thoralf

Direktlänk till inlägg 31 januari 2018

LINNEUNIVERSITETET IN I VALRÖRELSEN

Av Thoralf Alfsson - 31 januari 2018 23:23

 

 

”Det är valår 2018 och då är det viktigare än någonsin att informationen som människor ska basera sina val på utgår från sanningar, inte propaganda eller påverkanskampanjer. Därför vill vi dra igång Faktajouren så fort som möjligt efter nyår, säger Fojos verksamhetschef Kersti Forsberg.”

 

https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/aktuellt/nyheter/2017/fojo-startar-faktajouren-for-att-motverka-spridning-av-falska-nyheter/

 

”Medieinstitutet Fojo startar ”Faktajouren”, ett kunskapscenter med syftet att utbilda och vara ett stöd för journalister i allt från hur man undviker att luras av desinformation som sprids av organiserade så kallade "trollfabriker" till hur man avslöjar falska konton på sociala medier. "Faktajouren" ska lanseras i början av nästa år, och finansieras till en början av Anderstiftelsen.”

 

Frågan är vem som sprider mest desinformation och propaganda. Handlar inte en politisk valrörelse om väldigt mycket propaganda och påverkanskampanjer? Eftersom ca 80 procent av alla journalister har vänstersympatier eller rödgröna politiska värderingar gissar jag att ”Faktajouren” kommer vara väldigt politiskt snedvriden.


När kommer de rödgröns inrätta en ”sanningsmyndighet” som talar om vad som är sant och vad som folk inte får läsa, lyssna eller titta på.


Om du vill jobba med ”Faktajouren” så söker nu Linneuniversitetet en projektledare i en platsannons på Arbetsförmedlingen. För anställning från den 1 mars till 31 december. Sedan tycks någon ”faktajour” inte behövas längre. Syftet är minst sagt uppenbart.


Att påverka det svenska valet den 9:e september i politiskt korrekt riktning!

 

https://www.arbetsformedlingen.se/Tjanster/Arbetssokande/Platsbanken/annonser/7550646

 

Så här skrev några Linnestudenter som studerade journalistik efter att de hade fått närvara vid distriktets valvaka 2014. Fina journaliststudenter.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Niklas R

31 januari 2018 23:39

Vad kan man säga. Socialister är, per definition, idioter.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

31 januari 2018 23:51

Noterar att "studenterna" frågar sig; "VILKA ÄR dessa människor som röstar på SD?? Detta är helt obegripligt"

Titta på bilden.
https://tinyurl.com/yafw3wed

Vilka är det som nuförtiden inte vågar gå utanför dörren utan manligt beskydd? Vilka är det som våldtas dagligen och trakasseras av araber/muslimer? Vilka är det som blir slagna blodiga på t.ex restaurang Babel i Malmö?

Jo, tjejer i tjugoårsåldern.

 
Ingen bild

En småländska

31 januari 2018 23:53

Off topic, men samhället är galet och LNU en del av det tydligen, nu skall de medverka med en monter om mens på möbelmässan i Stockholm i feb. Det är designstudenter från Växjö o Kalmar. Avsikten är att provocera, vin skall bjudas i menskoppar, man kräks lite :-(

 
Ingen bild

Affe Giraff

1 februari 2018 01:06

Högst väntade kommentarer från studenterna.
Men vänta ett tag så kommer verkligheten ikapp dem. Jag lovar.
Kan tyvärr bli ett brutalt uppvaknande för naiva tjejer när mångkulturen blir både fysiskt och psykiskt närvarande.


 
Ingen bild

FBIs och Demokraternas fulspel

1 februari 2018 03:37

FBI-kritik mot ryssdokument – som ska rentvå Trump

Enligt republikanska politiker bevisar materialet att den federala polisen FBI och USA:s justitiedepartement agerat partiskt mot president Donald Trump.
Dokumentet tros bland annat innehålla påståenden om att FBI missbrukat sin rätt att avlyssna amerikanska medborgare, skriver The Hill. När FBI ansökte hos domstol för att få avlyssna Trump-rådgivaren Carter Page berättade man, enligt dokumentet, inte att delar av avlyssningsunderlaget kom från efterforskningar som betalats av Hillary Clintons valkampanj.
Trumps beslut
Representanthusets underrättelseutskott gav i måndags grönt ljus till att offentliggöra dokumentet – som är författat av utskottets republikanske ordförande Devin Nunes. Republikanerna sa ja. Demokraterna nej.
I slutändan ligger beslutet hos Donald Trump, som sagt att det till ”100 procent” ska offentliggöras. Han måste bestämma sig inom fem dagar.
Enligt stabschefen John Kelly kommer den fyra sidor långa promemorian presenteras snart. Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att det kan bli under torsdagen.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rLEL8R/fbi-kritik-mot-ryssdokument--som-ska-rentva-trump

 
Ingen bild

Klargörande om olagliga fulspelet här

1 februari 2018 03:45

FBI has 'grave concerns' about controversial Republican memo

What is the memo?
The four-page memo, which was compiled by staffers for the House Intelligence Committee Chairman Devin Nunes, claims that the Department of Justice abused the surveillance programme known as FISA to unfairly target a member of the Trump campaign.
According to lawmakers who have reviewed it, the document purports to show that the agency obtained a warrant to spy on a Trump campaign aide after submitting as evidence the unproven "Russian dossier".
That dossier was compiled by former British intelligence agent Christopher Steele with money financed in part from the Hillary Clinton campaign.

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-42894292

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

1 februari 2018 04:48

Om Gud är god kommer vänsterpöbeln att gråta blod efter valet i höst!

 
Ingen bild

Fredde

1 februari 2018 06:56

Inför valet är alla knep tillåtna, särskilt hos sossarna som själva trollar.
Att s.k journalister ska stöpa i vänsterform är inget nytt, men man hoppas ju att de någon gång ska upptäcka verkligheten.
De där naiva tjejerna har nog idag fyra år senare, förstått lite bättre vad som händer i Sverige.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 februari 2018 07:13

Fredde : Dum-Svenne betalar minst 2000kr per månad till nysvenskarna
Damerna betalar priset på gator, torg, skolor, krogar etc.
Rättvisa skipas således bland dom efterblivna.

Må den korkade/hjärntvättade vakna some day, intressant att se och lyssna på dom från läktaren med uppsagt samhällskontrakt sedan länge
Stolpskott är inget att lägga energi på bara jobbigt låt dom få ha sitt roliga

 
Ingen bild

Man måste tro

1 februari 2018 07:59

Trump kan hålla tal, men det kan vår statsminister också. I ett av sina senaste tal sa han att under den här mandatperioden har han svetsat ihop svenska folket. Under nästa valperiod vill han bygga upp Sverige. Alltså ska man till höstens val leta upp en ny statsminister, och då måste det tydligen vara en byggnadsarbetare. Ska man hålla traditionen, måste det vara en byggnadsarbetare som inte har avslutat sin utbildning.

Om sossarna vill fortsätta med sin politik, där man vill att folk med utbildning och förmögenhet lämnar landet och bottenskrapet från Mellanöstern och Afrika ska komma till landet, kommer det att fungera och detta kommer att bygga upp landet. Hur jag vet detta? Jo, för att i socialisternas värld har fakta inget värde utan det är ideologi som räknas. Vi får se inom snar framtid vem som vinner, ideologin eller verkligheten. Hittills har verkligheten varit hårdnackad, men man ska inte ge upp hoppet.

Själv kanske jag flyttar tillbaka till landet när man har byggt färdigt och folk har nyktrat till.

 
Ingen bild

Jag

1 februari 2018 08:11

Den ende politiker som varit ärlig de senaste 10 åren, rörande händelseutvecklingen i Sverige är: Jimmie Åkesson, SD
Sjuklövern har stulit SDs politik det senaste året men det är otroligt mycket lögner från sjuklövern. De är skyldiga till det som händer i Sverige nu. Låt oss ALDRIG glömma! Rösta rätt, rösta SD.
Lita INTE på sjuklövern, de är skyldiga till all kriminalitet som sker i Sverige, undermineringen av Svenskar, fattigdom bland pensionärer, skolans förfall, vårdens förfall osv osv

 
Ingen bild

Hacke

1 februari 2018 08:34

Hur gick det med den där vinsörplande häxan som dömdes för misshandel av dig Thoralf?
Jobbar hon kvar på Linnéuniversitet? Hon kanske rentav blev befordrad efter att ha visat sådan handlingskraft till att hålla i kurser som dessa?
Eller är det Belinda Olsson och Ulf Johansson på public services Opinion live som med färska exempel ska visa hur slipstenen ska dras?

Thoralf Alfsson

1 februari 2018 09:56

Vad jag vet jobbar hon fortfarande kvar. Dessutom fortfarande som kommunikatör? Därmed ett ansikte utåt på Linneuniversitetet. Det säger allt om deras värdegrund.

https://lnu.se/sok/?q=Gun+Hjortryd

 
Ingen bild

Lena1

1 februari 2018 09:05

"Vilka är dessa människor som röstas SD? Detta är helt obegripligt." Det låter som det är fjortisar som uttalar sig. Jag tar inte år mig alls. Dessa troligen unga tjejer är nyttiga idioter år MSM. De har lärt sig dessa åsikter i skolan, de är hjärntvättade. Bli inte upprörda över dem!

Många som skriver här är äldre, vi har andra referensramar och kan jämför med en tidigare version av Sverige. De som växer upp nu har inte det , de känner endast det som de växer upp med.

 
Ingen bild

Lena1

1 februari 2018 09:12

forts.
Vi som är äldre SER vad som är GALET därför vi växte upp medan Sverige fortfarande var ett balanserat land. Du kunde säga din uppriktiga mening utan att någon försökte misstänkliggöra dig. Dagens PK-samhälle LETAR efter bevis att du är någon som inte har samma åsikt som "det allmänna". DET är roten till det galna samhälle vi lever i.

Men denna galenskap är ju något vi själva har skapat. Ju fler som vägra ställa upp desto mer "drar vi ner byxorna" på de som har baktankar. Det är tidsandan som skapat detta och många är s a s "flockdjur".

 
Ingen bild

Lena1

1 februari 2018 09:13

Vad är normalt egentligen? För den som växer upp i en galen värld är denna galenskap normalt!

 
Ingen bild

Tony

1 februari 2018 09:34

ja jag vet en del som körde skitsnacket om hur dåliga SD var efter förra valet, vilken dålig person som Jimmie Åkesson var, men dom rösterna har tystnat allt eftersom verkligheten kommit ifatt, det kommer dessa naiva tjejer också att göra när dom blir tvungna att gå omkring i förtryckarsymboler, men då är det för sent.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

1 februari 2018 10:20

Ny polischef ? Bara inte Götblad ,Gud bevare oss !
Däremot gamla sommartiden ,jatack !

 
Ingen bild

surapelle

1 februari 2018 12:32

Dom där stackarna utbildar sig till nåt som inte kommer att finnas inom kort. Dom får vara glada om dom får langa hamburgare hos McDonalds.

 
Ingen bild

surapelle

1 februari 2018 13:26

Dessa stackar går mot arbetslöshet. Deras tilltänkta arbetsplatser finns snart inte längre. De får vara lyckliga om de få langa hamburgare på McDonalds.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

1 februari 2018 14:01

Feministfascisterna med säte på Södertörns högskola hävdar att kön är en social konstruktion och att alla har rätt att välja mellan två biologiska kön, eller fritt hitta på något eget någonstans mittemellan eller utanför.

Nu driver man frågan att de dockor som används vid krocktester har män som modeller och vill att EU tvingar krockprovarna att ta fram dockor som bättre åsterspeglar kvinnors kroppar.

Varför då? Kan inte kvinnor när de sitter i bilar intala sig att de just då är män. Det är ju så det är, säger de. Och då löser man problemet alldeles gratis.


 
Ingen bild

Cosmik Debris

1 februari 2018 15:11

Joakim Lamotte: JAG SLUTAR SKRIVA FÖR GÖTEBORGS-POSTEN

"Enligt en av mina kontakter på GP har det länge funnits ett motstånd hos vissa medarbetare när det gäller mina krönikor. Dessutom har flera nätaktivister hört av sig till GP för att förmå dem att inte publicera mina texter, vilket verkar ha fungerat."

Så fungerar fascismen inom vänstern och #jagärhär. Fascisterna tystar i stället för att argumentera.

https://tinyurl.com/ybvjeuew
https://www.facebook.com/joakim.lamotte/posts/1639615862799665

 
Ingen bild

Observer

1 februari 2018 16:21

"Faktajouren" ....Så har vi då alltså fått ett sanningsministerium.

Set är lika bisarrt som detta:
SVT:
Avlidne entreprenören Ingvar Kamprad:
• Nazist och skaffefifflare
• Mörkt förflutet

Massmördaren Rakhmat Akilov:
• Normal familjefar och skattebetalare
• Aldrig uttryckt några radikala åsikter

Att media med co står på fiendesidan är glasklart!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

1 februari 2018 17:00

Råkade komma in på riksdagen där S skryter med hur mycket bättre vi pensionärer har fått det. Jag fick 133 kr mer i månaden. Med den nya metoden att ta betalt för statspropagandan kommer jag att betala 1.250 kr i skatt till SVT/SR. Netto, under förutsättning att inga andra skatter eller avgifter höjs blir 133*12-1,250 = 346 kr för året.
Tack alla sossar! Nu ska jag grunna fram till midsommar på hur den summan ska spenderas.

Jag accepterar att invällningen kostar men ge bara fan i att låtsas att ni gör det bättre för pensionärer.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

1 februari 2018 17:43

Titta på LO:s senaste valfilm. Inte en enda invandrare. Bara svenskar. Precis som vi vill ha det. LO:s film får 5 "spöknippen" i betyg av mig :-)

Inte en enda muslimsk våldtäktsman.
Inte en enda anstötlig politisk muslimsk byggnad
Inte någon i politisk uniform (hijab)
Inte...osv

Filmen avslutas med: "vi har gjort det förut, nu gör vi det igen". Problemet är att landet idag är till brädden fyllt av muslimer och araber.

Tänkte LO inte på det?

https://tinyurl.com/yb5297ky
https://www.youtube.com/watch?v=WnIEFDw0tqA

 
Ingen bild

Janne

1 februari 2018 20:03

Socialdemokraternas ”sanningsmyndighet” är väl det med skattepengar startade projektet där SVT/SR och stora mediehus skall döma om vad som får kallas sant och inte. Påminner inte så lite om "sanningsministeriet" i George Orwells roman 1984.

 
Ingen bild

Människa

1 februari 2018 22:12

Ja det finns en stor oro bland intellektuella att ett Sverige med SD i regering skulle bli likt Polen med en på riktigt inskränkt yttrandefrihet så som presenteras i aktuellt i dag. Vilken demokratiskt orienterad människa vill det? Det samma gäller en politisktstyrd kulturpolitik! Konsten är ett uttryck för demokrati och att politiskt styra detta är ett uttryck för fascism, vilket går att utläsa i SDs kulturpolitik. Ja, så är det så konstigt att studerande är skeptiska till ett parti vars politik i mångt och mycket går ut på att styra vad som skall yttras i samhället? Idag värnar samhället en bredd i kulturellt uttryck och detta står för demokrati. Frågor på det?

Thoralf Alfsson

1 februari 2018 22:39

Min upplevelse att det är just kulturpersoner som vilka inskränka yttrandefriheten.

Det SD vill göra är inte dra in på kulturen utan på stöden/bidragen från skattebetalarna. Kulturen måste ta ett större egenansvar för sin ekonomi.

Människa, du tycks inte riktigt förstå.

 
Ingen bild

Människa

1 februari 2018 22:43

Av vad jag förstår agerar ni emot kulturinstitutioner som har en uttalad mångfaldspolicy här i Kalmar och i riket i stort...?

Thoralf Alfsson

1 februari 2018 23:06

Genom att minska eller helt ta bort bidragen. Det finns säkert andra som vill finansiera dessa så kallade kulturinstitutioner. Men vi tycker att cancervården, en bra skola och en säkerställd omsorg om våra äldre är viktigare!

Tycker inte du att det är viktigare?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 februari 2018 23:22

Människa : En person som lever i en kulturmarxistisk ADHD-BOX etc och som dessutom kallar sej storhjärnad är sannolikt kul att följa för psykriatrin på webben, lycka till med dina inlägg på nätet

P.s Kommunismen har ansvar för minst 10000000 människors död

 
Ingen bild

Stefan A

2 februari 2018 08:38

Sverige har kastad minst en konstnär i fängelse, en annan lever under ständigt livvaktsskydd....

 
Ingen bild

Tony

2 februari 2018 09:25

Sign. Människa`:

Polackerna Har stor erfarenhet att leva under förtryckare, därför vill dom inte ha in sådana figurer igen, vilket är helt rätt, och det borde du själv förstå.

 
Ingen bild

onkel sven

2 februari 2018 19:01

Människan som nockade Thoralf på krogen skulle naturlgtvis fått stå i kö på arbetsförmedlingen ,hon blev kanske istället befordrad !
Hur faen har det blivit med Sverige ?

 
Ingen bild

Människa

2 februari 2018 21:12

Intressant med människors behov av att tillskriva andra människor diagnoser och åsikter utan någon grund, tur att ni inte är läkare!!!

Att jämföra kulturbudgeten inom landstinget med sjukhusbudgeten.. så är kulturbudgeten en försvinnande liten del bara patetiskt! Att inte se vad kultur ger människan i ökad förståelse och känslomässigkontakt med att vara just människa är för mig obegriplig. Ni måste förstå att vi lever i en systemorienterad kontex där ingen kan leva isolerad. Det ingår i grundsatsen om det basala i att ingenting försvinner, allting sprids.. Att försöka kämpa emot detta är bara ett slag mot väderkvarnar, likt Don Quijote. Varför likt någon som replikerat mot mig hänvisa till händelser som skedde på typ 1500-talet för att beskriva vad Sverige står för? Helt puckat!! Vi har alltid ingått i sammanhang med olika utbyten med olika delar av världen sen när, vikingatiden? Att man som parti då vill inskränka utbudet i Bl.a kultur till förmån för att satsa på typisk Svensk kultur vad syftar det till.., vem är intresserad av enbart gröt och att tova?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se