thoralf

Direktlänk till inlägg 4 november 2017

VEM SKAPADE KAOSET?

Av Thoralf Alfsson - 4 november 2017 16:12

De som sett dokumentären Tvärvändningen har nog svårt att hålla sig för skratt över hur naiva och verklighetsfrånvända ledande politiker varit i Sverige under flera decennier eller ända sedan 70-talet.

Det var också slående att Ingvar Carlsson, Göran Persson, Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven inte ville intervjuas och medverka i dokumentären. Det visar med all tydlighet att de känner skuld för det kaos de har medverkat till. Ynkligt att inte våga stå upp för de beslut de tagit.


I mitt flöde på Facebook dök idag upp en två år gammal artikel från Dagens Industri.


   


Att en statsminister kan sjunka till den nivån är rent ut sagt helt bedrövligt och visar på en sjuklig verklighetsuppfattning. Beskyllningen är helt absurd och borde fått SD:s ledning att fullständigt gå i taket.


Vem är det som skapat kaoset i t.ex Hultsfred? Det har skapats under Stefan Löfvens tid som statsminister! Trots stängt socialkontor under nästan hela 2017 och att Migrationsverket inte anvisar några asylsökande som fått uppehållstillstånd till Hultsfred har det ändå kommit närmare 300 personer till Hultsfred under de senaste 10 månaderna, varav närmare 100 är i skolåldern. Läs artikel i Dagens Vimmerby.


Det blir givetvis kaos inom skolan i en så liten kommun. Vem tror ni blir lidande av detta? Givetvis de svenska barnen som inte får den undervisning och de resurser som deras föräldrar har betalat kommunalskatt för.


Jag är förvånad över att svenska föräldrar inte protesterar? Kan det bero på konflikträdslan? Eller att man inte bryr sig så mycket om sina barns framtid?

 

Nu är det inte bara Hultsfreds kommun som drabbas utan säkert även många andra kommuner. Lilla Högsby kommun har det kanske ändå mer besvärligt med 55 nyanlända barn i skolåldern. Till hela länet har det under de senaste 10 månaderna kommit 566 barn i grundskoleåldern

Så här ser statistiken ut för kommunerna i Kalmar län.


 Under 2017 har det redan beviljats ca 110 000 uppehållstillstånd enligt statistiken från Migrationsverket. Det kommer sannolikt bli nytt rekord med uppehållstillstånd mellan 130 000 – 140 000 för 2017.


Här kommer topp 20 listan så här långt under 2017.


 


Detta kaos har framförallt Stefan Löfven ansvaret för!

 

Ann Heberlein skriver idag på samma tema i sin artikel även om hon kallar det för totala haveri och inte kaos. Hon avsluter sin artikel på följande sätt.

 

”Några slutsatser bör vi dra av detta totala haveri: Politiska beslut kan inte fattas på grundval av känslor och en vilja att framstå som goda. Politiska beslut måste fattas utifrån fakta och empiri. Politikerns uppgift är att vara krass, nykter och saklig – inte att vara god. En politiker måste vara vuxen nog att fatta obekväma beslut. Politikern måste ställa grupp mot grupp eftersom verkligheten tvingar oss att göra det. En politiker måste ha mod att vara ärlig. En sådan politiker kan medborgarna lita på. En politiker måste också sätta sig över aktivisters och opinionsbildares smutskastning och misstänkliggöranden. Politiken ska föras av de som är folkvalda, inte av Aftonbladets ledarredaktion eller av aktivistiska nätverk.”

 

En politiker måste vara vuxen nog att fatta obekväma beslut.

 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Dille

4 november 2017 17:09

Det som Löfvén häver ur sig visar var han HAR SINA RÖTTER. Det var Lenin, Stalin & Co som hävde ur sig falska anklagelser för att skrämma oppositionella till passivitet och tystnad.

 
Ingen bild

Pepparholm

4 november 2017 17:16

Ann Heberleins slutsats är nog den bästa jag läst. Hon kandiderar nu till riksdagen för Moderaterna. Jag är inte säker på att hon hamnar på valbar plats. Jag tror heller inte att hennes partiledning kommer att verkställa hennes intentioner i reell politik.

Moderaterna har i ord ”stulit” krav från Sverigedemokraterna. Här är ett bra tillfälle att konkret ”stjäla” tillbaka Ann Heberleins slutsats. Det behövs inga förhandlingar, samtal eller vad man törs kalla det mellan parterna.

 
Ingen bild

Clas

4 november 2017 17:19

Helt omöjligt att förstå den första tabellen eftersom rubriker saknas.

Thoralf Alfsson

4 november 2017 18:47

Längst till höger är totalsiffran det räcker. De övriga är olika åldersgrupper.

 
Ingen bild

DecemberKartellen

4 november 2017 18:11

Inte bara "GODA" politiker, folk som lägger pengar i Röda Korsets sparbössor känner sig också goda. Och alla som tar emot ensamkommande i sitt hem kvalar in inför sina vänner som "GODA".

Det här med att vara "GOD" är någonting som de lär ut åt elever också. Allt kritiskt tänkande är borta efter avslutade studier. Det är bedrövligt att se, att ungdomar inte ens vågar säga självklarheter.
En helt förlorad generation.

https://vimeo.com/241259843

 
Ingen bild

Hacke

4 november 2017 18:28

Ännu har vi bara sett förstadiet på det kaos 7-partiet med gemensamma krafter skapat efter decennier av dårskap förklädd i godhet.

I bland annat Spanien och Italien har folken som lyckats skapa välmående geografiska områden tröttnat på att försörja andra mindre lyckosamma och slåss för regional frihet. Detta trots att dessa länder befolkningsmässigt är att betrakta som homogena jämfört med dagens mångkulturella experimentland, helvetet Sverige.
I Sverige har vi dessutom en extremt mycket tydligare roll om vem som försörjer vem. Men vi har inget geografiskt område att värna och slåss för i befrielsekampen från vår påtvingade slavroll. Hela vårt land är ockuperat, från norr till söder och det som av många förtvivlade ses som enda utvägen till räddning, repatriering, är inget som förekommer ens i marginalen i debatten.

Vad återstår då för oss? Det är inget djärvt antagande att det politisk-/mediala etablissemanget försatt oss i en situation i landet vi inte upplevt likheten av sedan Vasatiden. Den historiska domen över dessa landsförrädare blir förhoppningsvis lika onådig som själva uppgörelsen.

 
Ingen bild

Klas

4 november 2017 18:44

Här spricker den enorma glaciären https://www.facebook.com/expressentv/videos/194524577760039/

Thoralf Alfsson

4 november 2017 18:50

Är inte kalvning av inlandsisen en naturlig del av den ständigt pågående förändringen?

 
Ingen bild

Clas

4 november 2017 18:53

Att det var olika åldersgrupper i tabellen förstod jag naturligtvis men det hade varit intressant att se dessa åldersgrupper. Är det endast skolbarn som redovisas eller är det samtliga åldrar hos invandrare så att den sista kolumnen avser pensionärer?

Thoralf Alfsson

4 november 2017 20:50

Näst sista är personer över 65år

 
Ingen bild

Egon

4 november 2017 19:01

Rockström och Väder Per.....
Två killar man "måste" gilla....
Östersjön stiger i raketfart om man lyssnar på dem......
Verkligheten visar på ett annat scenario.
Vem kan man lita på?
Ens egna ögon?????

 
Ingen bild

Egon

4 november 2017 19:14

4352 som inte vet vart de kom ifrån?
Fantastiskt!
Inte konstigt att man blir Sverigedemokrat

Thoralf Alfsson

4 november 2017 20:53

Eftersom man inte vet var de kommer ifrån kan man knappast veta vem de är! Ändå får de uppehållstillstånd! Varför?

 
Ingen bild

Tobbe L

4 november 2017 19:27

Ja vem skapade kaoset? Ja inte f-n var det jag.
Trött jag blir på den korkade, hjärntvättade svensken.

 
Ingen bild

Sapiens

4 november 2017 19:32

Hur kommer det sig att fördelningen flyktingar är så sned, varför samlas de hos de redan fattiga kommunerna och inte hos de rika som har pengar? Om flyktingarna från början placerats i de rika kommunerna skulle ju t.ex Hultsfred och Högsby inte bli så belastade.

Thoralf Alfsson

4 november 2017 20:57

Fler 7-klöver rasister i de stora kommunerna ;-)

 
Ingen bild

Niklas R

4 november 2017 20:24

Wow, Expressen har hittat ett naturfenomen som kallas "kalvning". Det har aldrig hänt förut i världshistorien att glaciärer kalvar.

Thoralf Alfsson

4 november 2017 20:59

Och den dumma svensken tror på Expressen.

 
Ingen bild

s29

4 november 2017 20:58

Jag har sagt det förut,först så måste allt braka åt helvete. Sen får dom överlevande sno ihop vad dom kan av det nerbrunna abstrakta dårhuset.Det kommer att börja när bidragskranen har sinat.

 
Ingen bild

robban

4 november 2017 21:03

på din fråga så, carl bilt med alibit westerberg skapade grogrunden till kaoset. sossar generellt vill inte ha hög invandring för sakens skull, en ändring kom med dumskallarnas intåg i partiet med sahlin och de där jönsarna som är politiker för egenmakt och pengar.

 
Ingen bild

Observer

4 november 2017 21:31

...Äh, Men, Det är ju som jag har sagt förut, De här figurerna måste ÅTALAS för vad de gjort och tydligen fortfarande gör; Nämligen förslösa skattebetalarnas medel på annat än avsett. Och för att de inte företrätt sina uppdragsgivare (Skattebetalarna) D.v.s: TROLÖSHET MOT HUVUDMAN.

Nån måste ju börja åtala de här!

 
Ingen bild

Observer

4 november 2017 21:36

De lagkunniga måste sätta sig ned och klura på hur man kan sammansätta en tribunal där huvudpersonerna i denna miljardrullning faktiskt får ta ansvar för den skada detta orsakat det Svenska samhället -Både i form av ekonomisk skada men även för den ökande brottslighet man åsamkat oss Svenska skattebetalare. Förfallen vård etc.

 
Ingen bild

Björn

4 november 2017 21:38

@s29. om det brakar ihop kommer säkert invandrarna från MENA länderna att försöka roffa åt sig så mycket som möjligt för att sen dra härifrån och lämna oss kvar vid spillrorna. De är ju vana att fly.
Vi kanske ska be om hjälp innan det sker. På 1740 talet hade vi ryska trupper I Sverige för att hjälpa oss mot dåtidens fiende. Kan det vara något?

 
Ingen bild

Observer

4 november 2017 22:03

Tyska polisen larmar om problem med invandrare i kåren!
De ligger ju några år före oss.

http://www.morpheusblogg.se/2017/11/04/kris-i-tyska-polisen-vi-har-fienden-i-vara-egna-led/

Som vi ser är problemen "De goda" skapar för samhället oerhört allvarliga.

 
Ingen bild

Observer

4 november 2017 22:08

Att se 7-klövern styra landet är som att bevittna ett gäng okunniga inne i kontrollrummet på ett kärnkraftverk där vi ser att de gör fel som kommer leda till härdsmälta.
Man måste se till att få ut dem därifrån och åtala dem!

 
Ingen bild

Observer

4 november 2017 22:11

Vars dessa beslutande står syns utan svårighet

https://pbs.twimg.com/media/DN0Gvz4WkAcUmcz.jpg:large

 
Stefan K

Stefan K

4 november 2017 22:56

En sak ska ALLA ha klart för sig.

Sverigedemokraterna är det ENDA parti i riksdagen som INTE bär någon som helst skuld till det vi upplever i Sverige anno 2017. Detta faktum borde alla ta med sig när de står med röstsedeln i hand i september nästa år.

http://https://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

m79b

5 november 2017 00:29

"Jag är förvånad över att svenska föräldrar inte protesterar? Kan det bero på konflikträdslan? Eller att man inte bryr sig så mycket om sina barns framtid?"

Jag hoppas verkligen inte du är så naiv Thoralf.
Folk hotas, misshandlas, hängs ut & mister sina jobb bara för att kritisera invandringen & visa sympati för SD.
Folk är rädda & förlitar sig på att det politikerna säger stämmer. Det ordnar sig säkert?

Det går nog inte en vecka utan att jag får frågor om hur gå tillväga i olika fall där folk drabbats av MENA-invandrare.
-Ska vi våga gå till media, ska vi anmäla till polis osv osv...
-INget händer, jag vill inte riskera att bli uthängd som rasist osv osv...


Någon Europeisk ledare uttalade att dessa MENA-män som kommit verkar ha amnesi. Straffen är patetiska, om ens något straff öht, & sällan leder de till utvisning. Löjliga bortförklaringar & bristande språkkunskap verkar vara fullt legitima anledningar till att misshandla, mörda & våldta. Polischefen sympatiserar hellre med gärningsmannen än med offret. Hur kan det gå fel?

Polisen backar & ger därmed de kriminella mer & mer makt för var gång. Varje gång polisen backar är det en vinst för kriminella & de flyttar fram gränserna för vad som verkar ok.
Idag en sten imorgon en handgranat.

Först när folket går från att jagas till att jaga, först då kommer folk våga gå ut & öppet visa sitt missnöje. Det eller då de själva blir drabbade av denna nya spännande exotiska mångkultur som påförts oss.
Resten av folket är allt för naivt & hjärntvättat för att förstå att & hur detta kommer påverka deras barn i nuet & i framtiden.

Framtiden då? Hur ska något parti vända på det faktum att muslimer förökar sig så mycker fortare än europeer samt det faktum att det årligen kommer 100-tusentalet fler illegalt? Hur ska ni kapa trenden av att Sverige en gång kommer ha en muslimsk majoritet?


"There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe - without swords, without guns, without conquests. The 50 million Muslims of Europe will turn it into a Muslim continent within a few decades."

Med de naiva politiker vi har i Europa så är detta på väg att bli sanning. Hur ska SD kunna vända på detta?

 
Ingen bild

Gubben Svensk

5 november 2017 02:02

Citat:
"En politiker måste vara vuxen nog att fatta obekväma beslut."

Korrekt, dessutom måste man stå för för sina beslut och inte slingra sig undan, i fall det blir fel!

 
Ingen bild

Asta

5 november 2017 09:37

Älmhult skal nu legga på 1100 kr i skatt pr hushåll cok skal spara inn 23 miljoner på eldre omsorg, så de har råd med at ta vare på vuksna barn. Dette röstad igjenom av Aliansen med stöd av SD.
Sd skulle då vara i mot dette innvandrar slöseriet, men dom röstar förr.
Nei Sverige er utan for all reddning!
https://nyheteridag.se/komm.
Kan detta vara sant att SD stöder detta förslag, det är ju i så fall dubbelt fel.

Thoralf Alfsson

5 november 2017 10:03

Läs ursprungsartikeln!

 
Ingen bild

Tony

5 november 2017 12:19

Jag vet inte ifall man ska känna sig god om man lägger
en slant i Röda Korsets bössor, men man har ju i alla
fall bidragit till den högste ledarens allt för generösa
lön.

 
Ingen bild

Gustav

5 november 2017 13:01

Nyamko Sabuni föreslog att regeringen borde begränsa invandrarkvinnors rätt att ta ut föräldrapenning. Det uppskattades inte, berättar hon. Nästa mandatperiod fick hon lämna över integrationsbiten till Erik Ullenhag. Sabuni: F skrämdes av ledarskribenters och journalisters negativa reaktioner på förslagen.
I Tvärvändningen medger Ullenhag att hans företrädare såg samhällsproblem som han själv inte förstod vidden av. Han har mer rätt, än han anar.
Erik medger öppet att politiker beter sig som strykrädda hundar,så rädda för en massmedial örfil och drev från ledarskribent, att de är som vindflöjlar och deras enda ambition är att åka på så lite massmedialt stryk som möjligt!
Ann H ord passar väldigt bra på våra politiker!

Ordet ryggrad passar väldigt bra in på våra politiker!

 
Ingen bild

Harakirilandet

5 november 2017 16:15

Vi får inte glömma att det är den skitnödiga svensken som röstat fram nationens undergång och dessutom fortsätter göra det.
Sverige, ett land dömt till undergång.
Avlivat av sina egna medborgare.
RIP.

 
Ingen bild

Viveka

5 november 2017 16:42

Våra 7-klöverpolitiker (med partiledarna i spetsen) måste nu kliva fram och be SD och Jimmie Åkesson om en stor ursäkt för sitt mobbande. Att SD hela tiden haft rätt. Om inte detta sker så har dessa herrar och damer ingen civilkurage alls, och det är mycket illa. Tänk, Stefan Löfvén, så tyst Du är nu. Men det blir väl åter i nästa debatt att Du kallar SD för rasistiskt parti? Det vi nu faktiskt bevittnar är inget mindre än en katastrof. Tänk efter själv. Här är facit;
Ett par tre skjutningar om dagen.
Bilbränder. Sprängningar.
Nedprioriteringen av svenskar till förmån för flyktingar. Gratis tandvård till de som befinner sig illegalt i landet, men fullpris för svenska fattigpensionärer.
Dålig kontroll på vem som tar sig hit.
Undanträngningseffekter. Ungdomar som inte kan flytta hemifrån eftersom nya grupper har förtur till de lediga lägenheterna.
Segregation. Trångboddhet. Bostadsbrist. Sen länge utrotade smittsamma sjukdomar som kommit tillbaka till Sverige.
Sexuella trakasserier (flera män i ring runt en ensam kvinna t ex).
Återinfört tiggeri.
Tvångsförvaltning av kommunerna.
Fattigpensionärerna allt fler.
Hederskultur. Balkongflickor.
Urholkad yttrandefrihet. Försämrad sjukvård. Otrygga akutmottagningar.
En totalt förändrad gatubild (a la MENA-länder).

Vad kommer härnäst? Jag bävar!

 
janne

janne

5 november 2017 16:59

Gustav,ordet var SYLTRYGGAR om politiker i sjuklövern.

http://Janne

 
Ingen bild

s29

5 november 2017 17:15

@Björn: Ja du själv så skulle jag nog känna mig tryggare inför framtiden om Ryssarna anekterade oss.Vi har varken försvar eller civilkurage i det här landet.Och dom onämbara gör allt dom kan för att icensätta tredje världskriget.Ryssarna skulle kunna agera som GOD MAN åt oss,och samtidigt beskydda oss.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 november 2017 17:16

Sjukhus spärrades av i stor polisinsats

https://www.expressen.se/kvallsposten/stor-polisinsats-pa-lanssjukhus/

"Flera polispatruller åkte till länssjukhuset i Kalmar på söndagseftermiddagen. Anledningen – ett stort antal personer som samtidigt försökte besöka en särskilt patient."

Zigenare, araber eller muslimer? Att det skulle vara svenskar är helt uteslutet. Svenskar uppför sig inte på ett sådant lågintelligent och primitivt sätt. Hur många skattebetalande svenska patienter drabbades av detta importerade elände denna gång? Händer hel del som inte hände förr.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

5 november 2017 17:44

Kaoset började väl när Palme bestämde att Sverige skulle bli mångkulturellt ,sen har det bara rusat på med samma tänk som Palme .Gud bevare Sverige !

 
Ingen bild

Lena

5 november 2017 17:48

Sverige förtjänar en statsminister som har bättre förstånd än den nuvarande.

Kaoset ifråga har väl 7-Klövern varit väääääldigt duktiga på att hjälpas åt att få tillstånd.

 
Ingen bild

Tony

5 november 2017 18:00

Karbonkopiorna moderaterna går framåt, SD bakåt,
och Sossarna ligger som alltid fast mellan 29,5-30 %
Jag har väldigt svårt att tro på dessa resultat,
i så fall är det mycket illa med Svenskens förstånd?

 
Ingen bild

Molle

5 november 2017 19:06

"S-E Karlsson
Söndag 5 nov 17:44
Kaoset började väl när Palme bestämde att Sverige skulle bli mångkulturellt"

Ja men där var det ju någon eller några som gjorde det enda rätta. :-)

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

5 november 2017 19:37

OT : Ansvariga för Sveriges förfall samt även berikningen på Kalmar lasarett är Socialdemokraterna med Ölandstarzan i spetsen, go for it man
Redaktör KARLSONG på Östran kan väl ta åt sej lite av äran också för långt och trogen tjänst

 
Ingen bild

Lotta_1

5 november 2017 19:51

Länssjukhuset i Kalmar avspärrat pga över 50 besökare till en patient.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/hojt-sakerhetslage-pa-sjukhuset-i-kalmar-ordningsstorning

 
Ingen bild

Asta Kask

5 november 2017 19:55

Vilka pinsamma ynkryggar som inte vågar att vara med bara för att det de åstadkommit till men för Sverige avhandlas. Sen den mobbing, kränkningar, utfrysningar mot det enda parti som varnat för denna utveckling. De har ingen ryggrad dessa uslingar som borde straffas hårt för sina gärningar mot svenska folket.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

5 november 2017 22:00

Molle 17:44 tillhör förmodligen dem som tycker det är rätt att en liten kommun exvis Högsby med knappt 6000 invånare varav nästan 500 är asylsökande med uppehållstillstånd går arbetslösa år efter år efter år ,därtill kommer deras barn och anhöriga !
Köp Ratsit Personfakta och läs fakta som politikerna håller tyst med !

 
Ingen bild

S-E Karlsson

6 november 2017 08:59

Molle ,jag ber om ursäkt för mitt senaste inlägg .läste inte ditt inlägg tillräckligt noga ! Unskyld !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se