thoralf

Direktlänk till inlägg 26 december 2017

KLIMATTRÖTT

Av Thoralf Alfsson - 26 december 2017 22:57

Inte ens under julhelgen kunde SR låta bli att vara klimatalarmister.

 

”De har ett gammalt fiskarehus från 1850-talet i Fjällbackas skärgård och det här huset ligger bara ett par meter från en strand och med havsnivåhöjningen som dom redan märker av och med starkare vindar så oroar dom sig för husets framtid. Och nu kanske detta är ett extremt läge skriver hon men det kanske finns andra husägare med liknande placering med stigande vatten som undrar om man kan göra något och i så vad.

För det här kommer tyvärr på sikt att bli ett problem av världshistoriska mått när övärldar och lågt liggande storstäder måste evakueras!”

 

Från P1 Juldagen och programmet Husesyn med Ulla Skoog.


Det här är människor som inte har ett eget tänkande och som tror blint på alla klimatalarmister. Jag blir bara klimattrött när jag hör allt detta och mer där till. De tror sig se något i framtiden som med bakgrund av dagens statistik förefaller högst osannolikt. Jag anser att de är ytterst okunniga och inkompetenta när det säger följande att ”på sikt att bli ett problem av världshistoriska mått när övärldar och lågt liggande storstäder måste evakueras”.


Den kvinna som skrivit brev till programmet och som har ett fiskarehus är uppenbarligen också drabbad av klimatalarmismen. En havsnivåhöjning som hon säger sig redan märkt av i Fjällbacka. Suck….


Det finns ingen havsnivåhöjning i Fjällbacka. Jag roade mig med att googla lite och hittade då följande i ett dokument från länsstyrelsen i Västra Götaland. Det här är verkligen i Smögen som ligger väldigt nära Fjällbacka.


 


Sanningen och verkligheten är att havsnivån har sjunkit med ca 20cm sedan 1910 enligt mätdata som kommer från SMHI.


Jag tror aldrig att riktiga yrkesmänniskor skulle förmedla lögner till sina läsare, lyssnare eller till allmänheten. Däremot kanske människor som är okunniga gör det. Frågan är hur det kan komma att dessa människor gång efter gång får påstå rent felaktiga saker i media, som radio, TV och tidningar? Frågan är varför inte ansvariga på de myndigheter som hanterar dessa uppgifter som SMHI och SGU reagerar och kräver att det görs tillrättavisningar om de uppgifter som journalister och klimatalarmister vråker ur sig utan att ha några fakta som styrker deras falska påståenden.


Jag blir bara så klimattrött och undrar vad ansvariga i det här landet sysslar med! De som påstår dessa saker om havsnivåerna i vårt land måste vara korkade. Det är ett fruktansvärt bedrägeri som hos många ungdomar skapar klimatångest. Helt i onödan!

 

PS

 

Har idag gjort ett besök vid Övralid. Verner von Heidenstams bostad och gravplats med utsikt över Vättern. Hade mina barnbarn med mig.

 

 

 
 
Ingen bild

calle

26 december 2017 23:54

hoppas fler gör utfrågningar som granskning Sverige, nina drakfors och Fjodor mfl gör och lägger upp på youtube. det är så roligt att höra när det blir syntax error för politisk hjärntvättade, de är verkligen korkade.
------------------------------------------------
tag bort bilden på dina barnbarn, det är så många knäppisar inom pk-sfären, som hotar och hittar på massa tok. bäst att vara lite anonym med anhöriga

 
Ingen bild

Se

27 december 2017 03:54

Vetenskap fungerar enligt principen att man lämnar ut underlag och resultat till alla som är intresserade för att de ska själva undersöka och bekräfta eller vederlägga resultatet, förbättra eller ändra, för att uppnå ett resultat som kan accepteras som vetenskapligt bevisat. Ett exempel är Einsteins E= mc2. När alla nyfikna har testat färdigt är vi övertygade om att det stämmer.

Klimatförändringar behandlas som en religion: underlag, d v s historiska temperaturmätningar förbättras i efterhand för att passa, ingen får ifrågasätta, ingen får själv testa. Hela modellen som alarmisterna grundar sig på har gjorts med programmet mathlab som vem som helst skulle kunna testa som har en dator, men man släpper inte underlagen. Det är det mest hemlighetsfulla och skyddade som finns idag.

En annan sak som kännetecknar vetenskap är att man ska ställa kritiska frågor som kan öppet diskuteras, typ ”varför steg lufttemperaturen först och därefter, som resultat av högre temperatur steg koldioxidnivåerna i atmosfären”? Svaret skulle normalt bli ”Det måste vi undersöka”. När det gäller klimat blir svaret: ”Va, du tror inte på klimatförändringen? Hedning”. Klimatförändringar har inget med vetenskap att göra utan är en religion.

Men det hela har en agenda: ”Nu måste vi få bort alla gränser som vi har kring våra länder för att tillsammans rädda världen”, Ändamålet helgar medlen, tror jag att det heter.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

27 december 2017 05:05

Usch. Det är med nöd och näppe man vågar säga något emot en klimatarlarmist. Men när jag säger att jag inte tror på "det där" möts jag av ilska och beskedet att tusentals vetenskapsmän inte kan ha fel.
Då motfrågar jag hur de vet det? Är det från samma håll ni hört att invandringen är lönsam och absolut nödvändigt när40-talisterna går pension?

 
Ingen bild

Lars Cornell

27 december 2017 05:13

Klimathysterin är en bubbla som häxprocesserna på medeltiden. Den bubblan har brustit nu och så nästan även i Sverige.

IPCCs scenario TCR RCP4.5 beräknar att ”1.0 – 2,5 grader är mest realistiskt scenario (hög sannolikhet) och extremt osannolikt mer än 3 grader.”

Vice ordförande i det av Regeringen tillsatta rådet är Johan Kuylenstierna som är chef för Stockholm Environment Institute. Han anser att 10 till 15 grader varmare kan det komma att bli.
Johan Rockström nöjer sig med siffran 8 grader.

Fråga sedan vår statsminister varför Regeringen inte litar på IPCC och vetenskapen utan självsvåldigt anser att 3 – 8 grader varmare kan det bli.
Ju högre statsministern klättrar desto större blir fallet.

Dessutom, en elit av vetenskapsmän anser att IPCCs nu 20 år gamla och fortfarande ej verifierade klimatmodeller överskattar koldioxidens växthuseffekt med 2 – 3 gånger.

NOVUS har i en opinionsundersökning just i dagarna konstaterat att ”klimathotet” nu även av svenskar placeras långt ned på nionde plats i listan av olika hot.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/invandring-allt-viktigare-politisk-fraga

DE TIO VIKTIGASTE POLITISKA FRÅGORNA ENLIGT VÄLJARNA
1. Sjukvården
2. Invandring/integration
3. Skola och utbildning
4. Lag och ordning
5. Äldreomsorg
6. Landets ekonomi
7. Jobb/Sysselsättning
8. Pensioner
9. Miljö och klimat
10. Jämställdhet

Undersökningen är genomförd 14–20 december 2017 i Novus Sverigepanel som är en riksrepresentativ och slumpmässigt rekryterad webbpanel. Totalt har 1001 intervjuer genomförts.

 
Ingen bild

Ivar Andersson

27 december 2017 08:39

Thoralf. Hur kan du tro att SMHI ska reagera. De gör sina scenarier för olika kommuner och får alltid att havet stiger. Se ditt eget inlägg 2016/12/18/.

Thoralf Alfsson

27 december 2017 09:25

SMHI är ju den myndighet som i första hand skall hålla sig till fakta och inte dölja de mätserier som finns

 
Tobbe S

Tobbe S

27 december 2017 08:53

Det vänder men jag undrar hur lång tid det tar för de politiska parterna att begripa. Många svalda stoltheter lär det få bli om vi inte ska gå på en riktig blåsning.

http://https://www.vk.se/2178651/replik-tydlig-trend-det-

 
Ingen bild

Raymond Z

27 december 2017 09:03

Uppenbarligen så finns det fortfarande möjlighet att tjäna pengar på att vara klimatalarmist. Undrar vem som står för pengarna nu för tiden?

 
Ingen bild

Svante1

27 december 2017 09:49

Den token Rockström,klimatalarmisten,har varit med i SvT och Tv 4 hela tiden..och bluffat..
Lars Bern har kollat klimatet sen 20-25 år tillbaka....har aldrig fått vara med i medierna :(

 
Ingen bild

SM811

27 december 2017 10:30

Att inte myndigheter reagerar måste var politiskt styrt uppifrån.
OT:I Sverige kan invandrarna fritt planera terrordåd. Hit är de välkomna utan identitet, utan kontroll och ljuga från vilket land de kommer. Sedan är det fritt fram att planera och ingå i terrornätverk. Om de blir dömda här så ser Regeringen med Stefan i toppen till att de skall få vara kvar här med minimala straff.
https://samtiden.nu/2017/12/vag-av-terrormisstankta-sprids-fran-sverige/

 
Ingen bild

Matz

27 december 2017 13:35

Vad skulle SMHI och myndigheterna vinna på dessa lögner?

 
Ingen bild

Niklas R

27 december 2017 14:35

Jag kan lösa detta pars problem med fiskehuset som kommer att försvinna ner i havet om något år eller två. Inga problem, jag köper fastigheten av dem för en realistisk penning, säg 250 000;- så behöver de inte bekymra sig mer.

Thoralf Alfsson

27 december 2017 15:15

Bra ide! Den skall jag nog också försöka med i fortsättningen. Varför inte köpa hela städer som skall evakueras.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

27 december 2017 15:36

Niklas R & Thoralf
Touché, mitt i prick! Ha ha...

 
Ingen bild

Bo Hofvander

27 december 2017 16:16

Snälla Thoralf! Först God fortsättning på dig!
Du är inte den ende som verkligen blivit klimattrött. Det är vi många som blivit av detta ständiga trummande av falska klimatuppgifter och klimatpropaganda.
Det är väl som Joseph Goebbels sa, att om man ljuger tillräckligt mycket och repeterar lögnerna tillräckligt ofta kommer de att uppfattas som sanningar!
Det är precis så vi har det i det här landet! Samtidigt är det ju märkligt, man anser att man kan förutspå klimatet 50 - 100 år i förväg, men man klarar inte av att ens förutspå vädret fem dygn i förväg!

 
Ingen bild

Hasse Pannband

27 december 2017 17:10

"Det går bra för Sverige, alla kurvor pekar uppåt."
http://jeanders-bilder.blogspot.se/2017/12/socialdemokraternas-sverigebild.html

 
Ingen bild

Stefan A

27 december 2017 21:33

Matlarm och klimatlarm har SVT gjord till en tradition vid alla storhelger....

 
Ingen bild

Aage

27 december 2017 23:28

För 1000 år sedan fanns där jordbruk på Island men inte idag
http://fof.se/tidning/2014/4/artikel/nar-gronland-var-gronare-medeltidens-markliga-varmeperiod

 
Ingen bild

Observer

28 december 2017 05:14

Thoralf, Det beror på två saker:

1. Man har tappat respekten för vetenskapen och fakta.

2. Det är mera okej att luras idag.

 
Ingen bild

Observer

28 december 2017 05:20

Sedan tjänstemannaansvaret togs bort -Och alla skojjare klev in på scenen så har de måst legitimera lurendrejeri i största allmänhet för att kunna rättfärdiga sig själva på alla viktiga poster.
-Vetenskap klarar dessa inte av. Det skulle bli dem övermäktigt, helt enkelt.

 
Ingen bild

Observer

28 december 2017 05:23

Skojjare känns alltid igen på att de lever på känsloutbrott och aldrig fattar beslut på fakta.

 
Ingen bild

Johan Olsson

28 december 2017 06:51

En kompis till mig har en strandtomt på östra Åland - De sista 50 åren har arealen ökat med 400kvm - landhöjningen är större än havshöjningen...
Godnatt till klimatalarmisterna! Dom borde ju snart vara överbevisade!

 
Ingen bild

Pepparholm

28 december 2017 07:57

Klimattröttheten är ständigt närvarande. Det finns många andra exempel på att man blir trött. Här är två aktuella exempel:

Danskarna ändrar delar i sin strikta lagstiftning om taxiverksamhet. Då är man rädd för att pirattaxiverksamheten ska breda ut sig. Därför höjer man böterna från 4 000 Dkr till 35 000 Dkr!! Detta per resa!! Där du Morgan Johansson har du något att lära. https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/ny-taxilov-kaempe-boeder-til-pirater/6975054

En 30-åring friades i Malmö i ett terrormål och fick 97 000 Skr i skadestånd av oss skattebetalare. Sedan åkte han till Köpenhamn och greps direkt av dansk polis, sannolikt efter tips från svensk polis.

En skänk från ovan säger Magnus Ranstorp då det är lättare att lagföra terrorister i Danmark. Varför ska det alltid vara så svårt i Sverige? http://www.skd.se/2017/12/28/lattare-fa-is-man-domd-i-danmark/

 
Ingen bild

Hacke

28 december 2017 09:40

Ge 25 minuter åt denna video om det svenska tillståndet och sprid den så mycket det bara går.
Detta kusliga dokument och framtidsvision om ett snart förlorat land borde med svensk speakertext ingå i sd:s valfilmsutbud.
http://snaphanen.dk/2017/12/27/sweden-the-nation-with-no-voice/

Thoralf Alfsson

28 december 2017 10:51

Intressant film. Tack för länken.

 
Ingen bild

SM811

28 december 2017 10:00

OT:Nu kommer sossarna ut ur garderoben och är rasister?
(S)kamlöshet utan gränser
https://samtiden.nu/2017/12/skamloshet-utan-granser/

 
Ingen bild

PG

29 december 2017 13:54

Det är skillnad mellan avtal och överenskommelse!

Den nya överenskommelsen innebär att antalet utsläppsrätter, och därmed utsläppen, ska minska med 2,2 procent årligen från 2021.

Någon som har sett och läst ett avtal?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 23 jan 23:23


Jag har idag skrivit en interpellation till kommande kommunfullmäktige i Kalmar. Det föranledde mig att ännu en gång att titta på dokumentären Tvärvändningen. När slutet rullas fram brukar det i filmer komma namnen på skådespelare och medverkande per...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 22 jan 22:00

Ibland blir det bara för mycket att läsa och lyssna på alla politiska motståndare som inte har någon politisk hederlighet. Eller journalister som stryker 7-klövern medhårs samtidigt som de sparkar på SD i så många sammanhang de bara kan tänka sig. ...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 21 jan 23:50

”Polisen har tagit upp anmälningar om bland annat grov misshandel, sedan två gäng ska ha hamnat i bråk i centrala Kalmar.”   Hur Barometern kunde få det till att vara två gäng har jag väldigt svårt att förstå. Vad är syftet med att ka...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 20 jan 19:45

 Jag undrar hur många som funderat lite djupare på alla klimatalarmister och deras budskap. De ropar i högan sky över att den globala temperaturen ökat med ca 0,9 grader på ca 150 år. Jag är förbannat glad att den har ökat. Vill dessa klimatalarmiste...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 20 jan 15:19

Detta händer bara i Kalmar. Den socialdemokratiska och rödgröna majoriteten struntar i miljölarmen om att marken innehåller DDT. Skall ändå sätta upp Attefallshus för nyanlända. Trots överklagan och nej i högre instans.   Det händer bara i social...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

966 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se