thoralf

Direktlänk till inlägg 8 november 2017

HAR DIESELBILAR OCH KOLDIOXID NÅGOT ANNAT GEMENSAMT?

Av Thoralf Alfsson - 8 november 2017 22:44

”Dieselbilar har gått från att vara det rätta valet, till att vara helt fel, ett smutsigt val, på väldigt kort tid.  Och det tror jag är helt rätt. Det är smutsigt med diesel. Det jag vänder mig emot är politikernas hantering av det här. Man behöver inte gå längre tillbaka än ett år så kunde man som hushåll investera i en dieselbil och tro att man gjorde en bra miljöinvestering.

Och det är ju för att politikerna miljöstämplat dieselbilarna trots att forskningen i 10 till 15 års tid visat att det inte är rent och det gör att hushållen råkar riktigt illa ut. Precis som med etanolbilen. Man tar sitt ansvar och får sedan stå för kostnaden.”

 

Ovanstående är ett citat från Ekonomiekot i Sveriges Radio för några dagar sedan. För bara några år sedan var dieselbilar riktiga miljöbilar men idag är det helt andra vetenskapliga sanningar som gäller. Backar vi ytterligare några år så var det även etanol som skulle vara framtiden enligt miljövänner.


Så här skrev dock Aftonbladet redan 2013:


”Försäljningen av etanolbränslet E85 rasar. För bilisterna har kommit på att etanol är ett uselt alternativ till bensin och diesel. Motorerna går dåligt, krånglar, rasar i värsta fall, trots att de måste in på service dubbelt så ofta som vanliga bilmotorer. Det har gått så långt att en del tillverkare, som Ford, uppmanat ägarna att köra på bensin. Andra tillverkare rekommenderar en tank ren bensin för att tvätta ur motorn efter två, tre tankar E85. Bilisterna blev försökskaniner i ett projekt som aldrig borde ha ägt rum.”

 

Givetvis är det Miljöpartiet som ligger bakom mycket av den propaganda och de förhastade beslut som tagits.


2005 förespråkade Miljöpartiet dieselbilar i en artikel.


”Miljöpartiet har bytt fot och blivit riktiga dieselkramare.
- Ja, vi inser att det finns miljövänliga bränslen för diesel och att dieselmotorn utvecklats på ett mycket bra sätt, säger Maria Wetterstrand, språkrör för miljöpartiet, till MOTOR.”


2017 säger Miljöpartiet följande i en artikel.


”I dag finns det planer på att införa ett dieselförbud i Stockholms innerstad från och med 2020. Förslaget lyftes fram av Miljöpartiet och har i dag ett brett stöd i riksdagen, skriver Dagens Industri.”


Volkswagen beslutade tidigare i år att lägga ner dieselmotorer till mindre bilar och istället satsa på bensinhybrider. Läs artikel.


Ingen har nog glömt hur fusket avslöjades med utsläppsvärden för först Volkswagen och sedan andra bilmärken. Dieselgate som det kallades var en stor skandal inom bilindustrin och visade sig vara ganska omfattande. Jag skulle vilja påstå att det i grund och botten handlade om ekonomiska intressen.


Det är egentligen helt sanslöst att detta kan pågå i vår tid då alla är så upplysta, ärliga, hederliga, miljömedvetna, tekniskt kunniga och inte det minsta naiva. Framförallt så har vi ju grävande journalister som är helt objektiva och inte har någon egen agenda. Mediekoncernerna är ju även kända för sin objektivitet. Som om inte det vore nog har vi ju ett stort antal forskare och akademiker som är absolut neutrala och bara är rent vetenskapliga, utan att för den skull drabbas av politisk korrekthet.


För att inte tala om alla politiker som har ett eget tänkande och inte styrs av sitt parti eller av sina egna ekonomiska intressen och därmed är fullständigt objektiva i sina beslut.


Trots detta har denna bluff med dieselbilar pågått under minst ett decennium, kanske ännu längre!

 

Med detta facit i handen kan vi då vara säkra på att den ökade halten av koldioxid i atmosfären är den främsta orsaken till att den globala medeltemperaturen ökat med ca 0,8 grader Celsius under de senaste ca 150 åren?

 

Kan det finnas andra orsaker som även påverkar jordens medeltemperatur? Solen?

Kan det till och med finnas faktorer som vi idag inte har kunskap om?

Borde inte en ökad halt av koldioxid i atmosfären också ha vissa positiva effekter på växtligheten?

Uppväger då det positiva effekterna i så fall de negativa konsekvenserna?

Vilket är bäst? En minskad eller ökad koldioxidhalt i atmosfären?


Kommer vi få se samma kovändning som med dieselbilar angående koldioxidens påverkan på jordens medeltemperatur i framtiden? Den som får leva får se!

 

Tänk om klimatforskare och politiker inte har helt rätt. Precis som med dieselbilar. Men om 10 år kanske dieselbilar är det bästa miljömässigt igen. Bilindustrin måste ju tjäna mycket pengar på att människor byter bil ofta.

 

PS

Jag önskar jag fick leva till 2100 och se om havsnivåerna i Östersjön ökat med 1 meter.


 


Lyssna på en av Sveriges största klimatalarmister, Johan Rockström.


 Sedan kan du även lyssna på den norske forskaren Jörgen Randers som vill införa klimatdiktatur. Men det kanske är mest en norgehistoria.


 
ANNONS
 
Ingen bild

T

8 november 2017 23:10

Glöm inte landsbygdens död tack vare idiotin med pumplagen med anledning av etanolbilarna.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 november 2017 23:48

Lyssna på Katerina Janouch. Hon är fanimej helt fantastisk. Borde bli partiledare för SD :-)

http://tinyurl.com/ya2j42dl
https://www.expressen.se/nyheter/-katerina-janouch-vi-har-fatt-en-importerad-kriminalitet/

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 november 2017 00:01

Dieselvåldtäkten på i princip hela Europas befolkning är kul att se, fortfarande köper Svenne Foliehatt en Diesel 15 år efter som vanligt
Go Svenne Go

 
Ingen bild

sunken

9 november 2017 00:28

Här en riktig tvärvändning.

 
Ingen bild

Metoo

9 november 2017 02:59

En riktig socialist når, per definition, aldrig den ideella världen som han vill uppnå. För gör han det som han har satt som mål att uppnå, upptäcker han att det mål som han har uppnått är överhuvudtaget inget att sträva efter.

Ett par exempel:
-Fylla sitt land med araber och afrikaner.
-Staten tar ut så höga skatter att man har fått rättvisa och skola och sjukvård är perfekt.
-Man kortar ner arbetstiden så mycket att man bara åker till jobbet för att vända.
-Man har medborgarlöner.
-Staten bli den perfekta arbetsgivaren a la stålverk80.
-Alla har precis lika mycket och flyktingar har ännu mer än lika mycket eftersom det är synd om dem.
-Etanol, bensin, diesel eller el.

Vilka länder är det som vi vill kopiera? Kuba, Nordkorea eller Jugoslavien. Det har ju visat sig att Svensson låter sig förföras till den socialistiska drömmen. Problemet är bara att det har visat sig att denna dröm är en mardröm och man inte vill uppnå slutmålet. Alltså får man ändra på målet i sökandet på det perfekta samhället.

Frågan är nu om ni inom 7-klöver + SD har fått tillräckligt med chanser att uppnå det perfekta samhället och det nu är dags att låta oss själva ta hand om våra pengar och lägga dem på det som vi vill som t ex att flytta till Portugal och slippa alla flyktingar.

 
Ingen bild

B Johansson

9 november 2017 04:45

Johan Rockström är en modern variant av gångna tiders frikyrkopredikanter när han mässar om jordens undergång för de troende.

 
Ingen bild

Dumle

9 november 2017 07:07

Se till det positiva med detta globala paradigmskifte. Förbränningsmotorer fasas ut och elmotorer in. Detta innebär att oljestaterna i Arabvärlden kommer att få en helt ny ekonomisk verklighet. Utan ekonomiska muskler blir de återigen utan inflytande. Vi själva har världens chans att bli självförsörjande på energi, även för uppvärmning och transport. Dessutom kommer en chans att bli ekonomiskt oberoende. Vätgassamhället är kanske 10-15-e år bort. Det finns fortfarande chans att investera i aktier i de nya företag som är världsledande i den nya tekniken, bla flera svenska. Kolla upp Powercell, Nel, Ballard, Cell Impact och Hydrogenics, om du har möjlighet. Lycka till Sverigevänner!

 
Ingen bild

Pepparholm

9 november 2017 07:16

Jag har länge funderat på varifrån lobbyorganisationen Gröna Bilister får sina pengar. De verkar inte precis fattiga i sin marknadsföring. Och i toppen sitter väl som i alla sådana här organisationer några styrande som inte gör det gratis.

 
Ingen bild

Bo

9 november 2017 07:52

Jag älskar koldioxid, det gör alla som gillar att leva.
https://youtu.be/jekHSNyqyBo

 
Ingen bild

Stefan

9 november 2017 08:25

Fixeringen vid koldioxiden är ett skämt. Jag tror precis som Thoralf att klimatet till största delen styrs av solens aktivitet.

Jag hörde på radion om klimatkonferensen i Bonn och att de skulle diskutera hur man ska hindra att klimatet ändras. De kunde lika gärna diskutera hur man förhindrar att solen går ner på kvällen...

Thoralf Alfsson

9 november 2017 08:27

Så sant!

 
Ingen bild

Stefan

9 november 2017 08:59

För att förtydliga lite. Jag förnekar inte att växthuseffekten påverkar klimatet, den är en förutsättning för att vi över huvud taget har ett klimat på jorden. Halterna av ”växthusgaser” i atmosfären har naturligtvis en inverkan på klimatet men jag tror att den är marginell i jämförelse med solens aktivitet.

Jag förnekar inte heller att vi har en klimatförändring, klimatet ändras ständigt och har så gjort så länge jorden haft ett klimat. Jag är däremot skeptisk till att mänsklig aktivitet med t.ex koldioxidutsläpp påverkar klimatet nämnvärt.

Våra utsläpp påverkar däremot miljön med föroreningar av luft, vatten och mark. Det är väl det man har börjat att inse när man talar om att dieselmotorer är smutsiga. De är bränslesnåla och släpper därför ut förhållandevis lite koldioxid men desto mer sotpartiklar och tack vare den magra förbränningen även kväveoxider vilka båda är ohälsosamma och ett miljöproblem.

Att hitta alternativa drivmedel är alltså bra för miljön och kan minska vårt beroende av importerad olja. Oljan är dessutom en ändlig resurs som vi bör hushålla med.

Etanol och metanol är egentligen ett bra bränsle, problemet är att den mesta etanolen importeras från Brasilien där den tillverkas av sockerrör som odlas på mark som borde användas till matproduktion. Vi borde kunna producera etanol och metanol i Sverige av restprodukter från skogsindustrin. Det skulle både ge arbetstillfällen och minska vårt beroende av import.

Problemen med etanolbilarna och deras ökade servicebehov tror jag är kraftigt överdrivna, bl.a av fordonsbranschen som investerat kraftigt i nya dieselmotorer som de hellre vill sälja än att utveckla system för etanoldrift.

 
Ingen bild

SM811

9 november 2017 09:31

Kanske detta är räddningen för dieselmotorerna?
https://www.nyteknik.se/fordon/nya-branslet-e-diesel-utvinns-ur-luften-6882447

 
Ingen bild

SM811

9 november 2017 09:33

OT:
Kalmarbo vill se krafttag mot IS-krigare.
http://www.barometern.se/kalmar/kalmarbo-vill-se-krafttag-mot-is-krigare/

Thoralf Alfsson

9 november 2017 09:47

Han hälsar aldrig på mig när jag möter honom.

 
Ingen bild

SM811

9 november 2017 09:49

Långt från koldioxid men mycket intressant.
"Inför Sverigedemokraternas landsdagar i slutet av november har
en grupp partimedlemmar lagt en motion om att public service borde
läggas ner. De anser att public service kontrolleras av en vänsterextrem elit. Men partiets styrelse tycker det ska vara kvar och står inte bakom motionen."
http://www.friatider.se/sds-partistyrelse-t-nker-k-mpa-f-r-att-beh-lla-public-service
Hoppas att motionen går igenom.

 
Ingen bild

SM811

9 november 2017 09:59

"Svenska forskaren: Viktigare sänka utsläpp av koldioxid än kväveoxider – dieselbilens revansch?"
http://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20171108/svenska-forskaren-larmen-om-dieselbilarnas-utslapp-ar-overdrivna/

 
Ingen bild

Niklas R

9 november 2017 10:41

Apropå koldioxid. Varför skulle en höjning från 0.03% till 0.04% eller rent av 0.06% av koldioxiden i atmosfären vara ett problem?
En extremt stor del av jordens liv andas koldioxid. Så höjs mängden koldioxid i luften så kan allt grönt liv expandera. Vi får större skördar, träden kan klättra längre upp på bergen, öknarna minskar.

Skulle någon skrika om syret i luften ökade från 21% till 23%?

 
Ingen bild

Fredde

9 november 2017 10:51

Ja, "tack vare" (MP) så är det numera mycket längre mellan bensinmackarna.

Förut var det nära till för många att åka och fylla reservdunken (gräsklipparbensin mm), nu måste det ofta köras många mil. Se bara på östra Öland, det finns nog ingen mack kvar där längre.

Det blev ju väldigt miljösmart....
Men, såna är ju (MP), de ser världen genom ett sugrör, och missar allt som händer/påverkas runt om.

Ja, det är ju samma sak med lastbilstrafiken. Skatta ihjäl den svenska, och låta trötta onyktra utländska förare i bilar tankade med skitdiesel och med olämpliga däck istället invadera Sverige. Svensk arbetslöshet och olyckor är resultatet.
Tack för det, (MP)!

 
Ingen bild

Rune

9 november 2017 11:16

Cosmik Debris:
Jag skulle lyssna på Katerina Janouch inslag som du länkade till
men det verkar till stor del vara rumphugget och bortklippt.
Så jag fick inte den fantastiska känslan som du fick.

 
Ingen bild

Eric Rosenlund

9 november 2017 12:05

Jag jobbade på Bygghälsan där alla som arbetade underjord ingick. Vi fann att de var klart friskare än medelsvenson trots att de var omgivna av dieselavgaser. Dieselfordon var de enda som får användas vid tunnelarbeten mm. pga. de mycket låga koloxidutsläppen. Därför anser jag att larmen är klart överdrivna.

 
Ingen bild

C Andersson

9 november 2017 12:19

Utanför ämnet:

"I ett öppet protestbrev har över 400 skådespelare berättat om egna upplevelser av kränkningar och sexuella trakasserier inom kulturen. Kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) berättar i onsdagskvällens Aktuellt att hon kommer kalla cheferna för Dramaten, Kungliga Operan och Riksteatern till ett möte.
– Ledningen har ett stort ansvar för den tystnadskultur som uppenbarligen råder och som skapar förutsättningar för att det här bara fortsätter och fortsätter. Vi måste gå från en hashtag till konkret förändring, säger hon."

Var finns den minister som gör något för dem som blivit våldtagna på riktigt?

Thoralf Alfsson

9 november 2017 12:20

Det är betydligt enklare att ta tag i något när det är svenskar som är inblandade!

 
Ingen bild

Lena1

9 november 2017 12:23

@Fredde "(MP), de ser världen genom ett sugrör..." tack för den beskrivningen, jag fick mig ett gott skratt och det behövs i dessa tider;).
Jag kallade alltid MP-folk för muppar förr men nu kan man ändra till vingelpellar efter denna artikel. Att MSM släpper in de i debatten, undrar om de har hjärnceller alls.

 
Ingen bild

Lars

9 november 2017 12:31

Rockström har en agenda, läs det här

https://anthropocene.live/2017/06/07/sverige-saknar-beredskap-for-kommande-klimatforandringar/

 
Ingen bild

SM811

9 november 2017 13:44

"I ett öppet protestbrev har över 400 skådespelare berättat om egna upplevelser av kränkningar och sexuella trakasserier.."
Så många och ingen förövare än? Har det hänt?
Är det fake news eller skall männen skyddas?

 
Ingen bild

anders

9 november 2017 14:15

Det finns en gammal sketch med benny hill där han undrar vem skall man ha sxuellt umgänge för att slippa vara med i den här showen(föreställngne).

 
Ingen bild

Anders

9 november 2017 14:19

Hur skall man kunna förbjuda diesel?
Tänk på alla entrepnadmaskiner,lastbilar,skogsmaskiner och så vidare.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll nu även besserwisser

9 november 2017 15:52

"Kan det finnas andra orsaker som även påverkar jordens medeltemperatur? Solen?"

Frågan är som att fråga en trädgårdsmästare, om vatten har någon effekt på blommorna.

Ja självklart. men eftersom solen är det mest studerade objektet, är svaret ganska enkelt. De har koll på solen.

Men de kan inte förklara
När solen har låg aktivitet, (vilket den har nu) varför stiger värmen på jorden, du har själv to.m bidragit till ekvationen, dock ovetenskapligt men ändå, när du inte såg några solfläckar.

Och ditt mest bisarra och ologiska påstående, måste väl endå vara att vattnet inte stiger, och samtidigt medge att landhöjningen äter upp, denna stigning. (i Scandinavien) Det är som att påstå att ebb och flod existerar inte, för du sitter ute på havet i en båt som flyter. Bevisen är - Men kolla vattenlinjen på båten den ändras inte, när vattnet påstås stiga.

Bo

Det var det mest korkade jag sett på länge, tackar. Är det nu man varnar för att inte gå omkring med en plastpåse på huvudet.

(Anders

Torsdag 9 nov 14:19

Hur skall man kunna förbjuda diesel?
Tänk på alla entrepnadmaskiner,lastbilar,skogsmaskiner och så vidare.)

Jag misstänker att det inte är ett problem, dieseln kommer inte att förbjudas, men inga nya diesel fordon kommer att få säljas, det fasas ut. ( jag kan ha fel)

Thoralf Alfsson

9 november 2017 18:24

Menar du att vi har all kunskap om solens inverkan på klimatet på jorden. I så fall är du inte lite naiv för att inte säga korkad!

Om du kollar med alla experter på landhöjning så skall den i Blekinge vara minimal eller mer eller mindre obefintlig. Kan du se någon havsnivåhöjning de senaste snart 150 åren?

Du läser väldigt illa!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 november 2017 16:03

Trodde aldrig att jag skulle länka till ETC. :-)

Saudiarabien finansierar var fjärde svensk moské

http://tinyurl.com/y8deaecx
https://www.etc.se/inrikes/saudiarabien-finansierar-var-fjarde-svensk-moske

Driv ut islam ut ur vårt land!

 
Ingen bild

Martin

9 november 2017 16:56

Jag gillar diesel. Mycket bättre motorer än bensinmotorer och drar mycket mindre bränsle och kräver mindre raffinering. Det är ingen slump att både lastbilar och lastfartyg kör diesel. Varför ska inte jag som vanlig medborgare få möjlighet att förflytta mig billigt också?
Detta koldioxidbabblande är bara tröttsamt.

 
Ingen bild

Tony

9 november 2017 17:28

man kan ju hoppas att Svenska folket sätter foten i baken på det lilla extremistpartiet MP vid valet 2018, ett parti som inte
har något berättigande.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

9 november 2017 17:42

Fredde, om mackdöden. Du har så rätt, men det handlade inte bara om att kunna fylla på bränsle. Där fanns också service med reservdelar, reparationer av bilar och annat motordrivet. Det saknar jag mer än bara själva pumpen. Fast jag borde inte klara med dryga två mil till macken. Mycket värre för de i norra inlandet. Där kan det handla om upp till 20 mil. Fy tusan för dessa satans miljömuppar.

 
Ingen bild

Antabus

9 november 2017 18:42

Tröttsam den där figuren, den där ateisten, genomtråkig.
har hittills inte orkat läsa några av hans kommentarer!
En av Sveriges tråkigaste människor?

Thoralf Alfsson

9 november 2017 19:23

Dock väldigt bra att han skriver här ibland så att alla inser hur naiva, snurriga eller rent ut sagt dumma vissa människor är. I synnerhet om de dessutom häckar på vänsterkanten ibland sin gelikar.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

9 november 2017 18:50

Ateist
Hur kan man förklara att jag inte kan använda
min gamla hamn som jag kunde för 50 år sedan?
Det är för grunt numera. Alltså har vattennivån
sjunkit eller så har landet höjts. Detta är praktik
vetenskap om du så vill. För övrigt är du genomtråkig.
så in i he korkad att du saknar like!

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll nu även besserwisser

9 november 2017 19:40

"Menar du att vi har all kunskap om solens inverkan på klimatet på jorden." Haha, det klassiska "absoluta" argumentet, hört det I åratal av de riktigt religiösa fundamentalisterna, mest muslimska faktiskt.

Det låter så här, om man inte har maximal kunskap, har man ingen kunskap alls. Du kallar mig korkad, och använder ett argumentations fel, för att bevisa det. grattis, trodde argumentationslogik var något en riksdagspolitiker skulle kunna. opps, kanske är en av anledningarna.

De kan så sjukt mycket om solen, så att det är lättare att förutspå solstormar än jordbävningar, fundera på det, nästa gång du tänker. SOLEN, vafan solen, den har nog ingen utom jag tänkt på.

"Absoluta argument" är för idioter och mattematik, Vetenskap rör sig inte i deras värld någonsin, förutom att de använder matte som fakta, och ignorerar idioterna.

Har du hört att det finns 400 forskar rapporter som är vetenskapligt granskad, och som motbevisar påståendet om global uppvärmning. Mmm.

Det spelar ingen roll om landet höjs eller sänks. Vattnet stiger, dom mäter detta dagligen, likväl tempen. Årstemperaturen för 2017 kommer att sluta som det varmaste, Igen. Har du vekligen inte fattat att havshöjningen är exponentiell, den är inte heller lika stor globalt.

Varför överhuvudtaget ta upp ämnen som du inte kan, eller är påläst på. och dessutom vägrar läsa på, och oftast som en fråga. Varför fråga en publik som inte är kunnig.
Än en gång samma argument som vi ateister får från muslimer och kristna, de tror nämligen på samma gud som judarna.
Ateister, förklara era påståenden om evolution, med svaret ateism har inget med evolution att göra, och varför frågar du inte en riktig vetenskapsperson, så får du det mest troligt korrekta svaret.

Jag gillar inte muslimers spridande av logiska argumentationsfel och rena lögner iform av frågor. " Om du inte kan förklara så, är mitt påstående korrekt, gömt i en fråga" (- kan evolutions teorin förklara vad som hände före bigbang, btw, alla forskare är köpta) Haha, pawned ateister. Så korkat på så många plan. Jag ger dig 2 år att ta reda på hur många sk, fallacies, och rena fel jag tryckte in i den meningen (- kan evolutions teorin förklara vad som hände före bigbang, btw, alla forskare är köpta)

Du använder samma logik och retorik, hade du varit privatperson eller av någon annan politisk uppfattning, så hade besservissern upplyst dig liktväl

Du använder samma logik och retorik, hade du varit privatperson eller av någon annan politisk uppfattning, så hade besservissern upplyst dig liktväl.

Thoralf Alfsson

9 november 2017 20:24

Det är tur att du har självinsikten "Mats (ateist) Proffstroll nu även besserwisser"

Du svarade dock inte på frågan!!! Men det brukar du aldrig göra utan stället komma med det "mästrande"

Frågan är vilken bokstavskombination som gäller i ditt fall?

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll nu även besserwisser

9 november 2017 19:47

Hasse Pannband
Du kallar mig korkad, men du frågar en geografisk fråga, utan att nämna var du bor. Det finns ingen på jorden som kan svara på specifika problem utan att ha kunskap om specifika fakta. Du bor vid en reglerad å ?

 
Ingen bild

Falsk matematik

9 november 2017 20:45

Det finns tre faktorer som påverkar jordens klimat;

1. Solens aktivitet.
2. Vulkanisk aktivitet ovan jord.
3. Vulkanisk aktivitet under havsytan.

Vår planet har ju genomgått åtskilliga klimatförändringar, utan mänsklig påverkan.

En enkel sanning.

 
Ingen bild

Björn

9 november 2017 20:49

Som bilist är man beroende av politikernas beslut eller ickebeslut. När man ska köpa sig en ny bil är det ju bra att veta om man också får köra med den om ett par år. Alla väljer ju inte att leasa bilar.
Minns Stockholm på 80-talet då man satsade på gasdrivna fordon. Kommunen köpte in ett stort antal gasdrivna bilar till de olika förvaltningarna och fler och fler mackar började med gas. Sen efter ett antal år dog det ut och en hel del stod där med sina gasbilar och var tvungna att åka flera mils omvägar för att hitta en av få mackar som fortfarande hade gas. Och likadant ser det ur att bli med etanolen. Nu diskuteras det I flera kommuner om att ev förbjuda dieselbilar. Så vad ska man egentligen satsa på.
Minns också elbussarna (trådbussar) I Stockholms innerstad. Även de försvann .
Vore bra om politikerna kunde läsa in sig ordentligt innan man tar beslut som påverkar många människors vardag. Och försöker tänka lite längre fram I tiden.
Lite ot. I senaste lokaltidningarna kunde man läsa om sjukhusbyggena I Stockholms län som (som vanligt ?) kostade mycket mer än planerat. Politikerna skyller på konsulterna och menar att de räknat fel på minst 2,3 miljarder.
I ärlighetens namn undrar jag vem som är den största faran för landet. Naiva politiker eller invandringen.

 
Ingen bild

Stefan A

9 november 2017 21:24

Den gamle miljökämpen Gillberg är minst sagt tveksam till elbilar...

http://www.varmlandsmetanol.se/Bjorns.htm?play=3760936&playtype=S%E4ndning

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 november 2017 21:31

@Thoralf Alfsson Torsdag 9 nov 20:24

Sannolikt VPK, NMR eller KPMLr

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll nu även besserwisser

9 november 2017 21:39

100% Björn. När folkvalda, får leka expert. är detta resultatet.
Thoralf ifrågasätter helt korrekt detta, I samma andetag som han påstår att vetenskap är köpt. Eller viss vetenskap. Vilket dör I samma sekund som de som tror på en platt jord, argumenterar för desamma.

 
Ingen bild

mutter

9 november 2017 21:52

Thoralf Alfsson

Torsdag 9 nov 20:24

Frågan är vilken bokstavskombination som gäller i ditt fall?

Från A-Ö

Thoralf Alfsson

9 november 2017 22:11

SD

 
Ingen bild

Hacke

9 november 2017 22:41

Wow! Bullseye Thoralf på ditt svar till "mutter".

 
Ingen bild

Tony

10 november 2017 07:01

Ateisten(phu)

Ja han har varit allt från kampsportare och till nu
vetenskapsman, visserligen besitter han ett visst
underhållsvärde med sitt ordbajsande, men väldigt tröttsam?

Ja bokstavskombination kan även skrivas med siffror!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

10 november 2017 11:02

Det är inte många av riksdagens ledamöter jag haft några positiva känslor till. Men Eskil Erlandsson (C) hör till dem. En man med båda fötterna i skog och mylla, med mod och förmåga att mota mupparna i grind. Nu får han inte vara med på C´s riksdagslista vid nästa val. Och jag kan förstå varför. C spånar om en S+Mp+C efter nästa val.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se