thoralf

Direktlänk till inlägg 6 februari 2018

VALLENTUNA OCH FILIPSTAD VARANDRAS MOTSATSER

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 6 feb 22:39

Jag fick igår statistik från Arbetsförmedlingen över hur stor andel som är arbetslösa bland inrikes respektive utrikes födda för samtliga 290 kommuner i Sverige. Skillnaderna är minst sagt dramatiska.


De här orterna toppar med högst andel utrikes födda som är arbetslösa.


 


Jag är väl inte det minsta förvånad över att två av dessa kommuner kommer från Kalmar län och att övriga kommuner är landsbygdskommuner med en svag arbetsmarknad.


Om man sedan vänder på steken för att se vilka kommuner som har lägst arbetslöshet bland utrikes födda så  är topp tio från Stockholmsområdet. En stor anledning är säkert att dessa kommuner har tagit emot väldigt få nyanlända i förhållande till sin folkmängd men även att arbetsmarknaden ser helt annorlunda ut i en storstadsregion.


 


De här tabellerna visar enligt mig att splittringen mellan stad och land kommer öka de kommande åren. Det kommer drabba alla medborgare som lever på landsbygden medan storstadsmänniskorna kommer fortsätta leva i sin egen värld.


Tänk om dessa storstadskommunen hade samma arbetslöshetssiffror som Filipstad eller Högsby? Vilken debatt det skulle råda i nationell media och i public service. 

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

Onsdag 7 feb 00:10

Karl-Olov Arnstberg:
"Regeringen har själv prognosticerat att om två år har Sverige försörjningsbördan för en miljon människor som inte kan försörja sig på eget arbete, merparten unga manliga invandrare från muslimska länder. Den som inte förstår att detta är skitfarligt har inte förstått mycket av det som händer. "

https://tinyurl.com/y8tb3rer
https://morklaggning.wordpress.com/2018/02/05/farligt-och-fattigt/

Det kommer att gå åt helvete. Thoralfs idoga statistiska presentationer kommer snart att bli än värre skräckläsning. Snart kommer vi att ha privat polis också. Då gäller det att ha välfylld plånbok. Det är endast en tidsfråga innan det blir veklighet. Många kommer att dö i onödan på grund av psykopaten Reinfeldts härjningar som statsminister.

Så kommer det att gå. Någon som sätter emot?

 
Ingen bild

Alikbiades

Onsdag 7 feb 01:02

Finns det ngn länk så man kan se alla kommuners data?

Thoralf Alfsson

Onsdag 7 feb 07:35

Nej, om du är intresserad av en enskild kommun så kolla på arbetsförmedlingens webbsida.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Onsdag 7 feb 01:09

Mycket intressant intervju med Tommy Robinson på BBC. Vilka eländiga skurkar journalister är. Jordens avskum helt enkelt. :-(

https://tinyurl.com/y9s9344u
https://www.facebook.com/thetommyrobinson/videos/1176149175854468/

 
Ingen bild

Örjan

Onsdag 7 feb 02:07

Nu är Kristersson i gång med nya utspel om migrationspolitiken. Allt för att locka väljare från SD. Alla vet att han inte har stöd för detta i Alliansen. Gå inte på valfläsket!

 
Ingen bild

Björn

Onsdag 7 feb 02:16

Ser man på valsiffrorna från 2014 är det ju lätt att se ett mönster. Gissar att arbetslöshetssiffrorna även då var jämförbara med dagens ( om än kanske på en annan nivå).
I Flen röstade nästan 19% på SD (Skulle vara kul att se arbetslöshetssiffrorna där) I Filipstad fick SD 17,5% och Östra Göinge 18.9%
SD fick i Stockholm 5,1 %, Täby 3,4 % och Vallentuna 6,3% , Lidingö 2,6.
Klar folk lever i sina bubblor i storstäderna. Och eftersom ekonomin som regel också är mycket bättre så märks det inte på samma sätt.


 
Ingen bild

Olli

Onsdag 7 feb 04:19

Har ingen aning men gissar på att Filipstad är sosse styrt ! ?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

Onsdag 7 feb 06:29

Vad innebär inrikes födda tro ?

Kan det vara så att det är andra generationens invandrare i den gruppen ?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

Onsdag 7 feb 06:38

Slagsmål i tvättstugor.

Ett nytt inslag i det nya mångkulturella Sverige.

Lösningen på detta i det feministiska förlovade landet är säkert att alla utrikes födda får gå före och att dom får rekvisitioner till tvättmaskiner på skattebetalarnas bekostnad

 
Ingen bild

Me

Onsdag 7 feb 07:04

När Sverige tog emot flyktingar som det var synd om på 60 och 70-talet, var det enbart de som man hade en arbetsplats till där hemma, som fick komma. Systemet var sådan, att en svensk representant åkte till flyktingläger i Italien och han hade en lista med arbetsplatser på olika håll i landet och kunde du visa att du klarade av jobbet var du välkommen som flykting. Det var så jag och mina föräldrar kom till SE.

Nu är det tydligen alla som har tillräckligt med kraft och pengar för att betala för att bli smugglad hit som det är mycket synd om. Och kan du ljuga bra och fuska, är det en otrolig fördel för att bli accepterad som flykting. Att man kallade arbetsinvandringen för flyktingmottagning på 60-talet är lika löjligt som man kallar dagens nysvenskar för flyktingar.

Visst kan det finnas en hel del av dem som kom till Sverige som var förföljda, men detta var inte kriteriet för att bli insläppt i landet. Idag kan det vara några fler som kommer som har faktiska skäl att bli beskyddade, men en riktig flyktingmottagning är det inte. Och det blir det inte förrän man åker ut till flyktinglägren och väljer ut dem som verkligen behöver räddas.

Att som folket i MP, S och allt vad de heter, berättar för oss att vi är en humanitär stormakt är ju det största bullshit som man kan tänka sig. Den enda funktionen som dagens flyktingpolitik har, är att bedöva svenskarnas empatiska behov av att vara de som räddar världen enligt principen ”vi är så otroligt duktiga och bra människor” Och man överröstar alla som säger något annat, för någonstans djupt inombords vet man att man inte räddar de mest behövande.

Alla socialister har den blinda fläcken som är att deras ideologi är starkare än verkligheten. Men nu har de kletat ned sig så mycket i sin egen avföring, att de inte kan ignorera stanken. Det går nog att hålla ut lite till om man håller för näsan och låter nysvenskar få speciella villkor som att undgå straff för våldtäkter och rån och visa sin godhet med att inte utvisa dem och förväntar sig att nysvenskarna uppskattar detta. Men det är som att slänga pärlor till grisarna, dessa nysvenskar fattar inte vad som händer.

Visst kommer SE att vakna förr eller senare, men frågan är om man vill leva i ett land som det kommer att ta 3 generationer att få ordning på.

 
Ingen bild

KS

Onsdag 7 feb 08:10

Me; Tack för dina ord!!

 
Ingen bild

Stefan A

Onsdag 7 feb 08:10

Politik äro en lustiger dans för att prata gammelsvenska,
MP fick alliansen att införa i det närmaste fri invandring
och gratis allt, och S fick MP att hulkande bli främlingsfientlig,
makten framför allt är det som gäller för de här partierna,
nog upplever man att politik var något ärligare förr,
visst man dagtingade med kärnkraften mm. men man
stod för det och fick betala ett pris. Nu är det snarare
ett bidrag där o en skattsänkning här som avgör val o
inte de stora dragen, dvs. ett korrupt system en röst
mot kontant betalning, det är väl det man får i ett
högskatte o bidragsland som gått över styr.

Nu har man hittat på ett nytt dramatiskt namn "isdygn" när
det råkar vara några grader minus i hela landet, föga
ovanligt i Sverige mitt i vintern, isdygn och mördarsnö
vart är vi på väg... vi står inte ut....

 
Ingen bild

SM811

Onsdag 7 feb 08:32

Något som vore intressant är hur det skulle bli om procenttalet uträknas efter respektive grupp. Då ser man hur många som är arbetslösa inom respektive grupp.

 
Ingen bild

weasel

Onsdag 7 feb 08:44

Det är inte utan att man blir lite skraj när man ser att hälften av de som "skulle rädda pensionerna, välfärden och jobben i avfolkningsorterna" är arbetslösa.
Och när man sedan konstaterar att detta är den öppna arbetslösheten och att de som är "satta i åtgärd" och/eller spenderar några timmar i veckan på ett skattefinansierat låtsasjobb inte är med i statistiken så ...blir man livrädd :(

 
Ingen bild

Jag

Onsdag 7 feb 08:45

Det är ju dessvärre så att storstadsregionerna, speciellt Stockholm, där den s k "makten" utgår ifrån har tappat intresset för "landsbygden".
Det är får få röster inom dessa.
Dessa kommuner utarmas fullständigt trots devisen "hela landet skall leva" => vilket är en fullständig lögn, från hela sjuklövern.
centerpartiet som skall vara ett landsbygdsparti i grunden har ju helt missat poängen så jag förstår inte varför annie har sånt stöd? centerpartiet har ju fullständigt frångått sin bas. Människor behöver få inse det.
Tidigare var partierna till för folket men nu är folket till för partierna (röster). sjuklövern ljuger bedrar och narras

 
Ingen bild

weasel

Onsdag 7 feb 08:48

@Olii ;
Du gissar rätt.
Sossarna fick 46 % i senaste valet.
Så man kan nog säga att folket i Filipstad har fått vad dom röstat på.
Synd bara om de 21 procenten i Filipstad som röstade på SD .

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

Onsdag 7 feb 08:59

Björn : Det blir precis som i USA i framtiden i Sveriges dvs Landsbygd mot stad i kommande val, frågan är bara hur förstörd Sveriges ekonomi är då.

Landet går sakta mot en ekonomisk kris fastighetskris rättslig kris
Fast då har svenskarna främst i storstäderna röstat sej dit alldeles själva, bostäderna har redan börjat sjunka i storstäderna, då har inte ens räntorna börjat stiga eller kommande ny fastighetskatt, det räckte med bostadsregler a la CCCP,svenskarna är nu indelade i minst 10 klasser när det gäller tex bostäder utan att fatta det själva

 
Ingen bild

Lena1

Onsdag 7 feb 10:56

Lidingö (och gissar även andra höginkomstkommuner) har ca 10% invandrare och av dem är många höginkomsttagare eller medelinkomsttagare. Fattiglapparna bor nog över bron i Ropsten. Det skulle vara intressant att veta hor läget är i Fittja, Skärholmen, Vårby, Rinkeby, Kista, Rissne m fl.
Fast i Rinkeby bor nog inte så många svenskar kvar.

 
Ingen bild

Lena1

Onsdag 7 feb 11:00

Bra recension av Dick Erixon om en film som kommer på SVT1 om några veckor, "Det goda landet" handlar om Sverige som invandrarland och med perspektivet på immigranter.

https://samtiden.nu/2018/02/skrackfilmer-om-det-goda-landet/

 
Ingen bild

Lena1

Onsdag 7 feb 11:24

Socialdemokraterna i Danmark vill avskaffa asyl.

Tänk om Sverige kunde ta efter med hänvisning till att så mycket nu inte fungerar i Sverige.

https://samtiden.nu/2018/02/socialdemokraterna-danmark-vill-helt-avskaffa-asyl2/

 
Ingen bild

Mangus

Onsdag 7 feb 17:26

Thoralf, räknas personer som är inskrivna på "Etablerings-programmet" som arbetslösa enligt arbetsförmedlingen? Om nej på den frågan så kan man nog lägga på 10-20% på siffran?

Thoralf Alfsson

Onsdag 7 feb 19:11

De är inräknade men det finns andra grupper som t.ex nystartsjobb som inte räknas med.

 
Ingen bild

Observer

Onsdag 7 feb 18:41


DET ENDA SOM ÄR VIKTIGT NU ÄR ATT BERÖRDA FÅR ETT STRAFFANSVAR FÖR DET SOM DE GJORT FEL.

Ja! De M Å S T E straffas för de fel de begått.
-Precis som en hund som pissar i soffan måste de tas i nackskinnet. -Annars gör de om samma fel igen & igen.

 
Ingen bild

Observer

Onsdag 7 feb 20:37

->Skulle de andra, I Sjuklövern våga det?!! -A L D R I G!

........Utmana dem gärna! ;)

 
Ingen bild

Observer

Onsdag 7 feb 20:39

Det är dags för 7-klövern att sluta pissa i soffan!

 
Ingen bild

Leif W

Torsdag 8 feb 05:46

Intressant! Hur är fördelningen mellan kvinnor och män, ålder och nationalitet?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Måndag 15 okt 20:57

Jag har under många år haft ett motto på min blogg som säger ”Det är lätt att vara Sverigedemokrat, det är bara att hålla sig till sanningen”. Idag blir jag dock tvungen att revidera mitt motto till följande.   ”Det är inte lätt...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 15 okt 13:51

Kalibers redaktion som ingår i Sveriges Radio har gjort ett intressant reportage om Vetenskapsskolan som i praktiken är falskskyltad. I själva verket handlar det omen sunnimuslimsk friskola som skall följa islamisk lag.   ”Kaliber granskar ...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 14 okt 22:47

Helt otroligt uttalade av Mats Knutsson i kvällens Aktuelltsändning.   Angående att Annie Lööf skulle ”stödja Stefan Löfven som statsministerkandidat och att Annie Lööf skulle uppnå med det, är att fullfölja sitt viktigaste politiska mål ef...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 13 okt 19:51

Det viktigaste är att utestänga och isolera Sverigedemokraterna. Hur landet och nationalstaten Sverige utvecklas tycks vara av mindre betydelse för de partier som finns inom de politiskt korrekta partierna inom 7-klövern.   Det var tragiskt att l...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 11 okt 19:50

    Har länkat på Facebook till en 6 år gammal artikel från norsk TV2 som har fått ganska många delningar under dagen. Jag tyckte att artikeln trots sin ålder ändå var intressant då tidsperspektivet är närmare ett hundra år. Det handlar om att m...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 132 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se