thoralf

Alla inlägg under december 2017

Av Thoralf Alfsson - 9 december 2017 23:57

Jag måste säga att jag är både förvånad och väldigt besviken på Barometerns insändarredaktion, Reagera. Att ansvariga agerar på detta sätt förvånar mig väldigt mycket men jag tror tyvärr inte att det är en enskild medarbetare som agerat. Utan jag tror tyvärr att det är en medveten strategi. SD kommer få jobba i uppförsbacke när det gäller media.


Vad har då hänt? I torsdags fick Curt Gustafsson en insändare publicerad i Barometern om framtida pensionskostnader men han upptäckte också att Barometern strukit några viktiga meningar i slutet. Det som är i fet stil togs bort av Barometerns insändarredaktion.


”Hur många gånger har du hört att det är lönsamt på sikt. Så vem är det som ljuger eller förvrider sanningen. Du vet att det är bara en röst i det politiska Sverige som varnat för denna utveckling. Så nu vet du vad du ska rösta på! Jag lägger min röst på Sverigedemokraterna som varnat och visat på denna massinvandrings negativa konsekvenser. Du avgör. Vem har farit med osanning?”


Här kan du se vad som publicerades i pappersupplagan.


 Det var samma sak både den i den tryckta upplagan och på webbsidan på torsdagen. Under fredagen ställde jag en fråga till insändarredaktionen och frågade varför man strukit bort dessa meningar. Följden blev att insändaren plockas bort helt och hållet från Barometerns webbsida någon gång efter att jag skickat mitt mejl. Idag på lördag förmiddag var den fortfarande borta.


Jag ställde då en ny fråga varför insändarredaktionen tagit bort insändaren helt och hållet. Tänk! 3 timmar senare hade den återkommit på webbsidan.


Vad sysslar man med på Barometerns insändarredaktion Reagera?

 

Här kan du läsa insändaren som tydligen inte var politiskt korrekt enligt ansvariga på Barometern om den nu inte tagits bort igen efter att jag publicerat mitt blogginlägg.

http://www.barometern.se/insandare/pensionskostnaderna-kommer-att-oka-rejalt/

 

Idag publicerades också ett genmäla på insändaren skrivet av en Per Carlsson, professor vid Södertörns högskola. Ett beställningsjobb?
ANNONS
ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 8 december 2017 20:43

Har idag suttit på möte hela dagen och framförallt diskuterat valfrågor och valstrategi under 2018. Hur skall vi använda vår regionala valfond? Hur skall vi använda vår lokala valfond? Hur kommer riksorganisationen använda sin valfond? Jag blir riktigt taggad av att vi för första gången har en organisation på alla nivåer i vår del av landet som försöker göra något riktigt bra tillsammans.


Vi kommer att bli stora i valrörelsen 2018!

 

Det är väldigt roligt, trevligt, stimulerande och angenämt att få vara med i denna planering och kunna påverka våra satsningar och inriktning under det kommande valåret. Jag riktigt småmyser när jag vet vad och var vi kommer finnas under valrörelsen. Väldigt inspirerande!

 

Jag tror att partierna i 7-klövern ännu inte är med på banan. Det finns indikationer på detta ;-)

De kommer inse att de borde varit lite mer aktiva. Jag tror starkt på den strategi som jag och mina kollegor i Kalmar län och i våra kommunföreningar planerar för under 2018.


Valet 2018 är mitt första val sedan 2006 som jag känner att vi har de ekonomiska musklerna som vi skulle haft i tidigare val men inte klarat av på grund av bristande ekonomi. Om vi sedan också kan motivera våra medlemmar att jobba hårt i valrörelsen kommer vi nå ett nytt historiskt valresultat.


SD 2018

Av Thoralf Alfsson - 7 december 2017 22:30

 

Varvsholmen Kalmar                                                                            Foto Thoralf Alfsson


Under de senaste månaderna har jag noterat att fastighetsbolagen börjat annonsera om sina bostadsprojekt i allt större omfattning. Nu är det inte bara fastighetsmäklarna som annonserar i sina utskick nu har det även börjat dyka upp på Facebook, i tidningarna, på tidningarnas webbsidor och mobilsidor. Det tyder på att en förändring är på gång när det gäller utbud och efterfrågan.


HSB har tydligen svårt att till och med hyra ut de nya hyreslägenheterna i kvarteret Gesällen på Kvarnholmen. Idag skriver Östra Småland att fastighetsbolaget SSH att intresset är svalt för de nya radhusen i Djurängen.


Den som bor i Kalmar eller bara besöker Kalmar ser att det byggs enormt mycket just nu i Kalmar. Det är dessutom ännu mer på gång enligt de detaljplaner som vunnit laga kraft och som ligger i röret.


Så här många bygglov har beviljats i Kalmar när det gäller flerbostadshus under de senaste åren.


2015   328 bostäder

2016   441 bostäder

2017  1073 bostäder

2018   ???? bostäder


I ovanstående siffror ingår inte enbostadshus/villor.


Då har inte några bygglov ännu getts för Fredriksskans, Gröndalsvägen, Rifa-tomten, Kungsgårdsvägen, Karlssons äng, Södra staden etapp 1, Gamla brandstationen och ett antal mindre projekt. Det här projekten innebär säkert ytterligare 2 000 – 3 000 nya bostäder.


Kommer utbudet bli för stort i Kalmar?

 

Samtidigt vet vi att regeringen och Finansinspektionen ligger på med skärpta amorteringskrav på bostadslån. Jag är dessutom övertygad om att det kommer ske förändringar när det gäller ränteavdragen som kommer öka boendekostnaderna.


Läste idag en artikel i Dagens Industri att George Soros börjat med blankning av svenska bostadsaktier. Han är inte dum och gör inget utan att kunna tjäna mycket pengar. Jag är övertygad om att han har mycket information om hur situationen ser ut i Sverige. Sverige befinner sig i en fastighetsbubbla.


Jag vill inte vara för negativa men jag har ju varit med i några decennier och sett krisen på tidigt 90-tal med 500 procent i ränta. Eller IT-bubblan som sprack 2000. Nu har vi byggt upp en fastighetsbubbla.


Med tanke på den stora bostadsbyggnationen i Kalmar är jag rädd att Kalmar kan drabbas extra hårt om bubblan spricker. Det är som sagt efterfrågan och utbud som styr allt. Efterfrågan kan förändras väldigt fort! 

Av Thoralf Alfsson - 7 december 2017 14:37

En person hörde av sig till mig efter att han hittat nedanstående papper på en förskola i Smedby utanför Kalmar. Nu börjar uppenbarligen församlingar i Kalmar dela ut sina inbjudningar även på arabiska. Är andelen arabisktalande nu så stort i Smedby, så att Svenska kyrkan i Dörby-Hossmo måste vara tvåspråkig.


Är det då fortfarande Svenska kyrkan? Men det är väl det som kallas för integration!

 

 

 

Tänk om Svenska kyrkan just kunde ägna sig åt att vara just den Svenska kyrkan. Hur många tror att arabisk talande och troende muslimer besöker den Svenska kyrkans arrangemang? Jag tror inte det kommer så många från den kategorin.


Nej, imorgon kommer de säkert istället protestera emot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel i samband med fredagsbönen i källarmoskén.


Skulle vara intressant om de lokala tidningarna frågade Nasim Malik vad han tycker om Donald Trumps beslut?

Av Thoralf Alfsson - 6 december 2017 16:42

 


Håkan Juholt        Foto Thoralf Alfsson

 

Kvällspressen kommer låta valrörelsen 2018 bli den smutsigaste i svensk historia. Det kommer inte bero på i första hand politikerna utan på att kvällspressen kommer släppa fram ett antal okunniga ”clowner” som är villiga att ta billiga poäng genom avskyvärda uttalanden, krönikor eller artiklar. Jag tror mina läsare vet vilka jag syftar på. Det kommer säkert dyka upp några nya stjärnskott som t.ex Linnéa Claeson på Aftonbladet som den 2 december försökte få lite uppmärksamhet med en krönika. Vi kommer få se flera antinationella virrpannor!


Jag har genom åren haft många diskussioner med ansvariga utgivare och journalister om innehållit i tidningarna. Från ansvarigt håll hävdas det alltid att det är bara på ledarsidan som den politiska vinkeln skall finnas och att artiklar inne i tidningen skall vara objektiva. Jag undrar om de tror på detta själva idag. Nu finns det ju till och med ansvariga utgivare, Peter Wolodarski som säger att de ägnar sig åt agendajournalistik.


”Nationalismen ett problem för EU” skriver idag Mats Andersson på Barometern. Jag skulle vilja säga att globalisterna är ett problem för folket i Europa. Mats Andersson har varit i Bryssel och hälsat på och träffat Anna Hedh (S), Cecilia Malmström (L) och Cecilia Wikström (L). Ett väldigt representativt urval av EU-parlamentariker om man som journalist vill skriva en objektiv artikel. Eller hur? Det är en väldigt ensidig politisk artikel. Jag hoppas att väljarna skall komma ihåg dessa antinationalistiska politiker. Varför träffade inte Mats Andersson våra Sverigedemokrater i Bryssel så de fick en möjlighet att bemöta ”skitsnacket” från dessa globalister.


Det finns andra som uppskattar vad Peter ”Nalle” Lundgren uträttar i Bryssel.
Nu väntar jag spänt på att Mats Andersson skall åka till Bryssel och träffa/intervjua Peter ”Nalle” Lundgren om transportfrågor och varför inte även Nigel Farage. Men det lär aldrig inträffa. Istället har Mats Andersson åkt till Island och Reykjavik för att träffa och intervjua socialdemokraten Håkan Juholt som är ny ambassadör på Island. Undrar om Mats Andersson vågar ställa frågor om Juholts syn på demokratin i Sverige eller demokraturen?


”– Hur gammal är din son? Fyra? När han är gammal kommer han inte att leva i en demokrati utan i en teknokrati, eller en diktatur. Det är så in i helvete sorgligt. Jag är ledsen att säga det, men jag är 100 procent säker. Vi håller på att avveckla demokratin!”

Håkan Juholt, läs artikel Nyheter idag.


Håkan Juholt säger också följande.


”I en intervju med SvD uppger Juholt att han inte kommer resa tillbaka till Sverige de närmaste tre eller fyra åren.”

 

Jag kan ju spekulera i varför Håkan Juholt känner på det sättet. Han är säkert jäkligt trött på de flesta partivännerna inom det socialdemokratiska ledarskapet i Sverige. Sedan tror jag att han även är trött på islamiseringen i Sverige och allt vad det för med sig i det svenska samhället. Men det säger han givetvis inte. Någon islamisering existerar dock inte på Island! Det har Håkan Juholt säkert redan upptäckt.


Det skall bli intressant att läsa om Mats Andersson vågat ställa lite kontroversiella frågor i hans ögon men helt naturliga frågor enligt mig när han träffat Juholt.


Jag tror alla inser att vi kommer att ha hela den svenska presskåren emot oss under 2018, oavsett om det är på nationell eller lokal nivå. Journalisterna kommer kämpa med näbbar och klor för att behålla Miljöpartiet och Liberalerna i riksdagen. Kristdemokraterna däremot kommer nog inte få så mycket stöd av media om det inte tar ett kraftfullt avstånd från Sverigedemokraterna.


Så funkar den objektiva journalistkåren och media i Sverige. Men vi skall ta fajten!

Av Thoralf Alfsson - 4 december 2017 23:50

 


Hur kan man överhuvudtaget diskutera att kanske så många som 10 000 ensamkommande skall får stanna i Sverige och genomföra sina gymnasiestudier under flera år utan att man vet hur många miljarder kronor detta kommer att kosta? Jag har sökt efter beräkningar från regeringen men det finns uppenbarligen inte. Ansvarig minister uttalar sig enligt nedan.


”Regeringen avser att återkomma med bedömningen av kostnaden.  Nu går vi in i samtal med övriga partier, efter det kommer vi med beräkningar, säger migrationsministern Helené Fritzon (S)”

 

Det är helt enkelt horribelt! Det är sjukt! Det är fullständigt ologiskt! Den tar ett sådant beslut utan att veta vilka kostnader det medför skattebetalarna skall kastas ut från regeringen och riksdagen.


Att se Helené Fritzon, Gustav Fridolin, Ylva Johansson och Isabella Lövin på presskonferensen och presentera detta förslag är stor tragisk komik!


Vilka inkompetenta ministrar!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se