thoralf

Alla inlägg under oktober 2017

Av Thoralf Alfsson - 8 oktober 2017 23:12

Tycker det var lite synd att Ebba Busch Thor gjorde bort sig i sin debatt med Jimmie Åkesson. Att hon vägrade ta Jimmie Åkesson i hand var nog långsiktigt ett misstag. Det klippet kommer visas många gånger i framtiden. Den politiska korrektheten och stigmatiseringen har stor makt över partiledarna.


Experterna på SVT tyckte att de såg likheter med debatten från 2006. Stämmer det så är det bedrövligt. Men de har nog väldigt rätt, hade hoppats på att svensk politik utvecklats det senaste decenniet men som de flesta säkert upplever har inte mycket förändrats sedan 2006. Förutom att ca 1,2 miljoner människor fått uppehållstillstånd i Sverige.


Då är det bedrövligt att debatten låter som 2006!


Den som stod för flest personangrepp som inte hörde hemma i debattämnena var utan tvekan Jonas Sjöstedt. Tror man inte på att sin egen politik håller i längden använder man sig istället av personangrepp på sina politiska motståndare.


För övrigt tröttnar man väldigt fort på debatten då flosklerna är desamma som alla gånger tidigare men som politiker känner man sig skyldig att lyssna även om man är på semester i Spanien ;-)


Elefanten i rummet var närvarande men hördes inte!ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 8 oktober 2017 15:05

Mörbylånga kommun har nu insett att satsningen på ett vindkraftverk var ett stort misstag. Som alla andra kommuner skulle de visa sig duktiga och köpa ett vindkraftverk. Mörbylånga kommun betalade 37,7 miljoner kronor och enligt beslutsunderlagen skulle kommunen tjäna 2,5 miljoner kronor varje år på vindkraftverket.

 

”Utifrån ett ekonomiskt perspektiv är investeringen långsiktigt lönsam, vilket innebär att kapital om ca 2,5 miljoner kronor årligen kan frigöras för andra verksamheter. ”Så stod det i kommunfullmäktiges beslut i november 2009.


Verkligheten blev något helt annat. Mörbylånga kommun praktiserar inte samma fusk som Kalmar kommun som låter alla förvaltningar ta förlusterna för vindkraftverket i ett försök att dölja verkligheten.


Bara två av sju år har vindkraftverket gått med plus och nu vill Mörbylånga kommun sälja vindkraftverket för 20 miljoner kronor. Bara under 2017 är förlusten minst 3 miljoner kronor enligt Barometerns faktaruta.


 


I Kalmar kommunfullmäktige får jag inte ens stöd för att ta bort det internpris som används mot förvaltningarna för att dölja förlusterna från vindkraftverket! Inte ens av något parti inom alliansen som skall tillhöra oppositionen.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 7 oktober 2017 23:28

Jag har börjar granska alla motioner som lämnats under den allmänna motionstiden i riksdagen. Det kommer bli ett antal blogginlägg de närmaste veckorna som grundar sig på dessa motioner. Svensk media brukar granska motioner skrivna av SD:s ledamöter och försöka göra narr av någon eller några motioner.


Jag tänkte faktiskt lyfta fram några andra motioner som skrivits av de politiskt korrekta och motioner som aldrig svensk media kommer göra narr av. Det har lämnats in 3 852 motioner under den allmänna motionstiden så det finns lite att granska. Jag har dock flera uppslag redan.


Roligt att notera att flera av de motioner som jag skrev under min tid i riksdagen fortfarande lever kvar och lämnas in av andra ledamöter.


Nio socialdemokratiska riksdagsledamöter skriver i en motion att de anser att kön är en social konstruktion och därför skall ett tredje kön införas. Enligt min mening finns det bara man eller kvinna! Det finns inget tredje kön. Kön är dessutom inte en social konstruktion utan en fysisk kroppsdel som alla kanske inte är helt nöjda med men man får nog acceptera det man har fötts med.


”Det binära genussystemet utgår från den statiska uppfattningen att det bara finns två kön – kvinna och man. Med vetskapen om att kön är en social konstruktion och att ens biologiska kön inte behöver överensstämma med ens mentala, sociala eller juridiska kön behövs ett tredje juridiskt kön införas för de icke-binära personer som varken är män eller kvinnor. I ett antal länder har ett sådant tredje juridiskt kön införts.”

 

Varför är det nio socialdemokratiska kvinnor som skriver denna motion? Inte en enda man står bakom motionen. Socialdemokratiska radikalfeminister i riksdagen?


Man kan bli trött för mindre! Hur många tror att Expressen och Aftonbladet kommer lyfta fram denna motion?

 

PS

I Kalmar har nu Liberalerna och Miljöpartiet gått samman och köper gemensam plats på Facebook för att kritisera och skriva ner Kalmar FF. De kritisera Kalmar FF i sitt ”inslag” på Facebook men inte Kalmar kommun. En minst sagt märkligt strategi och agerande från Liberalerna och Miljöpartiet i den politiska debatten om de vill kritisera att Kalmar kommun köper arenan från Kalmar FF.


Om man läser avtalen mellan Kalmar kommun och Kalmar FF framgår det för den som tänker till lite att Kalmar FF:s ekonomi först påverkas positivt under 2018 genom arenaköpet. Dessutom finns ännu ingen budget för 2018 om jag uppfattat det rätt.


 Av Thoralf Alfsson - 6 oktober 2017 23:08

 


Jag måste säga att jag blev minst sagt förvånad när hovrätten kom med sin dom angående den drogpåverkade person som orsakade en bilolycka/frontalkrock där två personer dog för ca 4 månader sedan. Göta hovrätten körde över Kalmar tingsrätt och sänkte straffet från 5 år till 4,5 år. I praktiken innebär det 3 år, varav den skyldige redan suttit av 4 månader under häktningstiden och det återstår med andra ord bara drygt 2,5 år.

http://www.barometern.se/monsteras/anhoriga-det-ar-ett-han-mot-samhallet/Inte undra på att anhöriga anser det vara ett hån från det svenska rättssystemet.

 

”I veckan kom hovrättens dom som innebär att fängelsestraffet för den påverkade bilföraren sänks med ett halvår.

Hon anser att det låga straffet är ett hån både mot familjerna och hela samhället.

– Enligt mig är dagens samhälle helt upp och ner, något som flertalet högt uppsatta politiker blundar för. Polisen är underbemannade, underbetalda och gör sitt jobb förgäves då åklagare gång på gång släpper förbrytarna som i sin tur gör om lagbrott efter lagbrott, menar Johanna Karlsson.

– Det är konstigt att två oskyldiga personer ska behöva sätta livet till innan ett fängelsestraff blir aktuellt. Att ordet straffrabatt finns i vårt rättssystem är rent ut sagt horribelt.”

 

Sverigedemokraterna har gång på gång motionerat om att straffrabatten skall tas bort från rättssystemet. Att begå flera brott skall innebära förlängt straff och inte bara bedömas efter det grövsta brottet. En ändring måste till även om det måste byggas ett eller flera nya fängelser i Sverige.


”Robert Bratt förlorade sin sambo och sin far i olyckan och skadades själv svårt.

Också han är kritisk mot rättsväsendet och han har reagerat starkt på justitieministern Morgan Johanssons (S) tidigare uttalande om att han inte anser att det behövs en lagändring.

– Mitt förtroende är förbrukat för all framtid efter ministerns hån till uttalande om att han tycker att straffen för sådana brott som vi råkade ut för är tillräckliga, uppger Robert Bratt.

– Jag har träffat många som har sagt att straffskalan borde höjas men inte någon som håller med ministern om att den är riktig. Har vi verkligen ett fungerande rättssystem när man får straffrabatt desto fler brott man begår? frågar han.”


Frågan är om alla dessa personer som vill få till en förändring av vårt rättssystem röstar på det partiet som verkligen vill genomföra en stor förändring av vårt rättssystem eller om de röstar på något av de rödgröna partierna i riksdagen.


Jag hoppas att åklagaren driver det vidare till högsta domstolen!


Av Thoralf Alfsson - 5 oktober 2017 23:03

Jag har väntat och väntat på att kostnaderna för etableringsreformen skall plana ut och stabiliseras på en nivå men kostnaderna bara ökar och ökar månad för månad.


Ingen tycks heller reagera på att kostnaderna skenar. Inga politiker inom 7-klövern verkar vara intresserade av dessa fakta som vem som helst kan begära ut från Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Jag har delvis kollat motionerna under Allmänna motionstiden i riksdagen som avslutades idag och inte sett en enda motion som handlar om Etableringsreformen. Det verkar som alla politiker gett upp.


I Kalmar har månadskostnaden nu kommit upp i nästan 2,5 miljoner kronor/månad. På nationell nivå är månadskostnaden upp på närmare 500 miljoner kronor per månad. Ett stort grattis till svenska skattebetalare.


Nedan finns ett diagram över månadskostnaden för Kalmar kommun sedan starten 2011.


 

Av Thoralf Alfsson - 4 oktober 2017 19:10

Jag har uppdaterat lite av mina dokument när det gäller kostnaderna för invandringen i Kalmar kommun. Vid senaste kommunfullmäktigemötet slog sig socialdemokraten Roger Holmberg för bröstet och sa att kostnaderna för ekonomiskt bistånd minskade. Det han inte nämnde var att arbetsmarknadsenheten under 2016 spenderade över 40 miljoner kronor på olika åtgärder i många fall rena arbetsmarknadsåtgärder för att personer skall få en sysselsättning istället för ekonomiskt bistånd.


Försäkringskassans kostnader för etableringsersättningar för Kalmar kommun steg under 2016 med 5 miljoner kronor till nästan 24 miljoner kronor.


När jag summerar ekonomiskt bistånd och etableringsersättning för 2016 visar det sig att personer med utländsk bakgrund står för 74 procent av kostnader och personer med svensk bakgrund endast för 26 procent. Andelen personer med utländsk bakgrund är ca 16 procent i Kalmar.


Utvecklingen över hur andelen ekonomiskt bistånd utvecklats sedan 1983 framgår av nedanstående diagram. Det är också ett dokument över en fullständigt misslyckad integration. Ändå föreslår regeringen och hela 7-klövern mer av samma medicin.


Den politiska korrektheten styr Sverige inte sunt förnuft och fakta!

 

 

Av Thoralf Alfsson - 3 oktober 2017 18:59

Idag var förslaget om att Kalmar kommun skall köpa Guldfågeln arena från Kalmar FF för att rädda fotbollsföreningen från en annalkande konkurs uppe i kommunstyrelsen. Sverigedemokraterna har ända sedan juni då en avsiktsförklaring antogs att vi vill se de framförhandlade avtalen innan vi tar ställning om att säga Ja eller Nej till köpet.


Alla oppositionspartier fick inte tillgång till det 30-sidiga avtalet med dess bilagor förrän i torsdagskväll. Då uppstod givetvis en del nya frågor som jag ställde i fredags och fick vissa svar andra svar kom idag under kommunstyrelsen då Mattias Rosenlund från Kalmar FF och Ola Johansson från Kalmar kommunbolag fanns på plats för att informera om avtalet och svara på frågor.


Efter detta vill jag samla ihop vår kommunfullmäktigegrupp och ta ett slutligt ställningstagande inför kommunfullmäktige den 30 oktober. När nu Liberalerna och Miljöpartiet drev frågan till votering vid dagens möte i kommunstyrelsen valde jag att avstå från att ta ställning då jag vill kommunicera och diskutera med vår kommunfullmäktigegrupp. Det är förklaring till att jag avstod.


Barometern nämner inte bakgrunden till mitt val att avstå. Östra Småland är mer noggrann i sin artikel och anger att vi inte fått tillräcklig tid att syna avtalet och diskutera alla detaljer i avtalet.


Min motion angående hur Serviceförvaltningen redovisar och hanterar faktureringen av den vindkraftsel som produceras vid Kalmar kommun vindkraftverk i Rockneby kom också upp idag i kommunstyrelsen. Kalmar kommun har praktiserat ett internt pris för vindkraftselen som skapat stora överintäkter vilket i sin tur skapat fullständigt missvisande resultat för vindkraftverket i jämförelse med det marknadsmässiga priser som andra kunder betalat för elen.


Jag har yrkat på att det interna priset helt enkelt skall tas bort och att marknadspriset skall gälla. I svaret på min motion fanns en tabell med hur stor överintäkt eller vilken överfakturering som man gjort under 2014, 2015 och 2016. Serviceförvaltningen har under dessa tre år fakturerat ca 4,1 miljoner extra, utöver marknadspriset. Detta har alltså används för att ”blåsa upp” resultatet för vindkraftverket.


 


Givetvis yrkade majoriteten avslag på min motion. Man vill behålla internpriset men skall göra vissa justeringar för att överintäkterna inte skall bli så stora.


Det mest sorgliga är att inget av oppositionspartierna stödde min motion. Att Miljöpartiet skulle göra det hade jag dock inte några förväntningar på, de vill ju blåsa upp alla siffror när det gäller förnyelsebar energi. Men att inte vare sig KD, L eller M vill ge sitt stöd är dock riktigt bedrövligt.


Troligen beror det på att motionen kommer från Sverigedemokraterna!

 

PS

Jag förklarat hur detta går till med internpriset i ett tidigare blogginlägg för den som är intresserad. Jag tror inte att Kalmar kommun är den enda kommun som bluffar siffrorna på detta sätt.


Du kan här se hur jag förklarar Kalmar kommuns upplägg.


Av Thoralf Alfsson - 1 oktober 2017 23:17

”För det första, decemberöverenskommelsen var fel, för det andra Sverigedemokraternas inskränkta nationalism är fel och för det tredje Alliansens gemensamma framtidsfrågor löser vi tillsammans”

Ulf Kristersson, Moderaternas nya partiledare.


Sverigedemokraternas inskränkta nationalism? Är det just den som Moderaterna det senaste året ägnat sig åt att kopiera?


Dessutom dömde Ulf Kristersson ut moderaternas agerande i riksdagen under innevarande mandatperiod. Med andra ord han underkände sitt eget agerande. I synnerhet eftersom han varit Moderaternas finanspolitiska talesperson. En inte helt oväsentlig post inom ett parti. Men nästa mandatperiod skulle minsann Moderaterna vara tuffare. Ulf Kristersson tycks ha glömt bort att det är ett helt år till nästa val och nästa mandatperiod.


Det skall bli intressant att följa hur den nya moderatledaren Ulf Kristersson klarar av att leda Moderaterna. Jag tror inte att vi skall ha för stora förhoppningar på Ulf Kristersson. Han vill sannolikt få tillbaka väljarna som gått till Centerpartiet, de väljarna är nog betydligt mycket lättare att få tillbaka än de moderata väljare som gått till Sverigedemokraterna. De med inskränkt nationalism!


Frågan är om inte det är moderatledaren som är inskränkt?


Annie Lööf intervjuades ännu en gång i kvällens Agenda och hon upprepade åter igen att hon inte kommer sitta i någon regering som har stöd från Sverigedemokraterna. Utan då kommer Centerpartiet söka stöd över blockgränsen. I mina ögon så är det en omöjlig ekvation för Annie Lööf och Centerpartiet om de vill ta regeringsmakten.


Det enda parti bland de rödgröna som är tillräckligt stort för att kunna säkra en majoritet i riksdagen för Alliansen är Socialdemokraterna. Hur skall detta gå till om inte Annie Lööf och Centerpartiet skall överge Alliansen. 


     

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se