thoralf

Direktlänk till inlägg 31 januari 2018

STATE OF THE UNION

Av Thoralf Alfsson - 31 januari 2018 16:55

Har tittat på Donald Trumps State of the union tal. Man måste titta på talet, det räcker inte att lyssna. Jag måste säga att jag är väldigt imponerad av Donald Trump. Pratade han helt och hållet utan skrivet manus? Utan möjligen bara några stolpar. Imponerande med så många namn och detaljer. Sedan finns det en del som påstår att han inte skulle vara frisk. Vilka losers!

 

Trump har teleprompter till sin hjälp med texten till talet som knappast syns i videoklippet som jag tittat på. Så nu behöver ni inte skriva det i era kommentarer. Men det gör inte talet sämre.


Jag måste erkänna att det även kom en tår när Trump berömde några av de hjältar han lyfte fram under sitt tal. När får vi höra något liknande i Sverige från en statsminister. Troligen aldrig om inte det svenska folket vaknar upp.


 


Citatet som DN använder talar sitt eget språk.


”Talskrivaren kan räkna med löneförhöjning”

 

När Obama höll sina tal nämndes aldrig någon talskrivare. Då var det Obama som lovordades för sina tal. Men samtidigt avslöjar det att man även på DN tycker att Donald Trumps tal var väldigt bra men man klarar inte av att ge Trump kred för talet. Vilka losers!


Ett fantastiskt tal som jag rekommenderar alla att ta del av. Jag förstår att det kommenteras så kort i svensk media. Jag kan tänka mig rubrikerna om Obama hållit ett tal på den nivån.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Tony

31 januari 2018 17:25

Den förnumstiga Carina Bergfeldt kommer säkert att hitta några
hånfulla kommentarer och ett och annat hånfullt leende för att
förminska Donald Trump.

 
Ingen bild

Friholt

31 januari 2018 17:36

@ Thoralf Jag såg också Trumps State Of The Union-tal. Live - minsann! Klockan på ringning. (Jag kan nämligen ta igen förlorad sömn för dit hän har jag lyckats komma.)
Jag är också imponerad av Trump och inte minst av hans sätt att tala utan manus - och naturligtvis av talens innehåll. Jag har sett många av hans tal under året, men kan inte se att han någon gång sneglat i ett manus. Vi har troligen inte någon som lever upp till hans förmåga i det avseendet. Ja, inte bara i det avseendet för resten.

 
Ingen bild

Bulan

31 januari 2018 17:55

Varför gnäller alla på Svetsaren och hans gäng när det gäller Dan Eliasson? Vem var det som förordnade honom om inte Reinfeldts regering??? Hörde Steffe prata om det nu på SVT nyheter.

 
Ingen bild

Svante1

31 januari 2018 18:27

Fy fan vilka blaskor...Expr,AB,DN,SvD,Barometern,BT m fl..nästan värre än SvT (Sveriges vänster Television) o SR..

 
Ingen bild

Kurtan

31 januari 2018 18:38

Obama var och är en "empty suit" alltså raka motsatsen till President Trump! Drain the Swamp även i Sverige!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

31 januari 2018 18:40

Sossarna flyttar runt problemet men det viktigaste är att vi får en polischef som inte ömmar för brottslingarna.
Ytterligare ett steg i förfallet av Sverige är att gatubelysningar kommer att släckas på mindre orter.
Med tanke på kvinnors säkerhet är det en katastrof.

 
Ingen bild

T

31 januari 2018 19:00

President Trumps!!!, Han är den bäste ledare jag ngnsin hört,,, jag ryser bara jag hör hans namn,,, President Trump gör mig lycklig varje dag. Tack

 
Ingen bild

Antabus

31 januari 2018 19:17

Bulan
Den ene dårens misstag rättfärdigar den andres.

 
Ingen bild

IRM

31 januari 2018 19:35

Här har du lite kvällsläsning Thoralf https://sv.wikipedia.org/wiki/Teleprompter

Thoralf Alfsson

31 januari 2018 21:25

Har kollat klippet igen och sett var de var placerade.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

31 januari 2018 19:48

Lyssnade också på Trumps tal till nationen. Blev tårögd flera gånger. Här är en ledare som ser till sitt land och dess invånare i första hand. Ojoj så långt vi är från sådant ledarskap i Sverige.

 
Ingen bild

Hacke

31 januari 2018 19:51

Tack Thoralf för att du la upp talet. Hade sannolikt inte sett det annars. Det var en ren och skär upplevelse. Imponerande. En sådan ledare borde vara varje land förunnat, inte minst bedrövelsens Sverige efter 7-klöverns vanstyre.

 
Ingen bild

MT

31 januari 2018 20:06

Har sett 10 min och har gåshud :) stark talare stor talare, men jag noterade också hur markant det markeras mellan blocken då i princip bara halva kammaren applåderade.... några få från andra blocket reste sig upp och applåderade då o då men de var få och man kunde nästan se hur de blängdes på från sina egna och fick stämpeln svikare...

Nehe 1 Tim o 10 min kvar :)

 
Ingen bild

Gustaf

31 januari 2018 20:41

Härligt att se och höra Trump och så har vi våra nollor som statsministrar. Den ena värre än den andra.

 
Ingen bild

Charlotte

31 januari 2018 20:52

Presidenten har två sk. "teleprompters" på var sin sida av talarstolen. De står på stativ, är supertunna så man ser de inte så lätt (se: http://www.prompterpeople.com/stage-speech/ )
Vilket fantastikst tal! Och vilken ekonomisk boom de upplever just nu i USA pga Trumps policies!

 
Ingen bild

Hacke

31 januari 2018 20:52

Katerina Janouch och Thoralf är samma andas barn. De gräver där där msm-"journalisterna" duckar och fegar ur. Sverigefienden och hycklaren Özz har det hett om öronen.
http://katerinamagasin.se/

 
Ingen bild

gun & gunnar

31 januari 2018 20:54

Det sexuella motivet
bakom den muhammedanska terroristen Akilov's dåd mörkas av makt- och medieetablissemanget.

Akilov hade som mål att dö martyrdöden i samband med terrordådet på Drottninggatan. Enligt muhammedanismen kommer martyrer till Allahs paradis och blir belönade med 72 oskulder (barn).
Detta viktiga motiv bakom terrordådet som borde vara en central fråga nämns aldrig eller tas upp vare sig av media eller ansvariga polis- och åklagarmyndigheter!

Varför?!

 
Ingen bild

Farbror Fredde

31 januari 2018 21:08

Ett chartrat tåg fullt med republikaner (kongressledamöter med familjer) på väg till ett möte / läger spårade ur för några timmar sedan, p g a att en sopbil stod på en järnvägsövergång. Orsak oklar. Troligen 1 död och 1-2 allvarligt skadade. Vill åter tipsa om https://theconservativetreehouse.com/ för aktuella nyheter och analyser från USA.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

31 januari 2018 21:18

Hur många tror att nya polischefen blir en kvinna ?
"Meriten" kvinna står högt i Sverige

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 januari 2018 22:13

En fråga som dykte upp hos en kompis, som hittat den på nätet. Allas "vår" Dan Eliassons jobb på MSB kan vara nästan lika förödande för Sverige. En titt på deras hemsida ger mig dåliga "vibbar"...

 
Ingen bild

Stefan A

31 januari 2018 22:16

Trump stiger i graderna för varje negativt omdöme
i Svensk fulmedia, SVT,s speciellt utsända Trumphatare
har firat orgier i Trumphat, fast i dag har jag inte sett
henne, kanske är på vilohem, behöver väl hämta andan
ibland.
Lustigkurden var tydligen inblandad med terroristen från
drottninggatan, ett tips till lustigkurden vill man ta hit hela
världen duger det inte att anlita svart arbetskraft, då bör
man betala sina skatter och mycket mera därtill, men det är väl
så med storhycklarna där i Stockholm, det är bara yta
och stora ord som gäller, när det kommer till praktisk handling
så är de lika fiffiga med skatteplanering och undandragande av
skatt som vem som helst som har en möjlighet ......

 
Ingen bild

Christer

31 januari 2018 22:38

Det sades inför Barack Obamas tid som president att han antingen blir predikant eller en narcissist som bara tänker på sitt eftermäle. Premiärminister David Cameron sa en gång att Obama var "en självgod tönt". Och det tycker jag kännetecknar Obamas år vid makten, han tänkte hela tiden egentligen bara på sig själv.
Det är då skillnad på Donald Trump, han försöker inte tjusa sin publik. Han står bara upp för sitt land. Historien, och det amerikanska folket kommer att minnas en sån president. Medan Obama glöms bort i nåt dammigt arkiv.

 
Ingen bild

Larsson

31 januari 2018 22:39

Inte konstigt att hela sveriges journalistkår är kulturmarxister, de har ju vänstermarinerats kommunismens högborg i Kalmar på den sk. journalisthögskolan, Fojo. Nu har tydligen Fojo fått pengar för att motverka "Fake News"! Kommer omedelbart att tänka på det gamla visdomsordet, " Det är som att sätta bocken till trädgårdsmästare!"
https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/aktuellt/nyheter/2017/fojo-startar-faktajouren-for-att-motverka-spridning-av-falska-nyheter/

Thoralf Alfsson

31 januari 2018 23:33

Hade redan fått tips om deras jobbannons och hade ett blogginlägg på gång. Upplagt nu ;-)

 
Ingen bild

75% Approve of Trump’s State of the Union Address

1 februari 2018 01:04

CBS News remarked: “Eight in 10 Americans who watched tonight felt that the president was trying to unite the country, rather than divide it.”
The CBS News / YouGov poll may have been skewed somewhat by the fact that more Republicans watched the speech than Democrats.

A CNN poll showed a similar result, with 70% of viewers expressing a “positive” or “very positive” reaction to Trump’s speech.
The liberal media have egg on their faces – new @CNN snap poll showed 70% had either a "very positive" or "somewhat positive" reaction to Trump's #SOTU speech tonight #TTT pic.twitter.com/FDRciOiJZ3

http://www.breitbart.com/big-government/2018/01/30/poll-75-approve-trumps-state-union-address/

 
Ingen bild

Laglydig

1 februari 2018 03:32

I USA så genomför man det enkla och självklara för att rätta till problemen.

I Sverige vill man inte ens tala om problemen...

I Sverige beskrivs ofta Trumps skattereformer som något som gynnar höginkomsttagarna. Till och med en gammal god vän (SD:are) vägrade först att inse att Trumps skattereform faktiskt gynnar låg- och medelinkomsttagare mest. Det många förbiser är att Trump förutom skattesänkningar har höjt grundavdraget kraftigt till 12 000 USD för ensamstående och 24 000 USD för ett par (upp till dessa belopp betalar man alltså ingenting alls i skatt).
För den som vill fördjupa sig kommer här en länk: https://www.thebalance.com/trump-s-tax-plan-how-it-affects-you-4113968

 
Ingen bild

carreracab911@gmail.com

1 februari 2018 04:40

Varför står han och ljuger om bombniningar mot is ?
Det Är inte sant i över 3 år har muslim Obama blind bombat öknen tills ryssarna kom .
På 14 mån hade ryssarna röjt vägen för folket
Sånt jävla hyckleri för muslim helvetetet barack Obama

Tack Trump

 
Ingen bild

Peter

1 februari 2018 06:08

Nu kommer jag troligen trampa någon på tårna men vi lever väl som vi lär och inte uppträder väl vi Sverigevänner som de censuristiska media som vi har? Nu har jag inte sett talet men jag utgår från att Thoralf och andras kommentarer från att det var riktigt bra. Det är ibland skillnad på fagert tal och handling, det har vi väl sett mången exempel på i vårt fina land. Jag var en Trumpsupporter under den amerikanska valrörelsen, för det Trump sa då stämde så bra! När Trump sedan blev president så har min övertygelse vacklat. Handlingarna med fortsatta krig och interventioner fortsätter. Spänningen med Ryssland är fortsatt hög, trots Trumps löften i valrörelsen. Men vi får se. Endast tiden utvisar vad som kommer att hända.

 
Ingen bild

Peter

1 februari 2018 08:46

@carrecab911@gmail.com helt rätt! Obomba "missade" oftast IS och "råkade" träffa syriska armén istället. Ryssland är det ENDA landet som kan ta åt sig äran över att ha hjälpt Syrien att bli fri från Obombas proxyarmé av IS krigare. Nu bryter USA återigen mot FN´s internationella konventioner, nu med Trump som president, genom att olagligen ha militär trupp med ca 2000 man i Syrien. Varför är det inga hycklare som skriker om det?

 
Ingen bild

Urban

1 februari 2018 09:09

Vad härligt att se att så många favoriserar denne store man, Trump, som sannolikt kommer att gå till historien som den störste av USA,s presidenter. No Doubt

 
Ingen bild

World Traveller

1 februari 2018 09:33

Jag saag CNN's recension om talet. Reportrarna satt och skrek och spydde ut hat i kubik. Det laet exakt som nar svensk media diskuterar SD eller vita svenska maen. Har de samma manus tro?

 
Ingen bild

Tony

1 februari 2018 09:39

Den genomusla Svenska Median lotsar inte om att Lustig Turken
har betalat svarta pengar till dåren som tog fem liv i Stockholm och skadade ännu fler?

 
Ingen bild

Ja så

1 februari 2018 15:42

Me denna tråd har du definitivt skämt ut dig å de grövsta !
Att "fälla en tår" över denna extrema narcissist är ju riktigt beklämmande !

Thoralf Alfsson

1 februari 2018 15:48

Nämen, så tråkigt då. Att känna empati för de människor som Trump lyfte fram kallar du att "skämt ut dig å de grövsta"

Har du ingen empati för människor som drabbats terrorism och våld eller fina insatser i sitt jobb eller för sitt land.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

1 februari 2018 17:11

->Ja så
Du kan inte ha sett Trumps tal till nationen. Har du gjort det och tycker som du skriver är du väldigt känslokall och i total avsaknad av empati.
Jag blev tårögd vid flera presentationer av nationens hjältar. Det var gripande. Sedan grät jag en skvätt vid tanken hur usla politiker vi själva har. Trump sätter US och dess medborgare främst. Vilka S+resten sätter främst vet vi. Det är bara att titta på vilka som får gratis bostäder och pengar. En anhöriginvandrad far/mor i pensionsåldern får 13.200 kr rent takt ned i fickan. I inkomst skrivs 0 kr så alla kostnader hen har som är inkomstbaerade blir gratis då inkomst saknas.

Sug på det.

 
Ingen bild

Ludvig

3 februari 2018 09:59

Det Donald Trump säger är ofta mycket vettigt. Men den som ska rapportera från landet i väster är svårt att få förtroende för. Som säger att det är större risk att bli skadad av en ko än en muslim.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

4 februari 2018 12:32

Signaturen "jaså "är en fegis som måste gömma sej i anonymitetens dunkel ,vågar tydligen inte stå för vad han/hon tycker !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se