thoralf

Direktlänk till inlägg 8 november 2017

ALICE TEODORESCU HAR TÄNKT TILL

Av Thoralf Alfsson - 8 november 2017 00:10

”Jag har sällan känt sådan uppgivenhet som i dag. Det Sverige min familj sökte sin tillflykt till för 26 år sedan finns i mångt och mycket inte kvar. Förtroendet för politiker, institutioner och medmänniskor naggas ständigt i kanten. Det är med stor sorg som jag skriver detta. Det som nu inträffar är ett enormt svek, mot den som levt här i många generationer liksom mot den som kom hit i går.

 

Den svenska flatheten och oförmågan att integrera har varit den främsta näringen till framväxten och cementeringen av ett alltmer etnifierat parallellsamhälle. På område efter område blir effekterna uppenbara: sysselsättningsgapet mellan utrikes- och inrikesfödda, sjunkande skolresultat, bostadssegregation, bidragsberoende, växande brottslighet i redan utsatta bostadsområden.”

 

Alice Teodorescu den 2 november

 

På det här sättet har jag känt under flera år och gett uttryck för i debatter, insändare och på min blogg. Jag har då kallats för främlingsfientlig och till och med rasist. Det är bara att gratulera Alice Teodorescu till att ha kommit till denna insikt. Det är dock tragiskt att hon aldrig kan erkänna att det finns ett parti i Sveriges riksdag som påtalat detta ända sedan partiet kom in i Sveriges riksdag. Sverigedemokraterna!


Men hur har det partiet bemötts av svenska media och politikerna inom 7-klövern?

 

PS

 

Håller på att testa lite nattfotografering med ett nytt objektiv. Då dök detta upp. Norrsken? Hade inte manuell fokus på kameran så skärpan blev inte den bästa.


 


Här är ett annat experimentfoto från kvällen. Jag behöver fortsätta att testa vilka inställningar som funkar bäst. Sedan har jag några ideér som jag hade tänkt förverkliga.


 


 
ANNONS
 
Ingen bild

sunken

8 november 2017 00:28

Detta Alice, är vad jag oroat mig för de senaste 30 åren, hur skulle det vara om GP helt enkelt kliver av PK-stolen och börjar enbart rapportera från verkligheten!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 november 2017 00:42

Alice uppgivenhet instämmer jag i. Vems fel är det då? Jo, SVT, SR DN,SvD,Exp och AB. Där finns de eländigaste av bovar. Reinfeldt, Westerberg, Ullenhag, Fridolin och Sahlin är andra som förstört VÅRT land.

Dessa människor ska straffas.

Ett dagsfärskt exempel på hur SR konstant förvanskar, förskönar och ljuger.

Läs först: Skolan – dramatiskt ökade samhällsklyftor mellan inrikes- och utrikesfödda

http://tinyurl.com/y93ov5zd
https://ledarsidorna.se/notis/notis-skolan-dramatiskt-okade-samhallsklyftor-mellan-inrikes-och-utrikesfodda/


Lyssna sedan på Ekot kl. 22:00. Här lurar SR lyssnarna att en integrationspolitisk katastrof är en integrationspolitisk succé.

http://tinyurl.com/y993pqgf
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/973326?programid=4540

Lägg ner SVT och SR skyndsamt och utan dröjsmål!

Thoralf Alfsson

8 november 2017 08:55

Ett lysande exempel på fake news från public service!

 
Ingen bild

B Johansson

8 november 2017 02:50

Alice Teodorescu är en av Sveriges mest självständiga journalister som vågat ha egna mindre PK åsikter. Hon har naturligtvis bespottats från kolleger till vänster, men som invandrad har hon kunnat säga sådant som länge varit tabu för infödda att påtala.
Samtidigt har det varit slående hur konsekvent hon har undvikit att säga rakt ut det uppenbara, att SDs politik varit det enda riktiga för Sverige.
Tyvärr har hon när hon kommit till den slutsatsen, alltid haft något förbehåll mot SD. Även Alice har deltagit i den flockmentalitet, som gått ut på att fördöma och smutskasta SD, som hon nu frågar sig hur den varit möjlig. Detta mot bättre vetande.
Förmodligen av självbevarelsedrift, som hon själv skriver:
“alla som medverkat i debatten har varit smärtsamt medvetna om vad som gått och inte gått att uttrycka, liksom att vi sällan ens reflekterat över vilka tankar vi inte ens tänkt”
Även du min Alice, ”ett enormt svek” mot det Sverige som en gång var.

 
Ingen bild

sverigevän

8 november 2017 04:29

Ytterligare en invandrare som förtalar mitt fosterland. Passar inte galoscherna så är det bara att återvända.

Thoralf Alfsson

8 november 2017 08:58

För vissa är sanningen förtal!

 
Ingen bild

Knaster

8 november 2017 05:54

När vi flög hem igår kväll ( vid Karlstad på väg mot Arlanda ) så sa kaptenen att ni som sitter till vänster kan se Norrsken. Vi såg även det igår kväll när vi bilade hem.

Landade i otrygga Sverige efter att ha varit på charterresa en vecka i tryggheten!

 
Ingen bild

Gubben Svensk

8 november 2017 08:22

Alice har alltid försökt undvika att nämna SD och hon har definitivt inte sagt något till fördel för dessa!

G-P var nära konkurs ett tag men lyckades klara sig.
Skall man klara sig nästa gång måste man tvätta
bort PK, annars är koncerns saga all!

 
Ingen bild

C U

8 november 2017 08:23

Att Alice in har kunnat närma sig SD under alla dessa år har varit ett rent taktiskt överlevnadsdrag. Hade hon gjort det, hade hon stämplats som rasist under det allmänna tyckandet som rådde för några år sedan och blivit utmobbad av sjuklövern. Nu närmar man sig med stormsteg den situationen där det allmänna tyckandet säger att SD är rumsren och man inte måste vara rasist bara för att man röstar på SD.

Hade hon inte följt detta allmänna tyckandet om vad som är moraliskt riktigt, hade hon inte haft inflyttande inom det svenska samhället. Sedan kan man kalla henne för ”strateg” eller ”feg”. Hursomhelst, hon är smart och har nog dragit sitt strå till stacken med att styra upp politiken ifrån den generella självmordsrallyt inom 7-klöver med alla s k flyktingar.

 
Ingen bild

Pippi på foto

8 november 2017 08:47

Bra grävande journalistik. Bra fotograf. Bra blogg. Bra politiker.
SD 2018 så klart

 
Ingen bild

Pepparholm

8 november 2017 08:51

På TV i går så fick vi se hur svensk polis är i Ukraina för att lära dess polis hur man ska hantera demonstrationer och upplopp. Bl a lär man upp dialogpoliser.

Frågan blir direkt, vad kan svensk polis lära ut? De klarar ju inte ens demonstrationer och upplopp på hemmaplan. Leif G W Persson sa rent ut, att i storstädernas ytterområden så törs polisen inte gå in och ingripa. Den svenska modellen med en mes som rikspolischef. Hur länge till ska vi acceptera? En fråga som justitieminister Johansson borde svara på.

 
Ingen bild

Biskopen har plats på sin soffa!

8 november 2017 10:43

”Har du plats för en tonåring på din soffa en tid?” frågar  Per Eckerdal, biskop i Göteborgs stift, och Eva Glemme, stiftsadjunkt för migrationsfrågor, i ett upprop från svenska kyrkan som skickades ut på tisdagen.
http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/stiftet-v%C3%A4djar-f%C3%B6r-ensamkommande-1.4807654
https://www.merinfo.se/search?ae6=Glimmergatan+56&ae4=Alings%C3%A5s&d=p

 
Ingen bild

Då var det inte Svenne?

8 november 2017 10:54

Judiskt liv i Malmö sker bakom skyddsglas
Det är ingen hemlighet vilka som framför allt trakasserar stadens judar; unga muslimska män med bakgrund i Mellanöstern.

https://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/judiskt-liv-i-malmo-sker-bakom-skyddsglas/

 
Ingen bild

Christer

8 november 2017 11:13

Jag håller med Thoralf om att PK-etablissemanget har hört sanningen länge från den Sverige-vänliga rörelsen, och i Riksdagen av SD. Nu börjar man lyssna och förstå. Även Alice har oftast velat skjuta på pianisten.
Jag brukar gärna fråga de PK människor jag känner om vad dom tror om framtiden. "Tror ni att den negativa spiralen kommer att vända?" Kommer skjutningarna, morden, kriminaliteten, brotten mot polis och blåljuspersonal att minska? Kommer tilliten och förtroendet för samhället att öka? Många är här betydligt mer tveksamma idag än för några år sedan. Men vi matas med rapporter från en mediekår som inte törs beskriva verkligheten. Dagen bjuder på en händelse från Örebro där en polis fått sitt hus utsatt för en attack av stenkastning, ingen skadad men många fönster krossade. Ordningsmakten står handfallen, man vet inte om attacken var riktad mot personen i huset, eller om det bara var ett "pojkstreck". Vi måste veta motivet, säger ansvariga.
Det var kanske grannar som protesterade för att polisen klippt gräset vid olämplig tidpunkt, eller trängt sig på ICA. Det kanske var en lika banal händelse bakom skjutningen genom ytterdörren hos en polis i Västerås för nån vecka sen, eller ett pojkstreck då också. Vem vet?
Det allvarligaste är ändå inte att media ljuger, mörkar, fejkar och använder agenda-journalistik, det värsta är att Sverige som nation avsagt sig alla verktyg för att rätta till det som blivit fel. Den enda medicinen man har är att smutskasta de som törs höja ett varningens finger över vad som håller på att ske.
Ibland kommer strofer till mig ur lyriken som beskriver skeenden ur det förgångna, och som passar på dagens situation. En textrad ur Dylans "A hard rain" faller väl på plats. "Oh what did you see, my blue eyed son? And wkat did you see my darling young one?... - I saw ten thousend talkers, whose tounges were al broken."
Då är min fråga; Vem och vilka är det som varnat?

 
Ingen bild

Hacke

8 november 2017 11:42

Visst är det en liten ljusglimt och tröst i demokraturen att dessa utlandsfödda alibin som bland annat Teodorescu nu tillåts höja sina kritiska röster i traditionell media. Men något genombrott på riktigt för landets enda och verkliga opposition blir det inte så länge de envist tvingas markera avstånd mot sd. De blir bara något msm kan visa upp som troféer i hävdandet att man låter ”alla” åsikter komma till tals.
I bästa (värsta sett med msm-ögon) kan detta generera lite röster till låtsasoppositionen, nya moderaterna som nu tagit hyckleriet till nya nivåer.

Nej vi lär fortsatt få vänta på att någon vågar offra sin ställning på riktigt och komma ut som den sverigedemokrat flera av dem i grunden verkar vara.
Så länge detta steg ännu är så stigmatiserande och ödesmättat blir det ingen islossning i demokraturen Sverige.
För det är ju inte bara kring den största av ödesfrågor, invandringen, som sd gör skillnad. Vad ser vi exempelvis för ljustecken hos allianspartierna när det gäller en annan ödesfråga, genusfascismen, som breder ut sin sektliknande utvecklingsfientliga filt över hela samhället, från förskola till högskola, forsknings- och näringslivet.
Denna heliga ko, närmast upphöjd till religion, sjunger samtliga 7-partister sin medgivande lovsång till utan tillstymmelse till reservation.

 
Ingen bild

Lena1

8 november 2017 12:03

@C U du skriver just vad jag också anser om Alice. Dessutom är det en process, man utvecklas och ser inte allt, men utvecklingen är så iögonfallande att de som tror på SANNINGEN" och VERKLIGHETEN omkring oss kan inte längre blunda. Men blunda är just vad många svenskar gör.

Alice har väl verkligen bidragit till att korrigera debatten.

 
Ingen bild

Lena1

8 november 2017 12:09

Många Sd-are är bittra nu när de ser att Alice T skriver precis det vi alla har känt i åratal - uppgivenhet och sorg, dels över att bli bespottade men också för att vi ser vårt land förgås till ett sammelsurium i mångfalden. Det anser en del toppar att det är finfint, så galna är dessa människor att det sista de skulle gör är att lyssna på folket. Nej de lyssnar bara på de nyinkomna som endast är här för att utnyttja alla bidrag.

Sverige förgås inte bara, vi blir dessutom rånade på pensioner, hjälp vid sjukdom etc. Det är katastrof men beslutande ser inte SANNINGEN ELLER VERKLIGHETEN. De blundar bara!

 
Ingen bild

Lena1

8 november 2017 12:12

Mycket bra inlägg idag, Thoralf, det rör vid våra inre känslor, som att vi blivit mobbade och bespottade under åratal. Det är så otillständigt det MSM o övriga myndighetsutövningar har tillfogat oss.

Ändå kämpar jag varje dag att inte bli bitter.

 
Ingen bild

Lena1

8 november 2017 12:14

Den översta bilden är fin trots att som du säger, att den inte har skärpa. Det är något mystiskt med natthimlen.

 
Ingen bild

Lena

8 november 2017 13:40

Om hon har börjat tänka måste det vara något som inte står rätt till där.

 
Ingen bild

SM811

8 november 2017 14:11

aftonbladet förkrymper sig ständigt, nu slog dom i botten.
.
.
"Det aftonbladets slemma och simpla agendarubriker visar är inget annat än hur fruktansvärt tragiskt det är att "åtta av tio svenskar" låter sig nöjas med skitblaskor och propagandainstitut för att "lära sig" om omvärlden och världspolitiken idag."
http://soldatmamma.blogspot.se/2017/11/aftonbladet-forkrymper-sig-standigt-nu.html

 
Ingen bild

Gustaf

8 november 2017 14:55

Bra där Christer och Hacke bland andra. Själv är jag ur slag.
Sverige dör fram för våra ögon.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 november 2017 15:28

ANGELICA TOG SITT LIV NÄR HON FICK REDA PÅ ATT HENNES VÅLDTÄKTSANMÄLAN SKULLE LÄGGAS NER.

"Våldtäktsoffer!
Ni som inte vill höra -låt bli att läsa!
Han som våldtog mig har fått en chans här i Sverige. Han bor i närheten av mig och en kompis till honom var med den kvällen."

http://tinyurl.com/yd7szomn
https://www.facebook.com/joakim.lamotte/posts/1544068675687718


Skyldiga till att Angelica tog sitt liv är ALLA politiker i S, VPK, MP, KD, M, C och L. Extra skyldiga är Reinfeldt, Westerberg, Fridolin, Maria Ferm, Mona Sahlin, Åsa Romson och Veronica Palm

 
Ingen bild

P.G

8 november 2017 15:56

Teodorescu är ung, smart och duktig på att vårda sitt varumärke.

Därför vill hon inte alliera sig med något politiskt parti utan nöjer sig med att kalla sig för borgerlig och höger.

Gäller också att tänka framåt och inte hela tiden tänka på vad någon sagt eller gjort i det förflutna därför att det kan vi inte ändra på.

Moderaterna går åt rätt riktning och fokusera på det istället för alla tokigheter som regeringen Reinfeldt åstadkom.

 
Ingen bild

Nattugglan

8 november 2017 16:47

Problemen är uppenbara för alla vuxna. Vilket parti vill göra något åt obalansen i Sverige och som har förslag på åtgärder, det borde väl vara något för Alice Teodorescu att skriva om.

Har några tips:
3 december infaller chans att få se en supermåne.
Skillnaden mellan en supermåne och en minimåne är hela 14 procent.
13 december finns möjligheten att se meteorregnens konung - Geminiderna strax innan gryningstimmen natten mot 14 november.

Thoralf Alfsson

8 november 2017 17:26

Då får man hoppas på klart väder dessa dagar i september.

 
Ingen bild

SM811

8 november 2017 17:26

"Tacka Göran Persson för skatteflykten till Malta
Upphovsmannen till avtalet mellan Sverige och Malta som möjliggör att lagligt slippa skatta i Sverige är ingen annan än en känd socialdemokrat som heter Göran Persson.
Avtalet skrevs på 9 oktober 1995."
http://katerinamagasin.se/tacka-goran-persson-for-skatteflykten-till-malta/
Något för dig Löfven att tänka på innan du kritiserar.

 
Ingen bild

Observer

8 november 2017 18:39

Journalisterna o media närmar sig total härdsmälta.
Nu vet de att spelet snart är slut och de går nu ALL-IN BANANAS med Krösa-Maja-uthängningar som backas upp av tidigare införda värdegrunder.

Man kan bara konstatera att 2000-talets mediabransch är en sällsynt misslyckad struktur.

Nu final-grisar de loss i en orgasm av galenskap.

..Bygg fler sinnessjukhus i framtiden så att vi slipper uppleva något liknande.

 
Ingen bild

Tony

8 november 2017 19:15

Sverigevän.

Är det värre att säga sanningar än att Mörda och våldta,
knacka ner gamla människor för att sno deras fattiga skärvor,
för jag har aldrig sett att du bett dom försvinna ur landet?

 
Ingen bild

Tony

8 november 2017 19:21

<SM811

För Aftonlögnen finns det ingen botten.

 
Olle

Olle

8 november 2017 19:37

Vilken bländare kör du på

http://Tack

Thoralf Alfsson

8 november 2017 19:56

Norrskenet 2,8 och den andra bilden 1,8 om jag kommer ihåg rätt. Slutartid 5-8 sekunder ISO 5000.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

8 november 2017 21:50

Observer : Mycket väl uttryckt, riktigt underhållande hur dessa dysfunktionella människor nu galopperar i vild damp, senast är teater/filmvärlden, Mimmi Anka i TV senast, underbar fråga :
"Din man jobbar inom teater har han inte märkt något,näääääää säger Mimmi

Timell , Kroner bla brända på bål utan rättegångar, riktigt underhållande att titta på

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se