thoralf

Direktlänk till inlägg 6 november 2017

ROMERNAS UPPTRÄDANDE URSÄKTAS I LOKALMEDIA

Av Thoralf Alfsson - 6 november 2017 22:05

Mitt inlägg om tumulten och bråken vid Kalmar länssjukhus under söndagen i samband med att ”tiggarhövdingen” avlidit har fått mycket uppmärksamhet på sociala medier. Jag brukar normalt ha ca 4 000 unika besökare per dag. I skrivande stund har jag haft drygt 12 000 unika besökare idag. Personligen tror jag att det beror på att svensk media valde att mörka vilken grupp eller etnisk grupp som stod bakom detta bråk. Såväl lokal som riksmedia!


Idag valde dock först Barometern att skriva en ny artikel där man berättade att det rörde sig om romer. Några timmar senare följde även Östra Småland efter med en uppföljande artikel. Under eftermiddagen följde sedan även Radio Kalmar upp med ett nytt inslag. I inslaget har man till och med lagt in lite mjuk musik. Radio Kalmar tar nog priset i naivt inslag! Det är helt sanslöst!



Det som är slående i dessa nya artiklar och inslag är att de kan uppfattas som snyftartiklar eller förstående artiklar för romernas uppträdande. Precis som att bråken, slagsmålen och bristen på respekt för sjukhusets personal, inte minst för vad väktarnas roll och uppgift. Idag var det inte så allvarliga. Det måste framståsom löjligt att sjukhuset och väktare larmade polisen och att fortfarande fanns kvar på måndagsmorgonen.

Det var uppenbarligt självklart att vi borde respekterat romernas traditioner och låtit 50 romer invaderat akutmottagningen vid länssjukhuset. Inte en enda kritisk fråga till Stefano Kuzhicov, ordförande i Riksförbundet Romer i Europa i artiklarna. Katastrofal journalistik enligt min mening. Inte ens en enda fråga om inte dessa romer borde respektera svenska regler och lagar!


Jag kan tänka mig att det skulle kunna bli katastrofala följder på en akutmottagning som har hygien och desinfektion som ledord och väldigt viktiga regler för att inte utsätta andra patienter och kommande patienter för infektionsrisker som kan vara ödesdigra. I synnerhet när man vet hur det såg ut i Salvelägret för något år sedan när det stängdes. Journalisterna som besökte Salvelägret var väl inte blinda?


Jag är förvånad över hur de journalister som skrivit artiklarna nonchalerar gårdagens händelser. Enligt min uppfattning skulle dessa romer överhuvudtaget inte befunnit sig i Sverige om vi infört regler mot organiserat tiggeri!

 
 
Ingen bild

Gubben o Gumman

6 november 2017 22:21

Riktigt dom skall inte vara här alls, märkligt nog sitter samma personer på samma ställe ,trots att det bara är 3 månader som gäller.
Vad gör Polisen i Kalmar, inte sitt jobb i allafall

 
Ingen bild

Folklig

6 november 2017 23:11

Svenska journalister - västvärldens mest kompletta tokar.

 
Ingen bild

DecemberKartellen

6 november 2017 23:11

"Nya influenser"... Helt sanslöst.

Religiösa symboler. Enligt Håkan Linnarsson (S) ska inte kors synas eftersom det kan göra att vissa känner sig ovälkomna, men att muslimsk slöja visas upp i vårdens informationsbroschyr anser han vara viktigt för mångfalden.

https://www.nyatider.nu/kristna-tecken-bort-fran-varden-men-muslimska-gar-bra/

Thoralf Alfsson

6 november 2017 23:19

Hade han varit socialdemokratisk politiker i Kalmar län skulle detta förföljt honom fram till valdagen den 9 september. Det hade jag sett till!

 
Ingen bild

Hacke

6 november 2017 23:43

Svensk media är inget annat än en enda stor förbannad skamfläck. Så långt ifrån relevant och seriös journalistik man kan komma.

I radioinslaget hade man dessutom fått en pajas till medlöpare som inte ens kunde medge att ett 50-tal personer som invaderar en akutmottagning faktiskt är vad det är utan i känd medieuppfostraranda menade:
”… det kan upplevas som många”!!!

Något jag naturligtvis ska ta till mig, som exempelvis nu när jag går och lägger mig i 1984-land. Det blir inte mörkt när jag släcker ljuset, det är bara som jag upplever det. Godnatt public service.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 november 2017 00:05

”Men inte nog med det. 2016 slösades också sex miljarder, lågt räknat, på så kallade ”ensamkommande barn”, det vill säga män med visdomständer och skägg som å det grövsta utnyttjat vårt snälla svenska bidragssystem.”

Det korrekta beloppet är sannolikt 20-30 MILJARDER. Det har skäggbarnen kostat svenska pensionärer, sjuka och arbetslösa.

”Annat vi också mer får för att vi plikttroget betalar miljarder i skatt varje månad är genusvetenskap, som likt cancer infekterat i princip alla offentliga myndigheter, institutioner samt utbildningsväsende i Sverige”

"likt cancer infekterat" :-)

Förlösande klarspråk av Katerina Janouch. Vi kommer aldrig att få höra Jimmie Åkesson uttrycka sig på detta otvungna sätt. Till det är han alldeles för feg. Var är SD när man behöver dem?

https://nyheteridag.se/janouch-jag-onskar-ett-skatteuppror-pa-riktigt/

 
Ingen bild

Metoo

7 november 2017 01:40

År 2007 blev Rumänien en del av EU. Rumänska politiker försökte då lösa sitt romerska problem, med att romer inte ville anpassa sig till europeiska värderingar, genom vägra ge dem pass. Tanken var att romerna inte skulle resa runt, utan deras barn skulle då vara tvungna att gå i skolan, lära sig räkna, skriva och anpassa sig till västliga värderingar, få jobb och bli anpassade.

Men då hade ingen räknat med EU-kommissionärerna Cecilia Malmström och Margot Wallström. De krävde att romerna skulle ges pass, om de vägrade skulle Rumänien bli av med sitt ekonomiska stöd. Jag minns den rumänska presidenten när han sa i sitt tal att det är inte frågan om ”om” utan ”när” Europa tröttnar på dessa romer och skickar tillbaka dem till Rumänien. Då har vi en ny generation av välutbildade tiggare utan utbildning på våra gator.

Nu är det tydligen dags för dessa romer att skickas tillbaka. Vi har alltså i vanlig ordning idiotiska svenska politiker, i detta fall Malmström och Wallström, som nu inte bara förstör Sverige, utan har fått möjlighet att förstöra alla länder inom EU. Själva tror de i sin enfald att de räddar världen med sina beslut och ser inte spåret av den förödelse som de lämnar efter sig.

 
Ingen bild

Observer

7 november 2017 01:45

Dem journalister/Mediehus som skriver sådana snyftartiklar bör i framtiden kunna dömas för uppvigling.
-För det är ju faktiskt vad det är. Uppvigling och normalisering av kriminell verksamhet.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 november 2017 03:35

SVD: "Om Leif Östlings åsikter om skatter sprider sig så kan hela samhällskontraktet spricka."

Leif Östling har självklart rätt. Vad får vi? Inbördeskrig, våldtäkter, sönderslagna sjukhus, vårdkaos, en obefintlig polis m.m

Sprid allt ni orkar!

 
Ingen bild

Friholt

7 november 2017 07:51

"I en framtid kommer Sverige inte längre att ha någon zigenarfråga. Men det kommer heller inte att ha några zigenare."

Så skrev Ivar Lo-Johansson i sin bok Zigenare, som utkom 1929, men som reviderades flera gånger fram till 60-talet, men författaren ändrade aldrig sin grundläggande inställning. När boken första gången kom ut fanns det uppskattningsvis c:a 500 ambulerande zigenare i Sverige. Utifrån ett europeiskt perspektiv var gruppen inte särskilt stor, men de svenska bönderna låste ändå alltid in sina höns över natten när zigenare plötsligt slog läger intill byn.

Ivar Los brinnande patos för zigenare vållade inflammerade debatter, som redan då präglades av ett engagemang från det folkuppfostrande kulturetablissemanget.

Ivar Lo, arbetarförfattaren, vars böcker säkert präglat många svenskar, såg hos zigenaren en dröm om frihet och öppna gränser.

 
Ingen bild

Pepparholm

7 november 2017 08:25

Naiva "journalister" som haft lyckan att aldrig själva eller någon nära anförvant behövt räddas på någon akutmottagning.

 
Ingen bild

Såssen

7 november 2017 08:44

Som den eminente videobloggaren Pat Condell uttryckte sig: Längst ned på samhällsstegen står barnamördare, våldtäktsmän, pedofiler samt svenska journalister. Så sant som det är sagt.

 
Ingen bild

SM811

7 november 2017 08:47

"Stor familj"? Ja nu har de omdefinierat detta ordet också.
Familj på c:a 50 st. Det var hela släkten och inte familjen.
Hur korkade är dessa journalister?
Slutklämmen på artikeln är helt perfekt.
SD 2018

 
Ingen bild

steve

7 november 2017 08:57

SM811: Alla tillhör storfamiljen Sverige nu för tiden.

 
Ingen bild

SM811

7 november 2017 08:58

OT:
Norge: Återvändande IS-terrorister ska inte få komma undan.
http://www.friatider.se/norge-terv-ndande-terrorister-ska-inte-f-komma-undan
I Sverige får de förtur till lägenheter av sju(k)klöverpolitiker. Helt sinnessjukt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 november 2017 09:10

Jag vill ha tillbaka mitt förlorade gamla trygga Sverige. Kan man lämna in en förlustanmälan någonstans..??

 
Ingen bild

KS

7 november 2017 09:50

Erika Norberg, SR-”journalisten” som gjort detta reportage, var det inte hon som vid ett tillfälle fotograferades på Stortorget i Kalmar av dig Thoralf,umgåendes med den protesterande vänstermaffian vid Jimmie Åkessons besök här?

Thoralf Alfsson

7 november 2017 12:23

Det får jag kolla upp!

 
Janne B

Janne B

7 november 2017 11:12

Ditt namn är självklart på valsedeln nästa år. Hoppas att fler begriper det. Du behövs!

http://vad ska det stå här

 
Ingen bild

MT

7 november 2017 11:52

Och här kommer beskyllningen att det är någon annans fel och inte deras

Romer kritiserar sjukhusets bemötande: ”Brist på kunskap”
Efter söndagens tumult riktas kritik mot Länssjukhuset i Kalmar.


http://24kalmar.se/2017/11/07/romer-kritiserar-sjukhusets-bemotande-brist-pa-kunskap/

 
Ingen bild

Lena1

7 november 2017 13:47

För var dag som går blir det svenska samhället mer och mer galet. Man kan knappt tro att det här utspelar sig mitt framför oss och att så många med maktbefogenheter ståt på "deras" sida, och mot sitt eget folk. Inget kan vara mer vansinnigt.
Dessutom så förstår man att det inte är bara av feghet, det är ju maktpersoner som med stolthet säger vansinnigheter som det är det mest naturliga. För mig framstår det än mer tydligt att många är köpta men det finns även de som verkligen hatar "det svenska" och gör det för att visa sin makt. Det här kallas för "mindcontrol". De har storhetsvansinne helt enkelt.

 
Ingen bild

Lena1

7 november 2017 13:52

Läste Katarina Janouchs krönika, där fick jag veta att Margot Wallström, vår utrikesminister endast betalar 58 kr/mån för sin lägenhet samt att hon är stenrik, varför ingen koll där av de s k journalisterna?

Sedan artikeln på Nya tider om att en sosse med storhetsvansinne anser att kors ska bort från sjukhusen men slöjorna får vara kvar, det muslimska måste visas upp för det symboliserar mångkulturalismen. Jag förvånas att inte fler svenska protesterar.

 
Ingen bild

C Andersson

7 november 2017 14:22

Framkommer det i massmedia om det svenska eller osvenska romer det handlar om?

Thoralf Alfsson

7 november 2017 15:35

Nej, jag har ställt mig samma fråga efter artiklarna i media. Min uppfattning är att det handlar om rumänska medborgare.

 
Ingen bild

Överste Senap

7 november 2017 16:15

"Fördomarna är många, säg rom och de flesta tänker på stora kjolar, tiggare och uteliggare, menar Abedin Denaj.

"Jag vill sprida en annan bild till allmänheten. Romer är bra människor som jobbar hårt och vill komma någonstans med sina liv".

Ja, herregud, visst har dom kommit långt?

 
Ingen bild

Hasse Pannband

7 november 2017 16:49

Romer flyttar in i nybyggda hus i (troligen) Rumänien.
Staten försöker hjälpa dom. Efter några år är hela
området en stor slum. En hövding erkänner att det är
romernas eget fel.

Många blir erbjudna jobb inom jordbruk.
men det passar inte. Om dom inte kan integreras i Rumänien
varför i Sverige? Hotel Paradis.
http://www.dailymotion.com/video/xn4ycd

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 november 2017 16:57

Ekot Kvart i Fem:

Vapentillslaget i Göteborg:

"Lägenhetsinnehavaren har sedan tidigare kopplingar till nazistiska rörelser och i lägenheten förvarades stora mängder sprängmedel, vapen och olika nazistiska symboler."

Tio gripna i antiterrorist-razzior:

"I Frankrike och Schweiz har tio personer gripits i en polisinsats mot misstänkta terrorister. Personerna har "radikaliserats"

Någon som missade att de anhållna i Göteborg tydligen är nazister?

Att de tio som gripits i Frankrike och Schweiz är muslimer är SR inte lika angelägna att informera lyssnarna om.

Lägg ner SVT och SR!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

7 november 2017 19:12

OBS OBS OBS : 20-åringen GRIPEN/DÖMD vid på LÅGSTADIESKOLA med hasch

Källa: 24Kalmar

 
Ingen bild

Iceman

7 november 2017 20:04

Folkmordet på vita fortsätter. Nu håller vi på att tas bort från Googles sökresultat via deras algoritm. Söker man tex på ”white inventors” är endast 11 av de 50 första bilderna på vita, medan om man söker på ”black inventors” är 49 av de första 50 bilderna på svarta uppfinnare. Vi ska alltså förledas tro att vita är mindre förknippade med uppfinningar än svarta.
Samma trend även på andra sökresultat som har med vita att göra. Vi förminskas och tas bort, inte bara i vårt eget land utan globalt!
http://friasidor.is/de-anti-vita-sokresultaten/

 
Ingen bild

igor

7 november 2017 20:19

Det är fullkomligt absurt att det svenska majoritets samhället skulle anpassa sig till "kulturyttringar" från minoriteter, som möjligen inte ens är medborgare i landet. Att bara höra Kuzhicov öppna käften om att vi borde veta bättre och skall anpassa oss är minst sagt irriterande.

 
Ingen bild

Frallan

7 november 2017 21:02

Kan inte pampen Johan Persson öppna sitt hem för romerna?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

7 november 2017 22:01

Hehe Alfson tydligen skall Mustafaland köpa in Patriotrobotar, inte konstigt om din dator gick bananas, när du traskar in just under försäljningsprocessen på Öland

Thoralf Alfsson

7 november 2017 22:27

Jag har fått rådet att skrota den datorn ;-)

 
Ingen bild

calle

7 november 2017 23:03

svensk tjej får föda i garage efter att nekats hjälp på förlossningsavdelning.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/jennifer-23-fick-foda-i-sjukhusets-garage

ett resultat av 20 års politik av 7 klöverns kreatur. total kaoz inom all versamhet

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

8 november 2017 01:11

Hm eftersom datorn har Ölandsanknytning kanske den tillsammans med en liten grön luftvärnsrobot i plast ,ev inköps på Lek och Bobby i Kalmar kanske den kan stå i det nya galleriet på Ängö, döp "skulpturen" den till den store satan i väst ser dej?

 
Ingen bild

BJ

8 november 2017 08:33

Så dom måste lära sej att förstå att dom måste ta seden dit
dom kommer. Seden alltså , inte sedeln.

 
Ingen bild

GG

8 november 2017 21:55

På tal om journalister,här är en som har försökt att prata klarspråk men givit upp och studera till civiling.

http://iloapp.marikaformgren.se/blog/www?Home&post=85

 
Ingen bild

Lennart

9 november 2017 07:12

Finns det något dummare än en journalist?
Ja, TVÅ journalister!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards