thoralf

Alla inlägg under december 2017

Av Thoralf Alfsson - 24 december 2017 00:11

 


Som så många andra politiker och förtroendevalda var även Växjö bostäders styrelse fullständigt förblindade från verkligheten när det kommunala bostadsbolaget investerade nästan 43 miljoner kronor i ett vindkraftverk som driftsattes under 2013. Idag värderar Swecos vindkraftverket till 2,5 miljoner kronor vid en försäljning.


Vindkraftverket är inte placerat inom Växjö kommun utan i Ockelbo på Fallåsberget. Vet inte om de förtroendevalda blev upphetsade över att få ett eget objekt på Fallosberget 😉 De kanske tappade lite av sitt omdöme över att få en egen fallossymbol för enbart 43 miljoner kronor.


Nu har man skrivit ned värdet till 17 miljoner kronor men Växjö bostäder skulle helst vilja sälja vindkraftverket men med den värderingen skulle reaförlusten bli väldigt stor. Därför har man beslutat att behålla vindkraftverket. Nu får hyresgästerna betala för denna felsatsning via sina hyresavier under långtid framöver. Vindkraftverket går dessutom med förlust.


Växjö bostäders ordförande och centerpartisten Anders Bengtsson säger så här.


Det har inte varit så hemskt lyckat måste jag ju säga. Det har inte riktigt gett det vi tänkt oss.”

 

Vilket erkännande ;-)


När köpet genomfördes skrev dåvarande VD:n Kenneth Faaborg följande i årsredovisningen.


"Detta innebär att vi på sikt kommer att spara många miljoner kronor samtidigt som vi gör en viktig miljöinsats"

 

Det var så det lät för ca 5 år sedan. Ett flockbeteende från de flesta kommuner och politker inom 7-klövern.


Idag uttalar sig Växjö bostäders ordförande och centerpartisten Anders Bengtsson enligt följande i artikel i Smålandsposten.


Det här var ju en investering på närmare 43 miljoner kronor. Vem tar ansvar i dag för att det blivit så här?

–Det är självklart vi i styrelsen som har ett ansvar för detta. Då var det på uppåtgående och det var ett helt rätt beslut på den tiden. Sedan har vi fått skriva ner det i värde och tagit upp det i styrelsen för att se om vi kan sälja det. Efter analysen som är gjord bestämde vi oss för att behålla det.

 

 Hur ska ni förklara det här för hyresgästerna?

 

- Ja, vad är alternativet? Det hade varit att vi sålt det till ett undervärde. Det är ju inte heller bra.

 

Nej, det var inte rätt beslut i Växjö eller Kalmar, Högsby, Mönsterås, Hultsfred eller i någon annan kommun.


Det var ett populistiskt beslut grundat på helt felaktiga analyser och framtidsutsikter! Det enda parti som motsatt sig dessa kostsamma beslut var oftast bara Sverigedemokraterna i kommun efter kommun. Även om det har funnits några kommuner där våra sd-representanter inte vågat gå emot de rödgröna miljöpopulisterna.


Mörbylånga kommun lyckades nyligen sälja sitt vindkraftverk för 20 miljoner kronor. Det borde även Växjö bostäder göra. Men de har inte ens försökt.


Ännu ett stort misstag Växjö bostäder!


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 23 december 2017 14:11

Ledarskribenten på Östra Småland skaldar idag på ledarsidan.


Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson får en brudklänning.


SD, SD, gamle vän

tråkigt att du lever än

men du ser brunaktig ut

så du borde varit slut

Men är du bara klädd till brud

skickar säkert Uffe bud

Långt höger ut en bröllopsdans

Är för dig din bästa chans.


Uppenbarligen önskar ledarredaktion på Östra Småland livet av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. 


Det är tragiskt att läsa dessa rader från Joakim Carlsson. Rader som sannolikt godkänts av den politiske chefredaktören Peter Akinder. Joakim Carlsson har som vanligt svårt att dölja sitt hat mot Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna.


Jag och mina partivänner i SD kommer med hjälp av väljarna att svara den 9 september 2018!

 

 


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 22 december 2017 23:58

Ikväll var det stjärnklart och bra väder för lite nattfotografering på Öland. Jag fortsätter med att testa nattfotografering. Spännande effekter som går att uppnå med relativt enkla medel.


Hur många har besökt Odens flisor på natten?


 


Odens flisor består av två mäktiga kalkstensflisor, 2,5-3,0 meter höga. Enligt sägnen var det ursprungligen en enda sten men den sprack när Oden stack sitt svärd genom stenen för att tjudra sin häst, Sleipner.


Varför människor lät uppföra Odens flisor är oklart. Lokalhistorikern Folke Svensson menar att de tre resta stenarna skulle kunna symbolisera de tre högsta asagudarna, OdenTor och Frej.[1] Om så skulle vara fallet är det tänkbart att Odens flisor uppfördes som en offerplats och/eller en plats för rituella ceremonier. Det finns också teorier där var och en av stenarna symboliserade en stupad kung. En myt om hur namnet Odens flisor kom till handlar om Oden som gärna använde stenarna/flisorna som rastplats för sin häst Sleipner[


Har du besökt Kapelludden nattetid?


 


Under 1200-talets första hälft uppfördes ett kapell på platsen, S:ta Britas kapell,[2] stort nog att kunna hysa en större församling under de tider på året då handeln var som mest aktiv.[3] Idag är kapellet en ruin. Förutom kapellets norra gavel har de flesta ytterväggarna förfallit till endast någon meters höjd. Stenkorset med treklöverbladsutformning på de övre armarna är troligen samtida eller äldre än kapellet.

Av Thoralf Alfsson - 22 december 2017 10:49

 

 

Jag har nu läst den nya boken ”Priset” som är skriven av 12 olika författare som har fått betala ett pris för att de vågat säga sanningen. Intressant att få läsa dessa röster från insidan. Den här skildringen över hur samhället behandlat de personer som vågat följa sin inre tro och kunskap kommer utan tvekan läsas av väldigt många i framtiden. Idag kanske inte så många läser den men den kommer i framtiden vara ett viktigt historiskt dokument över hur den politiska korrektheten förvandlade ett stabilt och ett unikt land i Norden till ett inferno av mångkultur. Detta med ett stöd av Sveriges riksdag och regeringar som varit både rödgröna och borgerliga.


Utöver dessa 12 författare så finns det ett oändligt stort antal personer som på ett liknande sätt fått betala ”priset” för sin ärlighet och som varit sanningssägare! Det som är det mest tragiska är att just journalisterna varit de mest drivande för den utveckling som Sverige utsatts för under de senaste decennierna. Journalisterna har underlåtit att granska staten, utan istället har journalisterna granskat folket åt staten. Uthängningarna av privatpersoner som vågat säga sanningarna har varit många, inte bara i kvällspressen och riksmedia, utan även i lokaltidningar där lokaljournalisterna gjort allt för att uppmärksammas i riksmedia och de stora tidningshusen.


Marika Formgren har skrivit ett av kapitlen i boken. Det är extra intressant för mig då hon jobbade på Corren under den tiden jag satt på östgötabänken i riksdagen men sedan skrev hon även ledarartiklar i Smålandsposten och Barometern under överinseende av nuvarande politiske chefredaktören Martin Tunström på Barometern. Här framträder många detaljer som förklarar mycket av min egna reflektioner över hur Marika Formgren behandlades fruktansvärt illa av de politiskt korrekta cheferna.


Marika är lika rak i detta kapitel som hon var i sina ledarartiklar. Hon sågar många av Sveriges ledande journalister jäms med fotknölarna. Vi kan läsa hur Alice Teodorescu vägrade betala ut arvode till Marika Formgren. Bedrövligt agerande!


”Det var i samband med detta som jag började se skribenter som Ivar Arpi, Alice Teodorescu och Anna Dahlberg som fega fejkdissidenter.”

 

När Jimmie Åkesson besökte Borgholm under valrörelsen 2014 var Marika Formgren på plats men även Anders Blank från Barometern. Det blev en ledarartikel i och en nyhetsartikel i Barometern. Jag skrev ett blogginlägg om dessa artiklar.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/08/07/10814441-marika-formgren-vs-anders-blank/


Efter bara några timmar så togs sedan Marika Formgrens ledarartikel bort från Barometerns webbsida. Jag skrev då ett nytt blogginlägg.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/08/07/10814547-sankte-mitt-blogginlagg-marika-formgrens-ledarartikel/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/08/08/10815476-svart-att-forsta/


Så här skriver Marika Formgren själv om denna händelse.


”Min ledare lyckades reta upp både SD, som inte gillade att jag kritiserade partiet för falsk folklighet, och Martin Tunström, som inte tyckte att jag tog tillräckligt avstånd. Så värst många hann inte läsa texten eftersom Tunström avpublicerade den efter bara någon timme på nätet.”

 

Jag kan väl säga att jag blev inte det minsta irriterad på Marika Formgrens ledarartikel. Jag gillade den och försökte lyfta fram den men det var inte så enkelt när Martin Tunström plockade bort den från nätet men det kanske var därför den plockades bort. När jag idag läser den igen så går det inte att komma ifrån att Marika Formgren uppenbarligen hade tittat i sin spåkula. För den som inte läst ledarartikeln så kommer den här nedan.


Nu finns väl knappast ”Priset” i bokhandeln men den går att beställa på nätet. Läs den under helgerna. Den kommer bli ett historiskt dokument över den politiska korrektheten i Sverige.


 

 

 Karl-Olov Arnstbergs slutord, riktade till sin dotter.


 


Jag har vid flera tillfällen under åren kommenterat Marika Formgrens texter.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2012/12/02/9087615-visa-mig-era-fangelser-och/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/02/12/9459555-arets-sjalvmal-oisin-cantwell-krankt/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/06/28/10766455-kaos/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/07/15/10788096-det-goda-nathatet/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/07/22/10796066-asa-romsons-motpol/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/07/23/10797683-marika-formgren-sagar-svensk-media-langs-med-fotknolarna-i-danmarks-rost/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/01/18/10992451-ar-media-objektiva-och-aterger-sanningen/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/04/12/11071000-svensk-rasism/


Av Thoralf Alfsson - 20 december 2017 20:41

En av våra aktiva Sverigedemokrater som jobbar inom livsmedelsindustrin i Kalmar län och som även är fackligt aktiv inom Livsmedelsarbetareförbundet kommer avsättas från sitt förtroendeuppdrag om man skall tolka de brev som han fått från förbundsledningen. Orsaken är minst sagt anmärkningsvärt!

 

Så här skriver den lokala fackklubben till sitt förbund.


 


Vår medlem har sedan också fått ett brev från förbundet. Uppgiften att han skulle sitta kommunfullmäktige Öland/Borgholm är dessutom helt felaktig. Om detta skulle utgöra grunden för att han skall avsättas är det minst sagt häpnadsväckande. Livsmedelsarbetareförbundet vill alltså avsätta någon på helt falska grunder.


Här är brevet i sin helhet från Livs förbundsledning och som undertecknats av Solweig Larsson, tredje ordförande.


 


Jag tror att många av mina läsare blir minst sagt förvånade över formuleringen att man skall ta tillvara medlemmarnas intressen och i ”samhället utifrån en socialistisk och feministisk grundsyn.”

Vilka partier kan man då rösta på eller vara aktiv i om man skall uppfylla detta villkor som förtroendevald medlem inom Livs. Vilka riksdagspartier har en socialistisk och feministisk grundsyn? Jag ställde frågan på mejl till Solweig Larsson och fick följande svar.


 


Vilka riksdagspartier bryter då mot förbundets värderingar? På den frågan vill uppenbarligen inte Solweig Larsson svara. Hon har i varje fall inte svarat under hela dagen och kvällen.


Enligt min uppfattning utesluter det i varje fall minst fem partier i riksdagen. Frågan är väl om det egentligen idag bara är Vänsterpartiet som uppfyller de värderingar som Livs kräver av sina medlemmar. Med tanke på den tvärvändning som regeringen gjort när det gäller migrationspolitiken är väl även regeringspartierna uteslutna hos Livs.


Jag undrar om Livs medlemmar är medvetna om denna häxjakt på icke socialister på sina arbetsplatser.


PS

Tidningsrubrik idag.


”LO satsar 30 miljoner kronor på att vinna valet åt Stefan Löven. Målet är att en klar majoritet av medlemmarna ska rösta på Socialdemokraterna.”


Hur mycket av dessa 30 miljoner kronor kommer från medlemmarna i Livsmedelsarbetareförbundet?

Av Thoralf Alfsson - 19 december 2017 22:51

Jag undrar vad som skall väcka det sovande svenska folket. Det händer ju extrema saker i stort sett varje dag i Sverige. Idag friades 5 unga invandrare från Irak och Somalia för en gruppvåldtäkt. En skam för det svenska rättsväsendet ansåg offrets advokat Elisabeth Massi Fritz.


Idag kom det ett exemplar av den precis nyutkomna boken ”Priset” med posten. Jag får tacka ansvariga för boken som jag kommer läsa och skriva om på bloggen. Har redan läst 50 sidor av boken.


I första avsnittet skriver Ingrid Björkman om sina erfarenheter och medverkan i tre böcker på 90-talet. Hon ställer sig idag bland annat följande tre frågor.


  • Varför har regeringen och riksdag drivit en invandringspolitik som varit så uppenbart förljugen och destruktiv för både utvandringslandet och invandringslandet?
  • Varför har media och kultureliten så aggressivt försvarat denna politik?
  • Varför har folk inte i större utsträckning kunnat stå emot etablissemangets hjärntvätt?

Tre högst relevanta frågor. Frågor som jag liknande former ställt mig gång efter gång. Frågor som jag funderat på hur jag skulle kunna påverka. I synnerhet den sista frågan har jag sett som den fråga jag ändå skulle kunna ha vissa möjligheter att väcka folket.


Först och främst genom att lyfta fram fakta på min blogg. Fakta som aldrig får något utrymme i media. Men för att folk skall kunna läsa dessa fakta måste de ju först och främst hitta till min blogg. Den hjälpen får jag inte från media. Jag vet inte när t.ex Barometern i samband med någon artikel också skrev att jag har en blogg. Det skulle inte förvåna mig om det gått ut direktiv om att min blogg inte får nämnas i artiklar.


Ovanstående tre frågeställningar är också anledningen till att jag skapar egna informationsblad eller foldrar som jag delar ut. Foldrar där jag dels försöker ”väcka folket” och att de skall hitta till min blogg.


Under 2017 har jag beställt 32 500 egenproducerade foldrar från det tryckeri jag anlitar. Ca 12 500 har delats ut i Kalmar och ca 10 000 har delats ut på Öland. Övriga ca 10 000 foldrar har gått till Hultsfred, Vimmerby och Nybro kommun. Den som har följt bloggen har säkert sett exempel på dessa foldrar i mina blogginlägg.


Det är helt och hållet genom de ekonomiska bidrag/stöd som mina läsare gett till bloggen som detta varit möjligt. Kostnaden för tryckning och utdelning ligger på drygt 30 000 kronor.

 

Om det fortsätter komma in stöd så kommer jag fortsätta med detta under valåret men jag vill också gärna trappa upp det ännu mer. Jag vill och hoppas att antalet läsare av bloggen skall öka under 2018.


Vill du stödja bloggen så har hittar du hur du gör i högermarginalen på bloggen. Dels Swish eller klicka på ”Visa presentation” så hittar du kontouppgifter.


     Några framsidor på de foldrar som tryckts upp under 2017. 

Av Thoralf Alfsson - 18 december 2017 23:28

Ölänning döms till fängelse efter nazistdemonstration skriver Barometern i en artikel.


http://www.barometern.se/oland/olanning-doms-till-fangelse-efter-nazistdemonstration


”En av de dömda männen är en 26-åring bosatt i Mörbylånga kommun. Han döms till tre månaders fängelse för försök till våld mot tjänsteman, två fall av olovlig körning, grovt brott och brukande av falsk urkund. Mannen förekommer sedan tidigare i belastningsregistret.”Det är ingen riktig ölänning som har det namnet! 26-åringen är medborgare i Bosnien och Hercegovina. Ännu en invandrare till Sverige som visat vem han är.


Av Thoralf Alfsson - 17 december 2017 22:29

Vill man bli upprörd är det bara att titta på Agenda varje söndag! Hyckleri är bara förnamnet. Att de inte skäms! Till och med jag skäms för dem och deras tvärvändningar.


Tänk vad förbereda programledarna är med kritiska frågor när en Sverigedemokrat får gästa studion. Som sverigedemokrat måste man vara väl förbered på detta. Fick Centerpartisten en enda kritisk fråga? Nej, inte vad jag kan minnas.


Tänk om Anna Hedenmo frågat Ylva Johansson vad svenskhet är. Vad spännande det hade varit att höra hennes svar.


Agenda bedriver verkligen agendajournalistik! Ikväll borde det vara uppenbart för alla tittare men jag tror tyvärr inte så många förstår innebörden av agendajournalistik.


https://www.svt.se/nyheter/inrikes/martin-kinnunen-sd-om-parisavtalet-vi-visste-inte-vad-det-kravde-av-oss


PS


Jag tycker det är alldeles för tyst från Sverigedemokraterna! Det finns många vilsna väljare idag som behöver en knuff i rätt riktning. Då duger inte tystnad.Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se