thoralf

Direktlänk till inlägg 26 november 2017

TRÅKIG AVSLUTNING PÅ LANDSDAGARNA

Av Thoralf Alfsson - 26 november 2017 22:43

Då var Landsdagarna i Norrköping avklarade. Tänk vad en enda person kan förstöra för ett helt parti. Media fick sitt köttben helt gratis. Väldigt tråkigt! Jag är väldigt kritisk till Islam, islamism och t.ex sharialagar och brukar ta upp det på bloggen när något inträffat som är värt att uppmärksamma. Det gäller dock att uttrycka sin kritik på rätt sätt. Det har jag lärt mig med åren.


Jag tror det var sjunde gången som jag deltog på Landsdagarna. Mitt första Landsdagar var 2005, också i Norrköping, när Jimmie Åkesson valdes till partiledare och jag var en av dem som röstade på Jimmie Åkesson i omröstningen. Jag bestämde mig under den debatt som föregick omröstningen mellan Jimmie Åkesson och Mikael Jansson. Men när Mikael Jansson förlorade humören under några sekunder av debatten och valde några mindre lämpliga ord bestämde jag mig för att rösta på Jimmie Åkesson som ny partiledare för Sverigedemokraterna. Jimmie Åkesson vann omröstningen med siffrorna 91 mot 50 röster för Mikael Jansson. Sedan 2005 har det inte funnits någon utmanare till Jimmie Åkesson. Alla förstår säkert varför. Jag har aldrig behövt ångra beslutet att rösta på Jimmie Åkesson, även om jag blev väldigt besviken när riksdagslistan fastställdes 2014.


För varje Landsdagar märker man hur partiet växer och det blir färre och färre av ombud som var med 2005. Jag undrar hur många av de som var ombud nu i helgen i Norrköping som även var med 2005 och som dessutom röstade för Jimmie Åkesson som partiledare? Kan det ha varit så många som 20?


Nu är det dock väldigt trevligt att träffa de nya ombuden från hela landet och se hur partiet utvecklas på ett väldigt positivt sätt sedan 2005.


Nu ser vi fram emot nästa stora möte som blir valkonferensen i mars då partiets valmanifest och riksdagsvalsedlarna skall fastställas.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Christer

26 november 2017 23:27

Håller med dig Thoralf, det blev en mycket trist avslutning. Tänk vad ett enda stolpskott kan ställa till med. Tyckte synd om Jimmie som fick sitta och förklara sig i Agenda. Det finns så mycket viktigare saker som sker i vårt land varje dag, och då behöva sitta och traggla om detta. Men jag tror att förståndiga människor inte lämnar SD på grund av ett dumt uttalande i en talarstol. Våra samhällsproblem kvarstår.
Själv är jag också mycket kritisk till islam. Anser att en praktiserande muslim inte samtidigt kan vara en fullgod medborgare i en sekulär demokrati. Detta går inte att förena. Det är som eld och vatten. Men det får man kanske inte heller säga i det värdegrundsstyrda PK-Sverige?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

26 november 2017 23:38

I ”stridens” hetta.

”Extra speciell blir situationen för SD-medlemmen Tapani Juntunen. Han lever ihop med sin sambo, en man som är muslim […]Tapani Juntunen: ”Men det har ju inte att göra med människors privata religion, den ska vi freda. Vi ska lyfta fram de människor som är muslimer, som är integrerade och är anpassade och tycker om att leva här. Det är dom vi ska lyfta fram som förebilder.”

Vägen till helvetet är som sagt kantad av goda föresatser

https://tinyurl.com/y9ebwvpd
https://nyheteridag.se/har-inte-ork-med-make-up-sex-trotta-tongangar-i-sd-efter-martin-strids-skandal-uttalande-om-muslimer/

Om man inte är beredd att t.ex förbjuda ytterligare moskébyggen eller ett totalförbud mot böneutrop anser jag att man inte hör hemma i SD.

…eller är det kanske jag som inte hör hemma i SD?

Terrorhinder ska skydda julmarknadsbesökarna i Malmö
https://tinyurl.com/yafemjov
https://www.sydsvenskan.se/2017-11-23/terrorhinder-ska-skydda-julmarknadsbesokarna-i-malmo

Vilken politisk ideologi är det som tvingar Malmö kommun att placera ut terrorhinder av betong, för att skydda julmarknadsbesökare – och varför behövdes det inte på 70-talet?

Jo, islam. Islam praktiseras av muslimer. Martin Strid uttryckte sig klumpigt, onyanserat och icke ”samtidskompatibelt”. Om tio år kommer sannolikt åsikter som Strid idag framförde inte att framstå som udda eller extrema. Om inget görs vill säga! Alla minns vilket rabalder det blev när Tobias Billström pratade om volymer. Idag är det helt okontroversiellt.

Tänk också på att Martin Strid bor i Borlänge (Tjärna Ängar ligger i Borlänge). Han sitter på första bänkraden och ser Sveriges förfall i realtid. Det gör man inte på Södermalm, i Örgryte eller Bromma.

Katerina Janouch: När själva verkligheten är ”rasistisk” – vad gör vi då?
https://tinyurl.com/y94fq8sd
http://katerinamagasin.se/nar-sjalva-verkligheten-ar-rasistisk-vad-gor-vi-da/


Johan Westerholm: ”Med denna anteckning vill jag samtidigt göra klart att det finns nyanser i Islam. Att det inte finns, som vissa hävdar, ”Ett Islam”

Frågan är; behöver vi islam i Sverige? Vågar vi (eller varför) ska vi chansa? Glöm inte att bjuda in islam är irreversibelt och att islam inte går att rösta bort. Det kan gå hur illa som helst.

 
Ingen bild

jag

27 november 2017 00:15

Vet du vem mannen är Thoralf? för nu har jag läst många kommentarer på fb med undran om det är en infiltratör.

 
Ingen bild

mutter

27 november 2017 01:14

Nu var det inte ett särskilt anmärknigsvärt uttalande. Partiledningens agerande är mer anmärkningsvärt, stå upp för era medlemmar. Min röst får ni jobba hårdare för efter detta trams.

 
Ingen bild

Lars Cornell

27 november 2017 01:21

Jag har arbetat i islamska länder och anser att man kan uttrycka problemet så här. Demokrati och islam är två helt skilda samhällssystem. De kan inte samexistera på samma plats och tid. Mellan sunniter och shiiter pågår dessutom oresonliga och blodiga strider.
- Demokrati tillåts inte i flertalet islamska länder.
- Islam bildar isolerade öar i demokratiska samhällen.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Islam#Islams_fem_pelare

 
Ingen bild

Björn

27 november 2017 01:21

"Fullständigt oacceptabelt" "Kan vara det värsta jag hört.." sa Jimmie Åkesson
"Denna rasism är så rå och oanständig" sa Annie Lööf.
Men, var det verkligen så illa det han sa. Nu såg jag bara det inslag som var på rapports sändning kl 19.30 I ena änden 100% människa och i den andra änden 100 % ….., ja vad då.
När man i SVT förfärade sig över hans uttalande, så tänkte jag på de IS krigare som skar halsen av fångar, som hällde brännbar vätska på bundna och även inlåsta i bur och sedan tände på samtidigt som man filmade det hela, medans de sakta dog i plågor. Är det mänskligt. Det anser inte jag vara ett mänskligt beteende. Likaså med dessa islamister som har kört ihjäl en massa människor runt om i Europa.
Men jag kanske har missförstått det hela. Jag som ser en alltför stor andel muslimer som en fara för landet, är jag inte välkommen hos SD.

 
Snaphanen

Snaphanen

27 november 2017 03:32

MSM er over-lykkelige. Hvorfor fodre dem? Hvordan kan en SD er ikke vide det?

http://snaphanen.dk

 
Ingen bild

sverigevän

27 november 2017 04:36

Är det här som menas med "det är lätt att vara sverigedemokrat, det är bara att hålla sig till sanningen",

 
Ingen bild

Hunter61

27 november 2017 05:35

Bedrövligt att läsa heluppslag om brottslighet i länet, av anders blank idag. . Inte ett ord om att invandring och mångkulturen har betydelse i sammanhanget. . Pk som vanligt. .

 
Stefan K

Stefan K

27 november 2017 06:32

Alla som såg gårdagens nyhetssändningar undrar förstås vad som beslutades i helgen?

Nu fick samtliga medier möjligheten att slippa redovisa partiets politik i ämnen som vård, skola, omsorg, infrastruktur, brottsbekämpning mm

Jag tror majoriteten gläds detta.

Tusentals företrädare ute i landet kämpar hårt och seriöst för att få Sverige på fötter.
Tänk vad en person kan förstöra.

Nästan så man tror att någon betalat Strid för att uttala sig i syfte att förstöra.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Viveka

27 november 2017 09:08

Martin Strid. Det här var verkligen skämskudde! Förutom att hoppa på alla muslimer istället för att fördöma de brott som begås med hänsyn till Islams namn så undrar jag om det inte finns något lagrum för
"Brott mot politiskt parti"! Att sedan komma med någon slags "akademisk" förklaringsmodell till det hela gör det än mer groteskt. Sverigedemokraterna behöver inget sådant.

Annars gjorde Jimmie Åkesson mycket bra ifrån sig som vanligt. Det är också bra att SD inte binder upp sig till något block. Andra får väl också anstränga sig lite. Vill man ha stöd för sin politik eller inte? SD kan inte gör mer än att förklara sig villiga att förhandla.

 
Ingen bild

Lotta_1

27 november 2017 09:17

Det konstiga i detta är att det är en (1) person som uttryckt sig dumt och då får hela partiet lida. Det är väl ingen som anser att samtliga vänsterpartister ägnar sig åt sextrakasserier bara för att Ohly erkänt att han sysslat med det? Eller att moderaterna är ett rasistiskt parti för att en person i en valstuga uttryckte sig rasistiskt en gång?

 
Ingen bild

Nils Gbg

27 november 2017 09:36

Det blir fler kölhalningar av sd företrädare fram till valet, bara vänta och se. Media kommer att punktmarkera, ord vägas på guldvåg. Sen tycker jag att det var ett korkat uttalande. Jag känner folk som utger sig för att vara musliner men som dricker alkohol och käkar fläsk. Dom är lika mycket muslim som jag är kristen.

 
Ingen bild

Niklas R

27 november 2017 09:40

@Lotta_1
Ummm.... jo, faktiskt. Men det har inget med Ohly att göra utan det faktum att inom den västerländska socialismen finns en idé om att kvinnor är till för männens lustar. Det var vad hela 68-vågen handlade om, fri sex.

Av denna anledning så är socialister den största gruppen efter muslimer när det gäller just sexförbrytelser. Och av denna anledning så ser du också i den här "metoo"-kampanjen att de flesta av de som anklagas är just socialister.

 
Ingen bild

Hacke

27 november 2017 09:58

Man kan verkligen undra hur denne Strid kunnat gå under radarn och valts till ombud när han uttrycker sig på detta sätt i det högsta beslutande organet. Otroligt att en enda man kan få orsaka så mycket skada för partiet. Vågar man hoppas att detta var sista ”skandalen” fram till valet. Då ska det nog gå vägen ändå. Vi har ju den framvällande verkligheten på vår sida.

Nu till något betydligt trevligare. Jag följde Landsdagarna varje minut i SVT Forum och de många intressanta och viktiga debatterna. Och då inte minst frågan om public service vara eller inte. Den i mina ögon kanske angelägnaste frågan och jag vill tacka de ombud som motionerade och ställde frågan på sin absoluta spets genom kravet på nedläggning.
Det kan låta lite motsägelsefullt att jag trots detta är nöjd med utslaget men jag tror att bara motionen i sig och det fokus den fått har gjort väldigt mycket gott. Inte minst hos partiledningen som genom eminente företrädaren Aron Emilsson tvingades, som jag upplevde det, förflytta sig flera steg i rätt riktning i frågan. Men inte bara det. Motionen har fått en hel del plats i offentligheten och media och då inte minst hos föremålet självt – public service. Och det är sällan jag hört en så ödmjuk ton i exempelvis statsradion i ärendet. Till och med hos värstingen Kulturradion rapporterades det så korrekt och relevant som jag inte hört på år och da`r hos den redaktionen. Jag tycker mig också märka en viss skärpning över lag i just public service i behandlingen av sd. Sin vana trogen hade exempelvis statsradions P1 bjudit in en av alla sina trogna medlöpare i agendapressen (DN i detta fall) som "expert"/recensent kring Landsdagarna. Också i detta inslag fick man nypa sig i armen över den professionalism som trots allt kan frambringas om bara viljan (och trycket utifrån) finns. Hoppas det inte är en chimär eller något som är glömt hos regimkolossen om en vecka.
All fokus och all uppmärksamhet som riktas mot denna skandalösa propagandaapparat är av godo.

Folkrörelsepartiet sd påverkar och gör skillnad. Ännu en gång. Även om etablissemanget stretar emot och med en åsnas envishet hävdar motsatsen.

 
Ingen bild

O´ Hyra

27 november 2017 10:04

Det är inte bara Stefan Löfven
som inte kan uttrycka sej vettigt.
Men det var okey att Palme talade
om "Diktaturens kreatur". En stats regering
jämförs med djur...

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

27 november 2017 10:06

OK oerhört klumpigt och för att inte säga flummigt sagt. Men ska man inte få uttrycka att islam är inte förenligt med demokrati? Och dess utövare är inte humana? Is-mördare är inte att räkna som mänskliga...

 
Ingen bild

Antabus

27 november 2017 10:17

Ingen begrep väl vad Strid dillade om,
och pk-pressen förvandlade en fjäder till en höna.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

27 november 2017 10:28

Att döma av vad många skriver på den här bloggen så visar många sina aversioner mot invandrare. Thoralf själv visar tydligt att han stör sig på invandrare.

Jag har svårt att fördöma t ex de 35.000 unga män som utger sig för att vara barn från Afghanistan. Här får de service till ett värde av 1 miljon om året. Och allt är fritt och gratis. Senare när PUT-et delats ut så kan hela familjen och tjocka släkten komma hit och leva verkligt gott utan att behöva prestera något. Vem vill inte få det bra här i livet? Inte heller de som säger att de flytt Syrien och här blir väl omhändertagna med automatiskt PUT och medborgarskap efter några år. Därtill kommer försörjning utan motprestation livet ut.

Nej, någon kritik mot dessa människor som bara tackar och tar emot vad vi bjuder på känner jag inte. Om något land var så korkat att de erbjöd mig samma villkor, då skulle jag allvarligt fundera på att flytta dit och lämna mitt slitsamma liv här hemma.

Ibland kommer görs jämförelser mellan dagens massinvadring och den svenska utvandringen. Visst, det var många som av ekonomiska och religiösa orsaker lämnade Sverige och drog ut i västerled. Det framhålls ofta att de fick klara sig själva. Ingen bidragsparasitism där inte. Men vart hade de tagit vägen om de haft USA i ena vågskålen med det hårda arbete som skulle krävas och de haft ett schlaraffenland med allt gratis och ett liv i överflöd utan något slit i den andra vågskålen.

Jag vet vad jag hade valt.

Gnäll inte på att människor är människor och vill ha det så bra som möjligt mot minsta möjliga insats. Klaga på de idioter som stiftar lagar som gynnar ett parasitleverne på de egna medborgarnas bekostnad. Klaga också på att de lagar som ändå finns inte används mot t ex zigenare och alla tiotusenden som nekats vistelserätt i landet.

 
Ingen bild

Christer

27 november 2017 11:19

Till sign O`HYRA 10:04
Palme kallade aldrig representanter för andra regeringar (Tjeckoslovakien) för djur. han kallade dom för "diktaturens kreatur". Han visste precis, att det han sade skulle översättas till engelska via de stora nyhetsbyråerna. Det blir då översatt som "dictatorships creature". Vilket översatt tillbaka till svenska blir "diktaturens kreatörer". Inte fullt så giftigt alltså. Palme visste ofta vad som gav rubriker både hemma och borta.

 
Ingen bild

Lena1

27 november 2017 11:52

Visst blev det en tris avslutning på Landsdagarna efter det att knäppgöken Martin Strid bredde ut sig med sina privata och förvirrade åsikter om muslimer.
Det han sa har inte i politiken att göra, att vräka ur sig sina virriga tankar, kanske var han full eller nåt?

Det är samma virriga uttryck som Stefan Löfvén kommer med under de politiska tv-debatterna, gång på gång; att "Sd är ett rasistiskt parti med rötterna i nazism". (läs gärna Julia Caesars senaste krönika om vilka som hade nazisistiska företrädare i sina partier på 30-talet).

 
Ingen bild

Lena1

27 november 2017 11:58

forts.
Nej vi behöver förnuftiga, kunniga och omdömesgilla personer i politiken för att komma vidare! Det är DET saken gäller, att komma vidare och arbeta för att komma ur denna mardröm vi nu ser.
Det handlar INTE om era privata och frustrerande tankar om andra nationaliteter och religionen islam.

Det handlar om vart våra skattepengar går till. Det handlar om att politiker idag gör allt för andra länders befolkningar och har vänt ryggen till sin egen befolkning! Hur många hål finns det inte i välfärden att stoppa pengar i?

 
Ingen bild

Lena1

27 november 2017 12:05

Agenda igår med aktivisten och programledaren Camilla Kvarntorft som vältrade sig i "karamellen" de fått. Hyenorna kommer fram vid sådana här tillfällen.
Jimmie fick inte mycket plats att beskriva vad som beslutats på under landsdagarna. Och detta är s k "Public Service" som inte har bättre reda på sig!

Men samtidigt fick vi ju se en Jimmie vars kvaliteter vida överstiger andra partiers ledare. Tydligt, lugnt men ändå enkelt sofistikerat svarade han tålmodigt på alla frågor, som dessutom ställdes flera ggr. Det var en ren uppvisning och jag såg hur programledaren krympte ihop.

 
Ingen bild

Stefan A

27 november 2017 13:56

Att det blir hög omsättning bland SD,s företrädare tror jag
beror på att vi har så få heltidspolitiker, man är sas. beroende av
vad som sker i livet i övrigt, tittar man på andra partiers kongresser
så är de fyllda av kommunalråd, nämndsordföranden, politiska
sekreterare, fackföreträdare mm. mm. Och det tycker jag är
en styrka hos SD, SD ger de som inte har någon röst en röst, en
motvikt till den Stockholmska tyckareliten, ledarskribenters och
journalisters svinerier, SVT,s uppblåsta pekpinnar, man för in
lite frisk luft i det unkna etablissemangets vinklar och vrår, man
vädrar ut och skakar om, inte populärt förstås när de får sina cirklar
rubbade men nödvändigt.....

 
Ingen bild

Mahmoud

27 november 2017 14:44

@Christer.
Svammel.
Creature blir inte kreatör på engelska utan varelse.
Kreatör är "creator"

 
Ingen bild

Acke

27 november 2017 14:50

Han har i sak rätt men ganska klumpigt formulerat. Lika bra att vi vänjer oss detta är bara början på hat och ljugmedias drev och förföljelser av SD inför valet.

 
Ingen bild

Tony

27 november 2017 14:55

jag tycker att den snipiga Annie Lööf ska hålla
näbben stängd, hon kan om hon tvunget ska öppna den
förklara vad hon hade att göra nere hos Bilderberg sällskapet?

 
Ingen bild

M

27 november 2017 14:57

Martin Strid's analys är på pricken
Martin Strid sätter fingret på kärnan av problemet. Det är inte invandringen som är problemet utan muhammedanismen.
Det är inte kinesiska krögare, thailändska städerskor eller polska hantverkare som hotar välfärden och vårt demokratiska system.
Det är inte buddhister, mormoner, Johovas vittnen eller deras barn som terroriserar oss och hotar våra liv.
Det är muhammedanismen som är det största hotet.

 
Ingen bild

Oliver

27 november 2017 15:12

Nu ska alla skäggbarn få stanna efter Miljöpartiets hot.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

27 november 2017 15:33

Cosmik Debris Fredag 24 nov 17:03

”Jag har tidigare gissat på kvinnliga kranförare, tungdykare eller kanske blir det samtliga mittbackar i damallsvenskan”

Expressen mån 27/11:

För första gången väljer en tidigare allsvensk spelare att berätta att hon har utsatts för våldtäkt och sexuella trakasserier inom damfotbollen

https://www.expressen.se/kvallsposten/sport/fotboll/damallsvenskan/hon-kladde-av-mig-hade-sex-med-mig/”

:-)

 
Ingen bild

Cosmik Debris

27 november 2017 16:04

Gustav Fridolin om de ensamkommande muslimska lögnarna:

”Detta är ett viktigt beslut för alla unga som vill göra vårt land till sitt”

Smaka på den formuleringen och vad det innebär.

”göra vårt land till sitt”

 
Ingen bild

Hasse Pannband

27 november 2017 16:14

Regeringen fortsätter att prioritera ljugande
skäggbarn som rest - inte flytt, genom hela Europa
för att suga fast biddragssnabeln i svenska skattebetalare.

Som pensionär finner jag bara äckel när jag ser
vilka som får allt utan motprestation samtidigt
som vissa pensionärer inte ens kan gå till tandläkaren.

 
Ingen bild

Viveka

27 november 2017 16:33

Jag måste säga att jag är chockad över regeringens utspel! Varför var inte Löfvén med? Vågade han inte?

 
Ingen bild

Antabus

27 november 2017 16:51

Ordning och reda i asylpolitiken?

I praktiken en ny amnesti. Inget
av vad Löfven säger är trovärdigt.

Han säljer ut svenska skattebetalare bara
för att kunna behålla makten med hjälp av MP.
Landssvikare! ett alltför intetsägande ord.

 
Ingen bild

Von Kätting

27 november 2017 16:57

Herr Frigolit ännu en träbock
som tror sej kunna mjölka.

Nej men han bidrar eller mjölkar ju inte själv,
det är skattebetalarna som han skamlöst mjölkar.

 
Ingen bild

Boris

27 november 2017 17:01

@Ölandsbonde
Delvis har du rätt men de unga männen har ju slängt sina identitetshandlingar, ljugit om sin ålder, ljugit om var de kommer i från, ljugit om sina familjer samt visat upp falska hotbrev från talibanerna. Lite skyldiga är de väl allt. Eller vad säger du?

 
Ingen bild

Överste Senap

27 november 2017 17:04

27/11 2017 är ett datum som kommer att figurera i framtidens historieböcker. Dagen då en socialdemokratisk regering sålde
sitt folk att rädda ett extremistiskt stödparti.

 
Ingen bild

steve

27 november 2017 17:13

Läs denna artikel och om lust finns även länkarna i den.
Annie Lööf bör nog läsa sitt partis historia, innan hon sätter sig på sina höga hästar och anklagar andra. Om hennes partis historia borde skrivas en vitbok. Även S borde även skriva en vitbok också om sitt partis historia.
https://juliacaesar.blog/2017/11/24/partiernas-nazistiska-och-rasistiska-rotter/

 
Ingen bild

Hasse Pannband

27 november 2017 17:19

Invandring berikar.
Och jag känner mej sååå berikad.
Tack Stefan!

 
Ingen bild

Christer

27 november 2017 17:21

@Mahmoud 14:44
Får be om ursäkt, jag hade fel. Jag minns tydligt när Palme fällde sitt yttrande (1975) och har haft en felöversättning i bakhuvudet sen dess. Men poängen Palme kunde räkna till sig var att i översättningen var begreppet "varelse" betydligt mildare än det som den svenska publiken fick serverat - Nämligen "kreatur"!
Men rätt ska vara rätt, tack för påpekandet.

 
Ingen bild

Friholt

27 november 2017 17:25

OT men kan inte låta bli!
ETCs alla papperstidningar som inte når upp till presstödet (1500 pren) läggs ner vid årsskiftet.
Det titlar som läggs ner är Göteborgs Fria, Landets Fria Sesam, Stockholms Fria, ETC Bergslagen, ETC Jönköping, ETC Malmö, ETC Norrköping, ETC Stockholm, ETC Sundsvall, ETC Umeå, ETC Uppsala, ETC Västerås, ETC Växjö, ETC Örebro

Thoralf Alfsson

27 november 2017 22:36

Det är väl i så fall värt en SKÅL!

 
Ingen bild

O´ Hyra

27 november 2017 17:47

Från annan källa:
"Det var ett jäkla drag på Sergelplattan vid tvåtiden. Minst hundra ensamkommande barn (dom flesta såg att att vara 20-30 år) som jublade, kramades, high fivade och dansade med varann och alla batikkärringarna som var där.

Många viftade med V- och MP-vimplar som nån delade ut. Såg Kristina Höj-Larssen och Rosanna Dinamarca i vimlet plus en MP-tant jag glömt namnet på."

Thoralf Alfsson

27 november 2017 22:36

Maria Ferm kanske ;-)

 
Ingen bild

Ölandsbonde

27 november 2017 18:50

metoo är iofs bra. Vi behöver rannsaka oss själva om vi alltid respekterat kvinnor som annat än objekt. Jag har oönskad klämt kvinnors tuttar och klappat dem på baken. Också har jag tjatat mig till samlag med min fru.
Med andra ord har jag inte varit så trevlig i alla lägen. Därför är #metoo en bra rörelse. Det får oss, i alla fall mig, att tänka efter.
Till nackdelarna hör att uthängningar av män som inte direkt har gjort någon brottslig handling blir väldigt socialt straffande. Det finns flera domar mot män som jag betraktar som fel. Billy Butt och Tyson är två av dem. en annam som fått sitt liv "förstört" är Kroneér. Snarlikt med Linus Bylund.

Nu går drevet och det är i stort sett bra. Jag och, kanske andra, får tänka efter och ändra våra handlingsmönster.

Samtidigt blir man lite undrande över kampanjen som sådan. Inga upprop mot sönderskurna vaginor. Inga upprop från äldre mot rånande zigenare. Och absolut inga upprop från alla de tusenden kvinnor/flickor som gruppvåldtagits.

Detta gör att kampanjen hamnar lite på sned. Är det de som skriker högst som är mest utsatta? Eller finns det en solidarisk känsla mot alla offer?

Är ett "Hej" från en äldre man lika påträngande som en överfallsvåldtäkt?

Ja, jag vet att man inte ska gradera människors personliga upplevelser. Men hade det varit min mamma, eller dotter, så hade jag nog legat lågt med ett "Hej" som likställt med ett sexuellt övergrepp. I mina ögon finns det värre exempel.

Thoralf Alfsson

27 november 2017 22:39

Ja, det är lite konstigt när en klapp på baken blir värre än en gruppvåldtäkt med både oralt och vaginalt .

 
Ingen bild

Glada nyheter

27 november 2017 19:03

Tidningen ETC Växjö läggs ned

Enligt uppgifter till tidningen kommer ett 20-tal heltidstjänster varslas på de 15 tidningarna – ETC Norrköping, Göteborgs Fria, Landets Fria, Sesam, Stockholms Fria, ETC Bergslagen, ETC Jönköping, ETC Malmö, ETC Stockholm, ETC Sundsvall, ETC Umeå, ETC Uppsala, ETC Västerås, ETC Växjö och ETC Örebro.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/tidningen-etc-vaxjo-laggs-ned

 
Ingen bild

Cosmik Debris

27 november 2017 19:27

”En av Miljöpartiets riksdagspolitiker ska ha förgripit sig på en fem månaders gammal bebis.”

https://nyheteridag.se/riksdagspolitiker-i-miljopartiet-ska-ha-forgripit-sig-pa-bebis/

Nu begriper jag varför Miljöpartister ömmar om alla dessa ensamkommande barn.

 
Ingen bild

Lassese

27 november 2017 21:12

Hasse Palmblad: Jag instämmer till fullo!

SD: Ett parti som värnar om sina medlemmar skulle stå upp för Herr Strid och inte kasta honom till ulvarna. SD har gjort på samma sätt mot många duktiga medarbetare. Du själv Thoralf, blev väl utsatt för något liknande iom riksdagslistan 2014?

 
Ingen bild

Egon

27 november 2017 21:37

Vad less man blir!
Vad hade den där idioten i talarstolen att göra?
Han pajade precis allt!
Ingen analys av SDs sakpolitik i media........
Bara brunsmetning som vanligt.
Hela 7-klövern fick vatten på sin kvarn.

 
Ingen bild

Pecka

27 november 2017 21:41

OT, kan nån vänlig själ lägga upp en vettig betalfri länk där man kan gå ur svenska kyrkan. Tack, mår riktigt mentalt dåligt över att bidra till denna insjuknande globalist organisationen..

 
Ingen bild

Ölandsbonde

28 november 2017 00:05

-> Boris.
Du har rätt i stort. Bl a det att "ensamkommande" fuskar så att de gynnas positivt. Ingen tvekan om det. Men jag vill inte lägga någon skuld på dem. Det är vi som ska se till att det inte är möjligt.

Tänk dig en danskväll i Balders hage med 18-år som inträdeskrav. Inte vill jag stämpla alla som försöker ta sig in med manipulerade leg som ondskefulla. De bara försökte och ibland fungerade det.

Grunden för allt skit är att vi aldrig haft någon kontroll på identiteten hos de som söker asyl. 99% är det som inte kan styrka sin identitet. Det är klart att då kommer skiten efter en. En familj från Saudiarabien säger at de är från Syrien=PUT. Detsamma för de som kommer från UK. = PUT direkt. Afghaner från Iran där 2,5-3 miljoner begärts att lämna landet skickar sina söner hit. Så kommer de hit som ensamkommande barn och förutom ett efterlevnadsbidrag på 3.500 kr i månaden får de också hit sin familj när den plötsligt hittats. Ingen återbetalning så klart.

Det borde inte vara på detta vis, men jag fördömer inte de "nyanlända svenkarna" för att vara bedrägliga.
Skulden är vår egen. Utan någon kontroll så får vi acceptera att bli lurade in på bara skinnet.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

28 november 2017 01:00

@ Björn 1:21 måndag
Jag instämmer med dig i ditt kloka inlägg. Själv har jag plågat mig igenom dessa hemska videos på avrättningar gjorda av islamister IS. Mardrömmar som förföljt mig och bränt sig fast på näthinnan, är dessa människor mänskliga? Detta som inte media visar för allmänheten. Ställer mig också frågan:Är inte vi välkomna i SD som kritiserar islam?

 
Ingen bild

Björn

28 november 2017 01:13

Pecka 21.41 Om du inte redan har fått svar, Ring pastorsexpeditionen och säg att du vill gå ur kyrkan, så skickar de dig en blankett att fylla i. Eller så traskar du helt enkelt dit och fyller i den på plats.

 
Ingen bild

Borid

28 november 2017 07:28

@ölandsbonde
Den här gången håller jag inte med dig alls. I mina ögon är de numera en grupp lögnare utan skam i kroppen. Det svenska samhället bygger på förtroende människor emellan och vi svenskar skall inte beskyllas för att vi litar på andra människor. Sen att vi har en oduglig och inkompetent regering är en annan sak

 
Ingen bild

mutter

28 november 2017 19:44

"Antabus

Måndag 27 nov 10:17

Ingen begrep väl vad Strid dillade om,
och pk-pressen förvandlade en fjäder till en höna"

Det var väl så ägget kom till. Först en fjäder sedan höna tillslut ett ägg.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se