thoralf

Direktlänk till inlägg 16 december 2017

DET TAR 1389 ÅR

Av Thoralf Alfsson - 16 december 2017 20:47

I torsdags fick jag flera tips om att lyssna på programmet Vetandets värld i Sveriges Radio. Efter att jag lyssnat på programmet blir jag beklämd och undrar varför man ägnar sig åt klimatalarmism och skrämmer lyssnarna med att havet skall stiga minst en meter eller kanske till och med 2 eller 3 meter. När programmet egentligen handlar om erodering av stränder. Något som är en helt naturlig process som sker oavsett vilken havsnivå.I programmet slår man helt säkert fast att dagens stränder kommer vara borta om ett hundra år!

 

De ansvariga för programmet utgår då ifrån det värsta scenario som IPCC har tagit fram och gör det till en sanning. Bara att man utelämnar detta i programmet visar vilken agenda som man har. Man till och med låter flera personer gå ännu längre i programmet. Det är sorgligt att man inte redovisar det fakta som finns och inte minst de mätdata om havsnivån som finns tillgängliga.


Det tog mig några minuter av letande i SMHI:s open data för att ladda hem alla observationer av havsnivåståndet vid Klagshamn utanför Malmö sedan 1929. Jag hittade också en sida där Malmö kommun hade räknat fram årsmedelvärdet för varje år sedan 1930. Jag kollade att den stämde med uppgifterna hos SMHI, vilket det gjorde. Så här såg siffrorna ut i ett diagram.


 

Jag har låtit Excel räkna ut och lägga in en trendlinje i diagrammet, den streckade linjen. Det visar sig att havsnivån har ökat med ca 62mm sedan 1930, det vill säga 0,72mm/år.


Med den höjningstakten av havsnivån kommer det ta 1 389 år för havet att stiga 1 meter! Inte 100 år eller som de säger i programmet år 2100.

 

Men då har ingen hänsyn tagits till landhöjning/landsänkning. I programmet säger man faktiskt att i södra Skåne så finns det ingen landhöjning utan det rör sig istället om en landsänkning. Det förekommer uppgifter att den skall vara ca 0,4mm/år vid Skånes sydkust.


 

Om 0,4mm/år skulle vara en riktig siffra innebär det en landsänkning på 0,4mm * 87 år = 34,8mm sedan 1930. Det vill säga den verkliga havsnivåhöjningen skulle i så fall vara 62mm-35mm = 27mm. Eller ca 0,3mm/år istället för 0,72mm/år.


Det innebär att en stor del av havsnivåhöjningen vid Skånes sydkust beror på landsänkningen och inte enbart av klimatförändringar men det talar klimatalarmisterna tyst om!

 

PS

 

Har delat ut lite av mina foldrar igen i Nybro. Så det kommer säkert de som vill kunna läsa svaren på frågorna i foldern. Gå in på nedanstående länk.

 

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/11/14/11493725-svar-pa-fragorna-i-foldern/

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Observer

16 december 2017 21:35

Fakta o Vetenskap får idag ge vika för dumhet, hörsägen och skrock i en takt som får en att på fullt allvar fundera på om det inte var överdos av etylkvicksilver i svininfluensasprutan 2009 som 70% av Svenskarna tog och som lett dill denna enorma nedsättning i kognitiv förmåga hos befolkningen. Så många kan inte ha blivit så dumma på så kort tid annars. Så att sådant som alarmismen går hem.

 
Ingen bild

Folk fattar inte

16 december 2017 22:01

Jag är övertygad om att den nya skolan som sossarna tog fram med läroplan 69 var tänkt att få fram en dålig utbildad generation som skulle rösta på sossarna. Som ni kanske kommer ihåg dög ju inte den svenska skolan för Olof Palme själv.

50 år senare har vi flera nya generationer vuxna som är resultatet av sossarnas experiment: Generationerna, som borde kallas för stolpskottgenerationerna, har visat att de inte är kapabla att ta hand om någonting. Det första borde vara för regeringen att ersätta dagens skola med en ny, kanske kopiera något grannland, vilket som helst för att senare reformera hela landet.

Just nu är tyvärr majoriteten av befolkningen inte kapabla att förstå några djupare sammanhang. Det enda som befolkningen förstår är när politikerna säger: ”jag tar ansvar”. Att ta ansvar är bra och då måste man rösta på denna politiker. Vad detta bullshit-ansvar betyder är det ingen som vet, minst politikerna själva, men det hör inte hit. Nu är det bråttom för att stolpskotten med svetsaren som galjonsfigur förstör Sverige med rekordfart.

 
Ingen bild

Observer

16 december 2017 22:23

Ett kännetecken på grav ointelligens är just oförmågan att kunna ta med perifera fakta i t.ex beräkningar. Precis som i exemplet som Thoralf tar upp.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

16 december 2017 22:23

Vetenskap och fakta är ute. Det är vad man känner och vad man tror på som är inne.
T ex hur många kön vi har. 2 = fel svar.

Fick bilskatten igår och på räkningen står det "Koldioxbaserad fordonsskatt för januari 2018..."
Det är mig en lustiger skatt. Kostar lika mycket oavsett hur mycket, eller lite, jag använder bilen. Är väl något med alla bilars lika värde, eller ngt annat trams. Annars kan man förvänta sig att sådan utsläppsskatt ska ha att göra med hur mycket man kör.
Tror miljömupparna att min bil står och fiser, precis som de hatade korna, när den står parkerad veckor i sträck på gården?
Dessutom min skog, vallarna och allt annat av mitt gröna som omvandlar koldioxiden till syre. Hur är det med det? Borde jag inte få betalt för det?

Det närmar sig slutet nu.

Thoralf Alfsson

16 december 2017 22:38

Skicka en faktura till Stefan Löfven!

 
Ingen bild

Björn

17 december 2017 00:30

På nyhetssändningen hade man ett inslag om julgranar och plastgranar kontra riktiga granar I ett miljöklimat perspektiv och en miljönissa från naturskyddsföreningen menade att plastgranarna ska vi inte använda, då riktiga kravmärkta granar är mer miljövänliga och det bästa för miljön..
Bla sa hon att vi måste sluta använda fossila bränslen, fossil olja för att vi ska kunna klara den här klimatkrisen. Klimatkrisen ?
Men är det verkligen så. Vår plastgran köpte vi för mer än 10 år sedan och den är fortfarande helt ok.
Hur mycket klimatpåverkan hade jag inte bidragit med om jag varje år skulle ta bilen och åka och köpa en riktig gran. Riktiga granar som efter julen någon (kommunen) åker runt I kommunen och samlar upp för att sen köra till något kraftvärmeverk där de eldas upp.
Men myntet har 2 sidor och riktiga granar är ju en inkomstkälla för många bla skogsbönder, som jag nu inte är med och sponsrar.
I ärlighetens namn är jag trött på allt prat om miljökriser. Har hört det sen 70-talet och fortfarande lever jag och även skogarna ( de som kommunerna nu inte har skövlat för alla nya bostadsområden).

 
Ingen bild

Lars Cornell

17 december 2017 00:52

Satellituppmätt havshöjning enligt NASA.
https://climate.nasa.gov/vital-signs/sea-level/
och enligt vår främste expert i området
http://scienceandpublicpolicy.org/images/stories/papers/reprint/sea_level_not_rising.pdf

 
Ingen bild

Cosmik Debris

17 december 2017 04:08

Katerina Janouch:

”Sist jag bodde på hotell i centrala Malmö åt jag middag med en väninna som bor just i centrum. Hon kom på cykel. ”Jag går aldrig till fots på kvällen, på cykel har man ändå chans att komma undan” förklarade hon.”

Vi tar det en gång till: ”på cykel har man ändå chans att komma undan”

”Ska man bara lalla vidare medan fler tjejer får underlivet söndertrasat och torteras av varelser som jag inte vill kalla mänskliga?”

Tänk att det har gått så förbannat långt. Vem eller vilka är det som kvinnor är rädda för i Malmö? Svar: Det är Löfven och Reinfeldts importerade muslimer och afrikaner. Det verkar som att varje sittande regering vill göra livet till ett helvete för kvinnor. Det som är närmast makabert i sammanhanget är att det är just tjejer som envist ska ha hit alla våldtäktsmän.

Det övergår mitt förstånd?

17-åring utsatt för tortyrliknande sexmisshandel – enligt polisen är det tryggt för kvinnor i Malmö…
https://tinyurl.com/ydayokbo
http://katerinamagasin.se/17-aring-utsatt-for-gangvaldtakt-och-tortyrliknande-misshandel-enligt-polisen-ar-det-tryggt-for-kvinnor-i-malmo/

 
Ingen bild

Pepparholm

17 december 2017 08:05

Tyvärr är det här förbjuden kunskap på många redaktioner och länsstyrelser. Bland andra Sydsvenskan som frossar i återkommande domedagsreportage.

 
Ingen bild

SM811

17 december 2017 08:48

https://www.nyteknik.se/miljo/havsnivaerna-stiger-snabbare-an-vantat-153-miljoner-manniskor-kan-drabbas-6889076#conversion-122831618

Denna artikeln borde viktor.agren@nyteknik.se få del utav.
Vore intressant hur han skulle kommentera detta?

 
Ingen bild

Tjalle

17 december 2017 09:39

Klimatkris ?

Sverige kan införa bilar som drivs av klimatsmart odlat gräs och sätta fisproppar bak på korna men ändå bara påverka 0,13% av världsklimatet.
Där 0,13% är Sveriges folkmängd dividerat med jordens.

Tjalle

 
Ingen bild

Gustaf

17 december 2017 09:57


Våldtäkterna.
Tycker några "kvinnliga poliser" kan göra sig till lockfåglar under nätterna i t.ex Malmö. Troligtvis många skulle bli fast.

 
Ingen bild

Kent Forssgren

17 december 2017 10:00

UNDER DEN FÖREGÅENDE ”STORA” ISTIDEN UPPSKATTAS HAVSYTAN VARIT SEX METER LÄGRE ÄN I DAG;
beroende på att den nederbörd som hade hamnat på land och ackumulerats där och bildat glaciärer.
Den senaste stora istiden hade vi för ungefär en miljon år sedan.
Jorden har därefter upplevt mindre istider i genomsnitt en vart tio tusen år eller så.
Och, nu är vi på väg in i en ny sådan Liten Istid.
2035-2040 beräknas vi vara mitt inne i den.
Varvid havsytan kommer att ha sjunkit något.
FÖR DEN SOM VILL VETA MER OM HAVSYTAN OCH KLIMATET SÖK PÅ NILS-AXEL MÖRNER.
Den internationellt främste vetenskaplige experten på detta område.
Jag lämnar här en länk till en av hans publikationer.
Den handlar om den kommande Lilla Istiden, och varför den kommer.
SOLAR WIND AND EARTH’S ROTATION.
The major Solar Maxima and Minima of the last 600 years correspond to decreases and increases in the Earth’s rotation, which altered the ocean circulation in the North Atlantic by that generating major climatic changes and sea level changes. Speeding-ups of the Earth’s rotation during the Spörer, Maunder and Dalton Solar Minima forced the Gulf Stream to be concentrated on its southern branch and cold Arctic water to penetrate far down along the European coasts, which lead to Little Ice Age conditions in the Arctic and in northern to middle Europe but extra warm periods in the Gibraltar to northwest African region. During the Solar Maxima, the situation was the reverse. By around 2040, we will be in a new major Solar Minimum and may, therefore, expect a period of cold climatic conditions.
http://www.sciencedomain.org/abstract/1050
Är det något som samhället nu måste förbereda sig på, är livsmedelsförsörjningen under den förestående kalla perioden.
Till exempel detta.
VÄXTSÄSONGEN KOMMER ATT BLI FÖR KORT FÖR ATT VÅRT JORDBRUK SKALL FUNGERA.
Och, inte bara i Sverige. Vad hände redan förra vintern i södra Europa. Grönskasfälten var stundom täckta av snö. Hur påverkade detta oss? Priset för blomkål från Spanien blev skyhögt. Om den över huvudtaget gick att få tag i.
Att staten sysslar med klimatalarmismen är sanslöst. Men, miljöpartister har nästlat sig in överallt. De är dock inte ensamma i detta ljugande. Många ser möjligheter att tjäna pengar på larmet. Och vi är på en politisk övergripande nivå, såå ivriga att följa den förra maktens diktat gällande klimatet; den makten som skapade larmet. Vissa får väl betalt för att ljuga
DOCK, DONALD TRUMP VET VAD SOM ÄR VETENSKAPLIGT KORREKT.
Den första personen han bjöd in till Vita Huset efter tillträdet som president, var en erkänd riktig klimatforskare. Sen tog han bort all finansiering av IPCC.
Vilket givetvis har ökat Public Service har ökat den groteska hatpropagandan mot denne man
SD skall ha stor kredit för att vara det enda partiet som förnekar klimatalarmisternas utsagor.

 
Ingen bild

Gränsjägare-87

17 december 2017 10:02

@Observer, 21:35

Jag hoppas du har fel angående "kvicksilversprutan"! Jag var en av dessa som via jobbet motvilligt tog emot denna injektion. Efter påtryckningar av familjen blev det så för deras skull.
Jag har aldrig före detta blivit förkyld eller fått influensan så lätt som tiden efter denna giftspruta.

Däremot så hoppas jag omdömet är opåverkat.. Jag har i varje fall röstat för sveriges bästa både före och efter kvicksilverdosen.
Samt så håller jag med dig i dina betraktelser av landets och folkets förfall.

-Folket som röstat fram dessa quislingar till företrädare för oss och vårt en gång så stolta land.

Idag, snart 2018 och vi har sedan 2009 gått via demokratur mot diktatur med stormsteg, och har dessutom företrädare för landet som vägrar företräda "ursvensken" utan istället vill oss illa på de mest avskyvärda vis.
Idag hade jag ALDRIG låtit något som statens smutsiga fingrar lanserat injekteras in i min kropp.

Självbevarelsedrift tror jag det kallas..

 
Ingen bild

dajevlar

17 december 2017 10:31

Haha, ja det här med statistik…. Skulle man räkna från toppnoteringen 1966 så skulle det visa sig att havsnivån SJUNKER genomsnittligt sett! (Om man å andra sidan räknar från bottennoteringarna från -51 och -96 så skulle man kunna få det till en högre ökning). Därför är det precis så som du säger Thoralf, de tar ställning och har en agenda.
Liksom du i och för sig hehe… Men jag håller oftast med dig än dem.

(Om vi skulle räkna antalet gängvåldtäkter med utgång från dagens datum, så sjunker det ju kraftigt [förutsatt att det nu inte hänt igen under dagen förstås], jämfört med för nån vecka sen…, men inte fan finns det nån sanning i det även om statistiken skulle visa så !)

 
Ingen bild

Gränsjägare-87

17 december 2017 11:39

@Ölandsbonde 22:23

Funderar i liknande banor, vetenskap, fakta och även logiken i alla dess former är ute.

Äger 2 bilar,

Bil 1. Semesterbilen, 163g.CO2/km, 5000km/år ger 815000 gram CO2.
Skatt 3800kr/år

Bil 2. Arbetsbilen, 137g/km, 25000km/år ger 3425000 gram CO2.
Skatt 2458kr/år

Detta visar tydligt att det inte är bilens specifika CO2 klassning som bestämmer utsläppen, istället är det graden användning som isf. har betydelse.

Sen så är det ju bara i en miljömupps grönmögelhjärna som sveriges biltrafik har någon klimatpåverkan.
Att släcka ned landet till stenåldersnivå hade ändå inte gett någon av växthusgaser mätbar effekt på klimatet.
Allt går i cykler av människan opåverkbar, som det alltid gjort.
Vi får bara hoppas på en lite varmare period här uppe i norr.

Men skatten ska ju till staten in, vi vet ju alla här i vilket bottenlöst hål den skall pumpas ned i.
Höjd pensionsålder är väl senaste draget från quislingarna i regering och riksdag för att bekosta nykomlingarna. Dessa som benämdes som "pensionsräddare", "Vinst för Sverige" och liknande.
Jaja..

För övrigt så kan väl du Ölandsbonde pröva Thoralfs modell med skatteavdrag i deklarationen för alla dina fordonskostnader som du har i samband med att du håller dina gröna skogar friska så det växer och gynnar fotosyntesen där koldioxid blir tiil syre.

 
Ingen bild

Kent Forssgren

17 december 2017 12:19

ETT TIPS, FÖR DEN SOM VILL FÖLJA DEN NYA LILLA ISTIDENS FRAMÅTSKRIDANDE.
Denna blogg följer hyckleriet kring klimatet runt hela vårt klot.
https://www.iceagenow.info/

Har vi t.ex läst om nedanstående i gammelmedia?
GAS PRICES DOUBLE IN MANY EUROPEAN COUNTRIES AFTER EXPLOSION
An explosion at the Baumgarten Gas Plant, Austria’s main gas pipeline hub, has seriously restricted supplies to a host of European countries including Germany, France, Croatia, Slovenia, Hungary, Italy and the UK.
Italy, the most affected, had to declare a state of emergency. With a sudden and serious supply shortage, and market prices in Rome more than doubled.
December 15, 2017
https://www.iceagenow.info/gas-prices-double-many-european-countries-explosion/

Sätt detta i relation till nedanstående uppgifter:
KAOS OCH SVÄLT VÄNTAR SVERIGE VID INTERNATIONELL KRIS – STUDIE PEKAR UT SVERIGES SÅRBARHET
Idag släpps en ny studie av Kungliga Krigsvetenskapsakademien som pekar ut stora brister i det svenska totalförsvaret. Studien visar att om Sverige utsätts för en it-attack som slår ut elnätverken kan befolkningen börja svälta inom en vecka.
https://nyheteridag.se/kaos-och-svalt-vantar-sverige-vid-internationell-kris-studie-pekar-ut-sveriges-sarbarhet/

 
Ingen bild

Bo Hofvander

17 december 2017 15:22

Eftersom allmänheten ideligen blir fullpumpad med påståendet att vi människor skulle vara skuld till den globala uppvärmningen, växthuseffekten, polarisarnas och glaciärernas smältning pga. den ökande koldioxidnivån, tycker jag att det på en sådan här hemsida som Bensinskatteupproret, kunde införas lite mera balanserad information.

Det hade varit ett kunskapslyft för många att få reda på, att en allt ökande metrologisk vetenskap skarpt motsätter sig IPCC:s och FN:s klimatpanels propaganda. En propaganda som är politiskt styrd, som ständigt går ut på att påstå att människan påverkar de globala vädersystemen genom spridning och därmed ökningen av CO2-nivån i atmosfären.
Man går ut på gator och torg och demonstrerar för en nivå som inte får överstiga 350 ppm. Men hur kan då t ex amerikanska marinen tillåta en CO2-nivå i sina u-båtar på 4000 ppm? Är det någon som skulle tro att inte den amerikanska marinen vet vad de gör? Är det någon som skulle tro att ansvariga på alla u-båtar önskar livet ur sina besättningar genom att förgifta dem med mer än 10 gånger högre CO2 än vad IPCC försöker oss att tro? Här ligger en hund begraven. Något stämmer inte i vad etablissemanget försöker oss att tro?

Empirisk data visar dock att det förhåller sig på ett helt annat sätt. För vad vi märker med förändringarna i våra vädersystem, är något helt normalt och absolut inte endast orsakat av människan. Här skulle riktig fakta vara på plats, fakta som medvetet och avsiktligt av etablissemang, massmedia och köpta meteorologer tystas ned. För det måste ju ändå vara uppenbart att med ökande olje- och bensinpriser, höjda energi- och bränsleskatter, ökande miljöavgifter som regeringarna tjänar miljarder på, så handlar det främst om pengar, pengar som de ansvariga naturligtvis inte vill vara utan. Därför kan man inte sakligt upplysa folket om vad som verkligen påverkar jordens atmosfär. De kunde t ex börja med att förklara hur solen påverkar jorden klimat och att detta sker med ganska så regelbundet återkommande perioder.

Koldioxid CO2 är en atmosfärisk gas som allt levande på jorden är beroende av, en "livets gas"! Men den behandlas som om det vore värre än en stridsgas från WW I! Varför tror man att trädgårdsmästarna bygger stora växthus? Ja, inte är det för att bara stänga klimatet ute, utan för att kunna skapa ett eget klimat med högre CO2-halt högre fuktighet och anpassad temperatur, för det gynnar växtligheten som odlas i växtehuset. Varför kallar man det annars för ”Växthuseffekt” om det vore farligt för växtligheten?

För att vi ska bidra till politikernas krav om minskat CO2: måste vi sluta andas, sluta skratta, prata, hosta, nysa, eller flåsa efter en fysisk ansträngning. Man får också uppmana alla blomälskare att talar med sina blommor, som min gamla mormor alltid gjorde. Hennes fönsterblommor var alltid så fina och det berodde på att hon talade till dem regelbundet, alltså försåg dem med extra CO2. Sluta också för allt i världen dricka kolsyrade drycker och använd inte torris. Säg också till bönderna att de måste hindrar kossorna från att prutta!
Få se om det blir något bättre klimat då?

B. Hofvander

 
Ingen bild

Ölandsbonde

17 december 2017 15:47

-> Gränsjägare-87
norsk-amerikanska nobelpristagaren i fysik. Nobel Laureat uttalar sig i denna video så här:
"Andelen koldioxidhöjande påverkan på vår atmosfär av ALLA jordens fordon under ett HELT år är lika stor som påverkan på luften i en aula om någon tänder en tändsticka."

https://www.youtube.com/watch?v=SXxHfb66ZgM

Jag är väldigt trött på att naturvetenskap och fakta knuffats undan för tro och känslor. Det är inte värdigt ett modernt samhälle att styras av känslosamma idioter och tyckare som inte vet något om verklighet. Fy fan.

 
Ingen bild

Bo Hofvander

17 december 2017 15:51

... men vi måste vara överens om att vi måste göra allt för att minska nedsmutsningen av vår Jord och förorena vår atmosfär.
Men vi ska sluta låta oss luras av att det bara är vi människor som orsakar förändringarna i CO2-mängden i atmosfären. Det förekommer betydligt större och kraftigare orsaker som påverkar detta

 
Ingen bild

MagnusH

17 december 2017 19:18

I Stockholm började man mäta havsnivån under andra hälften av 1700-talet. Sedan dess har havsytan i Stockholm sjunkit med 75 cm. Fortsätter det så kommer Finlandsbåtarna inte längre kunna gå in till Stockholm och lägga till vid kajen i Södermalm.

 
Academic Essay Writers UK

Academic Essay Writers UK

21 december 2017 06:05

I love to do research because qualified researcher from the University of Cambridge I found the wonderful program in many years of one is dealing with climate.

http://https://www.ukessaysexperts.co.uk

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se