryggheten hos makteliten och ändå få sin politiska vilja genomfört - man går över till moderaterna.

Att SD inte lyckats bli en del av makteliten i landet, kan de bara skylla på sig själva, för att SD har valt att agera som en del av befolkningen som går emot maktcentret. Denna politik skulle ha fungerat på sydliga breddgrader, som Spanien, Italien eller Grekland, men inte i det toppstyrda Sverige.

Och det är alltid lika fascinerande att se att när någon inte har vettiga argument att försvara sin politik med, för att det ofta inte finns några, då kommer ”rassist” och ”nazist” fram.

 
Stefan K

Stefan K

Torsdag 8 feb 07:31

Jag är f.d moderat sympatisör, så jag är väl halvdant kanske.

Svaret är väl två.
Det är tyvärr mycket fokus kring SD:s interna problem och de är dessvärre ganska många. Jag vet att de skrämmer bort en del väljare.

Det andra är en kombination av SD:s passivitet och väljarnas tro på att Moderaterna menar allvar.

Väljare som förlitar sig på Moderaternas migrationspolitik bör ställa sig två frågor.
Varför kom u-svängen först när kurvorna pekade brant nedåt och inte innan?
Varför tar Moderaterna fram en migrationspolitik man vet att varken Liberalerna eller Centern köper...bara ett år innan valet

Jag tror det är fejk och att syftet är att få så många som möjligt att förlita sig på Kristersson. I en eventuell regering kan man sedan återgå till den politik Alliansen applåderade i åtta år.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Fredrik

Torsdag 8 feb 07:47

När vallokalerna stänger har moderaterna glömt allt deras valfläsk and invandringen. Det kommer att fortgå precis som vanligt, med 30 000 nya invällare o deras anhöriga som kommer efter, år, efter år, efter år.

Dom enda som vill totalstoppa all asyl o anhöriginvandring är SD, vi måste skrota den gamla asyllagen annars går vi under.

 
Ingen bild

SM811

Torsdag 8 feb 08:15

Det är inte bara M som kopierar SD´s politik. Morgan Johansson stod och redogörde vad de tänkte göra åt brottsligheten. Där har kopiatorn gått varm när de kopierade SD politik. Då var SD både ett rasistiskt och främlingsfientligt parti när de framförde sin politik. Nu kommer M och S ut ur garderoben och är både rasistiska och främlingsfientliga.
Dessa politiker har tydligen inget konsekvenstänkande.
SD 2018 för ett bättre Sverige.

 
Ingen bild

Robban

Torsdag 8 feb 08:44

Uffe är faktiskt otroligt smart!
Alla utspel, alla kopierade SD förslag, alla löften om "ordning och reda", hårdare tag osv mm är bara tomma ord, eftersom det aldrig kommer bli verklighet.
Det här är ju Uffe mycket väl medveten om och det kommer heta: att moderaterna är ju tvungna att ta realpolitik i beaktande, när inget av det blir verklighet!
Tre flugor i en smäll för Uffe!
Massinvandringen/folkutbytet kan fortgå alt utökas! M får tillbaka väljare som lämnat pga den förda migrationspolitiken och han kan sedan hävda att han visst hade som målsättning att genomföra den, men att han ju är tvungen att förhandla med övriga i alliansen(som vill det motsatta)

För övrigt är inte Uffe moderat, han är nyliberal!

 
Ingen bild

Lena1

Torsdag 8 feb 08:56

Såg del av filmen/dokumentären "Det goda landet" igår kväll. Om Sverige av idag so handlar om immigration och arbetsförmedlingen.

Kommer att sändas på SVT1 !2/2 kl 23.00, 13/2 kl 11.35, 14/2 kl 22.00 samt vid fler tillfällen under februari.

 
Ingen bild

jag

Torsdag 8 feb 08:59

@ bayern. Detsamma frågar jag mig. Hade en liten diskussion med min förstagångsväljare här hemma häromdan. Han menade att han ev kunde tänka sig att rösta på M. De verkar ju ha en vettig migrationspolitik, tyckte han. Han och hans kompisar var alltså endast 14 år senaste valet och naturligtvis inte speciellt intresserade av politik då. Hur ska man få dem att förstå politikens spel? Jag har ett tufft jobb framför mig innan September.

 
Ingen bild

Niklas R

Torsdag 8 feb 09:10

Snart får väl SD börja med reklam som talar om allt som de övriga sju partierna tagit från dem och ställa frågan till folket: Varför rösta på en trött kopia när det finns ett original som utvecklas?

 
Ingen bild

Hacke

Torsdag 8 feb 09:29

Jag har aldrig röstat på moderaterna men alltid (fram till landsförstöraren Reinfeldt) haft respekt för partiet och dess väljare. Det har varit raka rör och klara besked som man stod upp för oavsett vindar och trender i världen.
I Kristersson ser jag mer och mer konturerna av en ny Reinfeldt och i väjarna mycket av en lättformad massa vajande för vinden.
För hur kan de annars gå på Kristerssons till intet förpliktande kopierande av sd-politik samtidigt som han stänger dörren t o m för samtal med samma parti. Om inte väljarna förstår detta bondfångeri och spel för gallerierna faller det sista unset av respekt också för dem.
Det finns uppenbart bara ett parti utanför det som numera kan ses som en enda vänster/vänsterliberal röra av små variationer hos 7-klövern. Det borde väl åtminstone de s k gammelmoderaterna inse vid det här laget. Eller har de redan lämnat för gott. Det kanske är dags att sluta hoppas på ett liv värt namnet efter Reinfeldt i nya moderaterna och istället rikta förhoppningarna till Borgerlig samling som tänkbar framtida samarbetspartner på den socialkonservativa/nationalistiska planhalvan. Partiet arbetar under radarn och jag skulle tro att det är väldigt många besvikna c, m och kd-väljare i deras led idag. Förhoppningsvis är det rentav ett parti ovanför 4-procentstrecket redan i september där då naturligtvis sd ståtar som största parti runt av 30-procentstrecket.
Jag är för dagen optimist och vill behålla hoppet om Sveriges framtid. Där ingår ingen Kristersson eller nya moderaterna i dagens tappning.

 
Ingen bild

Gustaf

Torsdag 8 feb 10:05

Reinfeldt,förvisso en sliten klyscha men som inte får glömmas;
"Tack för att ni valde Sverige"!
Kristersson och övriga på bänken applåderade.

Aldrig en röst på moderaterna !

 
Ingen bild

weasel

Torsdag 8 feb 10:08

Ulf Kristersson är alltså mannen som ... vill utvisa illegala invandrare.
Men det enda partiet som delar Ulfs åsikt i den frågan vill inte Ulf samtala med eftersom dom har fel värdegrund.
Istället ska Ulf genomdriva sina utvisningar av illegala genom att ingå i en allians med ett parti som vill ge asyl till alla illegala.

Svaret på frågan i TS :
Inte så särskilt smarta :/

 
Ingen bild

Tony

Torsdag 8 feb 10:14

Inte så smarta, för dom måste vara medvetna om att merparten
av dom stora problem vi har idag har byggts upp av deras eget
parti med landsförrädaren i Spetsen. Att då hoppa tillbaks
till det parti som är orsaken är inte särskilt smart!
Sen ska man ta dessa undersökningar med en nypa salt!

 
Ingen bild

Tony

Torsdag 8 feb 10:20

Sen kan man säga som så, att vilket annat av dom andra partierna har hela media eliten som bara tycks syssla med att hitta skit om SD som dom kan dra fram i ljuset? DEom andra kan agera utan att bli belysta ?

 
Ingen bild

dajevlar

Torsdag 8 feb 10:43

Om vi leker med tanken att SD skulle få över 50% (eller tillräckligt mycket för att få eget inflytande).
Hur skulle egentligen situationen kunna lösas? Även om folk röstat på dem skulle opionionen inte tillåta
att skicka tillbaka alla de hundratusentals som skulle BEHÖVAS skickas tillbaka (pga felbeslut eller lögner).

Tror inte ens folk skulle gå med på att stänga gränserna. Media och oppositionen skulle trigga folket till uppror.

(M) törs inte samarbeta med (SD) för de vet att de skulle bli söndertrasade av TV, tidningar och övriga PK.

Läget har blivit helt sjukt, och ju längtre tiden går desto mer drastiska åtgärder krävs - något som de rädda
svennarna inte törs gå med på.

Tänk om man kommit direkt från 80-90-talet direkt in i dagens verklighet, slagit på nyheterna och sett hur uppläsaren
meddelar om stenkastning, våldtäkter, dagliga skjutningar och mord. Man skulle inte tro på det. Så illa är det.

Ursäkta min negativa inställning, men jag ser uppriktigt inte hur det är möjligt att rensa upp i sörjan.

Visst, jag kommer göra mitt (dvs rösta rätt), men får nog hoppas på nåt mirakel.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Torsdag 8 feb 13:15

250 rutor krossade på skolor i Göteborg

GP: "Senare under kvällen hände samma sak med Ellen Keys skola i samma område. Där krossades 224 fönster under natten."

"–Man har även sett flertalet mörkklädda killar springa från platsen."

Det kostar att ta hit den muslimska världen. Att det handlar om muslimska gärningsmän är jag helt övertygad om.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Torsdag 8 feb 13:29

@dajevlar Torsdag 8 feb 10:43

"Om vi leker med tanken att SD skulle få över 50%"

Vad spelar det för roll? Även om SD får 100% är det kört.

Expressen: "Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson vill inte längre se ett burkaförbud i Sverige."

Börjar bli rätt så trött på "den där" Åkesson

Thoralf Alfsson

Torsdag 8 feb 13:46

"Jag fick följdfrågan om förbud mot burka, vilket är svårare att svara ja eller nej på. Ett generellt förbud mot exempelvis burka vore inte oproblematiskt att införa. Ska det gälla även i det egna hemmet? Jag kan inte erinra mig att vi någonsin tyckt så. Däremot har vi drivit förbud mot att bära heltäckande slöja på allmän plats. Det förslaget har jag inga problem med att stå fast vid. Jag tycker också att skola och uniformsyrken ska vara fredade från den sortens religiösa symboler."
Jimmie Åkesson

 
Ingen bild

Karl

Torsdag 8 feb 13:48

Vad händer i SD, nu vill de tillåta burka läser jag i dag. Börjar de vända kappan efter vinden. Eller är Åkesson fel tolkad, då är det väl bara sofflocket i så fall som får min röst. Har du något förslag på något annat parti, du kanske startar ett eget parti snart. jag röstar på dig i så fall T.A

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Torsdag 8 feb 13:53

@Thoralf AlfssonTorsdag 8 feb 13:46

"Däremot har vi drivit förbud mot att bära heltäckande slöja på allmän plats."

Hur kan det komma sig att Åkesson alltid blir felciterad eller missuppfattas? Kan det bero på att han är otydlig?

Thoralf Alfsson

Torsdag 8 feb 14:12

Eller att media tar chansen så fort det ges en möjlighet att misstolka

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Torsdag 8 feb 14:04

Varför måste Åkesson trassla in sig i oväsentligheter?

"Ska det gälla även i det egna hemmet?" Vilket trams!

Du får gå omkring naken i det egna hemmet.
Du få inte gå naken på det lokala torget eller i din ICA-butik.

Varför göra det så komplicerat?

Thoralf Alfsson

Torsdag 8 feb 14:13

Instämmer!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

Torsdag 8 feb 14:06

Moderata väljare kommer att få betala mera via skattasedeln, när pengarna inte räcker och CCCP-Gänget behöver höja skatterna kallas visst Karma
Att dessa väljare själva skulle förstå detta faktum är helt uteslutet, dom gillar lägre skatter.........
P.s Lycka till "Smart-Moderat"

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

Torsdag 8 feb 15:16

Jag anser att burkaförbud är onödigt.

Ett förbud ska lyda :
I Sverige är förbjudet att maskera ansiktet på allmän plats.
Tomtemask kräver tillstånd.

Är väl en enkel lösning.

 
Ingen bild

Semla

Torsdag 8 feb 15:38

Ulf Kristersson är psykopat och kappvändare och den som inte fattar det är nog bra naiv. Han vill bara vinna över väljare från SD. Tyvärr är Åkesson så flat som nu säger nej till burqa-förbud. Kristersson kan sträcka på sig...

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Torsdag 8 feb 16:04

Centerpartiet vill tydligen skrota sommartid. Jag tycker det är mer angeläget att vi återinför dåtid i Sverige.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Torsdag 8 feb 16:15

Ung i Sveriges elaka språkrör Fatima Khawari om de lögnaktiga muslimska skäggbarnen:

"under 2018/2019blir bristen på arbetskraft inom bygg och installationsområdet än mer tydlig.och det ä mer än 30000 unga och duktiga arbetskrafter som har jobbat hela sina liv inom bygg."

Hur gammal är en afghansk person som har jobbat hela sitt liv inom bygg? 45år?, 55år? eller 65år?

Nej, man är 17 år och 9 månader.

 
Ingen bild

Panik

Torsdag 8 feb 16:32

SD tappar nu väljare för fulla muggar till psykopaten Ulf enligt Expressen. Hur ska han få en majoritetsregering?

 
Ingen bild

O´ Hyra

Torsdag 8 feb 17:01

Vid ett bygge som en svensk stor firma gjorde
i ett arabland, vill minnas på 70-talet, valde man att betala den inhemska arbetskraften för att göra ingenting. Det blev billigare
än att låta klåparna arbeta.

En byggnadsarbetare från Afghanistan, ha ha ingen merit alls.

 
Ingen bild

Björn

Torsdag 8 feb 17:02

En annan sak. Läste idag om försvarets helikopter 14 som kostar 200.000 kr per timme att hålla i luften. Detta mot en Black Hawk som kostar ca 40.000 kr per timme trots att dessa inte skiljer sig något nämnvärt åt.
Inte undra på att vi inte har råd med ett försvar som kan försvara hela landet.
https://www.di.se/nyheter/forsvarets-helikopternota-200000-kronor-i-timmen/

Kanske dags att lägga ner försvaret helt? Då kanske vi kunde hålla igång flyktingcirkusen ett par år till utan att behöva höja några skatter.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

Torsdag 8 feb 17:38

Han är liten på många sätt.
Han applåderade Reinfeldt.

Den lille mannen har nu kamouflerat
sej med jätteglasögon och levererar det
ena förslaget efter det andra. Förslag
som är dömda att misslyckas på förhand så
länge han tror på en Allians.

 
Ingen bild

Viveka

Torsdag 8 feb 17:43

Sd bör inte sälja sig för billigt till M inför valet, tänk på det. SD bör hålla i huvudet att det är ett mittenparti med många arbetarväljare. Och agera därefter och förhålla sig mer självständigt inför andra partier. Kristersson vill inte regera med stöd av SD. Hur skall han då få igenom den tuffare politik han säger sig vilja föra (och som han kopierat från SD)? Vilka kompisar har han egentligen och vilken politik vill de föra? Det finns stor risk för en urvattnad politik, en blå-grön röra! Och kanske kanske, som grädde på moset och i värsta fall, med grand old man Reinfeldt som den nya regeringens rådgivare. Då är vi tillbaka på ruta ett!
Mina förslag;
Utvisade personer skall utvisas!
Förbjud Burka och Nicab (på allmän plats)!
Förbjud tiggeri!
Håll Sverige utanför Nato!
Nej tack till stupstocken!
Ej bättre rätt för illegala invandrare till tandvård eller sjukvård!

Thoralf Alfsson

Torsdag 8 feb 18:33

Jag yrkar bifall!

 
Ingen bild

Lasse

Torsdag 8 feb 18:41

Moderaterna går starkt framåt på SD:s bekostnad, SD har hamnat i bakvatten på något sätt och har svårt att nå ut med sina budskap till folket. Visst, det är långt till valet och mycket kan hända men då gäller det att SD fokuserar på de tunga frågorna. Nu är det mest intriger och uteslutningar inom partiet som media gottar sej i.

 
Ingen bild

surapelle

Torsdag 8 feb 19:11

Att dom inte begriper att en röst på Moderaterna är minst en halv röst på Tok Centern.

 
Ingen bild

Gus

Torsdag 8 feb 19:36

Björn 17.02 Varför avleder du diskussionen med helikopterkostnader?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

Torsdag 8 feb 20:01

Svantesson börjar gapa om kostnader för invandringen.
Tänk om det vore på riktigt !
Faktum är att vilka siffror som än presenteras är dom för låga.
Tror någon verkligen att dom räknar med alla polisbilar som saboteras ?
Hur värderas det att kvinnor inte vågar gå ut ?

 
Ingen bild

Pawel

Torsdag 8 feb 20:07

Kristersson och Alliansen vill ju gå med i Nato och ta bort stupstocken. Vad vill SD?

 
Ingen bild

Fredde

Torsdag 8 feb 20:23

Jag såg Peter Springare och Anne Ramberg i samma inslag på TV4, men kunde höra vad det handlade om.

Men, jag kan ana...

En som berättar sanningen om verkligheten
En som lever fett på att ljuga om verkligheten

Inte så svårt att räkna ut vad Ramberg sa.

Någon som hörde inslaget?

 
Ingen bild

Hej demokratikämpare!

Torsdag 8 feb 21:27

Är det inte så att sossar tillämpar moderatpolitik men efter en viss tidsförskjutning, liksom moderaterna tillämpar SD-politik efter viss tidsförskjutning d.v.s sossosar kommer att tillämpa SD-politik inom sin tid. Visst det händer senare än förr men.... vad fan händer!

 
Ingen bild

Fredde

Torsdag 8 feb 21:28

Jag hittade vad Ramberg sa:
”– Det är anmärkningsvärt. Alla statstjänstemän och särskilt poliser måste ha bättre omdöme och hålla sig till vår regeringsform och dess människosyn, de här uttalandena är ju närmast rasistiska. När man uttalar sig på det här viset som polis ställer det alldeles särskilda krav, säger hon till TV4.

Anne Ramberg säger att man kan uttala sig om invandringsfrågor som polis, men man måste göra det sakligt.

– Ska man göra det ska man göra det sakligt och korrekt. Här lämnas påståenden som är helt generella och fullständigt felaktiga. Kan polisen inte följa objektivitetsplikten påverkar det rättsäkerheten i allra högsta grad, säger hon.”

Fullständigt felaktiga??
Patrick Jonasson har läst domarna, det borde Ramberg också göra!

>Män med utomeuropeisk härkomst begår 84% av grova våldtäkter. Svenskar kommer först på fjärde plats, efter afghaner, irakier och somalier.
>Två av tre grova våldtäkter begås av asylsökande eller män som getts uppehållstillstånd.
>Landsgrupper med högst faktor (sannolikhet) att begå grov våldtäkt är i turordning algerier, afghaner, tunisier, marockaner och palestinier.
>95,6% av överfallsvåldtäkter begås av män med utländsk härkomst.
>Flest överfallsvåldtäkter räknat i individer begås i turordning av somalier, eritreaner, algerier, irakier och gambier.
>Flest överfallsvåldtäkter begås i Stockholm, Hudiksvall och Eskilstuna.
>90% av gruppvåldtäkter begås av män med utomeuropeisk härkomst. Var fjärde våldtäktsman som agerat i grupp är afghan.

Det är inte rasistiskt, det är fakta!

 
Ingen bild

Waterbug

Torsdag 8 feb 22:45

Tror det är taktiskt klokt för SD att utse M till sin huvudmotståndare i valrörelsen även om man delar politik (numera) på flera områden.
Det hyckleri och kappvänderiet som M har visat prov på sedan Freddan slutade måste vara helt unikt i svensk politik. Numera presenteras förslag som mer eller mindre fasciststämplades när samma förslag kom från SD tidigare.
Det borde vara att slå in öppna dörrar genom att gång på gång påtala detta hyckleri så fort man får chansen.
Givetvis är detta en genemsam taktik från alliansen att M försöker kapa åt sig väljare genom att kopiera SD's idéer, man tar en för laget helt enkelt.

Dock så är SD på tok för passiva i nuläget och man låter M komma undan lite för lättvindigt, här behövs en fullskalig och bred offensiv för att påvisa hyckleriet så fort man får chansen.

 
Ingen bild

weasel

Torsdag 8 feb 22:52

@Pretty boy floyd ;

Ja, Svantesson tycker tydligen nu att invandringens kostnader ska diskuteras.
Mellan september 2006 - Januari 2018 har Svantessons parti hävdat att invandringen är lönsam och att alla påståenden om att den skulle innebära en nettokostnad är rasistiska myter.
Och de tre partierna som Svantessons parti vill bilda regering med hävdar det fortfarande.

Den människan som vill ha en restriktiv invandringspolitik och därför röstar på Moderaterna är ungefär lika intelligent som en människa som vill ha fri invandring och därför röstar på SD
:/

 
Ingen bild

Laglydig

Torsdag 8 feb 23:11

@Fredde Torsdag 8 feb 20:23
Att Anne Ramberg ansåg att Peter Springare i princip är rasist och att han "borde hålla käft" eftersom han är Polis.

@Viveka Torsdag 8 feb 17:43
Du glömde Swexit!

@Pretty Boy Floyd Torsdag 8 feb 20:01
Tror inte ett dyft på Elisabeth Svantesson och hennes "kostnadsteori". Hon tror att massinvationen kostar 40 miljarder per år.... Hur har hon räknat då? Och hur trovärdig är Moderaternas utspel?

Jag tror hon missade en 0:a där (åtminstone inom något år). Vad tror du Thoralf?

 
Ingen bild

Observer

Torsdag 8 feb 23:12

Moderaternas väljare imponeras alltid av en kubbe i tjusig kostym & smord käft.
-Själv anser jag tjänstemannaansvar o fakta är viktigare!

 
Ingen bild

Observer

Torsdag 8 feb 23:17

Ny slogan:

"HELLRE TJÄNSTEMANNAANSVAR ÄN PHOTOSHOP"

"SD=SVERIGES SJÖKORT, NÄR DU VILL UNDVIKA ATT GÅ PÅ VÄRDEGRUND"

 
Ingen bild

Björn

Torsdag 8 feb 23:42

Gus 19:36. Det var inte min mening att försöka avleda. Uppfattas det som så, ber jag om ursäkt. Tycker bara att det är rätt skrämmande hur våra skattepengar hanteras. Vad jag har förstått när det gäller helikoptrarna så rör det sig om en beställning av dessa som skedde i början av 2000 talet. Måhända att det då talades om helt andra kostnader. Eller är det som så att beställarna inte har haft full koll på alla sidokostnader, utan bara har beställt något som man så gärna ville ha.
Finns ju många exempel på slöseri av stora summor, tex Nya karolinska i Stockholm, där det räknades fel på flera miljarder. Bygget av förbifart Stockholm, som stoppades till en kostnad av
Ca 170 miljoner. Och så har vi ju också sjöfartsverkets helikoptrar.
Och syvende och sist är det faktiskt politiker som borde ha tagit ett ansvar, men gjorde man det?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Fredag 9 feb 00:00

@BjörnTorsdag 8 feb 23:42

Du behöver absolut inte be om ursäkt Din kommentar var i högsta grad relevant.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Fredag 9 feb 00:47

Peter Springare om gruppvåldtäkter:

"–Det är nya brott, grövre utförda, och visar en annan inställning till kvinnor. Man hör ju hur det låter i förhören."

Enligt den enfaldiga "kriminologen" Nina Rung beror det på dejtingappar.

Vem tror vi på?

 
Ingen bild

Ted

Fredag 9 feb 02:06

Det kommer nya utspel varje dag från Moderaterna. Nu plötsligt har man kommit på att invandringen kostar pengar och kräver att Löfven redovisar vad detta kostar???

Så lät det inte på Reinfeldt som ansåg att vi skulle öppna våra hjärtan och att invandrare från tredje världen var en mycket stor tillgång som vi inte klarar oss utan.

Det börjar bli patetiskt!

 
Ingen bild

Gus

Fredag 9 feb 05:31

Björn 23.42 Vi diskuterar Kristersson och Svantesson och de tjuvaktiga moderaterna nu . Har du ingen åsikt om dom ?

 
Ingen bild

Stefan A

Fredag 9 feb 07:50

30 % av m-väljarna röstar helt enkelt med den egna plånboken,
de struntar i mångmiljardrullningen i ensamkommandebluffen
bara man får ett jobbskatteavdrag och ett rotavdrag för det
nyrenoverade köket för egen del, kan bli en obehaglig överraskning
för dessa nu när räntorna stiger i omvärlden och den svenska
riksbanken tvingas följa med, och den svenska låne och
konsumtionsbaserade bluffekonomin synas i sömmarna.
Det kommer att bli de som får täppa till hålen i den svenska
schweizerosten, nu när sjuklövern i stället för att samla
i de tomma ladorna bränt iväg undratals miljarder på
världens största sociala experiment. M kunde ha avsatt
sosseregeringen när man ville under snart 4 år men det har
man inte gjort, finns inget som säger att man inte låter
sosseregeringen sitta i 4 år till efter nästa val.

 
Ingen bild

Magnus

Fredag 9 feb 08:05

M finns i den politiskt korrekta gruppen "hycklare utan gränser".

 
Ingen bild

Björn

Fredag 9 feb 17:00

Jodå och min röst kommer de inte att få.

 
Ingen bild

Nils Gbg

Fredag 9 feb 20:07

Moderaterns är totalt skamlösa. Det är helt otroligt med deras 180 graders vändningar i retoriken. Dom stjäl utan att skämmas ur Sd:s förslagslåda och får det att låta som att dom alltid har stått för denna politik.

 
Ingen bild

Gustaf

Lördag 10 feb 07:43

Jimmie Åkesson bör kanske utse Moderaterna till huvudmotståndare inför valet så får Kristersson, Svantesson, Tobé och Reinfeldt klä skott för sina gärningar i politiken i debatterna. Samtidigt trummar Åkesson in vem som är den skyldige. Om man ska leka med orden. Är så klart mycket svårare än så för oss SD-sympatisörer.

 
Ingen bild

Ludvig

Söndag 11 feb 07:26

Det går bra att kalla ett parti rasistiskt och sedan ta efter deras politik. Hoppas folk ser igenom detta hyckleri.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 13 dec 20:29


        Vårt svenska rättssystem har stora brister enligt min uppfattning. I flera avseenden är det en ”produkt” av naiva vänsterintressen som inte tror på att längre straff är rätt väg att gå. Jag har verkligen väldigt svårt att för...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 12 dec 20:46


Den senaste veckan har vi bombarderats med domedagsprofetior angående konsekvenserna av klimatförändringarna i samband med FN:s klimattoppmöte COP24 i Katowice.   Public service har mer eller mindre dagligen försett oss med nya skrämmande förutsä...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 11 dec 22:54

Talmannen Andreas Norlén överraskade idag med att han kommer föra fram Stefan Löfven som statsministerkandidat redan imorgon och med en omröstning på fredag. Men vad kommer hända sedan?   Kommer Andreas Norlén våga gå på en ny statsministerkandid...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 21:17

I eftermiddag tittade jag på statsminister Stefan Löfvens presskonferens. Statsministern verkade inte speciellt besviken på att förhandlingarna med Lööf och Björklund misslyckades. Men jag reagerade på en sak i statsministerns inledning av presskonfe...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 13:07

    Ledarsidorna skriver idag om Mehmet Kaplan. Man kan väl lugnt säga att Mehmet Kaplan hållit sig under radarn sedan han fick avgå som bostadsminister i Stefan Löfvens regering 2016, efter alla hans resor till Turkiet.   https://ledarsido...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 150 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se