thoralf

Direktlänk till inlägg 7 januari 2018

MÖRBYLÅNGA KOMMUN HAR TÄNKT OM

Av Thoralf Alfsson - 7 januari 2018 11:40

 


Tjänstemän och politiker inom Mörbylånga kommun visar nu prov på ett enormt hyckleri och inskränkt tänkande. En mentalitet som borde få varenda väljare att också tänka om men jag tror dock att det är att hoppas på för mycket av den indoktrinerade väljarkåren. Tyvärr har den politiska korrektheten och åsiktskorridoren tagit ifrån stora delar av väljarkåren sin förmåga att tänka självständigt.


För bara några månader sedan var 60 miljoner kronor i kostnader inget problem. Idag är 2,7 miljoner kronor ett stort problem för tjänstemän och 7-klöverns politiker i Mörbylånga kommun.

 

Det handlar om de så kallade ensamkommande ”barnen” från i huvudsak Afghanistan som fått sin ålder uppskriven. Mörbylånga har haft som princip att de som efter Migrationsverkets åldersbestämningar har skrivits upp i ålder till 18 år eller mer har fått bo kvar på HVB-hem trots att kommunen därmed inte längre får någon ersättning från Migrationsverket.


Men hör och häpna, för sedan har tjänstemän eller framförallt tjänstekvinnor gissar jag hos Mörbylånga kommun gjort en egen åldersbestämning då alla med uppskriven ålder inte fått bo kvar på HVB-hem.

 

Allt enligt en artikel i Barometern där följande kan läsas.

 

”Mörbylånga har hittills tillämpat ett eget regelsystem, där huvudregeln varit att kommunen behåller ansvaret för ungdomar som fått sin ålder uppskriven. De har då fått bo kar i HVB-hem, familjehem eller stödboende fram till att Migrationsverkets beslut i asylfrågan vunnit laga kraft. Undantag har gjorts i vissa fall då det stått klart att den unge är över 18 år.”

 

Man kan ju verkligen frågat sig hur Mörbylånga kommun fastställt att det ”stått klart” i vissa fall men inte i andra. Vem har gjort denna åldersbestämningen?


Men det stora hyckleriet består i att när kommunen själv skall ta ansvar för kostnaderna så är 2,7 miljoner kronor alldeles för mycket enligt tjänstemännen på kommunen.


”2,7 miljoner kronor kommer att fattas under 2018 om kommunen inte ändrar sina rutiner. Alternativet är att ”bemanningen måste minskas till en nivå där ungdomars trygghet och säkerhet riskeras”, står det i tjänstemannautlåtandet.”

 

Frågan är hur mycket extra det kostat kommunen under 2017? Under 2016 fick Mörbylånga kommun 60,4 miljoner kronor i ersättning från Migrationsverket men då var det givetvis inget problem för tjänstemän och 7-klöverns politiker i Mörbylånga. Det tycks inte förstå att vare sig det gäller 2,7 miljoner kronor från kommunens kassa eller om det gäller 60,4 miljoner kronor från statens kassa så är det i båda fallen även invånarna i Mörbylånga kommun som har betalat in detta i inkomstskatter, punktskatter, moms och avgifter.


Det är ett enormt hyckleri och visar på en fullständigt inskränkt tänkande som inte sträcker sig längre än till kommungränsen eller i detta fall till Ölandsbron.


”Verksamhetsområdeschef Ann-Katrin Ståhl och kommunens utredare Klas-Göran Gidlöf föreslår därför att politikerna upphäver ordningen med att kommunen behåller ansvaret för ungdomar som väntar på utvisning, har fyllt 18 år eller som fått sin ålder uppskriven och som väntar på att beslutet ska vinna laga kraft.”

 

Det är minst sagt anmärkningsvärt att Mörbylånga kommun inte följer vårt lands lagar och regelverk utan instiftar en egen praxis.


Mörbylånga kommun borde istället anmäla de personer som fått sin ålder uppskriven för att de ljugit om sin ålder och därigenom tillförskansat sig fördelar som de inte haft rätt till. Ett brott som kostat svenska skattebetalare mångmiljardbelopp!

 
 
Ingen bild

SM811

7 januari 2018 12:02

sju(k)klöverns politiker i Mörbylånga kanske tror som en del invandrare att det är kungen som betalar för deras uppehälle.
Att de är så korkade så de inte begriper att skatten som finansierar invandrarna kommer från alla i Sverige är beklämmande men inte förvånande. Sedan att de går ifrån Sveriges lagar skall anmälas.
SD 2018

 
Ingen bild

SM811

7 januari 2018 12:06

Alla över samma kam? Det vore bra om fattigpensionärerna fick lika mycket per dag som en ensamkommande kostar.

 
Ingen bild

Lotta_1

7 januari 2018 12:35

”Ungdom, ofta förknippat med tonåring är den period då man är i gränslandet från barn till vuxen. Övergången från barndom till ungdom beskrivs ofta som en tid då man byter auktoritet från föräldrarna till andra grupper av människor. I normala fall ser man övergången från ungdom till vuxen i att man av samhället får samma rättigheter som vuxna. Man får rösträtt, rätt till sexuella förbindelser, man är en fullvärdig juridisk person, har rätt att köpa alkohol (i vissa länder), etc. Dessa rättigheter infaller inte samtidigt, men någonstans kring 20 år är man ofta ur samhällsjuridisk synpunkt vuxen.” Från Wikipedia.

Jag skulle vilja påstå att ingen av de på bilden hör hemma i gruppen ungdomar utan samtliga är vuxna dvs över 20 år. Svenska 7-klövernpolitiker tycks tro att de kan använda svenska skattebetalares pengar som om de vore deras egna att göra vad de vill med.

 
Ingen bild

PG

7 januari 2018 13:56

Är detta "bidrag" väl använda skattemedel?


http://www.sst.a.se/download/18.23a06a2115bf5bc807eb03ab/1495536449631/17a+Utbetalda+statsbidrag+%C3%A5r+2016%2C+ny+sortering.pdf

 
Ingen bild

S-E Karlsson

7 januari 2018 14:45

Thoralf ! Guldstjärna igen ! God fortsättning !

 
Ingen bild

Trumpofobernas våta dröm i kras

7 januari 2018 14:56

Därför kommer Republikanerna behålla majoriteten i Kongressen efter mellanårsvalet!

I november 2018 är det mellanvalsår i USA, vilket betyder att Senaten och Representanthuset står på spel. Dock kommer årets mellanvalsår bli ganska tråkigt och förutsägbart där Republikanerna kommer behålla majoriteten i båda kamrarna i Kongressen.
https://samnytt.se/darfor-kommer-republikanerna-behalla-majoriteten-i-kongressen-efter-mellanarsvalet/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 januari 2018 15:36

Bakteriologiprofessorn Agnes Wold om Donald Trump:

"Kan vi gissa på syfilis i sent stadium?" skämtar den folkkäre bakteriologiprofessorn Agnes Wold på Twitter.

”den folkkäre bakteriologiprofessorn”?


Endast Sverige kan ha en folkkär bakteriologiprofessor :-)

 
Ingen bild

Friholt

7 januari 2018 16:38

@Cosmik Debris 15:36 Jag(förmodligen liksom du) har ingen aning om vem denna Agnes-professor är. Men tänk om hon har syfilis? Sånt kan man ju inte veta om man mellan raderna försöker ana vad hon själv menar.

Vi, ansvarstagande medborgare, måste omedelbart meddela Trump.

 
Ingen bild

Pepparholm

7 januari 2018 17:09

Cosmik Debris - Man har tydligen blivit duktig på att ställa diagnos på avstånd i Sverige. Nu till och med över Atlanten. För några dagar sedan var det en vänsterpartist/sjuksköterska som kunde ställa diagnos på Ann Heberlein utan att ha träffat henne.

 
Ingen bild

onkel sven

7 januari 2018 20:29

Tittar lite på programmet Farmen på Fyran , har numera mångfalldikerats till oigenkännlighet ! Har förut varit ganska kul att titta på men allt för mångfalden på gott och ont mest på ont !

 
Ingen bild

Ölandsbonde

7 januari 2018 20:35

" Det vore bra om fattigpensionärerna fick lika mycket per dag som en ensamkommande kostar."

Det skulle kosta alldeles för mycket. Ett "ensamkommet litet barn" kostar mellan 6.000 och 16.000 kr per dag. (Undersökning av KLT. Sigtuna var värst med 16.000 kr/dag) Säg 10.000 kr i snitt.

Jag tror flera hundra tusen pensionärer skulle vara hysteriskt lyckliga över att få en sådan peng, om det så bara vore en gång i veckan!!

 
Ingen bild

En småländska

8 januari 2018 00:40

Men, men, men vart tog godheten vägen nu, handlar det om resurser och pengar? Hade vi ingen aaaning om, skulle inte nån annan betala kalaset? Verkligheten knackade på till slut. Apropos dessa professorer med sina uttalanden, verkar till stor del vara politiskt tillsatta och inte på meriter. Tänker på nämnda Wold, Kamali, Sarnecki och inte minst religionsprofessorn Gardell.

 
Ingen bild

Björn

8 januari 2018 01:39

Politikerna i Mörbylånga verkar sakna förmågan att genomför en konsekvensanalys. Kanske dags för en kurs?

 
Ingen bild

Lennart

8 januari 2018 05:47

Två av oss som sitter i Habo kommun lämnade in två motioner om detta problem.
Båda avslogs med att vi hade en vämjelig människosyn!
"Det är upp till riksdagsmännen att anmäla, inte kommunens personal"!!!!

 
Ingen bild

Björn

8 januari 2018 17:42

Ölandsbonde 20.35
Apropå pensionärer. Litet räkneexempel. I Sverige finns idag ca 1,85 miljoner människor över 65 år (enl scb). Och jag har någonstans läst att det finns ca 37000 ensamkommande barn i riket. 2014 kostade ett ensamkommande barn ca 4000 kr /dygn enligt migrationsverket ( då var de 7000 st). Vet inte om de är dyrare i dag eller ej. Men om man räknar med 3000 kr/ dygn (betydligt lägre än dina siffror, så får man fram att dessa på ett år kostar minst 40 miljarder. Om man nu skulle skicka hem alla dessa barn och istället hälla pengarna över pensionärerna istället så skulle varje pensionär få ca 22000 kr per år. Man skulle kunna skicka varje pensionär på solskenssemester till medelhavet 2 ggr per år.
Skulle man sen också skicka iväg alla brottslingar med utländsk bakgrund som går på någon form av bidrag, snacka pennies from heaven. Vad bra våra gamlingar skulle kunna få det.

 
SEkakan

SEkakan

10 januari 2018 06:47

Kort, detta är åter ett exempel på metoder som missbrukare av asylrätten kör med. Normalt så beivras missbruk, men inte här..

http://sverigekakan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

MT

10 januari 2018 21:30

Östran artikeln var visst låst upptäckte jag när jag loggat ur....

Litet citat från artikeln

””Kommunstyrelsen skulle på tisdagen ta ställning till hur man ska göra med den här gruppen asylsökande. Tjänstemännens förslag var att upphöra med den generösa hållning kommunen haft.

S hade yrkat på avslag i vård och omsorgsutskottet och tänkte göra det igen. Men majoriteten föreslog återremiss, och det förslaget följde S.

– Handlingarna från tjänstemännen var ofullständiga. Det stod inte vilka ungdomar som skulle beröras av besluten, säger Kurt Arvidsson ””

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se